Dodaj do ulubionych

Nie wezmę udziału.....

08.04.12, 10:41
...i nawołuję do bojkotu!
Cyrk który nam się funduje jest bezczelnością i arogancją ze strony tych którzy za tym stoją! Stanowcze NIE zatem ogłaszam.

Uzasadnienie:
Na Święta zafundowałem sobie zgrzewkę piwa Tyskie(małe butelki 0,33l.). Moje zdziwienie wywołała cena bo piwo było droższe od Żywca! Ale pomyślałem sobie, że jako lokalny patriota powinienem to przyjąć ze zrozumieniem.
Konsternacja jednak nastąpiła po odczytaniu na etykiecie hasła „Kibicuj na 5 stadionie”!
Śląsk potraktowano brutalnie w związku z organizacją mistrzostw Europy w piłce kopanej
( i wszyscy wiemy jaka ekipa za tym stoi).
Jakiś czas później nagle śruby do podwieszania dachu na Śląskim okazały się wadliwe!?
Ale chyba tylko po to by NAM do głowy nie wpadła myśl, że można by jakiś mecz mimo wszystko w tym czasie u NAS rozegrać.
Dlatego wzywam do bojkotu i nie dokonywania zakupów Tyskiego od teraz i na czas mistrzostw. Niech sobie ten piąty stadion na Mazowszu, Wrocławiu, Poznaniu czy Gdańsku sponsorują!

Obserwuj wątek
    • rudzian2 Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 10:50
      Zefek ledwie śniadanie minęło a już przesadziłeś z trunkiem
      to co za widok będzie przy kolacji :):):))))))
      • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 10:59
        Rudzian!
        W przeciwieństwie do Ciebie jeszcze nigdy nie byłem na Izbie wytrzeźwień.
        Oczywiście charakter pacjenta mam na myśli.
        Ale udziału w tym cyrku NAM zafundowanym nie wezmę.
        • hepik1 Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 11:22
          Zawsze pozostanie pytanie -Co pić,panie Radny( w takim razie)?
          Kampania Piwowarska ma siedzibe w Poznaniu,produkują Tyskie ,ale i Lecha, i Wojaka, i Pilsnera...
          A bojkot Zimnego Lecha (a przy okazji Tyskiego-bo za wszystkim Kulczyk stoi) już trwa od prawie dwóch lat...a ci co go ogłaszali ,to zdajsie nie pana opcja.
          Co pić,panie radny,co pić? ;)
          • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 12:27
            Faktycznie Hepik jest to problem.
            Tyskie mi podłazi ale skoro NAS olali to teraz nie można "ich" sponsorować.
            Zatem zostaje nam dobre czeskie piwo ale też nie za taką cenę co sobie w sklepach życzą albo mały browar ale dobre piwo jak reklamują w TV.
            I właśnie to piwo polecam bo jest naprawdę dobre.Jak jadę w lecie na hacjendę to po drodze w markecie kupuję cały karton za 2,49 sztuka.
            A te śruby do dachu na Ślaskim to widocznie w Chinach były wyprodukowane?Na specjalną okazję?
            Sumując:
            nie będę brał udziału w tym cyrku i namawiam innych i nie tylko Ślązaków by też tak uczynili
            • skalar2011 Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 19:55
              jozefosmenda napisał:

> Faktycznie Hepik jest to problem.

> nie będę brał udziału w tym cyrku i namawiam innych i nie tylko Ślązaków by
              > też tak uczynili

Panie radny bezradny żyjesz pan w cyrku i zachowujesz się jak klaun od zawsze to jaki bojkot? napij sie chopie coli
    • rudzian2 Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 11:46
      przyznaję Józek masz całkowitą rację , byłem wiele razy na naszej rudzkiej Izbie Wytrzeźwień , nie pamiętam tylko ile razy to było , przykro ale mi nie mam tego nigdzie zanotowanego ,
      nasza rudzka Izba Wytrzeźwień jest uważam bardzo sympatyczna a personel bardzo miły i zapewnia dobrą profesjonalną obsługę ..........
    • fast-kajfasz Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 14:21
      Przestań chlać, nie będziesz miał tego problemu!

"Alkoholizm jest świadectwem klęski, której doznało w człowieku jego poczucie rzeczywistości, klęski poniesionej wobec marzenia. Mamy tutaj przykład alienacji człowieka rzeczywistego przez człowieka-marę, człowieka-upiora. Alkoholizm jest efektem tego, że człowiek zupełnie nie rozumie świata ani samego siebie. "

pl.wikiquote.org/wiki/Alkoholizm
      • skalar2011 Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 19:58
        kajfasz niektórych odwożą na izba a niektórych do szpitala i potem służba zdrowia musi sie tymi pijakami zajmować, myć kąpać i pielęgnować-ale to tylko dla wybranych
        • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 08.04.12, 23:18
          Kto chleje ten chleje!
          Kajfasz widocznie walisz na umór to i głodnemu chleb na myśli?
          Slalar jak zwykle głupszy niż ustawa przewiduje ale już się przyzwyczaiłem bo te typy tak maja w deklu od urodzenia. Jeszcze Rudzian oraz Robercik do kompletu z Izbą Wytrzeźwień w tle.
          A do tego chórek babski z piosenką Panno Walerciu kapie ci.....gdzie w refrenie śpiewamy o bella, bella ,bella Mari.....!
          Na pewno zatem nie będę brał udziału w tym cyrku i namawiam do bojkotu!
          A po piwo sobie pojadę do Czech bo jak się truć to dobrym piwem.
          • kajko-i-kokosz0 Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 08:07
            jozefosmenda napisał:

> A po piwo sobie pojadę do Czech bo jak się truć to dobrym piwem.

O szkodliwości trunków pisać nie będę, każdy pije co chce, jak chce i ile chce. Amen.

Ale Panie Józku! No nie wypada! Czechom Pan zostawisz wszystkie wpływy z podatków, podniesiesz Pan obroty z handlu i PKB itd! A bidnej Polsce to co?

A nie łaska tak rozważyć inne możliwości, jak np.:
            - dać się uwieść "Marioli O-kocim spojrzeniu" ( tak to jakoś na billboardach pisało, nie?)
            - "brać ich Żywcem", jak zresztą bierze Pan większość forumowych oponentów
            - w czasie Euro2012 wykorzystać naturalną tendencję w narodzie i "pojechać w Tatr-y" - tam w TV mecz też Pan obejrzysz.

Nie ma problemów nie do rozwiązania, tylko z chęciami różnie bywa.

Pozdrawiam i wesołych Świąt ( mimo, że to już końcówka) życzę!
            • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 11:42
              Nareszcie jakaś logiczna podpowiedź.
              Dziękuję.
              A Mariola o-kocim spojrzeniu od biedy ujdzie.
              Ale jak bojkot to bojkot!
          • g-48 Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 13:13
            A do tego chórek babski z piosenką Panno Walerciu kapie ci.....gdzie w refreni
            > e śpiewamy o bella, bella ,bella Mari.....!
            www.youtube.com/watch?v=QDNe6Ra4__M
            W tym chorze zawsze gdzies twoj glos bylo slychyc a i czapeczka (ta stalowa) chronila cie od zgnitych jajek.
            A alkoho0likiem to byles zawsze:
            [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/pf/kb/ayrc/Pkdhp4kaBRbaHbc0iX.jpg[/img]
            Rolniku Zefliku "Zyto" zawsze w szkle u was bylo w zocy.
            • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 19:17
              Gregor patrz co robiłeś w Wawrzyńcu"
              www.youtube.com/watch?v=B0Q5NFxr0SY&NR=1&feature=fvwp
              To te jajca miałeś na myśli?
              Natomiast wtedy była Żytnia bo z Pewexu i o to właśnie chodziło.
              Dzisiaj w rachubę wchodzi Becherowka lub Wyborowa a czasami niebieski Jasiu Wędrowniczek czy zacny Hennessy.Jak widzisz zawsze mnie było stać.
              A ty na obczyźnie fynikowe Kirsch-Wasser musisz słepać!
              • 22burza Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 19:44
                zefel,twój kolega pije za swoje,ty jakby na to nie patrzeć,pijesz za nasze,my ci płacymy nie wiem za co,bo nie widać,żebyś się Miastem i jego mieszkańcami za bardzo przejmowoł,wręcz wyborcom kożesz zjeżdżać po puklu.Myślisz,że to jest w porządku,że ty jesteś wobec nas w porządku ?A na "fleku" nie jeden raz mieszkańcy pana radnego widzieli.Nie ma się czym chwalić,osoba publiczna winna mieć nieposzlakowaną opinię.
                • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 00:04
                  Mówisz Burza, że mieszkańcy widzieli?
                  No to chyba było wtedy jak ciebie nawaloną z ulicy dźwigałem. Taka byłaś napruta, że nawet mnie nie poznawałaś. Na dodatek jeszcze w uroczym pawiu sałatkowo-makaronowym.O negliżu nie wspomnę! Widocznie wtedy z Gregorem daliście sobie w czambuł?
                  Natomiast z pukla to nie wyborcy mi mogą zjechać tylko takie kreatury jak ty.
                  A w tym cyrku i tak nie będę uczestniczył!
                  • 22burza Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 00:21
                    i takie coś wulgarnego jest przewodniczącym RM,fuj obrzydzenie bierze.mnie nawet własne dzieci nie widziały na rauszu a co dopiero pijaną,Syn był tym postem tak oburzony,że chce ci wytoczyć proces.
                    szukaj więc świadków tego zdarzenia,bo może być gorąco,ja też jestem osobą publiczną i nie pozwole sobie szargać opinii przez takie wulgarne zero,które nawet nie wie jak się zachować na forum publicum wobec Biskupa.
                    • robertdebruss Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 11:41
                      No czegoś takiego po przedstawicielu władz miasta w życiu bym się nie spodziewał.Co za bezczelność i chamstwo i to jeszcze w dodatku pod adresem kobiety. I takie coś stanowi o bycie naszego miasta TFU.... Jeszcze trochę wytrzymamy a potem........... Burza, jakby co, możesz na mnie liczyć.
                      • 22burza Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 12:31
                        Robert dziękuję,na chamstwo jeszcze nikt lekarstwa nie wymyślił,ale alkohol płata ludziom różne figle, np.Ruda leży w Niemczech ,gdyby g-48 zapukał by do moich drzwi na pewno by się one otwarły i zapewnilibyśmy mu gościnę,tak jak już nie jednemu np.mlodzieży z Rosji,ale zobaczymy jak się historia potoczy.Jeszcze raz dziękuję za solidarność,tak postępują ci co niebyli i nie są komunistami,ale zawsze są ludźmi.
                        • g-48 Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 17:10
                          Ruda leży w Niemczech ,gdyby g-48 zapukał by do moic
                          > h drzwi na pewno by się one otwarły i zapewnilibyśmy mu gościnę,tak jak już nie
                          > jednemu np.mlodzieży z Rosji,a
                          Dziekuje ci za zaproszenie ale niestety narazie (koncowka) wiecej jestem w "swiatowym" obiegu niz w miszkaniu w Altreichu .Do rudy Slaskiej po odlozeniu pracy zawodowej chce wrocic i dlatego nie chce zastac tam burdelu zostawionego przez "wladcow" z PRLu.
                          A jak do Zefla tak i ciebie odwiedze nie z pusta reka.
                  • mietlorz707 Tako rzecze wiceprzewodniczący rady 10.04.12, 02:40
                    ponad 140-tysięcznego miasta.
                    Piszą tu niektórzy, że brak argumentów za referendum w sprawie odwołania RM. No to macie tutaj argument.
                  • marynik Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 12:55
                    jozefosmenda napisał:

> Mówisz Burza, że mieszkańcy widzieli?
                    > No to chyba było wtedy jak ciebie nawaloną z ulicy dźwigałem. Taka byłaś naprut
                    > a, że nawet mnie nie poznawałaś. Na dodatek jeszcze w uroczym pawiu sałatkowo-m
                    > akaronowym.O negliżu nie wspomnę! Widocznie wtedy z Gregorem daliście sobie
                    > w czambuł?

Czy Pan naprawdę nie ma tutaj nic konkretengo do powiedzenia? W sprawie miasta? Nie po to został Pan wybrany, żeby pluc ludziom w twarz. Dlaczego się Pan nie wypowiada w sprawach ważnych, które tu poruszane są? czyżby naprawdę nei mial Pan argumentów, żeby np przekonać wyborców, że posunięcia władzy sa sluszne? Pan tylko i wylącznie włącza się w te wątki, gdzie moze Pan komus nabluzgać. Nieładnie. Osoba publiczna musi zachowac nerwy na wodzy.

> Natomiast z pukla to nie wyborcy mi mogą zjechać tylko takie kreatury jak ty.
                    > A w tym cyrku i tak nie będę uczestniczył!
              • robertdebruss Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 21:12
                Ej tam !!!!!! Jozin Z Bazin, lustro mosz ? ogladosz sie czasami ? i co boli ? pra
              • g-48 Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 21:13
                Gregor patrz co robiłeś w Wawrzyńcu"
                Wybierz! Albo bylem "cywilem" albo ministrantem?
                Natomiast wtedy była Żytnia bo z Pewexu i o to właśnie chodziło.
                No a synek z komuszego gniazda nie musial sie bac ze zlapia go jak kupuje dolce od cingciarzy. Papa zawsze go wyciagnal.
                Dzisiaj w rachubę wchodzi Becherowka lub Wyborowa a czasami niebieski Jasiu Węd
                > rowniczek czy zacny Hennessy.Jak widzisz zawsze mnie było stać.
                > A ty na obczyźnie fynikowe Kirsch-Wasser musisz słepać!
                Henessy to tylko pije u kolegi jak nie ma co lepszego.
                A to jest cos nie drogiego ale sm aczne:
                www.proastio-shop.de/spirituosen/metaxa.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=101&category_id=22
                To jeswt 30letnia a juz moj barek goscil tez 50 letnia ktora przywiozlem sobie z Krety kuoiona w sieci sklepow Alexander.
    • ysia666 Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 13:02
      www.sport.pl/sport-krakow/1,115715,11499597,Reprezentacja_Polski_pokonala_Niemcy__choc_czasem.html
      aż miło pokibicować :)
    • mywyoni5 Re: Nie wezmę udziału..... 09.04.12, 21:06
      to nie bierz pan udziału i tyle jedź se pan do czech a nawet na magaskar, ja lubię żywca i będę sobie go pił i już bo lubię a kto go produkuje mam w dupie grunt żeby był dobry smak,
      • 22burza Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 12:34
        hepik czy post postkomunisty os mendy cię nie razi, jeżeli nie no to należysz do tej samej kasty,a szkoda,bo czasem masz przebłyski inteligencji.
        • skalar2011 Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 20:24
          hepik mo alergia ino na niektóre posty i je kasuje ale te od Zefla mu się zawsze podobają
          • bed-wa Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 22:43
            A może Zefel to Hepik? Ha!ha!
            A Hepik to Zefel?
            • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 23:44
              Dziwne!
              Ale czegoś tu nie rozumiem.
              Przecież ja mówię tym samym językiem i w takim samym stylu w jakim ktoś się do mnie zwraca.
              Określono mnie różnymi epitetami z których WIEPRZ był niezwykle unikatowy.
              O innych nie wspomnę!
              Ale też i oddam wg zasady biblijnej każdemu,który się nie podpisuje z imienia i nazwiska a jest w stosunku do mnie arogancki i chamski!
              Zawsze wprost proporcjonalnie!
              Dla kulturalnych Wersal zatem a dla brutali ich poziom!
              A w tym wątku chodzi o to, że w tym cyrku (patrz początek) nie wezmę udziału.
              • mietlorz707 Re: Nie wezmę udziału..... 10.04.12, 23:53
                Według zasady biblijnej to jest tak: jak Cie ktoś kopnie w rzić nadstawić drugi półdupek.

Ale co Ty o zasadach biblijnych wiesz, jak do biskupa godosz panie biskupie? Czy jakoś tak...
                • betonpzpr Re: Nie wezmę udziału..... 11.04.12, 07:23
                  no to jak Panie czy jakoś tak zdecyduj się zanim napiszesz
                • mywyoni5 Re: Nie wezmę udziału..... 11.04.12, 17:25
                  mietlorz707 napisał:

> Według zasady biblijnej to jest tak: jak Cie ktoś kopnie w rzić nadstawić drugi
                  > półdupek.
                  >
                  > Ale co Ty o zasadach biblijnych wiesz, jak do biskupa godosz panie biskupie? Cz
                  > y jakoś tak...

heheheheh mietlorz gratuluję dowcipu, genialny, gratulacje.
                  • mywyoni5 Re: Nie wezmę udziału..... 11.04.12, 18:24
                    Panie Osmenda zauważyłem, że Pana wpisy są często w godzinach 23.00 - 1.00 w nocy, Pan nie musi wstawać do roboty wcześnie rano i ma Pan czas na takie zajęcia, moje pokolenie musi wstawać do roboty wczas i nie stać mnie na bywanie w internecie o 23.00, super co Panie radny.
    • rudzian2 Re: Nie wezmę udziału..... 11.04.12, 21:14
      publiczny Zefek niegdyś się rozpisywał na temat prezydenta Niemiec Joachima Gaucka porównując się do niego , brzmiało to tak jakbyśmy mieli publicznego Zefka ogłosić politykiem o bogatym dorobku i podobnego formatu co J. Gauck .......... żałosne marzenia krasnala ze słomą w gumiokach
      wielki publiczny Zefek od jakiegoś czasu pokazuje pełną kulturę rynsztoka , no i czego nie można zapomnieć , co wiele razy przypomina że to jest publiczny Zefek ..........
      • jol.usia Re: Nie wezmę udziału..... 11.04.12, 22:10
        Już kiedyś było tu powiedziane,że to co prezentuje na forum pan Józef O. to przykład klasycznego psychicznego ekshibicjonizmu i niech nikt nie sądzi,że coś w tej kwestii u pana Józefa O. się zmieni,bo się nie zmieni.Po prostu można nie podejmować z nim polemiki i zignorować,albo wejść/zejść na ten sam poziom.Każdy niech oceni co jest dla niego mniej szkodliwe-polemika bądź odstąpienie od polemiki z ww. panem O.
        • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 11.04.12, 23:19
          Jol.usia jaka ty mia jesteś i uprzejma. Dziękuję.
          Ale jako psycholog dobrze wiesz co w trawie piszczy.
          Dlatego określenie "rzucać perły przed WIEPRZE " przybiera na wartości!
          Tylko, że to i tak jest wszystko rozmydlaniem wątku. Nawet i przeze mnie!
          Ale mimo wszystko odsyłam do początku czyli: ..."Nie wezmę udziału".....

Twoje wpisy jednak dla mnie mają całkiem inną wartość i z uznaniem chylę czoła.
          • g-48 Re: Nie wezmę udziału..... 12.04.12, 00:50
            Ale jako psycholog dobrze wiesz co w trawie piszczy.
            Zefel jak wynika z twojego postu to juz wszystkie kanapy u psychologow w okolicy obesrales i nikt ci pomoc nie mogl?Co ci pozostalo jak nie stanac na zrebie Jana-Karola i sprawdzic bez szoli zabezpieczenia szybu.
            • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 12.04.12, 16:34
              Ale tylko w twoim towarzystwie Gregor!
              Więcej ważysz szybciej polecisz!
            • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 12.04.12, 16:35
              Ale tylko w twoim towarzystwie Gregor!
              Więcej ważysz, szybciej polecisz,pierwszy będziesz uszczęśliwiony.
              • skalar2011 Re: Nie wezmę udziału..... 12.04.12, 17:10
                spoko Zefek coś taki nerwowy ,podwójne posty czyżby rączki się trzęsły ?
                • rasmal Re: Nie wezmę udziału..... 13.04.12, 12:29
                  Taka to nasza rudzka osMenda założyła temat zastępczy zresztą nie pierwszy raz ale myślę że nie warto kopać się z tym koniem jak to kiedyś śpiewał pewien Artysta "Świnia zawsze będzie świnią"
                • robertdebruss Re: Nie wezmę udziału..... 13.04.12, 20:17
                  a kto to tak się jąka ? czyżby ten co z innych się śmiał, że się powtarzają po spojeniu alkoholem. No, może to on, teraz już wali do lustra ze zgryzoty. Może niedługo skończą się drogie trunki i życie emeryta za sama emeryturkę już nie będzie takie wesołe ?
                  • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 14.04.12, 11:13
                    Przecież te posty nie są takie same tylko trzeba czytać ze zrozumieniem.
                    A wy nawet z tym macie trudności.Zatem paluchy mi się nie trzęsą jak sugerujecie.
                    Łatki mi przylepiacie a ja w życiu nigdy nie byłem w tej instytucji na Tołstoja.No ale jak to zwykle bywa trzeba błotem rzucać a nuż się coś przyklei?
                    A co do trunków to wolę piwo niż co innego ale na razie Tyskie nie wchodzi w rachubę.
                    Nie będę zatem brał udziału w tym cyrku (jak nw wstępie napisałem)
                    • zajec_pagadi Re: Nie wezmę udziału..... 21.04.12, 21:15
                      Jożin! Ludziska powiadają, że ty jako karlus oDNOwiony to nie tylko jesteś wszechstronnie wykształcony, ale również kulturalny, oczytany, błyskotliwy, inteligentny, elokwentny, elegancki, wykwintny, wytworny, uwodzicielski, bywały w świecie, uroczy, czarujący, wdzięczny, zachwycający, rozkoszny, szarmancki, pełen galanterii ( nie pomyl czasem z galaretką ), elegancki, dworny, grzeczny, empatyczny, honorowy, a takoż przystojny, śliczny, urzekający, dorodny, urodziwy, nadobny i cudny. I faktycznie taki byłeś zawsze, jesteś i będziesz, co niniejszym było do udowodnienia. Pamiętaj też Jożin, że ty jako najlepszy przyjaciel pofyrtanej musisz być dla ludzi odwrotnie proporcjonalny.
                      • zajec_pagadi Re: Nie wezmę udziału..... 21.04.12, 21:47
                        No i nareszcie coś z humorem. Prawda Jożin?
                      • g-48 Re: Nie wezmę udziału..... 22.04.12, 00:02
                        Jożin! Ludziska powiadają, że ty jako karlus oDNOwiony to nie tylko jesteś wsze
                        > chstronnie wykształcony, ale również kulturalny, oczytany, błyskotliwy, intelig
                        > entny, elokwentny, elegancki, wykwintny, wytworny, uwodzicielski, bywały w świe
                        > cie, uroczy, czarujący, wdzięczny, zachwycający, rozkoszny, szarmancki, pełen g
                        > alanterii ( nie pomyl czasem z galaretką ), elegancki, dworny, grzeczny, empaty
                        > czny, honorowy, a takoż przystojny, śliczny, urzekający, dorodny, urodziwy, nad
                        > obny i cudny. I faktycznie taki byłeś zawsze, jesteś i będziesz, co niniejszym
                        > było do udowodnienia.
                        Wstaw sie za nami...
                        I koniec litanii do srobnietego Zefla.
                      • jozefosmenda Na pewno nie wezmę udziału..... 22.04.12, 22:44
                        No faktycznie istny Wersal!
                        Język kwiecisty i niepodobny do poprzedniego aczkolwiek zbliżony.
                        Gregor szufladki poukładane widocznie po lekach?
                        Mietlorz pomarzyć sobie może.
                        A Zajec pisząc o "galanterii" miał widocznie przed oczyma tego co na Halembie gadał o garmażerce?
                        Powiem ci Zajec, że jednak w przypadku zdzir o galanterii mowy być nie może!
                        • jozefosmenda na 100% nie wezmęw tym udziału..... 13.05.12, 20:21
                          No i patrzcie nawet zrzuta na 5 stadion nie pomaga:
                          www.sport.pl/euro2012/1,109077,11713911,Polska___Niemcy__Walka_o_final_Mistrzostw_Europy_U_17.html
                          A nom Ślonzokom michy wyklepali z tym welowaniym i jeszcze chcom by me te piwo piyli?
                          • g-48 Re: na 100% nie wezmęw tym udziału..... 13.05.12, 21:35
                            No i patrzcie nawet zrzuta na 5 stadion nie pomaga:

Zefel nie pij juz tego "Tyskiego" bo to jest swinstwo z tym co posylaja zagranica. Moze po paru latach staro ci szuflodki powstawaio na miejsce w twwojej lebie i powcisko paski z glukometra zeby ci juz nie wylatywaly.
                            • jozefosmenda Re: na 100% nie wezmęw tym udziału..... 13.05.12, 23:17
                              Co sie ciepiesz Gregor!
                              Przeca twoi wygrali z naszymi to powinieneś się cieszyć i na pewno to czynisz "tam daleko"!
                              A Tyskiego niestety nie będę kupował do końca mistrzostw bo mnie 5-ty stadion nie interesuje tylko Stadion Śląski!
                              Zatem nie wezmę udziału i fertig!
                              • jozefosmenda nie wezmę udziału..... 18.05.12, 08:37
                                Jak to klikam to obok po prawej mam inspiracyjne nawoływania w stylu np:
                                ...."Wywieś flagę"....
                                ..."Wezwij ekipę szybkiego flagowania".....
                                ...U ciebie wciąż za mało flag"....
                                itp.pierdoły!
                                A sprawa jest jedna.
                                Nie mamy na Stadionie Ślaskim Euro 2012 ale ONI chcą byśmy my Ślązacy dopłacali do tego, że nas wykiwali!
                                Wolę sobie kupić Łomżę niż dopłacać do ICH 5-go stadionu!
                                NIE WEZMĘ zatem UDZIAŁU w tym cyrku!
                                A jak cena po mistrzostwach nie spadnie to dalej z mojej strony będzie stagnacja.
                                Niech plajtują!
                                • hepik1 Re: nie wezmę udziału..... 19.05.12, 07:57
                                  Józek,coś ci słabo ten bojkot wychodzi :

Kompania Piwowarska(Tyskie i Lech) przeprasza partnerów handlowych za zamieszanie. A Paweł Kwiatkowski, rzecznik prasowy grupy tłumaczy, że przyczyną osłabienia płynności w realizacji części zamówień jest niespodziewany wzrost sprzedaży.

- Zakupy przekroczyły nasze oczekiwania. Sprzedaż wzrosła znacznie i to gwałtownie. Podejrzewam, że to odpowiedź konsumentów na nasze kampanie promocyjne dla marki Tyskie "piąty stadion" oraz wprowadzenie nowej butelki Lecha
                    • mietlorz707 Re: Nie wezmę udziału..... 21.04.12, 22:01
                      Żebyś tak panie radny napisał, że w następnych wyborach kandydować nie będziesz, to ten wątek miałby jakiś sens...
                      • 22burza Re: Nie wezmę udziału..... 21.04.12, 22:14
                        ale zefel przeca pisoł,że łonbydzie kandydowoł,bo łon mo być radnym 4 lata,a nie dwa
                        • rudzian2 Re: Nie wezmę udziału..... 22.04.12, 09:31
                          nie można zapominać co Zefel zawsze nam przypomina , że on jest publiczny Zefel bo kaj sie tylko pokoże albo gdzie wlezie to zaroz dowają kwiotki , chlyb , sól , do tego kufel , seta i galareta a potem publiczny Zefel jak walnie mowa to ludziska o tym tygodniami łosprawiają .....
                          • 22burza Re: Nie wezmę udziału..... 22.04.12, 12:07
                            łonymu to zostało po epoce betonu,pamietosz,jak Gierek miół ryjda to w Trybuna Ludu szło cało krowa zapakować,jak ją wieźli jako dodatek do kartek,kańś ze wsi
                            • brynio5 Re: Nie wezmę udziału..... 22.04.12, 13:49
                              Aktualnie Jozin przebywo na swoji hacjyndzie. ale żech mu szkyrtnoł co mu tu piszecie.
                              Boł niezmiernie rod z tego a nojbarzi , że g-48 tyż napisoł.
                              Dzisioj wieczorem bydzie nazod i pedzioł, że postaro sie dostosować do tymatu i wom łodpowiy.
                              Na marginesie padoł, że mo fajno pogoda ale grzibow niy ma,na ryby niy chodzi i że już mu sie tam mierznie bez internetu i godki z wami!
                              • 22burza Re: Nie wezmę udziału..... 22.04.12, 15:52
                                zmień nick na "donosiciel",albo "morgen post"
                                • rudzian2 Re: Nie wezmę udziału..... 22.04.12, 16:47
                                  tak właśnie wychowują w oDNOwie , służyć za trit , tak się awansuje "fachowców" , taki trit ma potem szanse być kopniakiem przeniesiony na inne piętro , to taka odpowiedzialna funkcja , do tego bardzo wyczerpuje , borok przez cały weekend musi pilnować co tu piszą ........
                                  • robertdebruss Re: Nie wezmę udziału..... 22.04.12, 19:40
                                    Bryniol 007 niczym as wywiadu. Szkolyli go w Piance abo w Kolorowyj, lata nazod. Swoje szkolynie przeszoł sumiennie i wiy jak służyć wiernie. Do końca jego, lub swojego.
    • bytom333 Re: Nie wezmę udziału..... 18.05.12, 09:46
      Z kim koleguje się Józef Osmenda zawodowy polityk i zawodowy spółdzielca ?
      Z Andrzejem Stanią już nie.
      A z Panią Dziedzic, nie udzielając jej poparcia też nie?

A może jak Prezydent Wałęsa jest trzy kroki przed wszystkimi.
      • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 18.05.12, 23:08
        Oj Bytom ,Bytom!
        Że ci też chce takie kawały tu pisać.
        Ale lepszy rydz niż nic!
        • zajec_pagadi Re: Nie wezmę udziału..... 20.05.12, 12:49
          Jożin! Kilka razy konsekwentnie zapowiadałeś, że nie weźmiesz udziału w tym cyrku. Ale ja cię bardzo serdecznie proszę, błagam, apeluję i zaklinam. Weź jednak w tym cyrkusie udział. Od półtora roku występujesz w widowisku pod umowną nazwą " kto głębiej wniknie w czeluści Maryny bez wazeliny". I zapewniam cię, że nie mamy lepszego kandydata w naszym pięknym powiecie. Masz do tego potrzebne doświadczenie, należytą wprawę i właściwą praktykę, a przede wszystkim powołanie, o które w dzisiejszych czasach tak szalenie trudno.
    • marynik Re: Nie wezmę udziału..... 20.05.12, 13:07
      jozefosmenda napisał:

> ...i nawołuję do bojkotu!

Bojkot PIWA - ten watek dotyczy własnie bojkoty piwa tyskiego

> Cyrk który nam się funduje jest bezczelnością i arogancją ze strony tych którzy
      > za tym stoją! Stanowcze NIE zatem ogłaszam.

NO zapewne jest to CYRK z tym piwem.

> Uzasadnienie:
      > Na Święta zafundowałem sobie zgrzewkę piwa Tyskie(małe butelki 0,33l.). Moje zd
      > ziwienie wywołała cena bo piwo było droższe od Żywca!
      > Konsternacja jednak nastąpiła po odczytaniu na etykiecie hasła „Kibicu
      > j na 5 stadionie
      ”!...........

> Dlatego wzywam do bojkotu i nie dokonywania zakupów Tyskiego .......

Dlaczego zatem wątek o bojkocie piwa przemienił się w wątek o referendum?

Ludzie pisz\cie na temat. który zainicjował radny - a dotyczy on PIWA.
      • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 21.05.12, 23:42
        No właśnie!
        Piszcie na temat bo kto sobie piwa nawarzy ten musi je potem wypić!
        A ja w ramach nieustającego protestu i deklaracji nie brania udziału w tym cyrku zafundowałem sobie dzisiaj zgrzewkę LECHA bezalkoholowego!
        • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 22.05.12, 22:09
          Byłem dzisiaj w Tesco.
          Mogłem zaobserwować kompletne szaleństwo na sztandzie piwnym.
          Czyżby z powodu 5-go stadionu?
          • marynik Re: Nie wezmę udziału..... 22.05.12, 22:27
            Szanowny Panie Radny - wątek z piwem jst ciekawy chyba tylko dla Pana.
            Ale czy naprawdę ma Pan tylko tyle do powiedzenia mieszkancom i wyborcom?
            A może Pan wie z jakiego działu p. prezydent zabierze 100 tysięcy zł, które przeznacza na rudzką okulistykę?
            Zeby komuś dać, trzeb akomus zabrać .
            • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 22.05.12, 22:35
              Wiem Marynik ale ci nie powiem.
              Bo to nie jest na temat!
              • rudzian2 Re: Nie wezmę udziału..... 23.05.12, 16:48
                jozefosmenda napisał:

> Wiem Marynik ale ci nie powiem.
                > Bo to nie jest na temat!

Zefek jest przepełniony tajemnicami o których wszyscy wiedzą , to unikat w skali .........
                no właśnie , jaka skala pasuje do Zefka ? ?
                • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału..... 25.05.12, 09:13
                  No napisz Rudzian o tej skali.
                  Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie.
                  • marynik Tyskie piwo lubię i wezmę udział.... 25.05.12, 14:15
                    Od dzis koniec z tym wątkeim. Kogo interesują gusta piwne Radnego Osmendy?
                    Nie odpowiadajcie na głupoty to nie bedzie podnoszony taki glupi wątek.
                    No chyba, że Radny bedzie sam ze soba polemizował, a to czysta prowokacja z tym wątkiem.

Ciiiiiiiiiiiiisza.
                    • jozefosmenda Absolutnie nie wezmę udziały w tym cyrku! 27.05.12, 23:18
                      Ale w tej materii piwnej nie obowiązują żadne cisze.
                      Dzisiaj na Dniach Rudy Ślaskiej proponowali LECHA.
                      Oczywiście zimnego!
                      Nie skorzystałem bo byłem kierowca własnego pojazdu.
                      A szkoda bo zimnego bym spróbował.
                      • jozefosmenda nie wezmę udziału..... 28.05.12, 10:03
                        I pomyśleć, że gdyby mistrzostwa były także na stadionie Śląskim (co nam Ślązakom absolutnie się należało!) to byśmy się też dołożyli tak jak samorząd Gdańska.
                        Tym bardziej, że od 1 kwietnia br. dzięki właściwej postawie i działaniu pani prezydent Grażyny Dziedzic wreszcie mamy bieżące pokrycie wydatków z uzyskiwanych dochodów a nawet jeszcze można "zrobić" coś ponad to:
                        euro2012.gazeta.pl/eurogdansk/1,115134,11810418,Niemieckie_gwiazdy_w_Gdansku_za_270_tys__zl.html
                        Dlatego też 5-ty stadion mi dynda i powiewa!
                        • jozefosmenda Re: nie wezmę udziału..... 05.06.12, 12:23
                          Zagrożeniem dla 5-go stadionu stał się browar Warka!
                          Niby to oni są oficjalnym sponsorem naszej reprezentacji?
                          A ja szukam Łomży i nigdzie w naszym mieście jej nie widzę.
                          Czy ktoś widział, czy ktoś wie?
                        • g-48 Re: nie wezmę udziału..... 05.06.12, 12:52
                          Tym bardziej, że od 1 kwietnia br. dzięki właściwej postawie i działaniu pan
                          > i prezydent Grażyny Dziedzic
                          wreszcie mamy bieżące pokrycie wydatków z uzys
                          > kiwanych dochodów a nawet jeszcze można "zrobić" coś ponad to:
                          I naszych bezradnych! To musimy tez uznac!
                          Zebys ty Zefel nie dostol ketom z pancra to moze bys byl fajny karlus.
                          • jozefosmenda Re: nie wezmę udziału..... 06.06.12, 09:53
                            Gregor!
                            Jeżeli ja dostałem ketą z pancra to ciekawe czym ty oberwałeś?
                            Takie schorzenie jak ty masz to jest po skoku z 10-piętra.Delikwent przeżył tylko mu się z deklem coś stałol
                            A przy okazji dziękuję za reklamę zdjęciową.
                            Hasło: BLIŻEj LUDZI; JA NIE ZAWIODĘ jest non stop aktualne a tez i ćiźba do mnie niemała!
                            Z akordeonowym pozdrowieniem i nie fałszuj więcej.
                            • g-48 Re: nie wezmę udziału..... 06.06.12, 10:21
                              Jeżeli ja dostałem ketą z pancra to ciekawe czym ty oberwałeś?
                              No jo miol szczescie bo ino mnie jeden taki glupek jak ty gonil ze siykiyra( Moze tyn som co Hankiego) ino za tama czekol kolega z fela i mu dol w ryj.Byl to normalny proceder na dole.
                              A ze jestes mi wdzieczny za raklama to mosz jeszcze jeden i niy zapomnij lo karcie jakos dostol lo dy mnie:
    • g-48 Re: A synek podbija ci watek. 11.06.12, 06:34
      Za tyn wpis pod twoja reklama nalezy ci sie.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,1190281https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/pf/kb
      BLIŻEJ LUDZI ; JA NIE ZAWIODĘ !

Tak to jest non stop aktualne.
      I żadne cymbały i inne ausleandry gdzieś tam daleko tego nie zmienią
      A xo jo padom niy auslaendry ale swoi kierys locyganil
      /ayrc/ZJjrsobj8Vr8pmbucX.jpg2,Chca_chleba_zamiast_igrzysk__A_kibice_przyszli_popatrzec.html
      • jozefosmenda Kto podbija mi wątek? 11.06.12, 09:32
        To hasło to jest właśnie sedno sprawy Gregor!
        Jestem blisko z ludźmi różnej maści i to nawet z takimi paciulokami jak ty i tobie podobni.
        Bo na tym właśnie polega sprawowanie mandatu radnego by być BLIŻEJ LUDZI i z nimi!
        I ja to robię bez względu na różnego rodzaju malkontenckie i debilne nagonki na moja osobę.
        Bez robienia polityki i podziałów na lepszych i gorszych, na prawicę czy lewicę, na wierzących czy ateistów,na pracujących czy emerytów,na chodzących do kościoła czy do karczmy,na Ślązaków czy Zagłębiaków, na hanysów czy goroli itd.,itp.
        Nawet i dla ciebie Gregor drzwi na każdym z moich dyżurów są otwarte.
        Ale jak każdy szanujący się samorządowiec informuję, że wszyscy radni RM mają przerwę urlopową od 1 lipca br. do 15 sierpnia br. Indywidualnie jednak można się umawiać i w tym czasie.
        • 22burza Re: Kto podbija mi wątek? 11.06.12, 22:41
          a czy kazdy szanujacy sie radny pobiera za ten wolny czas diete ?
          • jozefosmenda Nie wezmę udziału...... 20.06.12, 00:01
            No i klapa!
            Nasi odpadli a ci szpece z Polski dalej nas Ślązaków chcą doić za pomocą tego 5-go stadionu.
            Nie dajcie się na to nabierać!
            Nawet Kasztelan (zimny oczywiście) jest lepszy niż takie naciąganie!
            • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału...... 21.06.12, 23:15
              Dzisiaj nasi zwycięzcy czyli Czesi przegrali mecz!
              Za dużo zresztą do powiedzenia nie mieli.
              Ale pomyśleć, że gdyby mecz Polska - Grecja odbył się na Ślaskim to byśmy ten mecz wygrali i w konsekwencji wyszli z grupy!
              I dlaczego ONI nas Ślązaków tak nie lubią kiwając nas jeszcze tym 5-tym stadionem?
              • pipi43 Re: Nie wezmę udziału...... 21.06.12, 23:32
                jozefosmenda napisał:

I dlaczego ONI nas Ślązaków tak nie lubią

A kto lubi megalomanów?
                • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału...... 25.06.12, 23:09
                  Wątek jest jak najbardziej aktualny!
                  Nie mam najmniejszego zamiaru dopłacać IM do 5-go stadionu podczas gdy nasz Śląski jest przez niby "cufal" rozbabrany!
                  A jak ktoś myślał, że wątek miał coś wspólnego z referendum to jest w bardzo wielkim błędzie!
                  • jozefosmenda Re: Nie wezmę udziału...... 28.06.12, 23:55
                    No i Niemcy odpadli pomimo naprawionej murawy!
                    Ponoć to UEFA "naprawiło" murawę na Narodowym ale ja sądzę, że to poszło z kasy uzyskanej na 5-ty stadion!
                    Ja nie biorę udziału!
                    Aż do odwołania!
      • g-48 Re: A synek podbija ci watek. 11.06.12, 09:42
        fotoforum.gazeta.pl/photo/6/pf/kb/ayrc/ZJjrsobj8Vr8pmbucX.jpg
        BLIŻEJ LUDZI ; JA NIE ZAWIODĘ !

Tak to jest non stop aktualne.
        I żadne cymbały i inne ausleandry gdzieś tam daleko tego nie zmienią
        poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,11900432,W_niedziele_w_Poznaniu_demonstracja_przeciw_EURO_2012.html
        • 22burza Re: A synek podbija ci watek. 11.06.12, 22:38
          a czy kazdy szanujacy sie radny za ten wolny czas pobiera diete ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka