Dodaj do ulubionych

II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympatyków

16.06.07, 11:34
Pozwalam sobie przekopiowac post Prezesa Stowarzyszenia Chorych na Boreliozę:

W zwiazku z ogromnym zanteresowaniem spotkaniem wszystkich forumowiczów w
centrum Polski,a problemami zwiazanymi z wyborem miejsca i terminu
Stowarzyszenie postanowiło podjac sie organizacji tego Zjazdu.Mając na uwadze
dogodny dojazd ze wszystkich stron Polski proponuje ośrodek agroturystyczny w
miejscowośc Kożuszki Parcel ok. 4km.od miejscowości Sochaczew ,przy trasie A2
Poznań-Warszawa ok.40km.od Warszawy .
Ośrodek ten oddalony jest ok.400m od tej trasy .W okolicy Sochaczewa krzyżują
się trasy Gdańsk-Wa-wa czyli Pół.-Poł i Wsch.-Zach Wa-wa Poznań i trasa na
Łódż.Czyli prawie wszystkie główne drogi.
Ok.8km.od osrodka znajduje sie dworzec PKP i PKS.Mysle ,że dojazd jest Prawie
idealny ze wszystkich stron Polski ,a przecież to chodziło żeby wszyscy mieli
w miare równe odległosci.
Kolejny warunek ,chyba najtrudniejszy to znależć co najmniej 30-kilka łóżek w
jednym miejscu w okresie wakacji (nie wydaje mi się żeby po piwku wypitym
przy ognisku razem ze wszystkimi ,trzeba było by przemieszczac sie na jeszcze
inną kwatere.Ale udało się ,w końcu od czego jest Stowarzyszenie.Do
dyspozycji jest 38 miejsc noclegowych ,pokoje 2,3 i 4 osobowe z
łazienkami .Czyste bez robali sprawdziłem osobiście ,jest mozliwość rozbicia
namiotów (było takie pytanie).Cena od osoby 40zł z obiadokolacją 50zł.Posiłki
serwowane sa obok ośrodka w restauracji,(chata góralska z bali,ten sam
właściciel). Cały osrodek wygląda na raczej nowy może ok 2-lata.
W tej cenie drzewo na ognisko ,może uda sie jeszcze wynegocjować kiełbaski?
Oczywiscie miejsce na ognisko i grila ,boisko do siatkówki i piłki nożnej
małej.DX będziesz mógł się wykazać ,licze na Ciebie.Całosć znajduje sie na
skraju lasu.
Myśle,że nudzic nikt sie nie będzie ,ok.4km w Sochaczewie jest basen ,sauna
jakuzzi itp.8zł./godz.
Również w Sochaczewie jedno z największych muzeów czynnej kolejki
wąskotorowej ,czyli zwiedzanie albo (W soboty i niedziele podróż kolejka do
Puszczy Kampinowskiej ok,15 -20km. ,ognisko ,pieczenie kiełbasek i
powrót.Cena19zł .
W odległości ok 7km.od kwatery jest Zelazowa Wola ,miejsce urodzin Fryderyka
wiecie o kogo chadzi,Jest tam pałacyk i fajny park ,a w soboty i niedziele
odbywają się koncerty. Cena stepu chyba 3zł ,ale mogę sprawdzić
dokladnie.
Ok.15km miejscowość Brochów - Zespół pałacowy z parkiem ,tu wychowywał sie
młody Frycek.
Ok.20km od bazy - Nieborów kolejny pałac muzeum z parkiem i stawami krecili
tam sceny, ale otym innym razem.
Obok ok 5km Akadia parki i zabytki.
A oczywiscie jeszcze w samym centrum Sochaczewa ruiny zamku Książat
mazowieckich można zwiedzać.I jeszcze....wiele wiele innych nie mniej
ciekawych atrakcji ale czy starczy czasu zeby to wszystko zobaczyć? Ocencie
sami czy warto przyjechać.
Na koniec najwieksza atrakcja programu ogromna rzesza nas wszystkich z całej
Polski ,czy mozna cos takiego przegapić.
Rezerwacje zrobiłem od piątku po południa 29 czerwiec do niedzieli 1-wszy
lipiec po poludniu.Ewentualnie kolejny tydzień od 6-8 VII.Trzeba bardzo
szybko wybrac termin, ja proponował bym 6-8VII ale dostosuje sie do
wiekszości.W imieniu Stowarzyszenia zapraszam wszystkich na super impreze o
pozostałych niespodziankach na miejscu ,a jest o czym.
Wyierajcie termin ,piszcie ile osób iwpłacajcie kase za noclegi na konto
Stowarzyszenia i oczywescie piszcie w razie pytań.Dzieci i rodziny mile
widziane,atrakcji nie zabreknie dla nikogo ,a w razie czego mam jeszcze plan
rezerwowy ,ten to dopiero jest odjechany .
Obserwuj wątek
    • klematis7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 16.06.07, 11:41
      Prosze o wpisywanie chetnych. Pieniądze za noclegi prosimy wplacac na konto
      Stowarzyszenia.
      W trakcie Zjazdu beda dostepne ulotki i plakaty. Dlatego wstrzymujemy ich
      wysylke. Jesli ktos z tych osób, które zamowily ulotki, nie bedzie mogł
      przyjechac, to prosze o kontakt, wtedy wyslemy poczta.
    • skrzyszowski Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 16.06.07, 12:52
      Osoby zaiteresowane proszę o wpisywanie się poniżej z ilośćią osób jaka
      przyjedzie.
      • nataszkam Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 16.06.07, 12:54
        Trzy osoby- fajny pokój z łazienką poproszęsmile
        Nie wiem, jak tam będzie z wyżywieniem- dietka sad
        • reni5553 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 16.06.07, 13:25
          dla mnie ważny jest termin, ten drugi lipcowy bardziej by mi odpowiadał.
          Jeśli spotkanie będzie w lipcu - przyjeżdżam z mężem - grajkiem na gitarze tak
          więc stronę muzyczną macie zapewnioną.
          • stasiek66 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 16.06.07, 14:30
            W takim razie proponuje termin od 6-vII do 8VII.Wszystkich zainteresowaych
            prosze o wpisywanie się.
    • nataszkam Do Zarządu 16.06.07, 14:27
      Hej, a może by tak połaczyć jakoś ten zjazd z T-shirtami? Przelać parę groszy
      więcej, na miejscu odebrać.
      • stasiek66 Re: Do Zarządu 16.06.07, 14:31
        Bardzo fajny pomysł.
        • stowarzyszenie.borelioza termin Zjazdu 6-8 lipiec 16.06.07, 16:50
          up
    • skrzyszowski Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 16.06.07, 21:00
      Słuchajcie ja myślę że jeśli chodzi o kase to trzeba będzie to przeliczyć i
      zobaczyć jak to wyjdzie z wyżywieniem. Myslę że najlepiej by było zamówić
      odrazu posiłki i kiełbaskę na ognisko.
      Moja propozycja jest taka zacząć kolacją w piątek wieczorem około 18 potem
      wieczorem a zakończyć w niedzielę obiadem około 13. Ognisko w sobotę około 20.
      W sobotę zrobic wycieczkę może do Stalowej Woli i po obiedzie usiąść i pomyśleć
      nad dalszymi losami stowarzyszenia.
      P.S. Co do gitary to jest problem bo prawdopodobnie pojade pociągiem i nie bede
      mial jak jej zabrać-jak mamy jeszcze jakiegoś grajka to a pojedzie autem to
      dobrze by było jakby zabrał.
      • bapona Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 17.06.07, 00:28
        Teraz napewno - 1 miejsce; 28 bm jadę do Krakowa, nie wiem, czy syn będzie mógł
        pojechać, jeśli tak - to 2 msca.
        Wczoraj rozmawiałam z właścicielem pensjonatu w Michałowicach (120 miejsc) -
        stwierdził, że przy dużej ilości osób - spokojnie można negocjować ceny. Wydaje
        mi się, że jest to do zrealizowania również w naszym przypadku - teraz ceny nie
        są stałe, można je troszeczkę obniżyć.
        Cieszę się na to spotkanie.
        Pozdr.
        • stowarzyszenie.borelioza nowy termin 13-15 lipiec 18.06.07, 21:12
          Ze względu na liczne uwagi, w tym mailowe i telefoniczne, że termin wskazany
          wyżej nie jest najlepszy, proponujemy rozważyć 13 lipca, to jest piątek
          13 ,może w końcu coś sie odmieni (przesądni nie jesteśmy). Udało się
          wynegocjować niższe ceny = 50zł za całość (1 doba): nocleg, śniadanie, obiad ,
          kolacja + ognisko lub gril w cenie. Full Opcja albo Full Wypas jak kto woli.
          Jedzenie ma byś super i można przygotowac dietę p.grzybiczną, ale trzeba
          zamówić wczesniej (dla 1 czy 2 osób nie beda robić specjalnie). Zapraszamy i
          prosimy o szybką decyzję, ze względu na konieczność wpłacenia przez
          Stowarzyszenie zadatku.

Przypominamy miejsce Zjazdu:
          ośrodek agroturystyczny w miejscowośc Kożuszki Parcel ok. 4km.od miejscowości
          Sochaczew,przy trasie A2 Poznań-Warszawa ok.40km.od Warszawy .

• likorek Re: nowy termin 13-15 lipiec 19.06.07, 10:09
            jeżeli zgłoszenia przyjmujecie tą drogą to zglaszam 2 osoby - jedna na diecie.
          • nataszkam Re: nowy termin 13-15 lipiec 19.06.07, 18:32
            Zgłaszam trzy osoby- na diecie
            • stowarzyszenie.borelioza Re: nowy termin 13-15 lipiec 19.06.07, 22:56
              Zjazd rozpocznie się kolacją w piątek i potrwa do niedzieli. Moze nie wszyscy
              będą mogli przyjechac w piatek lub zostac na niedziele. Podaję cennik do
              indywidualnej kalkulacji:
              -nocleg 30zł
              -niadanie 5 zł
              -obiad 10zł
              -kolacja 5zł

Dla osob, ktore przyjada pociagiem lub autobusem Stowarzyszenie organizuje
              transport z dworca do osrodka.
              • bapona Re: nowy termin 13-15 lipiec 19.06.07, 23:20
                Jeśli Paweł nie będzie miał biotraksonu - to przyjeżdżamy we 2-kę - jeśli
                możliwe, to dieta wegetariańska; jeśli nie, to sami coś zorganizujemy.
                Pozdrawiam.
            • nataszkam Radomianie, Zwolenczanie i inni 22.06.07, 20:09
              Raczej 2 osoby- syn nie przejawił zainteresowania, woli na wsi szaleć tongue_out
              Za to po drodze możemy zabrać ze sobą 2-3 osoby. Oby tylko nie brać za dużego
              bagażu, bo nasz bagażnik jest raczej mały. Czekam na kontakt osoby, które mamy
              zabrać po drodze.
              • kea7 Re: Radomianie, Zwolenczanie i inni 24.06.07, 11:32
                nataszkam - ja bym pojechała,/żeby nie było,że nie jestem zainteresowana smile,
                ale nie mam na dziś pewności o ile miejsc prosić, bo od jutra zaczynam
                biotraxon, to może starczyć mi jedno..ale na zwłoki to chyba potrzebowałabym
                conajmniej dwa miejsca albo trzy smile)), poza tym musiałabyś mieć zezwolenie na
                przewożenie zwłok smile)). Dodatkowym bagażem byłby u mnie papier "mola" smile. Także
                sama widzisz ile mam dylematów smile. A tak poważnie - od jutra zaczynam walkę -
                chcę zobaczyć wpierw jak będzie ze mną, zakładam, że dam radę i to na
                pojedynczym siedzonku smile)Skombinowałam już dokładną mapę z Czerwonką-Parcela smile.
                Jeszcze tylko jutro jedno starcie z moim "p...m pierwszym kontaktem" o
                przepisanie recepty i potem już tylko wygrywam smile-chudnę smile, śmigam smile,
                przestaje zdejmować skórę z buzi co dnia smile, uśmiecham się i wracam do
                realizacji marzeń, bo czas tak ucieka, panta rhei..
                kea7
                • nataszkam Re: Radomianie, Zwolenczanie i inni 24.06.07, 15:31
                  Kea, zwłoki to nie problem- jakby co, to podeślę Cię priotytetem za pobraniem tongue_out
                  Albo skombinuję zestaw wysyłkowy- taki wiesz, jak do Poznania- zamrożony żel i
                  opakowanie styropianowe smile

Najgorzej będzie z MOLĄ sad
                  tongue_out

Tylko się za bardzo nie nastawiaj na pierwszy kontakt i przepisanie zlecenia-
                  niektórzy są bardzo czuli na punkcie "wiem lepiej".Oby się jednak udało i obyś
                  mogła rozpocząć leczenie. Mam nadzieję, że na następne nasze spotkanie będziesz
                  już po wszystkich wlewach i humor Ci się poprawi smile
                  Co do tej mapy- trzymaj, kochana, bo na moich mapach tego cuda nie ma smile
                  • kea7 Re: Radomianie, Zwolenczanie i inni 25.06.07, 02:03
                    hehehehe... no trzymam, trzymam... ale to mapa ścienna,taka na caluśkie drzwi
                    pokojowe - nie samochodowa... to snowusz za ciasno będzie z nią - no stale za
                    małe masz auto smile; a co do wyjazdu.... bez "moli" nie jadę <foch> smile))
    • dx771 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 19.06.07, 23:48
      Klemastis napisałabig_grinX będziesz mógł się wykazać ,licze na Ciebie.

Przykro mi ale akurat ten nowy termin całkowicie mi nie pasujesad ale dziękuję
      za pamięć. Pozdrawiam wszystkich.
      • michal056 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 20.06.07, 22:37
        Ja napewno przyjade albo sam albo z żoną.
        • stowarzyszenie.borelioza Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 22.06.07, 22:27
          Sa jeszcze wolne miejsca na zjazd. SERDECZNIE ZAPRASZAMY
          • klematis7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 27.06.07, 20:30
            up
          • klematis7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 27.06.07, 20:31
            Sa jeszcze wolne miejsca na zjazd. SERDECZNIE ZAPRASZAMY
          • klematis7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 29.06.07, 21:33
            Na tym forum jest duzo osob z Warszawy, a Sochaczew to przeziez rzut beretem od
            stolicy. Nie trzeba koniecznie przyjezdzac na trzy dni. Moze ktos chcialby
            przyjechac tylko na sobote? Planujemy super ognisko. Gitara i spiew sa juz
            zamowione smile. A przy okazji zabierzecie ulotki i plakaty do swoich przychodni.
    • kwiat_wisni Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 01.07.07, 09:31
      up
    • asmyk7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 01.07.07, 09:58
      Proponuje ten watek przyszpilic do czasu odbycia spotkania, albo dosc czesto
      podbijac podajac aktualne informacje.
      asmyk
      • artur737 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 01.07.07, 16:57
        Przyszpilenie wcale nie jest panaceum na wszystkie bolaczki tego swiata.
        Zreszta mozna przyszpilic tylko 3 rzeczy a jak spojrzysz na szczyt forum to juz
        3 rzeczy mamy.
        • asmyk7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 01.07.07, 17:31
          Zgoda, Arturze. Nie wiedzialem, ze mozna przyszpilic tylko trzy watki. Dzieki za
          informacje.
          Kilka osob szukalo Kozuszkow Parceli na mapie. Faktycznie trudno znalezc te
          metropolie. Moze pomoze mapka na stronie:
          www.restauracja-bonvoyage.pl/index5.html
          To zapewne nie ten pensjonat/restauracja, ale jezeli ktos trafi do tej
          miejscowosci, to dalej sie dopyta.
    • asmyk7 mapa 01.07.07, 17:52
      Do sobotnich numerow "Dziennika" jest dolaczany dodatek "Atlas turystyczny". W
      ostatnią sobotę 30.06.2007 byly okolice Warszawy. Na mapie na str. 2/3 sa
      Kozuszki i okolice.
      • grizac [...] 01.07.07, 18:04
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • artur737 Re: mapa z googli 01.07.07, 18:18
          Grizac, uzywaj skrotow na dlugie linki bo inaczej nam to krzaczy forum.

Tym razem zrobilem to za ciebie:

tinyurl.com/2wojq3
          a twoj oryginalny post usuwam.
          • grizac do Artura 01.07.07, 18:20
            wielkie dzięki smile
    • asmyk7 co z dojezdzajacymi z okolicy? 02.07.07, 07:43
      Mieszkajacy w poblizu zapewne nie beda wykupywac noclegow, a po prostu dojada
      samochodem, wiec nie beda na miejscu przez caly czas.

1. Czy mozna prosic o jakis plan ogolny, mniej wiecej co, którego dnia i okolo
      ktorej godziny? Warto wiedziec, czy lepiej przyjechac na 7:00 rano, czy na 14:00.

2. Taki dojezdzajacy spac nie bedzie, ale pewnie zechce cos zjesc razem z
      innymi. Czy trzeba takie posilki zamawiac wczesniej i wyslac pieniadze na konto
      Stowarzyszenia, czy po prostu wziac pare zlotych do kieszeni i zaplacic na miejscu.

3. Proponuje krotki terminarz, cennik, informacja o sposobie placenia i nr konta
      umiescic na stronie www Stowarzyszenia. Mozna dodac mapke z google'a lub link do
      niej umieszczony juz na Forum przez Artura.
      Pozdrawiam
      asmyk
      • stowarzyszenie.borelioza Re: co z dojezdzajacymi z okolicy? 02.07.07, 16:21
        Przygotowania trwaja pelna para, by wszystko bylo dopiete na ostatni guzik.
        Dzwonilismy by potwierdzic rezerwacje. Czekaja na nas.
        Sprawdzamy cisnienie w oponach i wymieniamy olej w samochodach przed podroza.

Bedzie troche pracy i gadania, ale wszyscy potrzebujemy troche wakacji po
        ostatnich napieciach, wiec bedzie rozrywkowo - ognicho, turystyka i wesola
        zabawa.
        Pakujemy ulotki i plakaty oraz .... niespodzianki!
        Gitara i spiewajace kobiety gotowe do drogi.
        Integrujemym sie na calego.

Dobra pogode mamy zamowic w przyszlym tygodniu.

Prezes kupuje sobie nowy garnitur by sie zaprezentowac (nie, macha reka, ze
        jednak przyjedzie w przetartej koszuli). Ale wszystko jedno, wazne, ze bedzie.

Nie bedziemy truc ciastkami ludzi na przeciwgrzybowej diecie. Obiecujemy!

Mamy kupe waznych spraw do omowienia i kazdy glos i pomysl sie liczy, bo ciagle
        sie zastanawiamy co jeszcze i jak w przyszlosci zrobic. Ten proces nie ma konca
        i bedziemy nad tym pracowac tak dlugo az osiagniemy nasze cele.

NOWOSC! Nasladujac amerykanskie organizacje wszyscy uczestnicy beda brali udzial
        w losowaniu kilku drobnych nagrod. Na razie nie powiemy co mozna wygrac. To
        talemnica!

• stowarzyszenie.borelioza Re: co z dojezdzajacymi z okolicy? 03.07.07, 16:56
        1. Posiłki można oczywiscie kupic na miejscu, ale ceny podane na stronie
        Stowarzyszenia sa cenami wynegocjowanymi dla grupy. Indywidualnie bedzie pewnie
        ciut drozej.
        2. Ostateczny plan zajęć podamy niedlugo, prezes ciezko nad tym pracuje, schudl
        juz 5 kilosmile
        3. Link do mapy jest w tym watku, na forum Stowarzyszenia oraz bedzie na
        stronie, juz nam prezes pogrozil palcem!

Zapraszamy wszystkich, chocby na ognisko w sobote. Prosimy tylko zglosic chęć
        przyjazdu, bo nie wiemy, czy mamy kupic 100 kilo kielbasek czy moze 150?
        • asmyk7 caly tlum 06.07.07, 16:49
          > Zapraszamy wszystkich, chocby na ognisko w sobote. Prosimy tylko zglosic chęć
          > przyjazdu, bo nie wiemy, czy mamy kupic 100 kilo kielbasek czy moze 150?

1/2 kg kielbasy na osobe, to chyba sporo i wystarczy.
          100 kg kielbasy to 200 osob.
          150 kg kielbasy to 300 osob.
          Az tylu chetnych?
          Brawo.
          A moze znajdzie sie jeszcze kilku zblakanych wegetarian, piekacych marchewki na
          patyku?
          asmyk
          • stowarzyszenie.borelioza Re: caly tlum 06.07.07, 18:00
            marchewki niestety we własnym zakresie sad
            ale mamy obiecany chleb na zakwasie dla wszystkich smile
      • stowarzyszenie.borelioza PROGRAM ZJAZDU 07.07.07, 20:05
        Piątek 13 lipiec

kolacja ok. godz. 18.00
        Po kolacji wieczorek zapoznawczy - zajęcia integracyjne. Jeśli zechcemy, mogą
        być przy ognisku. Zarząd Stowarzyszenia przygotuje montaż słowno - muzyczny, w
        trakcie którego prezes wystąpi w monodramie pt.” Co mi zrobisz jak mnie
        złapiesz - wyznania borelki”. Potem chyba cisza nocna wink

Sobota 14 lipiec

śniadanie
        Po śniadaniu proponujemy zwiedzanie muzeum kolejki wąskotorowej i wycieczkę
        kolejką do Puszczy Kampinoskiej.
        Będziemy straszyć kleszcze!!! Mile widziana broń wszelakiego rodzaju: DEET,
        OFF, Muszka, miotacze ognia, karabiny maszynowe... może ktoś ma w domu mało
        używany czołg?

obiad
        Po obiedzie jakiś brainstorm = burza mózgów, czyli: pomysły, koncepcje, plany,
        zadania, deklaracje, uwagi, krytyka, zwłaszcza konstruktywna smile (uwaga! gratka
        dla chętnych: będzie można nam trochę przyłożyć, jesteśmy na to przygotowani -
        apteczka, bandaże, itp) i ocena dotychczasowych działań oraz naszych małych
        wspólnych sukcesów. Będziemy też, zgodnie z zapowiedzią, rozdawać ulotki i
        plakaty.

kolacja
        Po kolacji ognisko, gitara i śpiew.... do białego rana. Będą też niespodzianki:
        prezes w stroju ludowym będzie rozlosowywał nagrody! Ogłaszamy dodatkowy
        konkurs: kto zgadnie, jaki region Polski będzie reprezentował strój prezesa? Na
        odpowiedzi czekamy pod adresem stowarzyszenie.borelioza@gazeta.pl do północy 12
        lipca. Spośród prawidłowych odpowiedzi rozlosujemy atrakcyjną nagrodę, którą
        wyślemy pocztą!!! Do zabawy zapraszamy wszystkich, zwłaszcza tych, którzy nie
        mogą być z nami!

Niedziela 15 lipiec

śniadanie
        Po śniadaniu proponujemy zwiedzanie Żelazowej Woli lub innych ciekawych miejsc
        w okolicy. W razie niepogody mamy plan awaryjny. Prezes zapakował już całą
        walizę filmów edukacyjnych: „Skazani na abx”, „ Czterej pancerni i
        kleszcz”, „Harry Potter i Borrelia Burgdorferi”, „Przeminęło z
        borrelią”, „Gorączka sobotniej nocy - studium herxa”, „Vabank III - zemsta na
        borelce”, „Epoka probiotykowa”, „Pożegnanie z borelką” i inne. Nuda nam nie
        grozi!

obiad
        Po obiedzie rozpędzimy wszystkich do domów.
        • stowarzyszenie.borelioza Re: PROGRAM ZJAZDU 08.07.07, 15:43
          Z tym konkursem to nie zarty!!!
          Kto zgadnie, jaki region Polski będzie reprezentował strój prezesa? Na
          odpowiedzi czekamy pod adresem stowarzyszenie.borelioza@gazeta.pl do północy 12
          lipca. Spośród prawidłowych odpowiedzi rozlosujemy atrakcyjną nagrodę, którą
          wyślemy pocztą!!! Do zabawy zapraszamy wszystkich, zwłaszcza tych, którzy nie
          mogą być z nami!

• mamut72 Re: PROGRAM ZJAZDU 09.07.07, 13:06
          Witam wszystkich
          Czy jako osoba niezrzeszona mogę przyjechać tylko na "burzę mózgów"? Nie mogę
          sobie pozwolić na dłuższy pobyt ze względów zawodowych, a chciałabym "liznąć"
          wiedzy i "złapać" kontakty, szczególnie z osobami z Warszawy i okolic.
          Pozdrawiam Jolka
          • stowarzyszenie.borelioza Re: PROGRAM ZJAZDU 09.07.07, 13:18
            oczywiście
            zapraszamy smile
    • nataszkam Wolne miejsca na trasie Lublin- Sochaczew 08.07.07, 22:35
      W związku z tym, że najpierw wypiął się na ten wyjazd mój syn, mieliśmy
      przyjechać obydwoje z mężem. Ale dzisiaj genialnie zapytał, czy musi ze mną
      jechać, bo co on tam będzie robić. A juz myślałam, że jednak niezbyt dobrze
      znam własnego męża smile
      No i sprawy tak się mają, że pojadę sama, a w połowie drogi zabieram Keę i jej
      papier toaletowy tongue_out Jeśli komuś będzie to po drodze (Lublin- Kożuszki przez
      Radom, Zwoleń i dalej nie pamiętam smile, to proszę o maila. Na dzisiaj dysponuję
      2 wolnymi miejscami, a w przypadku chudych osób to nawet mogą być trzy- trudno,
      Kea, będziesz wtedy musiała sobie sama poradzić z MOLĄ big_grin
      • stowarzyszenie.borelioza zjazd 09.07.07, 12:31
        Zapewniamy dla wszystkich chleb z maki zytniej na zakwasiesmile
        • skrzyszowski Re: zjazd 09.07.07, 22:03
          Szukam transportu z katowic lub okolic. Jak ktoś jedzie z tych miejsc to prosze
          o kontakt.
          Kasia jak jedziesz??
          • klematis7 Re: zjazd 09.07.07, 22:31
            Ciekawy sposob na podbijanie watku smile
            Po prostu do mnie zadzwonsmile
      • kea7 Re: Wolne miejsca na trasie Lublin- Sochaczew 10.07.07, 00:48
        nataszkam sad no żarty sobie robisz ze starszej pani sad przecież Ci już pisałam -
        mola ze mną nie jedzie, wzamian jadą całe wagony zafoliowanych chrupek z
        ciemnego ryżu - będzie ciasno, ale za to jak lekko smile
    • zazule Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 10.07.07, 08:34
      Proponuje rozbudowac program o nie co bardziej naukową filmografię
      Moje propozycje:

"Co gryzie Gilberta Grape'a"
      "Angielski Pacjent"
      "Szpital na peryferiach" - przynajmniej 2 odcinki
      "Epidemia"
      "Killerów dwóch"- dokument o skojrzonej antybiotykoterapii

pozdr
      zaz

• likorek Re: Poznań-Sochaczew 10.07.07, 09:26
        mam dwa lub trzy miejsca wolne (zależy od gabarytów chętnych) na trasie z
        Poznania, ale jadę w sobotę rano - może uda się dotrzeć na śniadanko! Jeżeli są
        chętni to czekam na zgłoszenia.
      • dx771 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 10.07.07, 13:01
        Tylko jeden film jest warty uwagi: "Pożegnanie z bolerką".
        • zazule Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 10.07.07, 13:10
          dx771 napisał:

> Tylko jeden film jest warty uwagi: "Pożegnanie z bolerką".

Bolerka??

Mówi sie polerka

Czyli "pożegnanie z polerką"

To chyba kultowy film pracowników myjni samochodowychsmile

• klematis7 czesc Zaz i Dex, 10.07.07, 14:55
          nie chcecie wygrac nagrody niespodzianki?
          Nikt nie chce wziac udzialu w naszym konkursie, bo wszyscy mysla, ze to zart.
          Tymczasem konkurs jest prawdziwy, a nagroda jeszcze bardziej.
          Jak wyslecie odpowiedz tylko Wy, to macie 50% szanse na wygrana!!!
          Czekamy do polnocy 12lipca smile
          • klematis7 Re: czesc Zaz i Dex, 10.07.07, 14:56
            konkurs jest tu
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26140&w=64295790&a=65566129
    • zazule Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 10.07.07, 15:22

My ZAZ chcemy wziaść udzial w konkursie ale czekamy do ostaniej chwili z
      odpowiedzią, majac nadzieje na jakis cynk od tajnych informatorów.

Z filmów proponujemy jeszcze superprodukcje Niezależnego Kina Francuskiego pt.

==================== "Król Artur"===================

Szczerze powiedziawszy zupełnie nie wiemy dlaczego.

pozdrawiamy
      zaz

• klematis7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 10.07.07, 15:40
        Tak tak... "Krol Artur i rycerze okraglego stolu" na wojnie z borelka
      • stowarzyszenie.borelioza Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 11.07.07, 23:35
        Tylko jedna osoba wziela jak dotad udzial w naszym konkursie. Prezes sie
        martwi, ze nie bedzie mial zadnej frajdy z losowania sad
        • kea7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 11.07.07, 23:53
          niechaj prezes sie lepiej nie martwi tylko podpowie gawiedzi coś smile
          pozdrawiam prezesa smile
          • stasiek66 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 09:15
            Bardzo dziekuje za pozdrowienia ,wróciłem właśnie z urlopu z nad polskiego
            Bałtyku,pogoda nas nie rozpieszczała,ale jestem przekonany że na zjezdzie
            dopisze .Poza tym najważniejsza jest atmosfera i osoby tam bedace.Sprawdzałem
            wczoraj jeszcze raz kwatery i ustalałem pozostałe szczegóły z właścicielami
            ośrodka ,myśle ,że wszystko jest dopięte na ostatni przysłowiowy
            guzik.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zapraszam wszystkich na
            spotkanie .
            • franiolek1 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 09:23
              Jak ja zaluje, ze nie moge z Wami byc....
        • fikemola Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 13:45
          no dobra... wzięłam udział w tym konkursie smile
          • dx771 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 14:36
            ...i moje szanse na wygraną zmniejszyły się z 50 na 33%sad

Oj Fikemola.
            • zazule Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 14:43
              Jakby Ci to powiedziec Dx - w tej chwili wynosza 25%smile
              • anibea100 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 14:48
                ... a nawet 20% smile)
                • franiolek1 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 16:36
                  My jestesmy sila: 4 osoby!!!!!
                  • grizac Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 18:53
                    Franiolku 5 smile
                    • franiolek1 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 20:32
                      Nie! Moj maz stwierdzil, ze konkurs jest zbyt trudny i nie wzial udzialu.
                      Dlatego jest nas jedynie czworka odwaznych sad
                      No i nawet Amorejalo sie skusil, a juz dawno go na forum nie bylo. Pewnie
                      zagral i za Edyte....Pozdrowionka!
                • amorejalo Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 12.07.07, 18:59
                  Witam szanownych forumowiczów smile

Nie wiem o co gramy ale musi to być coś cennego, bo same grube ryby się kręcą koło tego konkursu smile

Może nagrodą będzie odrolnienie działki na mazurach smile
                  Dlatego może chodzić o ten region smile

Nie chcę martwić liczących na łatwą wygraną ale wasze szanse spadły już do około 16,5 % smile

Pzdr.
                  • klematis7 do Zazule 12.07.07, 20:34
                    zaz, Twoj mail konkursowy niestety do nas nie dotarlsad
                    • dx771 Re: do Zazule 12.07.07, 20:39
                      Nie dotarł? A wiec mam szanse 20%!smile
                      • grizac Re: do Zazule 12.07.07, 20:42
                        jak dobrze policzysz, to niestety znacznie mniejsze wink
                    • franiolek1 Re: do Zazule 12.07.07, 20:42
                      Zaz podpuche robi? Sieje panike tylko, ze niby cos wygra....cwaniara! Nasza
                      czworka i tak ma przewage!
                    • zazule Re: do Zazule 12.07.07, 21:12
                      Jak to nie dotarł???????/

Kto mi kradnie poczte???? dx???
                      • dx771 Re: do Zazule 12.07.07, 22:57
                        Zaz wiem ze przeżywasz "stres konkursowy" więc nie gniewam się za Twoje
                        podejrzenia pod moim adresemsmile

DX
                    • zazule Re: do Zazule 12.07.07, 21:34
                      Wysłałm po raz drugi.

Mam nadzieję ze dotarł- pewnie sie Wam skrzynka zapycha od ilosci majli
                      konkursowych.

pozdr
                      zaz
                      • klematis7 Re: do Zazule 12.07.07, 21:53
                        fakt, poczta sie nam zapycha. Ale mailami od osob wolajacych o ratunek.
                      • klematis7 Re: do Zazule 12.07.07, 22:45
                        zaz, wpisuje cie na liste, choc twoj mail nie dotarlsmile

Nagroda w tym konkursie zostanie skonfigurowana indywidualnie dla zwyciezcy i
                        przeslana poczta!!!
                        • kantyczka Kolejny głos w konkursie oddany:) 12.07.07, 23:19
                        • zazule Re: do Zazule 13.07.07, 13:20
                          Wysałam dwa majle.

Pewnie majla Dx wszysko zapchały.

Gdyby Dx wygrał to koniecznie nalewke z Rdestu powinnien dostaac w ramach tej
                          konfiguracjismile
                          • dx771 Re: do Zazule 13.07.07, 14:03
                            Dla naszej ukochanej ZAZ jako nagrodę koniecznie:

"Internet bez bólu - przewodnik dla początkujących".

Aby wysyłanie majli poszło lepiejsmile
                          • arniekl Re: do Zazule 13.07.07, 15:14
                            zazule napisała:

> Wysałam dwa majle.

Nie pisze się `wysałam`dwa majle`tylko `wyssałam dwa majle`.
                          • zazule Re: do Zazule 13.07.07, 15:49
                            Moze dlatego nic mi sie ostatnio nie udaje bo po wizycie u fryzjera troche mi
                            włosy zjasniałysmile
    • zazule czy juz wróciliście? 15.07.07, 13:55
      kto wygrał konkurs???

• kea7 Re: czy juz wróciliście? 15.07.07, 16:53
        zazule..... jakby Ci to powiedzieć..... hhmm..
        smile
      • nataszkam Re: czy juz wróciliście? 15.07.07, 19:20
        Gratulacje, ZAZ smile Losowanie było uczciwe- całe towarzystwo było świadkami smile
    • nataszkam Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 15.07.07, 19:24
      Kto nie był, niech żałuje, a kto był ten wie smile
      Było super, tylko krótko- zbyt krótko smile

Aha, Pan Prezes załozył hodowlę kleszczy i w ten sposób Stowarzyszenie może
      zarobić ciężką kasę- taki słoiczek z tysiącami małych kleszczyków wart jest
      pewnie kilkaset złotych, a każdy potrzebujący ma przynajmniej jednego lekarza,
      któremu chciałby wręczyć taki prezent, więc interes powinien kwitnąc big_grinDDDDDDD
    • likorek Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 15.07.07, 19:57
      jak zwykle nataszkam ma racje - bylo super i intensywnie ale za krotko.
      wszystkim wielkie dzieki!
    • nataszkam Kilka zdjęć 15.07.07, 20:04
      Wklejam kilka zdjęć ze spotkania:
      nataszkam.fotosik.pl/albumy/228932.html
      Oczywiście, nie wszytko mam udokumentowane big_grin

• klematis7 Re: Kilka zdjęć 15.07.07, 20:56
        Serdecznie pozdrawiam wszystkich uczestnikow zjazdu!. Ci, ktorzy nie mogli byc
        z nami, niech zaluja. Nie zdajecie sobie sprawy, jakie fantastyczne osoby kryja
        sie za gazetowymi nickami!!! To bylo naprawde niesamowite przezycie.
        • elunia555 Re: Kilka zdjęć 15.07.07, 22:14
          Witam!
          Tak Kasiu żałuję bardzo,ze nie mogłam przyjechać myślę,że na następne spotkanie
          nic nie stanie mi na drodze.Kasiu pooglądałam zdjęcia a Ciebie i Łukasza nie
          dostrzegłam na zdjęciach.Czy będą następne zdjęcia? Ile osób wzięło udział?Czy
          na spotkaniu była p.Beata Guzik i p.Artur Pabirowski.Opiszcie szerzej jak
          przebiegało spotkanie.
          Pozdrawiam serdecznie.
          elunia555
          • klematis7 Re: Kilka zdjęć 15.07.07, 22:46
            witaj Elunia!
            Szkoda, ze nie bylo Cie tam z nami. Relacja ze zjazdu oraz wiecej zdjec
            znajdzie sie niedlugo na stronie Stowarzyszenia.
      • klematis7 rozwiazanie konkursu 15.07.07, 21:06
        Jak przystalo na rodowitego sochaczewianina, prezes wystapil w stroju
        ludowym "spod samiuskich Tater" .
        Nie wiem, gdzie byl przeciek i jak to sie w ogole stalo, ale wszystkie osoby
        biorace udzial w konkursie podaly prawidlowa odpowiedz!!!!!!

W zwiazku z tym w przeprowadzonym losowaniu sierotka Ania wylonila zwyciezce.
        GRATULACJE, ZAZULE!

P.S.
        Nagroda zostanie wyslana poczta. Czy forumowicze maja jakies sugestie odnosnie
        nagrody? (oprocz podrecznika podstaw obslugi internetusmile-bo to juz wiem)
        • zazule Re: rozwiazanie konkursu 15.07.07, 22:02
          Jestem wzruszona. Ostatni raz wygrałam jak miam 10 lat w loterii zdrapce jakies
          pieniadze- starczyło na zapieknkę z ketczupem.

Bardzo sie cieszę i juz sie nie moge doczekać nagrodysmile

Pozdr
          zaz
          • dx771 Re: rozwiazanie konkursu 15.07.07, 22:49
            Zaz ty masz klawe życie.
    • sankaj Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 16.07.07, 00:00
      Było super fajnie , cieszę się , że mogłam Was poznać .
      Podziękowania dla Żony Prezesa ( sałatki pychota ) smile))
      • stowarzyszenie.borelioza podziekowanie 16.07.07, 19:13
        Pragniemy podziękować wszystkim,którzy znaleźli czas, by wziąć udział w naszym
        zjeździe. Niektórzy pokonali setki kilometrów,by się z nami spotkać.
        Dziękujemy wszystkim,którzy pomogli w organizacji tej imprezy.
        Szczególne podziękowania składamy lekarzom z Warszawy - ich obecność na zjedzie
        daje nam chorym nadzieję na lepszą przyszłość.
        Wszystkim dziękujemy za cenne rady i propozycje.
        Dziękujemy za atmosferę,którą stworzyliście na spotkaniu.
        Jesteście super!!! Dzięki.
        • kea7 Re: podziekowanie 16.07.07, 21:58
          i ja też chcę podziękować, choć dopiero dzisiaj, bo dzisiaj doszłam do siebie
          dopiero z bólem głowy. Fantastyczni jesteście wszyscy i fajowo było, organizacja
          na siódemkę poprostu; sam prezes kochany i "clemantis" się troił i Lukasz smile
          i Lublin kochany i Poznań i Jelenia Góra, Warszawa i Mińsk I Sląsk rozśpiewany
          przy strzelającym ognisku smile; a konkurs najprawdziwszy z uroczą sierotką Anią
          smile. Przez ten ból głowy sad nie wiem nawet kiedy następny zjazd?

dzięki - kea7
        • asmyk7 dziekuje 18.07.07, 09:39
          Jestem bardzo mile zaskoczony atmosfera spotkania; rzadko trafiaja sie zjazdy,
          na ktorych uczestnicy sa zainteresowani przede wszystkim tematem przewodnim i
          sympatycznym poznaniem się nawzajem bez zlosliwosci i podtekstow, i tak bylo w
          Kozuszkach; przynajmniej ja tak to odczulem.

Szczegolne uznanie nalezy sie:
          - glownym organizatorom zjazdu - zapewne Klematis i Prezesowi Stowarzyszenia,
          - osobie, ktora sprowadzila na zjazd swego kolege lekarza i temuz lekarzowi,
          ktory wyglosil ciekawy wyklad o boreliozie (przyjemnie jest sluchac medyka,
          ktory na temat boreliozy ma cos istotnego do powiedzenia, bo wiekszosc niestety
          bredzi).

Z przebiegu zjazdu widac, ze Stowarzyszenie jest niewielkie, ze to dopiero
          trudne poczatki dzialania, lecz takze, ze dzialanie jest sensowne, pozyteczne i
          idzie w dobrym kierunku, co daje chorym potrzebna nadzieje.

Uff.. sam sie dziwie, ze napisalem taki panegiryk. Moja zona twierdzi, ze jestem
          szczegolnie uzdolniony do prawienia zlosliwosci, a mile slowa staja mi oscia w
          gardle, a tu zdobylem sie na tak liczne pochwaly... Pewnie sie starzeje, a z
          wiekiem ludzie ponoc lagodnieja wink)
          asmyk
          • nataszkam Re: dziekuje 18.07.07, 18:55
            Asmyk- jak babcię kocham- Ciebie nie kojarzę z tego spotkania sad Wydawało mi
            się, że poznałam i rozmawiałam ze wszystkim (no dobra- z Michałem056
            zreflektowałam się dopiero w niedzielę, bo nie wiedziałam, że jest "swój" :-
            D ). Gdzie Ty się ukryłeś, że Cię nie poznałam? Nie chcę wszystkiego zwalać na
            boreliozę, bo myślałam, ze już mi się poprawiło, a tu taki traf big_grin
          • michal056 Re: Niezadowolony. 20.07.07, 16:25
            A ja jestem niezadowolony z uczestnictwa w zjezdzie.A to dlatego,że mi sie żona
            zbuntowała jak zobaczyła Predraka obżerającego sie lodem Magnum w polewie
            czekoladowej .I mówi mi ,że ona teraz diete to ma w nosie.Dosyc chleba na
            zakwasie a probiotyki to bedzie brała tylko 3 dziennie bo Klematis tak bierze.A
            tak w ogóle to dobrze ze sie spotkalismy.
            • klematis7 Re: Niezadowolony. 20.07.07, 16:37
              klematis to bierze raz dziennie smile
              odkad znalazla fisioflor smile
    • likorek do nataszkam 18.07.07, 19:07
      widziałaś, że kilka osób było bez spania - wtedy pełna konspiracja a teraz jak
      nie widzisz i nie wiesz kto to komentują - całe szczęście dla nich, że bez
      złośliwoścismile
      • nataszkam Re: do nataszkam 18.07.07, 19:09
        No tak- mają szczęście big_grin Ja bez spania to pamiętam tylko Fikemolę i Sankaj.
        No i Michala smile A Asmyka w ogóle nie kojarzę sad
        • klematis7 Re: do nataszkam 18.07.07, 19:34
          bo sie dobrze zakamuflowalsmile
          • kea7 Re: do nataszkam 18.07.07, 20:14
            "CLEMANTIS" smile chyba dłuuuugo asmyka urabiała coby się przyznał do nicka, ale
            się wyśmigał jakoś a teraz dopiero jak syn marnotrawny z dłuuugą brodą powraca
            na łono stowarzyszenia już otwarcie smile
            • kea7 Re: do nataszkam 18.07.07, 20:16
              mam rację Kasia?
              .. już nie będę "klemantisować" smile))
              • klematis7 do kea 19.07.07, 11:32
                Masz racje, Ania. Szkoda tylko, ze sie Asmyk jednak nie ujawnil na zjezdzie...
                (a juz bylo tak bliskosmile

Juz pisalam kiedys, ze za nickami gazetowymi kryja sie niesamowite osobowosci.
                Nie wiecie nawet, jak bardzo niesamowite!
    • fikemola Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 18.07.07, 23:23
      Na stronie stowarzyszenia
      www.borelioza.org/index.html
      jest już relacja ze Zjazdu, są też zdjęcia smile

zapraszam do czytania i oglądania
      • zazule Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 19.07.07, 10:33
        Czy świnie wietnamiskie i inne świnie moga chorowac na bb??

Bardzo urocze stworzenia. Na zdjęciach wyglądją na wyluzowanewink
        • likorek Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 19.07.07, 11:57
          było tam również dużo ptactwa, więc borelka fruwała dookoła ale wszyscy
          nafaszerowani takimi dawkami antybiotyków, że nikomu to nic nie robiło.
          najwięcej kleszczy było w hodowli prezesa - imponujące (niestety) ile z jednego
          kleszcza zamkniętego w słoiku rodzi się małych kleszczyków - bomba z opóźnionym
          zapłonem.
      • asmyk7 Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 20.07.07, 00:07
        Skoro juz wszyscy ile sil sie nachwalili i slusznie, bo zjazd rzeczywiscie byl
        udany, pora wyciagnac wnioski. Podaje swoje. Inni niech to, co napisze
        skrytykuja lub popra, poprawią i uzupelnia.

1. Zjazd należy organizować przynajmniej raz w roku (maksymalnie 2 razy, lecz
        nie czesciej).

2. Miejsce warto wybierac w centralnej Polsce, gdzie wszystkim latwiej dojechac
        lub za kazdym razem w innym kacie kraju, aby ulatwic podroz osobom raz z tego,
        raz z innego regionu.

3. Koniecznie z wykladem jednego lub kilku lekarzy (jezeli tylu sie znajdzie).

4. Do wykladu potrzebna jest sala, niekoniecznie typowa, wykladowa. Ot po prostu
        miejsce, gdzie mozna sie schronic w razie niepogody, bo nie nie sposob miec
        pewnosc, ze nie spadnie deszcz lub nie bedzie bardzo zimno.

5. Przynajmniej na dwa miesiace przed zjazdem na stronie www Stowarzyszenia
        powinna znalezc sie informacja z terminem, planem zajec/spotkan, mapka drogowa i
        adresem. To lepsze od informowania na Forum, gdzie trzeba przegladac wiele
        postow, aby potrzebne wiadomosci odszukac. Poza tym na strone Stowarzyszenia
        moga trafic ludzie nie czytajacy forum. Oczywiscie dodatkowe informowanie na
        forum nie zawadzi.

Pozdrawiam
        asmyk
        • kea7 Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 20.07.07, 01:25
          dodam za asmykiem7:
          stowarzyszenie winno zadbać także o plakietki-wizytóweczki na piersi zjechanego
          /ups...znaczy przybyłego/ boreliozowicza, coby się nie głowić potem czy zgoorek
          to napewno chłopczyk a likorek czy napewno dziewczynka, pod jakim nickiem kryje
          się pan prezes albo kim jest tajemniczy pan z brodą smile
          • asmyk7 oj ta kobieca ciekawosc 20.07.07, 08:17
            A jak przyjedzie jakis taki, co w Forum nie uczestniczy i nie ma zadnego nicka?
            Pewnie go Kea w oslej lawce posadzi wink).
            A osoby towarzyszące? Beda bez nalepek biegac jako druga kategoria? A moze im
            napisac: "Dodatek do Zgoorka", "Dodatek do Asmyka"?
            Cos mi Kea nieujawniania nicka nie moze darowac. Takie moje szczescie, zawsze
            sie komus naraze.
            • wawan1 Re: oj ta kobieca ciekawosc 20.07.07, 09:47
              Osoby towarzyszące będą przystawkamismile "przystawka do Wawan"
              • elunia555 Re: oj ta kobieca ciekawosc 20.07.07, 17:28
                Witam Cię Anetko!
                Na zdjęciach Ciebie nie widziałam.Czy też byłaś na zjeździe?
                • wawan1 Re: oj ta kobieca ciekawosc 20.07.07, 17:32
                  NIestety nie, choć bardzo żałuję, że nie pasował mi ten terminsmile
            • kea7 Re: oj ta kobieca ciekawosc 20.07.07, 22:00
              Asmyku7 - darowałam Ci przecież - wszak ukrywałeś sie już ostatni raz smile,
              klematisa mi szkoda tylko, dwoił się i troił coby wszyscy byli zadowoleni,
              biegał, organizował, dyskutował, śpiewał i tak niewiele brakowało by Kasia
              wreszcie dopięła swego i wydębiła Twego nicka.. i klopssad; na dodatek jeszcze
              podpadła Michałowi smile; sami powiedzcie - czy warto się starać dla tylu
              niepokornych? smile
        • asmyk7 Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 20.07.07, 08:35
          Dodaję kolejny wniosek.
          6. Wykład(y) należy nagrywać na magnetofon, a potem spisywać, ewentualnie
          autoryzować i zapis udostępniać na stronie www Stowarzyszenia. Właśnie zapis
          tekstowy, a nie filmy, bo pliki multimedialne są wielkie, czas ich ściągania
          jest długi, rosną koszty itd.
          To pomysł ściągnięty z serwisu informacyjnego LDA (Lyme Disease Action z
          Wielkiej Brytanii). Przykładową agendę konferencji LDA z roku 2004 z linkami do
          tekstów wystąpień można obejrzeć na stronie: tinyurl.com/29qn9l
          asmyk
          • grizac Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 20.07.07, 09:16
            To bardzo trafna uwaga. Nie każdy może, z różnych powodów, uczestniczyć we
            wszystkich spotkaniach. Również uczestnicy wykładu z pewnością chętnie raz
            jeszcze by się z nim zapoznali, bo wiele spraw umyka uwadze. Wreszcie,
            stanowiłoby to świetną okazję do dyskusji w środowisku lekarzy z powołaniem.
            • mile13 Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 20.07.07, 12:45
              Jaka szkoda że mnie z Wami nie było ,może nastepnym razem się uda.
              • stowarzyszenie.borelioza Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 20.07.07, 18:48
                Dziekujemy za wszystkie sugestie i mile slowa. Postaramy sie, zeby kazdy
                nastepny zjazd byl lepszy od poprzedniego smile
          • nataszkam Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 21.07.07, 11:45
            Ten pomysł byłby uzależniony od tego, czy wykładowca miałby ochotę ujawnić się
            publicznie, czy raczej pozostać incognito dla osób postronnych. Teksty ktoś
            musiałby przepisywać, a łatwiej chyba byłoby zamieścić jednak plik ze ścieżką
            dźwiękową.
            • franiolek1 Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 25.07.07, 16:57
              Czytam i czytam i zwijam sie z zazdrosci, ze mnie tam z Wami nie bylo smile)
              Ze zdjec wygladacie wszyscy strasznie milo, z opisow byla chyba fajna
              atmosfera.
              Zgoorku, nie moge sie doszukac Twoich zdjec, i nie umiem sie zalogowac u
              Ciebie....napisz jak sie dostac do Twoich zdjec - baaaaardzo lubie Twoje
              zdjecia ptaszkow, czesto je ogladam z dziecmi - zrobilas wiec pewnie sliczne
              zdjecia ze zjazdu!
              Wlasnie wrocilam z gor, moja Jula ( 9 lat) znlazla pod swoja stopa weza z
              czarnym zygzagiem, dzieki Twojej stronie wiem ze byla to zmija sad( Na szczescie
              spotkanie zakonczylo sie na strachu, a Lucja ( 11 lat) stwierdzila " No Jula,
              bedziesz miala co wnukom opowiadac" smile))
              Dzieki Zgoorku kochany! Przy okazji napisz w swoim watku jak sie czujesz smile
              Pozdrawiam wszystkich zjazdowiczow cieplo!
              Dzieki Klematis, Stasiek i Lukasz! Odwaliliscie kawal dobrej roboty!
              • nataszkam Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 25.07.07, 18:39
                franiolek1 napisała:

> Czytam i czytam i zwijam sie z zazdrosci, ze mnie tam z Wami nie bylo smile)

A zwijaj się, zwijaj smile))
                Było super i szkoda, że nie ze wszystkimi z forum mogliśmy się tam spotkać. Ale
                przecież to był dopiero pierwszy taki letni wypad i trzeba to koniecznie
                powtarzać częściej smile Może wtedy taka terapia grupowa przyspieszy efekty
                leczenia boreliozy? tongue_out Chociaż brak snu to chyba raczej jest mało korzystny,
                ale kij tam ze snem tongue_out

Franiolku- a Twój wąteczek kiedy uzupełnisz? Jest gdzieś tu wątek halmoc- może
                znajdziecie jakieś podobieństwo w Waszej sytuacji? Jak tam Twoja tarczyca? No i
                jak samopoczucie?

• franiolek1 Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 25.07.07, 18:49
                  Tak Nataszka, widzialam watek halmoca i sobie powiedzialam, ze musze napisac o
                  mojej tarczycy. Dobrze, ze go tu sprowadzilas!
                  Dzisiaj wrocilam z wakacji, ale bardzo o Was myslalam w tych Kozuszkach smile
                  Bardzo bym chciala Was poznac smile Niektorych znam juz od roku i tylko
                  wirtualnie sad
                  No dobra, to sie zwijam smile)
                  • nataszkam Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 25.07.07, 18:53
                    franiolek1 napisała:

> Tak Nataszka, widzialam watek halmoca i sobie powiedzialam, ze musze napisac
                    o
                    > mojej tarczycy. Dobrze, ze go tu sprowadzilas!
                    hehe, to raczej ONA smile))

Dr w Kożuszkach wspominał o zapaleniu tarczycy w boreliozie- w kontekście
                    pojawiania się różnych chorób z autoagresji w przebiegu boreliozy.
                    • franiolek1 Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 25.07.07, 19:04
                      Ale dlaczego to ja musze kumulowac wszelkie objawy boreliozy?!? W moim
                      przypadku, objawow i problemow wystarczyloby dla pieciu chorych! U mnie fajnie
                      bo i serce i mozg i tarczyca i jajniki i stawy i miesnie i oczy i uszy i mozna
                      by jeszcze dlugo wymieniac! Cholera jedna, a ja ja i tak pokonam! I zorganizuje
                      zjazd Stowarzyszenia za granica smile)
                      • klematis7 Re: Wnioski ze zjazdu. Co dalej? 25.07.07, 19:17
                        Czesc Asia, milo ze znowu jestessmile
                        Pewnie, ze wszystko pokonasz. Ty, ja i my wszyscy!
    • klematis7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 19.07.07, 17:29
      cos pieknego ten ptasi blog smile
    • kea7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 19.07.07, 19:14
      zgoooorkuuuuu - aaaaleeeeeż wyczarowałaś rajski ogród - śliczny smile
      • bapona Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 19.07.07, 21:04
        Pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników zjazdu. Bardzo sie cieszę, że
        poznałam Was w Kożuszkach. Teraz jesteście dla mnie konkretnymi osobami,
        wspaniałymi, niektórzy z niesamowitymi sukcesami w walce z bb.
        Było naprawdę bardzo fajnie - i budujaco. A tak nieczęsto się zdarza.
        Z przyjemnością słuchałam wszystkich, każdy miał rzeczywiście coś ciekawego do
        powiedzenia. A rozmawialismy w pociągu, stołówce, pod namiotem. Żałuję tylko,
        że wieczorem bb zwyciezyła i ból głowy nie pozwolił mi na udział w spotkaniu
        przy ognisku.
        Ale najbardziej interesujące były prelekcje pana doktora, osoby o dużej wiedzy
        i doświadczeniu, ogromnie życzliwej dla chorych.
        I przesympatyczna mama (również lek.) najmłodszego uczestnika z diagnozą bb
        (cała rodzina była super). A wiec są lekarze, którzy chcą pomóc!!!
        Dziekuję organizatorom. Myślę, że każdy wyjechał z dużą dozą i wiedzy i
        optymizmu.
        Pozdrawiam również tych, którzy nie mogli przyjechać.
        • kea7 Re: II Ogólnopolski Zjazd Stowarzyszenia i Sympat 19.07.07, 22:47
          Basiu !!!! bo to była tylko zgraja oszukanców-przebierańców smile)) - to zdrowi
          ludzie byli podszywający się pod borelkę, by móc poświętować z nami smile. Na
          przyszłym zjeździe też już będziemy udawać tylko chore i pobalujemy, bo tracimy
          sporo - mam rację? pozdrawiam Ciebie i Pawła smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka