berem 21.04.05, 15:11 Oj już zaczynam się denrwować . Poradźcie jak samemu przeżyć i pomóc 20 miesięczniakowi. Oczywiście proszę o trzymanie kciuków - jutro 10:30 . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marlena.anna Re: Jutro mamy renoscyntygrafie 21.04.05, 17:09 My kobiety jesteśmy bardzo silne, trzeba to przeżyć a później wypłakać nadmiar emocji... A przede wszystkim jesteśmy tak bardzo potrzebne maszym maluszkom... Beatko dasz sobie radę, my trzymamy kciuki i czekamy na informacje od Ciebie. Trzymajcie się cieplutko... Odpowiedz Link
kasia_de Re: Jutro mamy renoscyntygrafie 21.04.05, 17:17 nawet nie wiem co to jest, choć brzmi okropnie, więc nie pomogę, ale kciuki będę trzymać Kasia Odpowiedz Link
mamaifilip Re: Jutro mamy renoscyntygrafie 21.04.05, 17:53 Czy to wasza pierwsza renoscyntygrafia? Może kup synkowi jakąś nową zabawkę i daj do zabawy jak będzie już leżał na stole. Odwrócisz jego uwagę od nowej sytuacji i od konieczności bycia nieruchomym. Ja, badanie Filipa, ledwo przeżyłam, bo bałam się o wyniki, ale też przez 20 min. kazać 10 miesięcznemu dziecku pozostac w bezruchu to nie lada wyczyn, a co z dwudziestomiesięczym... Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link
jusiagra Re: Jutro mamy renoscyntygrafie 21.04.05, 18:03 my nie mielismy tych badań wiec nie wiele ci doradze, ale to cos chyba jak urografia bo trzeba załaozzyc welfron i z tego co wiem to najstraszniejsze w tym badaniu, niestety mysle ze poprostu trzeba sie bedzie ten czas przemeczyc bo trudno zagadać czy zabawic wystraszonego maluszka, mam nadzieje ze Eryk jak zwykle bedzie dzielny czego wam z całego serca zycze Odpowiedz Link
berem Re: Jutro mamy renoscyntygrafie 21.04.05, 18:28 Bardzo Wam dziękuję. Napewno jutro napiszę Wam, jaki mamy wynik. Eryk miał scyntygrafię jako 2 miesięczne niemowlę,więc jakoś tak spokojniej przeżyłam to badanie gdyż wtedy jeszcze nie manifestował tak swoich odczuć.Czuję,że teraz będzie duży problem ,bo mały buntowniczek z niego (jeżeli chodzi o szpitale i badania ) Odpowiedz Link
malgosia191 Re: Jutro mamy renoscyntygrafie 21.04.05, 19:10 Beata,będzie dobrze.Trzymamy kciuki Małgosia i Kasia. Odpowiedz Link
katiuszka78 Re: Jutro mamy renoscyntygrafie 21.04.05, 20:04 nie mam pojęcia co to jest ale trzymam kciuki za powodzenie i za rodziców żeby nie uschli z nerwów i za malucha żeby był dzielny Odpowiedz Link
creeda Re: Jutro mamy renoscyntygrafie 21.04.05, 21:34 Nie ma się czego bać. Renoscyntygrafia nie jest taka straszna. Mój siedmiomiesięczny synek przeszedł ją bardzo spokojnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
berem Re: Już po 22.04.05, 13:10 Jolu miałaś rację Eryk znowu był bardzo dzielny ,czego nie można powiedzieć o jego rodzicach. Najgorsze były dwa momenty pierwsze wkłucie i drugie położenie się na,, stole,, aparatury i podanie znacznika.Do pomieszczenia mogliśmy wejść razem z mężem, ponieważ aparatura nie miała pasów mąż trzymał maluszka za nóżki a ja jedną ręką pod paszką a drugą pokazywałam mu obrazki i czytałam bajeczki.Badanie upłynęło spokojnie i trwało około 30 minut. Opis i wynik będziemy mieli po południu w poniedziałek, ale ten czas będzie mi się dłużył. Teraz mam podawać dziecku dużo do picia i bardzo często zmieniać pieluszkę, aby skóra nie miała styczności z radioaktywnościami. Wszystkim bardzo dziękujemy za zaciśnięte pięści. Całuski Beata Odpowiedz Link
marlena.anna Re: Już po 22.04.05, 13:26 Cieszę się, że już jesteście po badaniu i że maluszek był dzielny i bardzo nie cierpiał. Czekamy razem z Tobą na wyniki i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Eryku brawo dla Ciebie, mamusia jest z Ciebie dumna!!! Odpowiedz Link
jusiagra Re: Już po 22.04.05, 20:09 ja Eryk tez jestem z ciebie dumna, wierzyłam w ciebie i sie nie zawiodłam, aby tylko wyniki było dobre!!! Odpowiedz Link
madziulaw Re: Już po 22.04.05, 22:01 Dajcie spokój, rewelacja takie dziecko. Mikołaja rozniosłoby... Trzymam kciuki za pomyślne wyniki Odpowiedz Link
berem Re: Już po 22.04.05, 22:08 Spokojny jest po mamusi, (kto mnie nie zna to uwierzy:)))) Oj tak najważniejsze teraz wyniki. Odpowiedz Link
malgosia191 Re: Już po 22.04.05, 23:14 Beatko bądż dobrej myśli.Wszystko musi się dobrze ułożyć. Pozdrowienia dla dzielnego Eryczka i dla Ciebie Małgosia. Odpowiedz Link
katiuszka78 Re: Już po 23.04.05, 10:16 bardzo się cieszę że poszło wam gładko Kata-rzyna i Dorianek 23.05.2004 Odpowiedz Link