Dodaj do ulubionych

przeczulica skory

28.12.09, 00:00
kochani jestem zalamana.mam od jakiegos czasu podejrzenie SM ale
leczylam tez borelioze z pozytywnym wynikiem elisy, ktory byl
nieduzo podwyzszony.ostatnio kontrolowalam borelioze w klasie IgM i
tez wynik wyszedl nieduzo podwyzszony.zakaznik powiedzial ze to nie
od boreliozy bo za niski. bardzo sie martwie bo ostatnio zauwazylam
ze po goracej kapieli mam pieczenie skory plecow i przeczulice
skory.bardzo sie tym zmartwilam bo wiem ze to jest jeden z objawow
stwardnienia rozsianego.czy ktos z was ma moze jakies gorsze
samopoczucie po goracej kapieli?prosze o odpowiedz.dziekuje.
Obserwuj wątek
    • reni5553 Re: przeczulica skory 28.12.09, 08:42
      xsenia
      jesteś już dłuższy czas na forum
      powinnaś wiedzieć :
      1. piszemy w swoim wątku, nie powielamy wątków jeśli odpowiedzi
      znajdują się na forum-proszę przenieś wpis do swojego watku, ten
      usunę
      2. nie monitorujemy leczenia wynikami badań
      3. oficjalna szkoła (zakaźnicy) najczęściej będą mieli podobne
      zdanie j.w.
      4. jaką metodą się leczyłaś ?
      • xsenia.pl Re: przeczulica skory 28.12.09, 09:39
        ale w moim watku to juz wogole nikt nie odpowiada.leczylam sie u dr
        z warszawy, ale niestety nie moge brac antybiotykow, bo dostalam
        ataku chyba woreczka zolciowego.i tak do konca to nie wiem czy to
        borelioza.martwia mnie te objawy po goracej kapieli.
    • blue2008 Re: przeczulica skory 28.12.09, 16:21
      Na jakiej podstawie masz podejrzenie SM?
      Klasyczne SM ma specyficzny wzor "tzn w czasie i lokalizacji" .Jest atak i
      uszkodzenie jakiejs najczesciej ruchowej funkcji ciala.W momencie licznych zmian
      w MRI w jednym czasie nalezy podejrzewac infekcje najczesciej mykoplazme lub
      borelioze.
      • xsenia.pl Re: przeczulica skory 28.12.09, 17:52
        na podstawie zmian demielinizacyjnych ale sa polozone
        niecharakterystycznie dla SM.diagnoza byla roznicowana dla boreliozy
        i SM.nie wiem co o tym myslec.
      • szila2008 Re: przeczulica skory 28.12.09, 17:52
        Xenia odpisywaliśmy już na to pytanie kilka razy.Możesz mieć SM
        wywołane przez bb i jak nie będziesz leczyć bb to będzie SM.A wyniki
        i ich wysokość nie mają wielkiego znaczenia.Jak będziesz słuchać
        zakażników to czeka cię wózek.Chyba żaden z nich nie potwierdzi,że
        bb może powodować SM.
    • 1_tylko_ja_0 Re: przeczulica skory 28.12.09, 21:09
      xsenia u mnie 4 lata temu zakaznicy wykryli bb testem elis, pierwszy niejednoznaczny, powtorzyli był juz dodatni ale usłyszałam to samo co ty, za mały wynik jak na borelioze, ale przeleczyli mnie 4 tygodnie jednym abx. I wiesz co, naprawde mam ochote jechac do szpitala i powiedziec Pani doktor co o niej mysle, bb najpewniej mam od 15 lat a ostatnie 2lata nie wiem gdzie sie podziały, totalnie wyjęte z zyciorysusad. Co do przeczulicy, mam cos takiego w dwóch miejscach, skóra jest czerwona i nie dam sie dotknąc w to miejsce bo boli jak cholera i mam tak od kilku ładnych lat bo antybiotykach troszkę się zmniejsz tkliwość, co do kąpieli- to dla mnie masakra, uwielniam siedziec długo w goracej wodzie ale potem nie moge sie ruszyc mam tak bolące i zmęczone stawy.
      • xsenia.pl Re: przeczulica skory-do tylko ja 28.12.09, 21:46
        dziekuje za odzew, jestescie kochani.a jakie masz jeszcze objawy? i
        jak sie czujesz po goracej kapieli, jak cie bola te nogi bo ja mam
        czasami takie ciezkie lydki.
        • 1_tylko_ja_0 Re: przeczulica skory-do tylko ja 29.12.09, 20:23
          smile Ja po długiej, gorącej kąpieli czuje sie jakbym własnie przebiegłam 40km maraton, moje stawy odmawiaja posłuszeństwa praktycznie mam problem zeby chodzic.

A jesli pytasz o inne objawy bb to jest ich z 20 smile
          • xsenia.pl Re: przeczulica skory-do tylko ja 29.12.09, 21:08
            a mozesz je pokrotce opisac?dziekuje.
            • 1_tylko_ja_0 Re: przeczulica skory-do tylko ja 29.12.09, 21:28
              no mogesmile jesli w czyms Ci to pomoze to juz pisze.

zaczynając od najstarszych:
              rwanie i bol stawów kolanowych i biodrowych,
              bole głowy w okolicach skroniowych,
              niedoczynnosc tarczycy,
              problemy z okresem,
              problemy skórne, owa przeczulica ,
              bole brzucha, bardzo duza ilośc gazów, młdłosci,
              bóle wszystkich stawów przy poruszaniu,
              astygmatyzm( czasami jest, czasami znika)
              odpływające samo oko,ruszało sie mimowolnie
              podwójne widzenie, lekkie zmiany w eeg
              bóle głowy zwalające z nóg,
              odruch bezwarunkowy
              częste bardzo silne zmęczenie
              problemy z koncentracja,mową, wysłowieniem się, orientacja czasami musiałam sie zastanowic gdzie ja wogole jestem, albo pisałam na kartce np połowy liter, albo pisałam slowo tak ze robiłam przerwe w połowie np kotek pisałam ko tek

tyle co pamiętam, te ostatnie wystąpiły najpozniej i zadecydowały o tym, ze podjełam leczenie.

• xsenia.pl Re: przeczulica skory-do tylko ja 29.12.09, 21:39
                dziekuje jestes kochana ja mam tez mase objawow, ale mam elise
                niewiele podwyzszona w 2006 roku bylam przeleczona w szpitalu, teraz
                nie dawni po antybiotykach po watpliwej wyszla mi niwiele
                dodatnia.dr mowi ze to nie borelioza skoro taka niska ilosc
                przeciwcial, a reakcja krzyzowa z inna choroba.mialam tez
                podejrzenia stwardnienia rozsianego.zmiany demielinizacyjne ale
                niespecyficzne i dlatego tak caly czas sie martwie.wolala bym miec
                te cholerna bb niz SM.dziekuje ci jeszcze raz
                • 1_tylko_ja_0 Re: przeczulica skory-do tylko ja 29.12.09, 21:50
                  dokładnie to samo usłyszałam w 2005 r. przypadkowow robili badania na bb i pierwzy wynik niejednoznaczny a po 2 tygodniach dodatni ale dla nich zbyt mały jak na bb, przeleczyli i tyle. Żaden lekarz nie stwierdził u mnie zadnej choroby a miałam podejrzenia o rózne guzy, zanik mięsni, ostereoporoze, reumoidalne zapalenia stawów itp.
                  Po tym jak dwa miesiące temu nie wiedziałam co sie ze mna dzieje, weszłam na to forum i dzieki ludziom, ktorzy mi pomogli trafiłam do forumowego lekarza i pomimo ujemnego badania wb rozpoczął 3 miesieczna kuracje, zalecił potem wykonanie innych badan w kierunku bb i koinfekcji. Ale powiem Ci tak, tak "dobrze"( bo to jeszcze za duzo powiedziane) nie czułam sie od latsmile
                  • xsenia.pl Re: przeczulica skory-do tylko ja 29.12.09, 22:45
                    skad jestes jesli mozesz napisac i u jakiego lekarza sie leczysz?
                    dzieki.
                    • 1_tylko_ja_0 Re: przeczulica skory-do tylko ja 29.12.09, 22:55
                      Lecze sie u DR. Piotra z forumsmile
                      • xsenia.pl Re: przeczulica skory-do tylko ja 29.12.09, 23:04
                        wiesz co jest najgorsze w tym wszystkim ze nie moge brac za bardzo
                        antybiotykow.bralam prze ok.poltora miesiaca takiej probnej
                        antybiotykoterapii, ale nie widzialam poprawy.co prawda moze troszke
                        mniej bolala mnie glowa.a dostala ktoregos razu takiego bolu po
                        prawej stronie ze myslalam ze bede gryzla sciany.dzieki .dlatego nie
                        wiem jak sobie ulzyc w tych wszytstkich objawach.dzieki.
                        • franiolek1 Re: przeczulica skory-do tylko ja 30.12.09, 12:59
                          Musisz sie leczyc. To jest jedyna rada....Oczywiscie leczenie nie jest
                          przyjemne, moga byc drastyczne pogorszenia, lub nawet czasowy brak reakcji.
                          Przeczulica skory jest jednym z typowych objawow boreliozy...
                          • xsenia.pl Re: przeczulica skory-brak potwierdzenia bb 14.01.10, 18:55
                            kochani zrobilam WB bo lekarz powiedzial ze mam bardzo niskie miano
                            w elisie i ze to nie jest borelioza.wb tez wykazalo tylko prazek
                            p41, a wiec wyszlo ze nie mam boreliozy, juz z dwojga zlego wolala
                            bym ja miec, bo boje sie ze to stwardnienie rozsiane, skoro mam tyle
                            objawow a wyniki na borelie ujemne. jestem zalamana, czy to WB
                            zawsze wychodzi prawidlowo. kleszcze mialam okolo 15 lat temu.co o
                            tym myslicie? dziekuje.
                            • kasroz Re: przeczulica skory-brak potwierdzenia bb 14.01.10, 19:22
                              Zrób koniecznie po tinidazolu PCR w poznaniu i odrazu koinfekcje
                              oraz panel cd57.
                              Z tego co się oriętuje to SM leczy się m.in. sterydami a to przy bb
                              jest najgorsza opcja po tym może nie być odwrotu. Badania są drogie
                              ale to niska cena za zdrowie.Takie jest moje skromne zdanie smile
                              Bądź dzielna SM to też była diagnoza jaką dostałam jeszcze przed
                              rezonansem:/Mam nawet bardzo charakterystyczny objaw dla SM czyli
                              prądy wzdłóż kręgosłupa a SM napewno nie mam. A przeczulice powodują
                              teź choróbska zakaźne takie jak Sepsa no i oczywiście bb.
                              • xsenia.pl Re: przeczulica skory-brak potwierdzenia bb 14.01.10, 22:53
                                dziekuje bardzo za odpowiedz, napisz skad jestes jak mozesz. a moze
                                ktos jeszcze si ewypowie.dziekuje.
                                • kasroz Re: przeczulica skory-brak potwierdzenia bb 15.01.10, 08:21
                                  Sprawdź pocztę smile
                  • wega1702 Re: przeczulica skory-do tylko ja 15.09.23, 23:27
                    Mogę poprosić o namiary do Lekarza z Forum. Z góry dziękuję.
                    • mariuszlis90 Re: przeczulica skory-do tylko ja 16.09.23, 21:13
                      Dariusz Kozub. Jako jedyny z nielicznych co przyjmuje nowych pacjentów.

Ps. Chociaż mam jeden problem z tym lekarzem ale na razie nie piszę o co chodzi bo okaże się na następnej wizycie co i jak.
                      • wega1702 Re: przeczulica skory-do tylko ja 22.09.23, 13:16
                        Dziękuję
                        • mariuszlis90 Re: przeczulica skory-do tylko ja 22.09.23, 14:29
                          Uwaga tylko na tego lekarza... jak będziecie mieli wyniki ujemne lub graniczne z krwi to nie podejmuje się leczenia.
    • ewewa1 Re: przeczulica skory 15.01.10, 13:03
      Xeniu przeczulicę skóry miałam również i nadal mam choć już nie tak nasiloną.
      Każdy nawet delikatny dotyk sprawiał mi ból,o pieszczotach to nawet nie było
      mowy bo zamiast przyjemności był ból i odechciewało mi się wszystkiego (dobrze
      że maż wyrozumiały smile. Nie mogę teraz odnaleźć gdzie to czytałam napisane tam
      było, że u ludzi zdiagnozowanych w kierunku SM i leczonych na BB dużymi dawkami
      abx demencja w mózgu się zatrzymywała. Ja również miałam podejrzenie SM ale
      jakoś żaden lekarz nie kwapił się z badaniem i dobrze bo pewnie tak jak Ty
      myślałabym że to SM. Teraz po prawie siedmiu miesiącach leczenia naszą wspaniałą
      metodą zaczynam powoli zapominać o bólu błyskach i plamach w oczach i wielu
      innych objawach. Jestem szczęśliwa, że znalazłam to Forum i naszych wspaniałych
      lekarzy. Powoli zaczynam życie od nowa choć z tonami abx. Ostanie 6 lat było
      udręką i nie pamiętam jak je przeżyłam. Teraz widzę światełko w tunelu. Spróbuj
      zacząć ponownie leczenie, zrób badania na koinfekcje, bo to pieczenie skóry może
      być od bartonneli. Pozdrawiam Ewa
      • wega1702 Re: przeczulica skory 12.09.23, 12:50
        Proszę podać namiary do tych lekarzy. Mam chore dziecko na przeczulicę. nic nie pomaga.
        dziekuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka