Dodaj do ulubionych

Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna?

07.02.08, 10:51
Czy ktos wie coś na temat takiej depilacji IPL?
Gabinet się reklamuje że jest to depilacja laserowa a
ja czytałam że nie jest to laser.Powiedziano mi że
laser działa na każdy kolor włosa ale ja mam
watpliwości wolałabym to usłyszeć od kogoś kto jest po
takim zabiegu.Za jeden zabieg płaci się 200zł a
potrzeba niby 3 zabiegi czyli conajmniej 600zł.Nie
wiecie czy to jest skuteczne.Czy faktycznie włoski z
brody nie odrastają? Ile przed zabiegiem trzeba golić
włoski bo wiem że nie można wyrywać co jest tak
uciązliwe.
Obserwuj wątek
    • ewax100 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 08.02.08, 16:52
      Czy nikt z Was nie miał depilacji IPL?
      www.cosmetderm.pl/depilacja-laserowa-ipl/laserowa-depilacja-ipl.php
      • siaczka Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 12.02.08, 09:56
        ja mozesz nie baw sie w depilacje IPL. mialm w zeszlym roku (
        skonczylam w maju) jest tak samo
        • emhr Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 15.09.08, 18:36
          Coś musiało być nie tak.
          Albo włosy były za jasne- w tym wypadku gabinet uczciwie powinien
          sam zaniechać zabiegu; Może też nie były dotrzymane terminy. W tym
          wypadku trzeba pamiętać, że czasami 14 dni może zaważyć na
          skutecznoiści całej serii zabiegów. Trzeba pilnować możliwie
          dokładnie czasu umówionych wizyt.
          Z innych powodów- urządzenie mogło być do kitu.
          Nic innego poza trzema powyższymi się nie mogło zdarzyć.
          • trankita Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 16.03.09, 19:39
            Miałam 6 zabiegów 4 IPL oraz 2 laserem diodowym aby wykończyc włski które
            zostały cienkie .Ipl usunął 70 % owłosienia resztę dokończyłam diodowym , teraz
            zostało mi jakieś 10 %
            • fajny.tomek Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 19.03.09, 19:47
              ja tez robilem zabieg 2 różnymi laserami i efekt mam bardzo fajny. Musisz iść na
              dobry IPL, bo są rózne - silne i słabe....... to przekłada sie na skutecznosc
              • neila83 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 22.11.09, 22:34
                ja jakieś 5 lat temu chodziłam na IPL - bikini. Miałam ok 8 zabiegów i jakiś
                szczególnych efektów nie było!!! Zniknęło mi jakieś 40% włosów... co nie było
                satysfakcjonujące przy założeniu, że po 3-4 razach zniknie jakieś 60%, po ósmym
                zabiegu zrezygnowałam, straciłam sporo kasy i nadzieje, że za 10-tym razem
                będzie lepiej. Teraz wróciłam na to forum, bo zamierzam zaryzykować i spróbować
                z laserem diodowym, może to poskutkuje bardziej...
          • shantih Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 22.10.14, 14:08
            mam jasną skórę i ciemne włosy więc jedno i drugie działa, ale co jakiś czas trzeba powtarzać, osobiście wybrałabym laser jego efekty wydają mi się bardziej długotrwałe. Kobieta jest naprawdę seksowna kiedy czuje się taka...www.gorseciarnia.com.pl
        • jotes83 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 20.01.10, 17:00
          Ja zdecydowałam się na depilację laserową bikini IPL-em w jednym z salonów w
          Rzeszowie. Efekty:
          -po 1 zabiegu: zostało 90% włosów (kilkanaście wypadło), "łysy" obszar wielkości
          3cm kwadratowych na wzgórku łonowym. Taki słaby efekt mnie zmartwił, ale poszłam
          na kolejny zabieg po miesiącu...
          -po 2 zabiegu: Zostało jakieś 70% włosów, na wzgórku "Ścieżki" z tyłu duży
          prześwit :P, koło warg-bez zmian. W miejscach "łysych" wyrosły cieniutkie jasne
          włoski, które wypadają również;
          W poniedziałek idę na kolejny zabieg, a potem mam mieć już rzadsze wizyty.
          Jak widać tempo pozbywania się włosów jest powolne. Trzeba będzie wykonać pewnie
          jeszcze kilka powtórzeń. Ale wyczytałam i dowiedziałam się od specjalisty w
          salonie, że cały ten etap pozbywania się włosów właśnie tak wygląda, ale ja to
          jestem niecierpliwa :P Co ciekawe, pani w gabinecie nie zakazała mi opalania
          (podobno nie wszystkie lasery wymagają rygorystycznego przestrzegania pewnych
          zasad). Zabieg prawie bezbolesny (małe uszczypnięcia są odczuwalne), a diodowy
          podobno boli jak nie wiem co.
          • agnes.bu Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 29.01.10, 15:21
            Zależy :) najlepiej zaplanowac to z profesjonalistą, u mnie to było najlepszym
            rozwiązaniem .Tez "zapaliłam "się na zabieg IPL, ale po konsultacji wybrałam
            LightSheer. Moje owłosienie okazało się za ciemne dla IPL który to ponoc usuwa
            jasne włosy.Lepiej skorzystac z dobrego gabinetu i dobrej kosmetyczki niż z
            nowości na necie.
    • cold-case-love Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 08.12.09, 14:33
      Ostatnio rozmawiałam z panią z salonu Laser Beauty z Wrocławia (wykonują tam
      bardzo dobrze zabiegi depilacji laserowej) i powiedziała mi o zabiegach
      wykonywanych laserem aleksandrytowym, które ponoć są lepsze od tych wykonywanych
      IPLem. Urządzenie IPL faktycznie nie jest laserem ale jest stosowany w wielu
      miejscach w zabiegach depilacyjnych. Sama bym się zdecydowała chyba jednak na
      ten laser :)
      • emhr Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 13.12.09, 11:20
        Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej odepilacji IPL wejdźna stronę
        mhr.com.pl
        Co zaśdoskuteczności- Dobry IPL jest tak samo skuteczny jak dobry
        kaser diodowy.
        Najlepiej idź na impuls próbny i na laser i na IPL i sama zobaczysz.
        Powodzenia!
    • maklena5 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 18.12.09, 00:35
      Gdy zdecydowałam się na depilację laserową to prawie nic na jej temat nie
      wiedziałam. Zrobiłam zabieg pod koniec maja (pachy i przedramiona), ból był
      straszny ale efekt rewelacyjny, 2 pierwsze tygodnie lipca spędziłam na wakacjach
      i dopiero po powrocie musiałam po raz pierwszy ogolić pachy. Nadszedł czas 2
      zabiegu a, że był to środek lata i miałam ciągle świeżą opaleniznę więc
      odłożyłam sprawę na jesień. Pod koniec lata przeprowadziłam się do innego miasta
      i tam poszukałam gabinetu. Laser to laser, naiwna i zupełnie nieświadoma
      zrobiłam zabieg. W trakcie bardzo się zdziwiłam - depilowane miejsca posmarowano
      mi żelem chłodzącym (poprzednio tego nie było), kompletnie nic nie bolało, a
      całość wraz ze ścieraniem żelu (która to czynność zajęła 2/3 czasu) trwała
      niecałe 40 min ( w pierwszym prawie 2 godziny). Największy szok przeżyłam gdy po
      2 dniach w wydepilowanych miejscach zaczęły mi wyrastać normalne, zdrowe włosy.
      Dopiero wtedy, lekko przerażona, sięgnęłam do skarbnicy wiedzy czyli
      internetu.Dodatkowo wybrałam strony kilku gabinetów w Polsce i podzwoniłam aby
      się dowiedzieć co nieco. Musiałam być dobrze przygotowana aby składać ewentualną
      reklamację. Zadzwoniłam też do dziewczyn z Gdyni u których robiłam pierwszy
      zabieg. Oto co udało mi się ustalić (wszystko na "chłopski" rozum, jestem zwykłą
      klientką gabinetu, nich się nie "burzą" kosmetyczki i ludzie od sprzętu
      laserowego za kolokwialny język):
      pierwszy zabieg miałam zrobiony na laserze diodowym (niszczy mieszki włosowe, z
      raz zniszczonego mieszka nie odrasta włos, "widzi" tylko i wyłącznie ciemne
      włosy na jasnej skórze, pracochłonny bo powierzchnia głowicy jest bardzo mała i
      trzeba strzelać punkt po punkcie, od dokładności kosmetyczki zależy efekt.
      Niszczy tylko włosy w fazie wzrostu dlatego trzeba powtarzać zabieg.No i jest
      okropnie bolesny. Podczas "strzału" światło idzie po ciemnym włosie do mieszka i
      dosłownie spala go. Kosmetyczka chłodziła mi najpierw skórę specjalnymi
      mrożonymi kompresami( w cenie zabiegu) a na bardzo wrażliwe miejsca (jak bikini)
      można stosować maść znieczulającą, chyba emla czy jakoś tak (dodatkowo płatne).
      Na drugi zabieg trafiłam do gabinetu z ipl - pomimo, że tak to nazywają to nie
      jest laser tylko światło pulsacyjne- cokolwiek to znaczy, podejrzewam, że fizyk
      dokładnie by to wytłumaczył, ja nie zgłębiałam tematu. Niszczy nie mieszki tylko
      "struktury odżywiające włos" więc potrzeba kilku zabiegów w odstępach od 3 do 6
      tygodni aby zobaczyć pierwsze efekty. Ile - zależy od "jakości" naszych
      struktur, wiadomo im silniejsze tym więcej. Przerwa dłuższa niż 6 tygodni
      powoduje, że możemy nawet cały proces zaczynać od nowa lub zmniejszyć już
      osiągnięty efekt. Włosy mogą zanikać "plackami" - nie jest to efekt
      niedokładnego wykonania tylko indywidualnej reakcji na zabiegi. Niestety
      "struktury" mają zdolność regeneracji i po jakimś czasie mogą znów urosnąć.
      Kiedy i czy w ogóle też zależy od danej osoby. Zabieg bezbolesny, szybszy,
      głowica urządzenia jest duża i prędzej "obstrzela" się wybrany obszar. Nie wiem
      na jakiej zasadzie w niektórych ipl-ach zabiegi robi się tylko na ciemnych
      włosach a w innych również na jasnych i na opalonej skórze( ale spotkałam się z
      takimi informacjami).
      Kosmetyczki z pierwszego gabinetu mówiły, że szkoda, że nie poradziłam się przed
      2 zabiegiem, bo odradziłyby mi ipl do depilacji jako bardzo mało skuteczny.
      Mówiły, że też mają ipl i jest to rewelacyjne urządzenie do np. fotoodmładzania,
      ale nie stosują go do depilacji.
      Jest jeszcze laser aleksandrytowy, ale niewiele się o nim dowiedziałam
      (właściwie nic) :)).
      W październiku zrobiłam 3 ( a właściwie 2 na laserze diodowym) zabieg, wczoraj
      po raz pierwszy zgoliłam kilka włosków pod pachami. Kolejna wizyta wypada mi na
      koniec grudnia, chyba, że będę widziała, że specjalnie niewiele odrasta, to
      później. Według mnie, jak na razie, jedynie pachy kwalifikują się do dalszych
      "prac". Na rękach włoski są bardzo jasne i delikatne. Jeśli takie pozostaną i w
      takiej ilości to zupełnie nic nie trzeba z nimi robić.
      Ja jestem bardzo zadowolona z zabiegu na laserze diodowym i taki polecam, a
      każdy niech poczyta, podzwoni, popyta a potem sam podejmie decyzję.
      Pozdrawiam
    • nikita1986_0 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 23.02.11, 10:50
      Witam !
      Chciałam wam opisac moją przygodę z depilacją laserem IPL.
      Do zabiegów depilacji laserowej (pachy i bikini) przygotowywałam się dosyc długo - czytałam fora, opinie, zaciągałam opinii koleżanek które już sobie taką depilację robiły.
      Zdecydowałąm się właśnie na IPL. Dlaczego ?? Zabieg okazał się mniej bolesny niż standardowym laserem (koleżanki które robiły sobie zabiegi LightSheerem skarżyły się na dużą bolesnośc, strupki po depilacji tip). Jestem bardzo wrażliwa na ból więc stwierdziłam że wolnę pójśc na 1-2 zabiegi więcej, ale bez większego bólu.
      Obecnie jestem po 5 zabiegach IPL i włosów praktycznie już nie ma (jeśli jakieś są to pojedyncze, bardzo cienkie i jasne, nawet nie chce mi się ich golić bo ich praktycznie nie widać). Co było bardzo fajne już po pierwszym zabiegu pojawiły się konkretne place gdzie nie było już włosów. Warto dodać że moje włosy były grube i ciemne - więc laser szybko zaczął działać jak jest z jasnymi - nie wiem :)
      Osobiście polecam gorąco zabieg IPL - jest jak najbardziej skuteczny a znacznie tańszy niż standardowa laserówka no i co najważniejsze - bez żadnego bólu,pieczenia i dyskomfortu :)
      • mary_an Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 23.02.11, 21:45
        Juz pisalam na innym forum, ze jestem bardzo zadowolona po depilacji IPL, ale musze powiedziec, ze mnie i bolalo, i mialam strupki, i czulam dyskomfort, ale bez przesady, 25 minut po zabiegu poszlam na fitness i jakos przezylam :) no a efekty naprawde sa swietne :)
        • blue_lenka Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 10.08.11, 09:56
          Ja już miała 3 sesje ipl i już widać super efekty! Wiadomo, ze laser zamyka naczynka dochodzące do tych włosółþ, które są w fazie wzrostu, wiec zeby całkowicie usunać włoski trzeba poxniej jeszcze zabieg powtarzać, żeby usunać nowe. Ważne też, żeby laser był mocny, wiec warto zapytać kiedy lampa była wymieniana i poprosić o depilację na zelu, który zapobiegnie poparzeniom. Wiele salonów depiluje na sucho, co może skonczyć się poparzeniem skóry, a robią tak dlatego, żeby oszczedzac na impulsach lasera. Ogólnie depilacją polecam i sama dalej bede korzystac az do oczekwianegpo rezultatu :)
      • 1pastaibasta Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 08.08.11, 11:37
        super - witamy następną fankę fotoepilacji :)
        pamiętaj o unikaniu opalania co najmniej 2 tyg przed jak i po zabiegu
    • marysia_321 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 03.10.11, 10:50
      Zachęcam do zapoznania się z artykułem o wadach i zaletach depilacji laserowej oraz porównaniu z depilacją woskiem. Jak się okazuje depilacja laserowa nie jest teraz jedynym słusznym sposobem usuwania owłosienia, a depilacja woskiem, ma wiele plusów w tym finansowy i odziwo wcale nie boli bardziej ... zapraszam do lektury www.sol-lar.pl/depilacja-laserowa-ipl-versus-depilacja-woskiem.htm
    • agramowska Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 17.11.11, 15:31
      ewax100 napisała:

> Czy ktos wie coś na temat takiej depilacji IPL?
      > Gabinet się reklamuje że jest to depilacja laserowa a
      > ja czytałam że nie jest to laser.Powiedziano mi że
      > laser działa na każdy kolor włosa ale ja mam
      > watpliwości wolałabym to usłyszeć od kogoś kto jest po
      > takim zabiegu.Za jeden zabieg płaci się 200zł a
      > potrzeba niby 3 zabiegi czyli conajmniej 600zł.Nie
      > wiecie czy to jest skuteczne.Czy faktycznie włoski z
      > brody nie odrastają? Ile przed zabiegiem trzeba golić
      > włoski bo wiem że nie można wyrywać co jest tak
      > uciązliwe.

Ja robiłam fotoepilację i nie na brodzie a na nogach. Potrzebowałam 4 zabiegów i po włosach nie ma sladu. Zapłaciłam za całe nogi 110,50 zł/za jeden zabieg. Na wszystkie zabiegi otrzymałam 83% zniżki.

Za brodę zapłaciłabyś 44 zł/zabieg. Za każdy kolejny dokładnie tyle samo...

www.bhclub.pl/Zabiegi-i-uslugi/Uroda/Lasery/fotoepilacja/Fotodepilacja7
      • kola.ela Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 24.11.11, 15:53

Ja miałam zabieg na pachy IPL'em w salonie No+Vello.
        Cena 1 zabiegu to tylko 99,00zł. miałam serie 5 zabiegów w cenie 4 ponieważ wykupiłam karnet 4=5 (5 miałam GRATIS) Efekt na razie super, włoski są bardzo cienkie i jest ich niewiele, nie wiem na ile to wystarczy? Sam zabieg nie boli, trwa szybko jedynym minusem jest zapach spalonych włosków =)
    • aibyouka Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 24.11.11, 21:27
      Ja nie polecam! Zaczełam depilację laserem IPL RF w styczniu 2011, z wielką nadzieją pozbycia się niechcianych włosków. Jestem brunetką o jasnym typie karnacji, pomimo iż "podobno" IPL RF dziala tez na jasne wlosy, panie wykonujace zabiegi mowily mi ze efekt jest lepszy na ciemnych wlosach, tym wieksza nadzieje mialam. Chodzilam do Nomasvello oraz Prestige w Warszawie. Po pierwszych zabiegach efekty były rewelacyjne, włosy praktycznie nie rosły przez 2 miesiące, szczególnie jeżeli chodzi o bikini i pachy. Myślałam że to trwały efekt, jak bardzo się myliłam. Zabiegi kontynuowałam co 4-6 tyg, łacznie zrobiłam po 6 na każdą partię ciała (pachy, bikini, łydki). Niestety w pewnym momencie włosy zaczeły odrastać, jeszcze w trakcie wykonywania zabiegów, tak jakby na początku cebulki zostały "uśpione". Serie zakończyłam w sierpniu. Miejscami włosy nie odrastały, jednak w miarę upływu czasu pojawaiło się ich coraz więcej. Po zakończonej serii depilacji oceniłabym że pozbyłam się ok 50% włosów, obecnie może 30%. a po 2 zabiegach nie miałam 95%. Dodam, iż stosowałam się do wszelkich zaleceń typu brak opalania skóry, regularne zabiegi w równych odstępach czasu itd. Moge jedynie dodac iż byłam bardzo zadowolona z fachowej obsługi w Nomasvello, pełen prosesjonalizm. Dal mnie jednak IPL RF to strata kasy. Czytałam takie opinie wcześniej, jednak jak się pójdzie na pierwszy zabieg i zobaczy efekty to nie chce się w to wierzyć jak widzi się że włosy przez 2 miesiące nie rosną. Ale to chwilowy efekt. Obecnie zaczełam depilację laserem Light Sheer, jestem po 2 zabiegach na bikini, zobaczymy!
      • aibyouka Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 24.11.11, 21:28
        Swoja droga nie spotkałam nikogo kto byłby po roku od zakończenia zabiegów IPL i włosy by nie odrastały. Może jest tu ktoś taki? Bo po 4 zabiegach ja też nie miałam włosów
        • kola.ela Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 16.12.11, 18:18
          Ja skończyłam serię po 5 zabiegach na pachy i mija miesiąc i na razie jest ok.=) zobaczymy czy coś odrośnie za 2-3mc.Pani z salonu mówiła że raz na jakiś czas trzeba zrobić zabieg podtrzymujący więc jak mam wydawać 99,00zł raz na 3 miesiące i być zadowolona to czemu nie korzystać dalej z usług No+Vello, Racja, że jeszcze nie wymyślili nic takiego żeby nigdy nic, nawet po jedyńcze włoski nie odrastały..=/
    • alexi_s Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 04.01.12, 10:21
      moja jak narazie skuteczna:) jestem z Bydgoszczy i moge polecic wam gabinet na Błoniu:) wiecej info podam przez gg (7310329) bo nie chce tu bez niczyjej zgody informacjii wklejac :)
      • malenstwo888 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 25.01.12, 17:10
        też korzystałam z zabiegów IPL jestem już po 4 razie na pachy i po 2 razie bikini i póki co jestem zadowolona. Włoski pod pachami prawi mi nie odrastają ale Pani w salonie powiedziała żeby lepiej zrobić jeszcze mniej więcej 2 zabiegi i wtedy będziemy miały pewność że nie będą odrastać :). Robiłam zabiegi w Białymstoku w SilkTouch.
        Cena też nie jest powalająca bo 99zł co miesiąc to nie jest majątek a jak widzę efekty to aż miło się wydaje pieniądze :) tym bardziej że w salonie są miłe Panie.
        Napiszcie czy robiłyście już palce u nóg? Bo w tym salonie można zrobić i chciałabym wysłać chłopaka :) ale wolę się dowiedzieć czegoś wcześniej.

alexi_s napisała:

> moja jak narazie skuteczna:) jestem z Bydgoszczy i moge polecic wam gabinet na
        > Błoniu:) wiecej info podam przez gg (7310329) bo nie chce tu bez niczyjej zgody
        > informacjii wklejac :)
        • ccicci Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 29.01.12, 17:04
          A ja zauważyłam, że w niektórych salonach poprostu oszukują. Głowice są dość drogie i starczają na 20-40 tysięcy strzałów, potem trzeba kupić nową. Większość głowic obejmuje pole kilku cm2 , więc na taką łydkę czy udo trzeba by około 100 do 200 strzałów. Przy serii 6 zabiegów na jedną klientkę wyjdzie około tysiąca. Wtedy głowica wystarczy na obsłużenie zaledwie 40 klientek. Więc "oszczędne " kosmetyczki nie przykładają głowicy tak gęsto jak powinny. Czasem robią to niewłaściwie odsuwając głowicę od skóry. Najprawdopodobniej stąd biorą się te "kiepskie efekty" fotoepilacji. Najczęściej zdarza się to tam, gdzie zabiegi są bardzo tanie albo sprzedawane w pakietach czy gruponach.
    • next_me Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 23.08.12, 18:00
      z tego co wiem IPL jest przede wszystkim łagodniejsze w trakcie zabiegu, ale efekty są w zasadzie takie same (vide laseroweusuwaniewlosow.com.pl/na-czym-polega-depilacja-laserowa-ipl.html) jak przy depilacji klasycznym laserem. To na ile depilacja się uda lub nie zależy od wielu czynników, ale najważniejsze są umiejętności i doświadczenie osoby przeprowadzającej zabieg. Dobry fachowiec powinien pomóc w wyborze metody depilacji tj. typowego lasera lub IPL
      • draconella Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 24.08.12, 03:41
        Przede wszystkim IPL to nie laser. Metoda nie cieszy się najlepszą opinią, zabieg trzeba więcej razy powtarzać: tu jest przegląd rodzajów laserów i trochę informacji na ich temat: www.depilacja.edu.pl/sposoby/rodzaje-laserow
        • magika28 Re: Depilacja laserowa IPL NIE skuteczna!!!!! 27.09.12, 14:15
          Nie ma się co bawić w depilację IPL. Moje koleżanki dały się naciągnąć na tą metodę (bo taniej). Jedna jest po 6 zabiegach i w ogóle nie ma efektu!! Druga zrezygnowała po 3. Ja miałam to szczęście, że poszłam na depilację laserem diodowym do DOBREGO SALONU!! (to też ma ogromne znaczenie, żeby nie iść byle gdzie) Jestem po 4 zabiegach na nogach i praktycznie nie mam włosów.
    • zdrowie44 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 04.09.12, 20:10
      Najlepszą metodą na usuwanie włosów jest depilacja laserowa, przeczytajcie ten ranking markowych produktów usuwaniewlosow.com.pl
    • orchi78 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 28.09.12, 14:30
      Wiesz co, spróbuj laserem Light Sheer Duet. Tu masz troszkę dokąłdniej opisaną metode: www.timeclinic.pl/index.php/light-sheer-duet-depilacja-laserowa-nowosc.html Bezbolesne no i co prawda trzeba zabieg powtarzać, ale skuteczniejszej metody nie znam. a probowałam też foto
    • effkalive Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 01.10.12, 17:05
      powiem tak: przeczytałam chyba wszystkie dostępne materiały na temat depilacji laserowej i depilacji ipl i jedno co mogę stwierdzić na pewno to to, że nie jestem ani trochę mądrzejsza. Wydaje mi się, że po prostu trzeba tego spróbować. Nawet czytając wypowiedzi profesjonalistów można się pogubić w sprzecznych opiniach! Już dawno temu robiłam research przed zakupem domowego laserka (nie IPL, zwykły laser Rio), a ponieważ na podstawie dostępnych materiałów nie udało mi się jednoznacznie stwierdzić, czy konkretne rozwiazania są dobre czy złe postanowiłam zaryzykować. Ryzyko się oplaciło. Tak więc jeśli już miałabym coś polecać, coś co faktycznie usuwa włosy i jest tanie to na podstawie własnych doświadczeń polecam domowe lasery - zwykłe (takie jak te mniej więcej: laseroweusuwaniewlosow.com.pl), nie ipl, z iplami doświadczeń nie mam.
      • krakowskim_targiem Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 05.10.12, 11:09
        mimo wszystko w gąszczu informacji można wyłowić głosy, że IPL jeśli chodzi o depilację po prostu nie działa tak jak laser diodowy. wiadomo, co tanie to drogie. ja w efekcie usunęłam owłosienie w studio laser, gdzie nie używają IPL tylko lasera diodowego do usuwania włosów i jestem bardzo zadowolona z tego zabiegu.
        • jutyfa Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 12.10.12, 10:06
          Ja z własnego doświadczenia wiem, że taka depilacja jest skuteczna. Tylko trzeba iść na kilka takich zabiegów. Ja swoją wykonywałam w gabinecie kosmetycznym Yasumi Epil i z efektu jestem zadowolona.
          Co prawda kosztowało mnie to trochę, ale myślę że warto zainwestować w taki zabieg.

• wieczny-ped Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 15.10.12, 21:20
            hej,
            jak najbardziej skuteczna, natomiast jeszcze musisz wziąć poprawkę na samo urządzenie.
            Podsyłam arta, mi trochę rozjaśnił to i owo :)
            zwierciadlo.pl/2012/uroda/strefa-piekna/epilacja%E2%80%93estetyka-wygoda-a-moze-koniecznosc
            • kreoolka Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 12.11.12, 16:32
              Dziewczyny ja miałam 3 zabiegi depilacji IPL na pachy . Ogólnie mam ciemne i twarde włoski w leci to muszę golic się codziennie aby wygladac estetycznie .Po 3 zabigach byłam zachwycona włoski rosły mi bardzo powoli i były jasne praktycznie nie widoczne jednak po jakimś czasie jak troszkę mnie drażnił ten meszek zgoliłam je maszynką i od tametj pory zaczeły mi rosnąc normalnie jak przed zabiegami ;( napiszcie proszę jakie są wasze efekty??? Zastanawiam się zowu nad tym ale chcę pozbyc się włosków na naprwde dłuzszy czas.
    • lajfentuzjast Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 31.01.13, 11:41
      ewax100 napisała:

> Czy ktos wie coś na temat takiej depilacji IPL?
      > ja czytałam że nie jest to laser.Powiedziano mi że
      > laser działa na każdy kolor włosa ale ja mam
      > watpliwości.

Depilacja IPL tak naprawdę nie posługuje się laserem – urządzenie IPL emituje zupełnie inne, bo rozproszone i niejednorodne, światło. Światło emitowane przez laser jest jednorodne i bardziej skoncentrowane. Depilacja IPL systemem Harmony XL wydaje się depilacją bezpieczniejszą, a to z kolei dlatego, że rozproszone światło (nawet przy nieodpowiednio ustawionej długości fali) może wyrządzić mniej szkód tkankom niż światło skoncentrowane. Tak czy inaczej poziom bezpieczeństwa zależy i tak od osoby przeprowadzającej zabieg depilacji (jej doświadczenia i kompetencji)
      Depilacja IPL jest mniej bolesna od typowej depilacji laserowej, aczkolwiek również może generować dość nieprzyjemne uczucia u osób szczególnie wrażliwych na ból.
      • kaska_sieradz Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 05.02.13, 12:44
        Mnie depilacja IPL-em pomogła. Miałam "robione" nogi. Jestem już rok po zbiegu i jak na razie nie golę :-)
        Czy bolało? Trochę. A czy depilacja woskiem nie boli? Tez boli. Poza tym każde z nas ma inny poziom progu bólowego (czy jakoś tak to się nazywa).
        IPL - laser czy nie laser - a co mnie to obchodzi. Idę do kosmetyczki na taki zabieg po to, by pozbyć się niechcianych włosów i tyle, a to czym mi to ona zrobi - laserem takim czy siakim - jakie to ma znaczenie? Światło rozproszone czy skupione? A co ja fizyk jestem? ;-)
        Z tego co mnie moje kosmetyczka tłumaczyła, każdy organizm inaczej reaguje na działanie światła (lasera czy nie lasera - nieważne - ale światła). Każdy organizm jest inny - jednemu pomoże IPL, a drugiemu nie - nie ma reguły.
        A teraz żadna krypto-reklama tylko oficjalnie informuję gdzie ja robiłam i gdzie wiem, że dobrze to robią:

Specjalistyczny Gabinet Kosmetyczno-Podologiczny w Sieradzu
        www.ikosmetyka.eu
    • karuzelala Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 21.03.13, 16:23
      Moja kuzynka robila sobie depilacje laserowa. Potrzebowala niestety az trzech zabiegow, ale z efektu jest baardzo zadowolona.
      • kaska_sieradz Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 13.09.13, 14:08
        3 serie to i tak nie jest dużo
      • sm0czyca Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 20.11.13, 15:51
        Chętnie polecę osobę do salonu depilacji w SOSNOWCU na laser SHEER DUET. Osoba ta dostanie rabat 20% na pierwszy zabieg. Sama korzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolona. W moim przypadku była to najlepsza inwestycja w siebie samą. Jedynie żałuję, że zwlekałam z tym tyle lat męcząc się z maszynkami. Z drugiej strony kiedyś ceny były dużo wyższe, nie było takich promocji oraz tak dobrego i pewnego sprzętu. Ja obecnie cieszę się już "zrobionym" bikini i łydkami. W tym sezonie (po przekonaniu się, że włosy nie odrosły i zabiegi dają naprawdę dobre efekty) zaczynam robić uda i pachy.
        Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami proszę o kontakt. Wspólnie otrzymamy rabat, a te kilka zł. zawsze można przeznaczyć na kolejny zabieg.
        Szczegółowych informacji o tym jak u mnie wyglądała depilacja oraz jak uzyskać rabat udzielę pod adresem ebendig84@gmail.pl lub gg 1714939.
        sm0czyca jest offline
    • kamilek1982 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 27.08.13, 15:28
      Ja robiłam depilację laserem VPL w Bydgoszczy w LaserMed. Mogę z czystym sumieniem polecić zabieg, praktycznie w 100% pożegnałam się z tradycyjnym goleniem maszynką okolicy pach i bikini. Miałam wykonane 3 zabiegi, ponieważ z tego co usłyszałam na konsultacji to sa 3 fazy wzrostu włosa i jeden zabieg nic nie pomoże.
      • paul122 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 14.11.13, 12:54
        Też zastanawiałam się nad depilacja laserową IPL'em, ale odradzono mi. Byłam w salonie i dowiedziałam się, że ipl tylko usypia włoski, więc nie jest to depilacja trwała. Zdecydowałam się na light sheer i jestem zadowolona. Polecam salon Viviean. www.viviean.pl
        • anetajamroz Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 19.11.13, 21:01
          a wierzycie ze jest jakas trwala metoda depilacji? taka ktora usuwa włosy na zawsze? przeciez to by sie nikomu nie oplacalo:P wiadomo, że ipl jest delikatniejszy od lasera, trzeba powtarzac zabiegi co kilka miesięcy, ale cos za cos, jest duzo tanszy od lasera (a juz na pewno taki domowy) i bezbolesny.

ps. generalnie bład jest juz w nazwie watku: ipl to NIE depilacja laserowa!!!:)
    • pantera532 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 16.12.13, 17:42
      Nie polecam.
      Jeśli już to tylko diodowy.
      Pozdrawiam
      karolcias3@wp.pl w razie pytań.
      • reniapl66 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 08.01.14, 11:45
        Jeśli depilacja to tylko, to tylko laserem LIGHTSHEER. Wcześniej chodziłam cały rok na depilację laserem IPL, ale to była porażka. Odrosło wszystko. Potem poszłam na LIGHTSHEER w salonie Delux i wygląda na to, że po 3 zabiegach depilacji na nogach jest pełny sukces. Miałam umówiony czwarty zabieg, ale go odwołałam, ponieważ po upływie 2 miesięcy praktycznie nic nie odrosło. Pewnie za kilka tygodni potrzebny będzie jeszcze jeden, aby wytępić jakieś niedobitki. To samo samo na bikini. Może to chodzenie na IPL jakoś osłabiło włoski, ale musiałabym chyba chodzić jeszcze kilka lat na te zabiegi, aby był jakiś efekt, więc finansowo nie wyszłoby nic taniej niż laser diodowy. Drożej, ale potrzeba dużo mniej zabiegów.
        Mogę więc z czystym sumieniem polecić zabiegi depilacji w salonie Delux w Bielsku-Białej. Osoba, którą imiennie polecę otrzyma rabat 20% na wszystkie zabiegi wykonane podczas pierwszej wizyty. Najlepiej więc, jeśli planuje się kilka partii ciała - wykonać je wszystkie podczas tej pierwszej wizyty. Rabat dotyczy zabiegów w cenie 199 zł (te tańsze za 99 zł nie są objęte promocją w salonach Delux).
        Osoby zainteresowane moim poleceniem zapraszam do kontaktu na e-mail: reniapl@yahoo.com
        Chętnie odpowiem na pytania, trochę już nabrałam doświadczenia.
        • kaaalonia Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 09.04.14, 14:03

Dużo osób pisze, że IPL jest nieskuteczny i dziwi mnie to. Ja miałam kilka zabiegów na nogi i bikini i od pół roku nie mam ani włoska a jestem brunetka i mam dosyć mocne owłosienie. Jakby ktoś był chętny to mogę polecić salon w Warszawie na Targówku, strona to www.esthetiquegabinet.pl/. Ja tam własnie robiłam bo obok mieszkam ale na prawdę zadziałało wiec polecam. No i ceny nie są straszne a często mają promocje wiec warto zajrzeć.
          • bigaboom Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 15.04.14, 14:08
            Ipl nie jest typowym laserem, ale stosuje się taka nazwę w uproszczeniu. Mam wrażenie, że właściciele gabinetów z drogimi laserami, w których zabieg kosztuje kilkaset złotych sieją wrogą propagandę, bo IPL jednak jest tańszy. Ja jestem ciemną blondynką z dość jasną karnacją - IPL em usunęłam włoski z nóg i bikini, po 4 zabiegach. Jak dla mnie super.
    • petro.nella Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 05.08.14, 17:08
      też zastanawiam się nad depilacją laserową, dzięki za rady :)

www.cudnemeble.pl
    • olaalesandra Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 07.08.14, 17:35
      O wiele skuteczniejsza jest depilacja laserem diodowym Soprano XL. Ja miałam 3 takie zabiegi robione co miesiąc. Robiłam sobie pachy i bikini w krakowskim salonie artclinique. Teraz minął już rok od tych zabiegów. Nie mam żadnych odrostów ani nowych włosków. Laser jest na prawdę skuteczny.
      • sarumal Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 15.05.15, 18:08
        Ja robiłam sobie depilacje laserem Vectus - to jest laser diodowy, robiłam sobie serię zabiegow w Skin Concept na Branickiego. Polecam. efekty sa i ja sama jestem bardzo zadowolona.
    • alicjazkrainy3 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 06.07.15, 11:47
      ja tez się zastnawiam nad laserem i to wlasnie w takie letnie dni najczęściej. Widze ze zdania sa podzielone. Pewnie u mnie to tez musiałoby być kilka zabiegów.
      • fat-sja Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 25.02.16, 21:14
        A ja mam depilator IPL Panasonic i działa to super. Dla mnie to wybawienie, bo inne metody depilacji zawsze robiły mi wnerw a tu nagle 2 miesiące spokoju, depilacja bez bólu. Tak to można żyć :)
    • olaszek0 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 14.06.16, 21:43
      Braun Silk-expert IPL polecić mogę to urządzenia. Zarówna ja i siostra mamy wrażliwą skóre. Nic nas nie uczula, ból ja nie odczuwam w ogóle, a u siostry jest minimalne gilgotanie. Po czterech zabieach zauważalne są już efekty.
      • wik_i_w Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 15.06.16, 14:44
        Chyba sie skusze, bo juz dość mam tych włosow:)
        • olaszek0 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 16.06.16, 21:30
          Zdecydowanie polecam! Na szczególną uwagę zasługuje fakt, iż urządzenie samo dopasowuje optymalną intensywność światła dla skutecznego zabiegu.Więc nie ważne czy masz ciemne czy jasne włoski i tak sobie poradzi :D
    • 7zatroskana Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 26.06.16, 22:51
      Ja mam takiego Brauna i jak dla mnie rewelacja. W koncu nie musze sie martwić odrostami i ciagłymi krostkami. Teraz już go rzadziej stosuje bo prawie pozbyłam sie włosków,
    • maurycy881 Re: Depilacja laserowa IPL-czy skuteczna? 05.06.17, 09:40
      Depilacja laserowa IPL jest bardzo skuteczna, chociaż potrzeba kilku zabiegów, aby osiągnąć efekt.
      Niestety nie można jej stosować w ciąży: depilacjalaserowa.info.pl/technologie/pulsujaca-technologia-swietlna-ipl/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka