szila2008 04.10.09, 12:44 Moje pytanie jest w temacie.Czy u kogoś bb dała takie objawy bo wydaje mi się,że jestem wyjątkiem chyba,że to nie od bb a dystonia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlakacperka Re: czy ktoś ma kręcz karku? 04.10.09, 16:38 Nie wiem czy to borelioza, ale od ponad czterech tygodni mam potworne bole karku - Do tego dziwne mrowienia takie wędrujące po łopatce i ramieniu, dosłownie drętwieje skóra. Tam gdzie ból jest najsilniejszy skóra jest wrażliwa na dotyk, boli samo delikatne jej dotknięcie... nie pomagają maści p/bólowe, p/zapalne. Jeszcze nie zaczęłam leczenia, z barku funduszy, ale już niedługo bede walczyc z tym potworem który we mnie siedzi. Odpowiedz Link
kleszczorak Re: czy ktoś ma kręcz karku? 04.10.09, 17:50 U mnie diagnozy szły właśnie w tym kierunku. Bardzo bolał mnie tył głowy, kark. Miałam trudności z ruchomością szyi i ograniczenia ruchowe. Jestem w trzecim miesiącu leczenia i objawy ustępują. Odpowiedz Link
szila2008 Re: czy ktoś ma kręcz karku? 04.10.09, 19:03 Nie ma nas wielu z takim objawem ale miejmy nadzieję,że wybijemy to dziadostwo.U mnie nie jest to ból a raczej napięcie mięśniowe i mimowolne skręcanie szyi. Odpowiedz Link
babaelka-0 Re: czy ktoś ma kręcz karku? 04.10.09, 19:09 Witam! Mialam krecz.Glowa mnie sie odwrociala w prawo.Nie moglam wyprostowac.Trzmymalo tak ze dwie doby.Samo przeszlo.Bylo to tak okolo dwa lata przed poojeciem leczenia. Pozdrawiam Elka Odpowiedz Link
szila2008 Re: czy ktoś ma kręcz karku? 04.10.09, 19:37 Tak babelko ale to było co innego.Pewnie miałaś z przewiania.Mój kręcz trwa już rok ale mogę odwracać głowę tylko przy wysiłku ona sama się skręca w prawo. Odpowiedz Link
babaelka-0 Re: czy ktoś ma kręcz karku? 05.10.09, 16:42 Witam! Moze masz racje.Nie wiem.Czytalam,ze krecz moze pojawic sie wlasnie przy chorobach wielonarzadowych i ogolnoustrojowych zakarzeniach.Te pierwsze sa czesto skutkiem tych drugich,jak sadze. Pozdrawiam Elka Odpowiedz Link
ewewa1 Re: czy ktoś ma kręcz karku? 06.10.09, 12:49 ja mam podobnie, sztywność, ból karku i barków a właściwie mięśni są tak mocno napięte że podnoszą mi cały gorset mięśniowy do góry w kierunku szyi do tego plecy aż do bioder i po całych żebrach z przodu. Ja mam problem z lewa strona bardziej gdy przekręcam głowę w lewo czuje blokadę i głowa przechyla się w kierunku ramienia, od lewej się zaczęło prawa doszła później Męczyłam się z tym 6 lat diagnoza kręgosłup rozpoczęłam ćwiczenia trochę pomogły nie powiem ale wszystko i tak powracało, teraz leczę się czwarty miesiąc i czuje poprawę czasami czuje takie pyknięcie w mięśniach a potem lekkie rozluźnienie ale to trwa krótko i znowu wszystko się napina, ale mam nadzieję ze w końcu puści na dobre. Oby tak było! Pozdrawiam Odpowiedz Link
szila2008 Re: czy ktoś ma kręcz karku? 06.10.09, 14:27 Ewewa czyli też masz bb i leczysz się na bb?Czy wykręca ci szyję w lewo?Jak to próbowałaś leczyć i jak długo masz bb?Czy miałaś rozpoznaną dystonię? Odpowiedz Link