pianchan
02.06.19, 17:15
Wiem że to może źle, ale nie wiem do kogo się zwrócić więc zwracam się do was..
Mam 19 lat, moje problemy zaczęły się jakieś pół roku, lub rok temu. Problemy ze spaniem, brak motywacji do czegokolwiek, ciągłe huśtawki nastrojow których już nie mogłam znieść. Rozregulowaly mi się miesiączki, ciągła senność, nie dawałam rady nawet wstać rano z łóżka, codziennie przychodziłam na zajęcia conajmniej dwie godziny za późno. Borelioza nawet nie przyszła mi do głowy, ostatnio jednak czytałam w internecie coś o ukąszeniach i wtedy coś przykulo moja uwage. Rozpoznalam rumień wędrujący, który miałam jakiś rok temu na lydce. Wtedy nie wiedziałam co to, byłam zaniepokojona ale z powodu braku czasu nic z tym nie zrobiłam. Rumień bardzo szybko się powiększa, utrzymywał się jakoś miesiąc i zaczął powoli znikać. Z przerażeniem zrobiłam sobie test ELISA. Wynik: IgG <5,czyli wynik ujemny, IgM 21,3 czyli wynik niejasny, bo ujemny jest do 18 a dodatni od 22. Nie wiem za bardzo co teraz zrobić, gdzie z tym iść, czy robić dalsze badania, czy to może nie to... Jest tu ktoś kto mógłby mi doradzić?