Dodaj do ulubionych

Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzyka

21.04.11, 11:19
Cześć,
Mam boreliozę, badania dodatnie, IgM rosło aż doszło do 149 + wszytskie objawy ze strony stawów i neuro. Brałam antybiotyki, nie pomogły, IgM dalej wzrosło, a pojawiła się masa problemów polekowych. Za zgodą mojego lekarza odstawiłam leczenie konwencjonalne i przeszłam na ziołowe. Odstawiłam wszytskie inne leki dodatkowe jak polprazol i claritina bo miałam niezidentyfikowane duszności - po odstawieniu przeszły a żołądek nic a nic się nie upomina o polprazol nawet jak na czczo kawę wypiję, więc jest dobrze po ziołach zważywszy na jego ostry stan zapalny!

Biorę zioła od 2 miesięcy.
Teraz moje leczenie wygląda następująco:

Rano,
4 tabletki Reseveratrol
4 tabletki Andrographis
4 tabletki Cat's Claw
4 tabletki Sarsapatilla
1 tabletka Optima
2 tabletki Essentiale Forte
2 tabletki Urosept
1 tabletka Tri-Factor
1 tabletka Advanced Inflammation Control (300 mg Stephania tetrandra extract)
1 tabletka Olive Leaf
1 x Puritans Pride WAPŃ (1000 mg), + MAGNEZ (500 mg), + WITAMINA D (400 IU)
1 x NOW FOODS omega 3x6x9 120 mg
1 x NOW FOODS Special Two
1 x Puritans Pride Oil of oregano 1500 mg
1 x czosnek w kapsułkach

Południe:
4 tabletki Reseveratrol
4 tabletki Andrographis
4 tabletki Cat's Claw
4 tabletki Sarsapatilla
2 tabletki Urosept
1 x Puritans Pride witamina C 1000 mg
1 x Puritans Pride Citrus Bioflavonoids 1000 mg
1 x czosnek w kapsułkach

Wieczór:
4 tabletki Reseveratrol
4 tabletki Andrographis
4 tabletki Cat's Claw
4 tabletki Sarsapatilla
1 tabletka Optima
2 tabletki Urosept
1 tabletka Tri-Factor
1 tabletka Olive Leaf
1 x czosnek w kapsułkach

Muszę się pochwalić bo cieszymy się od rana jak dzieci.
Po 2 miesiącach stosowania ziół według Buhnera (co biorę dokładnie jest napisane wyżej) mam wielki sukces bo objawy ustępują -czuję się świetnie a do tego na potwierdzenie IgM boreliozy spadło ze 149 do 16. Czuję się bardzo dobrze i oby wszystko szło w tym kierunku. Zioła będę stosowała łącznie przez 18 miesięcy, tak, jak poleca to Buhner.Tak dobrych badań dawno nie miałam. Zapomniałam napisać, że moja bilirubina wróciła do wartości w normie, tak samo próby wątrobowe, morfologia idealna, podobnie jak Ob i CRP - w ziołach jest moc!

Bzyka
Obserwuj wątek
    • adomi6319 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 11:34
      dobre wieści, oby tak dalej
      zmobilizowałas mnie tym postem, żeby wreszcie zamówic zioła, przybieram się do tego od dawna

mogłabyś napisać (z linkami), które gdzie zamawiasz? co na iherb, a co gdzie indziej
      • 1.teresa Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 11:39
        Powodzenia i pisz .
        Ja jestem na ziołach w małych dawkach -bilirubina trochę wzrosła , pozostałe wątrobowe w normie.
      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 11:41
        Jasne, Ja kupuję na iherb:

Resveratrol www.iherb.com/Source-Naturals-Resveratrol-60-Tablets/23383?at=0
        Andrographis 400 mg www.iherb.com/Planetary-Herbals-Andrographis-400-mg-120-Tablets/1530?at=0
        Cats Claw www.iherb.com/Nature-s-Way-Cat-s-Claw-Bark-485-mg-100-Capsules/1834?at=0
        Sarsaparilla-Root www.iherb.com/Nature-s-Way-Sarsaparilla-Root-425-mg-100-Capsules/2066?at=0
        Olive Leaf www.iherb.com/Nature-s-Way-Olive-Leaf-Standardized-60-Capsules/2037?at=0
        Advanced inflammation control 120 www.vitasprings.com/advanced-inflammation-control-120-capsules-vitamin-research.html

Na naszym allegro:
        Optima
        Tri-Factor
        Puritans Pride WAPŃ (1000 mg), + MAGNEZ (500 mg), + WITAMINA D (400 IU)
        Puritans Pride witamina C 1000 mg
        Puritans Pride Citrus Bioflavonoids 1000 mg
        NOW FOODS omega 3x6x9 120 mg
        NOW FOODS Special Two
        Puritans Pride Oil of oregano 1500 mg

Apteka
        Essentiale Forte
        Urosept
        czosnek w kapsułkach

Bzyka
        • ter69 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 12:12
          Bzyka!
          Bardzo się cieszę z twojego sukcesu w leczeniu! Dziękuję za te wszystkie szczegółowe informacje, które bardzo mi się przydadzą, bo właśnie zaczynam leczenie ziołami i mam wiele dylematów. Tak trzymaj!
          Terenia.
          • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 12:32
            Terenia - też miałam wiele dylematów, nadal mam, dołączam suplementacje, zmieniam i uzupełniam. Absolutnie bazowe są zioła i niezmienne więc w dawce dziennej:

12 tabletki Reseveratrol
            12 tabletki Andrographis
            12 tabletki Cat's Claw
            12 tabletki Sarsapatilla
            6 tabletki Essentiale Forte
            6 tabletki Urosept
            2 tabletka Tri-Factor
            2 tabletka Advanced Inflammation Control (300 mg Stephania tetrandra extract)
            3 tabletka Olive Leaf

a resztę dołączyłam z czasem.

W ciągu 3 tygodni weszłam pięknie na pełen protokół absolutnie bez żadnych większych sensaci. Łykam 3x4 (ważę mniej niż 70 kg) Resveratrol, Andrographis, Cats Claw i Sarsapartlla.
            Pojawiła się u mnie natomiast niewiarygodna wprost chęć na oliwę z oliwek, zwyczajnie ją piję i nie jestem w stanie się powstrzymać. Przypadła mi do gustu organiczna nierafinowana. Nigdy tak nie miałam, oliwy z oliwek nie lubiłam a teraz jak nie wypiję dziennie około 80-100 ml to o niczym innym nie mogę myśleć. Wtedy dołożyłam 3x1 liście oliwne - i wszystko się uspokoiło.
            Na początku po wzięciu porcji ziół - rano (nic nie jest), po południu (ścina mnie na 20 minut - zasypiam w każdej pozycji i miejscu), po wieczornym spokój. Ten objaw przeszedł gdzieś po 10 dniach.
            Pojawiły się kurcze łydek - dołączyłam magnez.
            Aby uspokoić skórę, podrażnienia i uczulenie - dodałam kwasy, wit C, bioflawonoidy, oregano i czosnek.
            Witaminy multi to wiadomo dla ogólnego dobra wink

Teraz będę chciała suplementować mój zryty kręgosłup oraz kolana. Mam do wymiany 7 dysków więc każda pomoc dla stawów mi się przyda. Co ciekawe od 5 tygodni kręgosłup prawie bezobjawowy.

Zamiana essentiale forte na Liver Aid www.iherb.com/Liverite-Liver-Aid-120-Tablets/9957?at=0
            Pregnenolone-50-mg www.iherb.com/Source-Naturals-Pregnenolone-50-mg-120-Tablets/1465?at=0
            Collagen-C www.iherb.com/Neocell-Collagen-C-Type-1-3-250-Tablets/16589?at=0
            Alpha-Lipoic ALA www.iherb.com/Doctor-s-Best-Alpha-Lipoic-Acid-600-mg-180-Veggie-Caps/30032?at=0
            Hyaluronic Acid www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Hyaluronic-Acid-With-Chondroitin-Sulfate-180-Capsules/23083?at=0
            Glucosamine www.iherb.com/Nature-s-Way-Glucosamine-500-mg-90-Capsules/1979?at=0
            Moja niedomykalność zastawek i arytmia - Hawthorn Extract www.iherb.com/Bluebonnet-Nutrition-Herbals-Hawthorn-Extract-150-mg-60-Vcaps/13151?at=0

Bzyka
            • kleszczorak Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 14:33
              Bzyka.bzyklewska, ile miesięcznie kosztuje ten mega zestaw?
    • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 15:05
      a napisz czy te wszystkie tabletki to na raz łykasz jedna za drugą np. porcja w południe czy jak?/
      napisałaś ,że na artytmię :arytmia - Hawthorn Extract www.iherb.com/Bluebonnet-Nutrition-Herbals-Hawthorn-Extract-150-mg-60-Vcaps/13151?at=0

Buchner to zalecał i czemu urostep łykasz?? nie widziałam nic o nalewce z żeń szenia i ze stephani a mimo ti u ciebie taka poprawa.
      Też jestem ciekawa ile płacisz za ten zestaw i życzę powodzonka super ,że napisałaś ten wąteksmile
      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 16:14
        Koszt jest różny żalenie od kursu dolara i tego ile na raz zamawiam (koszt przesyłki z wagi). uzupełniam leczenie dostępnymi na allegro środkami, więc szukam z wiadomych względów najtańszych sprzedawców. Nie wiem na chwile obecną ile to dokładnie wynosi miesięczny koszt leczenia, wiem natomiast, że znacznie mniej niż leczenie antybiotykami + kilkumiesięczne przeciwgrzybicznymi + ciągle testy i posiewy (27 posiewów i 3 wyskrobiny) + gastroskopia + inhibitory + leki na wątrobę itd, itp.

Kilka tygodni temu pisałam:
        "Moim zdaniem wynosi więcej niż znośnie, za cały zestaw na 3 miesiące (oczywiście na początku idą mniejsze ilości)

9 opakowań - Resveratrol - www.iherb.com/Source-Naturals-Resveratrol-60-Tablets/23383?at=0
        4 opakowania Andrographis www.iherb.com/Planetary-Herbals-Andrographis-400-mg-120-Tablets/1530?at=0
        5 opakowań Cats clow - www.iherb.com/Nature-s-Way-Cat-s-Claw-Bark-485-mg-100-Capsules/1834?at=0
        6 opakowań Sarsaparilla - www.iherb.com/Nature-s-Way-Sarsaparilla-Root-425-mg-100-Capsules/2066?at=0

wyszło 196 dolarów, to raptem około 650 PLN dzielone na 3 miesiące - to kuracja wyszła w granicach 220 PLN miesięcznie.
        Za same globuli dopochwowe przy antybiotykach, leczące skutki grzyba płacę miesięcznie 370 PLN a to tylko ułamek ceny, bo nie samo leczenie a zaleczenia skutków leczenia boreliozy i całej antybiotykoterapii. Do tego antybiotyki w ilościach hurtowych, leki na wątrobę (mi osobiście odmawia współpracy), gasec (zapalenie polekowe żołądka) plus leki ogólne przeciwgrzybiczne = czasami koszt miesięczny dociągał do 1500 na leki, bez wizyt i badań! Co gorsze z żadnym skutkiem igM boreliozy radośnie rośnie, objawy się nasilają.
        Biorę do tego leki homeopatyczne, które jako jedyne radzą sobie z grzybem. Doszłam do codziennego brania 4 tabletek Orungalu i Flukonazolu 150 na zmianę z Mycosystem 150 aby dać radę żyć. I pękłam!

Odpuściłam, antybiotyki się skończyły (zrobiłam ponowne badania i dupa jest coraz gorzej) teraz czekam co dalej. Grzyb hulał w najlepsze ginekolog się poddała, lekarz prowadzący załamywał ręce, łykałam przeciwgrzybiczne i aplikowałam dodatkowo w czopkach bez najmniejszego efektu + probiotyki w ilościach hurtowych (też olbrzymi koszt o którym zapomniałam wspomnieć).
        Przeszłam na leczenie homeopatyczne (nie ma znaczenie czy w nie wierzę, bo nie bardzo) i co ważne od 28 dni nie mam grzyba. Nie wiadomo jak ustąpił, bo prawa nie miał a jednak.
        Minus to robienie sobie codziennych zastrzyków z Albicansan D5 i Pefrakehl D6. Tanie nie jest ale działa świetnie. Pierwsze 10 dni brałam codziennie, potem co drugi dzień i tak do dziś. Będę je kontynuowała, może odstawię czy przejdę na rzadsze iniekcje, zobaczę.
        Biorę również prapart Transfer Factor Tri-factor i Optima - zobaczę, wprowadzę zioła i będę wiedziała za 3 miesiące jak ma się sprawa z borelią i jej skutkami. "

No i już wiem - zioła RADZĄ sobie u mnie z borelią. Je jestem bardzo zadowolona, dlatego piszę, bo sama też o leczących się dowiedziałam, co brać ile i po co.

Ja mam boreliozę, miałam chlamydie pneumonię i toxocaroze oczną co jeszcze odkleszczowego nie wiem, bo wszytskie badania ujemne. W każdym razie refluks pojawił mi się 6 miesięcy po kleszczu wcześniej mogłam zjeść śledzia i popić mlekiem bez najmniejszych sensacji. Potem przez 12 tygodni miałam okropny ból żołądka i tak się zaczęła moja przygoda z gastroskopią i gastrologami. Nikt tego nie przypisywał boreliozie. Następnie napuchły mi kolana, a po kilku tygodniach pojawiły się takie problemy z kręgosłupem, że chciano mi wymieniać 7 dysków (po rezonansie), ale operacja koszmarna i ryzyko paraliżu ogromne. Nie zdecydowałam się i odmówiłam. Żaden neurochirurg nie zapytał mnie o boreliozę - geniusze, rzeźnicy jedni. Do tej pory za sprawą boreliozy i leczenia antybiotykowego miałam zapalenie żołądka, zapalenie jelit, bóle serca, niedomykalność zastawek, arytmia, skaczące ciśnienie, zapalenie tarczycy, skaczące tętno, zapalenie wszytskich stawów, zanikowe zapalenie śluzówki przełyku, obrzęki kolan, ciągłe infekcje, dziwne uczulenia, zapalenie wątroby, wysoka bilirubina, zapalenia migdałów, zatok, opuchlizna twarzy, obrzęk gałek ocznych, hormony płciowe szlak trafił. Ze zdrowego człowieka zmieniłam się w cieszącą się kobietę, że dzisiaj wstałam na śniadanie KOSZMAR!!!!!!!! Potem były antybiotyki, chlamydia zniknęła w badaniach ale za to borelioza rozhulała się jak dzika. Moja lekarka spanikowała, bała się podać mi antybiotyki że wątroba mi odmówi i będzie po ptakach. Poczytałam o ziołach. Szczęśliwie mam otwartego lekarza wypisującego mi również jak chcę leki homeopatyczne w zastrzykach. Gdy powiedziałam o ziołach, ucieszyła się strasznie i powiedziała, żebym brała, może pomogą, bo leki już w moim przypadku nic nie dadzą. I biorę, łykam całą garść, dodaję suplementy i cieszę się, że normalnie funkcjonuję aż żyć się chce. Teraz walczę o powrót do zdrowia, mam nadzieję, że się uda i wtedy opiszę dokładnie swoją kurację, co i jak, może komuś to pomoże.

Polecam założyć kalendarz (zwykły na 2011 rok) i wpisywać dokładnie każdego dnia co się brało, ile i jakie były objawy, taki dziennik choroby. Bardzo pomaga, bo widać zmiany w zdrowiu, objawach i rzuty nasilenia. Ja miałam 1 herxa (opisywałam) kiedyś myślałam, że go nie zauważę, ledwo to przeżyłam. Nie wstawałam, nie jadłam, nie piłam, przypomniałam sobie wszytskie problemy zdrowotne tylko za jednym zamachem. Po 3 dniach, gdy zasypiałam ledwo ciepła, wstałam rano jak nowa. Wszystko przeszło - to dla mnie dowód, że działa.

Ja mam 3 słoiki po jedzeniu dla dzieci, gdzie upycham moje leki, bo tak bym się już wielokrotnie pomyliła a tak, raz szykuję na wieczór i łykam cały dzień. Zabieram je ze sobą jak wychodzę z domu i jestem zabezpieczona smile Łykam całe partie za jednym zamachem - takie zestawy jak pisałam wyżej na śniadanie, obiad i kolację.

Buhner nie zalecał dokładnie tego Hawthorn Extract (ekstrakt z głogu dwujszyjkowego - strona 153-155)- jednak pisał o ekstrakcie standaryzowanym do 1,8% i ten taki jest. Wybrałam go bo jest jednym z tańszych standaryzowanych. Zobaczę jak będzie działał.
        Urospet łykam bo zatrzymuję wodę a on jest moczopędny.

Stephanię też biorę jest składnikiem Advanced Inflammation Control - to ciekawy suplement zawierający w 2 kapsułkach czyli dziennej dawce:
        - 300 mg Stephania tetrandra extract
        - 300 mg pokrzywy Urtica dioica
        - 250 mg bazylii Ocimum sanctum
        - 200 mg imbiru Zingiber offcinale
        - 60 mg Boswellia serrata
        - 60 mg zielonej herbaty Camellia sinensis
        - 20 mg pachniotki zwyczajnej Perilla frutescens

Bzyka
    • boreo.boreo Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 15:42
      To wspaniala wiadomosc! Trzymam kciuki za dalsze leczenie!
      • maleoobeauty Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 16:11
        Także ponawiam pytanie czy te wszystkie tabletki, kapsułki bierzesz na raz czy z jakimiś odstępami czasu?? I jeszcze jedno, jak ma się Liść Oliwny do Andrographisu?? Chyba nie moża ich łączyć??

Pozdrawiam i życzę powodzneia smile smile smile
        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 16:15
          Odpisałam w poście wyżej, był długi to mi zajął trochę czasu - ja biorę zioła na raz więc łączę.

Bzyka
      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 16:16
        Dziękuję bardzo, piszę do Ciebie maila i może już dzisiaj skończę smile
        Bzyka
        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 16:17
          Nie udało mi się zacytować post wyżej był do boreo.boreo smile
          • babaelka-0 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 18:27
            Witam!

Bzyka ,jestem pod wrazeniem i szczerze Ci gratuluje.Super i dzieki za ten watek.

Gdzie kupujesz Tri faktor ,moge prosic link?

Pozdrawiam
            Elka
            • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 19:08
              Ela - dziękuję smile Wiem, że do wyleczenia jeszcze trochę ale widać, że zioła działają. Będę pisała w tym temacie regularnie, bo piszę w różnych tematach i jakoś się informacje rozchodzą a tak, będą w jednym miejscu.
              Ja kupuję tu allegro.pl/transfer-factor-plus-tri-factor-formula-437-90kap-i1474400381.html Takie opakowanie wystarcza mi na 45 dni, gdy czuję się lepiej (tak jak jest teraz) ze względów finansowych łykam 1 transfer dziennie i też jest dobrze.

Bzyka
              • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 19:20
                co ty konkretnie bierzesz na ta grzybicę?
                • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 20:11
                  Jak pisałam Albicansan D5 i Pefrakehl D6. Już go nie biorę, bo nie wystarczyło mi funduszy a teraz Albicansan trzeba sprowadzać z Niemiec, bo w Polsce nie ma rejestracji. Do tego oregano, czosnek w kapsułkach, zakwaszam 3000 mg wit C.

Bzyka
                  • babaelka-0 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 20:53
                    Dzieki.
                    Bzyka ,jak po takich mega herxach jak ten Twoj ,nastepuje taka duza poprawa ,to juz bedzie dobrze.Uwierz!
                    Pozdrawiam
                    Elka
                    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 21:50
                      Elka - dziękuję za dobre słowo, mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. Postawiłam wszystko na jedną, ziołową kartę. Gdyby to leczenie nie działało zostałby mi powrót do 3-4 antybiotyków na raz a po tym dopiero się posypałam. Chyba nawet gorzej niż bez leczenia.

Wkleję jeszcze z innego tematu, gdzie pisałam:
                      "W takim razie już piszę o leczeniu homeopatycznym kręgosłupa.

Przez całe życie nie miałam problemów z kręgosłupem, co potwierdzają RTG, po 6 miesiącach od kleszcza posypał mi się doszczętnie kręgosłup i kolana. Po rezonansie okazało się, że mam zwyrodnienia 7 dysków, które kwalifikują się do wymiany!

Odcinek szyjny:
                      Wypukliny krążków międzykręgowych C3-C4, C4-C5, C5-C6 oraz zaostrzenia tylno-bocznych krawędzi trzonów kręgów modulując worek oponowy i redukują rezerwę pływową wokół rdzenia na poziomach C3-C4, C4-C5, C5-C6.
                      Odcinek piersiowy:
                      Wypukliny krążków międzykręgowych Th7-Th8 oraz zaostrzenia tylno-bocznych krawędzi trzonów kręgów modulując worek oponowy i redukują rezerwę pływową wokół rdzenia na poziomach Th7-Th8.
                      Odcinek lędźwiowy:
                      Wypukliny krążków międzykręgowych L2-L3, L3-L4, L4-L5 oraz zaostrzenia tylno-bocznych krawędzi trzonów kręgów modulując worek oponowy i redukują rezerwę pływową wokół rdzenia na poziomach L2-L3, L3-L4, L4-L5. Na poziomie S2 torbiel oponowa o wym 2,8x15mm

Neurochirurdzy proponowali mi wymianę 7 dysków począwszy od odcinaka szyjnego. Nikt nie zapytał o boreliozę. Szczęśliwie się nie zdecydowałam a po kilku miesiącach dowiedziałam się o mojej boreliozie.

Nie byłam w stanie chodzić, siedzieć a gdy leżałam zlewał mnie pot. Ból do szleństwa nie dawał żyć. Brałam ketonal, mydocalm, diclac i tramal. Lekki nic nie pomagały po 30-40 dniach cierpienia moja lekarka zaproponowała mi leki homeopatyczne w iniekcjach i odstawienie chemicznego leczenia. Po kolejnych 30 dniach brania leków homeopatycznych przeszły mi bóle i skończyły się drętwienia. Co jakiś czas pojawiają mi się kłucia uszu i rąk od ucisków rdzeniowych ale generalnie nie pamiętam o kręgosłupie. Mogę normalnie żyć, nawet zaczęłam uprawiać sport, biegam, jeżdżę na wrotkach i rowerze a to mega sukces po tym jak nie mogłam chodzić, siedzieć i żyć!
                      Brałam w iniekcjach codziennych podskórnie w brzuch lub domięśniowo w pupę przez 15 dni Discus Compositum i Traumeel S. Potem brałam naprzemiennie jednego dnia Discus, drugiego Traumeel S i tak przez kilka - około 5 tygodni. Gdy bóle ustąpiły zupełnie i nie został po nich ślad brałam zastrzyki co 3 dni a potem co 4 dni tylko aby podtrzymać efekt. Potem odstawiłam na 8 miesięcy całe leczenie bo nie było śladu, że kiedyś coś mnie bolało.
                      Gdy powróciły bóle natychmiast brałam ponownie zastrzyki, obserwowałam siebie i wiedziałam, czy mogę wydłużać odstępy w braniu leków w miarę ustępowania objawów.
                      Teraz biorę tak samo jak kiedyś marki Heel Discus i Traumeel, leki marki Sanum Nigersan D5 i Notakehl D5 oba również w zastrzykach. Zmieniłam Discus i Traumeel na inne, przyjmowałam je z przerwami przez ponad 2 lata i bardzo mi pomagały. Teraz w jednej z RTG - diagnoz pojawił się u mnie przebyta choroba Scheuermanna a właśnie Nigersan jest wskazanie - "stany zapalne o podłożu pseudogruźliczym jak choroba Scheuermanna, choroba Perthesa, choroba Bechterewa, osteochondroza" Więc skoro biorę już 1 lek Sanum to zdecydowałam się również na Notakehl, który wskazany jest na schorzenia kręgosłupa, zespół kręgów szyjnych, lędźwiowych, zapalenie ucha, neuralgie.
                      Też jestem z nich bardzo zadowolona.

Nie ma porównania, gdy żyłam z bóle, brałam leki przeciwbólowe, przeciwzapalne, rozluźniające i nie było efektu a gdy brałam leki homeopatyczne w które mało kto wierzy a wszytskie objawy zniknęły. Co ciekawe ja też nie wierzyłam w homeopatię ale stosowałam, bo wtedy wypiłabym nawet błoto, gdyby miało mi pomóc"

Do tego równocześnie poszły zioła. Leków homeopatycznych praktycznie nie biorę w tej chwili, same zioła wystarczają i o to chodzi.

Zamówiłam już i planuję jeszcze zastosować kuracje homeopatyczne przeciwko boreliozie i koinfekcjom wyprodukowane przez Deseret Biologicals Incorporated www.delicatebalance.biz/store/home.php?cat=263&sort=orderby&sort_direction=0&page=1
                      ep.yimg.com/ca/I/yhst-37598795206756_2139_171403747

Bzyka
                      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 21.04.11, 21:51
                        sorki, podkreślił się a miało pochylić sad

Bzyka
                  • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 13:15
                    no nie mam jak tego sprowadzić z Niemiec myślałam ,że coś z ziół może..;/;/ walka z candida jak walka z wiatrakami
                    • tajtaja Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 14:47
                      przy candidzie, najpierw musisz usunąć pasożyty, leczenie grzybicy jest końcowym etapem całej kuracji
                      • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 15:23
                        co polecasz? brałam masę środków na pasożyty badania sa nie miarodajne chce zastosować H202
                        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 16:06
                          Ja brałam kilka serii Zentel i vermox mimo, że nigdy w badaniach nie wyszły mi pasożyty. Zresztą jak radziła nasza pediatra, raz na 6 miesięcy profilaktycznie odrobaczamy całą rodzinę.

Bzyka
                          • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 16:42
                            lekarz nie da mi na receptę jeśli w badanich nie ma jaj pasożytów niestety..myślałam ,że polecisz coś bez recepty
                            • tajtaja Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 17:33
                              miskaaa11, odbierz pocztę
                              • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 18:45
                                Niestety nic nie doradzę, odrobaczamy się cyklicznie środkami chemicznymi.

Bzyka
                    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 30.04.11, 10:38
                      miskaaa11 napisała:
                      > no nie mam jak tego sprowadzić z Niemiec myślałam ,że coś z ziół może..;/;/ wal
                      > ka z candida jak walka z wiatrakami

Wystarczy kupić w niemieckiej aptece internetowej. Przyślą do domu.
                      Bzyka
              • pies_z_laki_2 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 19.06.11, 19:53
                Czy ten Factor to tosamo, co tu:
                - www.doz.pl/apteka/p8424-Colostrum_kapsulki_60_szt

"Colostrum to wyciąg z mleka krowiego zebranego w ciągu pierwszych pięciu dni po wycieleniu. Zawiera szereg substancji, między innymi białka i aktywne przeciwciała, które mają chronić organizm potomstwa w pierwszych dniach życia przed zagrożeniami środowiska zewnętrznego.

U osób dorosłych przyjmowanie Colostrum powoduje m.in.: wzmocnienia systemu immunologicznego (poprzez ochronę przeciwko zarazkom chorobotwórczym jak wirusy, bakterie, grzyby), aktywizację działania antyalergicznego, podwyższenie sprawności i rozbudowę masy mięśniowej przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej.
                Skład:
                Colostrum standaryzowane 250 mg ( jedna kapsułka)"

Czy to jest ta sama substancja?
                • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 19.06.11, 20:02
                  Podobne, nie wiem na ile identyczne. Trzeba by porównać w mg zawartość substancji aktywnych.
                  • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 19.06.11, 22:27
                    Siedzę i porównuję skład, wyciąg z siary jest tylko 1 ze składników Transferu. Zwykły transfer factor plus zawiera w 1 kapsułce 100 mg wyciągu z siary bydlęcej. W tri-factor jest jej 300 mg w kapsułce uzyskiwanej z siary i żółtek. Przyjmuje się więc 900 mg dziennie + "dodatkowymi składnikami 4lifeTransfer Factor Plus Tri-Factor Formula są wyciągi roślinne tworzące opatentowany kompleks Cordyvant™ oraz cynk . Zawarty w składzie cynk jest bardzo istotnym pierwiastkiem dla prawidłowego funkcjonowania układu neurohormonalnego i układu odpornościowego. Reguluje odporność nieswoistą (wrodzoną) oraz wpływa na dojrzewanie limfocytów i monocytów. Grzyby Maitake i Shiitake - znane od dawna, promujące funkcję uodparniającą T-Cell i posiadające inne właściwości lecznicze.
                    Cordyceps - bogate w polisachadrydy, które pomagają zaktywizować odpowiedź systemu immunologicznego. Inositol Hexaphosphate - dbający o funkcję zapobiegającą systemu immunologicznego. Beta glukany - ważny stymulator komórek odpornościowych. Ekstrakt z ziaren soi - fitosterol który okazał się pomocny w aktywowaniu odpowiedzi systemu immunologicznego. Ekstrakt z liści oliwnych - pośredniczy w spowalnianiu rozmnażania się komórek infekcyjnych. Występuje również ekstrakt z liści aloesu."
    • anonimicus Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 19:14
      straszne dużo tablet
      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.04.11, 19:15
        Strasznie dużo - ale o dziwo mój żołądek z rozległym zapaleniem znosi je bez najmniejszych problemów, ba odstawiłam inhibitory i jest bez zmian - dobrze ma się rozumieć.

Bzyka
    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 26.04.11, 15:56
      Czuję się rewelacyjnie, zapomniałam już o wszytskich nękających mnie problemach i bólach ale zauważyłam miejsce po kleszczu. To mnie zadziwia, bo do tej pory nie było śladu a w tej chwili jest ono białą plamką na łydce jakbym korektorem ślad zrobiła.
      Ciekawe dlaczego?

Bzyka
      • ada122 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 27.04.11, 09:36
        Bzyka- a moglabys napisac cos wiecej o toksokarozie ocznej- jakie byly u Ciebie objawy. U mnie sa zmiany w plamce zoltej- nie wygladaja na starcze zwyrodnienie (AMD) ale tez nie jest to obrzek. Wg okulistki oko jest uszkodzone na stale, acha lewe oko tez jet zaatakowane choc w niewielkim stopniu. Okulistka twierdzi ze jeszcze takiego czegos u osoby w moim wieku nie widziala.
        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 30.04.11, 10:23
          ada122 - zrobiłam badania krwi i wyszła mi toxocara wysoko dodatnia. Poszłam na badanie dna oka do 2 lekarzy i tu zdziwienie, jeden stwierdził, że mam toxocarę oczną a drugi, że nie. I bądź tu mądry. Powinnam jeszcze kontynuować diagnostykę ale w tej chwili skupiłam się na boreliozie. Biorę duże dawki ziół wg Buhnera a większość z nich ma jeszcze działanie przeciw pasożytnicze i na to liczę. Brałam kilka cykli Zentel + Vermox. Czekam na Notezine.

Moje objawy oczne to obrzęki gałek ocznych, bardzo silne bóle gałek, łzawienie, raz muszę nosić okulary "-" a raz "+". Z dnia na dzień pojawił mi się astygmatyzm.

W pierwszym badaniu wyszły mi rozległe zmiany okołotarczkowe i okołoplamokowe w obu oczach charakterystyczne dla toxocarozy.
          W drugim badania zamiany przytarczowe i w plamkach obu oczu. Zanik nacz-siatkówkowy w plamce, rozrzedzenie warstwy barwnikowej. Zmiany nie charakterystyczne dla toxocarozy.

Zwiększyłam moja suplementację. Zioła utrzymuję bez zmian, zwiększyłam:
          - do 3 x dziennie Advanced Inflammation Control
          - do 3 x dziennie Olive Leaf

dodałam jeszcze
          - 50 mg chetatowego cynku
          - 2 mg miedzi (trzeba brać przy cynku w proporcjach 1:10)

Czekam na:
          - ALC (poczytajcie, świetnie działa w tej formie na centralny układ nerwowy, mgłę umysłową itd) allegro.pl/alc-acetyl-l-karnityna-30-kaps-x-1000mg-i1523327783.html
          Zamiana essentiale forte na Liver Aid www.iherb.com/Liverite-Liver-Aid-120-Tablets/9957?at=0
          Pregnenolone-50-mg www.iherb.com/Source-Naturals-Pregnenolone-50-mg-120-Tablets/1465?at=0
          Collagen-C www.iherb.com/Neocell-Collagen-C-Type-1-3-250-Tablets/16589?at=0
          Alpha-Lipoic ALA www.iherb.com/Doctor-s-Best-Alpha-Lipoic-Acid-600-mg-180-Veggie-Caps/30032?at=0
          Hyaluronic Acid www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Hyaluronic-Acid-With-Chondroitin-Sulfate-180-Capsules/23083?at=0
          Glucosamine www.iherb.com/Nature-s-Way-Glucosamine-500-mg-90-Capsules/1979?at=0
          Moja niedomykalność zastawek i arytmia - Hawthorn Extract www.iherb.com/Bluebonnet-Nutrition-Herbals-Hawthorn-Extract-150-mg-60-Vcaps/13151?at=0

Jak przyjdą zobaczę w jakiej kolejności wprowadzę je do ziół, zapewne zależnie od reakcji organizmu.

Bzyka
          • blusia-1 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 01.05.11, 19:14
            Gratulacje , Bzyka smile
            rzeczywiscie dziwie sie ,ze Twoj zoladek to wytrzymuje , moj siada od duzo mniejszej ilosci i wiem ,ze taka iloscia tego diabelstwa nie wytepie , ale prawdopodobnie od picia rdestu pozbylam sie w jakims stopniu bolow miesni .
            pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
          • mab62 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 03.05.11, 17:04
            Bzyka, a nie przeraża cię że ten:www.iherb.com/Liverite-Liver-Aid-120-Tablets/9957?at=0
            -zawiera skrobię modyfikowaną?
            • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 03.05.11, 17:37
              A dlaczego ma mnie przerażać?

Bzyka
    • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 04.05.11, 17:35
      Hey
      jak zamawiasz
      www.vitasprings.com/advanced-inflammation-control-120-capsules-vitamin-research.html
      bo nie mogę tego zamówić i ile płacisz za wysyłkę i ile czekasz oraz na ile to starcza będę wdzięczna..
      nie ma czegoś podobnego na iherb?
      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 06.05.11, 22:08
        Zioła kupuje mi znajomy i wysyła, więc nie zamawiam, przez www.
        Generalnie dawkowanie jest 2x2 tabletki co daje 600 mg Stephania tetrandra dziennie i oczywiście wszystko w dawkach x 2. Ja przyjmowałam na początku 2x1 teraz zwiększyłam do 3x1. W opakowaniu jest 120 sztuk.

Bzyka
        • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 14:12
          Jeśli możesz napisz teraz w jakiej kolejności bierzesz te wszytskie zioła i jakie dawki i czy coś łykasz na czczo? bo pisałaś ,że czekasz na kilka i podałaś linki
          oraz czy zamawiałaś może andiographics ostatnio bo ciągle nie ma go na stanie;/
          • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 15:09
            Teraz biorę:

Rano,
            4 tabletki Reseveratrol
            4 tabletki Andrographis
            4 tabletki Cat's Claw
            4 tabletki Sarsapatilla
            1 tabletka Optima
            2 tabletki Urosept
            1 tabletka Tri-Factor
            1 tabletka Olive Leaf
            1 x NOW FOODS omega 3x6x9 1200 mg
            1 x czosnek w kapsułkach
            1 x 50 mg chetatowego cynku
            1 x 2 mg miedzi (trzeba brać przy cynku w proporcjach 1:10)
            1 x witaminy Prevital Clasic

Południe:
            4 tabletki Reseveratrol
            4 tabletki Andrographis
            4 tabletki Cat's Claw
            4 tabletki Sarsapatilla
            2 tabletki Urosept
            1 x czosnek w kapsułkach
            1 tabletka Olive Leaf
            1 x witamina C 1000 mg
            1 x Citrus Bioflavonoids 1000 mg

Wieczór:
            4 tabletki Reseveratrol
            4 tabletki Andrographis
            4 tabletki Cat's Claw
            4 tabletki Sarsapatilla
            1 tabletka Optima
            2 tabletki Urosept
            1 tabletka Tri-Factor
            1 tabletka Olive Leaf
            1 x czosnek w kapsułkach
            1 x witamina C 1000 mg
            1 x Citrus Bioflavonoids 1000 mg

Na zamówienie nadal czekam, więc jeszcze nic zupełnie nowego nie włączyłam. Na andrographis czekam dodatkowo jeszcze, bo braki w iherbie, ma być ponownie za 10 dni.
            Ja łykam całe zestawy na razy. Czasami przed śniadaniem na czczo, czasami po jedzeniu nie przykładam do tego wagi. Pilnuję godzin 9.00 rano 15.00 w południe i 21.00

Bzyka
            • ter69 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 17:46
              Bzyka, jak tam twoje samopoczucie i badania krwi? Są jakieś zmiany?
              • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 18:32
                ter69 - Samopoczucie świetne i mam nadzieję, że tak zostanie!

Badania:
                Borelioza ujemna, IgM spadało ze 149 do 16.
                Bilirubina w normie (przed Buhnerem 200% ponad normę)
                Aspat, Alat w normie (przed Buhnerem ponad 200% ponad normę)
                morfologia świetna
                OB 2
                CRP idealne
                Hormony lepsze ale jeszcze nie ideał, zwłaszcza progesteron
                tarczyca w normie
                mocz - norma

smile
                Bzyka
            • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 19:27
              Od jutra odstawiam oregano, a od wtorku czosnek - kończą mi się opakowania.

Bzyka
              • maleoobeauty Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 20:25
                Bzyka a powiedz proszę po jakim mniej więcej czasie od rozpoczęcia leczenia ziołami poczułaś, że zaczyna się poprawa. Ja także odstawiłem abx i już gdzieś od 2 tyg. jade na prawie maksymalnym (3x3) podst. protokole + podobne suplementy do Ciebie, ale muszę przyznać, że jest gorzej uncertain . Czy to możliwe bym miał herxy?? Szczególnie źle jest po Citrosepcie i Szczeci (teasel root).
                Pozdrawiam
                • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 20:59
                  maleoobeauty - ja na pełen protokół czyli po 3x4 (wszytskich ziół) weszłam w 2 tygodnie. Od tego czasu gdzieś po 4-5 tygodniach miałam gigantycznego herxa, nie mogłam się poskładać tylko leżałam - to co było na antybiotykach to pikuś lekka forma w porównaniu. Do pierwszego herxa miałam chodzące bóle, brałam jeszcze leki na żołądek, przeciwgrzybiczne, przeciwalergiczne, miałam bóle płuc, duszności i stan niezmienny bez większych rewelacji. Od tego czasu - herxa - było tylko lepiej, tak, że odstawiłam przeciwalergiczne i inhibitory. Ponowne badania krwi zrobiłam 2 miesiącach i 2 tygodniach pełnego protokołu (czyli łącznie 3 miesiącach ziół). Objawy ustąpiły mi po 2 miesiącach pełnego protokołu. Pozostały jeszcze niezidentyfikowane problemy grzybicze, dodałam cynk i z dnia na dzień jak ręką odjął, ustąpiła mgła, bóle, zachwiania równowagi. W tej chwili jestem bezobjawowa i znacznie zdrowsza w badaniach, więc mam podkładkę dla lekarza, który jest w szoku ale się bardzo cieszy i wszystko notuje, gdyby ktoś jeszcze chciał się tak leczyć.
                  Mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie.
                  • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 21:01
                    Citroseptu Szczeci (teasel root) nigdy nie brałam, więc nie wiem.

Zapomniałam dopisać, że skończyły się również objawowe problemy z artytmią i dusznościami.
                    • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 21:10
                      ile czekasz już na zamówienie z icherba? ja zmówiłam dziś to na arytmie i ten kolagen itd niektóre co podałaś ciekawe kiedy dostanę
                      straszne bóle stawów wszystkich co polecasz?arytmię też mam niestety;/
                      a tego ze stepachanią niestety nie moge zamówić więc sama robię nalewki
                      • maleoobeauty Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 21:30
                        Dzięki. Bardzo przyjemnie czytać takie wpisy Bzyka. Oby tak dalej!!!. smile
                      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 08.05.11, 20:29
                        miskaaa11 - u mnie na koszmarne bóle stawowe najlepiej działały homeopatyczne leki, które biorę pulsami jak mam jakieś pogorszenie. W tej chwili pogorszeniem nazywam lekki dyskomfort a nie ból. Ja biorę kilka zestawów ale nie na raz, czyli na przykład raz w roku wybieram zestaw, który biorę kilkanaście razy do ustąpienia objawów. gdy coś się pojawi za jakiś czas włączam inny zestaw. Na przykład Discusa nie brałam od 1,5 roku, Zeelu od 2 lat ale za to niedawno teraz brałam przez 3 miesiące Nigersan+Notakehl:

Moje zestawy:
                        - Traumeel S + Zeel T
                        - Traumeel S + Discus Compositum
                        - Zeel T + Coenzym Compositum
                        - Discus Compoitum + Coenzym Compositum
                        - Nigersan + Notakehl

Pisałam o tym kilka postów wyżej (ten podkreślony niechcący).
                • glowa_do_gory Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 07.05.11, 21:34
                  Po szczeci i po citrosepcie moga być potężne herxy. Mama miałą czasem herxy po kilku kropelkach taesel root.
                  • 1.teresa Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 09.05.11, 00:08
                    Jak sadzisz które zioło podziałało na arytmię.
                    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 09.05.11, 02:34
                      Nie wiem, ale moja arytmia się uspokoiła. Biorę do podstawowego zestawu Stephania tetrandra 300 mg lub 450 mg (max 600 mg) i czekam teraz na Hawthorn Extract aby pomógł mi w niedomykalności zastawek i arytmi - Hawthorn Extract www.iherb.com/Bluebonnet-Nutrition-Herbals-Hawthorn-Extract-150-mg-60-Vcaps/13151?at=0

Bzyka
                      • 1.teresa Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 09.05.11, 11:01
                        Ja pije nalewkę z głogu
                        • 1.teresa Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 09.05.11, 13:16
                          zwiększyłam dziś na śniadanie dawkę resveratroli z 3 na 4 kapsułki i walczę ze skokiem pulsu. Ciśnienie małe a puls skacze. W pozycji siedzącej jest w miarę ok.
                          • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 16.05.11, 11:15
                            Teresa - i jak się czujesz?
                            • 1.teresa Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 16.05.11, 12:58
                              U mnie bez zmian ,
                              najbardziej to mi dokucza skaczący puls i ciągłe " roztelepanie "
                              niedawno dołączyłam różeniec górski.
                              Zastanawiam się nad szczecią
    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 16.05.11, 22:55
      Teresa - trzymam kciuki żeby wszystko szło ku lepszemu!

Pod koniec tygodnia włączam nowe suplementy - pisałam o nich wcześniej.
      Czuję się świetnie, biegam, jeżdżę na rowerze i pływam. Lekko kuje mnie skóra dłoni (takie neuro jakby nagle ukłuło mnie stado igieł i przechodzi) i nie wiem czy to piersiowe zwyrodnienie się przypomina, czy tak zareagowałam na Discus Compostum w połączeniu z ziołami. Odstawię discus i sprawdzę.

Mam pytanie o diagnostykę, robiłam PCRy w Poznaniu na odkleszczowe konfekcje, gdzie w Wa-wie mogę zrobić elisty na odkleszczowe? Zaczynam drążyć temat, bo wydaje się że bb mam opanowaną a zioła i tak biorę jeszcze 12 miesięcy, więc włączyłabym ewentualnie dodatkowe gdyby była takowa potrzeba.

Bzyka
      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 18.05.11, 09:38
        Odstawiam discus - z dnia na dzień skończyły się kujące bóle skóry dłoni, mój prywatny wniosek z laów homeopatycznych akurat discus compositum wchodzi w jakąś interakcję z ziołami Bunera!

Bzyka
    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 20.05.11, 11:36
      Zmieniłam troszkę leczenie - odstawiłam oregano i czosnek oraz tri-factor ale w zamian dodałam Acetyl L-carnitine (buhner strona 153), diosamine, cynk, miedź i potas bo pojawiły się u mnie skurcze łydek. Uzupełniłam dawki - teraz biorę:

Rano,
      4 tabletki Reseveratrol
      4 tabletki Andrographis
      4 tabletki Cat's Claw
      4 tabletki Sarsapatilla
      1 tabletka Optima
      2 tabletki Urosept
      1 x otrex 600 (diosaminum)
      1 x Acetyl L-carnitine 1000 mg

Południe:
      4 tabletki Reseveratrol
      4 tabletki Andrographis
      4 tabletki Cat's Claw
      4 tabletki Sarsapatilla
      2 tabletki Urosept
      1 x Otrex 600 (diosaminum)
      1 x Kaladyum 600 mg
      1 x Puritans Pride Cynk 50 mg
      1 x Puritans Pride Miedź 2 mg (trzeba brać przy cynku w proporcjach 1:10)

Wieczór:
      4 tabletki Reseveratrol
      4 tabletki Andrographis
      4 tabletki Cat's Claw
      4 tabletki Sarsapatilla
      2 tabletki Urosept

Jestem już blisko 3 miesiąc na pełnych dawkach 3x4 każdego zioła - zastanawiam się czy powinnam dodać czwartą dawkę na 2 miesiące jak pisze Buhner. Ważę nie całe 60 kg i trochę boję się przedobrzenia. Generalnie planuję być na dawkach 3x4 przez 12 miesięcy. Jak uważacie?

Czuję się świetnie, jak pisałam pojawiły się u mnie neurologiczne kłująco-palące nie do wytrzymania kilkusekundowe bóle skóry dłoni, ale mogę to spokojnie zwalić na kark ucisków na rdzeń, które są u mnie wielkie. Od kilku tygodni biegam 2-3 razy w tygodniu po kilka kilometrów, jeżdżę na rowerze 2-3 razy w tygodniu po 20 km i raz w tygodniu do 3 godzin na rolkach. Ruszam się znacznie więcej niż w ciągu ostatnich 5 lat. Kręgosłup dostaje w "tyłek" dlatego będę rozpoczynała od przyszłego tygodnia suplementację Collagen-C, Hyaluronic Acid, Glucosamine.

Pozostanie mi jeszcze w zanadrzu Pregnenolone 50mg, Alpha-Lipoic i Hawthorn Extract ale z nimi poczekam nie wszystko na raz.

Bzyka
    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.05.11, 23:54
      Doszła kolejna partia ziół. Wprowadziłam leczenie i suplementację według poniższego schematu. Mam zamiar utrzymać ją bez modyfikacji przez kolejne 3 miesiące.

Rano,
      4 tabletki Reseveratrol
      4 tabletki Andrographis
      4 tabletki Cat's Claw
      4 tabletki Sarsapatilla
      1 tabletka Optima
      2 tabletki LiverAid (zamiana z 2 tabletki Essentiale Forte)
      2 tabletki Urosept
      1 tabletka Best Hyaluronic Acid with chondroitin sulfate Collagen II
      2 tabletki Super Collagen+C Type 1&3

Południe:
      4 tabletki Reseveratrol
      4 tabletki Andrographis
      4 tabletki Cat's Claw
      4 tabletki Sarsapatilla
      2 tabletki Urosept
      1 x Kaladyum 600 mg
      1 x Glucosamine 500 mg

Wieczór:
      4 tabletki Reseveratrol
      4 tabletki Andrographis
      4 tabletki Cat's Claw
      4 tabletki Sarsapatilla
      2 tabletki Urosept
      1 x Melatonin 10 mg

Linki do tych preparatów, które ja wybrałam są w postach wyżej. Pozostanie mi jeszcze w zanadrzu Pregnenolone 50mg, Alpha-Lipoic i Hawthorn Extract ale z nimi poczekam i nie będę na razie brała.
      Bzyka
      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 24.05.11, 00:00
        Zapomniałam jeszcze o 3 x dziennie 1 tabletka Olive Leaf - i to by było na tyle.
        • maleoobeauty Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 12:12
          Heyki. Bzyka czy Ty robisz nadal kontrolnie badania Western Blot?. Bo zastanawiam się nad zrobieniem sobie kontrolnie w Igm i IgG. Skonczylem miesiac temu abx i przeszedlem na pelny podst. protokół + stephania, szczeć, pau'darco i garsc suplementów. Wiele osób uważa że to nie ma sensu teraz robic WB, ale z tego co pisalac wczesniej to ty regularnie robiłaś w czasie abx WB bo Ci się Igm podnosił - a po ziołach spadł. Dodam, że jestem seropozytywny w każdym badaniu nawet Elisa (Igm a IgG negatywny).
          Pozdrawiam wink
          • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 15:02
            hey przyszło ci to z iherba na arytmię?> ogóle co bierzesz na serce chodzi bardziej o jego palpitacje lub co polecasz...
          • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 16:42
            Hejka smile Ja czekałam kilka miesięcy. Kontrolnie robię co 3-5 miesiący Elisę, WB robiłam 1 raz i rozszerzony również 1 raz. PCR odkleszczowych robiłam 2 razy ale to drogie badanie i mnie już nie stać na kolejne sprawdzanie. W każdym razie u mnie wychodzi w elisie i w niej obserwuję zmiany, od początku elisa u mnie się sprawdzała i ja na nią narzekać nie mogę. Na początku rosło Igm jak wściekłe Igg mniej więcej stało w miejscu. Gdy zastosowałam zioła, tak jak pisałam spadło Igm i spadło Igg. W tej chwili mam oba ujemne smile
            Czuję się świetnie, łykam zioła i odliczam miesiące kiedy skończę, bo jednak 3 małe słoiczki prochów dziennie to jednak sporo.

miskaaa11 - przyszło mi to co zamawiałam - Hawthorn Extract www.iherb.com/Bluebonnet-Nutrition-Herbals-Hawthorn-Extract-150-mg-60-Vcaps/13151?at=0 jeszcze go nie łykam. Serce w miarę OK - odpukać, nie jest upierdliwe na co dzień nawet jest grzeczne. Nie łykam nic poza tym co opisałam dwa posty wyżej - suplementuję bardzo mocno układ nerwowy i stawy bo po tym przejechała moja borelka.

Zrobiłam w piątek badania EMG u neurologa i jestem szczęśliwa bo nerwy obwodowe są w porządku. Robiłam je w związku z kłuciem skóry które miałam kilka dni temu, bałam się, że to efekt neuropatii obwodowej. Kłucia ustały, badanie OK jestem zadowolona.

Kolejne badania w kierunku boreliozy robię w połowie lipca - ciekawa jestem wyniku.

Bzyka
            • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 21:26
              dzieki wielkie.. ja czekam na paczke z iherba ponad miesiąć i zamówiłam tam to ale jeszze nie mam.
              Co polecasz na silne objawy neuro zawroty głowy głownie..??
              • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 21:45
                Ja miałam takie neuro, że mdlałam dość często. Do tego problemy z pamięcią, niestety potrafiłam nie móc dobrać słów wiedziałam co chce powiedzieć ale nie chciało mi to przejść przez usta. Zapominałam, kręciło mi się jak na karuzeli, błędnik szalał. Tak było przed ziołami a po antybiotykach - kiszka zupełna. W celu zmniejszenia neuro (pomijając pełne dawki ziół z podstawowego protokółu) biorę na dzień dzisiejszy:

2 x Acetyl L-carnitine po 1000 mg
                1 x witaminy Prevital Clasic (tam jest cynk) +
                1 x Puritans Pride Cynk 50 mg jak cynk to i miedź -
                1 x Melatonin 10 mg - na noc (musi być duży odstęp godzinny od cynku i miedzi)

Uważam, że jest mega postęp. Mąż mnie sprawdza, pamiętam o czym rozmawialiśmy, nazwy produktów, niebo a ziemia. Czuję się pewniej, nie miałam omdlenia od 5 miesięcy!!! Mam w zanadrzu jeszcze ALA czyli Alpha Lipoic Acid. Poczytaj o nim, pomocny również w problemach z sercem!

Bzyka
                • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 22:24
                  ja odstawiłam zioła na prawie 3 tyg i to był błąd bo było mi źle....teraz mi się tak kręci ze się przewracam bóle głowy nie do zniesienia mam taka karuzele...ledwo co widzę co ja pisze;/
                  no ja właśnie zastanawiam sie co mi pomoże na te zawroty i puls nie dość ,że chodzę po ścianach to jeszcze mam taka tachykardie...;/miedz i cynk mam w domu z iherba.Alpha Lipoic Acid brałam 3 miesiące ale sie skończył i teraz nie mam juz od miesiaca. Omdlenia też;/ czuje się jakby cala choroba mi nagle wróciła dosłownie z każdym jednym objawem nie spodziewałam się tego, a było już całkiem nieźle. Mam non stop taką fazę jak w 3d.
                  Acetyl L-carnitine tego nie brałam.znajdę gdzieś linka od ciebie i zamówię.
                  Jestem pod wrażeniem Twoich postępów w leczeniu cieszę się ,że to opisujesz i ,że tak dobrze się czujesz oby tak dalej życzę wszystkiego dobregosmile
                  • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 22:30
                    aha i gdzie kupujesz tan ALC bo tu masz allegro ale 40zł za 30 tabletek to dużo niestety;/ jak możesz podaj dobrego linka będę wdzięczna bardzo... i daj znać jak zastosujesz Hawrton nie pamiętam czy tak to się nazywało..ja czekam wciąż na to wiesz w jakiej dawce to stosować?
                    • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 22:33
                      przepraszam ,że tak ci tutaj smiecę w tym wątku ale mam mgłę umysłową i jak coś mi się przypomni to pisze. Orientujesz się może co się dzieje a andro bo ciągle nie ma go na stanie..i nie wiem co zamówić w takiej sytuacji.
                      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 22:36
                        Spoko smile Napisałam niżej, bo tez miałam problem z tym ziołem. Udało mi się kupić w innym miejscu ale przy następnym zamówieniu za kilka tygodni zmieniam na podlinkowany, bo szkoda czasu na szukanie.
                        Bzyka
                  • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 22:35
                    O kurcze! Właśnie dlatego postawiłam na 12 miesięczne leczenie pełnym protokółem Buhnera nie licząc wchodzenia i schodzenia z ziół, które zapewne zajmie mi 3 miesiące wedłyg planowej instrukcji, bo weszłam w 2 tygodnie ale zależało mi na czasie. Razem wyjdzie prawie 15 miesięcy. Nie mamy chyba większego wyjścia sad Będę pisała jeszcze do Buhnera bo boję się dodać czwartą dawkę ziół na 2 miesiące jak pisze w książce, bo ja ważę do 60 kg a nie 75kg (jak widziałam gdzieś w książce). Nie chcę przedawkować i nie wiem czy sobie tym zwiększeniem nie zaszkodzę. Wejdź ponownie na zioła - może to będzie ratunkiem.
                    Jeśli nie mają nadal na iherbie tego www.iherb.com/Planetary-Herbals-Andrographis-400-mg-120-Tablets/1530?at=0 zamień na ten www.iherb.com/Nature-s-Way-Andrographis-Standardized-60-Vcaps/1855?at=0 ma identyczny skład jako jedyny!

Ja biorę ten ACL allegro.pl/alc-acetyl-l-karnityna-1000mg-60-kap-promocja-i1632559535.html

Powodzenia i nie daj się tej cholernej zarazie!
                    Bzyka
                    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 22:49
                      To jeszcze Hawthorn Extract www.iherb.com/Bluebonnet-Nutrition-Herbals-Hawthorn-Extract-150-mg-60-Vcaps/13151?at=0 jak włączę będę stosowała w dawce podanej według Buhnera na stronie 154-155 od 120 do 900 mg dziennie ... jedna tabletka ma 150 mg więc podejdę do tego kompleksowo i będę przyjmować maksymalnie 3 razy dziennie po 2 tabletki ale na początek mniej, żeby zobaczyć co się dzieje.

Bzyka
                      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 22:51
                        ALC jest drogie można jeszcze na iherbie kupić www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Acetyl-L-Carnitine-HCl-588-mg-120-Capsules/7779?at=0 ale jest mniejszy 500 mg więc podczas przyjmowania wychodzi cenowo podobnie sad
                        • miskaaa11 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 23:03
                          czyli ACL bierzesz tylko 2 razy dziennie po 100mg...na miesiąc starcza kurcze no drogi jest ale jeśli taki dobry gdyby to był zwykły suplement odpuściłabym sobie ale te zawroty robią się niebezpieczne ostatnio wpadłam pod samochód cudem mi się nic nie stało więc postanowiłam ,że wracam do ziół i już nie przerywam. nalewkę ze stephani dziś zrobiłam już się uleżała i z żeń szenia bo niestety nie mam możliwości zamówić tego co ty bierzesz bo do Polski nie wysyłają , a szkoda.
                          A ten andro zamówię co mi poleciłaś dzięki wielkie..ale ostatnio nie ogarniam czuje się jak naćpana napita jakbym 365dni nie spała no nie da się opisać sama dobrze wieszsmile
                          • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 23:41
                            Napisz do mnie na maila.
                            Bzyka
                        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 28.05.11, 23:06
                          miskaaa11 - a co w ogóle bierzesz w tym momencie?
                        • ekoma.wroc Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 18.06.11, 11:36
                          Czy będąc na ziołach (bez antybiotyków) trzeba stosować dietę tak jak przy antybiotykach?
                          • rdk69 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 18.06.11, 13:01
                            Raczej nie ma potrzeby stosowania diety przeciwgrzybiczej, ponieważ zioła nie rozwalają flory bakteryjnej jelit (mam rację??). Niemniej jednak im lżejsza dieta, tym lepiej dla organizmu. Wątroba musi przerobić zioła i ich ofiary.
                            Osobiście leczę się tylko ziołami, ale podejrzewam, że właśnie wątroba trochę od tego dostała, bo zaczął się "atak pieprzyków". Zacząłem więc dodatkowo zmieniać dietę w kierunku Ewy Dąbrowskiej. Obecnie zioła Buhnera mam zamienione na żółciopędne...

Jeśli ktoś stosuje zioła bez abx, ale jest po terapii abx, to dietę należy trzymać do czasu odbudowania się flory (kilka mcy?, zależnie od możliwości organizmu, grzyba itp..). Zazwyczaj terapia abx kończy się mniejszą lub większą grzybicą i nigdy nie wiadomo jak jest do końca, więc wg mnie lepiej wtedy być na diecie, niż nie być.

To jest moje zdanie. Jeśli ktoś uważa, że jest inaczej, to niech mnie poprawi.

pozdrawiam,
                            r
    • pies_z_laki_2 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 30.05.11, 00:24
      Oooo, jak dobrze czytać takie wieści smile
      Super, że piszesz tak dokładnie o wszystkim i bardzo ci za to dziękuję, ja, świeżynka w temacie diagnozy i terapii... uncertain

Dzięki takim tekstom jak te powyżej, łatwiej mi się połapać co z czym i gdzie... chociaż i tak na razie jeszcze się gubię w natłoku szczegółów. A jutro wizyta u lekarza zakaźnego... i zobaczymy czy "moja" pani doktor też jest otwarta na leczenie ILADS czy ziołami... No i jakie jeszcze badania zleci, poza WB...

• bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 30.05.11, 23:15
        pies_z_laki_2 - staram się opisywać wszystko, właśnie dlatego, że może ktoś skorzysta z moich doświadczeń. Mam nadzieję, że wygrasz walkę, jak będziesz miała jakieś dodatkowe pytania, pisz na forum, na 100% każdy z nas leczących się będzie starał się odpowiedzieć, bo tylko wzajemna wymiana doświadczeń może nam pomóc i doprowadzić do wyleczenia.
        • pies_z_laki_2 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 31.05.11, 10:27
          Jestem po wizycie u pani doktor zakaźnej, przy wynikach P-ciała p/Borrelia IgG (dodatni >=15) 19,0 AU/ml, P-ciała p/Borrelia IgG, Western-blot - P39, BmpA + plus świeży kleszcz (ślad na skórze brzucha) i rumień na głowie - dostałam cztery tygodnie 2 x dziennie Unidox Solutab.
          Po miesiącu kontrola i zapewne diagnoza - wyleczone.

A ulotce Unidoxu czytam m.inn.
          "Unidox Solutab zawierają jako jeden ze składników pomocniczych laktozę. W przypadku nietolerancji laktozy, zalecana jest ostrożność.
          Stosowanie tetracyklin w okresie rozwoju zębów może spowodować trwałe żółto-szaro-brunatne przebarwienia zębów. "

Już teraz mam nietolerancję laktozy i glutenu (świeżo stwierdzona i dopiero wyrównywana Hashi z całym dobrodziejstwem inwentarza związanym z niedoczynnością tarczycy), biorę Eythyrox (na laktozie...), już teraz mam kłopoty z dwunastnicą, a teraz jeszcze i to...

A szkliwo? Przy słabym wchłanianiu i diecie bezmlecznej już i tak mam w perspektywie kłopoty ze szkliwem... Jak tego uniknąć (jem ryby i inne produkty bogate w wapń)? Co robić, żeby nie zepsuć czegoś nieodwracalnie?

Naczytałam się w ciągu ostatniego miesiąca tak, że dopiero teraz mam mętlik w głowie. Pani doktor uspokaja, ale jak czytam każdy lekarz ma wdrukowane uspokajanie, a potem jest już za późno... Jest jakiś zamiennik Unidoxu, czy to musi być tetracyklina? Musi być na początku antybiotyk? Miesiąc to odpowiedni okres? Gubię się w tym zupełnie...
          • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 31.05.11, 12:00
            Nie znam systemu leczenia z rumieniem ja miałam starą borelię. Generalnie z tego co się orientuję to Unidox prawie każdy brał. Ja brałam przez kilka tygodni Unidox + Metronidazol + Klabax a potem Augmentin 1000. U mnie nie zadziałało. Biorąc Unidox nie można wychodzić na słońce jest fotouczulający!
            Załóż nowy temat z leczeniem z rumieniem, to odezwą się osoby, które mają to za sobą.

Bzyka
            • pies_z_laki_2 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 01.06.11, 01:34
              Ok, przepraszam, nie będę już zaśmiecać wątku smile
              Faktycznie powinnam założyć w końcu swój, chociaż wolałabym w ogóle nie mieć ani wątku, ani borelki, ani powodu do pisania w tym miejscu... Jak większość pewnie tu piszących...

Ale i tak będę tu gościem i będę czytać, mam nadzieję, same dobre wieści smile Trzymaj się!
              • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 04.06.11, 12:40
                Nie ma problemu smile

Kupiłam i mam w domu ten preparat www.delicatebalance.biz/store/product.php?productid=16275&cat=263&page=1 Ciekawa jestem, czy po jego przyjęciu będą jakieś zmiany. Co prawda jestem teraz bezobjawowa i jeśli nie wystąpi jakiś mega Herx mogę się nie zorientować ale zawsze spróbować warto a nóż zadziała smile

Bzyka
    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 18.06.11, 21:43
      Czuję się świetnie, jestem tak aktywna fizycznie jak nigdy dotąd. Dokuczają mi jedynie ręce a dokładniej dłonie opisałam to w temacie forum.gazeta.pl/forum/w,26140,125942946,125942946,Dzialania_uboczne_ziol_.html
      Leczę się wg Buhnera, przyjmuję zioła od 4,5 miesięcy z czego już 4 miesiące w pełnych dawkach.
      Dorwałam się do roweru górskiego i pojechałam na 6 godziną wycieczkę po górkach. Dokładnie w trakcie niej pojawiły się nowe dla mnie objawy. Od 5 tygodni mam drętwiejąco-kujące bóle dłoni (możliwe, że po jedzie na rowerze i obciążeniu nadgarstków). Zaczęły pękać mi żyły na palcach u rak (w tym samym czasie co był rower, pierwszy raz pękła mi żyłą w czasie jazdy, druga w drugiej ręce na nadgarstku), trzy kolejne razy gdy tylko podniosłam coś ciężkiego. Od tej pory cisza nic nie pęka. Ale skóra jest bardzo wrażliwa, tak, że nie mogę przerwać na przykład nitki bo mam wrażenie, że wciska się w skórę i wchodzi w mięśnie.

Zrobiłam badania EMG u neurologa aby wykluczyć neuropatię obwodową zdarzającą się przy boreliozie - wykluczona.
      Wszystkie badania mam w normie więc nadpłynność również wykluczona, laboratoryjnie nic się nie dzieje, nawet koleżanka borelioza jeszcze bardziej zniknęła z badań. Czuję się psychicznie świetnie, fizycznie również ale pojawiły się te kłucio-mrowienia w dłoniach i kilka razy w stopach. Nie są ciągłe, przemijają i z zaskoczenia wracają a potem znowu znikają. Przypomina to w odczuciach to, co dzieje się po silnym zdrętwieniu, gdy znowu zacznie docierać krew. Zrobiłam dodatkowo USG rąk z doplerem żył i tętnic - wszystko czysto. Już po nałożeniu żelu, który jest zimny kłucie było okropne. Metodą dedukcji doszłam do tego, że ból pojawia się po schłodzeniu, gdy kuje, wystarczy włożyć dłonie do kieszeni i problem mija w ciągu kilku sekund. Tak samo pojawia się, gdy włożę rękę do zimnej wody lub wezmę szklankę z zimnym napojem. Kombinuję jak koń pod górę co mogłam sobie na owej ekstremalnej wycieczce zrobić ale jako, że pojawiło się to dokładnie w trakcie niej obstawiam jakiś uraz, obrzęk, nadwrażliwość itd. Jeszcze nic nie zmieniłam, biorę dokładnie ten zestaw co wyżej, zamieniłam herbatę na wodę do popijania tabletek i znowu jest OK. Do tego rękawiczki i mogę góry przenosić!

Jestem ekstremalnie naładowana pozytywnie i czuję się wspaniale mimo rękawiczek Bzyka
      • koala101-0 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 19.06.11, 11:53
        Bzyka kupujesz na iherb? jaki andrographis zamawiasz, bo ten który ja chcaiłam jest niedostępny....
        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 19.06.11, 11:55
          Kupuję ten andrographis www.iherb.com/Planetary-Herbals-Andrographis-400-mg-120-Tablets/1530?at=0 gdy go nie ma biorę ten www.iherb.com/Nature-s-Way-Andrographis-Standardized-60-Vcaps/1855?at=0 bo ma taki sam skład.
          • atlantis111 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 19.06.11, 20:58
            Witaj!
            Po pierwsze - ogromnie się cieszę z Twoich postępów w leczeniu; po drugie - wielkie dzięki, że opisujesz to na forum, dając innym nadzieję. A po trzecie - smile mam prośbę - skąd czerpiesz tą całą wiedzę o ziołach i suplementach?
            pzdr
            Sylwia
            • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 19.06.11, 22:10
              atlantis111 - dzięki. Jakoś tak układa się moje życie, że sama muszę dojść do tego co mi jest, jak to leczyć i czym najlepiej. Nie wiem dlaczego tak jest ale przy sztabie lekarzy do których chodziłam każdy znalazł coś dla siebie do leczenia, chciał leczyć czasem operować a innym razem rozkładali ręce ale nikt nie umiał na mnie spojrzeć kompleksowo. Spędzam setki godzin na poszukiwaniach informacji w książkach, internecie i gazetach. Sprawdzam, dobieram i informuję o moich planach lekarza rodzinnego. Zazwyczaj słyszę, że można spróbować i mam informować o efektach. Więc informuję a czasami moje doświadczenia sprawiają że moja lekarka też może inaczej spojrzeć na pacjentów i inaczej ich leczyć. Mam świetne wyniki z homeopatami a neurolodzy patrzą na mnie jak na dziwadło, bo przecież przy takim kręgosłupie, kolanach to cudem chodzę a mnie nic nie boli i jestem czynna sportowo. Miałam chwile załamania, gdy nie mogłam chodzić, a samo życie sprawiało mi ból, jednak jestem zawzięta. Leczenie farmakologiczne nic zupełnie nie dało więc miała być operacja. Nie zgodziłam się. Robiłam sobie zastrzyki homeopatyczne, rodzinna lekarka mi je wypisywała i patrzyła na gigantyczne siniaki, które miałam na nogach, pupie i brzuchu. Po kilku tygodniach zawsze było lepiej, a w końcu wszystko ustępowało: tak było z kręgosłupem, kolanami, żołądkiem, krtanią, przełykiem, skórą, hormonami, chorobą Bechterewa, węzłami chłonnymi i mam nadzieję, że teraz boreliozą. Leczę się na wszytskich frontach, eksperymentuję na sobie w końcu to moje życie i nikt nie jest za nie tak odpowiedzialny jak ja. Łykam zioła, suplementuję, myślę nad włączeniem homeopatów Desert, robię badania i cieszę się bardzo bo widzę efekty. Obserwuję siebie bardzo dokładnie, notuję i w razie potrzeby działam i szukam.
              Mam nadzieję, że ten temat pomoże osobom, które szukają wyjścia z choroby bez względu na to w jaki sposób można to osiągnąć.

Na te moje ręce włączam homeopaty - dam znać, czy zadziałały, mam nadzieję na dobre wieści za 2-3 tygodnie.
              Bzyka
              • tajtaja Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 20.06.11, 11:41
                bzyka.bzyklewska napisała:

> dzięki. Jakoś tak układa się moje życie, że sama muszę dojść do t
                > ego co mi jest, jak to leczyć i czym najlepiej. Nie wiem dlaczego tak jest ale
                > przy sztabie lekarzy do których chodziłam każdy znalazł coś dla siebie do lecze
                > nia, chciał leczyć czasem operować a innym razem rozkładali ręce ale nikt nie u
                > miał na mnie spojrzeć kompleksowo. Spędzam setki godzin na poszukiwaniach infor
                > macji w książkach, internecie i gazetach. Sprawdzam, dobieram i informuję o moi
                > ch planach lekarza rodzinnego. Zazwyczaj słyszę, że można spróbować i mam infor
                > mować o efektach.
                > Bzyka

jakbym siebie słyszałasmile
                Bzyka, wielkie dzięki, że opisujesz, twoje wskazówki służą innymsmile
      • szafirek_80 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 20.06.11, 10:33
        bzyka.bzyklewska napisała:
        Metodą dedukcji doszłam do tego, że ból pojawia się po schłodzeniu, gdy kuje, wystarczy włożyć dłonie do kieszeni i problem mija w ciągu kilku sekund. Tak samo pojawia się, gdy włożę rękę do zimnej wody lub wezmę szklankę z zimnym napojem.

Ja też mam czasem takie dziwne kłucia, np. jak sobie rękę poleję zimną wodą. Denerwujące uczucie. Chciałabym wiedzieć czym to jest spowodowane. Aha, w przeciwieństwie do Ciebie łykam antybiotyki, więc to raczej nie skutek uboczny ziół. Pozdrawiam smile
        Kasia
        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 20.06.11, 11:06
          szafirek_80 - współczuję jak masz to samo co ja z dłońmi. Co ciekawe moja mama też tak kiedyś miała, że nosiła ręce owinięte w ciepłe skarpetki. Mam więc takie same objawy jak ona kiedyś. Jej przeszło po jakimś czasie nie umie powiedzieć mi ile to trwało. Ciekawa jestem jak będzie u mnie.
          • kleszczorak Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 20.06.11, 11:47
            Kłucie i pieczenie prawej dłoni miałam przed leczeniem.
            Prawa dłoń reagowała na bieżącą wodę i myszkę komputerową.

Po przeleczeniu abx w kierunku bartonelki problem się skończył.
            • szafirek_80 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 20.06.11, 12:00
              kleszczorak napisała:
              Kłucie i pieczenie prawej dłoni miałam przed leczeniem. Prawa dłoń reagowała na bieżącą wodę i myszkę komputerową.
              Po przeleczeniu abx w kierunku bartonelki problem się skończył.

Chyba mam coraz więcej objawów pasujących do bartonelli, choć wyniki były negatywne sad
            • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 20.06.11, 13:03
              Teoretycznie barto nie mam. Robiłam 4 razy PCR za każdym razem ujemne. Czy do Tomasza Wielkoszyńskiego można wysłać krew czy trzeba się stawić osobiście. Zastanawiam się nad elisami odkleszczowymi a w Wa-wie nie widziałam nigdzie żebym mogła je zrobić.
              • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 20.06.11, 13:03
                Miałam za to chlamydię pneumonię - teraz ujemna.
                • szaniec2 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 22.06.11, 11:52
                  Bzyka, od jakiego czasu brania ziol zaczelo ci sie poprawiac? ja biore cat's claw 3x3 i resve 3x3 od 3 miesiecy i nie ma zadnej poprawy, nawet jakby gorzejsad
                  • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 22.06.11, 12:27
                    szaniec2 - dokładnie nie pamiętam, piszę wszystko chronologicznie na forum w tym temacie, więc mogę odszukać.
                    "ja na pełen protokół czyli 4 tabletki wszytskich ziół 3 razy dziennie weszłam w 2 tygodnie. Od tego czasu gdzieś po 4-5 tygodniach miałam gigantycznego herxa, nie mogłam się poskładać tylko leżałam - to co było na antybiotykach to pikuś lekka forma w porównaniu. Do pierwszego herxa miałam chodzące bóle, brałam jeszcze leki na żołądek, przeciwgrzybiczne, przeciwalergiczne, miałam bóle płuc, duszności i stan niezmienny bez większych rewelacji. Od tego czasu - herxa - było tylko lepiej, tak, że odstawiłam przeciwalergiczne i inhibitory. Ponowne badania krwi zrobiłam 2 miesiącach i 2 tygodniach pełnego protokołu w max dawkach (czyli łącznie 3 miesiącach ziół). Objawy ustąpiły mi po 2 miesiącach pełnego protokołu. Pozostały jeszcze niezidentyfikowane problemy grzybicze, dodałam cynk i z dnia na dzień jak ręką odjął, ustąpiła mgła, bóle, zachwiania równowagi. W tej chwili jestem bezobjawowa i znacznie zdrowsza w badaniach, więc mam podkładkę dla lekarza, który jest w szoku ale się bardzo cieszy i wszystko notuje, gdyby ktoś jeszcze chciał się tak leczyć. "

Generalnie najpierw było bez zmian potem gorzej a potem dużo lepiej. Herxowałam łącznie 3 razy z czego dwa kolejne w miarę OK. Po 2 tygodniach byłam na dawce wszytskich ziół 4x3 więc większej niż Ty. Ja ważę 59 kg. Jak miałam jakieś objawy dodatkowe dokładałam suplementację co widać w moim panelu. A nie bierzesz z podstawowego Andro i Sarsapatilla?
                    Mój panel leczenia się zmieniał zgodnie z objawami - zioła Buhnera stałe - ale dokładałam i dokładam cholerenie dużo suplementów. Zmieniam je, patrzę jak jest i coś modyfikuję. Gdy przynosi skutek zostaję, gdy ustepują objawy odstawiam dany suplement lub go pulsuję. Piszę dokładnie co i jak biorę bo to jakby moja książka wspomnień i pamiętnik leczenia.

W tej chwili biorę:

Rano,
                    4 tabletki Reseveratrol
                    4 tabletki Andrographis
                    4 tabletki Cat's Claw
                    4 tabletki Sarsapatilla
                    1 tabletka Optima
                    2 tabletki Urosept
                    1 tabletka Olive Leaf

Południe:
                    4 tabletki Reseveratrol
                    4 tabletki Andrographis
                    4 tabletki Cat's Claw
                    4 tabletki Sarsapatilla
                    2 tabletki Urosept
                    1 x Kaladyum 600 mg
                    1 x Glucosamine 500 mg
                    1 tabletka Olive Leaf

Wieczór:
                    4 tabletki Reseveratrol
                    4 tabletki Andrographis
                    4 tabletki Cat's Claw
                    4 tabletki Sarsapatilla
                    2 tabletki Urosept
                    1 tabletka Olive Leaf
                    1 x Melatonin 10 mg

Co 2 dni (począwszy od 19 czerwca) robię sobie zastrzyki podskórne z NOTAKEHL patrzę jak reagują ręce. Co ciekawe przestały kłuć na dzień dzisiejszy a regularnie bolą mnie nadgarstki - więc jest jakaś różnica. Za 2-3 tygodnie powinno się wyjaśnić co i jak.

Bzyka
                  • chorowitka85 do szaniec2 23.06.11, 06:58
                    ja też leczę się ziołami od 3 miesięcy, Cat's Claw, rdest japoński, Stephania, trochę żeńszenia i andrographis. musiałam zejść z dawek, odstawiłam całkiem na razie andro a inne dawki zminimalizowałam, bo nie dawałam rady. a za tydzień czeka mnie obrona pracy mgr., czuję się dużo gorzej niż przed rozpoczęciem leczenia, przede wszystkim neurologicznie (dużo silniejsza nadwrażliwość na bodźce, przede wszystkim na światło, zmiana smaku-prawie go nie czuję, straszne otępienie, nie wiem co czytam, co ktoś do mnie mówi, nic nie pamiętam, silniejsza derealizacja, ciągłe zmęczenie, problemy ze snem w nocy). poza tym zaczęło mi się coś mieszać w hormonach, a wcześniej nie było to tak silne. niestety po odstawieniu andro i zmimalizowaniu pozostałych ziół te dolegliwości nie ustępują ani nie zmniejszają się. nie wiem co o tym myśleć, może to po prostu choroba postępuje. sad
                    • bzyka.bzyklewska Re: do szaniec2 23.06.11, 11:05
                      Nie wiem czy postępuje u Ciebie choroba, zioła w dużych dawkach działają neuroochronnie, co mogłoby potwierdzać, że po odstawieniu jest gorzej. No ale czas brania ziół zamyka się w 12 miesiącach, dlatego boję się cokolwiek zmieniać i odstawiać. U mnie znaczna poprawa z neuro jest po Acetyl L-carnitine 1000 mg allegro.pl/alc-acetyl-l-karnityna-120-kaps-x-1000mg-i1674745969.html + Cynk po 50 mg dziennie. Generalnie często problemy z układem neurologicznym występują przy niskim cynku, którego w pożywieniu jest mało a dodatkowo jest mocno wypłukiwany z organizmu. Dlatego ja włączyłam do leczenia suplementy i jest świetnie. Mam wrażenie, że czasami same zioła nie wystarczą.
                      Bzyka
                • mab62 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.06.11, 11:27
                  Do dr.W. krew można wysłać kurierem.
                  Trzeba się wcześniej umówić z p.dr. mailowo,lub telefonicznie.
                  Warto,żebyś też u niego zrobiła bart.metodą immunofluorescencji pośredniej.Objawy bart,masz.
                  Chociaż leczę się abx-ami,mocno kibicuję wybranej przez Ciebie opcji leczenia.
                  Powodzenia.
                  Pozdrawiam.
                  • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.06.11, 12:22
                    Dzięki! Będę chciała zrobić dla własnego spokoju kolejne badania. Dzięki za kibicowanie, ja jestem zwolenniczką każdego leczenia byle skutecznego, u mnie niestety antybiotyki nie zadziałały a pogłębiły stan. Bart sprawdzałam kilka razy za każdym razem ujemnie, jednak za nią przemawiają te problemy z żołądkiem (zakończone na dzień dzisiejszy). Zobaczę, muszę uzbierać 750 pln bo tyle ten panel kosztuje w Wa-wie i będę dawała znać co wyszło - mam nadzieję, że nic nowego smile
                • bea156 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 29.11.12, 10:35
                  Cześć Jestem nowa na tym forum.Leczę się protokołem Buhnera, wogóle nie stosowałam antybiotyków bo mam grzybicę i lekarz stwierdził że to jeszcze pogorszy sytuację. Mam stwierdzoną bartonellę, jersinię i mykoplazmy(bb nie wyszła w testach,co nie oznacza żę jej nie ma)Stosuję protokół drugi miesiąc,jest lepiej ale dokucza mi układ pokarmowy a szczególnie jelito( zawsze miałam z nim problemy) Chciałam was zapytać czy biorąc andrographis mogę dołączyć nalewkę z sida acuta wg nowego protokołu Buhnera czy te zioła się wykluczają.Będę wdzięczna za odpowiedź
              • ziucia48 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 22.06.11, 12:03
                Tak Bzyko , można wysyłkowo do dr Wielkoszyńskiego , trzeba napisać maila , przyślą Ci zestaw wysyłkowy.
                tu masz link :
                www.wielkoszynski.webity.pl/panel-badan-diagnostycznych/
                • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 22.06.11, 12:11
                  Dzięki smile
                  • ekoma.wroc Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 22.06.11, 13:18
                    A co myślisz o oleju lnianym tłoczonym na zimno? Takim, który musi być przechowywany
                    w lodówce.
                    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 22.06.11, 13:46
                      Dla mnie nie do przełknięcia.
                      Łykałam/łykam w zamian allegro.pl/now-foods-omega-3-6-9-250-tab-ekonomiczne-i1661142770.html i allegro.pl/oregano-oil-grzyby-plesnie-90kaps-1500mg-i1672521125.html oraz allegro.pl/lisc-oliwny-olive-leaf-100-kaps-po-470-mg-i1678725095.html gdy pojawiła się u mnie straszna ochota na oliwę z oliwek.
                      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 22.06.11, 22:20
                        Dzisiaj mija pierwszy dzień, gdy zupełnie ustąpiły mi kłucia dłoni, za to pojawił się regularny ból nadgarstków (jak po wysiłku, tak jak powinno być po wspomnianej jeździe na rowerze) + czuję kolano. Znak, że jednak homeopaty w jakiś sposób działają, bo coś się zmienia a przez kilka tygodni było niezmienne w złym tego słowa znaczeniu.
                        Bzyka
              • pies_z_laki_2 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.06.11, 16:10
                Oto fragment odpowiedzi na moje identyczne pytanie (w mailu od asystenta medycznego w gabinecie dr. W., którego dostałam w Pt 2011-06-10):
                "Współpracujemy w Warszawie z Praskim Centrum Medycznym mieszczącym się na ulicy Brzeskiej 12 (tel. 604 126 455).
                W ww. N.Z.O.Z. pobiorą Pani krew i przęślą do nas w celu wykonania badań."

Byłam, oddałam krew, pogadałam z szefową smile, zapłaciłam kartą, czekam na wyniki, polecam serdecznie!!!
                (odkleszczowe, więc krew wysłali do Poznania, jak sądzę)
                • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 24.06.11, 15:03
                  Dzięki - do Bytomia jedzie krew smile
    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 23.06.11, 16:02
      Mam kilka przemyśleń odnośnie leczenia ziołami. O ile same zioła tłuką krętka, chronią neurologię, serce, stawy itd działają dodatkowo przeciwzapalnie to same jako takie nie uzdrowią nikogo z dnia na dzień. Zabiją w ciągu kilku miesięcy borelię - OK o to chodzi ale nie są w stanie wyeliminować objawów, które nawarstwiły się w organizmie i powstały przez jakiś czas. Po pierwsze stawy, więc wyjedzony kolagen, sam z siebie będzie się uzupełniał latami o ile w ogóle da radę. Nawet jeśli nie będzie już borelii można odczuwać, jej skutki w związku z powstałymi brakami. Podobnie jest z magnezem, wapniem, potasem. Przy problemach neurologicznych występuje niski poziom cynku, (jak cynk to do suplementacji jeszcze miedź), układ neurologiczny uszkodzony lub nadwątlony przez borelię potrzebuje wsparcia aby doszedł do siebie stąd u mnie ACL, cynk, miedź, witamina C, bioflawonoidy.
      Pisze o tym bo odpowiadam w mailach dlaczego suplementuję tyloma dodatkami. Pokrótce wyjaśniłam, nie wiem czy to jest słuszna metoda, u mnie w każdym razie działa! Zabijam borelię, podnoszę immunologię i uzupełniam braki, które powstały przez 3 lata jej trwania.

----
      "Z aparatem Mora, Zapperem, Pulserem, homeopatami i innymi alternatywnymi metodami diagnostyki i leczenia jest jak z Bogiem - można w niego wierzyć ale nikt nie udowodnił, że istnieje i działa, więc każdy musi podjąć decyzję sam. Nie ma złych rozwiązań."
      Bzyka mail: bzyka.bzyklewska@wp.pl
      Moje tematy:
      Leczenie wg Buhnera odnosi skutek
      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 24.06.11, 15:05
        Ręce ustąpiły mi zupełnie, grzebałam dłońmi w kapuście kiszonej z lodówki, wsadziłam do zimnej wody i NIC - uporczywe kłucia przeszły - juppppiiii!!!! Można żyć normalnie, cieszę się jak dziecko! Trzeba było wcześnie sobie Notakehl podać, już dawno miałabym z głowy! lepiej późno niż wcale!
        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 25.06.11, 10:02
          Homeopatię stosuje u siebie z rewelacyjnym skutkiem! Jedni wierzą w Boga, inni w antybiotyki że im pomogą a ja testuję na sobie wszytskie metody leczenia i jestem otwarta na ich wyniki. I o dziwo homeopatia sprawdziła się u mnie rewelacyjnie ale tylko w iniekcjach. Tabletki, kropelki o kant stołu potłuc. Efekty mam ja a lekarze się dziwią, drapią w głowę i mówią że to nie możliwe. Ale jak kiedyś pisałam ja mogę sobie okłady z błota robić byle wyzdrowieć więc nie neguję niczego - próbuję i sprawdzam. Recę odpuściły i znowu mogę normalnie żyć!
          • pies_z_laki_2 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 25.06.11, 12:24
            Zazdroszczę nieprzytomnie!!! I cieszę się razem z tobą smile

Już zabieram się za szukanie info o tym jakimś Notakehlu, skąd ty go wytrzasnęłaś??? To znaczy czy sama znalazłaś, czy ktoś ci podsunął temat? Bo potem, jak już wiem, że jest taki środek, wtedy wyszukać i kupić, to już pestka smile A jak jest z zastrzykami? Kupujesz strzykawki i sama sobie dajesz? Ktoś ci robi iniekcje? W co? W konkretne miejsce na ciele? Pisałaś o tym i nie pamiętam, czy nie pisałaś i musisz (!!!) uzupełnić relację? smile

A teraz powiedz jeszcze co robisz na sztywność / bóle karku?
            • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 25.06.11, 13:23
              Jak znalazłam homeopaty, które stosuję - zwyczajnie, siedziałam w cieci i szukałam firm produkujących homeopaty, potem przeglądałam krok po kroku oferowane przez nie produkty lecznicze, potem wybierałam (mam jakieś wyczucie i nosa), mówiłam o nich swojej lekarce rodzinnej, ona mi je wypisywała a ja dalej działałam. Zastrzyki robię sobie w brzuch (poniżej pępka (minimum 3 cm) po prawej i lewej stronie brzuch. Do dyspozycji są place wielkości dłoni, gdy kciukami dotkniesz brzucha. Gdy już mnie boli jakoś wyjątkowo (były dni, że robiłam sobie 5-6 iniekcji dziennie) idę na uda i tu mam do wyboru, do koloru całą powierzchnię. Czasami mąż robi mi domięśniowo w pupę.
              Kupuję strzykawki 2 ml, igły 0.6 do nabierania i do zastrzyków 0,45mm długość 16mm lub 23 mm.

Na problemy stawowe pomógł mi niewyobrażalnie wprost Nigersan i Notakehl. Wcześniej używałam Zeel T, Traumeel S i Discus Compositum. Też było OK ale te dwa pierwsze preparaty zdziałały cuda. Ja byłam osobą leżącą przez jakiś czas, namawianą do operacji ale bez gwarancji. Strzykania to dla mnie był pikuś, ja chciałam odzyskać czucie w skórze pleców i móc przekręcić się z boku na bok. Ból był niewyobrażalny.
              Generalnie różne homeopaty są wytwarzane na różnych podłożach i mają inny mechanizm działania. Preparaty Sanum jako jedyne produkowane są z rożnych gatunków grzybów a dokładnie według zasady, że niższa forma grzyba pokonuje wyższą. Poczytaj o nich w sieci jest masa informacji i opracować. Mają szerokie spektrum działania bowiem dane patogeny żerują w określonych obrębach organizmu narażając go na uszkodzenia.
              W pierwszym spotkaniu z Sanum połączyłam Albicansan, Pefrakehl i Mucodokehl - pozbyłam się grzybicy uogólnionej w ciągu 2 miesięcy. Lekami była nie do opanowania, cały organizm mi siadł i każdy rozkładał ręki bo już więcej flukonazolu i ketokonazulu brać dziennie nie mogłam. Potem stwierdziłam że czas zobaczyć co uda się zrobić z plecami, podawałam sobie Nigersan, Notakehl i znowu pełen sukces. Oczywiście stosuję przez jakiś czas, potem odstawiam jak jest OK, biorę dawkę podtrzymująca potem zaprzestaję. Teraz pojawiły się problemy z rękoma, żaden z lekarzy oczywiście pomóc mi nie mógł i nie wiedział co to, więc wzięłam sprawę w swoje ręce. I ponowny sukces.
              Tu opisałam leki Sanum mam jeszcze doświadczenie u moich rodziców z innymi preparatami tej marki ale tu były jeszcze inne problemy. Mam masę doświadczeń z preparatami marki Heel ale uważam, że Sanum to zupełnie inna liga.

Bzyka
              • ewa.sm-borelioza Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 25.06.11, 13:53
                Terapia Sanum- z doniesień wielu pacjentów-naprawdę skuteczna. Ważne, by preparaty wprowadzać w określonej kolejności np. zacząć od wyregulowania jelita, pozbycia się grzybicy wieloukładowej itp.

Więcej tu:

ebookbrowse.com/sanum-protocols-for-professionals-pdf-d69170923
                Stosowałam przed antybiotykoterapią- bez większych efektów (dlatego poszłam w abx-y i po 8 miesiącach właśnie im podziekowałam). Ale:

-mój stan jest b ciężki (uszkodzenie CUN)
                -preparaty stosowałam "tylko" 3 miesiące (może za krótko jak na taki kaliber choroby)
                -nie rozpatrzyłam terapii iniekcyjnej (a- przy takim wyniszczeniu organizmu-prawdopodobne są zaburzenia wchłaniania leków doustnych).

Być może podejmę próbę raz jeszcze.

Dla chorych- szczególnie tych z średnim zaawansowaniem choroby-bardzo polecam.

Pozdrowienia,
                Ewa
                • ewa.sm-borelioza P.S. 25.06.11, 13:56
                  Jedyna wada terapii Sanum: CENA.

Ewka
                  • bzyka.bzyklewska Re: Preparaty Sanum 25.06.11, 14:48
                    Sanum mają wysoką cenę, jednak jak ja przeliczyłam wszytskie przeciwgrzybiczne ogólne + miejscowe + globulki + posiewy to i tak wyszły taniej.
                    Ja właśnie instynktownie zaczęłam od grzybicy a dokładnie jej leczenia. Używałam tylko iniekcji (miałam już wprawę i doświadczenie po preparatach Heel) bo to się wchłania i nie ma mocnych. Przy tabletkach i kroplach trzeba przestrzegać rygoru niejedzenie i niepicia przez 30 minut przed i 30 po kroplach. Plus nie można pić kawy, herbaty, jeść rzeczy osadzających się na śluzówkach, nie można palić i ssać cukierków. Przyjmowałam podskórnie na początku oba preparaty codziennie, potem każdy co drugi dzień. Potem co trzeci a potem 2 razy w tygodniu przez kilka tygodni celem podtrzymania. Gdy grzybica zniknęła zamieniłam przeciwgrzybiczne na stawowe Sanum - też z fantastycznym efektem potwierdzonym badaniami smile
                    • baska192 Re: Preparaty Sanum 25.06.11, 19:52
                      Nie moge zdobyc zastrzykow.Moglabys podac gdzie kupujesz.
                      • bzyka.bzyklewska Re: Preparaty Sanum 25.06.11, 20:08
                        Kupuję w aptece www.aquavitae.com.pl Wysyła się do nich receptę, płaci, a oni przesyłają iniekcje. W Niemczech Sanum są bodajże bez recepty więc można kupować w aptekach internetowych (jeszcze tej metody nie próbowałam). Cena jest tańsza jeśli kupuje się opakowania zbiorcze po 50 sztuk ampułek, wtedy minimum 13-15 ampułek jest gratis a to co najmniej miesięczna kuracja.
                        • mab62 Re: Preparaty Sanum 26.06.11, 11:17
                          Bzyka,jak sądzisz.
                          Nie ma przeciwwskazań do równoczesnego stosowania antybiotyków i preparatów Sanum?
                          Muszę opanować okresowe przerosty candidy,leki dojelitowe przestają działać,diety już nie mogę zaostrzyć.
                          Szukam możliwości wprowadzenia abx-ów bardziej celowanych w bartonellę.Więc grzyb murowany.
                          Zioła Buhnerowskie,celowane w bart,ze względu na serce odpadają(przy moich problemach-masa przeciwwskazań).
                          Może homeopatia?
                          Co radzisz?
                          Pozdrawiam.
                          • bzyka.bzyklewska Re: Preparaty Sanum 26.06.11, 12:52
                            Nie ma przeciwwskazań. Z własnego doświadczenia powiem, że z antybiotykami OK, nie ma natomiast sensu brać Sanum z flukonazolem, nystatyną, ketokonazolem czy innymi przeciwgrzybicznymi. Sanum to preparaty z grzybem, więc jeśli go podasz to przeciwgrzybiczne go trafią i pieniądze w błoto. U mnie zdziałał cuda a walczyłam z grzybem ponad 13 miesięcy bezskutecznie. Lekarze się poddali a Sanum załatwił sprawę na cacy.
                            Bzyka
                            • iza-pal Re: Preparaty Sanum 04.03.12, 18:03
                              Cześć Bzyka,
                              Czy możesz przypomnieć, czy iniekcje Sanum zamawiałaś w niemieckiej apteki?Gdzieś o tym pisałaś,że taniej,ale nie pamiętam,czy udało Ci się zamówić. Widzę tylko,że w Niemczech są bez recepty.Z góry dziękuję.Iza
                          • drzewluk Re: Preparaty Sanum 27.06.11, 07:46
                            Może nie do końca na temet, ale które zioła na bart są przeciwskazane przy sercu?
              • pies_z_laki_2 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 26.06.11, 11:44
                Dzięki za info smile

Jeśli umiem robić zastrzyki psu, to i sobie mogę strzykać, nie ma sprawy smile
                Widzę, że metodę wyszukiwania mamy podobną, tyle że jest ona mocno czasochłonna... Ale z drugiej strony nie mam wyjścia, jeśli sama nie znajdę, to lekarz na pewno nic nie wymyśli sam. Zazdroszczę świetnej lekarki rodzinnej, że tak zwyczajnie wypisuje recepty, Ja już mieniłam dwóch internistów na trzecią kobitkę, może teraz trafię na sensowną i otwartą.

Rozumiem, że muszę z nią pogadać od serca i na koniec dać listę leków do wypisania. Tyle, że to jest lekarka zatrudniona w międzynarodowej sieci medycznej i każdy moze (i na pewno ma kontrole) zerknąć do przepisanych specyfików, a jeśli się kobieta wetrze zakaźnej standardowej, która uważa, że po miesiącu pacjent jest zdrów i badań ani leczenia mu nie trzeba, to ta moja nowa internistka może mieć kłopoty sad Eh, jak zwykle, układy poza mną walą w głowę nie tych zaangażowanych, tylko mnie. No nic, niedługo wizyta u dr. O. w W-wie, zobaczymy co on wymyśli. Tyle, że za każdą wizytę tu muszę płacić, a w tej sieci przychodni mam kartę 0%, co przy samym wypisywaniu recept robi różnicę...

Bzyka, trzymam kciuki!!! I jeszcze raz dziękuję za dokładne instrukcje. Zapisuje sobie skrzętnie co smaczniejsze kąski, szkoda, że zakaźna na widok źródła takich informacji padnie na serce big_grin Bo zanim się czegoś nauczy, to już padnie, albo wywali mnie za drzwi....
                • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 26.06.11, 12:45
                  hahaha norma niestety z lekarzemi, ja mam duże szczęście. Jeśli idziesz do dr.Ozimka w Wa-wie, to on zna Sanum, myślę, że jak poprosisz, to może wypisze Tobie po kilka opakowań
                  Bzyka
                  • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 26.06.11, 12:55
                    I jeszcze, Sanum ani inne homeopaty nie są refundowane, więc lekarze nie mają żadnego problemu z ich wypisywaniem, nie muszą się nikomu tłumaczyć. To czy wypiszą zależy tylko od ich dobrej woli i otwartości. Zawsze można jeszcze odwiedzić ze swoim psem weterynarza i ładnie poprosić smile
                    • koala101-0 Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 26.06.11, 18:34
                      Bzyka czy masz jakieś problemy z cerą po ziołach? Mnie się pojawiły znów syfki na twarzy i szyii i wiąrzę to z powrotem do ziół... czy urosept wystarcza na poprawę oczyszczania nerek czy coś co tam wypisałaś bierzesz tez na nerki i oczyszczanie organizmu? Nie wiem co mam robić a ziół odstawiac nie chcę....
                      • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 26.06.11, 18:38
                        Nie mam problemów z cerą ale ja nigdy nie miałam. Biorę z oczyszczania nerek Urosept + wspieram wątrobę, wcześnie (3x2) Esselive lub Essentiale teraz LiverAid. Może dodaj cynk on bardzo łatwo się wypłukuje a odpowiada między innymi za skórę, choć dla mnie ważniejsze jest, że wspiera układ nerwowy - dwa w jednym wink
              • maleoobeauty Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 12.07.11, 15:17
                Kochana Bzyczko smile . Napisz mi proszę jeszcze coś o Notakehl i Nigersan. Ile zastrzyków robiłaś dziennie (czy obydwa razem?) i ile w sumie te dwa preparaty stosowałaś. Zastanawiam się nad nimi bo ja mam bb kostno-stawową a nic mi nie pomaga na bóle confused . WIem że to tez drogie zabawki bo chyba około 180zł za 10 zastrzyków. Bolesne są te zastrzyki???? smile
    • bzyka.bzyklewska Re: homeopatyczne leki 27.06.11, 19:36
      Mailowo często odpowiadam na pytania o homeopatyczne leki. Przykuję je właściwie od 5 lat oczywiście z przerwami odkąd choruję na różnorakie choroby. W czasie brania antybiotyków, ziół i suplementów również brałam i biorę leki homeopatyczne - teraz marki Sanum. Nie mam pewności, czy u mnie borelię załatwiły same zioła czy jakoś w połączeniu z homeopatią. Oprócz ziół brałam:

Walcząc z grzybicą: Pefrakehl + Nigersan + Mucokehl
      Na stawy (kręgosłup + kolana), chorobę Scheuermanna, neurologie, powiększone węzły chłonne nadobojczykowe, zapalenie migdałów: Nigersan + Notakehl +Mucedokehl
      Na brak śluzówki w przełyku i zapalenie żołądka: Mucosa Compositum i Traumeel S lub sam Sanukehl
      Arytmia (przetestowana na rodzinie): Mucokehl
      Ostrogi (przetestowana na rodzinie) - Traummel S, Zeel T, Osteoheel,
      Wcześniej na kolana - Discus Compositum, Traumeel S i Zeel T
      Odporność modulowałam - Engystol

Było ich jeszcze kilka z czego najbardziej chwalę sobie marki Sanum. Przyjmuję tylko w iniekcjach, nie łykam kropelek, tabletek, nie używam maści.

Mam wrażanie, że zioła zabiły borelię a homeopaty wytłukły pasażerów na gapę innego sortu, którzy znaleźli sobie u mnie zaciszny kąt wpędzając mnie w coraz to nowe choroby i nasilając objawy stawowe i neurologiczne. A suplementy uzupełniają braki więc wszystko się jakoś ładnie zazębia.

Bzyka
    • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 09.07.11, 17:53
      Witajcie,
      Odstawiłam już homopatyczne leki, kłucie dłoni przeszło mi całkowicie jak pisałam i nie wróciło, więc jestem szczęśliwa. Czuję się rewelacyjnie i mam nadzieję, że tak zostanie. Mam wrażenie, że może borelioze mam już za sobą, z konfekcjami nigdy nie wiadomo i tak czasami myślę, że wiele miesięcy temu za moje nagłe zapalenie żołądka, powstay przełyk Baretta, powiększenie węzłów chłonnych i niekończące się zapalenia gardła mogła dopowiadać bartonella. Zioła które biorę działają, mam się dobrze, więc jestem gotowa na ewentualne dokładnie kolejnych.
      Kompletuje właśnie kolejne zamówieni ziół i tak zastanawiam się nad włączaniem Red Root'a na jakiś czas. Wszędzie w Buhnerze jest o nalewkach a ja znalazłam w formie kapsułek, które preferuję najbardziej www.iherb.com/Solaray-Red-Root-Jersey-Tea-420-mg-100-Easy-To-Swallow-Capsules/23513?at=0 nie wiem ile mg powinnam go przyjmować. Czy ktoś bierze Red root w kapsułkach? Moje myśli wędrują również w kierunku Boneseta, tu też tylko gotowe kropelki ale znalazłam również w kapsułkach www.herbosophy.com.au/Boneset.html

Po ile mg dziennie trzeba przyjmować Boneset i Red Roota?

Pozdrawiam Bzyka
      • tosho Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 10.07.11, 10:44
        Hej, boneset znajdziesz na www.ebay.co.uk
        • bzyka.bzyklewska Re: Moje leczenie wg Buhnera odnosi skutek! - Bzy 10.07.11, 16:52
          Dzięki smile Boneset już wybrałam nie wiem natomiast ile mg w kapsułkach powinnam przyjmować sad