Dodaj do ulubionych

Borelioza czy depresja?

15.07.22, 19:28
Witam wszystkich, jestem po 1,5 rocznym leczeniu ILADS leczyłem się na podstawie testu CD-57, gdzie wynik wyszedł 45(Zakres od 40-60 - przewlekła borelioza. Z powodu braku chęci dalszego leczenia przez lekarza ILADS podjąłem próbę zrobienia dużego panelu koinfekcji u Dr Wielkoszyńskiego(próbki wysyłane z Łodzi z APC analizy), otrzymałem wyniki i wszystkie koinfekcje praktycznie są ujemne poza: BartoneIla Vinsonii IGG - wynik graniczny, Bartonella Vinsonii IGM - 0,77(Od 0,8 do 1,2 wynik graniczny). Chlamydia Pneumonia IGA - wynik graniczny, Chlamydia Pneumonia IGG -28,7(od 18 - wynik dodatni).
Moje objawy to: depresja, lekkie fascykulacje mięśni, apatia, wypranie emocjonalne, brak motywacji, poirytowanie, agresja, ogromny pesymizm, brak ochoty na spotykanie się z innymi - czyli głównie psychiczne symptomy. Wyszła chlamydia, ale mam wątpliwości by robiła taki bałagan. Proszę o odpowiedź w temacie, ponieważ jestem w kropce, od kilku lat jestem na lekach SSRI, nie czuje po nich żadnych rewolucji pod względem poprawy.
Obserwuj wątek
    • crav21 Re: Borelioza czy depresja? 15.07.22, 19:30
      Zapomniałem dodać o pieczeniu stawów skokowych, które pojawia się z złym samopoczuciem psychicznym.
      • hasegawa Re: Borelioza czy depresja? 15.07.22, 20:26
        Ja to Ci powiem tak, jeżeli czujesz się chory no to niestety ale zdrowy nie jesteś. Ja tam w żadne psychiczne zdolności organizmu do wytwarzania objawów nie wierzę, chyba że masz zdegenerowany mózg przez chorobę albo wyniszczający tryb życia. Według mnie jeżeli Twoje objawy są zmienne w czasie to dalej jesteś aktywnie zakażony. Niestety matka natura jest mądra i na tego szkodnika znalazła bat.
        • hasegawa Re: Borelioza czy depresja? 15.07.22, 20:29
          Od siebie dodam, że ja do momentu rozsiania choroby czułem się wyśmienicie, a zdrowy będę jak tylko wrócą stare rutyny i samopoczucie, niestety czarno to widzę.
    • wroteknowynick Re: Borelioza czy depresja? 10.08.22, 12:07
      Encefalopatia to nie depresja odysee.com/@Borelioza:d/parlamentarny-zesp-do-spraw:6
    • wozny1234 Re: Borelioza czy depresja? 29.08.22, 14:31
      Ja chodziłem do gabinetu Herbasol. Oni tam robią diagnostykę i terapię na borreliozę. Mi pomogli, może też ci pomogą. Tylko, że oni są z Wrocławia... Ale warto chociaż do nich zadzwonić i popytać.
      • hasegawa Re: Borelioza czy depresja? 30.08.22, 03:51
        Weźcie go zbanujcie
        • jak_z_tego_sie Re: Borelioza czy depresja? 06.10.22, 09:40
          Hasegawa...twój wpis jest bardzo enigmatyczny, nie wnosi nic do pomocy człowiekowi w potrzebie, który szuka wyjścia z okropnego stanu. Kogo i dlaczego trzeba zbanować...? Poproszę rozwiń swoją wypowiedź. Jesli twój wpis jest spowodowany tym, że byłeś w gabinecie Herbasol i masz jakąś swoją opinię na ten temat... podziel się nią ale z konkretnymi zarzutami a nie piszesz tylko "Zbanujcie go"
          Rozumiem, że jesteś tu na forum boleriozy bo sam masz tą chorobę i jakos starałeś ją wyleczyć.

Ja polecam wątki z tego forum o leczeniu boleriozy, gdzie ludzie dzielą się swoimi konkretnymi doświadczeniami w róznych sposobach jej leczenia i są bardzo pomocni a nie wypisują o "banowaniu"
          Doradzam przeczytanie wszystkich wpisów bo oprócz metod z nagłowków opisują tez inne matody i sposoby:

forum.gazeta.pl/forum/w,26140,92552858,92552858,Ozonoterapia.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,26140,167844398,167844398,Biorife_opinie.html
          Trzeba sobie pomagać a nie pisać ogólnikami i bez konkretów.

Dziękuję za konkrety i pozdrzawiam...
    • crav21 Re: Borelioza czy depresja? 06.10.22, 21:06
      Żeby pomóc innym porobiłem dodatkowe testy LTT w kierunku babesi i bartonelli, tylko bartonella wyszła dodatnia aż 13.7, gdzie wartość dodatnia to 3...Chyba mamy winowajcę.
      • hasegawa Re: Borelioza czy depresja? 07.10.22, 22:51
        Dziękujemy za informację
      • jacek99s Re: Borelioza czy depresja? 14.10.22, 10:43
        gdzie robiłeś takie testy? jaki lab?
        • crav21 Re: Borelioza czy depresja? 15.10.22, 17:06
          Witam, testy robiłem w laboratorium, które wysyła próbkę do Wielkoszyńskiego, generalnie nie chciałem tego robić, ale zaczynając leczenie u nowego lekarza stwierdził że lepiej mieć pewność co jeszcze siedzi w organizmie. Najbardziej boli koszt coś około 940zł.
      • prezesman33 Re: Borelioza czy depresja? 18.12.22, 22:26
        Cześć smile mam podobne objawy i też mam barto dodatnią ... Leczysz to jakoś ? Powiedz mi proszę , wyszła Ci w IgM czy IgG ? OdeZwij się proszę smile
        • crav21 Re: Borelioza czy depresja? 29.12.22, 16:30
          Cześć, obecnie lecze 3 miesiąc bartonelle: biseptol + rifampicyna + doxy. Poprawa jakas jest, ale bez rewolucji. Tak, potwierdziłem test elisa testem LTT i tam bartonella wyszła dodatnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka