dartom.www 01.05.07, 11:58 chorował moze ktoś na psychoze?, jakich leków używaliście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dartom.www Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 02.05.07, 15:55 czyli nikt nie chorował na psychoze?, nikt także nie miał Obsessive-Compulsive Disorder? hmmm moze coś innego mi dolega jak wam, albo ci co na to chorują nie czytają tego forum Odpowiedz Link
eter05 Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 02.05.07, 21:38 Jezeli psychoza nazywasz otumanienie ,brak logicznego myslenia ,klopoty zkoncentracja,trudnosci z mowa i rozumieniem to -tak.Wszyscy z neuroborelioza ja maja. Odpowiedz Link
dartom.www Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 02.05.07, 22:01 nie wiem w sumie co to jest psychoza, ale miałem halucynacje, halucynacje które czułem na własnej skórze... ciagle choruje na obsesje, są dosyć silne, byłem w obsesji w stosunku do innej osoby, troche przeszlo, lecz jeszcze jest i nie daje mi to spokoju, od tego nie mozna się uwolnić od tak, leki nie pomagają, wynika to moim zdaniem od uszkodzenia kory płata czołowego, co widać na moim SPECT, i co czuje w postaci częstego bólu Odpowiedz Link
dartom.www Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 02.05.07, 22:08 a leki przeciwdepresyjne (SSRIs) prawie nie działają, juz rok je biore, i nic, potrzeba mi jakiegos leku przeciwpsychotycznego, ktory mozna stosowac przy zaburzonym krazeniu mozgowym i napadach epileptycznych, tu znów pseudo doktorek daje ciala, obsesja sprawia czasami ze mam ochote niszczyc wszystko i wszystkich dookola, taka o lipa jest z tym boerliozowym OCD Odpowiedz Link
lucky_leprechaun Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 15:33 Dartom, bo Ty masz chłopie naprawdę problem- jesli nie poprawisz krążenia w mózgu, to leki przeciwpsychotyczne Ci nie pomogą, bo nie dotrą wszędzie tam, gdzie powinny. Inna sprawa to taka, jak poprawić to krążenie... Musiałbys trafić na naprawdę dobrego neurologa czy psychiatre, aby Ci ustawił leki. A z tym to jednak trudność jest. Odpowiedz Link
dartom.www Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 15:42 wiem wiem, niestety to prawda w 100 %, dni mijają, młodość ucieka Odpowiedz Link
lucky_leprechaun Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 16:06 Hej, a czy to dotychczasowe Twoje lecznie boreliozy zmiejszyło u Ciebie tę psychozę? Ciekawe, jak to jest w końcu z naczyniami mózgowymi w boreliozie- czy zaburzenia ukrwienia sa przez stan zapalny śródbłonka naczyń, czy moze przez spowolnienie przepływu, albo mikrowylewy, czy moze to sprawka neurotoksyn z rozpadających sie bakterii. Brałeś cos dozylnego? Może to by Ci pomogło. Tzn. mam na mysli biotraxon, oczywiście. Odpowiedz Link
mariano_84 Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 17:55 Czytajac ten post troche sie załamałem Tez mam zaniki własnie w płatach czołowych, kiedy zaczałem leczenie moja agresja sie nasiliła, potrafie tez osiagnac całkowity spokój. Przed leczeniem jedynie co czułem to otłumanienie. Nie mam jeszcze oficjanie potwierdzonej boreliozy poniewaz jest to sprawa przewlekła i dlatego jutro bede dzwonil do Poznania w sprawie PCR. Musze miec jakis dowód, zeby nie patrzyli na mnie jak na wariata. Jak naprawic to krazenie mozgowe?Za pomoca psychotropów czy poprzez leki typu memotropil? Za niecały tydzien mam wizyte u psychola ktory wierzy mi juz ze nie jest to wyłacznie sprawa psychiki. Zastanawiam sie czy nie poprosic go o właczenie bioxetinu ktory kiedys brałem, ale z postepem choroby moj organizm przestał reagowac na niego. Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 18:25 Jeżeli chodzi o krążenie mózgowe, to jak wygląda twoje spożycie kofeiny ? Spożycie kofeiny zmniejsza ukrwienie mózgu średnio o około. 23% Dawka kofeiny 41mg(z badania spect, w grupie osób lekkiego spożycia kofeiny) dziennie powoduje zredukowane ukrwienie mózgu w istocie szarej przedniego płata o 19%. U osób spożywających dużo kofeiny (648mg) ukrwienie to było zmniejszone o 26 procent. tu jest to badanie www2.rsna.org/pr/target.cfm?ID=127 Może odstawienie kofeiny zmniejszy twoje objawy. Odpowiedz Link
dartom.www Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 18:33 wiem wiem , nie pije juz kawy, od dawna, a zaburzenia obsesyjno-kompulsywne to juz mam conajmniej od 4 lat , wiec grubsza jest to sprawa, tez musze zrobic PCR, zeby wiedziec w 100 % z czego sie lecze i wyegzekwować odpowiednie leczenie, chociażby i przez sąd Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 18:36 kofeina to także herbata i czekolada pamiętaj Odpowiedz Link
dartom.www Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 18:30 no zmniejszylo, 3 tygodnie leczylem sie dozylnie, teraz 4 czy 5 miesiac lece na doustnych, jest lepiej znacznie lepiej, ale nie wiem co dziala, caly czas biore tez carbomazepine (finlepsin retard) w maksymalnych dawkach (przeciwpadaczkowy) Odpowiedz Link
mariano_84 Re: psychoza, leki przeciwpsychotyczne 03.05.07, 20:34 U mnie to wyglada tak ze kawy w ogole nie pije poza cappucino od czasu do czasu. Herbata...bede musial zastapic czyms innym. Jezeli chodzi o czekolade to nie wiedziałem Zastosuje sie do porad i zobacze co sie bedzie działo. Odpowiedz Link