cez77 04.12.09, 09:22 Pytanie do osób, które mają objaw braku powietrza w babesziozie: czy to jest coś napadowego, czy raczej przed dłuższy czas (godziny / dni) macie takie uczucie jakby brakowało Wam tchu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
depakinka11 Re: Air hunger w babesziozie 04.12.09, 09:34 Witaj! Masz potwierdzona babeszjoze? Mam brak powietrza,zatykanie, ciezki oddech. U mnie trwa dluzszy czas w ciagu dnia. Jest od dluzszego czasu! Odpowiedz Link
cez77 Re: Air hunger w babesziozie 04.12.09, 09:55 Cześć, babeszjozy potwierdzonej badaniami nie mam, mam bb + bart i w tej chwili leczę te dwie choroby, ale od kilku dni mam niezłe jazdy, czuję silne roztrzęsienie wewnątrz, a do tego doszło to uczucie braku powietrza, taka jakby lekka zadyszka. Trochę pomagają leki uspokajające, ale martwi mnie to, bo z objawami bb zmagam się od prawie 2 lat a ten objaw pojawił się teraz. I mam jeszcze kilka innych, które pasują mi do babesii, jak siniaczenie, potliwość, brak równowagi, dreszcze i ciągłe uczucie zimna, ale bez gorączki. Z tego, co czytałam na forum to czasem babeszjoza ujawnia się w całej krasie dopiero po przeleczeniu innych patogenów, więc jestem w kropce... Odpowiedz Link
depakinka11 Re: Air hunger w babesziozie 04.12.09, 10:14 Ja lecze sie od ponad dwoch lat. Mam Bb i myko potwierdzone. mi ten objaw tez pojawil sie w trakcie leczenia. Potliowsc,dreszcze,napadowe uczucie zimna i caly czas stany podgoraczkowe,no i wiele innych. tak naprawde ,to nie wiadomo co wniosl kleszcz Pozdrawiam! Odpowiedz Link
dobbiaco Re: Air hunger w babesziozie 04.12.09, 10:01 Też mam takie uczucie.Oprócz stanów ewidentnie przypominajacych astmatyczne-oddycham-niby normalnie,ale czuje,jakby płuca nie wymieniały gazów i jakby nie dostawały tlenu..Po lewej stronie nawet nie czuję chłodu wdychanego na dworze powietrza..Noi..słabnę,gdy idę- jakby z braku tlenu.. Odpowiedz Link
cez77 Re: Air hunger w babesziozie 04.12.09, 10:07 A masz zdiagnozowaną przyczynę, np. czy to od babs czy od czegoś innego? Odpowiedz Link
dobbiaco Re: Air hunger w babesziozie 04.12.09, 11:24 PO RUMIENIU w styczniu 2 lata temu-dwa miesiące po-Elisa ujemna;4 mieś po-PCR na BB i BSZ(babeszjoza)ujemny;10 mieś po-graniczna Elisa na BB;dodatni WB-po miesiącu Zinnatu nadal dodatni WB i ujemna Elisa..Więcej badań nie robiłam..Objawy..mogą być..wszystkiego;niestety..Węzły;poty nocne;straszne siniaczenie ciała(miałam od lat!)nieustanna chrypa;suchy kaszel;zaburzenia synchronizacji w chodzeniu(schody);straszne bóle;cierpnięcia na granicy kurczu;zmiany skórne;bezsenność;osłabienie (straszne!)lęki..Badań więcej-tych specjalistycznych testów-nie robię,bo mnie na nie nie stać..Pocieszam się,że..nie zawsze wychodzą- jak u mnie ten PCR..Rumienia..z żadnym innym nie mozna było pomylić!BB pewna+ jakieś koinfekcje.. Odpowiedz Link