karolina0711
07.02.22, 18:29
Dzień dobry, moje dziwne objawy zaczęły się we wrześniu gdzie trafiłam na sor z drętwieniem kończyn, dusznościami i bólem głowy. Lekarz poz skierował mnie na podstawowe badania - niski poziom sodu i żelaza. Przepisał witaminy. Objawy zaczęły się nasilać- sztywnienie karku, bóle głowy, silne drętwienie nóg, zwłaszcza ud. Miałam wykonany rezonans głowy i odcinka szyjnego - neurolog nie widzi żadnych poważnych zmian. Przepisał mi tabletki, które nie pomagają na moje objawy. Czuje sie ciągle zmęczona - jedynie ukojenie przynosi mi leżenie, choc nie zawsze. Mam pracę przy komputerze 8 godzinna - ostatnio nie mogę nawet usiedzieć- sztywnienie jest nie do wytrzymania - pojawia się pieczenie lewej strony twarzy, ból oka w środku i rozmazane widzenie. Stan utrzymuje się bardzo dlugo- sztywnienie nóg powoduje, że nie mogę.przejsc długiego odcinka ani nawet dłużej stać - mam uczucie jakbym miała zaraz omdlec. Nie ma dnia abym czuła się dobrze, objawy cały czas się utrzymują. Postanowilam zrobić sobie badanie na borelioze -Czekam na wynik LTT borelioza. Nie wiem czy są to typowe objawy neuroboreliozy - czy przyczyny muszę szukać gdzie.indziej ? Proszę o poradę.