Dodaj do ulubionych

Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE

15.07.11, 15:30
Polecam wszystkim tym, którzy mają dobro naszego miasta na sercu o przeczytanie artykułu tygodnika NIE z 15-21.lipca 2011 r. Sam po przeczytaniu tego artykułu byłem zaszokowany tym jak zdradzono nasze miasto na rzecz organizacji kościelnej CARITAS. Jaką obłudą wykazali się wszyscy ci, którzy o tym wiedzieli a kryli to do samego końca. No to teraz już mamy rządy rycerzy Zakonu Rycerskiego i samych sióstr zakonnych i wolontariuszek. Jeżeli myślicie, że uda nam się wyplątać z tej sieci to przestrzegam, będzie to ciężka przeprawa, oni nie odpuszczają tego co już w łapy dostali. Powinniśmy jak najszybciej podziękować za to pani.PREZYDENT bo to za jej sprawka tak się stało. Jak można wierzyć takiej osobie kiedy na każdym kroku wszystko co mówiła i do czego zobowiązywała się przed wyborami jest tego odwrotnością. Okazało się, że miałem rację, kiedy mówiłem, że w procesie wielki wpływ na wyrok miały zeznania świadków zakonnych. Teraz faktycznie potwierdza się to, że nie poszły tam tak od siebie. Wszyscy mieli w tym swój cel. Takim też sposobem panująca chce na wieki umocnić swoja pozycję tronową, mając pewnie na myśli poparcie ludzi wierzących. Jestem również człowiekiem wierzącym, ale to co widzę w tej farsie, to już obrzydzenie. Ludzie nie dajmy się zwariować, nie pozwalajmy wycinać w pień tych którzy mieli rację, że jest wręcz odwrotnie i teraz muszą ponieść tego konsekwencje ,konsekwencje za sprzeciw. Teraz na pewno pieniądze się znajdą , znajdą ale dla kogo ? Dodatkiem niech również będzie krótki artykuł w dodatku Dziennika Zachodniego na pierwszej stronie gdzie pani Prezydent mówi o kontroli w OIK gdzie podobno dopatrzono są wielkich nieprawidłowości, ciekawe dlaczego przy podziale premii dla swoich popleczników w MOPSI nie doszukała się nigdy nieprawidłowości i ciekawe na co tak mocno zachorowała po wypowiedzeniu jej pracy, że przez kilka miesięcy brała kasę z ZUSu w tym również z moich składek . Cała nadzieja w tym, że może ktoś też coś powie na temat jej rządów i to głośno. Bo to nie komuna, że tylko towarzysze mieli rację. Po tym artykule powiem krótko, niech Zakonni szykują się do wyprawy, bo tego im nie odpuścimy. No rycerze, ZORROKI, LINOMAGI,Hrabinie, jakieś Hynusie,Hanki,Mycelki ruszać na złomowiska, po jakieś garnki, blachy, bo zbroić się trzeba. Nazwiemy to I Krucjatą Rudzką. DOŚĆ OBŁUDY
Obserwuj wątek
    • zajec_pagadi Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 15.07.11, 17:07
      Oj Robert! To co przeczytałeś w tygodniku "Nie" to tylko wierzchołek góry lodowej. Szkoda że redaktor Cieślak nie dotarł do mnie, ale nic straconego. Początki finansowania pięknych idei sięgają 2004 roku kiedy to sinawa z czerniejących pozyskała dwie przyjaciółki. A potem to rosło, pęczniało, pączkowało, ogromniało, puchło i rozrastało sie w imię chwały wyższej. Posrebrzana wyciągała z kasy miejskiej coraz więcej moniaków. Jak tupała i płakała to posłuszne zady w Radzie Mędrców w imię zgody powiatowej przyznawali tyle ile chciała. W 2007 roku zostały już podpisane umowy do 2011r. Po odwołaniu wielobarwnej ruszył różaniec placówek kościelnych do obrony jej niewinności. Myślę że następny artykuł będzie właśnie o tym. Amen
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 15.07.11, 18:33
      w dniu 8 grudnia 2010r. padły takie słowa:
      „ Obejmując urząd Prezydenta Miasta Ruda Śląska uroczyście ślubuję, że dochowam wierności prawu a powierzony mi urząd sprawować będę tylko dla dobra publicznego i pomyślności mieszkańców miasta. Tak mi dopomóż Bóg”.

czy LOLEK , Osmenda , hrabinia , sukierek , król Kokotek i inni to pamiętają ??????????
      • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 15.07.11, 18:47
        To znaczy się, że dzisiaj już Komisje Majątkowe nie są potrzebne ? wystarczy podatny włodarz ? No ciekawe, ciekawe. Najwyższy czas by powiadomić kogo trzeba. Niech sprawę zbadają od podstaw, bo coś jest w tym wszystkim za dużo awansowania. Skoro już ktoś zdecydował się na taki artykuł w prasie, to ktoś inny napisze o tym jeszcze gdzie indziej. A co mi tam, jak już to już. Dość Obłudy !!!!
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 15.07.11, 23:08
      artykuł już jest szokujący począwszy od fotki pani 30-latki tak na oko , sama treść zwala z nóg , polecam tą lekturę , chyba ten nakład w Rudzie szybko się rozejdzie , nasze WR powinny zrobić przedruk aby trafił to do szerszej społeczności lokalnej a radnym dać gratis po egzemplarzu....
    • sukiero Re: Szokujący ? 16.07.11, 09:12
      Poczytaj sobie Fakty i Mity...
      ps. Bardzo poczytna gazeta -"Nie?"

• robertdebruss Re: Szokujący ? 16.07.11, 10:52
        Sukiero, Tobie ciemna maso, dobrze przy podnóżku co ? więc się nie dziwię że jesteś ślepy jak kret. Ty nadajesz się do czytanie świerszczyków a raczej oglądania twój umysł jest na poziomie moherowego beretu wiec możesz tylko słuchać lub oglądać. Jedyna prawda powiedziana przez twoje guru, to prawda, reszta to kłamstwo i A.Stania. Jeszcze nie palisz punktów sprzedaży tej prasy ??????????? pewnie zrobisz do gaci jak ukarzą się następne artykuły.
      • bad_and_ugly Re: Szokujący ? 16.07.11, 22:18
        sukiero napisał:
        > Poczytaj sobie Fakty i Mity...
        > ps. Bardzo poczytna gazeta -"Nie?"
        >

Fakty i Mity... jakąś książkę autorstwa jednego z redaktorów Faktów i Mitów na forum, kilka miesięcy temu, polecał jozefosmenda.
      • robertdebruss Re: Szokujący ? 17.07.11, 11:33
        Cukerman jak ci nie paści to kup się komiks, Niewiarygodne przygody Koziołka Matołka, będzie na twoim poziomie. Potem podziel się z twoimi idolami i zwierzchnikami. Będziecie mieli cało prowda i tylko prowda.
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 16.07.11, 11:54
      mam dobre nowiny dla sukierka , lolka , linomaścia , wydajnych radnych itp ... itd.... ludzie kupują po 2-3 egzemplarze tygodnika "NIE" , u mnie w klatce gazeta przeleciała już wszystkie piętra a najlepsze są teksty " to Urban zaś prowda napisoł"
      niestety tak mi przykro o tym pisać najjaśniejsza młodziutka damo starsza , trzeba posłać zastępy swoich Rycerzy niech ten motłoch mieczem wycinają , do trzeciego pokolenia niech koszą , taka zniewaga warta jest kolejnych ofiar .... DO BOJU RYCERZE ! ! !
      • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 16.07.11, 12:11
        Hehehehehehe bo się zatknę, rycerze ? ciekawe ilu to tych rycerzy by się ostało przy boku jaśnie turlającej w razie gdyby......... nastąpiła epoka wykopalizmu. Tak na boku, chętnie bym się zmierzył z którymś w Rycerzy Zakonu Wazelińców. Tak jak to kiedyś stosowano w przed bojach. Jest tam który ? który podniesie rękawicę ? Chociaż pewnie bym nie mógł, bo kiedyś trenowałem Kendo i droga miecza jest mi znana. Była by to nieuczciwość z mojej strony dla przeciwnika. Ale w sumie byłoby fajnie.
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 16.07.11, 20:05
      jeszcze czytają ?? czy czekają na rozkazy ???
    • bad_and_ugly Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 16.07.11, 22:31
      No z tymi rycerzami to może być problem. Konrad Mazowiecki kiedyś takich na swoje ziemie zaprosił. Oj długo sobie z nimi nie można było rady dać.
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 09:54
      kolejne wiadomości dla dworu :

Tygodnik "Przegląd" tytuł artykułu brzmi "Kraj Mandarynów" cytuje wypowiedź prof. Jerzego Regulskiego - ekonomista, doradca rządowy, który powiedział:
      "Na 2,5 tys. gmin zawsze trafi się jakiś łobuz, lokalny dyktator czy człowiek uważający, że jego osobiste poglądy powinny być obowiązujące dla innych.
      - Jak więc spacyfikować złego wójta?
      - W demokracji obowiązuje podział władzy. Sądzę, że racjonalne byłoby rozdzielenie uprawnień wójta. Niech zajmuje się sprawami gminy i jej rozwoju, ale nie powinien podejmować decyzji administracyjnych dotyczących poszczególnych osób."
    • skalar2011 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 11:15
      robercie dajcie ten artykuł na forum bo gazety w okolicy nie można już kupić,poszedł cały nakład ,obleciałem całą Rudę
      • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 11:38
        Spróbujemy w poniedziałek. Jak ludzie chcę to czemu nie. Oby tylko nie wyłączyli prądu na jakieś 2 tygodnie. Wszystko możliwe, wszystko możliwe. Jakieś wybuchy na Słońcu, plamy na księżycu, srogie oblicze Bardzo Ciemniej Czarnej Dziury.
      • waple Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 11:46
        NIE znikło z kiosków, jak kamora.I jak tu poczytać o Wielkiej Rudzie Śląskiej, no jak?
    • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 11:39
      Hepik biydoku ty moj, trzymej sie do ponieydziałku.
      • hepik1 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 18.07.11, 11:41

robertdebruss napisał:

> Hepik biydoku ty moj, trzymej sie do ponieydziałku.

A o co chodzi?
        Ja w UM bywam,tak co trzy -pięć lat jak kupuje samochód i muszę go zarejestrować.
        Ale przyznaję się ,że często ostatnio przejeżdżam przez N.Bytom ,jeżdżąc do szpitala w Goduli,gdzie leży bliska mi osoba.
        I to wszystkie moje związki z N.B ,władzą i polityką.
        Jeśli ktokolwiek łączy moja osobę ,z kimkolwiek konkretnym z obrębu szeroko rozumianej władzy czy opozycji ten jest w ogromnym błędzie ;)
        Wasze rozgrywki polityczno-miejskie mnie nużą i prawdę mówiac g... obchodzą,zaglądam na rzadko na to forum,z poczucia resztek obowiązków.
        A w temacie-jeśli juz to NIE wykupili a sprawa aż tak ważka,za 15 złotych można wykupic dostęp do internetowego wydania całych 5 numerów,potem metodą kopiuj-wklej,wkleic tutaj ten artykuł.
        Chyba 15 zł to żaden wydatek,jeśli rezultatem ma byc obalenie aktualnej władzy a juz konkretnym zyskiem powrot "starego" i etatów dla zwolnionych ;)
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 18:23
      według LOLKA z BOLKIEM ci co czytają ten artykuł to są "pierdoły" , tyle znalazł krytyki w swoim pojemnym umyśle ...... borok przy tym upale tak się ciężko wysilił ...
      • skalar2011 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 19:23
        Bolek ma spowolnienie umysłowe z powodu blasku bijącego od najjaśniejszej i tylko pierdoly Odnowy są dla niego zrozumiałe
        • ktos33dwa Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 21:44
          powiem tak, może i w tym artykule jest źdźbło prawdy, ale na pewno zaczęlo się to wszystko za As. Ale podsumowując jeżeli tygodnik NIE jest dla was biblią i wierzycie we wszystko co tam piszą to jest mo popprostu was żal. Mają w tej gazecie jakiegoś zwolennika z rudy, bo już kiedyś opisali jak AS się kłanio czarnej mafii i co.
          • volwer Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 22:16
            artykuł dla kogoś kto trochę się orientuje w rozgrywkach w naszym mieście-nic nowego..
            ale to zdjęcie przenajświętrzej patronki strapionych..no no ..wszystkie dziewczyny jak zobaczyły to az zaniemówiły ze zdziwienia, tak najjasniejsza nawet w raju nie bedzie mogła wygladać.
            pewnie urzad miasta dopłacił redakcji NIE za rozpowszechnianie takiego uduchowionego i jaśniejacego wizerunku naszej bohaterki,ciekawe ile trzeba bedzie zapłacic za retusz zdjęcia Zbynia w NIE,żeby nim matki nie straszyły małych dzieci co kaszki manny jesc nie chcą.
          • nick_na_raz Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 17.07.11, 22:32
            "powiem tak, może i w tym artykule jest źdźbło prawdy"
            Oj tak! Faktycznie źdźbło. Redaktor okazał się być nader łaskawy dla pani GD i przysłowiową belką się nie zajął.

Sukiero - jak uważasz, że publikacja w "NIE" nie wystarczy, to nic straconego - "Angora" często robi przedruki z "NIE". Może się doczekasz?
          • waple Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 18.07.11, 13:42
            Prawda zawsze jest w środku.Nie pisz, czarna ma ia na katolików, bo to nie jest prawdą, natomiast przemówienia przed wyborami w kościele na Halembie miewał.Wiem,też,że sumki szły na kościoły,np. restauracje kościołów, ale i oświetlenie.No i wszystkim to wyszło na dobre a o oświetlenie się dba jak nigdy,rano raniuśieńko, jest wyłanczane, wieczorem o odpowiedniej godzinie włączane i ktoś tego pilnuje i dba o to a to nasze pieniąze i to się liczy.Pozdro.
            • g-48 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 18.07.11, 22:41
              o oświetlenie się dba jak nigdy,rano raniuśi
              > eńko, jest wyłanczane, wieczorem o odpowiedniej godzinie włączane i ktoś tego p
              > ilnuje i dba o to a to nasze pieniąze i to się liczy.Pozdro.
              Dba automat za pare zlotych i dob rze!
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 18.07.11, 22:30
      ciekawe co napisze nasze demokratyczne wolne niezależne gazecisko W R .......
      • volwer Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 18.07.11, 22:42
        rower444 napisał:

> ciekawe co napisze nasze demokratyczne wolne niezależne gazecisko W R .......
        zastosuje technikę strusia,albo pacjenta przyłapanego na paleniu papierosów w szpitalu,schowa głowe w piasek,nie napisze i nie powie nic.
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 19.07.11, 22:08
      nasze umiłowane zakłady słodkiej pracy jak UM, MOPS i pokrewne pochłonęły spory nakład Tygodnika NIE, można powiedzieć że Urban zarobił, co mnie cieszy, za dobrą robotę należy się dobra zapłata :):):)))
      najlepiej to widać w MOPS gazeta krąży między biurkami, i tak Ken Zarys ze swoją świtą czyta osobno a reszta pracowników też czyta osobno, oficjalnie nie wolno o tym pisnąć słowa.
      Ken Zarys czeka na wytyczne wraz z vickami, chciałby chłopek coś upolować dla młodej starszawej damulki..........
    • jezioraniagara Pierdoly w Tygod. NIE 20.07.11, 02:59
      dziwe sie ze takiego zwyrodnialca z NIE ktos czyta.
      facet powinien wisiec za te dlugie jaja,zakomune,Jaruzela i innych zboczencow.Jezeli taka kanalia jest dla was guru to mi was zal.
      • zbychu-fajny Re: Pierdoly w Tygod. NIE 20.07.11, 09:49
        Napisz może coś więcej o swoich emocjach, jak przeżywasz ten swój żal, jak nam dobrze życzysz i pragniesz, byśmy zobaczyli tę jedyną prawdę i jedynie słuszną opcję, jak cierpisz, że błądzimy. Ale dobrze, że to napisałeś, bo szalenie nas obchodzi to, co czujesz. I może zaproponuj nam byśmy przyjęli darmowe WR z jedynie słuszną prawdą. Może w miłości do człowieka potem razem złapiemy tę bestię i powiesimy ją zgodnie z twoją instrukcją?
        • skalar2011 Re: niagara skąd w Tobie tyle jadu 20.07.11, 10:39
          piszesz że czytamy taka gazetę i masz nam to za złe ale my czytamy bo mamy do tego prawo, tym bardziej że artykuł jest o bardzo ważnych dla naszego miasta sprawach.
          Możesz nas za to wyzywać ale widać ty też w ukryciu czytaleś skoro wiesz o co chodzi czyż to nie jest obłuda i zakłamanie w twoim przypadku.Ja nie kupuję gazet które mi nie odpowiadają.Tak więc kup sobie wazelinę rudzką i nie będziesz musiał się tak emocjonować
          • robertdebruss Re: niagara skąd w Tobie tyle jadu 20.07.11, 18:28
            JezioraNiagara wybrał sobie dobry przydomek ( Faktycznie dobre lanie wody, może to jakiś bliski krewny Wodnika Pedałującego ) Tak na serio, to kiedy wejdzie nakaz wywalenia przez okn telewizorów, radioodbiorników, wszak w nich czasami przemawiali partyjni oficjele a w telewizji pokazywali Urbana na żywo. WODOKLOZETOWA ? kiedy wywalasz pierwszy swój telewizor ??????????? Fobia trwa, a Czterech Pancernych i Psa oraz Stawkę już też nie wolno oglądać. No tak, grzech, kto nie z nami to wróg heretyk, komuch . Lecz nogi, bo na leczenie głowy już niestety za późno. Pozdrawiam wszystkich stawiających tamę takim idiotyzmom.
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 20.07.11, 20:31
      dzisiaj w urzędzie widziałem niezwykły festyn urody , pod koniec szychty wpadła z impetem na korytarze urzędu słynna Andzia Pazur - blask urody był powalający , odpowiedni silikon i połysk zwalał z nóg , nastąpiło spotkanie ze znamienitą damą , która również (tak jak pokazał Tygodnik NIE) roztaczała niezwykły wdzięk swojej rzadkiej urody ......... ach o mało bym się zakochał taka ona piękna , będę wzdychać , przede mną bezsenna noc ...........
      jakby by było tego mało to doszedł śliczny i bardzo męski Ken Zarys , taki był macho , przystojny , inteligentny no i bogaty, kobiety pewnie za nim szaleją ....... jak ja mu zazdroszczę ...
      • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 20.07.11, 21:00
        Mówisz o niziołkach czy bagieniokach. Walnij lufa przed snem, uratuje cię przed koszmarami. Jak mnie by to miało się śnić, to wola niy spać cało noc. Wiekszo miołbych z tego przyjymność. Pozdrowiom Cię przyjacielu, niy dej sie złudzie, to jest ino krziwe zwierciadło ustawione pod inkszym kątym. Kątym zniekształconym.
        • g-48 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 20.07.11, 22:07
          Spróbujemy w poniedziałek. Jak ludzie chcę to czemu nie. Oby tylko nie wyłączyli prądu na jakieś 2 tygodnie. Wszystko możliwe, wszystko możliwe. Jakieś wybuchy na Słońcu, plamy na księżycu, srogie oblicze Bardzo Ciemniej Czarnej Dziury.
          A jo czekom kiedy ci juzas sztrom podlaczom.
      • volwer Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 20.07.11, 21:40
        rower444 napisał:

> dzisiaj w urzędzie widziałem niezwykły festyn urody , pod koniec szychty wpadła
        > z impetem na korytarze urzędu słynna Andzia Pazur - blask urody był powalający
        > , odpowiedni silikon i połysk zwalał z nóg , nastąpiło spotkanie ze znamienitą
        > damą , która również (tak jak pokazał Tygodnik NIE) roztaczała niezwykły wdzię
        > k swojej rzadkiej urody ......... ach o mało bym się zakochał taka ona piękna ,
        > będę wzdychać , przede mną bezsenna noc ...........
        > jakby by było tego mało to doszedł śliczny i bardzo męski Ken Zarys , taki był
        > macho , przystojny , inteligentny no i bogaty, kobiety pewnie za nim szaleją ..
        > ..... jak ja mu zazdroszczę ...
        od poniedziałku krązy po urzedzie NIE,ludziska kserują i podają dalej do czytania,w poniedziałek było widać,że ci co czytali w oryginale mieli dziwne miny-bo fotka w gazecie była zbyt uduchowiona i piękna w stosunku do realu,ci co czytali ksero juz tego dylematu nie mieli-bo na ksero najjasniejsza juz nie jest taka świetna.w szpitalu ,dziewczyny po oddziałach też mają najwięcej ksero -dużo odbitek przyjechało razem z kateringiem-widac u Zjawy można jeszcze bezpiecznie kserować.
        czekamy tylko na to czy Śmieszkowicz nie każe nam jakis petycji z poparciem po0dpisywać.podobno coś takiego już pisze się w sektretariacie.istny cyrk.(oczywiście dyrekcja ma artykuł w oryginale-ktos specjalnie w kiosku zostawił dwa NIE dla dyrektorów.
      • skalar2011 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 10:13
        Też widziałem gładkolicego Kena jak drałował do najjaśniejszej a jeśli była też Andzia Pazur to może Paradę Piękności szykują oczywiście po odpowiedniej autokorekcie dla gawiedzi by poprawić nastroje w mieście,pogarszające się z dnia na dzień.
    • sukiero Bóg - Honor - Ojczyzna 20.07.11, 22:21
      Nowe normy w demokratycznym Państwie?
      Szanowni panie i panowie,
      Epitety albo jak kto woli rzeczowniki "Bóg", "Honor", "Ojczyzna" zostały wprowadzone w nasze życie ustawą przez Sejm w 1993 roku. Dzisiejsze społeczeństwo nie potrafi docenić wartości tych jakby to powiedzieć banalnych zwrotów.
      wygląda to mniej więcej tak:
      Bóg- jak trwoga to do Boga (albo wiernych),
      Honor- jak jest większość to o honorze się zapomina- byle kasa leci,
      Ojczyzna- to dojna krowa?
      Mamy 22 lata istnienia demokracji - stosunkowo jest młoda, ale w dalszym ciągu zalatuje PRL-em.
      Szanowni panie i panowie,
      od jakiegoś czasu obserwujemy niesamowitą obywatelską odwagę komentowania wyroków niezawisłego Sądu. Chciałbym zaznaczyć że w PRL-u nikt nie miał odwagi się odezwać po ogłoszeniu wyroku - mimo iż, mógł być sterowany? Dziś, bez jakichkolwiek zająknięć wypisuje się bzdury - powiem lepiej, wierzy się w bzdury bo jak to za PRL-u było:
      - wiesz Frania bo w gazecie pisało... albo w radio gadali... w TV pokazywali...
      Mamy 2011r. demokrację od 22 lat obudźcie się, bo za podważanie wyroków niezawisłego Sądu można słono zapłacić. (nawet będąc Gallem Anonim'em)
      • robertdebruss Re: Bóg - Honor - Ojczyzna 20.07.11, 22:50
        O czym ty bredzisz Sukierku. Czy ty myślisz, że tak jak za komuny postraszysz kogoś to wszyscy wejdą pod stół a bal sprytnych będzie trwał nadal. Za komuny tez ogłaszano wyroki zgodnie z prawem a teraz mówi się, że to był reżim. Coś ci siadło ? KONSTYTUCJA człowieku KONSTYTUCJA, daje mi prawo do wolności słowa. Więc schowaj sobie te straszki dla dzieci na 6 grudnia.
    • fast-kajfasz Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 20.07.11, 22:31
      Tobie chyba coś pod czuprynką się zlasowało, skoro czytasz "NIE"
      • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 20.07.11, 22:53
        No to ty sobie Cajfasz czytaj nawet TAK, twoja sprawa ja ci nie zabraniam. A co tam piszą pewnie wszystko prawda ???????? Wal się gościu z ta twoja beznadzieją. Znalazł się moralista od podziału prasy.
        • skalar2011 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 10:06
          kajfasz czyto ino Wazelinę Rudzką i mu z tym dobrze ,wskazują na to wyrażnie jego posty.
          • zbychu-fajny Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 13:28
            Cukiero, a masz uprawnienia by się wypowiadać o odwadze ludzi w PRL? "nikt" się nie wypowiadał? to jakim cudem dupcię moczysz w tym kapitalistycznym dobrobycie? Kto ci to załatwił- wujcio Breżniew czy Wojciech? Oj, wyraźnie jesteś sukcesorem - potępienie krytyki, a kiedy dochodzi do argumentów - czmych, nie ma tematu, tak? Uważaj, żebyś pewnego dnia nie musiał powiedzieć gościowi w lustrze, że jest kłamcą, fałszywcem i wazeliniarzem. Uważaj też na nadmiar tych cukierków, bo z tego mogą być owsiki...
            • volwer Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 18:38
              owsiki to chyba ma kto inny,jakoś dostał strasznego vigoru i pomyka po korytarzach urzedu miasta jak rozpędzona lokomotywa bez motorniczego.
            • 1802ef Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 21:11
              sukiero ktoś cie w dziecinstwie cyganiol jak ześ chcioł bombony,bo z bombonów sie owsików nie dostaje,tak jak z cukru nie dostaje sie cukrzycy.Trzeba bydze coś więcej na ten temat poczytać, to bydziesz mogł na ten temat zrobić kolegom wykład
        • fast-kajfasz Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 20:09
          Czyżby Ynteligen od Stania w miejscu?
          • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 20:39
            Kajfasz ty faktycznie piszesz ino wtedy jak sie coś machniesz ? Wiela tego boło ćwiara ? no widzisz i już pierdzielisz takie kromy, bo to co piszesz jest dobre, ale do konia od Zorroka.
            • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 20:42
              Te Kajfasz, a może w nagroda za te wpisy załapoł żeś sie u AGEDOKÓW z Godule na darmowo zgrzywka browaru ? no i bez toż tak fandzolisz jak potrzaskany na klopsztandze.
            • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 20:54
              Te Kajfasz a nie załapoł żeś sie na jakoś darmowao zgrzywka od AGEDEKÓW z Godule w nagroda za te bredzynie. No widzisz już ci szkodzi a co dopiero jak wychlepiesz reszta.
              • zajec_pagadi Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 21.07.11, 22:42
                Sukiero i fast-kajfasze! Jak powiadał Stanisław Jerzy Lec:" głupota nigdy nie przekracza granic- gdzie stąpnie tam jej terytorium".
            • zoro333 robertdebruss 22.07.11, 14:36

Nie tykaj mojego konia. Żeby z nim rozmawiać musiałbyś studia kończyć.
              A tak nawiasem, tak mnie podnieciłeś umiejętnością „..drogi miecza” że chętnie się z tobą spotkam. Od godz. 18,30 do 21 najlepiej na Frynie.
    • w36 Jest też online 22.07.11, 07:36
      www.nie.com.pl/art25026.htm

Przyznam, że rozczarowała mnie ta lektura. Tyle podniecenia, a w sumie to dobrze znane sprawy. Na dziś, po tym co faktycznie pokazała nasza prezydent już na urzędzie, raczej drugorzędne. Ot tak by przybliżyć trochę klimat, ale przecież dużej części istotnych faktów i osób brakuje.
      • g-48 Re: Jest też online 22.07.11, 19:23
        Przyznam, że rozczarowała mnie ta lektura. Tyle podniecenia, a w sumie to dobrz
        > e znane sprawy. Na dziś, po tym co faktycznie pokazała nasza prezydent już na u
        > rzędzie, raczej drugorzędne. Ot tak by przybliżyć trochę klimat, ale przecież d
        > użej części istotnych faktów i osób brakuje.

Bylo takie powiedzenie"Widzialy galy co braly" Parafraza: Widza galy na kogo glosowaly"
        Nie jeden moze przy nastepnych wyborach przemysli sam osobiscie na kogo odda swoj glos.
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 22.07.11, 11:18
      hej cukierek a znasz całość tego "uczciwego" procesu ??? bo ja to znam , to może zapytaj czemu proces był tak przeciągany ?? jak byli dobierani świadkowie ?? zapytaj o materiały dowodowe tego procesu ?? wiesz co to są dowody ??

pamiętasz co się stało z dotacją dla Stowarzyszenia Młodzież z Misją ?? gdzie wcięło ten ich statut ?? ........... no to CUKIERKU idź i pytaj , idź do tego źródła prawdy i świętości ..... a jak się dowesz to potem napisz .........
      • zajec_pagadi Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 22.07.11, 16:21
        Zorok wpisuj sie po kolei bo cie nie bede ganiał po całym forum. Nigdy bym nie śmiał tknąć Tornada. Wprawdzie nie ukończyłem studiów, ale mam zaliczone dwie akademie 1-szo majowe, dwa fakultety na WUML i na każdym byłem prymasem. A droga miecza jest mi nieznana. Z tobą walczyć nie zamierzam bo sie po prostu po ludzku boję.
        • zoro333 ależ zajec 22.07.11, 17:24

Drogi zajec pisałem do norbertcośtam /tak jest w tytule/. Czyżbyś zajec był na podwójnej???
          Nigdy bym nie uwierzył, że ty i norbertcośtam to ta sama osoba.
          • zajec_pagadi Re: ależ zajec 22.07.11, 18:09
            Zorok ty mnie jeszcze nie znasz. Ja tu na tych forach chodze jak szwajcarski zegarek. Z wielu nicków już zrezygnowałem jak chociażby: hrabinia, sally, bolek, a na dodatek lolek i to najlepszy. Ponadto jakbyś popatrzył to tyram również na sąsiedniej stronie czyli stolicy fraszki. Ja ci mówie zorok ty mnie jeszcze nie znasz i nie zechciej mnie czasem poznać bo ci nawet znajomość drogi miecza nie pomoże. Pozdrawiam!
            • zoro333 Re: ależ zajec 22.07.11, 18:57

Ślicznie tak zajec za innych tu robić. A ta „droga miecza” to umiejętność robertacośtam, który na tym wątku się chwalił. , chciałem ją tylko poznać. A ty tak agresywnie. Normalnie mnie przerażasz.
              Zajec mówię ci jak przyjacielowi, ty nigdy nie siadałeś do skata z osobnikami na tak niskim poziomie. A teraz w jednej linii?
              • jol.usia Re: ależ zajec 23.07.11, 21:25
                Gratulacje dla robertadebrus! kiedy wracasz? fajne zwycięstwo, jeszcze raz gratulacje. Zorro możesz się już pocić jak robert przeczyta te twoje wypociny to z ciebie plama zostanie a z twojego konia rolady na niedzielę.
              • rower444 Re: ależ zoro 23.07.11, 21:25
                zoro a karty do skata to umiesz rozpoznać ??
                jak machasz tą twoją szpadą to współczuje temu koniowi , pewnie cały w plastrach chodzi
                jak robert wróci to cię nauczy niejednej drogi , wrócisz na tarczy jak prawdziwy wojownik
                przecież OdNowa ci pomoże , będziesz wyglądać jak żywy :):):):)))))
              • skalar2011 Re: ależ zorok 24.07.11, 11:12
                O jakim niskim poziomie ty piszesz, swoim i odnowy? robisz jakieś osobiste wycieczki,szukasz ale nie znajdujesz?A może zamiast lania wody i idiotycznych uwag wypowiesz się na temat artykułu w Nie i ostatnich poczynań najjaśniejszej.Przejdz się po Rudzie i posłuchaj co mają na temat tych rządów do powiedzenia starsi jego mieszkańcy którym utrudnia się życie,posłuchaj co myślą młodsi jak widzą jak odnowa ,,oszczędza ,, tylko nie na sobie.
                Przejdz się do szpitala i zabacz jaki tam roz.......dziel a chorzy muszą się leczyć.Wypowiedz się na temat etyki niektórych ciekawych reklam na sklepach w Goduli .Czekamy.
          • g-48 Re: ależ zajec 23.07.11, 22:57
            Drogi zajec pisałem do norbertcośtam /tak jest w tytule/. Czyżbyś zajec był na
            > podwójnej???
            > Nigdy bym nie uwierzył, że ty i norbertcośtam to ta sama osoba.
            Juzas zes sznupa lo borsztain klupnal?
            Tak jest jak stary pis milicyjny na slypia juz niy widzi.
    • w36 trochę z innej beczki ale też Caritas 24.07.11, 23:12
      robertdebruss napisał:

> Sam po przeczytaniu tego artykułu
      > byłem zaszokowany tym jak zdradzono nasze miasto na rzecz organizacji kościel
      > nej CARITAS.

Taka dziwna sprawa.
      Dla przypomnienia.
      Trzy lata temu parafia z Chebzia potrzebowała na gwałt gruntu pod kościół i probostwo.
      Zajęli się tym nasi radni i uchwalili:

www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=16809&idmp=1611&r=o

teraz czytam ze zdumieniem, że ta sama parafia, która tak niezbędnie potrzebowała gruntu pod kościół, jest zlikwidowana bo jest nierentowna i bez problemu może funkcjonować jako filia parafii godulskiej:

rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/1004355,parafia-w-chebziu-pw-sw-katarzyny-aleksandryjskiej-zostanie,id,t.html?kategoria=678

No i parę pytań.
      Co się stało z tym przekwalifikowanym gruntem?
      Czy da się go wobec tego przekwalifikować z powrotem na mieszkaniowy, jak pierwotnie?
      Co wspólnego z tą dziwną akcją ma Caritas (jego nazwa pada z ust rzecznika kościoła w artykule)? Czy grunt ma być dla niego?

Był o tej sprawie wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,261,86625214,,i_przepinkane_.html?v=2

ale już nie można w nim pisać.
      • jozefosmenda trochę z innej beczki ...... 25.07.11, 00:02
        >>>w36 napisał:
        Dla przypomnienia. Trzy lata temu parafia z Chebzia potrzebowała na gwałt gruntu pod kościół i probostwo. Zajęli się tym nasi radni i uchwalili:<<<

No nie wszyscy za tym głosowali! Ja jedyny miałem odwagę wystąpić i powiedzieć zdecydowanie NIE! Właśnie z tych przyczyn o których "tłumaczy" ks.Artur Stopka.
        Ale było to przysłowiowe wołanie puszczyka na puszczy!
        A co do zmiany PZP to jest to możliwe bo przepisy na to pozwalają ale nie sądzę by to przeszło. Pomyślałem o tym już w piątek jak przeczytałem gazetowe wydanie DZ Pożyjemy zatem i zobaczymy.
        Gregor dostanie kaca moralnego jak przeczyta o likwidacji parafii na Chebziu a może z rozpaczy będzie też mia innego kaca?
        • w36 Re: trochę z innej beczki ...... 25.07.11, 01:25
          jozefosmenda napisał:

> A co do zmiany PZP to jest to możliwe bo przepisy na to pozwalają ale nie sądzę
          > by to przeszło.

Dlaczego by nie przeszło?
          Czyżby poza zmianą PZP były jeszcze inne decyzje UM dotyczące tego terenu?

Uchwała przecież bardzo wąsko definiuje warunki użytkowania tego gruntu po zmianach.
          Zacytuję:
          "W obowiązującym miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego miasta Ruda Śląska teren położony w Rudzie Śląskiej - Chebziu, w rejonie ulicy Węglowej jest wyznaczony częściowo jako teren zabudowy mieszkenioowo - usługowej, z podstawowym przeznaczeniem gruntów pod zabudowę mieszkaniową wielorodzionną oraz funkcję usługową i częściowo jako teren zieleni izolacyjnej, z podstawowym przeznaczeniem gruntów pod zieleń wysoką.
          Obszar ten stanowi własność Gminy Miejskiej Ruda Śląska, z wnioskiem o dokonanie zmiany planu wystąpiła Parafia Rzymsko - Katolicka pw. św. Katarzyny Aleksadndryjskiej, uzasadniając go brakiem kościoła oraz innych obiektów, w tym budynku parafii i cmentarza.
          Zmiana przeznaczenia przedmiotowych terenów polegać będzie na wyznaczeniu terenu usług publicznych, z podstawowym przeznaczeniem pod realizację kościoła, budynku parafialnego i cmentarza.
          "

Jeśli podmiot wnioskujący wycofał się z działalności, jak się dowiadujemy, to dlaczego i komu by zależało by utrzymywać w PZP fikcję?
        • g-48 Re: trochę z innej beczki ...... 25.07.11, 11:29
          No nie wszyscy za tym głosowali! Ja jedyny miałem odwagę wystąpić i powiedzieć
          > zdecydowanie NIE! Właśnie z tych przyczyn o których "tłumaczy" ks.Artur Stopka
          Jakby chodzilo o ta beczke dla stechlych sledzi z PZPR to bys zaglosowal TAK !?
        • rower444 Re: trochę z innej beczki ...... 25.07.11, 12:41
          jozefosmenda napisał:

> >>>w36 napisał:
          > Dla przypomnienia. Trzy lata temu parafia z Chebzia potrzebowała na gwałt g
          > runtu pod kościół i probostwo. Zajęli się tym nasi radni i uchwalili:<<
          > ;<

> No nie wszyscy za tym głosowali! Ja jedyny miałem odwagę wystąpić i powiedzieć
          > zdecydowanie NIE! Właśnie z tych przyczyn o których "tłumaczy" ks.Artur Stopka

Józek masz ciężką manię wielkości pod wpływem towarzycha OdNowa i jest coraz gorzej , sam napisałeś w dniu 30.10.2008r. na naszym forum takie słowa , cytuje dosłownie "Za przyjęciem tej uchwały głosowało 14 radnych, 5 ( wtym moja osoba ) było przeciwnych a 4 wstrzymało się od głosu."
          Jak głosowało 5 przeciw to chyba nie 1 wielki Józek, kurde a może twój głos się liczy X 5, Józek jak u ciebie jest z liczeniem do 5, bo o wyższe liczby już nie pytam bo się możesz całkiem zaplątać.
          Jak zaczniesz słyszeć jakieś głosy, pokażą się dodatkowe obrazy i postacie z historii albo ze Zjazdu PZPR to śmiało dzwoń pod 911, a jak przyjadą to sie niy opiyrej i niy rób larma , oni bedą wiedzieli kaj cię zawieźć.
          • hepik1 Re: trochę z innej beczki ...... 25.07.11, 13:53
            Tak gwoli ścisłości-jest różnica pomiędzy wystąpieniem i powiedzeniem zdecydowanie NIE a głosowaniem na 'Nie"
            A czy tak dokładnie było i ile decybeli miało to zdecydowane 'nie" ,to tylko Józek wie plus wtedy tam obecni ;)
            • g-48 Re: trochę z innej beczki ...... 25.07.11, 16:20
              Tak gwoli ścisłości-jest różnica pomiędzy wystąpieniem i powiedzeniem zdecydowa
              > nie NIE a głosowaniem na 'Nie"
              Tez przegrywalem czasem w decydujacych sprawach ale wina nie obarczam innych tylko moja zla argumentacje.
              a ze Joziczek jest najlepszym bezradnym to widzimy czesto na sferze ze siedzi jak przysrany i mysli tylko jakie pliki moze pozbierac na innych.
              Jak ta dyrektorka tego cyrku sie nie opamieta to bedzie krotki proces:
              "Klappe zu, Affe tot, Zirkus pleite"
            • w36 Re: trochę z innej beczki ...... 25.07.11, 17:34
              hepik1 napisał:

> Tak gwoli ścisłości-jest różnica pomiędzy wystąpieniem i powiedzeniem zdecydowa
              > nie NIE a głosowaniem na 'Nie"

Racja. Jest nawet ślad w protokole z sesji:

"Dyskusja.
              p.Jozef Osmenda poruszył kwestie terenu, którego dotyczy zmiana. Pytał kto jest
              właścicielem lego lerenu i w jakim celu przekształca się go.
              p.Bartosz Satała stwierdził, że teren będzie przeznaczony na działalność użyteczności
              publicznej. Planowana jest sprzedaż 18 działek przy DTS ponadto starano się tak zmienić aby
              wChebziu mógł powstać budynek Kościoła.
              p Józef Osmenda stwierdził, że w Chebziu jest już świątynia i to powinno wystarczyć, a
              powyższy teren jest na tyle atrakcyjny, że powinien być w całości sprzedany. ' ,.
              Głosowanie nad uchwałą.
              W związku z brakiem głosów w dyskusji Przewodniczący zarządził głosowanie nad uchwałą.
              Głosowało - 23 radnych
              Za przyjęciem uchwały- 14 radnych
              Przeciw - 5 radnych
              Wstrzymało się od głosu - 4 radnych. : '''
              ^ W związku z powyższym uchwała została podjęta - '. - .
              p. Józef Osmenda prosiło zapis w protokole, że głosował przeciwko podjęciu lej uchwały.

"
              • jozefosmenda Re: trochę z innej beczki ...... 26.07.11, 00:49
                Oj "bicycle","bicycle"!
                Twoje rozumowanie jest nadzwyczaj denne i de facto musiał bym ci odpowiedzieć językiem Arnolda Boczka z serialu Kiepskich.
                Ale spasuję.
                Przynajmniej do następnego razu.
                A co do artykułu w NIE to jest on bardzo cieniutki.Dużo wody żadnych konkretów!
                Natomiast główny informator redaktora M.Cieślaka w tej materii jest mi doskonale znany i chociaż niestety kiepsko im to wyszło to liczę na następny odcinek np. o Międzynarodowej Giełdzie Towarowej.
                Oczywiście w NIE!
                • volwer Re: trochę z innej beczki ...... 26.07.11, 08:10
                  jozefosmenda napisał:

> Oj "bicycle","bicycle"!
                  > Twoje rozumowanie jest nadzwyczaj denne i de facto musiał bym ci odpowiedzieć j
                  > ęzykiem Arnolda Boczka z serialu Kiepskich.
                  > Ale spasuję.
                  > Przynajmniej do następnego razu.
                  > A co do artykułu w NIE to jest on bardzo cieniutki.Dużo wody żadnych konkretów!
                  > Natomiast główny informator redaktora M.Cieślaka w tej materii jest mi doskona
                  > le znany i chociaż niestety kiepsko im to wyszło to liczę na następny odcinek
                  > np. o Międzynarodowej Giełdzie Towarowej.
                  > Oczywiście w NIE!
                  moze ten informator już opowiedział tez troche o szpitalu,jak tomograf kupowali albo opłacali kapitał dla szpitala spółki,i pare innych ciekawostek.ktoś juz sie kreci po szpitalu,ale informacje miał chyba z jeszcze innego żródełka.
                • volwer Re: trochę z innej beczki ...... 26.07.11, 08:14
                  jozefosmenda napisał:

> Oj "bicycle","bicycle"!
                  > Twoje rozumowanie jest nadzwyczaj denne i de facto musiał bym ci odpowiedzieć j
                  > ęzykiem Arnolda Boczka z serialu Kiepskich.
                  > Ale spasuję.
                  > Przynajmniej do następnego razu.
                  > A co do artykułu w NIE to jest on bardzo cieniutki.Dużo wody żadnych konkretów!
                  > Natomiast główny informator redaktora M.Cieślaka w tej materii jest mi doskona
                  > le znany i chociaż niestety kiepsko im to wyszło to liczę na następny odcinek
                  > np. o Międzynarodowej Giełdzie Towarowej.
                  > Oczywiście w NIE!
                  informator cokolwiek też świetobliwy (taka poza)nadał na Caritas.To ciekawe.
    • rower444 Re: do hepika1 25.07.11, 15:19
      hepik częściowo się z Tobą zgodzę , gdyby Józek napisał że wtedy powiedział głośno NIE i za nim głosowało jeszcze 4 radnych , to uważam byłoby OK.
      Jednak on zawsze eksponuje tylko siebie i sobie zbyt wiele przypisuje, nie mówiąc o tym jak chce pouczać pozostałych. Przypomnę tylko jego ostatnią wpadkę pt "Trudne prawo ale prawo".
      Natomiast do samego artykuły Tygodnika NIE jak dotąd nie wydusił ani słowa.
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 25.07.11, 20:51
      co powiedzą o tym artykule w Tygodniku NIE nasze gwiazdy forumowe ??
      trzeba powiedzieć że Tygodnik NIE dotarł daleko poza granice naszego miasta a ludziska dzwonią, pytają i nadziwić się nie mogą............
      do rzadkości należy żeby w tak krótkim czasie mieć całą stronę w tej bardzo poczytnej gazecie...
      • volwer Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 25.07.11, 22:40
        rower444 napisał:

> co powiedzą o tym artykule w Tygodniku NIE nasze gwiazdy forumowe ??
        > trzeba powiedzieć że Tygodnik NIE dotarł daleko poza granice naszego miasta a l
        > udziska dzwonią, pytają i nadziwić się nie mogą............
        > do rzadkości należy żeby w tak krótkim czasie mieć całą stronę w tej bardzo poc
        > zytnej gazecie...
        a to może być dopiero poczatek,dziewczyny cos dziwnie opowiadały,że jakiś redaktorek krecił sie ostatnio klika razy po szpitalu ...wygladał na gościa ze stolicy.
    • rower444 Re: do rączek Józinka 26.07.11, 15:38
      Szanowanko herr Józef
      Postaram się odpowiedzieć grzecznie choć przyjdzie mi to z pewnym trudem.
      Przyjąłem pseudo Rower w hołdzie dla wielkiego Polaka i Rudzianina tego od bicykli, ilekroć czytam to pseudo to widzę jego i jemu podobnych, to jest dla mnie bardzo budujące.
      Twierdzisz że artykuł w Tygodniku NIE jest cienki.
      To dlaczego tu jest tyle wpisów ?????
      Dlaczego ta Twoja właścicielka wypuściła tyle psów gończych żeby szukali tego co jej to załatwił ??? Psy węszą jak wściekłe, bo albo nagroda czeka albo kara.
      Swoje zdanie umiesz wypowiedzieć pewnie w szczelnie zamkniętym pokoju i kompletnych ciemnościach, tak jesteś odbierany bo tyle już rzeczy się tu działo i nadal dzieje a TY to wszystko czytasz i udajesz tygodniami niemowę albo piszesz jakieś truizmy na swój temat.
      Jestem przekonany że gdyby młodszo-starsza monarchini nasypała Tobie do miski żwiru a potem rzekła :
      „- Józef to leśne jagody, które zerwałam specjalnie dla Ciebie, uważam że zjesz je ze smakiem i mi nie odmówisz.”
      To jestem pewny że Józef by wsunął całą michę i nawet by się nie zająknął (drobna uwaga, pewnie przy każdym pierdnięciu żwir będzie rozrywał galoty ale to drobiazg, stać Cię na kupno nowych galot).
      Wracając do Tygodnika NIE, otóż rozmawiałem z sędzią, prokuratorem i policjantem, każdy z nich na podstawie swojego doświadczenia zawodowego stwierdza, że do sprawy można zawsze ustawić 2-3 świadków bez większych problemów ale 20 świadków to nikt nie ustawi. A mogło tych świadków być więcej ale nie będę tłumaczył dlaczego ich nie było. Tak samo jakbyś się tej sprawie bliżej przypatrzył to byś dojrzał dlaczego zapadł taki wyrok a może nawet wiesz ale tego nie powiesz bo masz założoną plombę.
      A teraz możesz polecieć z fantazją szlachecką i szabelką w garści jak Arnold Boczek Wędzony.
      • zoro333 sensacja? 26.07.11, 16:15

Tygodnik NIE o Rudzie Śląskiej pisał dziesiątki razy, poświęcając cały artykuł lub wspominając w innych. Od bodaj 2000 roku jest archiwum, wiec można spojrzeć. Wystarczy wbić RUDA ŚLĄSKA w wyszukiwarce.
        Tu kilka wybranych tematów:
        www.nie.com.pl/art18306.htm
        www.nie.com.pl/art496.htm
        www.nie.com.pl/art761.htm
        www.nie.com.pl/art1228.htm
        a tu NIE, nie odróżnia sekretarza od skarbnika /Krawczyk z UOP???/
        www.nie.com.pl/art8207.htm
        a tu temat na czasie, czyli tereny pod kościół w Chebziu.
        www.nie.com.pl/art23095.htm
        A co do samego tygodnika i sensacji a raczej szoku jaki doznali niektórzy. NIE swoje dobre dni ma już dawno za sobą, sprzedaż w Rudzie /RUCH i KOLPOLTER/ to może ze 100 szt. Ciekawe, ze były zwroty. Codziennie spotykam się ze pracownikami, sąsiadami i znajomymi. NIKT tego art. nie czytał!!! SZOK?
        A tu rower444 pisze, że ludziska dzwonią z całej POLSKI. A jeden to nawet obleciał całą Rudę z tym artykułem hii, a zebrać 50 podpisów pod referendum nie potrafi???
        Sam artykuł mierny. Zajec ma rację, mówiąc o górze lodowej. Tak chyba przypadkowo wymienił nawet datę 2004. Zaraz a kto wtedy władał tym Miastem. Czyżby AS nie wiedział co dzieje się w jego królestwie. A może jest tak, że AS doskonale wiedziała, popierał tak do 2009 bo miał poparcie od „góry lodowej”.
        Tak nawiasem zajec rok 2004 nie był żadnym przełomem, góra lodowa zaczęła powstawać w zamierzchłych czasach /lipcowe popołudnie 1995/ kiedy to powstała czarno-czerwona koalicja.
        Zajec – według ciebie zatwierdzała to Rada mędrców. Przecież wiesz, ze od 2002 roku budżet tworzy prezydent a budżet MOPS był największą tajemnicą. Bodaj w 2005 roku AS zablokował kontrolę w tej instytucji, wystarczy poszukać na bip. Jest taki protokół, bodaj 5 zdań z 1,5 godzinnej dyskusji.
        Więc odpowiadają na zaczepki:
        Artykuł taki sobie choć temat ważny. Szok to może przeżył ktoś, kto o Mieście mało wie.
        Te ach o i och o tygodniku NIE w wykonaniu sympatyków /rodziny/ niektórych prawicowych radnych, to rzeczywista sensacja.
        • g-48 Re:Swietobliwy zoroczku nie rozmydlaj 26.07.11, 17:45
          Jestes glupszy niz twoj kon.
          • robertdebruss Re:Swietobliwy zoroczku nie rozmydlaj 26.07.11, 21:07
            Zoro !!!!! a co ty tu wypisujesz pod moim adresem w czasie mojej nieobecności co ? Co chcesz żebym chodził po Frynie i szukał de...la w masce na koniu ze szpadelką ? Dawaj namiary i nie rób z siebie pultoka. Jak ktoś się do ciebie uśmiechnie na Niedurnego, to już będziesz wiedział, że to ja.
        • lernest Re: sensacja? 28.07.11, 11:02
          Dobrze Zorro, że podałeś tu te linki z NIE.
          Odświeżyłem sobie pamięć i z przykrością muszę stwierdzić, że mieszkam w dziwnym mieście! Na otarcie łez pozostaje fakt o likwidacji parafii na Chebziu (o ile to prawda?) jak również zniknięcie z przysłowiowego świecznika pewnego lewicowego giganta Zbigniewa L.
          A swoją drogą ciekawe co się z nim dzieje, wie ktoś? Może teraz gdzie indziej stosuje naczelną zasadę swojego działania:..."przyjął, wydał, zatwierdził"....?
          No i Opla Vectry też już w UM nie ma ale ponoć stoi jako złom w PEC podnosząc kapitał zakładowy spółki.
      • jozefosmenda Re: do rączek Józinka 27.07.11, 00:40
        No cóż "Bicycle"!
        Jeszcze nie powiem ci słowami Arnolda Boczka, że dupcysz. Ale już jesteś blisko, coraz bliżej.
        Z twoich wypocin zgadzam się tylko z jednym. Mianowicie na pewno stać mnie na nowe galoty!
        I to niejedne.
        Reszta to typowe pierdoły które mnie absolutnie nie interesują.
        Nikt ale to zupełnie nikt nie będzie mi czegoś "kazał". Ani teraz ani wtedy!
        Więc tą miskę żwiru musisz sam skonsumować! Najlepszym miejscem wydaje się być do tego Izba Wytrzeźwień. Spróbuj zatem.
        Smacznego!
        • zajec_pagadi Re: do rączek Józinka 27.07.11, 22:05
          Jożin! Ponieważ na tych forach z lubością cytujesz klasyków: Ferdynanda Kiepskiego i Boczka, to pozwól że i ja zacytuję ci Andrzeja Prusa (kudy mu tam do klasyków), który zwykł mawiać:" Niektórzy są gotowi służyć do mszy przy każdym ołtarzu, pod warunkiem by im pozwolono potrząsać dzwonkiem".
        • skalar2011 Re: do rączek Józinka 28.07.11, 23:02
          Nie musi się pan tak przechwalać że stać pana na galoty ,proszę nie zapominać że to my mieszkancy tego miasta z naszych podatkow wypłacamy panu dietkę.A swoją drogą pana język aż przepelniony wulgaryzm,ami na tym forum aż razi.wstyd!!!
          • jozefosmenda do płac(z)ących.... 28.07.11, 23:53
            Wymyśl coś innego Skalar!
            To zgrana płyta z tymi podatkami ale nota bene to tak jest na całym świecie. Ja też je płacę zresztą więc..... jestem za utrzymaniem SM!
            Natomiast co do mojego języka to jak będziesz pisał jako Jan Kowalski czy Stanisław Ygrekowski (i inni także) to z mojej strony Wersal murowany!
            A tak to mam niezły ubaw i o to chodzi!
            Swoją drogą dalej nie wiem czy Gregor ma kaca moralnego czy zwykłego z powodu Chebzia?
            • g-48 Re:Joziczku ty "roztomily" 29.07.11, 00:08
              Swoją drogą dalej nie wiem czy Gregor ma kaca moralnego czy zwykłego z powod
              > u Chebzia
              Myslalem ze trzymaja cie u sroboni na goduli a tylko od czasu do czasu puszczaja cie jak cyrk"Rada Miejska" ma wystepy.
              Ale pogadamy przy tym piwie ktore kisisz dla mnie juz pare lat.
    • rower444 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 28.07.11, 22:23
      ciekawy jest wątek jak się zbiera daninę na urodziny i jak się trzeba tłumaczyć jak się nie da haraczu ! ! !
      czy to ma związek z tzw. ogromnym doświadczeniem zawodowym ?????
      • robertdebruss Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 28.07.11, 22:36
        to ta zasada wygląda tak ? dasz odpowiedni trzosik dostaniesz w zamian cosik ? Ciekawe obyczaje, ciekawe a przecież już się głośno mówiło że nie urzędnikowi nie wypada nastawiać się na takie okazje.
        • skalar2011 Re: Szokujący artykuŁ w Tygod. NIE 28.07.11, 23:09
          Niektorzy jednak bez balowania i prezentów żyć nie mogą, a w końcu ekstra premie które rozdawała w mops i teraz rozdaje rękami Kena do czegoś zobowiązują.Za darmo umarło.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka