raf.99 31.12.10, 20:51 Organizujemy spotkanie osób chorych oraz wszystkich zainteresowanych problematyką boreliozy (nareszcie!) w Krakowie 17 stycznia 2011 (poniedziałek) o g. 17:30 (miejsce: w późniejszym terminie) Serdecznie zapraszamy! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 31.12.10, 21:08 Będzie świeżutkie i pachnące (drukiem) polskie wydanie książki Buhnera, będzie również zielona książka "Borelioza i współinfekcje". Obiecać też możemy (znając życie) absolutnie niepowtarzalne towarzystwo wspaniałych ludzi o wielkim sercu, jakiego nie znajdziecie nigdzie indziej Chętnych proszę o wpis w tym wątku lub sygnał na mojego maila gazetowego. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Spotkanie w Krakowie 01.01.11, 01:16 No nareszcie spotkanie w cywilizacji, a nie ciągle na jakiejś prowincji Jeśli nie będzie przeszkód po drodze to bardzo chciałabym być. Wszystkiego co dobre, a zwłaszcza ZDROWIA w 2011 roku!! Odpowiedz Link
maleoobeauty Re: Spotkanie w Krakowie 01.01.11, 16:14 heyki. Fantastycznie ja sie pisze na to spotkanie na 90% Odpowiedz Link
mab62 Re: Spotkanie w Krakowie 01.01.11, 18:05 Świetnie. Jeśli nic niespodziewanego się nie wydarzy,chciałabym być. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
rafi.zafi Re: Spotkanie w Krakowie 02.01.11, 20:58 Ja tez bym sie pisal,ale nie uwazacie.ze lepsza bylaby sobota,co maja zrobic ci co pracuja.Jestem ze slaska.Prosze o przemyslenie tego watku.Pozdrawiam.Dosiego Roku. Odpowiedz Link
arrakis74 Re: Spotkanie w Krakowie 02.01.11, 21:53 jak dam radę to też będę, a bardzo chciałbym Odpowiedz Link
koala101-0 Re: Spotkanie w Krakowie 02.01.11, 22:07 tak czekałam na spotkanie w Krakowie!!! Super, będę Odpowiedz Link
ter69 Re: Spotkanie w Krakowie 02.01.11, 22:36 Czekałam już prawie dwa lata. Będę na pewno. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 03.01.11, 08:51 Fajnie że będziecie btw, nikt nie będzie sprawdzał obecności o 17:30 a i zabawimy pewnie dłużej niż kwadrans czy dwa więc bez obaw, jak ktoś się spóźni nie zastanie pustych ścian Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 03.01.11, 08:39 rafi.zafi Większość z nas pracuje. A w weekendy ludzie wyjeżdżają, mają obowiązki rodzinne, uroczystości, albo gotują grzybową dla teściowej na niedzielny obiad Ja akurat zwykle pracuję w weekendy. W sobotę ciężko o pustą knajpkę na mieście. Skrzyknij ludzi i zróbcie spotkanie na Śląsku. Odpowiedz Link
ewa475 Re: Spotkanie w Krakowie 03.01.11, 10:00 Czuję,że ilością przebijecie Poznań U nas w porywach,jedni przychodzą,drudzy wychodzą około 25 osób A atmosfera zawsze jest doskonała chociaż przy herbatce zielonej i wodzie niegazowanej - sami swoi,znani od pierwszej chwili. Kibicuję Wam Odpowiedz Link
koala101-0 Re: Spotkanie w Krakowie 03.01.11, 21:15 też wolałabym w sobotę ale trudno. Pracuję w Krakowie więc nie będzie tak źle. Odpowiedz Link
zazule Re: Spotkanie w Krakowie 05.01.11, 22:47 super i dzieki. postaram sie byc. pzdr zaz Odpowiedz Link
magdag28 zazdroszcze 06.01.11, 15:17 Dawno mnie nie było an forum i wchodzi a tu spotkanie... szkoda ze jestem tyle km od krakowa... Odpowiedz Link
zebra12 Re: Spotkanie w Krakowie 08.01.11, 14:53 Czy juz wiadomo gdzie będzie to spotkanie? Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 08.01.11, 18:45 No, widzę że siła nas. Fajowo W poniedziałek postaram się tu napisać gdzie dokładnie się spotykamy. (Na pewno jakaś spokojna knajpka w centrum). Odpowiedz Link
narogaczu1 Re: Spotkanie w Krakowie 09.01.11, 16:39 Świetny pomysł. Mam nadzieję, że mi sie uda przyjechać. Odpowiedz Link
bea1964 Re: Spotkanie w Krakowie 11.01.11, 23:00 raf99 masz przegwizgane/chciałam napisać coś innego,ale nie wypada/. Ja jestem z Krakowa i żebym dowiadowała sie z forum.... totalny obciach.... Oczywiście żartuję. Dajcie mi znać na meila prywatnego gdzie,co i jak i jak dam radę będę z wielką przyjemnością tym bardziej w centrum naszego miasta,a nie byłam już całe wieki.................... Może będę z corką ,wtedy proszę o wyrozumiałość i program dla iej artystyczny/8 lat/ Beata bb.werbowy@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 12.01.11, 07:35 Super Sterujemy jednak trochę poza ścisłe centrum, w bardziej przyjazne rejony. Na 99% spotykamy się w Podgórzu. Po południu wkleję tu dokładne namiary. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 12.01.11, 16:36 Spotykamy się w knajpce "Pod Lwem" ul. Józefińska 4 (dz. Podgórze) (skwerek tuż przy nowo otwartej kładce na Wiśle) -> Mapka Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 12.01.11, 17:06 Dojazd tramwajem/autobusem: - do przystanku "Korona", linie: 3,6,8,10,11,23,40,304,522 (od "Korony" idziemy w stronę Rynku Podgórskiego i tamże skręcamy w lewo w stronę Wisły -> brukowana uliczka po prawej -> za rogiem skwerek -> jasna, świeżo odmalowana kamienica po prawej; 300m od przystanku) - do przystanku "Pl. Bohaterów Getta", linie: 7,9,11,13,24,50,51,127,158 (z Pl. Bohaterów Getta idziemy w lewo ul. Solną -> w prawo w Józefińską lub obok TelePizzy, prosto ul. Piwną lub obok hotelu Qubus, prosto ul. Nadwiślańską - każdą z tych dróg dojdziemy na w/w skwerek; 400m od przystanku) Rozkład jazdy MPK -> tutaj Dla zmotoryzowanych: - z Rynku Podgórskiego -> skręcic w stronę Wisły (ul. Staromostowa) -> i zaraz w prawo (ul. Brodzińskiego) -> skwerek - z Pl. Bohaterów Getta -> od Hotelu Qubus ul. Nadwiślańską wzdłuż Wisły -> skwerek (nie ma problemu aby zaparkowac w pobliżu; uwaga na znak "zakaz ruchu" tuż przy knajpce; korki - tak jak wszędzie) Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 14.01.11, 11:10 Co do miejsca spotkania, do knajpki wchodzi się po 3 schodkach, mam nadzieję że nie będzie to zbyt wielkim problemem. Jeśli ktoś ma duży problem z poruszaniem, zawsze znajdzie się silne męskie ramię do pomocy (np. moje Dla osób "świeżych" w temacie boreliozy: będą z nami doświadczone osoby ze Stowarzyszenia Chorych na Boreliozę -> borelioza.org, będą inni doświadczeni chorzy, więc będzie można się sporo dowiedziec. Niemniej warunkiem koniecznym do rozmowy o tym skomplikowanym problemie jakim jest borelioza, jest własna wiedza w temacie. Dlatego gorąco polecam każdemu żeby odrobic "zadanie domowe" i poczytac jak najwięcej w temacie, w szczególności -> FAQ A także tłumaczenia artykułów z zakładki "Materiały dla lekarzy" na stronie Stowarzyszenia -> borelioza.org/materialy.htm Wiedzy jest sporo, całośc na pierwszy rzut oka przytłacza - ale warto przeczytac raz, drugi, trzeci bo im więcej się wie, tym więcej można się dowiedziec od innych. Miłej lektury. Rafał Odpowiedz Link
ter69 Re: Spotkanie w Krakowie 14.01.11, 16:51 Jeśli, ktoś ma do odstąpienia Minocyclinę, bromelinę lub optimę, to proszę aby przyniósł na spotkanie, lub się odezwał, bo pilnie potrzebuję. Terenia. Odpowiedz Link
gilmijar_dwa Re: Spotkanie w Krakowie 16.01.11, 10:33 tylko wam pozazdrościć - będzie rozmowa! Też bym chciała spotkać się, ale za daleko od Kołobrzegu Odpowiedz Link
slowianka_kr Re: Spotkanie w Krakowie 15.01.11, 21:25 Ja będę o 17.30. Na 19.00 muszę wyskoczyć na zabieg refleksoterapii, a wracając zaglądnę raz jeszcze - może najwytrwalszych jeszcze zastanę ) Odpowiedz Link
dx771 Re: Spotkanie w Krakowie 15.01.11, 22:09 slowianka_kr napisała: > Ja będę o 17.30. Na 19.00 muszę wyskoczyć na zabieg refleksoterapii, a wracając > zaglądnę raz jeszcze - może najwytrwalszych jeszcze zastanę ) Lepiej odpuścić sobie jeden zabieg i być cały czas. Zobaczysz. Odpowiedz Link
slowianka_kr Re: Spotkanie w Krakowie 15.01.11, 23:13 Chciałabym bardzo, ale i tak przez choróbsko ostatnio mi jeden przepadł. Poza tym nie chciałabym wystawić do wiatru mojej refleksoterapeutki. Ale wrócę zrelaksowana i "odblokowana" - może lepszy towarzysko nabytek ze mnie będzie Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 16.01.11, 11:46 Widok od strony kładki na Wiśle (po lewej "Drukarnia") Wklejam to pamiętając swoje kłopoty z orientacją i długie chwile nad Google Maps przed wybraniem się w miejsce którego do końca nie znam Leży już u mnie niemały stosik książek Buhnera więc dla chętnych nie braknie (cena 28zł). Będzie też zielona książka Stowarzyszenia "Borelioza i koinfekcje" (cena 12zł). Gorąco zapraszam! Rafał Odpowiedz Link
mtm.3 Re: Spotkanie w Krakowie 17.01.11, 12:08 serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich uczestników krakowskiego spotkania myślami będę z Wami (o ile nie zapomnę ) wypijcie też za moje zdrowie właśnie widać, jak bardzo chce mi się dziś pracować od poniedziałku... skoro tyle wpisów uskuteczniam... Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 17.01.11, 13:49 Ważne że humor Ci dopisuje! Wtedy i praca idzie znacznie sprawniej i na pewno nie będzie tu poszkodowana Myślę że równie dużo serdeczności (albo znacznie więcej) popłynie w odwrotnym kierunku, czyli do Ciebie i Twojego Zespołu kiedy ta góra książek które chwilowo piętrzą się na podłodze rozejdzie się do ludzików. Dzisiaj w Krakowie to i Wasze święto! I na pewno dużo ciepłych myśli będzie z Wami Wypijemy też (zieloną herbatę) za Wasze zdrowie! Odpowiedz Link
mtm.3 Re: Spotkanie w Krakowie 17.01.11, 16:18 bo czasami raf, zostaje już tylko dobry humor... i trzeba się tego trzymac, bo inaczej byłoby naprawdę za ciężko... Odpowiedz Link
gilmijar_dwa Re: Spotkanie w Krakowie 17.01.11, 17:32 napiszcie nam jak było- w myślach jestem z wami. Odpowiedz Link
ewa475 Re: Spotkanie w Krakowie 17.01.11, 18:57 Ja chcę Pod tego Lwa,przy tym skwerku Poznań gorąco pozdrawia Kraków Odpowiedz Link
mtm.3 Re: Spotkanie w Krakowie 17.01.11, 19:46 Ewciu, to my może zróbmy sobie powtórkę w Poznaniu... Co Ty na to? Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Spotkanie w Krakowie 17.01.11, 21:45 dzięki za zorganizowanie spotkania i możliwość zakupu książek!!! Miło było zobaczyć "na żywo" osoby znane tylko z "nicków' Odpowiedz Link
kaczeniec-2 Re: Spotkanie w Krakowie 17.01.11, 21:53 Wow zazdroszcze,chciałabym byc z wami,napiszcie jak było,ja staram sie zorganizowac spotkanie w Bielsku-Białej jesli ktos jest chetny zapraszam na watek: Czy jest ktoś z Bielska-Białej ??? Odpowiedz Link
zebra12 Re: Spotkanie w Krakowie 18.01.11, 05:44 A ja proszę o usprawiedliwienie, bo niestety nie mogłam być. Córka musiała jechać do szkoły muzycznej, właśnie na Józefińskiej i miałam nadzieję wpaść choć na chwilkę, ale nie miałam co zrobuć z najmłodszą, a ziąb się zrobił. W związku z tym córka pojechała z dziedkiem, a ja zostałam w domu. Tak to jest przy dziatwie - człowiek dyspozycyjny nie jest. Ale może dobrze, ze nie byłam, bo bym się tylko wytraszyła tym wszystkim. Mam na myśli np koszty leczenia, na które i tak pozwolić sobie nie mogę oraz możliwe powikłania... Odpowiedz Link
ter69 Re: Spotkanie w Krakowie 18.01.11, 16:51 Dziękuję wszystkim , którzy zajęli się organizacją spotkania w Krakowie, przytaszczyli te wszystkie materiały i książki! To był bardzo interesujący i miły wieczór. Wspaniale spotkać osoby, które poczyniły tak wielkie postępy w leczeniu, nie poddają się i nie tracą dobrego samopoczucia. Mimo, że leczę się już prawie dwa lata, dowiedziałam się wielu nowych rzeczy na temat leczenia. Dziękuję i czekam na kolejne spotkanie! Terenia. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 18.01.11, 17:57 Dziękuję wszystkim obecnym za miłe spotkanie! Nieobecni niech czekają następnego - na odchodne słyszałem że już potrzebne - więc kto wie, kto wie... może narodzi się taka nowa świecka tradycja? Z pewnością byłoby to z pożytkiem dla wszystkich. Dziękuję za obecność weteranom i za wsparcie organizacyjne ze strony Stowarzyszenia! Dla mnie to pierwsze koty za płoty z organizacją czegokolwiek w chorobie, chciałem od dawna sprawić żebyśmy się spotkali lokalnie, wcześniej po prostu nie miałem na to siły. Tym bardziej się cieszę że się w końcu udało i że atmosfera była miła. Mam też nadzieję że każdy wyniósł z tego coś dla siebie. Nie udało się niestety porozmawiać ze wszystkimi - tyle spraw, tyle tematów... - ale myślę że to jest do nadrobienia przy przyszłych okazjach. Mam nadzieję że takie będą! Pozdrawiam serdecznie, Rafał Odpowiedz Link
koala101-0 Re: Spotkanie w Krakowie 18.01.11, 19:19 Dziękuję za to spotkanie. Naprawdę dobrze spotkać ludzi, którzy też leczą się niestandardową metodą i powspierać się na tej niełatwej drodze do zdrowia... Odpowiedz Link
zazule Re: Spotkanie w Krakowie 20.01.11, 16:17 dzieki bardzo za spotkanie wszystkim !!! Odpowiedz Link
diy1 Re: Spotkanie w Krakowie 24.03.11, 12:07 Kiedy w planach następne? Może tym razem się załapię. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 10.04.11, 12:46 Jest kilka osób chętnych na spotkanie w Krakowie. Kto się pisze? Z tego co widzę większości osób bardziej pasuje dzień powszedni. Jakieś sugestie? Odpowiedz Link
mab62 Re: Spotkanie w Krakowie 10.04.11, 18:54 Ja się piszę,choć wolałabym w sobotę w godzinach dopołudniowych.Ale jak trzeba ,to się dostosuję. Jestem za !!! Odpowiedz Link
ter69 Re: Spotkanie w Krakowie 10.04.11, 22:56 Też chętnie przyjdę. Mogę dopiero od drugiej połowy maja. Dzień obojętny. Pozdrawiam! Terenia. Odpowiedz Link
slowianka_kr Re: Spotkanie w Krakowie 11.04.11, 11:52 Hej hej, Mnie pasuje wtorek, środa, piątek. Jakieś inne głosy? Odpowiedz Link
maleoobeauty Re: Spotkanie w Krakowie 11.04.11, 22:05 Ja chętnie. W zasadzie bez względu na porę dnia i nocy Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 14.04.11, 14:18 Proponuję więc środę 20/04 w godz. 17:00-20:00. W Podgórzu lub na Kazimierzu. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 14.04.11, 20:46 Jak nagram knajpkę gdzie możemy spokojnie usiąść przy herbatce to dam znać. Chyba że ktoś zna jakieś przyjazne miejsce? Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 15.04.11, 16:12 OK. To raz jeszcze: Środa, 20 kwietnia w godz. 18:00-20:00 Spotkanie chorych i zainteresowanych problemem boreliozy. Spotkamy się nieformalnie przy herbatce w jakiejś miłej knajpce. Namiary wkleję tu jutro, ew. w niedzielę. Odpowiedz Link
koala101-0 Re: Spotkanie w Krakowie 15.04.11, 20:30 a dlaczego o 18.00? Pisałeś wcześniej, że o 17.00? Pracę kończę o 16.00 więc o 17.00 byłoby w sam raz... Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 16.04.11, 07:42 To niech będzie 17:00-20:00 Jedni wychodzą inni przychodzą, dlatego piszę godzinę w widełkach żeby każdy kto ma ochotę miał szansę się zjawić. Niektórym i 3 godziny będą za mało żeby się nagadać do woli Zapraszamy Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 17.04.11, 22:48 Spotkamy się na Kazimierzu, w knajpce o wdzięcznej nazwie "Mechano" przy ul. Estery 8 (róg Placu Nowego, naprzeciwko "Alchemii") -> mapka <- Zapraszamy Odpowiedz Link
ziucia48 Re: Spotkanie w Krakowie 18.04.11, 15:17 Też byłabym chętna na spotkanie , niestety przed świętami nie dam rady Ale już teraz pisze się na następne spotkanie. Miłych pogaduszek Wam życzę i pozdrawiam Odpowiedz Link
koala101-0 Re: Spotkanie w Krakowie 19.04.11, 06:29 niestety w środę nie mogę. To tuż przed świętami, masa roboty, poza tym mam wizytę u lekarza. Ale na następne spotkanie pewnie przyjdę. Odpowiedz Link
mab62 Re: Spotkanie w Krakowie 19.04.11, 08:31 Niestety ja też nie mogę,siła wyższa-pogrzeb w rodzinie. Mam nadzieję,że będzie następne spotkanie. Odpowiedz Link
ter69 Po spotkaniu 21.04.11, 16:55 Było bardzo miło i sympatycznie. Jak zwykle bardzo wiele tematów do obgadania i te trzy godziny minęły baaaaardzo szybko. Taka wymiana informacji jest dla mnie niezmiernie cenna, zwłaszcza, że teraz będę musiała sama przejąć kontrolę nad moim leczeniem. Dziękuję Rafałowi za zorganizowanie spotkania! Do następnego! Terenia. Odpowiedz Link
maleoobeauty Re: Po spotkaniu 21.04.11, 21:35 No właśnie... dzięki Raf za zorganizowanie spotkania. Było miło i kameralnie. Każdy z Nas ma jakieś doświadczenia i fajnie jest powymieniać się jakimiś wiadomościami i nowościami. Trzeba koniecznie co jakiś czas powtarzać takie spotkania . Pozdrowionka Odpowiedz Link
raf.99 Re: Po spotkaniu 21.04.11, 22:57 Dzięki za spotkanie. Jak zwykle miło i jak zwykle owocnie. Razem mamy ogromne doświadczenie i masę wartościowych wniosków, warto się tym dzielić. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby skrzyknąć następne za jakiś czas, tym razem z dala od okresu świątecznych przygotowań Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 08.10.11, 00:03 Ponieważ kilka osób wyraziło taką chęć, spotykamy się znów w Krakowie w najbliższy wtorek, 17/10 o 17:00 w knajpce "Pod Lwem" ul. Józefińska 4 (Podgórze, przy kładce Bernatka) mapka i wskazówki dojazdu są w wątku powyżej, w styczniowych postach. Głównym celem jest spotkanie z laptopem i praktyczny instruktarz w kwestii zamawiania ziół Buhnera. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 08.10.11, 17:19 Grrr... Borelioza czy ki czort? Najbliższy wtorek to oczywiście 11 października! Umawiamy się na 17:00 ale ja osobiście będę tam najmniej do 20:00, więc można wpaść później. Odpowiedz Link
ada.net Re: Spotkanie w Krakowie 08.10.11, 22:12 mam wziąć swojego laptopa? bo jeżeli jest taka możliwość żeby się podłączyć to od razu zamówię zioła Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 09.10.11, 13:28 Jak najbardziej można, w knajpce jest WiFi. Natomiast bardziej istotne w takim razie jest aby zabrać kartę płatniczą i to taką która ma tzw. "CVV code" (są to trzy ostatnie cyfry na pasku podpisu - na odwrocie karty). Niektóre polskie karty bankomatowe/płatnicze tego numeru nie mają i nimi niestety nie można płacić przez internet. Również niektóre banki stosują domyślną blokadę transakcji internetowych na wydawanych przez siebie kartach, warto sprawdzić w banku. Natomiast korzystną opcją (zwłaszcza jeśli ktoś korzysta z bankowości elektronicznej) jest tzw. karta do zakupów internetowych. Jest to karta przedpłacona udostępniana przez większość banków bez opłat. Na taką kartę przelewamy środki ze swojego konta; saldo tych środków stanowi limit wydatków, więc nawet gdyby dane karty wpadły (odpukać) w niepowołane ręce to nie wyrządzi nam to większej szkody. Odpowiedz Link
ada.net Re: Spotkanie w Krakowie 10.10.11, 01:18 Dzięki,lece do banku sprawdzić czy mogę moją kartą zapłacić. Odpowiedz Link
ter69 Re: Spotkanie w Krakowie 10.10.11, 21:34 A czy to spotkanie mogłoby być w środę? we wtorki po południu niestety pracuję Odpowiedz Link
ninaspi Re: Spotkanie w Krakowie 13.10.11, 11:22 Witam chiałabym nawiązać kontakt z osobą leczącą się w Krakowie. Kinga Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 14.10.11, 21:02 Robimy powtórkę spotkania dla tych którzy nie mogli przyjść. Najprawdopodobniej w poniedziałek wieczorem - dam znać wkrótce. Główny temat: zamawianie ziół w USA w praktyce. Natomiast będzie też okazja swobodnie pogadać więc zapraszam wszystkich chętnych. Odpowiedz Link
ada.net Re: Spotkanie w Krakowie 14.10.11, 23:18 Ja bym znowu przyszła,bo znając życie pewnie przy zamawianiu coś pokićkam i bedzie problem,no ale jestem w trakcie zmiany karty na visa i zanim zamówię zioła, karta musi do mnie dotrzeć. Miło było się spotkać i pogadać,pozdr. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 15.10.11, 09:46 Jestem pewien że dasz sobie radę. Niemniej jeśli masz ochotę to przyjdź Odpowiedz Link
mab62 Re: Spotkanie w Krakowie 15.10.11, 16:29 Raf.z tydzień później. Poniedziałek-MRI(Sosnowiec),wtorek -dentysta,czwartek-kardiolog,sobota i niedziela-pracuję. Może za tydzień by się dało.Chętnie bym przyjechała, ale w przyszłym tygodniu się nie wyrobię. Nie o zamawianie ziół mi chodzi,a o pogadanie z miłym towarzystwem. Pomyśl nad tym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 16.10.11, 11:07 Wszystkich preferencji niestety nie uda się pogodzić. Z myślą więc o osobach które jako pierwsze zgłaszały chęć, zostańmy przy terminie jutrzejszym: 17/10 (poniedziałek), od g. 18:15 tam gdzie poprzednio, czyli w knajpce "Pod Lwem", ul. Józefińska 4 (Podgórze) -szczegóły jak trafić są powyżej w wątku. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 05.12.11, 12:45 Czy ktoś ma ochotę na luźne spotkanie w Krakowie jeszcze przed Świętami? Odpowiedz Link
ninaspi Re: Spotkanie w Krakowie 05.12.11, 17:43 Jeżeli będą chętni to będzie mi miło się z Wami spotkać. Odpowiedz Link
tajtaja Re: Spotkanie w Krakowie 05.12.11, 20:27 raf.99 napisał: > Czy ktoś ma ochotę na luźne spotkanie w Krakowie jeszcze przed Świętami? > raf.99, jeśli nie ma chętnych w Krakowie, to wpadnij do wawy Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 07.12.11, 00:12 Dzięki Taja ale dość podróży na chwilę Kraków: dwie ręce w górze, plus moja trzecia. Kto jeszcze? Odpowiedz Link
ada.net Re: Spotkanie w Krakowie 07.12.11, 21:07 hej ja mogę,jestem dyspozycyjna,dostosuję się do terminu,więc czekam na konkrety Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 08.12.11, 14:23 Fajowo. Jak słusznie zauważyła jedna z pań, bliżej Świąt trudniej będzie niektórym oderwać się od domowych obowiązków. Proponuję w takim razie najbliższy wtorek 13/12 od 18:00, tam gdzie poprzednio czyli w knajpce "Pod Lwem" w Podgórzu, ul. Józefińska 4 (przy kładce Bernatka). Jeśli komuś nie pasuje godzina a chce pogadać to proszę o kontakt bo prawdopodobnie będę w okolicy także wcześniej. Odpowiedz Link
fasolka_88 Re: Spotkanie w Krakowie 08.12.11, 22:18 Ja moze dołącze o ile jak przed kazdym wczesniejszym spotkaniem nie zamknę się w sobie Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 09.12.11, 11:32 Fasolka, myślę że wielu tak miało i ma na którymś etapie. Ja miałem na pewno. Mija Zapraszamy Odpowiedz Link
ninaspi Re: Spotkanie w Krakowie 09.12.11, 09:52 Mogę prosić o numer na priva. Nie chcę podchodzić do każdego w knajpie Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 09.12.11, 11:43 ninaspi, wysyłam. Będę z laptopem i w jakiejś ładnej "kleszczowej" koszulce w takim czy innym odcieniu zieleni Knajpkę wybieram nieprzypadkowo bo jest niewielka i zwykle w takim dniu nie ma tam zbyt wielu ludzi. Więc na pewno się nie pogubimy Dla mniej zorientowanych, dokładne info jak trafić jest wyżej w wątku, w styczniowych wpisach. Odpowiedz Link
mab62 Re: Spotkanie w Krakowie 14.12.11, 07:26 Dzięki Rafał za zorganizowanie spotkania. A wszystkim uczestnikom spotkania ,dziękuje za dużo nowych informacji i ciekawie spędzony wieczór, w bardzo miłym towarzystwie. Powodzenia w leczeniu. Pozdrawiam.J. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 11.05.12, 23:31 Spotkajmy się nieformalnie przy herbatce. Proponuję: najbliższy czwartek, 17/05 od 17:15 Cafe Mechano, ul. Estery 8 (Plac Nowy). Wkleję później mapkę czy jakieś zdjęcie dla łatwiejszej orientacji Zapraszam, Rafał Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 14.05.12, 20:06 Obiecana mapka: Mechanoff, ul. Estery 8 oraz fotka dla lepszej orientacji (widok na pl. Nowy od strony Alchemii): foto Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 11.07.12, 12:04 Jest propozycja spotkania chorych w Krakowie, być może także z udziałem członków zarządu Stowarzyszenia. Proponowany termin: 4/08 (sobota) ok. 17:00. Kto chętny? Dajcie znać tutaj lub na: krakow(MAŁPA)borelioza.org albo na moją pocztę gazetową. Pozdrawiam i zapraszam Odpowiedz Link
maleoobeauty Re: Spotkanie w Krakowie 11.07.12, 13:27 Ja wstępnie jestem chętny na spotkanie. Odpowiedz Link
froga Re: Spotkanie w Krakowie 15.07.12, 14:58 ja jestem za, tylko zebym mogla przyjechac z mężem to musi byc to miejsce bez barier, zeby dalo sie wjechac wozkiem inwalidzkim Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 17.07.12, 21:23 Jest kilka osób chętnych wiec spotkanie będzie na pewno w podanym terminie. Reszta szczegółów wkrótce. Odpowiedz Link
froga Re: Spotkanie w Krakowie 18.07.12, 12:19 Najlepiej jakies miejsce zeby tez nie bylo problemu z parkingiem. Nie wiem w jakiej kondycji są pozostali chętni ale nieststy nasz kraj nie jest przyjazny niepelnosprawnym. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 21.07.12, 12:33 Tak więc spotykamy się: 4.08.2012 (sobota) od 17:00 w miłej kameralnej kafejce Mamy Cafe, ul. Sławkowska 20 (w podwórzu) 2 minuty spacerem od Rynku, 2 minuty od przystanku Basztowa LOT Miejsce jest bez barier, nie ma stopni, da się spokojnie wjechać wózkiem. Uwaga: kafejka jest w podwórzu, przy bramie jest tylko niewielki szyld w gablocie. Trzeba wejść w bramę i poprzez sień na podwórze. Sugeruję zapamiętać (czyli: zapisać sobie ) adres: Sławkowska 20, bo miejsce jest dobrze ukryte. Idąc Sławkowską w stronę Rynku jest to druga kamienica od rogu ul. Marka po prawej stronie. Dla ułatwienia fotopodpowiedź: docs.google.com i mapka: maps.google.pl Zapraszamy! Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 21.07.12, 12:46 P.S. Dzięki Słowianka za namiary na tak fajne miejsce! P.S. 2. Jutro-pojutrze wyjeżdżam na urlop i do 3/08 będę w podróży raczej bez dostępu do komputera. Jeśli ktoś ma pytania to albo teraz albo ok. 3/08. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
magdag28 Re: Spotkanie w Krakowie 22.07.12, 16:41 wrrr i znów lipa za kazdym razem rozmijam sie z terminem moze uda mi sie z wami spotkac następnym razem Odpowiedz Link
abi0312 Re: Spotkanie w Krakowie 22.07.12, 17:04 Witajcie, Rafał, a gdyby ktoś przyjechał z daleka, to jest w poblizu miejsca spotkania jakieś niedrogie miejsce na nocleg. Może uda mi się namowić koleżankę na wspólny wyjazd. Fajnie byloby się na trochę oderwać... i z Wami spotkać. Pozdrawiam Abi Odpowiedz Link
maleoobeauty Re: Spotkanie w Krakowie 22.07.12, 20:17 ... miejsce spotkania jest w ścisłym centrum Krakowa więc noclegi (w pobliżu) mogą być baaardzo drogie. Odpowiedz Link
mab62 Re: Spotkanie w Krakowie 03.08.12, 08:45 Raf,jeśli jeszcze można,to ja jutro też postaram się przyjechać. Jeszcze trochę prywaty. Jakby ktoś z obecnych miał "nadwyżkę" Flukonazolu 100 mg w tabletkach,albo 50 (tabl.kaps). To proszę o zabranie. Potrzebuje pożyczyć ,albo odkupić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
slowianka_kr Re: Spotkanie w Krakowie 03.08.12, 13:11 Mab, Mam 2 listki (14 kapsułek 100 mg) Flucofastu, który mogłaby użyczyć. Jeśli to Cię zadowala, mogę wziąć na jutrzejsze spotkanie. Odpowiedz Link
mab62 Re: Spotkanie w Krakowie 04.08.12, 07:39 Bardzo poproszę o ten Flukofast. Do zobaczenia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 05.08.12, 13:56 Dzięki wszystkim za spotkanie! Jak zwykle fajnie i owocnie. Do zobaczenia za 3 tygodnie w Warszawie! Odpowiedz Link
mab62 Re: Spotkanie w Krakowie 05.08.12, 21:53 Raf.99 ,dziękuje za zorganizowanie spotkania. Było bardzo miło i "owocnie",jak zwykle zresztą. Fajne miejsce,sympatyczni,mądrzy uczestnicy!!! Pozdrawiam i do zobaczenia na zjeździe w Warszawie. Odpowiedz Link
slowianka_kr Re: Spotkanie w Krakowie 05.08.12, 21:56 I ja również dziękuję za spotkanie. Miło było zobaczyć znajome twarze i poznać nowe osoby. Do kolejnego miłego! Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 07.11.12, 18:19 Proponuję szybkie spotkanie w Krakowie 11.11 (niedziela) 15:30 (miejsce: wkrótce) Potrzebuję Waszej pomocy w jak najszerszym rozpropagowaniu projekcji "UOS" w Krakowie 17.11 tak aby jak najwięcej osób zainteresowanych dowiedziało się o tej akcji. Przygotuję trochę ulotek i chciałbym aby każdy kto przyjdzie zabrał choć kilka i umieścił tam gdzie może i gdzie jest to sensowne - w przychodni zdrowia, zaprzyjaźnionej aptece, urzędzie, szkole, przedszkolu, bibliotece, itp. Przypominam tez o samej projekcji: Kraków 17.11 (sobota) g. 10:00-14:00 Aula Centrum Dydaktyczno-Kongresowego Collegium Medicum UJ, ul. Łazarza 16 projkcja otwarta, wstęp wolny W planie: projekcja "UOS" oraz krótkiego filmu o kzm (2h) - później spotkanie z reżyserem "UOS" Andym Abrahamsem Wilsonem i ekspertami (dwoje lekarzy znających leczenie ILADS oraz dr neurolog ze Szpitala Jana Pawła II) więcej informacji: www.borelioza.org , www.facebook.com/borelioza.org Wasza obecność oczywiście obowiązkowa! Pozdrawiam ciepło i zapraszam! Rafał Odpowiedz Link
tajtaja Re: Spotkanie w Krakowie 08.11.12, 00:22 Raf.99, podeslij ulotke albo dłuższy oips to zawieszę w paru miejscach w necie tajtaja@gazeta.pl Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 08.11.12, 11:12 Dzięki Taja! Każdy z Was może się w łatwy sposób włączyć w promocję tego wydarzenia w sieci. Podzielcie się informacją na portalach społecznościowych (facebook, nk.pl, itp.), wyślijcie maila znajomym, itd, itp. Gotowe notki znajdziecie tutaj: docs.google.com/document/d/1tC_ibK4... To ważne żeby jak najwięcej osób dowiedziało się o tej akcji. Odpowiedz Link
raf.99 Re: Spotkanie w Krakowie 09.11.12, 12:55 A więc: 11.11 (niedziela) 15:30 Antycafe ul. Sławkowska 12 (pomiędzy ul. Tomasza a Marka) lubiebywac.pl/pub/antycafe/ Zapraszam Odpowiedz Link