Dodaj do ulubionych

Moje dziwne objawy boreliozy?

24.05.07, 22:53
Witam Was serdeczniesmile
Jestem tu nowa i od paru dni intensywnie przeglądam to forum.Tak jak
wiekszosc
z was chodze od paru lat ok 6 po lekarzach i nie są w stanie oni mnie
zdiagnozowac.Oczywiscie narazie zdiagnozowali mi nerwicesmilei polecili
psychologów.W naszym kraju chyba sie juz tak utarło ze jak nie wiadomo co za
choroba to napewno nerwica.
Jak wiekszosc z was mam bardzo podobne objawy.Ale zastanawia mnie jedno co
meczy mnie od 3 tyg.Dokładnie od 18 dni nic nie jem.Jestem jedynie na
płynach,a
wszystko przez to ze zjedzenie czegokolwiek konczy sie dławieniem,uczuciem
jakby pokarm wpadał do tchawicy i pobytem na ostrym dyzurze gdzie biorą mnie
za
znerwicowaną.A ja jestem zrozpaczona.Zaczeło sie od tego ze raz na jakis czas
sie dławiłam i moja mama smiała sie ze nie umiem jesc.Było to sporadyczne ale
zaczynało byc coraz czesciej i czesciej.Az doszło do tego ze tylko pije i to
z
wielkim trudem sad Oprócz tego odkrztuszam zółtawy śluz.Miałam robiony rtg
płuc
na którym nic nie wyszło.Byłam u 5 laryngologów którzy stwierdzili ze nic tam
w
przełyku nie widzą.Kazali wykonac rtg przełyku z wypiciem kontrastu ale
jestem
na niego uczulona wiec badanie odpadasad
Czy ktos z was miał moze podobny objaw przy boreliozie?I czy to wogule
podchodzi pod objawy boreliozy?
Błagam pomózcie bo jestem juz na skroju rozpaczy.

Pozdrawiam.Karolina
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.05.07, 23:02
      Moze byc taki objaw w boreliozie. A masz i inne objawy?

Powinni ci tez pomierzyc cisnienia w przelyku, moze gdzies w jakiejs pobliskiej
      Akademii Medycznej. Bo teraz nie masz testu na poparcie swojego objawu.
      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.05.07, 23:18
        Artur objawów przez te 6 lat miewałam tyle ze o połowie chyba nie pamietam.Ale
        od roku mam potworne bóle pleców,gownie zlokalizowane w prawej łopatce.Miałam
        robione rtg kilka razy,oglądali je neurolodzy i ortopedzi i powiedzieli ze mam
        zwykłą skolioze którą mają setki ludzi i ze to pewnie od tego.Dostałam leki
        przeciwbólowe ale nic nie pomogły.Potem leczenie polegało tylko na tym ze
        zmieniali mi leki i zwiekszali dawki.Ale to mało skutkowało.Lądowałam z tymi
        bólami na pogotowiu bo były nie do wytrzymania.Oprócz tego dusznosci.Gownie z
        lewej strony,wiec badali mi serce.Miałam robione ekg ale zawsze wychodziło w
        normie.Miałam podłączonego holtera cisnieniowego jakies 3 tyg temu i wyszło ze
        mam duze skoki cisnienia i pulsu nawet do 200/min.Odczuwam kołatania serca.Ale
        ze od dwóch lat mam zanik miesiaczki lekarze powiedzieli ze to zapewne od
        niej.Ale pryczyny znaiku miesiaczki tez nie znalezli..
        Do tego pieką mnie ostatnio oczy.Mam suchą skóre,poty.Jestem zmeczona(ale to
        moze do tego ze tyle juz nie jem).Swedzi mnie ciało głownie rece i
        nogi.Wypadają włosy.Mam biały nalot na jezyku i wręcz fetor z buzi.I od jakis 2
        tyg zgage.Mam obecnie tez zapalenie pecherza i pochwy.DOstaje czopki ale jakos
        specjalnie poprawy nie odczuwam.3 tyg temu byłam w szpitalu na neurologii i
        lekarze powiedzieli ze "prawdopodobnie miałam niedokrwienie mózgu bo objawy na
        to wskazują".Mam lekki niedowład prawej reki.Czuje jakby mi je
        pogipsowano.Ciągną mnie nogi.Mam szumy w uszach i uczucie jakby były
        przytkane.No tych objawów to bym mogła wymieniac i wymieniac jescze...
        Chyba powinnam podsumowac i zadac pytanie czy nie mam psychozy?big_grin
        • peterka4 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.05.07, 23:28
          biegnij szybko do laboratorium i zrób badanie na chlamydię.Pieczenie oczu i
          zapalenie układu moczowego i brak miesiączki to może odróżniać od
          boreliozy.możesz mieć i jedno i drugie.
          • reni5553 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.05.07, 23:48
            zaawansowana candida ???
            • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.05.07, 23:56
              Reni a czemu uwazasz ze candida?Które z tych objawów pod nią podchodzi?
              Kurde mnie najbardziej meczy to dławienie.I to ze cały czas wypluwam śline bo
              mam jej teraz az nadto.Jak przy wsciekliznie tongue_out i sluz taki zółtawy.
          • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 25.05.07, 08:08
            Przychylam się do zdania peterki4-uważam,że chlamydie są o wiele częstszą
            współinfekcją borteliozy niż się może wydawać;tu ch. jest wysoce prawdopodobna.
            jmgpk6
        • artur737 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 25.05.07, 00:08
          Zrob sobie te badania na borelioze w Poznaniu (na citrosepcie).

Jak kiedys zaczna w Poznaniu robic badania na koinfekcje to tez zrob tzn na
          bartonelle i babesje. Ale na razie nie robia.

Niektore twoje objawy moga niby wskazywac na rozrost candidy, ale ten przelyk to
          raczej nie. Zagladali ci do niego? W gastroskopii widac czy przelyk jest tez
          pokryty bialym nalotem jak jezyk.

Warto zapewne abys zapoznala sie z watkiem na temat diety na antybiotykach i
          zajrzyj na forum Candida.
          Ogolnie dieta + olej oregano zapewne jest dobrym pomyslem na czas oczekiwania na
          wyniki.
          • artur737 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 25.05.07, 00:11
            na candide wskazuja bialy jezyk, poty i zmeczenie. Ale wszystko to jest ciagle
            niejasne i sugeruje wiecej badan.

Na forum Candida powiedza ci jakie badania wykonac na Candide.
          • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 25.05.07, 00:14
            Artur
            zaglądali mi do przełyku.Tzn laryngolodzy i mówili ze nic nie widac oprócz
            zaczerwienienia.Gastroskopi nie zrobili z dwóch przyczyn-brak szczepien na
            zółtaczke a dwa posuła im sie aparatura(mam chyba pecha ostatnio do popsutych
            urzadzen).Jutro znów ide do kolejnego laryngologa by dał mi skierowanie na
            rezonans przełyku(podobno wykrywa wiele rzeczy)

A czemu te badania w Poznaniu zrobic z citroseptem?Wychodza wtedy dokładniejsze?
            I ile czasu przed badaniem nalezy je brac?No i czy tak jak w moim przypadku
            mozna je brac na czczo?
            • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 25.05.07, 00:29
              Dodam jeszcze ze 3 tyg temu lezałam na neurologi z tym niedokrwieniem.A
              znalazłam sie tam gdyz obudziłam sie rano i przez 2 h nie mogłam nic mówic.Z
              ust wydobywał mi sie jedynie bełkot.Moja przerazona mama myslała ze ja nie
              kontaktuje i ze odciełam sie od swiata.Ale ja wszystko rozumiałam.Nie mogłam
              tylko mówic i na telefonie wystukałam jej co sie ze mną dzieje.Miałam przy tym
              wtedy bezwładną prawa reke i te bolące nogi.Wyszedł mi podwyzszony alat i
              aspat.Jutro sprawdze ile dokłądnie.I wysoki cholesterol i lipidogram.CZy to
              mozliwe ze to nie było niedokrwienie a jakis własnie atak tej boreliozy?
              • fikemola Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 25.05.07, 12:50
                Karolaa ja też miałam takie przejścia z nie-mówieniem, paraliżem ręki itp. do
                tego połowiczne widzenie, zrobili mi CT mózgu które nic nie pokazało... to
                pewnie było niedokrwienie ale myślę że to od borelki... aha i jeszcze mi się to
                powtarzało... kiedy zrobiłam badania na boreliozę miałam dodatnią Elisę IgG i
                IgM.

A citrosept wypłukuje z tkanek bakterie do krwi, zwiększyć szanse wyłowienia
                ich DNA, trzeba go brać 3 dni w maksymalnych dawkach i czwartego dnia pobrać
                krew.

Jest osobny wątek o PCR i citrosepcie.

pozdrawiam

• eter05 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 25.05.07, 20:16
                karolaa21 napisała:

> Dodam jeszcze ze 3 tyg temu lezałam na neurologi z tym niedokrwieniem.A
                > znalazłam sie tam gdyz obudziłam sie rano i przez 2 h nie mogłam nic mówic.Z
                > ust wydobywał mi sie jedynie bełkot.Moja przerazona mama myslała ze ja nie
                > kontaktuje i ze odciełam sie od swiata.Ale ja wszystko rozumiałam.Nie mogłam
                > tylko mówic i na telefonie wystukałam jej co sie ze mną dzieje.Miałam przy
                tym
                > wtedy bezwładną prawa reke i te bolące nogi.Wyszedł mi podwyzszony alat i
                > aspat.Jutro sprawdze ile dokłądnie.I wysoki cholesterol i lipidogram.CZy to
                > mozliwe ze to nie było niedokrwienie a jakis własnie atak tej boreliozy?

Karola mialam takie objawy i taka diagnoze,wiec to chyba bb.tak robi
    • nataszkam Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 25.05.07, 20:55
      Tu możesz poczytac o neuroboreliozie i jej manifestacji- od str. 39:

www.borelioza.tivi.pl/downloads/neurologia_polska.pdf
      Mogą występować udary niedokrwienne i zwężenia naczyń krwionośnych w mózgu. No
      i zajęcie nerwów- aż dziwne, że przy zaburzeniach połykania nie postraszono Cię
      SM smile

A artykuł wcześniejszy też jest o boreliozie- też niczego sobie.
      Jeśli jeśc niemożesz, topadniesz jak kawka. Może nutridrinki pomogą? Są w
      postaci płynnej i półpłynnej- naprawde warto spróbować.
      Może odezwie się Marteczkac- ona, biedna, też miała różne takie historie, nim
      zaczęła się leczyć.
      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.05.07, 10:32
        Jejku jestem wam tak wdzieczna za wasze wypowiedzi.Jestescie naprawde kochanismile
        Niestety chyba mam ostatnio pecha.Miałam wczoraj miec robiony rezonans przełyku
        który miał wszystko wyjasnic.Pojechałam do kliniki.A tam pani mi mówi ze do
        zamknietego sie nie zmieszcze bo to mała tuba(a ja jestem otyłą niestety
        osobą).No to mówie pani ze byłam zapisana na otwarty.Na co ona mi wyjasnia ze
        na otwartym nie da sie zrobic przełyku sad Kierują mnie do radiologa.Ide i
        słysze ze moge zrobic jedynie tomografie z kontrastem,ale musze wrócic sie do
        laryngologa po nowe skierowanie.Ale niestety jestem uczulona na kontrast sad
        Poza tym jak byłam w piatek u laryngologa obejrzał mnie i powiedział ze nic nie
        widzi ,a ja wczoraj otwieram buzie bo cos mnie migdał bolał i lekko patyczkiem
        do uszu go dotknełam i patrze a tam jest normalnie dziura a w niej białe
        grudki.Było tego od groma.Te grudki potwornie smierdziały.CZesc z nich udało mi
        sie wydłubac z migdała i od razu jakos lepiej łykało mi sie sline.Nie wiem czy
        mam znów isc do laryngologa i mu to pokazac skoro on nic nie widział?
        Niestety znów zaczeły mi sie bóle pleców.Mam nadzieje ze nie beda tak silne bym
        musiała jechac na zastrzyk bo nikt mi go nie da jak 21 dni nic nie jem.Wczoraj
        jak widziałam jak moi rodzice jedzą obiad to sie zasliniłam.Dzis ledwo miałam
        siłe wstac z łozka sad nie wiem ile uda mi sie jeszcze bez jedzenia.
        A czy wy tez tak macie ze te objawy wam sie zmieniają? ze jedne odchodzą i
        pojawiają sie jakies inne?

Pozdrawiam.Karolina
        • nataszkam Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.05.07, 19:55
          A czy Ty nie masz przypadkiem anginy? Bo te mało zapachowe grudki to jakos tak
          mi sie kojarzą. Z tym, ze pewnie miałabyś wysoka temperaturę, no i nie sądzę,
          aby laryngolog to przegapił.
          • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.05.07, 21:52
            Te grudki to promienica.Odkryto mi ją gdy chorowałem na kandydozę
            (grzybicę).Wykrywa się badaniem mikroskopowym.Zniknęła wraz z wyleczeniem
            kandydozy. jmgpk6
            • pusur Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.05.07, 21:58
              Te grudki to moga byc tez tzw zimne czopy - tak to nazywaja laryngolodzy. Siedza
              sobie na migdalach, wystarczy potem popsikac np Tantum verde. Sa niegrozne i nie
              ma sie co nimi przejmowac. Smierdza faktycznie i sa wielkosci sporego lebka os
              szpilki.
              • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.05.07, 22:14
                Radzilabym zrobic wymaz z gardla.Cos w tym wymazie moze wyjdzie.Czy pomyslalas
                o usunieciu migdalow skoro takie masz z nimi klopotow.
                • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 29.05.07, 13:11
                  Nataszkam mysle ze angina to nie jest bo mnie jakos nie boli te gardło ani
                  migdałki.No i oglądało mnie juz 5 laryngologów wiec mysle ze którys z nich by
                  angine rozpoznał.A co do temperatury to od 5 lat mam ok.37.2-37.6

Jmgpk6 a jak stwierdzono Ci tą promienice?Robiłas wymaz z gardła?Czytałam o tej
                  kandydozie.W sumie mam biały nalot na jezyku.

Basiu myslałam o usunieciu migdałków ale laryngolog(w sumie nie jeden)
                  powiedział ze jesli czesto mam zapalenie oskrzeli i płuc i jeszcze wytną mi
                  migdałki to będzie juz wszytsko mi szło odrazu w płuca i ze lepiej juz miec te
                  anginy.Na dniach znów bede u laryngologa i poprosze go o wymaz z gardła.Tylko
                  nie wiem w jakim kierunku najlepiej go zrobic?I czy z jednego wymazu mozna
                  zbadac pare rzeczy za jednym razem?

Wczorajsza noc była straszna.Obudziłam sie z potwornymi bólami od kregosłupa
                  opasujących az pod zołądek i serce.I nie wiedziałam czy to od kregosłupa,czy od
                  trzustki i wątroby.Miałam straszne poty.Podretwiały mi rece i nogi ze wogule
                  ich nie czułam.Takich bóli jeszcze nie miałam sadMyslałam ze juz sie wykoncze.W
                  dodatku zadnych przeciwbólowych nie moge bo od 24 dni juz nie jem.Dotrwałam do
                  rana.Rano chciałam pójsc do lakarza no i nic z tego bo nie ma juz miejsca na
                  cały tydzien i mnie nie przyjmie.Powiedział bym zadzwoniła na karetke.Ale oni
                  nie przyjadą bo strajki i to nie nagły przypadek.Pojechałam wiec prywatnie do
                  internisty.Wysłuchała moich objawów i rozszerzyła buzie jak nasłuchała ile tego
                  jest.Była w szoku ze lekarze w takim stanie gdzie nie moge nic łykac ani leków
                  ani jesc wypuscili mnie ze szpitala.Dostałam skierowanie na rezonans
                  kregosłupa,na tomografie przełyku i na usg jamy brzusznej.Oprócz tego dostałam
                  czopki bym mogła sie wypróznic.Lekarz stwierdziła ze byc moze zalega mi kał i
                  stad tak silne bóle.Faktycznie wypróznic sie nie mogłam.Czopki tez nie
                  pomogły.Dopiero lewatywa domowa przyniosła jakąs ulge.Ale dzis boli mnie cały
                  zołądek.I nie wiem czemu jak nic nie jem.Zrobiłam usg wczoraj i nic nie
                  wykazało oprócz tego ze jelito grube mam wielkosci jak to lekarz
                  okreslił"sznurówki" i ze powinnam miec wziernikowanie jelita.Ale powiedział tez
                  ze nie wiadomo czy to nie jest od tego ze teraz nie jem.Ale dodał ze od jelita
                  nie bolało by mnie pod łukiem zebrowym.Wiec znów nie wiadomo od czego cos mi
                  jest sadZasugerowałam tej lekarz czy to moze byc borelioza.Przyznała sie ze mało
                  o niej wie,ze trzeba wykluczyc wszystko inne i ze moge prywatnie zrobic sobie
                  badania w jej kierunku.
                  Mam wrazenie ze na dniach padne wyczerpana bez jedzenia i z bóli sad Dzis jade
                  robic tomografie przełyku.Ciekawe czy cos wykarze.

Pozdrawiam was ciepło.Karolina
                  • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.05.07, 14:45
                    Boshe dzis 26 dzien bez zadnego jedzenia cryingdzis jak widziałam jak moja mama je
                    obiad poprostu wymiękłam i sie spłakałam.Juz trace nadzieje ze kiedys wogule
                    bede jadła i ze bedzie wiadomo czemu tak jest..eh..rozmiekłam chyba za co
                    przepraszam..
                    • fikemola Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.05.07, 15:04
                      strasznie masz...
                      wpisałam w google "niemożność przełykania" i znalazłam m in. porażenie ośrodka
                      przełykania w mózgu, borelioza działa w mózgu więc może to od bb...
                      • fikemola Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.05.07, 15:06
                        aha i napisz jak poszła tomografia przełyku
                        • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.05.07, 21:03
                          Może dorażnie sytuację poprawiłby Bioparox tj.aerosol wziewny,który ma
                          działanie zarówno bakteriobójcze jak i przeciwgrzybicze(działa na candidę).Może
                          to być pomieszanie jakiejś infekcji z grzybicą(candida);trzeba odpowiednich
                          badań. jmgpk6
                          • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.05.07, 21:29
                            Pierwszy Twoj maly sukces,ze trafilas na przyzwoitego lekarza ktory dal Ci tyle
                            skierowan...i jeszcze jedno.napisalas ,ze robilas usg jelta.Chyba nie robia usg
                            jelita.Napisz prosze i wyjasnij mi to.A w sprawie migdalkow to byc moze lekarze
                            maja racje.Ale jesli te migdalki Ci sieja bakterie po calym organizmie to tez
                            zle.Ja usuwalam migdalki i mialam dlugo bardzo spokoj.Ale teraz mi sieja
                            zatoki.Czy zrobilas juz te badania nowe???Pisz!!!!!!!!!
                            • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.05.07, 21:35
                              Wiesz co.Byloby dobrze gdybys zrobila przeswietlenie zoladka czy tam nic nie ma.
                            • artur737 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.05.07, 21:51
                              Migdalki nalezy usuwac tylko w dwoch przypadkach:
                              1. potwierdzony w laboratorium snu bezdech nocny
                              2. niewatpliwe i dlugotrwale ropnie w migdalkach

Ja wiem, ze byly czasy kiedy wycinano migdalki nagminnie bo sie wydawalo, ze
                              jest narzad zbyteczny. Ale te czasy minely.
    • artur737 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.05.07, 21:46
      W boreliozie bakterie niekiedy atakuja zwoje nerwowe odpowiedzialne za proces
      polykania. A polykanie jest to bardzo zlozony proces i latwo cos popsuc. Z
      drugiej strony po wytruciu bakterii wszystko dosc szybko wraca do normy.
      Powiedzialbym, ze jest to objaw w miare latwy do leczenia.

JEZELI to jest borelioza to antybiotyki powinny na to pomoc na ten objaw w miare
      szybko. Mysle, ze w kilka tygodni, gora dwa miesiace.
      Np Tetracyklina 1500 mg -2000 mg dziennie lub dozylna cefalosporyna 2 g dziennie
      (ta ostatnia z dodatkiem jakiegos makrolidu przynajmniej+ ewent Metronidazol
      zaczynajac od malych dawek np 250 mg dziennie).

Ale na poczatku leczenia sie pogorszy bo wystapi herx, czyli przez jakis czas z
      polykaniem bedzie jeszcze gorzej. Czyli leczenie raczej dozylne aby nie trzeba
      bylo lykac lekow.
      Ale bez dodatniego wyniku trudno takie leczenie uzyskac, choc jest to czasem
      mozliwe ale trudne.

Znacznie lepiej (JEZELI to jest borelioza) aby leczyl lekarz obtrzaskany z ta
      choroba czyli polecony przez kogos na forum.
      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 31.05.07, 15:31
        Jesteście naprawde wspaniali,ze doradzacie i podtrzymujecie na duchusmile A wiec
        co do tomografi to zaskoczyła mnie mocno bo kazdy z lekarzy mówił mi ze to ze
        nie moge łykac na tle psychogennym mam(taa)wiec w sumie juz w to wierzyłam.No
        ale tomografia pare rzeczy wykazała.Moze najlepiej jak nie bede opisywac swoimi
        słowami tylko wpisze wynik który dostałam.

Wynik tomografi:Badanie bez kontrastu-uczulenie.Przełyk na całej długosci o
        niepogrubionej ścianie,zapadniety.Nie stwierdza sie obecnosci zmian ogniskowych
        w jego sąsiedztwie.Przepuklina rozworu przełykowego przepony.Nieregulerne
        obszary tkankowe o podwyzszonej gestosci w stosunku do tkanki tłuszczowej w
        obrębie sródpiersia przedniego,najpewniej przetrwała grasica.Konieczne badanie
        z kontrastem.Węzły chłonne śródpiersia i wnęk niepowiększone.Płuca bez
        zagęszczeni bez zmian ogniskowych.

Kazano mi sie udac z tymi wynikami do internisty i gastrologa,zrobic tomografie
        jeszcze raz z kontrastem(mimo ze mówie ze jestem uczulona na niego) i rtg
        przełyku z kontrastem.Jak odbierałam wyniki pytałam czy to mozliwe zebym od
        przepukliny przepony miała dławienie w przełyku ale nie udzielono mi
        informacji.Powiedziano mi jedynie ze skoro wyszła przepuklina to prawdopodobnie
        jeszcze cos wyjdzie na rtg.Ale przynajmniej nie jestem psychicznawinkOchranie
        tego lekarza mojego co przez 4 ;lata mi nerwice wmawiał;/W poniedziałek lece z
        tymi wynikami do internisty zobaczymy co powie.

Odrazu poprosze o skierowanie na te candida i zrobie.To fakt ze ta nowa lekarz
        chetnie wypisywała mi skierowaniasmilenawet sama sie pytała czy jeszcze mi cos do
        głowy przychodzismiletak wiec mysle ze nie bede miała problemy ze skierowaniem i
        na to badanie.
        Basiu usg miałam jamy brzusznej.I tam wyszło ze mam jelito grubosci sznurówki i
        musze zrobic wziernikowanie jelita grubego.
        Artur tak własnie mi powiedział laryngolog ze migdałki są potrzebne i ze on nie
        jest za ich usunieciem mimo ze tak czesto mam anginy.Powiedział ze łatwiej
        wyleczyc angine niz zapalenie płuc.I mysle ze chyba miał racje.Artur piszesz ze
        przy boreliozie atakowane są te zwoje nerwowe.A czy jest sposób by jakos to
        sprawdzic?To pewnie przez rezonans głowy?
        W sobote pojade i zrobie sobie westen blota w obu klasach.Rozmawiałam z Panią
        Beatą i tak doradziła a widze ze jest tu autorytetem wiec tak uczyniesmile
        I czy wogule to jest mozliwe zeby np borelioza powodowała przepukline?I jakos
        wierzyc mi sie nie chce zeby to od przepukliny nie jesc bo gdzie przepona a
        gdzie przełyk?No i przepuklina z dnia na dzien mi sie nie zrobiła a ja jednego
        dnia przestałam jesc..ale moze sie myle.To tylko moje domysły.Zobaczymy co
        powie moja lekarz w poniedziałek.

Pozdrawiam i dziękuje Wam smile
        • zazule Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 31.05.07, 15:56
          Przepuklina rozwory przełykowego moze dac takie dolegliwosci.
          pozdr
          zaz
          • artur737 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 31.05.07, 16:36
            Przepuklina rozworu przelykowego jest rzecza czesta i zwykle dajaca co najwyzej
            minimalne objawy. Gdyby dobrze zbadac nas wszystkich to podejrzewam niezly
            procent by mial stwierdzone jakies przepukliny tu i owdzie.
            Moze wiec to byc znalezisko tylko przypadkowe i niekoniecznie zwiazane z twoimi
            objawami choc kto wie, moze i jest to przyczyna.
            • michal056 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 31.05.07, 21:11
              U mnie po gastroskopii też stwierdzono przepukline rozworu przełykowego
              przepony i nadzerki.Szklanke wody mogłem pic tylko małymi łyczkami.Rok czasu
              brałem Lanzul na powstrzymanie kwasów.Gdy zaczałem stosować miksture
              Słoneckiego mołem odstawic leki i nastapiła znaczna poprawa.Polecam
              kazdemu.Pije ja do tej pory i uwazam ze dzieki niej utrzymuje swój układ
              pokarmowy w ryzach www.bioslone.pl/
              • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 01.06.07, 11:17
                Michał a czy tez wogule nie mogłes NIC jesc? rozumiem ze piłes tylko szklanke
                wody dziennie?A i napisz mi prosze czy masz borelioze i czy to ma cos wogule
                wspólnego.Boje sie ze lekarze bedą to wszystko podciągac pod tą przepukline a
                ze to moze nie od tego.Michał jesli mozesz podaj mi swojego meila prywatnego
                (mam na mysli nie na gazecie,bo mam problem z wysłaniem tam meila)

Pozdrawiam.Karolina
                • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 01.06.07, 11:28
                  Mnie sie wydaje,ze nie powinnas laczyc przepukliny z borelioza.To sa dwie rozne
                  sprawy ktore sie nalozyly.pozdrawiam.Masz naprawde szczescie,ze trfilas na
                  fajnego lekarza.
                  • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 01.06.07, 13:38
                    27 dzien jak nie jem...padne dzis bo juz nie mam sił nawet głowy trzymac...sad
                    • zazule Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 01.06.07, 14:30
                      zazyj nospe w duzych ilosciach kilka razy dziennie
                      pozdr
                      zaz
                      • fikemola Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 01.06.07, 14:44
                        z nospą trzeba uważać aby się znadto nie zwiotczyć...
                        karolaa a czy cicie gęstrzych płynów wchodzi w grę? Ja bym chyba piła jakieś
                        odżywki dla mięśniaków (wysokobiałkowe) rozpuszczone np. w mleku albo w wodzie,
                        no nie wiem, są to preparaty w proszku które dobrze się rozpuszczają, mój
                        chłopak pił takie coś jak ćwiczył.
                        • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 01.06.07, 15:09
                          Nie zazyje nospy bo ja nie jestem wstanie nic przełknąc.Jesli chodzi o to co
                          daje rade wypic to jest to woda,ten danio mleczny do picia i mleko,i soki w
                          kartonach.Ale np konsystencja kubusia juz nie wchodzi w gre sad I nie wiem czemu
                          ale tylko zimne napoje mi przechodza.
                          • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 01.06.07, 18:00
                            zdaje mi sie,ze w aptekach dostepne sa jakies takie napoje dla ludzi ktorzy
                            maja problemy z jedzeniem.Kup tez sobie soczki bobo frut dla dzieci tam jest
                            troche przecieranego miazszu.Zrob cos - jak dlugo mozna tak ciagnac.????Badanie
                            zoladka.Jak boisz sie gastroskopii to chociaz przeswietlenie.
                            • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 04.06.07, 17:05
                              BAsiu dzis kupiłam nutridrinki i bede próbowac je wypic.Sytuacja ma sie
                              nastepująco.Byłam z wynikami tomografi u dwóch lekarzy i mam dwie rózne
                              opinie ;/Jeden powiedział ze od przepukliny moge miec dławienia a lekarz
                              neurolog u której dzis byłam postukała mnie popukała powiedziała ze wyglądam na
                              idealnie zdrową a ze miesiac nie jem to nic złego bo jak schudne na dobre mi
                              wyjdzie :] Obejrzała wyniki tomografii i powiedziała ze podejrzewa ze to od
                              przetrwałej grasicy i ze na jej oko w 90 % mam miastemie indifferentpostraszyła mnie
                              wózkiem inwalidzkim i kazała wykonac badania w szpitalu.No ale niestety w
                              szpitalu nie zechcieli mnie pryjąc bo strajkują sad Jutro mam wizyte u
                              gastrologa.Zobacze co on powie o tych wynikach.Ostatnio znów potwornie bolą
                              mnie plecy.rano nie mam juz siły wstac z łozka.Pieką mnie oczy.Swedzi całe
                              ciało.Aaa o najwazniejszym bym zapomniała-zrobiłam badania westen blota w obu
                              klasach i czekam na wynikismile mają byc za ok 3 tyg.Zastanawiam sie czy jesli
                              wyjdą ujemne czy warto doszukiwac sie w kierunku boreliozy?
                              • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 04.06.07, 17:23
                                Pieką oczy,swędzi ciało-coraz bardziej wygląda mi to na benzynkę(CPN)lub
                                cytrynkę(CTR);zwykłe badania serologiczne(IgM i IgG nie są drogie). jmgpk6
                                • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 05.06.07, 21:20
                                  Prosze o wyjasnienie o co dokladnie chodzi.Nie kazdy jest tak biegly w sprawie.
                                  • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 05.06.07, 21:34
                                    Objawy pasują m.in.do chlamydii pneumoniae-patrz opisy w wątku "jeżeli nie
                                    borel-to co" cz.1 i cz.2(autorstwa zazule i in.)jmgpk6
                                    • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 06.06.07, 11:08
                                      Nie mam juz sił.Co lekarz to inna diagnoza.Wczoraj byłam u gastrologa.Nie
                                      chciał zbytnio nawet obejrzec wyników tomografii i usgindifferent Dał mi skierowanie na
                                      rtg przełyku.I powiedział ze to ze nie moge łykac to zapewne zaburzenia
                                      motoryki przełyku.Jak spytałam czy to moze byc ta miastemia którą neurolog
                                      podejrzewa to zaczał sie smiac.A ja czuje sie coraz gorzej.Mija miesiac jak juz
                                      nie jem.Coraz mniej mam sił.Ciezko mi juz wstac z łozka a co dopiero isc do
                                      lekarza.Chciałam połozyc sie do szpitala ale są strajki i nie przyjmują:]A ja
                                      mam coraz dziwniejsze objawy.Czuje sie jakbym od srodka sie trzesła,jakbym w
                                      rekach czucia nie miała.A z głową to juz wogule dziwnie-niby zawroty,czuje sie
                                      jakby mnie ktos na karuzeli zakrecil i dopiero bym z niej zeszła,jakbym mózgu
                                      nie miała,taka zupełna pustka w głowie a zarazem odczuwam cisnienie w
                                      głowie.Czasem az oczy mruze i siadam.Mam wrazenie jakbym zgłupiec zaraz miala i
                                      nic nie rozumiec.CZasem mam wrazenie ze tak dziwnie przyglądam sie rzeczom
                                      jakby dopiero po chwili docierało do mnie na co patrze.Czy ktos z was miał
                                      podobne objawy i odczucia?
                                      • fikemola Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 08.06.07, 11:13
                                        kurcze, biedna jesteś...

co do dziwnego i spowolnionego postrzegania otoczenia to mam takie napady
                                        otępienia, nawet jak patrzę na swoje ręce to jakieś obce mi się wydają, nic
                                        przyjemnego...

Kupuję dziś odżywkę białkową, moja pielęgniarka podawała ją swojej mamie kiedy
                                        ta nie mogła jeść stałych pokarmów i twierdzi że to dobry sposób, też Tobie
                                        radzę poratować się tą odżywką abyś nie straciła całkiem sił.

Ja chudnę bardzo szybko i słabnę, a więcej (objętościowo) jeść zwykłego
                                        jedzenia nie dam rady (jestem na diecie ubogiej w węglowodany).

pozdrawiam
                                        • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 12.06.07, 14:55
                                          Napisz cos.Co z Toba.Ja mam teraz takie problemy z gardlem ,ze czuje jakbym tam
                                          tarke miala.Nie rozumiem jak osoba bioraca debecyline moze miec coraz gorsza
                                          infekcje gardla.Chyba po prostu nie ide na debecyline.
                                        • fikemola Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 12.06.07, 15:16
                                          zaczęłam stosować odżywkę białkową dla sportowców (90 % białka) - proszek
                                          ładnie się rozcieńcza tworząc coś jakby mleko, mogłabyś to pić bo jest tak
                                          rzadkie jak właśnie mleko

napisz co u ciebie
                                          pozdrawiam!
                                          • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 12.06.07, 22:35
                                            Jestescie kochani.Ale mi juz brakuje sił i wogule jakos sie załamałam.Znów
                                            usłyszałam diagnoze.Udało mi sie zrobic ten rtg z kontrastem,ciezko było
                                            strasznie,krztusiłam sie,oplułam pana radiologa i aparature ale na szczescie
                                            sie udało.Wyszło ze kontrast zatrzymuje mi sie w przełyku co wskazuje na
                                            achalazje przełyku.Byłam z tym dzis u gastrologa i mnie pocieszył.Powiedział ze
                                            to nieuleczalna choroba polegająca ze nastapił jakis stały skurcz przełyku i
                                            pokarm sie tam zatrzymuje.Nie ma na to leków.Jedynie jakies balonikowanie
                                            przełyku pod narkozą które przynosi ulge na 2 tyg.Lekarz powiedział ze mam
                                            przechlapane i nie ukrywał przede mną ze to cos bardzo powaznego sad Ale dziwi
                                            mnie zeby ta achalazja zrobiła sie jednego dnia.Pytałam go czy to mogło byc po
                                            tym niedokrwieniu ale sam nie bardzo wiedział.Przeszukiwałam google w temacie
                                            achalazji ale nie znalazłam nic specjalnego.Doczytałam za to ze jest cos jak
                                            pseudoachalazja która wskazuje ze to achalazja ale ze to co innego i czesto
                                            lekarze to mylą.Jak myslicie czy to moze byc ze achalazja jest przy bb?Nie mam
                                            jeszcze wyników WB.Ostatnio znów powracają te cholerne bóle łopatki i pleców.I
                                            czuje sie psychicznie jak po jakiejs traumie.Taka wymeczona,jakbym miała rozum
                                            postradac.tez tak macie?

Filkemolku a ta odzywka to zastepuje posiłek?Czemu wogule ją pijesz?Ja od paru
                                            dni kupuje sobie te nutri drinki i udaje mi sie jednego dziennie zmeczyc.Jeden
                                            taki drink zastepuje podobno jeden normalny posiłek.A to ma jakis smak?Kupuje
                                            sie w aptece czy sklepie dla sportowców?

Pozdrawiam was cieplutko kochani i dziękuje za wsparcie i zdrówka wam
                                            zycze.Karolina
                                            • artur737 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 12.06.07, 22:38
                                              Moze byc od bb
                                            • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 12.06.07, 22:43
                                              Doly tez czesto mi sie zdarzaja.Kazdemu.Nie jestesmy zdrowymi ludzmi.Kazdy na
                                              cos choruje.I co zdecydujesz sie na tego balonika.I co lekarz powiedzial???Jak
                                              masz sie odzywiac????moze taki lekarz powinien Cie skontaktowac z ludzmi ktorzy
                                              maja to co Ty.od tych ludzi dowiedzialabys sie wiecej niz od
                                              lekarzy.Pozdrawiam.Tez jestem do kitu dzisiaj.
                                              • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 12.06.07, 23:28
                                                Artur nie wiem czy dobrze zrozumiałam,ale to znaczy ze przy boreliozie moze byc
                                                achalazja?Czy ze jest objaw podobny do tej achalazji i mozna ją pomylic łatwo?
                                                Mam od paru dni straszne bóle na mostku,jakby mi ktos pianino pistawił na
                                                klatce.Az nie mam jak wdechu brac.I nie wiem czy to cos nie od serca.Ale nie
                                                pójde do lekarza bo powie ze hipochondryk ze mnie.Chociaz czasem juz mysle ze
                                                moze naprawde psychicznie powinnam sie lecyc sadtyle objawów i tak sie
                                                zmieniają...
                                            • fikemola Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 13.06.07, 09:29
                                              Karolaa ja piję to białko o bardzo schudłam i osłabłam nie jedząc węglowodanów,
                                              to mleczko białkowe mnie dożywia - jem normalne jedzenie czyli mięso, warzywa
                                              ale jest granica objętości którą mogę pochłonąć wink a nie jest tego dużo więc
                                              chudnę...

odżywka jest w sklepach dla sportowców, są różne, najlepsza jest ta z białkami
                                              mleka (polecana przez kulturystów), są też z jajek i soi, mają różne przyjemne
                                              smaki są słodzone różnymi słodzikami (wolałabym bez słodzika ale takiej nie
                                              znalazłam).

Zauważyłam że mam po takiej szklaneczce białka więcej energii i wrażenie że
                                              więcej nie schudnę smile

Co dopseudoachlazji to radzę podrążyć temat, a w wikipedii piszą że achlazja
                                              może nastąpić też na skutek "czynników autoimmunologicznych, infekcyjnych
                                              (głównie wirusy neurotropowe)" więc może i od bb to masz...

pozdrawiam!
                                              • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 14.06.07, 13:36
                                                Tyle ze gastrolog u którgo byłam powiedział ze achalazja jest chorobą samą w
                                                sobie i jedynie moze wynikac z miasteni miesni.Prosiłam by jakos ją jeszcze
                                                potwierdzic bo w opisie rtg mam ze "obraz przemawia za achalazją"ale on sie na
                                                mnie popatrzył i pytał czy mimo ze mam wyniki to im nie wierze ;/ i ze nie ma
                                                co sprawdzac tylko balonikowaniu sie musze poddac.Ale mi cos tak nie pasuje by
                                                ta achalazja z dnia na dzien mi sie pojawiła,bo ja z dnia na dzien przestałam
                                                jesc.A cytałam o achalazji ze bardzo długo sie rozija wiec tu mi cos nie
                                                pasuje.Ale moze sie myle.
                                                • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 14.06.07, 17:01
                                                  Mysle,ze sie nie mylisz.mysle,ze jak zaczniesz czytac wiecej o achalazji to
                                                  bedziesz wiedziala wiecej od lekarzy.Napisz co zamierzasz!!!!Czy sprobujesz
                                                  jeszcze u jakiegos lekarza???
                                                  • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 15.06.07, 10:19
                                                    Basiu juz sama chwilami sie gubie i nie wiem od której strony zaczac dalsze
                                                    badania.Dzis raniutko wybrałam sie do szpitala na neurologie na której 3 tyg
                                                    temu lezałam z tym niedokrwieniem by pokazac lekarzowi wyniki który mówił mi ze
                                                    to ze nie jem to zaburzenia emocjonalne :]Musze przyznac ze ejgo mina była
                                                    wielce zdziwiona gdy zobaczył ze mam achalazje i podejrzenie przetyrwania
                                                    grasicy.Powiedział ze to pewnie od grasicy a nie od achalazji czyli zupełnie
                                                    inaczej niz gastrolog.Na pytanie czy to moze byc cos z bakteriami to wogule nie
                                                    chciał nawet słyszec.Powiedział ze musze połozyc sie na neurologie jeszcze raz
                                                    i wykonac badania potwierdzające obecnosc grasicy a pózniej ją usunąc.To ze
                                                    musze zrobic badanie potwierdzające to zapewne racja ale nie ma mowy bym
                                                    połozyła sie do nich na oddział gdzie zrobiono ze mnie przed wszytskimi
                                                    rozchwianą emocjonalnie osobesad We wtorek mam miec EMG-próbe miasteniczną bo
                                                    jest tez podejrzenie miasteni.No i czekam na wyniki WB.Juz lada dzien po
                                                    niedzieli powinny byc.Nie wiem jak zbadac czy ta achalazja jest od bakteri i
                                                    wirusów albo ze na tle autoimunologicznym?
                                                  • magdag20 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 15.06.07, 13:55
                                                    Czytam i czytam i normalnie uwieżyć nie mogę co się dzieje, co do tej grasicy
                                                    to u mojego teścia w zeszłym roku usuwano grasicę- na Kardiologii- żył z nią
                                                    ponad 70 lat i nie dawała mu praktycznie żadnych objawów- usunięto ją w sumie
                                                    profilaktycznie- i podobno można ją gdzieś też usunąć laparoskopowo- on miał
                                                    niestety standardową operację. Pozdrawiam i życzę powodzenia w diagnozowaniu
                                                    oraz w leczeniu
                                                  • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 15.06.07, 14:50
                                                    Magdo piszesz ze Twój tesc nie miał praktycznie zadnych objawów od tej
                                                    grasicy/A czy mogłabys podac jakie miał te minimalne objawy?Bo rozumiem ze
                                                    jakies minimalne ale miał?Bede wdzieczna,moze to jakos pomoze mi w tym
                                                    diagnozowaniu.Bo lekarze nawet nie są narazie w stanie stwierdzic czy to
                                                    napewno przetrwała grasica czy cos innego.
                                                  • irena903 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 15.06.07, 15:25
                                                    bardzo zaluje,ze dopiero dziś czytam Twój wątek. Taki początek miałam 8 lat
                                                    temu.Wszystko wskazuje na miastenię a przetrwała grasica tylko to
                                                    potwierdza.Objawy miasteniczne to jak ufo,pojawiają sie i znikają.
                                                    Kładz się na neurologie. 22 czerwca są zapisy do poradni chorób mięsni w
                                                    Warszawie na ul.Banacha (NFZ),zapisy jeden dzien,mozna telefonicznie lub
                                                    prywatnie,70zł,w srody i czwartki przyjmuje najlepsza specjalistka od miastenii
                                                    dr.Strugalska.Mozna zapisać się telefonicznie.
                                                    Odstaw wszystkie psychotropy i leki nasenne i przeciwbólowe.One osłabiaja
                                                    mięsnie.
                                                    Polecam forum miastenia. Tylko nie te z gazety.
                                                    Tam dowiesz się wiecej.
                                                    Pytaj jak masz jakies pytania. Jestem miasteniczką i wiem co przechodzisz.
                                                    Na pewno jesteś normalna.
                                                  • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 15.06.07, 16:51
                                                    No wreszcie dostalas jakies wskazowki.Ja na Twoim miejscu zrobilabym tak jak
                                                    radzi Irena903.Ale na oddzial neurologiczny nie obrazalabym sie.Wiesz jak jest
                                                    dzisiaj z leczeniem.Czlowiek ledwie na nogach stoi a oni odsylaja.Wiec jak Cie
                                                    chca przyjac to moze lepiej skorzystac z tego.A i tak wyjdzie na Twoje ,ze
                                                    jestes normalna -bo jestes.Najprosciej zrobic z kogos wariata.A to oni malo
                                                    wiedza albo zupelnie nic.Konowaly.Pozdrawiam serdecznie i ciesze sie ,ze cos
                                                    powoli sie rozjasnia.
                                                  • magdag20 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 16.06.07, 15:10
                                                    Karolinko,
                                                    moj tesc nie mial zadnych objawow od strony grasicy- wykryli mu ja podczas
                                                    robienia MRI klatki piersiowej podczas zapalenia płuc i kazali to wyciac aby w
                                                    przyszłości nie zrakowiało. Po operacji czuje się teraz bardzo dobrze.Pozdrawiam
                                                  • yvonne99 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 16.06.07, 16:43
                                                    Bardzo Ci współczuję Karola,że tak sie męczysz...
                                                    Nikt lekarzy nie uczył etyki przez 40 lat to co sie dziwic...
                                                    Zycze Ci DUUUŻO zdrowia!!!!!!!!
                                                  • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 16.06.07, 21:45
                                                    Irenko czy mozesz podac mi jakies namiary na siebie?Mam na mysli numer gg lub
                                                    prywatnego meila?Bede bardzo wdzieczna.Mam bowiem pare pytan odnosnie miasteni
                                                    i nie chce ich umieszczac na forum bo odbiegają od tematu a nie chce wprowadzac
                                                    zamieszania tematycznegosmile
                                                  • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 16.06.07, 22:33
                                                    Karolina normalnie do niej napisz.Jej namiary masz.To jest jej nick i @gazeta.pl

Karolina normalnie sama do niej napisz.Jej adres to jej nick i @gazeta.pl

• irena903 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 17.06.07, 11:58
                                                    odbierz pocztę
    • irena903 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 17.06.07, 20:48
      Karolina,odezwij się.
      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 17.06.07, 21:21
        Irenko sprawdzałam poczte i nie nie dostałam sad
        • irena903 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 17.06.07, 21:45
          na GG sie nie znam.Napisz teraz na irenadec@wp.pl to postaram sie dziś
          odpowiedzieć chyba ,ze padnę. Czekałam na Ciebie na czacie u miasteników.
    • nikonman Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 17.06.07, 21:49
      Witam Karolino
      Jestem tu nowy, ale wiele z tego co piszesz jest mi znajome nie ze względu na
      boreliozę a na powikłania spowodowane migdałkami. Od urodzenia cierpiałem na
      zatoki Ściąganie ropy i tak dalej. Angina co 2-3 tygodnie i też lekarze mówili,
      że lepiej je mieć bo od razu bakterie do płuc wędrują, a tak to przynajmniej się
      na migdałach zatrzymują. Nic bardziej mylnego. W wieku 21 lat trafiłem wreszcie
      na profesora który stwierdził, że migdałki do dzisiaj nie mają potwierdzonej
      klinicznie swojej roli w organizmie i jeżeli jest z nimi przewlekły problem to
      należy je jak najszybciej usunąć. Każdy z nas ma anginę w gardle, ale stan
      chorobowy objawia się w momencie ich namnożenia . Jeżeli mówisz, że masz dziurę(
      fachowo to jest krypta) z której wycisnęłaś coś. To znaczy, że troszkę tego w
      migdałach jest. Ktoś już chyba Ci pisał a ja to potwierdzam, że migdały mogą
      siać niesamowite spustoszenie w organizmie. Ja miałem problemy z nerkami stawami
      płucami węzłami chłonnymi a mój brat zapaleniem osierdzia serca w wieku 18 lat.
      Pan profesor stwierdził ogólne zakażenie organizmu spowodowane przewlekłym
      stanem zapalnym migdałów. Moje migdały były wielkości śliwek i przed usunięciem
      w akademii medycznej przychodzili je obejrzeć. Patrząc nie wierzyli, że mogłem
      normalnie przełykać. Może skup się na razie na migdałkach ?
      Tylko trzeba trafić na dobrego laryngologa……… Może wymaz z gardła ? Jak trzeba
      to po prostu usuń. I wierz mi po usunięciu migdałów nie będziesz częściej
      chorowała na płuca. To mit. Mówię to z autopsji.
      Pozdrawiam Serdecznie
      Przemek
      • yvonne99 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 19.06.07, 01:09
        Karola co z Toba?Jak samopoczucie? Przeczytalam caly Twoj dramatyczny wątek.
        Pozdrawiam!!!
    • hopekk Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 19.06.07, 19:31
      Jak dobrze wnioskuje z watku masz problemy z miastenia tak? Jesli interesuje Cie leczenie jej to dam Ci dobry sposob na nia. Odezwij sie na email.
      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 21.06.07, 11:44
        To bedzie dłuzszy list ale chce wam przedstawic z ostatnich dni rezultaty.Wiec
        wybrałam sie z tymi wynikami rtg i tk do chirurga specjalizującego sie w
        chorobach przełyku.Wysłuchał mnie i powiedział ze olac przetrwałą grasice bo
        wyszła przypadkiem,przepuklina nic nie powoduje.Co do tego ze rtg wskazuje na
        achalazje przełyku powiedział ze konieczna jest endoskopia(3 innych gastrologów
        twierdziło ze nie widzi potrzeby)Powiedział ze wszystkie objawy wskazują na
        achalazje ale pare rzeczy mu nie pasuje a zwłaszcza to ze achalazja tworzy sie
        latami a nie jak u mnie z dnia na dzien,ze osoby przez to są chude a ja na taką
        nie wyglądam.No nie wie tylko skąd ten sluz który odkrztuszam.Na podsumowanie
        powiedział ze koniecznie endoskopie bo on podejrzewa ze pod tą achalazją kryje
        sie nowotwórsad
        Nastepnego dnia poszłam na badanie EMG w kierunku miasteni.I tam sie
        działo.pani neurolog która mnie wysłuchała i poswieciła mnóstwo czasu
        powiedziała ze najpierw zrobi mi inną próbe i jesli ona wyjdzie ujemna to
        dopiero wtedy na miestenie bo na wszytsko jej wyglądam tylko nie na miestenie.I
        powiedziała ze głowe sobie daje uciac ze ta próba wyjdzie dodatnia.I zrobiła mi
        próbe tężyczkową.Wyszła dobitnie dodatnia.lekarz powiedziała ze 20 lat nie
        widziała tak utajonej tezyczki i ze nie ma zadnych wątpliwosci ze ją
        mam.Powiedziałam jej o tym ze nie moge nic jesc i łykac i ze szykują mnie na
        balonikowanie przełyku a ona na to zebym w zyciu nie szła tam bo według niej
        nastąpił skurcz krtani który wystepuje przy tezyczce.Powiedziała tez ze
        wywołuje ona bardzo wiele róznych objawów.I wiecie co?Zapytała czy miałam
        kiedys kleszcza albo czy miałam kontakt z chorymi psami na boreliozesmileBYłam
        zdziwiona bo to pierwszy lekarz który sie z boreliozy nie smiał i sam
        zasugerował.Powiedziałam jej ze czekam na wyniki i powiedziała ze bardzo dobrze
        ze je zrobiłam.Wyszłam zadowolona bo myslałam ze juz jestem przy rozwiazaniu
        swojej giagozy.Ale nic z tego chyba.Poszłam do mojej neurolog która zleciła mi
        badanie na miastenie i ona sie wkurzyła ze nie zrobiono mi tego badania i
        powiedziała ze tezyczka nie daje zadnych objawów tylko skurcze miesni i nic
        wiecej.I ze to ze nie jem nic wspólnego z tezyczką nie masad no i co ja mam
        robic i myslec? Bo juz nie wiem czy szykowac sie na tą operacje czy szukac
        dalej w kierunku tej tezyczki.Wyników bb jeszcze nie ma.A juz 3 tyg mineły.A ja
        czuje sie coraz gorzej.Postanowiłam ze zrobie liste objawów które dokuczają mi
        od ostatnich 2 miesiecy.
        -Niemoznosc przełykania(jedynie płyny,odrazu czuje ze wszystko stoi mi w
        przełyku,ze sie dławie)
        -ciągłe odkrztuszanie sluzu zółtawego.
        -slinotok(nie nadążam z przełykaniem i wypluwaniem siły)
        -uderzenia w głowie(jakby od srodka mi ją rozpierało)
        -mety przed oczami
        -czuje sie jakbym była pijana,taka przymulona i przytruta toksynami
        -bóle w okolicy serca,czuje jakby miało mi peknąc,kołatanie,skoki pulsu do
        180/min
        -bóle pleców,głownie łopatki,nie do wytrzymania,zastrzyki nie pomagają nigdy.
        -dretwienie palcy rąk i stóp
        -biegunki lub zaparcia(mimo ze nic nie jem wiec nie wiem skąd organizm to
        wydala)
        -brak miesiaczki od 2 lat(raz na rok miesiaczkuje)
        -temp ciagle 37-37,5 i zwłaszcza wieczorami czuje sie jakbym miała sie na grype
        -zawroty głowy,jak ide czuje sie jakbym chodziła po nierównym chodniku,nogi mi
        sie jakby plątały
        -ciągłe zmeczenie,wstaje rano i za 2 h ja juz jestem spiąca i nie do zycia
        -a o psychoce juz nie powiem,połowy objawów to nawet chyba nie umiem
        opisac.czuje sie jakbym za chwile miała stracic rozum,jakbym cofneła sie w
        rozwoju i była niedorozwinieta,mam takie napady ze wydaje mi sie ze zaraz
        przestane rozumiec jezyk ludzki i zamiast słow bede gaworzyc jak
        dziecko indifferent,czasem jakbym sie czuła we snie,ze wszystko takie oddalone,czasami
        nie wiem co jest snem a co jawą.jakbym miała sie niekontrolowanie zachowywac-
        czyli nie panowac nad ciałem i zachowywac sie jak małpka.No jednym słowem jak
        psychol.Jakbym psychike miała stracic sie czuje.
        I coraz czesciej mysle by udac sie do jakiegos psychiatry by zamnkneli mnie i
        zaczeli leczyc sad
        -wypadanie włosów
        -swedzenie ciała(czasami bez zadnych zmian skórnych a czasami dostaje jakis
        wysypki i zaczerwien)
        -czasem metaliczny smak w ustach
        -bolą mnie i tak ciągną węzły na szyji i pod pachami
        -szybko sie mecze
        -drazni mnie swiatło,głownie słone jak wyjde na dwór to ide i patrze pod nogi
        tylko
        -szumy w uszach i przytkane uszy.
        To chyba na tle z ostatnich moich objawów sadsporo tego ale jakbym wymieniło
        wszystkie objawy sprzed 5 lat to chyba sama bym sie upewniła ze nadaje sie
        tylko jako hipohondryk sad
        Co wy o tym sądzicie szczerze?
        Pozdrawiam was ciepło i dziekuje za wasze wsparcie.
        • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 21.06.07, 12:06
          Chodziłbym tylko do tej neurolog od tężyczki,która wychwyciła możliwość
          boreliozy(bo objawy mocno na to wskazują);tą drugą od miastenii darowałbym
          sobie.Wyniki na bb pewnie ją potwierdzą.A tężyczkę może też coś jeszcze
          potwierdzi.To są moje intuicyjne sugestie.Zyczę zdrowia.jmgpk6
          • nikonman Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 21.06.07, 12:12
            Witaj Karola
            Cofam to co napisałem wczesniej o migdałkach. Nie przeczytałem wcześniej
            dokładnie twojej opowieści.Przepraszam.Mam nadzieję,że trafiłaś wreszcie na
            myślącą panią doktor która Ci pomoże. Trzymam kciuki.
            Pozdrawiam Serdecznie
            • kantyczka Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 21.06.07, 13:01
              Karola, jak czytam o Twoich dolegliwościach, to płakać mi się chce...Jak Ty
              strasznie cierpisz.Jesteś bardzo dzielna!
              Trzymaj się Pani dr od tężyczki-jak słusznie napisł jmpk.
              Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
              Magda
              • franiolek1 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 21.06.07, 13:32
                Karolina
                Przy takich objawach wracaj szybko do Pani od tezyczki! Na tezyczke nalezy
                podac wapno - czy ktos Ci to zaproponowal po dodatnim tescie.
                Objawy bardzo przypominaja borelioze - czekam wiec z Toba na wynik testu.
                Czy zrobilas tez test na chlamydie pn? Moze wymaz z gardla by sie przydal, ale
                w tym jest lepsza zaz.
                • likorek Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 21.06.07, 15:52
                  jeżeli czekasz na wynik bb już 3 tygodnie to zadzwoń tam gdzie to badanie
                  robili i dopytaj dlaczego jeszcze nie ma wyniku. szkoda czasu na czekanie i
                  cierpienie. trzymaj się!
                  • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 21.06.07, 16:12
                    Problem tylko w tym ze pani lekarz która wpadła na to ze to tężyczka i ją
                    potwierdziła nie leczy.jest neurologiem ale zajmuje sie tylko robieniem badan :
                    (Rozmawiałam z nią i powiedziała ze nie leczy.Powiedziała tez ze z
                    przyjmowaniem wapnia mam sie wstrzymac bo trzeba sprawdzic czy mam niedobory
                    wapnia czy magnezu czy potasu albo i tego i tego i ze trzeba sprawdzic co jest
                    podłozem tej tęzyczki i ze udac sie do endokrynologa dobrego bo tam według niej
                    nalezy szukac przyczyny.Ale ja w marcu tego roku lezałam na bielanach na
                    endokrynologi i wypisano mnie z niczym ze nie doszukali sie zadnych
                    nieprawidłowosci mimo ze od 2 lat niemiesiaczkuje i tyje.Powiedzieli ze mniej
                    jesc a okres wróci.Ale ja teraz juz 45 dni nie jem i prawie nie schudłam a to
                    juz nieco dziwne.Bede znów dzwonic do tej pani endokrynolog z bielan i powiem
                    jej o tezyczce ale pewnie nie bedzie chciała juz mnie słuchac bo według niej
                    mam nerwice i przewrazliwiona jestem.Zas moja neurolog uwaza ze ta teyczka
                    wyszła przypadkowo i ze napewno nie daje mi takich objawów.Ze jedynym objawem
                    tezyczki są skurcze miesni.I juz sie gubie.A co do tego ze nie ma jeszcze
                    wyników na bb to ja tam co 2 dni dzwonie i pytam czy juz są i juz mnie chyba
                    mają dosc smilePowiedzieli ze jest opóznienie i zebym zadzwoniła po niedzieli.A
                    moze ktos z was ma jakąs wiedze o tezyczce i jej objawach?Szukałam w necie ale
                    nie wiele tam tego.
                    • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 21.06.07, 20:59
                      czesc.Trafilam kiedys na jakies tezyczkowe forum jak weszlam w google i
                      wpisalam dretwienia albo mrowienia.Tylko tyle pamietam.Co to za lekarz co robi
                      badania a nie leczy.Przeciez na pewno ma znajomych lekarzy ktorzy zajmuja sie
                      leczeniem.Niech przynajmniej wskaze Ci lekarza ktory zajmie sie
                      leczeniem.Karola ja tez mam takie cigniecie wezlow w szyji.Ciagle chrzakam i
                      cos tam mi scieka po gardle jakby z glowy.Jest okropnie geste.Bardzo duzo
                      rzeczy zalatwilas.jestes b.dzielna.Napisze jeszcze.
                      • yvonne99 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 23.06.07, 08:42
                        Witaj,ja bym na Twoim miejscu zrobiła też te badania na miastenie-żeby ja
                        wykluczyc i wiedziec na pewno. A do lekarzy nie podchodz jakby Ci robili łaskę
                        tylko WYMAGAJ i nie bój sie tego ani nie wstydz!!! To jest ich obowiązek,żeby
                        pomagac-taki sobie wybrali zawód! A jak im niewygodnie to mogą go zmienić!
    • michaella2 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 23.06.07, 20:43
      Pierwszą diagnozą jaką usłyszałam było zapalenie stawu barkowego, gdy skarżyłam
      się na bóle i drętwienie ręki. Następnie gdy pewnego razu straciłam przytomność
      uznali że to zaburzenia czynności układu krążenia. Potem była mowa o zakrzepach
      krwi. Następna była padaczka częściowa. No i wreszcie trafiłam do szpitala.
      Zupełnie przypadkiem zostałam przebadana również na boreliozę, ponieważ moja
      sąsiadka z pokoju szpitalnego miała takie badanie. No i u mnie to wykryto!!!
      Kleszcza nie miałam od lat 6. Byłam szczepiona na choroby odkleszczowe. Nic co
      by przypominało 1 fazę nie miałam. Zaczęłam właściwie od 2. Oczywiście rzadnych
      rumieni, ani niczego skórnego co by chociaż cień podejrzenia na borelioze rzucało.
      • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 23.06.07, 23:48
        Nie moge znalezc tego forum tezyczkowego.Ale wtedy je przelecialm i nie
        trafilam na objawy podobne do Twoich.Napisz co z Toba.?Bardzo to przezywam.
        • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.06.07, 10:43
          jestescie kochanismile No niestety Basiu ta pani lekarz robi tylko badania bo ma
          tyle zgłoszen ze do 22 je wykonuje.I nie ma uprawnien do leczenia tylko do
          diagnozowania.Tez szukałam forum o tężyczce ale nic nie znalazłam
          ciekawego.Trafiłam na jedno i tam ludzie pisali ze mają dretwienia rąk i nóg i
          dusznosci.Czyli te objawy ja tez mam.Wczoraj pojechałam z tymi wynikami do
          mojego internisty od którego 2 lata temu zabrałam karte.Byłam ciekawa jak
          spojrzy na te wszystkie objawy i badania.I powiedział mi ze tezyczka moze dawac
          bardzo rózne objawy i ze moje bóle pleców to mogą byc od niej.Ze nawet to
          niedokrwienie mogło byc spowodowane przez skurcz serca,bo tezyczka powoduje
          skurcze najrózniejszych miesni i narządów.Powiedział bym kładła sie znów na
          Bielany na endokrynologie i ze muszą znalesc przyczyne tej tezyczki.I wiecie
          powiedziałam mu ze studiuje forum o boreliozie i ze czekam na wyniki i myslałam
          ze mnie wysmieje.A on ze bardzo mozliwe ze to oprócz tezyczki jeszcze bb albo
          cos innego.Narazie wypijam wywar z zupy pomidorowej.Nagotowałam to na miesie
          wiec zawsze jakiegos tłuszczu sie do zupy wygotowało.Tyle ze to mnei nie syci
          juz sadPotwornie głodna jestem.A jeszcze ten lekarz powiedział mi ze to ze nie
          jem to według niego zadna achalazja tylko nastąpił skurcz gardła od tezyczki.I
          zebym zadnej operacji balonikowania sie nie poddawała.W czwartek ide do tej
          endokrynolog co mnie nie chce juz widziec ale dzwoniłam do niej i jak usłyszała
          o tezyczce to sama powiedziała bym do niej przyszła.Mój lekarz powiedział ze
          gdyby ona nie wypisała mnie z bielan tylko doszukała by sie tezyczki to nie
          miałabym niedokrwieniasad
          W piątek moja mama zabrała mnie do bioenergoterapeuty;/ ja w to nie wierze ale
          mama próbuje jak sie da.To jakis pan który specjalizuje sie w wirusach i
          bakteriach.I wiecie ze jak od niego wyszłam to w domu czułam sie jak na tych
          opisywanych herxach indifferent wszystko bolało mnie,całe ciało,a tyle ci mi zaczeło
          płynąc flegmy z gardła to lezałam prawie na podłodze bo tak sie dławiłam.Nie
          nadązałam z jej wypluwaniem.Myslałam ze znów skonczy sie na pogotowiu.Ostatnio
          serce mi dokucza.Ciagle mi wali jakby wyskoczyc miało,rece wtedy wiotkie sie
          robią.I głowe jakby mi pompowano.to chyba skoki cisnienia.Mówie wam jaka ja
          głodna jestem potwornie sad Pozdrawiam Was cieplutko.Dziekuje ze jestescie smile
          • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.06.07, 11:50
            1.Piszą,że tężyczka wynika z niedoboru wapnia i magnezu-więc powinno wystarczyć
            ich uzupełnienie-np.pić kakao na mleku(najlepiej zagęszczonym)i objawy tężyczki
            (jeśli to ona)powinny minąć.
            2.zastanawiającym przypadkiem są te duże ilości wydalanej flegmy-w
            okresie,kiedy chorowałem na kandydozę miałem tak samo- po 21.dniach głodówki(a
            ty nie jedząc jesteś "prawie na głodówce")-"zdechłe" candidy masowo wydalały
            się z oskrzeli w takiej właśnie postaci;może więc rację ma reni - i oprócz
            jakiejś choroby innej-masz również rozwiniętą kandydozę?(ja tak miałem);trzeba
            by sprawdzić choćby z wymazu z gardła. jmgpk6
            • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.06.07, 14:28
              Tak tęzyczka wynika z niedoboru wapnia i magnezu ale mój lekarz powiedział ze
              to ma jakies podłoze i nie wynika samo z siebie.I najczesciej jest to od
              przytarczyc.To narazie tyle co wiem o tej tezyczce.A i powiedział ze jesli do
              od przytarczyc to moge wypijac litry tego wapnia i magnezu ale on i tak nie
              bedzie wchłaniany przez organizm i to nic nie da.Ja własnie wypijam
              kakao.niestety nie moze byc zageszczone bo nie przejdzie mi przez gardłosad dzis
              gdzies wyczytałam ze jakis chłopiec 8 letni miał tezyczke i kazał mamie ciągle
              w nocy czuwac nad nim bo mówił ze sie dusi sliną.Wiec moze cos w tym
              jest,chociaz w jego przypadku lekarze tez twierdzili ze to ze sie dławi z
              tezyczką nie ma nic wspólnego.Tu na forum wyczytałam w nocy jak preglądałam ze
              przy bb są uciski na nerwy i ze jesli uciska na którys(nie pamietam który)to są
              trudnosci w przełykaniu i ucuczie dławienia indifferent

Jmgpk a powiedz mi to ma byc ogólny wymaz z gardła by stwierdzic tą kandydoze?
              Bo ja dostałam skierowanie na wymaz z gardła ale tam nie pisze na co wiec nie
              wiem czy to oni tam chodują juz sobie sami na wszystko?Czy musi byc zaznaczone
              ze w kierunku kandydozy?
              • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.06.07, 14:42
                Wymaz ogólny-wyhodują to,co będzie-jak będzie candida,to też .jmgpk6
                • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 15:06
                  Kochani odebrałam własnie wyniki badan po miesiacu (nie)cierpliwego czekania smile

Ale niestety niewiele mi te wyniki mówią a są nastepujW badanej próbce surowicy
                  krwi metodą Western-blot stwierdzono przeciwciała dla Borrelia burgdorferi

-klasy IgM - VIsE -(-) wynik ujemny
                  -klasy IgG - p25,p41 - (+) wynik dodatni

Jak mam rozumiec?Czy to znaczy ze mam borelioze?Czy z takim wynikiem nalezy cos
                  dalej robic czy sobie odpuscic?
                  • nataszkam Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 15:16
                    Masz boreliozę- WB dodatni...
                    Z wynikiem to niekoniecznie trzeba coś robić, ale bwzwzględnie z leczeniem
                    boreliozy- tak, i to jak najszybciej.
                    • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 15:45
                      Nataszku a co znaczy ze jeden jest dodatni a drugi ujemny?Ze to przestarzała
                      bb? I skad mozna wiedziec ile czasu np ją mam?Bo widziałam ze niektórzy piszą
                      ze mają borelioze od 20 lat ale 2 lata temu zdiagnozowaną.
                      A i czy moja tęzyczka moze wynikac z bb?
                      • nataszkam Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 15:58
                        Karola, badaniami nie ustalisz, jak długo trwa choroba. Najczęściej się wie, od
                        kiedy może się rozwijać- początek objawów, zapamiętane ugryzienie kleszcza itp.
                        Nie wiem, czy tężyczka ma związek z Bb- w tej chorobie m.in. są zaburzenia w
                        mikroelementach, na pewno z Bb wiąże się poziom potasu, magnezu i wapnia
                        właśnie (często obniżone). A może przez Bb masz zajęty nerw językowo- gardłowy?
                        • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 16:06
                          A jak sprawdzic czy ten nerw własnie jest zaatakowany?Jest wogule taka
                          mozliwosc?Jeju jak dobrze ze Wy jestesciesmile
                        • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 17:31
                          Nareszcie wiesz co masz.Wraz z leczeniem boreliozy prawdopodobnie wszystko ci
                          przejdzie(jeżeli jest tężyczka,to pewnie tylko pośrednio-od boreliozy).jmgpk6
                  • luk-33 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 17:11
                    karoloaa nareszcie sie cos wyjasnilo smile Mailem tez zrobic sobie WB a nie PCR. Tyle podobnych objawow mamy to musi byc borelia.
                    Zdrwoiej
                    • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 17:32
                      Karola przeciez artur737 napisal Ci ,ze moze to byc od boreliozy.A on naprawde
                      wyglada na obtrzaskanego w temacie.No i sprawa sie wyjasnila.Teraz zasuwaj do
                      dr.Beaty.Z tego co wiem to ma zapchana skrzynke wiec mozesz sie liczyc z
                      tym .ze Twoj e-mail nie dojdzie.Mozesz dopisac sie do jej watku.Ona to
                      codziennie czyta.
                      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 20:12
                        tylko teraz nie wiem co mam od boreliozy a co nie.I czy robic badania dalsze
                        czy zajac sie tylko boreliozą.

A jak rozumiec to ze tylko jedna klasa wyszła dodatnia?Ze wynik jest jeszcze do
                        podwazenia?Czy to juz nie ma zadnych wątpliwosci?
                        • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 21:04
                          Z tego co wyczytalam z forum to kwalifikujesz sie do leczenia.Na bank.Dodatnie
                          IgM swiadczy o aktywnosci choroby a IgG swiadczy o przebyciu choroby.Ale sa
                          ludzie ktorzy nie maja dodatniego IgM a tylko IgG a maja aktywna chorobe.
                          • kwiat_wisni Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 27.06.07, 21:46
                            Twój wynik sugeruje, że masz pózną boreliozę, a nie przechorowaną. To jest
                            borelioza Karola. Wynik + Twoje objawy to jest borelioza. Napisz do Klematis7
                            ona Ci doradzi lekarza, który jest blisko Ciebie.
                            • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 28.06.07, 21:59
                              Eh..byłam dzis chyba u 4 lekarzy.Przedstawiłam im wyniki tezyczki i bb i
                              usłyszałam,ze tezyczke mam na tle psychogennym bo hormony mam w normie.Pózniej
                              usłyszałam ze tezyczka to zadnych specjalnie objawów nie daje oprócz jakis
                              skurczy.Potem ze bb to ja mam przechorowaną wiec co ja chce niby leczyc?Ze to
                              jakbym przysżła i chciała leczyc przebytą angine :] i ze wogule to tylko jedna
                              klasa wyszła mi dodatnia wiec po co sie doszukuje czegos na siłe..A potem
                              usłyszałam ze lekarz to nie wiele wie na temat tych wirusów(o zgrozo to
                              przeciez bakterie)i ze czy bede sie leczyc zalezy ode mnie ale on mnie nie
                              poprowadzi.
                              Czuje sie od dwóch dni jakbym mierała.Cos mi sie z sercem dzieje.Czuje jakbym
                              miała serce zwiotczałe,jakiejs staruszki.Ciagle gdzies kłuje ,skurcze.Mam
                              cisnienie 100/70 a w nocy miałam bezdech sad straszne uczucie myslałam ze juz po
                              mnie.Normalnie na chwile mi serce staneło a mama panikowała i karetke
                              wzywała..eh nie mam juz sił chyba na nic..chyba do psychiatry powinanm sie z
                              sobą udac..
                              • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 28.06.07, 22:26
                                Zrob sobie usg serca.To powinno Cie troche uspokoic.Moje serce tez ostatnio
                                szaleje i wiem jakie to straszne uczucie.Jedz jak najpredzej do dr.Beaty.
                                • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 30.06.07, 01:14
                                  Po prostu Cie podbijam i czekam na wiesci.I wierz mi ,ze malo jest historii na
                                  tym forum ktore by wstrzasnely mna bardziej.Strasznie to przezywam.
                                  • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 04.07.07, 19:15
                                    Basiu kochana jestes.Ja nadal nie jem.Równo 60 dni....serce mi coraz bardziej
                                    dokucza.Endokrynolog nie chce mnie widziec a w szpitalu strajkuja.Obdzwoniłam 3
                                    innych prywatnie i na urlopach.Chyba pecha mam.Ostatnio nie mam juz sił..i
                                    chyba juz nie mam sił nawet by cokolwiek dalej szukac i patrzec od czego ja nie
                                    jem...
                                    • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 04.07.07, 20:52
                                      Dlaczego nie jedziesz do dr.Beaty.???Musisz duzo pic.Mysle,ze to Twoje nierowne
                                      serce moze byc od braku jedzenia.W koncu to jest jak glodowka.Glodujacy tez
                                      pija tylko.Ja jedyna nadzieje widze w Krakowie.Mysle,ze to jest od bb.Czytalam
                                      historie na forum -jednej osobie odebralo nawet mowe(taki byl jeden z
                                      poczatkowych objawow.)
                                      • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 14.08.07, 12:01
                                        I wiesz karolaa co Ci powiem.Za kazdym razem jak napiszesz to ja sie
                                        autentycznie ciesze,ze zyjesz.JUz tak mi we lbie zakrecilas.!!!Jak
                                        dlugo mozna zyc na samych napojach????
    • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 04.07.07, 20:53
      Przed chwileczka wyslalam Ci wiadomosc na poczte.
      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 05.07.07, 12:39
        Basiu problem polega na tym ze zebym podjeła leczenie u dr.Beaty musze znalesc
        przychodnie która podawałaby mi wlewy.Bo nie łykne niestety tabletki.A ja
        obeszłam z 5 palcówek i kazda mnie obsmiała i odmówiła.Powiedziano mi ze co ja
        chce leczyc?Cos co miałam kiedys?Wiec starałam sie tłumaczyc ale nikt mnei nie
        słuchał.Oprócz tego szukam endokrynologa i nie moge znalesc bo albo na urlopie
        juz albo dopiero termin na wrzesnia.I tak stoje w miejscu a juz 60 dni nie
        jem..i nie wiem co dalej począc?
        • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 05.07.07, 13:16
          Jest taki watek o wlewach dozylnych.Przeczytaj go moze ktos jest z Twojego
          miasta.Albo napisz z jakiego miasta jestes i ktos udzieli Ci wskazowek.Poza tym
          od Beaty dostalabys zlecenie na te wlewy - rozumiesz ,zawsze to inaczej.
          • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 05.07.07, 13:47
            Basiu ja jestem z Warszawy.Wiec wydawałoby sie ze stolica to nie powinno byc
            zadnych kłopotów.Ale jednak są.Ja mówiłam w przychodniach ze na te wlewy bedzie
            skierowanie i rozpiska i dawkowanie.To zapytali sie mnie czemu ten lekarz sam
            nie moze mi ich podawac.Wiec mówie ze ten lekarz bedzie z Krakowa.Na co lekarze
            w smiech ze kto widział by leczyc na odległosc i do kogo zamierzam sie niby
            zgłosic jak bede miała jakies reakcje polekowe?Bo napewno nikt mi nie bedzie
            chciał wtedy pomóc jak usłyszy ze jestem leczona na odległosc i będą mnie do
            Krakowa odsyłac.Wiec tłumaczyłam ze tu w warszawie narazie nie znalazł sie
            jeszcze zaden lekarz co by chciał podjąc wogule leczenie a ja nie moge sie nie
            lecyc.To wruszyli ramionami i dali do zrozumienia ze nie u nich te wlewy;/
    • jmgpk6 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 05.07.07, 14:14
      W twojej sytuacji z wynikiem boreliozy w ręku powinnaś zażądać od rodzinnego
      skierowania do szpitala;ale może przedtem warto by mieć diagnozę i zlecenie na
      wlwewy Biotraksonu,np.od dr Beaty. jmgpk6
      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 05.07.07, 14:48
        Ale ja byłam u rodzinnego z wynikami i uslyszałam ze ten wynik sugeruje jedynie
        ze kiedys miałam borelioze a nie obecnie.I lekarz patrzył na mnie jak na debila
        i mówi:"co pani chce leczyc? grypy przebytej tez sie nie leczy" I to było na
        tyle.I to nie był jeden lekarz ale paru.

• baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 05.07.07, 14:53
        Karolaa poczytaj watek o wlewach dozylnych.Jesli jestes z Warszawy to po
        problemie.Problemem moze stac sie brak zlecenia na wlewy.
        • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 17.07.07, 11:44
          Troche mnie tu nie było ale to spowodu braku juz sił na cokolwiek.Niestety nic
          si eu mnie nie zmieniło ani nie wyjasniło.Zaczął sie 3 miesiac gdy nie
          jem...ratują mnie chyba te nutri drinki.Serce daje mi popalic coraz
          bardziej.Zaden lekarz w warszawie nie chce podjac mi leczenia.A na dojazd do
          Krakowa ja normalnie nie mam sił sad Czekam na wizyte u neurologa i
          endokrynologa w sprawie tej mojej tężyczki i wyjasnienia jej zródła.Spotkałam
          tez osobe która ma bb od paru lat i leczyła sie u homeopaty.Jest bardzo
          zadowolona z rezultatów.Mówi ze cały czas juz musi brac te preparaty ziołowe
          ale ze nie mogła juz prawie chodzic tak na stawy sie jej rzuciło a teraz
          pracuje i miewa sie lepiej.Ale z tego co czytałam tu wątki takie leczenie nie
          wybija krętków tak? Ja naprawde nie wiem co robicsad kazdy lekarz mi mówi ze mój
          wynik WB swiadczy tylko o tym ze to kiedys dawno temu miałam bb i sladu juz po
          niej nie mam.Jak to rozumiec podpowiedzcie mi prosze..
          • nataszkam Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 17.07.07, 11:58
            Karola- jeśli lekarz Ci mówi, że miałas boreliozę i minęła ona bez leczenia, to
            masz do czynienia z kimś, kto zupełnie nie zna tej choroby. Na dzisiaj nie ma
            nawet żadnej teorii, która by tłumaczyła taką możliwość, za to już dziś wiadomo
            wiele na temat tego, że bakteria doskonale potrafi sobie radzić z naszym
            układem odpornościowym, który nie jest w stanie sam jej zwalczyć. Takich
            lekarzy z daleka omijaj. O homeopatii wypowiadała sie m.in. dr Beata; ja ją też
            wypróbowałam na sobie- bez najdrobniejszych rezultatów i była to tylko strata
            czasu i pieniędzy.
            Wybadaj problem tężyczki i może coś sie poprawi na tyle, że będziesz mogła
            dojechac do Krakowa czy Bielska, a jest też szansa, że za niedługo ruszy się
            coś w Warszawie.
            • reni_x Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 17.07.07, 12:59
              Karola..u mnie bylo bardzo podobnie,tez wszyscy lekarze twierdzili,ze kiedys
              milam bb,ale teraz jest ok.To trwalo prawie 8 lat.Wiedzialam,czylam sie zle,ale
              nikt nie chcial mi pomoc.Dopiero 2 lata temu zrobilam LLT i okazalo sie ze Bb
              jest chroniczna.Nie zalamuj sie,wiem jak to jest jak zostajesz z twoja choroba
              sama,i nie masz sil juz cokolwiek szukac ,bo na trafiasz na opornosc lekarzy.
              Nataszkam ma racje..szukaj leczenia tam gdzie podejda do Ciebie i twojej
              choroby na serio.Ja teraz lecze sie w Bielsku.. w Niemczech nie mialam jakos
              szczescia dostac dobrego leczenia.
              Zycze Ci duzo sily i wiary,ze ci sie uda i ze bedziesz wreszcie zdrowa.
              Glowa do gory!bedzie dobrze!
              • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 23.07.07, 15:33
                No wiec dzis odebrałam kolejne wyniki a dokładnie wymaz z gardła.Myslałam ze
                nic tam nie wyjdzie ale wyszło ;/
                A dokładnie wychodowali mi gronkowca złocistego odpornego na wszelakie
                antybiotyki i paciorkowca zielonkawego i jeszcze jakąs bakterie neisseria spp i
                napisano ze folra fizjologiczna górnych dróg oddechowych-wzrost obfity.
                Dodatkowo wyszło mi ze mam niski poziom mocznika we krwi.
                Dzis miałam miec wizyte u neurologa na którą 3 tyg czekałam mysląc ze mi pomoze
                z tą tezyczką ale czekałam i czekałam przed gabinetem i przyszła pielęgniarka i
                oznajmiła ze pani doktór własnie zadzwoniła i przedłuzyła sobie urlop o kolejne
                3 tygodnie.Internisci tez na urlopie wiec nie miałam do kogo dzis pójsc z tymi
                wynikami by cos wiecej sie dowiedziec.
                Mam pytanie-cy ten gronkowiec i paciorkowiec mogą byc od Bb?Cy to moze byc
                jakas ta koinfekcja? Mam w sumie narazie wykrytą bb,tęzyczke i to co wyzej
                wymieniłam a lekarze mimo to nie widzą nic do leczenia...a jest 3 miesiac jak
                jestem na płynach...i coraz mniej wierze ze będę jeszcze jadła..jesli wogule
                jeszcze w to wierze...

Nataszkam a co masz na mysli ze moze cos niebawem zmieni sie na lepsze w
                warszawie?smile
                • bea1964 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 23.07.07, 20:51
                  karolaa-gronkowiec jest bardzo częsty i wiele osób jest bezobjawowym nosicielem
                  tej bakterii.
                  Pozostałe bakterie to flora fizjologiczna,czyli normalnie obecna u każdego.
                  Jej wzrost obfity jest bez znaczenia.
                  Nie są to koinfekcie .
                  Zasadniczo bakterie wyhodowane z Twego wymazu nie wymagają niepokoju i leczenia.
                  Natomiast tężyczka jest wynikiem boreliozy i pozbędziesz się tych objawów jak
                  wyleczysz boreliozę.
                  Neurolog nic Ci więcej nie pomoże.
                  Beata.
                  • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 23.07.07, 21:30
                    Pani Beato troszke mnie pani uspokoiłasmile Ale w takim razie niebardzo rozumiem
                    czemu na tych wynikach napisali ze mam sie zgłosic pilnie do lekarza? Jak
                    kiedys odbierałam wyniki i były dobre to nie pisano mi ze ma je zobaczyc lekarz
                    dlatego zaniepokoiłam sie odbierając te wyniki dzisiejsze.
                    • bea1964 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.07.07, 22:06
                      karolaa-wyniki każdego badania muszą być zinterpretowane przez lekarza i nie ma
                      w tym nic dziwnego,że taką informację dostałaś.
                      Każdy wynik jest informacją i ten dobry i ten zły.
                      Lekarz kierujący musi wynik zobaczyć bo i na podstawie dobrego wyniku podejmie
                      decyzję czego dalej poszukiwać,a na podstawie złego co i jak leczyć.
                      U mnie wyników wogóle nie wydaje się,tylko po odbiór pacjent musi zgłosić się do
                      lekarza prowadzącego.Beata.
                      • kaj425 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.07.07, 22:13
                        Wydaje mi sie, ze w przypadku opornosci monitoruje sie nosicieli Staph. Aureus,
                        a Karola pisala ze jej byl oporny na wszystkie badane antybiotyki.
                        • kaj425 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 24.07.07, 22:22
                          i mysle ze w zwiazku z tym to wezwanie. karola wiec do diagnozy cie to raczej
                          nie przyblizy. dostaniesz pewnie informacje na wypadek gdybys sie poddawala
                          zabiegom chirurgicznym ze masz ten wynik pokazac czy cos w tym rodzaju.
                          natomiast Staph. Aureus w gardle ma bardzo wiele osob u ktorych nie pwooduje on
                          zadnych objawów i normalnie sie tego nie leczy. jednak nie wiem jak u ciebie w
                          zwiazku z ta opornoscia. moze tylko beda chcieli zrobic rozszerzony antybiogram?
                          jesli nie nie badali opornosci na wankomycyne pewnie beda chcieli go sprawdzic
                          pod tym katem.
                          • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 13:40
                            To juz chyba koniec...wiem ze brzmi to moze smiesznie..ale ja juz nie daje
                            rady...mam takie objawy ze nie umiem nawet połowy z nich opisac...jak jakis
                            psychopata chyba...głownie od serca i z oddychaniem...w nocy to czasem wybudzam
                            sie jakas skołowana..jakois dziwnie łapie jeden wielki łyk powietrza i
                            normalnie czuje jakby miał byc juz koniec....serce mi wtedy tak dziwnie
                            pracuje..czasem sie wtedy czuje jakbym obłąkana sie robiła i nie poznawała
                            własnego domu sad nie jem juz 3 miesiace..zęby mi czuje jak mięknąsad a lekarze
                            nie mają pomysłu na diagnoze...coraz dziwniejsze objawy..coraz bardziej
                            przerazające mnie....dla mnie wysiłkiem jest juz pójsc do toalety...od razu jak
                            wstaje serce mnie zatyka..Pewna lekarz powiedziała mi ze od tezyczki sa tak
                            dziwne objawy i takie nie do opisania ze sie w głowie nie miesci...ale czy to
                            mozliwe? bo tylko ona jedna na 6 innych tak powiedziałasad
                            Jestem załamana juz i normalnie czuje sie jakby to były juz ostatnie dni...crying
                            • julia782 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 13:58
                              Czy oglądał cię ostatnio neurolog i nie sugerował miasteni i czy miałaś pod tym
                              kontem badania i co za tym idzie moze być grasica która dusi w sródpiersiu i
                              mięśnie przełyku się rozluźniają i duszą i ciężko przełykać.Moze to to .Ja mam
                              podobne objawy i to podejrzewają u mnie .Idę do szpitala 21.08.07 jak dożyję.
                            • franiolek1 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 14:24
                              Karola
                              Powinnas zglosic sie do kardiologa, mozliwe, ze w zwiazku z niedozywieniem masz
                              zaburzone Na Cl P
                              Musisz to zbadac.
                              I powinnas jechac do Krakowa, leczyc borelioze. Wiem, ze w takim stanie wydaje
                              Ci sie to niemozliwe, ale sprobuj zmobilizowac kogos z rodziny. Moze ktos
                              moglby Cie zawiezc. To co opisujesz bardzo przypomina borelioze.
                              Antybiotyki mozesz rozrobic w wodzie i wypic zawiesine. Sa antybiotyki doustne
                              w syropie dla dzieci. Napewno z lekarka znalazlybyscie wyjscie z sytuacji.
                              Jestes mloda, walcz o siebie, walcz o zdrowie i normalne zycie.
                              • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 14:33
                                na wizyte do kardiologa czekam juz drugi miesiac...Franiołku ale jak ja bede
                                przyjmowac antybiotyki nie jedząc?Nie padnie organizm?Bo lekarze mi powiedzieli
                                ze jak nie jem to nie ma mowy o takich dawkach antybiotyków bo padne jak
                                mucha..poza tym niestety o syropie i zawiesinie nie ma mowy sad nie
                                przejdą...tylko wzytsko konsystencji wodysad
                                • fikemola Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 17:08
                                  to co piszesz jest po prostu przerażające... a lekarze nie mając pomysłu
                                  odmawiają nawet abx bo się wykończysz, a czy jak tak dalej pójdzie, bez
                                  leczenia, to się nie wykończysz??? oby nie oczywiście, ale tak żyś się nie da...

a abx w syropie można rozpuścić w wodzie i powinno przejść...

śledzę Twój wontek i trzymam kciuki za Ciebie
                                  pozdrawiam serdecznie smile
                                  fikemola
                                  • franiolek1 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 17:15
                                    Chyba powinnas jednak dostac kroplowke - Twoj organizm nie moze funkcjonowac
                                    bez posilku. Prawdopodobnie brakuje Ci elektrolitow, ale to nie sa zarty....
                                    Zawolaj kogos do komputera, mame, chlopaka, ciotke, przyjaciolke. Przeciez
                                    wokol Ciebie sa ludzie, ktorzy widza jak sie meczysz, musza Ci pomoc.
                                    Boze, dlaczego jestem tak daleko.....
    • julia782 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 14:54
      Ja bym udała się jak najszybciej do rejonowego szpitala i nie mówila nic o
      boreliozie przecież muszą pomóc ,wzmocnić kroplówkami ,a potem jak będzie
      lepiej to przejść na piguły.W takiej formie to nawet dożylni abx cię
      wykończy ,masz słabe serce.Wiem co mówię ja tak miałam .
      • karolaa21 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 14:58
        Julia sprawdz poczte
        • marteczkac1 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 03.08.07, 09:44
          karolaa21 ja miłałam podobne objawy, zatykało mi gardło a serce waliło jak
          oszalale, do tego kłopoty z oddychaniem...Po kilku miesiącach leczenia nie mam
          tych objawów...Musisz spóbować leczenia..., zobaczysz może być lepiej...
        • bea53 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 10.08.07, 21:23
          Karola uwazam ze nie masz boreliozy, objawy ktore masz pasują do wielu chorób.
          Przy slabym odzywianiu tez mozesz miec takie objawy, moim zdaniem powinnas
          zrobic podstawowe badania krwi i moczu, cholesterol i cukier przede wszytskim,
          rownie dobrze mozesz miec jakis typ cukrzycy chocby objawy swiadu moga sie stad
          brac..pojdz do dobrego lekarza rodzinnego!
          Poza tym niech zrobią Ci podstawowe badania tarczycy, czesto sa jakies problemy
          w funkcjonowaniu przy zaburzeniach tarczycy...
          Mysle ze zorbilas zbyt duzo szcegółowych badan zamiast skupic sie na podstawowym
          obrazie organizmu krwi i hormonów..do tego zle odzywianie ...powodzenia.
          B.
          • paprotka64 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 10.08.07, 23:11
            Przeczytałam Twoką historię i bez względu na to czy masz boreliozę
            czy nie napewno potrzebujesz pomocy lekarza i nie tylko. Martwi
            mnie, że nie spożywasz posiłków stałych, są one napewno potrzebne
            do poprawnej pracy jelit (tak myslę). Wszystko co robimy jest
            potrzebne. Widzę , że nie odzywasz się zbyt często, wielu
            forumowiczów bardzo martwi sie o ciebie, może rzeczywiście było by
            dobrze gdybyś pojawiła się u dr B... Ja jestem z Poznania więc nie
            mogę Ci pomóc ale trzymam kciuki za Ciebie , nie poddawaj się całe
            zycie przed toba...
    • julia782 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 02.08.07, 15:19
      Nic nie doszło .Spróbuję ok 17-tej w domu.Odezwę się.
      • kantyczka Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 03.08.07, 08:54
        Karola, ja Cie przepraszam, ale nie mogę znaleźć -skąd Ty jesteś?
        Może ktoś z nas mieszka blisko Ciebie i mógłby konkretnie pomóc, bo cóż nasze
        słowa pocieszenia w takiej sytuacji...ja Ty to wszystko wytrzymujesz?!!!?
        Pozdrawiam Cię serdecznie
        Magda
        • franiolek1 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 03.08.07, 12:23
          Karola chyba jest z Warszawy....
          Nie lubie jak nie pisze....
          • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 04.08.07, 01:25
            No i co Karolaa jak sie czujesz wprowadzajac tak straszny niepokoj ludzi z
            forum odnosnie Twojego zdrowia,..Tutaj dzalaja porzadni ,uczciwi ludzie.Kazdy
            chcialby Ci pomoc.Ale ja mam wrazenie ,ze Tobie pomoc nie jest potrzebna,Ile ja
            wyslalam e-maili na Twoja poczte.Oczywiscie bez odpowiedzi.Jak to z Toba jest???
    • baska192 Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 04.08.07, 01:51
      Tak bardzo chcialam Ci pomoc,Ale Ty sie zamykasz w sobie.Karo;laa wez sie
      opamietaj.Ja nawer jestem gotowa zaproponowac jakas skladke na Twoja podroz do
      Beaty.Gdyby inni sie dolozyli moze cos by z tego wyszlo.Wez sie zastanow czego
      TY chcesz.????
      • kantyczka Re: Moje dziwne objawy boreliozy? 04.08.07, 09:13
        Moze Karola jest w szpitalu?
        Martwimy się o Nią
        Twoja propozycja,Basiu, jest bardzo dobra
        W razie potrzeby ja też się przyłączam do skladki
        Magda
        • franiolek1 bardzo sie martwie 04.08.07, 09:50
          Chyba nie chodzi o pieniadze.
          Mysle, ze Karoola jest za slaba...moze rzadko tu wchodzi.
          Tez sie o nia bardzo martwie. Wydaje mi sie, ze powinna dostac kroplowke, ale
          przez internet sie nie da. Ktos z jej otoczenia musi sie nia zajac. Chyba
          pisala kiedys, ze sa jej rodzice obok....
          • baska192 Re: bardzo sie martwie 04.08.07, 14:28
            Pisala o mamie.Poza tym karolaa czesto znika.Ja autentycznie sie o nia
            martwilam.Usilnie namawialam ja na podroz do Beaty.Potem nakierowywalam ja
            gdzie na forum znajdzie kontakt z kims z Warszawy kto dostaje kroplowki.Malo
            tego w tym watku jest nawet odpowiedz dr.Beaty ktora mowi ,ze to trzeba
            leczyc.A karolaa nic.Nagle zainteresowaly ja bakterie w gardle.Karolaa odezwij
            sie .Zobacz ile osob sie denerwuje.
            • nataszkam Re: bardzo sie martwie 04.08.07, 17:24
              Ja mam nadzieję, że jest w szpitalu, podłączona do kroplówek i powoli dochodzi
              do siebie. Inaczej widzę to czarno...
              • karolaa21 Re: bardzo sie martwie 09.08.07, 09:11
                Jestescie kochani...bardzo kochani
                Niestety nie jestem w szpitalu..a moje niewchodzenie tu nie jest
                oznaką ze mam Was i forum gdzies lecz kompletnym brakiem sił..

Basiu..nie wiem czemu piszesz ze nic ode mnie nie dostałas skoro
                napisałam Ci meila na którego mi sama jeszcze odpisałas?Napisałam ze
                chce leczyc bb ale podróz do Pani Beaty nie jest mozliwa nie ze
                względu na brak finansów ale tak jak juz Ci pisałam z braku sił.
                Dzis juz sa 3 miesiace gdy jestem o płynach...uwierzcie nie mam sił
                na nic..byc moze nawet juz na podjecie leczenia jekiegokolwiek
                chociaz wiem ze brzmi to śmiesznie..Obeszlam tylu lekarzy szukając
                przychodni gdzie mogłabym dostawac wlewy ale jak tylko słyszą ze nie
                jem to śmieją mi sie w twarz..schudłam 23 kg(boshe całe szczescie ze
                miałam z czego chudnąc)a lekarz mimo to nie widzi potrzeby polozenia
                mnie do szpitala bo w ostatnich badaniach krwi magnez,sód i potas
                wyszły w normie wiec stwierdził ze nie mam braku elektrolitów..
                Co do rodziny.Tak mam kochającą rodzine ale chyba ostatnio oni juz
                nie widzą mojej choroby.Osttanio usłyszałam od nich ze moze wygodnie
                jest mi tak nie jesc bo chce schudnąc...albo ze nie chce moze
                pracowac...to straszne bo jestem zamknieta w tych czterech scianach
                i patrzec juz na nie nie moge i na to jak jestem uzalezniona juz od
                innych a cały czas zawsze byłam bardzo samodzielna..czasem mam
                wrazenie ze człowiek na wózku jest mniej zajmujący niz ja...

Jestescie wyjątkowymi ludzmi o niesamowitych sercachsmileJesli ktos z
                Was moze podac mi namiary na lekarza w warszawie na interniste lub
                endokrynologa dobrego to ja bardzo chetnie sie tam wybiore.Narazie
                czekam na powrót z urlopu poleconej endokrynolog która podobno
                zajmuje sie tezyczką.A apropo to pare dni temu po 2 latach dostałam
                miesiaczke..i nie mogłam juz prawie całkowicie łykac...wiec ciągle
                wiaze te niełykanie z tarczycą...

Obiecuje Wam ze postaram sie tu zaglądac czesciej byscie sie tak nie
                martwili smileale wybaczcie mi jesli czasem nie bede sie
                pojawiac.Jeszcze raz prosze Was o kontakt na lekarza z Warszawy bo
                tu mieszkam.I jeszcze raz napisze ze jestescie kochani.Dziekuje ze
                jestescie..
                • jmgpk6 Re: bardzo sie martwie 09.08.07, 09:45
                  Karolaa-ucieszyłem się,że znowu jesteś.Mam wielką prośbę do ludzi z
                  Warszawy-kto jeżdzi samochodem do Krakowa-niech choć raz zabierze
                  (pilnie!)Karolę na konsultację do dr Beaty; a do Karolii-pozwól się
                  zabrać!!!(lub-szybko do dobrego lekarza warszawskiego-kto ma
                  sprawdzonego-proszę Was)Pozdrawiam.jmgpk6
                  • baska192 Re: bardzo sie martwie 09.08.07, 10:07
                    Karolaa no tak przyslalas mi jednego e-maila o ktorym juz dawno
                    zapomnialam.A ja Ci wyslalam potem przynajmniej dwa na ktore nie
                    dostalam odpowiedzi.Ja rozumiem ,ze jestes slaba.Ja tylko nie
                    rozumiem jednej rzeczy-ze nie pojechalas do Beaty z wynikiem w
                    rekach.Jeszcze wtedy nie bylas az tak slaba.Potem rozwodzilas
                    sie ,ze nikt nie chce zrobic Ci kroplowki a przeciez nawet zlecenia
                    na kroplowke nie mialas.Karola ja Ci naprawde zycze zdrowia.Ale nie
                    potrafie tak do konca uwierzyc w Twoja historie....no dobrze ,ze sie
                    odezwalas chociaz.Jesli tak dlugo nie jesz powinnas dostawac
                    kroplowki.