Dodaj do ulubionych

2 tyg. po depilacji bikini

05.12.06, 15:04
15 dni temu miałam depilację bikini. Zabieg był bolesny po depilacji zrobiły
mi się plamki, strupki, całą skórę miałam czerwoną. Zaczerwienienie zeszło po
kilku godzinach, strupki, plamki po około 10 dniach. Na początku włosy
odrastały mi normalnie jak po zwyklym goleniu czyli bardzo szybko, mocne
twarde itp. Pierwsze zaczeły mi wypadać po około 9 dniach i do dzisiaj
wypadło mi ich około 90%, teraz już prawie nie wypadają ale efekt po
pierwszym zabiegu przerósł moje oczekiwania. Jestem bardzo zadowolona z tej
depilacji w styczniu idę na drugi zabieg (zrobie sobie również uda).
Obserwuj wątek
    • wilczyca2000 Re: 2 tyg. po depilacji bikini 27.12.06, 02:53
      A czy bardzo bolało? Robiłaś bikini głębokie czy zwykłe? W jakim salonie
      robiłaś? Ile centymetrów licząć od pachwin w stronę uda depilują jako bikini, a
      jeszcze nie udo?
      • daad Re: 2 tyg. po depilacji bikini 29.12.06, 12:22
        Mnie bardzo bolało, ale wytrzymałam. Robiłam głębokie (całkowite) bikini.
        Mieszkam we Wrocławiu i byłam w Royallaser mają laser diodowy. Jeżeli chodzi o
        głębokość to około 3 cm w stronę uda ale myślę, że w gabinetach robią do takiej
        głębokości do jakiej są włosy łonowe.
    • okrutnaczarownica Re: 2 tyg. po depilacji bikini 29.12.06, 13:02
      Ja bylam dzis i zabieg byl odczuwalny mimo emli. Jestem po paru godzinach od
      zabiegu, mocne zaczerwienienie jeszcze jest (nie liczac strupkow). Bardzo mnie
      pocieszylas tym, co napisalas w swoim emailu.

Mam nadzieje, ze u mnie bedzie podobnie.

Kolejny zabieg mam w polowie lutego.

Pozdrawiam serdecznie.

czarownica
      • madziab4 DO okrutnejczarownicy 29.12.06, 13:50
        a gdzie bylas na zabiegu?? w jakim gabinecie?? tak szybko pojawily ci sie
        strupki czy to tylko plamki?
        • okrutnaczarownica Re: DO Madzi 31.12.06, 14:12
          Madziu,

bylam w Studio Laser w Wawie na gocalwiu.
          Mam strupki w tych miejscah, gdzie wlos byl nie do konca przeze mnie dobrze
          zgolony przed zabiegiem. Na szczescie nie jest tego duzo.

Wlosy zaczynaja mi delikatnie odrastac - dam znac za kilka dni, jaki bedzie
          najbardziej aktualny stan.

Pozdrawiam

Czarownica

• suonecko Re: 2 tyg. po depilacji bikini 29.12.06, 17:49
      Jeszcze nie ma sie co cieszyc po tak krotkim czasie. Tez bylam taka szczesliwa
      po 1 zabiegu, a sie okazalo ze efekt 1 zabiegu jest widoczny u mnie po okolo 2,5
      miesiaca - czyli jak juz odrosna wlosy, ktore teraz ci wypadly.
      • monka60 Re: 2 tyg. po depilacji bikini 31.12.06, 17:05
        do suonecko

to po ilu zabiegach juz jestes??jaki efekt ?
      • daad Re: 2 tyg. po depilacji bikini 03.01.07, 00:36
        Tak masz rację nie wiadomo jak będzie później. Ale wydaje mi się, że te które
        już mi wypadły to nie urosną, odrastają inne, które były uśpione. Oczywiście
        planuję całą serię zabiegów, drugi mam w przyszłym tygodniu.
    • kolorowa29 Re: 2 tyg. po depilacji bikini 31.12.06, 13:42
      Ciekawe - warto o tym pomyśleć.
    • suonecko Re: 2 tyg. po depilacji bikini 01.01.07, 18:56
      Jestem 2 miesiace po 3 zabiegu i narazie wloskow u mnie nie widac - zobaczymy
      jak bedzie za miesiac :)
      • madziab4 Re: 2 tyg. po depilacji bikini 02.01.07, 16:36
        ja też wybieram się na depilacje laserową... narazie nie jestem zdecydowana co
        do gabinetu... napewno będę ja robić we wrocławiu, bo tu mieszkam..Dzwoniłam do
        Royal laser. Bardzo miła Pani i niskie ceny. W Dermedzie nie tak odległe
        terminy ale ceny wisokie. Co mam brać pod uwagę? pomóżcie!!!
        • okrutnaczarownica Do Madzi 02.01.07, 19:28
          Wez pod uwage przede wszytkim rodzaj lasera. Na forum polecany jest mocno light
          sheer. Ja mialam wykonywana depilacje tym wlasnie laserem, ale wolalabym,aby
          wypowiedzialy sie w tej sprawie kompetentne osoby lub forumki po zakonczonej
          serii zabiegow. Da Ci to po prostu bardziej wiarygodny obraz.

Mysle, ze warto zasiegnac takze opinii osob (moze na tym lub innym forum o
          urodzie), ktore poddaly sie zabiegowi we Wroclawiu. Chodzi o to, abys pozniej
          nie zalowala, jesli roznica w cenie jest relatywnie nieduza, a w jakosci
          obslugi (w tym kameralna atmosfera) i jakosci wykonania zabiegu moze byc spora.

Zycze jak najbardziej udanej decyzji i wszystkiego dobrego w 2007.

czarownica
        • daad Re: 2 tyg. po depilacji bikini 03.01.07, 00:31
          Ja robiłam w Royal laser i jestem zadowolona mogę spokojnie polecić jest bardzo
          kulturalnie, czysto, miło, intymnie. Nie byłam w Dermedzie więc nie mogę się
          wypowiedzieć na ich temat.
          • madziab4 Re: 2 tyg. po depilacji bikini 03.01.07, 09:33
            do daad...
            chyba się zdecyduję na ten Royal..słyszałam już kilka pozytywnych opinii od
            osób, które tam były...jak długo nalezy czekać na wizytę?? wiem, że jak
            dzwoniłam to terminy były dość oblegane, ale mam nadzieję, że tydzień, dwa i
            będę już po wszystkim :) juz nie mogę się doczekać!!! pozdrawiam was
            dziewczyny... trzymajcie za mnie kciuki!!! Dziś będę dzwonić!!!
            • daad Do madziab4 03.01.07, 17:17
              Ja kiedy dzwoniłam umówić się na pierwszą wizytę to termin który mi odpowiadał
              był wolny, ale dzwoniłam z około 10 dniowym wyprzedzeniem, na drugą wizytę
              umawiałam się już na pierwszej, dlatego dokładnie nie wiem ile trzeba czekać na
              najbliższy wolny.
              Jak już będziesz po zabiegu to napisz wrażenia. Pozdrawiam
              • anja722 Re: Do madziab4 05.01.07, 16:17
                czesc dziewczyny,chcialabym podzielic sie z wami moimi wrazeniami z depilacji
                laserowej okolic bikini;otoz robilam bikini glebokie- przez telefon doradzono
                mi emlę na te okolice i jak sie pozniej okazalo slusznie,mimo znieczulenia
                odczuwalam niewielki bol,do przezycia.Pozabiegu mialam zaczerwienienia strupki
                i male plamki.Zaczerwienienie ustapilo po kilkunastu godzinach-mam wrazliwa
                skore,strupki po paru dniach,obecnie wypadaja wloski zniszczone przez laser
                imusze przyzac,ze jest ich bardzo duzo,jak narazie efekt jest super nie mam
                wloskow,robilam w Kosmedice w Warszawie,mysle,ze spokojnie moge polecic wam ten
                gabinet,pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka