aga3313 08.12.06, 20:35 Pomozcie mi drogie Panie,bo mam w planach depilacje w Studio Laser w P-niu. Napiszcie wrażenia!Jest konsultacja dermatologa przed zabiegiem? I cenowo jest przystepnie w porównaniu do innych salonow? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
regina.owczarek Re: Studio Laser w Poznaniu? 09.12.06, 23:35 Czy Pani, która wykonuje zabieg jest dermatologiem to nie wiem. Zanim udałam się tam na wizytę wszystko wyczytałam z internetu i wiedziałam czego się spodziewać. To forum także zdecydowało, że wybrałam się do Studia Laser w Poznaniu mimo, że sporo musiałam dojechać. Atmosfera przed, podczas i po zabiegu jak najbardziej pozytywna. Depilowane miałam nogi i bikini głębokie. Niczego nie krępowałam się. Cennik mają podany na swojej stronie internetowej. Moje wrażenia? Pozytywne. Polecam, jeśli ktoś jest już zdecydowany na 100%, że chce się poddać depilacji laserowej. W razie czego, pytaj jeśli w czymś masz jeszcze wątpliwości. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aga3313 Re: Studio Laser w Poznaniu? 10.12.06, 21:57 Regina, a czy wybierając się tam na pierwszą wizytę od razu jest depilacja czy moze tylko konsultacja? Wiem,ze to banalne pytanie,ale jestem aktywna zawodowo i (jak wynika z tego forum)podrażnienie skóry się zdarza,wiec muszę zabezpieczyć się choćby jednym dniem urlopu,żeby jakoś normalnie wrócić później do pracy..:).Wiem,wiem,że mają cennik na stronie,ale myślałam,że może też konsultują indywidualnie- stąd moje pytanie.I jeszcze jedna prośba- jakbyś mogła opisać swoją pierwszą wizytę,bo to najbardziej mnie interesuje.Pierwszy raz zawsze najgorszy- potem jakoś poleci..:)Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link
regina.owczarek Re: Studio Laser w Poznaniu? 11.12.06, 08:25 Na pierwszej wizycie nie musi być przeprowadzona depilacja. To zależy od Ciebie. Pani ze Studia twierdziła, że jeśli ktoś sobie tego życzy może najpierw mieć bezpłatną konsultację i próbę laserową, żeby zobaczyć jak reaguje skóra. Jak masz jakieś wątpliwości co do stanu skóry po zabiegu zawsze można zrobić tak, że wykonać zabieg np. w piątek i masz wtedy dwa dni (sobota i niedziela), aby skóra doszła do siebie. Nie wiem, którą część ciałą chcesz depilować, bo np. u mnie po depliacji nóg, zaczerwienienie ustąpiło po niemalże jednym dniu. Na pierwszej wizycie Pani objaśniłą mi wszystko, jak działa laser i czego można się spodziewać. W razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze można się podpytać dosłownie o cokolwiek. Zabieg wykonywany jest w osobnym pokoju(gabinecie). W zależności od powierzchni depilowanej, różny jest czas zabiegu. Mój trwał 3,5godz. :-) Nie trzeba się stresować. Wszystko wygląda tak, jak u kosmetyczki przy depilacji woskiem ;-) Powodzenia!! :-) PS. Polecam zatelefonować do Studia i się umówić na spotkanie, bo jak się domyślam jesteś z Poznania, to nie będzie problemu z dojazdem czy coś. Odpowiedz Link
aga3313 Re: Studio Laser w Poznaniu? 11.12.06, 20:57 Dzięki Renia:)! Już teraz wszystko prawie wiem...Wybiorę się zaraz na początku roku, a może jeszcze pod koniec tego (jak pozwoli czas i finanse. Napiszę potem swoje wrażenia. Gdyby co s Ci się przypomniało godnego uwagi- to pisz.Zaglądam tu codziennie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aga3313 Re: Studio Laser w Poznaniu? 22.12.06, 21:25 Czesc Renia! W pierwszej kolejnosci WESOŁYCH Świat! Chcialam Ci powiedzieć,ze po korespondencji z Toba ostatecznie sie zdecydowalam! Mam umowioną wizytę po Swietach. Sama musze sie przekonac,jak to jest.Przeciez niema cotego odkladac,tym bardziej,ze udalo mi sie odlozyc na tencel kase. Bedziemy w kontakcie.Napisze,jak bylo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aga3313 Re: Studio Laser w Poznaniu? 22.12.06, 21:27 Przepraszam za bledy- to z pospiechu.. :) Odpowiedz Link
regina.owczarek Re: Studio Laser w Poznaniu? 04.01.07, 07:27 Witam, Dziękuję za życzenia świąteczne. Dopieroteraz je odczytałam. Z moje strony wszystkiego dobrego w nowym roku :o) I jak poszedł zabieg? Zadowolona? A tak wogole... jesteś z Poznania? Pozdrowienia!! Odpowiedz Link
aga3313 Re: Studio Laser w Poznaniu? 04.01.07, 18:55 Oby ten rok byl naprawde pomyslny...! Dzieki! Bylam na depilacji..:) Jestem bardzo zadowolona z samej obslugi- dziekuje za namowe na Studio Laser! Natomiast na efekty musze jeszcze troche poczekac, bo dzis dopiero 6 dzien od lasera. Nie ukrywam,ze troche staje sie juz niecierpliwa,bo nie widac,zeby jakies wloski wypadaly...Jednak wiem,ze musze czekac do granicy 2 tygodni. Mam nadzieje,bo jesli nie... :(. A u Ciebie po jakim czasie wypadly? Bylas juz na kolejnym zabiegu? Jakie wrazenia? Tak,tak- jestem z Poznania. Do Studio Laser mam jakies pol godzinki drogi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
regina.owczarek Re: Studio Laser w Poznaniu? 04.01.07, 20:57 U mnie włoski wypadały po dłyższym okresie, od ok. 2 tygodnia do około 4 tygodnia. Wypadły, ale nie wszystkie. Ale nie przejmuje się tym, bo to był dopiero pierwszy raz. Drugi mam na 12.01.2007 :) Już nie mogę się doczekać, hihi. Ja mam do Poznania kawał drogi, ale co tam. Byle był efekt :) Pozdrawiam!! Ciesze się, ze jestes zadowolona. :) Odpowiedz Link
aga3313 Re: Studio Laser w Poznaniu? 05.01.07, 18:15 Uff...to mnie pocieszyłaś :)! Nie pozostaje mi nic innego,jak uzbroić się w cierpliwość. Pewnie wiesz,co czuje,bo to normalne,że skoro zapłaciłam tyle kasy, to czekam na efekty. To fakt- nieważne skad dojeżdżasz, bo czego nie robi się dla dobrego wyglądu:). W pełni to rozumiem,bo gdybym musiała-też bym jeździła. Pozdrawiam i czekam na relację z kolejnego zabiegu, a ja obiecuję odezwać się, jak mi się coś "ruszy". Odpowiedz Link
aga3313 Re: Studio Laser w Poznaniu? 13.01.07, 20:07 No i jestem! Ruszylo sie :)! Minely 2 tygodnie od zabiegu i wloski wypadaja!!!! Jakies 50% jest ich mniej. Mysle,ze na tym sie skonczy po tym zabiegu,ale licze,ze po czwartym bede juz gladka..:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
awia22 Re: Studio Laser w Poznaniu? 23.12.06, 22:50 też byłam w Studio Laser i też jestem aktywna zawodowo (trzeba jakoś zarobić na te zabiegi) - naprawdę nie trzeba brać urlopu, to naprawdę nic takiego, jezeli robisz nogi - to i tak nikt nie będzie wiedział; jeżeli coś na twarzy (ja robiłam twarz) - no to chyba bardziej widać włosy przed - niż te zaczerwienienia - wystarczy trochę pudru i tyle (chyba, że chcesz wyskoczyć na zabieg w czasie pracy) - no to faktycznie lepiej wieczorkiem; dla mnie najgorszą rzeczą był zakaz wyrywania - golenie twarzy to coś okropnego :-( aha i tak z tydzień po zabiegu zaczęłam używać krem przyciemniajacy skórę (chyba z samoopalaczem) - i odrazu skóra wygladała lepiej; przed kolejnym zabiegiem z tydzień wczesniej muszę ten krem jednak chyba znów odstawić; i jedna informacja - powyżej 3 części masz 10% zniżki, ale wówczas musisz płacić gotówką Odpowiedz Link
aga3313 Re: Studio Laser w Poznaniu? 11.12.06, 21:41 I jeszcze cos...ile miałaś już zabiegów? Jakie efekty? Odpowiedz Link
regina.owczarek Re: Studio Laser w Poznaniu? 12.12.06, 07:48 Dzień dobry, Narazie miałam jeden zabieg w listopadzie, ale efekty już są zauważalne. W zależności od miejsca różnie to wygląda. Np. nogi - włosy odrosły w 50%, te włosty które miały wypaść po zabiegu już wypadły, ale część odrosło, nieco słabszych. Niestety na nogach mam jaśniejsze włosy i podejrzewam, że to jest problemem, ale i tak jestem zadowolona. Okolice bikini i linia brzucha - tu efekt jest naprawde rewelacyjny, wg mnie odrosło ok. 15% włosków. Tu włoski były ciemniejsze a skóra blada, więc być może to miało wpływ. Ogólnie jestem zadowolona a w styczniu kolejny zabieg :o) Pozdrawiam. Odpowiedz Link