aorcia 07.10.08, 15:24 Jak w temacie...:) Zbieram grupę wsparcia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aorcia Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 09.10.08, 19:20 Czy ktoś zaczyna jutro 10 października??:D Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 10.10.08, 11:16 Ja zaczynam w poniedziałek, co prawda produkty przyszły do mnie w tym tyg, ale zmniejszyłam ilośc spożywanych kalorii do 600, żeby moj organizm nie przeżył szoku Odpowiedz Link
aorcia Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 10.10.08, 20:52 Witaj,z jakiej wagi startujesz? Ja chyba mam z 71kg, chciałabym doczekać 62 ale nawet 65 będzie ok:)Jestem mamą dwójki maluchów po ostatnim porodzie wyszłam ze szpitala z wagą 80kg:)A dzisiaj przeżyłam pierwszy dzień. Jestem mile zaskoczona smakami:wypiłam napój kakaowy, później zupa o smaku kurczaka z grzybami a wieczorem pomidorowa. Pisz codziennie cokolwiek to będzie nam łatwiej przetrwać.A Ty jak długą dietę planujesz i jaką chcesz wagę uzyskać? Pozdrawiam i życzę dużo wytrwalości...A do poniedziałku jeszcze się naciesz jedzonkiem;) Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 10.10.08, 21:07 Napewno Ci się uda, przy dwójce dzieci to chyba nie narzekasz na brak zajęcia, a to najgorsze wtedy zaczyna sie myśleć co by tu zjeść. U mnie to troche bardziej skaplikowane, ja kiedys wazyłam 65/66 kilo jak miałam 18 lat przy wzroście 162, udalo mi się schudnać do wagi 47 kilo i tak zaczely sie moje zaburzenia odżywiania (anoreksja i bulimia), ktore trwają do dziś. Mam strasznie spowolnioną przemiane materii bo musze się pilnować żeby nie przekroczyć 500, 600 kcal bo od razu zaczynam tyć. Mam tez ataki obrzarstwa, pozniej głodówka i tak wkólko. Najniższa waga jaką miałam to 42 kilo. Mam 29 lat i waze obecnie 52 kilo, chciałabym schudnąc ale przede wszystkim zacząć normalnie jesc - bardzo licze na to że wyjście z diety DC mi pomorze, ze utrzymam wage i bede jesc w końcu jak normalny człowiek. Ja nie schudne na tej diecie pewnie więcej niż 5, 8 kilo ale to mi wystarczy. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie Odpowiedz Link
katrina9 Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 11.10.08, 11:00 Hej ,ja zaczynam od jutra.Stosowalam juz DC przeszlo rok temu,ale niestety przy mojej przemianie materi i napadach glodu waga wrocila,ale przychodzi taki czas ze mowi sie stop i nabiera mobilizacji gdy patrzysz w lustro i nie jestes zadowolona.... Ale macie dobrze z tymi zupkami i batonami....pierwsza diete zakupilam podczas wizyty w polsce i mamy wybor.Mieszkam w Norwegi i nie stety nie ma tu takiego wyboru...3 smaki koktaili i 2 zupki ..kurczak i warzywna,,,, Obecnie waze 71 kg przy wzroscie 164...chciala bym schudnac chociaz 8 kg i bedzie ok. Nie naleze do osob o budowie chudzielca i nie stawiam sobie takich wymagan bo wiem ze i tak tego nie osiagne ,moja rodzinka zbudowana jest z mocnych kosci ...i jak schudne te 8 kg to bedzie super .... Mam nadzieje ze sie uda i sie nie podam ....bo wiem juz ze za drugim razem jest ciezko,,,,ale jak nas bedzie wiecej to damy rade A WIEC TRZYMAJMY SIE DZIEWCZYNY .... Odpowiedz Link
aorcia Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 11.10.08, 15:26 Dzień 2 :) A wieczorem impreza u znajomych i mnogo pyszności! Chyba będzie to próba charakteru. Ja też mam 29 lat,172 wzrostu i waże 70. Niby nie jest to okropnie dużo ale marzę o wadze idealnej 62 kg. Też mam wszystko rozregulowane ciągłymi dietami. Objadanie sie na przemian z dietą. ale niegdy nie byłam u lekarza... A pewnie powinnam:( Odpowiedz Link
katrina9 Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 11.10.08, 16:19 Ale ciezko bedzie,mam nadzieje ze dasz rade. ja tez nie bylam u lekarza specjalisty ,a pewnie nie jedna z nas powina zaliczyc taka wizyte.. ja zaczynam od jutra ...chciala bym chociaz wytrzymac te 2 tygodnie i potem przejsc na mieszana ,,,z racji tego ze nie mam batonow i innych dodatkow ...kupuje diete ze zdrowa zywnoscia i to jest pewne utrudnienie....milego spotkania i wytrwalosci ci zycze Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 12.10.08, 12:08 Ja jutro zaczynam, ja zamówiłam tylko koktajle w 3 smakach, batonów nie powinno sie jesc w pierwszym tygodniu, a zup pewnie bym nie przełkneła. A może po zakończeniu tej diety i okresie wychodzenia powinnyśmy się wybrać do dietetyka. Ja najbardziej sie boje ze po diecie zaczną sie znowu napady naprzemian z głodzeniem i znow wszystko na marne. Trzymajcie sie kochane Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 12.10.08, 16:18 jestem podekscytowana jutrzejszym dniem i pewna że tym razem uda się schudnąć i utrzymac wage, MUSI SIĘ UDAĆ. Oczywiście tysiące postanowień zapisane w kalendarzu. A dzisiaj musialam pożegnać sie z ciasteczkami (słodycze to moja słabość) Wy też lubicie wszystko czego powinno sie unikać? Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 13.10.08, 10:32 jak Wam idzie, ja dzisiaj pierwszy dzień, zaraz zjem pierwszy posiłek Odpowiedz Link
aorcia Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 14.10.08, 15:24 Dziewczyny Witajcie:) Na wspomnianej imprezie w sobote niestety się najadłam więc licznik na nowo bije od niedzieli:) A więc dzisiaj wtorek-dzień 3:) Miałam podły dzień od rana, dzieci dają popalić, jestem przemęczona. Produkty DC smakują mi coraz bąrdziej. Ja również nie mam batonów!:( Ale mam różne zupki i 3 smaki koktaili.TEż boję się obłędnie efektu jojo i że znowu zacznę się obzerać. Chyba jednak udam się do dietetyka po tym wszystkim.Pozdrawiam.. Trzymajcie się mocno!!!! :) Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 14.10.08, 15:36 Czesc Dziewczyny, ja drugi dzień i jestem mile zaskoczona bo nie czuje wogóle głodu (chyba jeszcze po niedzielnym obżarstwie, bo do ciastek, dołączyłam pizze i chinszczyzne - takie pożegnanie ze wszystkim co nas gubi) Koktajle mi bardzo smakują, tylko ten capuccino jest za słodki aż mnie wczoraj zemdliło) na wage wejde dopiero w poniedziałek, bo często tak jest że jak nie widać efektu to robi się smutno, a po co sie pocieszać...wiadomo czym. Wierze w Was mocno, uda nam się!!! Odpowiedz Link
nalkulik_live Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 14.10.08, 18:48 Cześć :) ja dostaje jutro DC i moge zacząć razem z Tobą, zawsze będzie rażniej :) Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 14.10.08, 20:09 O witaj, fajnie coraz nas więcej:) Odpowiedz Link
mika_gr ból brzucha 15.10.08, 16:19 Tez macie bóle brzucha, u mnie sie dzisiaj pojawił. I pojawił się głód pierwszy raz od trzech dni:( Odpowiedz Link
mika_gr Re: 4 dzien 16.10.08, 11:20 Aorcia brawo, to że już schudłaś to najlepsza motywacja, bo to dzięki swojej silnej woli. Ja przezyłam wczorajszy kryzys ale czułam sie fatalnie, nawet mówić nie mialam siły, wieczorem poszłam z psem na godzinny spacer, nogi miałam jak z ołowiu. Ale dzisiaj czuje sie bardzo dobrze, ja się będe ważyć raz w tygodniu, czyli dopiero w poniedziałek, dobrze też sie zmierzyć, bo nieraz waga stoi w miejscu, a lecą centymetry. Pozdrawiam Was, jeszcze troche musimy wytrzymać!!! Odpowiedz Link
aorcia Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 16.10.08, 10:39 Witajcie dziewczyny! Jakie postępy u Was? U mnie dzisiaj na wadze 68 kg:) Czyli bite 2 kg do tyłu albo i ze 3:)Jestem zadowolona. Ale wczoraj też miałam kryzys.. Miałam ogromną ochotę wbić ząbki w bułeczkę świeżą:) Pozdrawiam,wytrwałości DAMY RADE!!!!!!!! Odpowiedz Link
katrina9 Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 17.10.08, 16:42 Witajcie,,, No nie stety nie moglam zaczac diety ,poniweaz zawitali do mnie goscie z POLSKI Wiecie te polskie przysmaki i jeszcze musialam gotowac dla nich,,,zaczynam od poniedzialku ... gratuluje dziewczyny ,fajnie ze dajecie rade . to mnie jeszcze bardziej zmotywuje pozdrawiam Odpowiedz Link
nalkulik_live Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 18.10.08, 08:35 Cześć Dziewczyny :) jak wam idzie? ja po 2 dniach mam 1,5kg mniej :) Ale jest ciężko strasznie,tyle pokus na każdym kroku.... TRZYMAJMY SIE DZIELNIE :) Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 18.10.08, 19:25 ja dzisiaj 6 dzien i przyznam że słabo się troche czuje, żałuje tez troche ze nie zamówiłam troche zup i batonów tylko same koktajle, brakuje mi przezuwania, ale trudno dam rade. Zamowie batony do mieszanej. Nie poddam sie, mam 3 cm. mniej w obwodzie (uda, biodra, talia) to jeszcze bardziej motywuje, nie poddam się, trzymajcie się! Odpowiedz Link
nalkulik_live Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 18.10.08, 21:41 Napiszcie mi proszę po ilu dniach mogę przejść ze ścisłej na mieszana? oraz ile trzeba byc na mieszanej? Z góry dzieki :) Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 19.10.08, 12:31 Ścisła - 21 dni Mieszana: 2 posiłki cambridge plus jeden własny (chude mięso z gotowanymi warzywami - do 400 kcal) - ten etap 1,2 tygodnie 1 posiłek cambridge plus 2 posiłki własne do 600 kcal (śniadanie i obiad) posiłek cambridge można podzielić na dwie porcje np. (II sniadanie i kolacja) Kolejny etap to 800 kcal - 2 tygodnie Następnie 1000 kcal - 2 tygodnie Po tym okresie można powtórzyc ścisłą jak ktos ma dużą nadwage. A jak nie to stopniow co 2 tyg. zwiekszamy ilośc kalorii o 200, ważymy się co tydzień, jak waga wzrośnie o 2 kilo zmniejszamy o 200 kcal. Bilans zerowy to ilośc kalorii ktorą już zawsze powinno sie spożywać. Powodzenia:) Odpowiedz Link
katrina9 Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 20.10.08, 11:52 hej dziewczyny dzis zaczelam...71 kg wagi mam nadzieje ze mi ubedzie,,pozdrawiam jak wam idzie?/ Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 20.10.08, 15:35 ja się trzymam dzisiaj 8 dzień, wczoraj zostałam zmasakrowana psychicznie na urodzinach, siedziałam i patrzyłam na ciasta, blok czekoladowy, ech aż mi słabo było ale nic nie rusze, przetrwam 21 dni ścisłej. Odpowiedz Link
nalkulik_live Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 20.10.08, 23:13 Czesc :) mika_gr dzięki za odpowiedź i gratuluje silnej woli :) Mi po 5 dniu ubyło 3kg, i nic nie podjadam, a ślinka to leci mi na wszystko... Ciężko, ciężko, ale muszę dać rade :) Trzymajcie sie Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 21.10.08, 09:21 Dla mnie te pierwszy tydzień był najgorszy, od dwóch dni czuje się bardzo dobrze, nawet już nie mam tak ochoty na jedzenie, trzymajcie się dzielnie:) Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 24.10.08, 18:58 co tak cicho się zrobiło, dziewczyny jak dietka? Mi jest b. ciężko i słabo, to strasznie długo te 21 dni:( Odpowiedz Link
nalkulik_live Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 24.10.08, 20:21 Czesc dziewczyny :) mnie tez jest straszne ciężko, ale uważam że warto zgubiłam juz 4kg w niespełna 9dni, i czuje sie jakos bardziej atrakcyjnie :) brzuszek mi spadł :) czasami sa chwile zwatpienia, ale jak pomysle ze mam mieć gruba pupe i wielki brzuch to.... zniose chyba wszystko strasznie mnie to motywuje. A fajnie bedzie znów wygladac atrakcyjnie, z sexi tyłeczkiem ;) Oczywiście jeszcze dłuuga droga do idealnej figury, ale ta dieta to ogromny krok do przodu. Trzymajmy sie Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 04.11.08, 15:56 Dziewczyny jak Wam idzie? Ja schudłam 6 kilo, waże teraz 46 kilo, obecnie wychodze z diety i szczerze to mam problem żeby cokolwiek przełknąć tak skurczył mi się żołądek. Ale ciesze się czuje się wspaniale:) Odpowiedz Link
nalkulik_live Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 04.11.08, 18:05 Czesc ja tez zgubiłam 6kg, w czwartek przechodzę na mieszana. Mika_gr gratuluje zgubionej wagi, i jak możesz to napisz ile masz wzrostu? pytam z ciekawości, bo ważysz niewiele :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 05.11.08, 09:59 Ja też Ci bardzo gratuluje, ja mam wzrostu 162 Odpowiedz Link
madzialena_1 Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 07.11.08, 19:47 Witam wasz wszystkie;* Ja zaczyna dietę w środę.Stosowałam ją już w styczniu schudłam 10 kg w ciągu 2 miesięcy.Potem zapisałam sie na siłownie chodziłam co najmniej 2 razy w tygodniu i waga sie utrzymała ale nie spadła bo ogólnie chodziło mi by zrzucić 15 kg:)Tak wiec ponownie powróciłam do Cambridge. Mam zamiar przez tydzień stosować ścisła a przez 2 mieszaną.Trzymam kciuki za tych co zaczęły najgorszy 4 dzień potem z górki wytrzymajcie a będziecie zadowolone Odpowiedz Link
madzialena_1 Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 07.11.08, 19:55 Mam tez pytanko czy ktoś z was jadł zupę orientalna bo zamówiłam sobie 5 a wcześniej nie miałam przyjemności jej próbować Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 08.11.08, 15:53 Ja pilam tylko koktajle, ogolnie za zupami nie przepadam. Teraz jestem na mieszanej i bede starac sie zeby utrzymac wage, bo teraz waze 46 kilo przy wzroscie 162. Juz chyba wystarczy Odpowiedz Link
madzialena_1 Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 09.11.08, 10:25 mika_gr o jej to nawet bardzo mało ,ale jak dobrze sie z tym czujesz.Ja mam 160 ważę 56 a chce 50 mniej już na pewno nie 50 wystarczy do tego siłownia i ciałko bedzie ok ;) Bardziej mi sie podobają kobiece kształty ala np Jennifer Lopez(choc ogólnie to jej nie lubię ) Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 12.11.08, 19:21 Napewno szybko osiągniesz swoj cel, ja wole takie drobinki jak np. Aneta Kręglicka czy Nicole Riche, ale ja jestem skrzywiona przez długie lata odchudzania, najmniej wazyłam 42 kilo, ale już chyba więcej i tak nie uda mi się schudnąć. pozdrawiam:) Odpowiedz Link
madzialena_1 Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 13.11.08, 10:24 42 to bardzo malutko po Ci wygląd anorektyczki..miałas piersi przy takiej wadze bo ja np jak schudłam z 65 do 55 to najwieciej mi z cycków spadło:) Odpowiedz Link
mika_gr Re: Kto zaczyna ze mną w piątek? ;) 13.11.08, 14:17 hehe:) biustem nie moge się pochwalić bo to malutkie 70 A, ale nigdy nie miałam dużego biustu nawet jak byłam pulchniejsza. Ale wszystkiego mieć nie można:D Odpowiedz Link