aloes69
07.10.18, 13:29
W dniu 21 września 2018r pogoda będzie dobra, ale ludzie do urn się nie rzucą.
Zamiesza Śląska Partia Regionalna.
Program taki sobie.
Obniżenie czynszów dla biznesu, już i tak nie wysokich na tle innych miast, przy obniżonych podatkach od nieruchomości, to w mojej ocenie kolejny skok na dochody miasta, więc z czego zostaną sfinansowane jego wydatki, ja się pytam?
No i nie do przyjęcia jest fundusz pożyczkowo – poręczeniowy, to banki są od tego.
Jak dla mnie punkt wyjścia do tworzenia układów i problemów dla Miasta, reszta mało konkretna ale od czegoś trzeba zacząć, choć może niekoniecznie od faceta z telefonem w ręku ;)
(Przepraszam mam alergię na tego typu ujęcia. Jeżeli on już teraz rozmawia na zdjęciu jak na niego wszyscy patrzymy, to potem będzie już tylko gorzej.... )
Pod szyldem Partii jest jednak kilka interesujących nazwisk i liczę, że niektórzy się przebiją z pożytkiem dla rady miasta.
Dla równowagi czepiania się, zdjęcia z marynarkami są ładne, ale czasem trzeba sobie zadać pytanie z czym kojarzy się przewieszona przez ramię marynarka ;)
Sam program dotychczasowej władzy konkretny, do zrealizowania ale jak zobaczyłam jak jest rozbudowany (wiem, wiem tyle pracy czeka wszystkich pracowników) i jaką czcionką jest napisany od razu odechciało mi się czytać, więc jak dla mnie układ programu PO (zdecydowanie mniej roboty) jest lepszy.
Chociaż niektóre jego punkty świadczą, że ktoś do kogoś dotarł, coś powiedział ale sprawdzić się już nie chciało ;)
Zresztą co ja będę z tego czynić zarzut, skoro większość tak robi, a niektórzy nagminnie.
PIS w programie zafundował mieszankę tego co już się robi, co jest zaplanowane do zrobienia i jak dla mnie konkretami, a w zasadzie ich brakiem dorównuje do Śląskiej Partii Regionalnej.
A swoja drogą szkoda, że programy wyborcze nie wpisują się w prawo autorskie, byłby raj dla prawników :)
Kto wygra?
Nie wiecie ?
To oczywiste............, no ten/ta co sympatie do siebie obudzi i pojedna, a nie podzieli ludzi :)
To byłam ja wasza śląska wróżka z japońskimi korzeniami Jadzia Jototakczuje