Dodaj do ulubionych

Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!!

15.08.08, 21:38
Jako że szukam alternatywnych metod leczenia boreliozy po nitce do kłębka doszłam do specyfiku pod nazwą "Lyme Essence Oil" Pisze o tym w FA@ docs.google.com/View?docid=dfs9jh96_15fp97v4cn#L. Napisałam do firmy www.yinessence.com/news.html rozprowadzającej ten olej i otrzymałam wiadomość iż zwijają interes, a recepturę udostępniają każdemu chętnemu. Wklejam więc dokłądny przepis, przy okazji pytanie - czy 2 uncje to ok 58 mililitrów?

-----
The formula for a two ounce bottle (you can multiply to make bigger
quantities, and generally it is good to make larger amounts).

110-120 drops eucalyptus globulus e.o.
80 drops frankincense e.o.
60 drops lemon e.o.
40 drops patchouli e.o
20 drops geranium e.o.
20 drops lavender e.o.
14 drops thymus vulgaris e.o.

Fill the rest of the bottle up to the top with grapeseed oil. The grapeseed
oil works better than other vegetable oils for absorption into the body.

It is important to give as much of a deep tissue massage as possible when
applying the oil to improve the penetration and effectiveness. It is also
important to apply it to as much of the body and head as possible when
using it because the disease (and symptoms) will start moving from one
location to another, trying to get away from the oils, so it is more
effective if you use it all over than just in the place with symptoms.

I get my essential oils from www.camdengrey.com, though I do not know if
they ship to Poland. It is important to get the oils from a reputable
source. This site's prices are also reasonable.

Obserwuj wątek
    • tadeusz998 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 15.08.08, 21:54
      Tak 59 mililitrów , jeśli chodzi o amerykańską uncje .
      A do czego ten olejek ?

Uncja, jednostka masy ciała lub objętości cieczy, stosowana w krajach
      anglosaskich. Uncja handlowa masy (ounce avoirdupois, 1 oz av) = 1/16 funta =
      28,35 g. Uncja apteczna masy (ounce troy, 1 oz tr) = 480 granów = 31,10 g. Uncja
      objętości cieczy (fluid ounce, 1 fl oz) = 1/160 imperialnego galona = 28,41 cm3,
      amerykańska uncja objętości (1 US fl oz) = 1/128 amerykańskiego galona = 29,57 cm3.
      • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 15.08.08, 21:59
        tadeusz998 napisał:

> Tak 59 mililitrów , jeśli chodzi o amerykańską uncje .
        > A do czego ten olejek ?
        >
        Można o tym przeczytać w FAQ i na stronie producenta - linki podałam powyżej. Podobno działa na objawy boreliozy, są podobno przypadki całkowitej remisji.
        • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 15.08.08, 22:03
          Ahaz zapomniałam odpowiedzieć - olejek jest do użytku zewnętrznego, do wcierania w ciało oczywiście, zwłaszcza w bolące miejsca.
          • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:36
            na prośbę w innym watku przenoszę posty glowa_do_gory :

Próbujessz wszystkigo, a czy spróbowałeś Lyme Essence Oil? O tym
            specyfiku napisane jest nieco w FAQ (w metodach naturalnych), podana
            jest też strona do producenta tego specyfiku. Wymyśliła go dr Farah
            Khan z Kanady, która na borelkę, podobnie jak Ty, długo leczyła się
            antybiotykami, wylądowała aż w szpitalu zatruta toksynami, w końcu
            opracowała formułę tego oleju, wprowadzając go stopniowo najpierw
            razem z abx, póź niej chyba już samym się nim leczyła. Jest on
            świetny do penetrowania wewnątrzkomórkowego. Ona sama wyszła z tego
            dziadostwasmile Napisałam do niej maila (a cosmile i odpisała podając
            formułę oleju (wkleiłam na forum - wątek Lyme Essence Oil-oryginalna
            receptura), sposób dawkowania (z abax nie należy przekraczać
            początkowo dawki 20 kropel na dobę). Jeśli chcesz, prześlę ci na
            maila moją z nią korespondencję, zresztą możesz do niej napisać sam.
            Historia jej choroby i wiele ciekawostek tutaj:

www.yinessence.com

moja mama zaczęłą stosować ten specyfik (pieczenie mięśni, huczenie
            w uchu, stawy) - rzeczywiście pomaga, ale niestety trochę jej po tym
            (chytba po tym) skacze ciśnienie. Może to herx, ponieważ dr pisała,
            że różne sensacje związane z zdychaniem krętków są na początku jak
            najbardziej możliwe.

Życzę Ci wytrwałości, wytrwałości, wytwałości... i postępów w
            leczeniu
            Kinga
            • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:36
              dziś mama obudziła się z poważnymi objawami grypopodobnymi. Wydaje
              się, że ten olejek się do tego przyczynił. Więc to herx - czyli
              nadzieja, że działa. Chorzy go stosujący obserwowali silne hetksowe
              reakcje na niego - czytałam na forum Lymenetu, pisała mi o ty,m też
              sama dr Khan.
              • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:38
                Formułę już tu wklejałam na forum - ale faktycznie, w angielskimsmile
                olej jest do użytku ZEWNĘTRZEGO (wyłącznie)

No dobra, lecimy:

Buteleczka 2 uncjowa (60, 70 mililitrów) - ja używam zdezynfekowanej
                gotującą się wodą buteleczki po zmywaczu do paznokcismile. Może też być
                po jakimś syropie.

Formuła:

110-120 kropel olejku eukaliptusowego
                80 kropel olejku frankincense, w Polsce znanego jako olejek z
                kadzidłowca, albo olejek olibanowy
                60 kropel olejku cytrynowego
                40 kropel olejku paczuli
                20 kropel olejku geraniowego
                20 kropel olejku lawendowego
                14 kropel olejku tymiankowego

Resztę buteleczki dopełnić olejem z pestek winogron - ja kupuję taki
                specjalny do masaży. W ten sposób powstaje roztwór 1:5 (20%
                mieszanki olejków i 80 % oleju z pestek winogron)

Taki specyfik ma m. in. silne działanie bakteriobójcze.

zasada jest prosta - używać tam - gdzie w danym momencie boli,
                piecze, swędzi smile Np. moja mama miała silne pieczenie mięśni
                (łydek) - tak więc niewielką ilością olejku masowała te łydki (masaż
                powinien być w miarę długi, bo chodzi o to, żeby olejek wniknął jak
                najgłębiej). Zatykało się ucho - kropla do ucha. Pięką, bolą oczy -
                kropla na powieki itp. Działa rzeczywiście - dolegliwości znacznie
                się zmniejszają. Jest tylko jedno "ale" - krętki to stworzenia
                inteligentne i przez peien czas może być tak, że posmarujesz jedno
                kmiejsce, a rozboli cię drugie sad. u mojej mamy wyglądało to
                przekomicznie - od kilku tygodni bolały ją łydki z tyłu, a po
                zastosowaniu olejku przestały boleć z tyłu, a zaczęłą odczuwać
                jakieś objawy z przodu. Więc jest to tochę "pogoń za bakterią" -
                ważne jest, że w ostatecznym rachunku jest podobno szansa je wybić.
                Dr Khan tak to tłumaczyła, że bakterie przemieszczają
                się , "uciekając" przed lekiem. Dlatego np. przy bólu mięśni warto
                absorbować olejek na większą powierzchnię.

Dozowanie:

warto sprawdzić na początku czy nie jest się na to uczulonym - np
                posmarować kropelką jakieś miejsce i poczekać do 12 godzin - jeśli
                nie ma reakcji to ok.

należy zaczynać od małych dawek 15-20 kropel na dobę - OBOWIĄZKOWO
                należy tak zaczynać w przypadku brania silnych abaxów - mogą
                wystąpić silne herksy! dawkę można stopniowo zwiększać - dr khan
                maksymalnie zużywała jedną buteleczkę na 2 dni. należy przy tym pić
                dużo płynów, zalecane są także gorące kąpiele i sauna.

No i oczywiści obserwować reakcje - niestety u mojej mamy
                podskoczyło ciśnienie - czekam teraz na odpowiedź od dr Khan czy ta
                reakcja to herx, jakaś reakcja alergiczna i mam skorygować formułę.

Olejki (muszą być ze sprawdzonego źródła, z atestem itd., ale to
                chyba jasne)zamawiałam przez internet tutaj:

www.naturella.com.pl/product_info.php/products_id/2386
                i tutaj:

shop.pollenaaroma.com/
                natomiast sama dr Khan kupuje oleki w kanadzie, w sklepie
                nternetoeym (są sprawdzone) - oni też wysyłają do Polski

www.camdengrey.com

Powodzenia i dajcie znać na forum czy działa smile
                • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:38
                  welwiczia1 29.08.08, 11:31 Odpowiedz
                  Dzieki serdeczne!
                  nasunely mi sie jeszcze dwa pytania:
                  - czy olejem bazowym musi byc koniecznie olej z pestek winogron? (ja
                  mam akurat
                  na stanie z avokado i migdalow)
                  - czy masuje sie tylko miejsca bolace, czy mozna masowac np
                  codziennie (ile
                  razy?) przez jakis okreslony czas (jaki???) cale cialo? U mnie
                  najgorsze objawy
                  to bardzo silne oslaBIENIE NIE POZWALAJACE NA WSTANIE Z LOZKA i
                  objawy
                  neurologiczne plus zmeczenie)Reasumujac: czy jest jakas regula: ile
                  razy
                  dziennie i przez jak dlugi czas masowac cialo?

Herxy mam potezne od 2 lat (po abx) wiec raczej ciezko bedzie mi
                  stwierdzic czy
                  masaz powoduje ich nasilenie smile

Ja od kilku lat kupuje olejki dr Beta (pollenaaroma) i uwazam ze sa
                  najlepsze z
                  tych dostepnych w Polsce.

Ta mieszanina olejkow wydaje mi sie bardzo esencjonala , mam
                  nadzieje ze nie
                  spowoduje pieczenia skory.

Dzieki za informacje.
                  Pozdrawiam!
                  Wel
                  • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:39
                    welwiczia1 29.08.08, 11:43 Odpowiedz
                    Hmm... dziwne ze nie ma w tym zestawie olejku herbacianego, bo to
                    najwiekszy
                    killer na bakterie i grzyby.
                    No i ciekawi mnie opinia osob stosujacych te metode leczenia na
                    lymencie.
                    Moglabys cos napisac na ten temat???
                    • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:39
                      glowa_do_gory 29.08.08, 11:56 Odpowiedz
                      Dr Khan zaleca olej z pestek winogron bo podobno najbardziej wnika
                      (pentruje) w skórę.
                      Szczerze powiedziawszy, ja zainteresowałam się tym olejkiem ze
                      względu na to, że mama miała silne objawy zewnętrzne (pieczenie
                      mięsni, bóle stawów, zatkane ucho, bóle oczu) - nie wiem jak jest
                      przy takim ogólnym zmęczeniu, nie interesowałam się jak on działa.
                      może więc zacznij od swoich objawów neurologicznych (bóle głowy??),
                      że by zobaczyć czy i jak działa.

Zaczynaj NAPRAWDĘ od malutkich dawek ZWŁASZCZA PRZY OSŁABIENIU!!!! -
                      ja bym zaczęła od kropli na dobę. Mama trochę sobie więcej pozwoliła
                      i ścieło ją na maksa (z kłopotami sercowymi na czele) - po raz
                      pierwszy tak silnie od początku leczenia. Na szczęście dziś jest już
                      lepiej, a dr Khan odpisała mi, że wg niej to był herx (ja się
                      obawiałam, że już coś innego:/) Ona sama reagowała m. in.
                      palpitacjami serca na początku. Nie sądziłam, że olejki mogą mieeć
                      aż takie działanie... Póki co więc minimalne dawki w miejsca, które
                      ci dokuczają - przy bólu głowy - kropelkę wcierać jakieś 5 min. w
                      skronie. Później można dawkę zwiększać - jeśli się nic nie dzieje i
                      obejmować coraz większą powierzchnię ciałą. Moja mama
                      miała "zatkane" ucho, naporawdę po kropelce (na palec i lekko
                      wcierać) jej się odetkało. Faktycznie działa, a pieczenie skóry (tzn
                      mięśni) mamie ustąpiło po tych olejkach, zadnych skórnych reakcji
                      alergicznych nie zaobserwowała.

W ogóle jak zobaczyłam formułę tego oleju, ptrzestrzaszyłam się, że
                      jest za silna i napisałam do Polskiego Towarzystwa
                      Aromaterapeutycznego o poradę, czy możliwe jest stosowania aż tak
                      wysokiego stężenia olejków. Odpisano mi, że jest to stosowane.
                      • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:40
                        franiolek1 29.08.08, 12:21 Odpowiedz
                        We Francji istnieje zestaw olejkow TICTOX - nie znam formuly, bo
                        jest bardzo obwarowana. Ludzie na forum francuskim twierdza, ze tymi
                        olejkami nie mozna sie wyleczyc, bo objawy wracaja po wzglednej
                        poprawie, ale u niektorych te olejki pomagaja objawowo. TICTOX mozna
                        uzywac zewn i wewn.
                        Tea Tree uzywa wiele osob, wlasnie na stawy i bole zlokalizowane.
                        Chyba moderatorzy zaraz nam zwroca uwage, bo zasmiecamy watek
                        Tosho smile)
                        • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:41
                          glowa_do_gory 29.08.08, 12:27 Odpowiedz
                          Na forum Lymenetu udzielała się sama dr, opisując swoją przygodę z
                          olejem i powrórt do zdrowia; ludzie, któzry stosowali olej mówili,
                          że mają poważne herxy, część też obserwowała poprawę. Nie mogę
                          znaleźć zbyt wiele dyskusji na Lymenecie na ten temat.

Zauważyłam ,że przy problemach neurologicznych ludzie dodają parę
                          kropel oleju do kąpieli i też działa.
                          • reni5553 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 29.08.08, 20:41
                            glowa_do_gory 29.08.08, 19:38 Odpowiedz
                            Naszej dyskusji o olejkach nikt nie przeniósł do innego wątku więc
                            wklejam tutaj tłumaczenia listu od dr. khan, który otrzymałam
                            dzisiaj (przypominam, pytałam, czy ciężka reakcja mojej mamy na
                            olejek może być herksem). Niesamowite jest, że ona nie znając
                            historii choroby mojej mamy, ani wszystkich objawów ostatniego
                            pogorszenia "przewidziała" je w swoim liście. Wszystko się
                            zgadza...I jak tu nie wierzyć?

"podejrzewam, że to może być reakcja Herxheimera. Kiedy bakterie
                            zaczynają krążyć po naczyniach krwionośnych ciała, po wydzieleniu
                            się z tkanek, może to prowadzić do rozregulowania organizmu na jakiś
                            czas. Ważnym jest także by sprawdzić czy choroba ujawniła się w
                            okolicy szyi gdzie znajduje się arteria szyjna oraz zatoki szyjne
                            (zatoki kontrolują ciśnienie krwi) {BYŁO!! _ przypis mój}. Co więcej
                            należy podczas używania olejku, stosować go w okolicy serca, w
                            przeciwnym razie bakterie się tam skierują by uciec od działania
                            olejku. Jeżeli jakieś problemy z sercem już się pojawiły,
                            odstawiłabym olejek na ten czas oraz zdecydowanie zmniejszyła dawkę
                            którą obecnie stosujesz. To jest właśnie trudny etap boreliozy.
                            Proces powrotu do zdrowia może zawierać trochę przerażających i
                            dziwnych symptomów, co dzieje sie również w przypadku pogorszenie
                            stanu zdrowia. Niektóre z tych objawów mogą być równie niebezpieczne
                            jak podczas pogorszonego stanu zdrowia, dlatego należy mieć wyważone
                            podejście do leczenia tej choroby. Sama miałam wiele dziwnych
                            objawów które pojawiały się gdy wracałam do zdrowia, z powodu
                            reakcji Herxheimera i bakterii poruszających sie w moim ciele, ale
                            najwazniejsza różnica była taka że po upadkach w trakcie procesu
                            ozdrowieńczego zmniejsza się liczba objawów a zwieksza iloraz
                            energii. Jeżeli dzieje się na odwrót to dowód na to że choroba się
                            pogłębia.
                            Polegaj więc na swoim osądzie i zdrowym rozsądku przy dawkowaniu
                            olejku. Jeżeli Twoja mama jest już w podeszłym wieku zacznij kurację
                            powoli i następnie ją rozwijaj. Trudnością przy tej chorobie jest to
                            że przystosowuje się ona i krąży po organiźmie, i rośnie wewnątrz
                            cyst nawet jeżeli leczenie przynosi efekty. Jeżeli ilość bakterii w
                            jej organiźmie jest wysoka, reakcja Herxheimera może być dość ostra.
                            Kiedy byłam w ciężkim stanie, reakcja Herxheimera objawiała się na
                            podłożu neorologicznym i sercowo-naczyniowym kiedy
                            choroba "wychodziła" z mojego mózgu i serca by przez to zostać
                            zniszczoną.
                            Podsumowując nie posiadam informacji zwrotnych na temat
                            bezpośredniego wpływu olejków eterycznych na podwyższenie ciśnienia
                            krwi. Cytrynowy olejek eteryczny ma nawet działanie obniżające
                            ciśnienie krwi. Mimo wszystko należy poważnie traktować pogorszenie
                            zdrowia spowodowane reakcją Herxheimera, nawet jeżeli wydaje się to
                            być nieodłączną częścią procesu ozdrowieńczego.

Farah
                • im39 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 01.05.09, 11:50
                  Znalazłam przepis na olejek i chciałabym zacząć stosować na bolące nogi i ręce przy bb. Nie wiem jak się za to zabrać. Gdzie kupię te wszystkie składniki a moze można kypić gotowy produkt? Proszę o radę.
          • ula_aa Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 10.09.08, 19:14
            Jestem ciekawa jak się czuje Twoja Mama po ziołach i olejkach? Czy łyka dalej
            antybiotyki? Pozdrawiam
    • mikjab Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 12.09.08, 11:23
      Po przeczytaniu tego wątku postanowiłem zrobić eksperyment z olejkiem oregano,
      bo tylko takim akurat obecnie dysponuję. Wymieszałem 1 krople tego olejku z 10
      kroplami oleju kujawskiego i wsmarowałem w miejsce nad i za uchem gdzie do wielu
      miesięcy mama obrzęk naczyń i dość uciążliwy ból-ucisk. Było tak jak pisała
      reni5553. Ku mojemu zdumieniu ból po około 20 minutach prawie całkowicie ustąpił
      i poczułem niesamowita ulgę. Po jakimś czasie poczułem ból-kłucie w okolicy
      serca, wstałem więc w nocy i takim samym roztworem posmarowałem lewą cześć
      klatki piersiowej, ból ustąpił.
      Przyznam, ze jestem mocno zdziwiony tym co sie stało i nie bardzo to wszystko
      rozumiem. Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że bakterie uciekły z głowy i schowały
      sie w sercu, w końcu bakterie nie mogą sobie swobodnie podróżować po organizmie.
      Dodam że mam potwierdzona PCRem bartonellę, boreliozy nie mam potwierdzonej. Nie
      leczę się póki co antybiotykami, a jedynie wspomagam odporność organizmu
      rozmaitymi specyfikami jak np Cats clow.
      U osoby, która zastosowała powyższy sposób na bolące stawy, jak na razie brak
      jakiejkolwiek reakcji.
      • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - chyba działa!! 15.09.08, 13:48
        Nie odzywałam się, bo nie miałam dostępu do sieci, ale... widzę, że więcej ludzi reaguje tak właśnie na ten olejek. Ja jestem autorem tego wątku i korespondowałam z dr Farah Khan, która wymyśliła ten olej i wyleczyła się z pomocą tego olejku. mama zastosowała ten olej na bolące mięśnie i ucho i faktycznie ogromna ulga - ale wysępiły duże objawy sercowe. Dopiero później jak napisałam do do dr odpisała mi, że trzeba ten olej najpierw stosować w okolice serca - bo podobno tam przenoszą się bakterie. to by się zgadzało... list ten wkleiłam powyżej (w wątku reni555, która przeniosła moje posty z innego wątku). W każdym razie Farah zaleciła na razie odstawić olej aż do ustąpienia objawów sercowych. Objawy ustępują ale na razie go nie bierzemy, mama jest na ziołach Buhnera, czosnku, kurkumie i specjalnej diecie drBrudwig i czuje się o niebo lepiej niz na abx. Wkrótce badania, zobaczymy.

wydaje mi się, że należałoby chyba bliżej przyjąc się temu olejowi!!!

jeśli chodzi o stawy - polecam także kurkumę! (tak, tak, tą zwykłą przuprawę), 2, 3 razy po łyżeczce dziennie - można po prostu dodawać do potraw. mama miała bardzo ciężkie objawy stawowe (bóle, strzelania, drętwienia) i po kilku tygodniach kurkumy ijest dużo lepiej.
        • ewa475 Re: Lyme Essence Oil - chyba działa!! 18.09.08, 20:46
          Głowo do górysmile,czy mogłabyś podać namiar na swoją pocztę?Usiłowałam napisać na
          gazetową,ale nic z tego nie wyszło.
          Pozdrawiam serdecznie,również mamę,Ewa.
          • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - chyba działa!! 18.09.08, 21:24
            Spróbuj jeszcze raz na gazetową, stosunkowo niedawno ją aktywowałam, a jeśli nie to podam Ci inny adres
        • arrakis74 Re: Lyme Essence Oil - chyba działa!! 22.09.08, 20:56
          Witam. Dawno nie pisałem ale cały czas Was czytam. Obecnie stosuje
          olejek, czosnek i suplementy oraz powoli włączam Buhnera.
          Potwierdzam występowanie objawów sercowych. U mnie wystąpiły po
          włączeniu wywaru z rdestu. Ogólnie po olejku poprawa wzroku,
          ustąpiło zmęczenie. Niestety rdest mi nie podchodzi - nawet wywar
          powoduje delikatne rozwolnienie. Może macie jakiś pomysł.
          • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - chyba działa!! 22.09.08, 21:10
            Na rozwolnienie - no niestety to normalne po rdeście, trzeba to przetrzymać, a jęsli jest to bardzo dotkliwe to może wprowadzić jakieś ziołowe "hamulce" - w aptece doradzą (może nawet węgiel). Później wprowadzane zioła Buhnera - np Stefania działają "w odwrotnym kierunku" smile więc to powinno się wyrównać.
            Co do objawów sercowych - mama też miała na początku wprowadzenia rdestu (a także po olejku)-regularnie ok pół godz. po zażyciu łapała ją arytmia - ale włączyła nalewkę z głogu (Buhner poleca na objawy sercowe, po ang. Hawtorn), oraz - także za Buhnerem - L-karnitynę i objawy ustępują. W aptece można kupić taki wyciąg z głogu za ok 7 zł. więc hulaj duszasmile Bierze według dawki na opakowaniu - 4xpo2,5 mil. Mama nadal bierze i sukcesywnie zwiększa dawki rdestu a objawy sercowe są coraz mniejsze (nie licząc herxsów, ale też już nie tak dotkliwych jak na początku) - tak więc to też trzeba przetrzymać. Resveratrol zawarty w rdeście ma przecież leczyć serce, więc po mojemu, może bakterie uciekają z serducha, stąd te problemysmile
            Mam też prośbę - piszcie o objawach i reakcjach jeśli jesteście na metodach naturalnych - musimy się podtrzymywać na duchusmile
            • arrakis74 Re: Lyme Essence Oil - chyba działa!! 22.09.08, 21:31
              I jeszcze cos na zimne końcówki rąk nóg i nosa - czyli kiepskie
              krążenie - oprócz ćwiczeń bo te pomagają ale na chwile.
              Pzdr
          • beta32 rdest a jelita 23.09.08, 09:56
            Proponuję zmniejszyć dawki rdestu i pomału wprowadzać andrographis lub
            stephanię, oba zioła działają w drugą stronę, na mnie andrographis nawet
            bardziej niż stephania. A potem systematycznie zwiększać dawki obu ziół.
            • glowa_do_gory Udany powrót do oleju :) 19.10.08, 15:33
              Od kilku dni mama spowrotem zaczęłą stosować Lyme Essence oil, zaczynając tak jak trzeba - od serca. Świetne efekty, zwłaszcza w nagłych stanach bólowych - po kilku (nastu) minutach przechodzą bóle mięśni, uspokaja się serce itp. Chyba zagości u nas na dłużej smile
              • arrakis74 Re: Udany powrót do oleju :) 19.10.08, 20:50
                U mnie też zdecydowanie poprawa. Nie ma już takich szarpań serca jak
                kiedyś. Są jeszcze wyczuwalne ale takie stonowane. Jeszcze muszę
                popracować nad pulsem, bo trochy słaby wg mnie, ale ciśnienie ok 110-
                120/80. Stosuje olejek zawsze na wieczor i wmasowuje zawsze na
                początku w okolice mostka, późniek kark - penetracja do mózgu, uszy,
                szyja, kolana.
                • ohnecan Re: Udany powrót do oleju :) 21.11.08, 00:31
                  Kurczę, zrobiłem olejek, butelka wcześniej wygotowana a po dwóch dniach na dnie
                  narodził się grzybek...
                  • glowa_do_gory Re: Udany powrót do oleju :) 21.11.08, 14:15
                    To dziwne, może używasz niedobrego oleju? A może to tylko osad... Ja używam specjalnego ooleju do masaży i żadnych grzybków nie było....
    • xkammx Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.11.08, 07:19
      Do tej pory z powodzeniem stosowalam aromaterapie ( olejki w formie masazy , do
      kąpieli i inhalacji ) z ogromnym powodzeniem przy roznych dolegliowsciach . Wiec
      dlaczego by nie sprobowac przy borelce . Odkąd mam przypuszczenia ze to moze byc
      bb stosowalam do kąpieli olejek ; eukaliptusowy , z drzewa herbacianego i
      tymiankowy , z racji ze sa bakteriobojcze . Ale po tym topiku zabieram sie za
      zrobienie tego olejku . Mam pytanie czy koniecznie musi to byc olej z pestek
      winogron ? Mam w domu takie specjalne do masazu zimnotloczone oleje z orzechow
      laskowych i jojoba , 100 % - towe . Czy moglby byc ktorys z nich czy raczej
      dokupic ten z pestek . Jezeli tam przykladowo po ok 100kropli trzeba np danego
      olejku to ile to jest fiolek ? fiolka ma ok 6 ml . Bebe zamawiala olejki
      avecenna oli - sprawdzone wink
      Aha i jeszcze z tego listu mozna wyczytac ze jesli objawy sercowe juz wystapily
      to nalezy przerwac stosowanie.. Hmm a jezeli ja mam objawy sercowe przez caly
      czas to moge wogole zaczac stosowanie ? Czy poprostu zaczac od stosowania na
      klatke ?
      • arrakis74 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.11.08, 08:12
        Ja od początku miałem objawy sercowe. Po 2-3 mcach stosowania olejku
        są znacznie mniejsze.
      • xkammx Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.11.08, 08:33
        Aha i jeszcze jedno .. jestem na abx ale na leczeniu niestandardowym , unidox ,
        metro , flucofast , czyli od jakiej dawki moge zaczac ? pisaliscie ze najlepiej
        od jednej kropli ale to chodzi o jedna krople na dan miesjce ? czy li jedna na
        szyje , jedna na serce , jedna na skronie , jedna na powieki itd . Czy jedna na
        caly organizm ?
        • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.11.08, 14:14
          Co do objawów sercowych - po prostu trzeba zaczynać od serca, bo inaczej objawy mogą się nasilić. Moja mama stosując olejek po raz pierwszy wmasowała go porządnie w piekące mięśnie karku i nóg (pieczenie przeszło), ale nie zaczęła od serca, no i wystąpiły te nieprzyjemne objawy - skoki ciśnienia, szybki puls, arytmia. Ponieważ były one spore, Farah poradziła nam odstawić olejek na czas unormowania sytuacji, a później zawsze zaczynać od serca. Do oleju powróciłyśmy ok 1,5 miesiąca temu, i mama z powodzeniem stosuje go również na serce - przy arytmii smaruje sbie okolice serca i pomaga. Zawsze używając olejku - na cokolwiek, zaczyna od serca, nawet jeśli nie ma objawów sercowych. I jest ok, bardzo pomaga.
          Jeśli się jest na silnych abax Farach radziła nie przekraczać początkowo kilku kropel na dobę. Chodzi o to, że olej może powodować silne herxy więc trzeba się do niego przyzwyczajać. Moja mama kilka dni nie mogła przekroczyć tych kilku kropel bo znowu zaczynały się te sensacje z ciśnieniem itp., teraz stosuje już dużo więcej, buteleczka schodzi w kilka dni.

Co do oleju - pewnie można stosować inne typy niż olej z winogron, Farah zalecała ten, gdyż podobno najlepiej penetruje w skórę.
          • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.11.08, 14:17
            Aha, 100 kropel to jest ok połowy buteleczki 6 ml o ile kojarzę...
            • tosho Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.11.08, 23:12
              Dla zainteresowanych olejkami big_grin

Dr Schaller poleca olejek goździkowy z pąków na bartonellę. big_grinbig_grinbig_grin

Do poczytania:

flash.lymenet.org/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=068669#000000

www.google.pl/search?hl=pl&q=clove+antibacterial&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

Tutaj można dostać ten olejek:
              www.vitacost.com/North-American-Herb-Spice-Clovanol-trade-1-fl-oz#IngredientFacts
              shop.pollenaaroma.com/
              • tosho Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.11.08, 23:26
                Inny olejek na bart:
                flash.lymenet.org/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=074556
                • tosho Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.11.08, 23:28
                  shop.pollenaaroma.com/
                  "ZE WZGLĘDU NA SIŁĘ ODDZIAŁYWANIA NIE PRZEKRACZAĆ DWU KROPLI NA JEDEN ZABIEG:
                  OLEJKÓW: anyżowego, cynamonowego, eukaliptusowego, goździkowego, hyzopowego,
                  muszkatołowego z gałki, szałwii, ylangowego."
                  • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 22.11.08, 00:56
                    Tosho, dzięki za olejkowe wieści! Co do tego ogłoszenia, żeby nie przekraczać dwu kropli... też się na począstku przeraziłam jak dostałam procedurę oleju, ale napisałam do polskiego towarzystwa aromaterapeutycznego i odpisano mi, że stosuje się takie 20% roztwory olejków. Jeśli rzeczywiście mają działać na krętki to muszą być silne...
                    • glowa_do_gory do ludzie@gazeta.pl 01.01.09, 20:25
                      otrzymałam Twojego maila, odpisałąm ale poczta informuje mnie o błędzie. czy otrzymałaś wiadomość? Jeśli nie to spróbuję jeszcze za kilka dni bo może serwery są przeładowane
                      • aaa9941 Re: do ludzie@gazeta.pl 01.01.09, 20:47
                        a gdzie mozna kupić ten olejek frankincense, bo w tym sklepie
                        internetowym go nie ma.
                      • beta32 Re: do ludzie@gazeta.pl 01.01.09, 20:51
                        .. bo ludzie@gazeta.pl to nie jest jej adres mailowy smile
                        Z tego adresu idą maile od wszystkich którzy mają konto forumowe bez pocztowego.
                        Jeśli autorka maila podała Ci swój adres mailowy, musisz odpisać na ten właśnie
                        adres, jeśli nie, to jej nie odpiszesz.
                        • aaa9941 Re: do ludzie@gazeta.pl 01.01.09, 21:30
                          nie rozumiem...
                        • glowa_do_gory Re: do ludzie@gazeta.pl 01.01.09, 22:00
                          big_grin

dzięki Beto. obawiam się, że osoba kt do mnie pisała też o tym nie wie...
                          • glowa_do_gory do aaa941 01.01.09, 22:01
                            olejek możesz sobie zrobić sama - bo faktycznie Farah już się nie zajmuje produkcją. Formuła jest podana w tym wątku.
                            • glowa_do_gory do aaa941 jeszcze raz 01.01.09, 22:04
                              jeszcze raz - przepraszam ale myślałm, że pytasz o całą procedurę. Olejek frankinesse (olibanowy, albo z kadzidłowca) produkuje firma Avicenna. Można kupić tu

www.avicenna.com.pl/kadzidlowiec.html
                              • glowa_do_gory Re: do aaa941 jeszcze raz 01.01.09, 22:08
                                Tutaj ja kupuję ten kadzidłowiec.

www.naturalna24.pl/index.php/cPath/309/sort/2a/page/3
                                jestem trochę przeziębiona więc powoli kojarzę smile
                                • nisses Re: do aaa941 jeszcze raz 04.01.09, 13:11
                                  Pisze troche w biegu ale czy ktos zetknal sie z Rizolami? (Rizols / Rizoles are ozonated plant oils that are anti-microbial). Wkrotce doczytam na ten temat, ale chcialem poznac juz Wasza opinie. Wiem ze stosuje sie zarowno na zewnatrz jak i spozywajac.

Czy ktos ma juz z tym jakies doswiadczenie?
                  • katrina83 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 04.07.20, 23:00
                    Możesz napisać w jakich proporcjach należy mieszać, używać te olejki?
                  • katrina83 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 15.07.20, 21:22
                    Witam. Czy stosujesz jakieś konkretne proporcje tych olejków?
    • dobbiaco Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 21.01.09, 22:30
      Witaj! I badż błogosławiona za ten przepis na olejek!Wszystko
      zamówiłam,pomieszałam i ..zastosowałam!Trzepnął mną taki herx,że
      kosteczka nnie mogłam ruszyć-jak wyrzucona z 5-go pietra..Goraczka i
      straszne bóle całego ciała-a wtarłam tylko w kark i lewostronne
      stawy..Potem,jak herx sięgnął zenitu-czyli głowy-ponownie wtarłam na
      czoło;skronie;powieki;;szyję i kark!!Przeszło;a już na pewno bardzo
      ulżyło!!Pięknie pachnie!U mnie paliptacji nie ma żadnych..A miewałam
      takowe-z jazdą pogotowiem włacznie..Od miesiąca zażywam..nalewkę
      czosnkową na spirytusie!!Od jednej kropli3 x dziennie-do 25 kropli i
      z powrotem..Ustały walenia serca i skoki ciśnienia;wróciło łaknienie
      i nawet..głód!!Normalnie nic wetknąć miedzy te ścisnięte dechy-
      przełyk-nie mogłam..Tak sobie myślę,czy..te "cudowne kropelki",o
      których mówił Drozda,że się nimi wyleczył-to nie była..nalewka
      czosnkowa na spirytusie..Jeszcze raz Ci dziękuję! I polecam
      wszystkim!Pozdrawiam!
      • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 22.01.09, 17:12
        smile

Podwójnie warto się dzielić tym co wiemy, żeby usłyszeć takie słowa! dziękuję, błogosławieństwo się bardzo przyda smile

A jak robisz nalewkę czosnkową?
        • dobbiaco Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 22.01.09, 19:08
          Dostałam przepis od koleżanki,której teściowa"umierała "na
          boreliozę.Serce;stawy;porażenia..LEkarka,do której poszła o własnych
          siłach po tej kuracji przywitała ją:"to Pani jeszcze zyje???(nasi
          kochani lekarze..niezawodni..A kobieta zrobiła sobie:35dkg roztartych
          ząbków czosnku zalać 200ml spirytusu i odstawic na 10 dni.Przecedzić
          i odstawic jeszcze na 4 dni..Zażywać od 1-nej do 25 kropli 3x
          dziennie-i z powrotem-25;24;23..itd..Ja mieszam z łyżeczką
          jogurtu...Bardzo mi się polepszyło;na pewno nie wszystkie
          dolegliwosci przeszły;ale zmalało ich natężenie..Od czasu
          rumienia,przy każdym herxie cierpiałam prócz bólu-także rozstrój
          żołądka i wręcz jadłowstręt.Teraz jem i bywam nawet głodna..Na
          zdrówko!Ale stosować tylko raz w roku!!

)
          • kkkkk4 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 06.02.09, 16:21
            czy ten olejek działa jakos na koinfekcje??
            • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 06.02.09, 17:36
              Trudno powiedzieć, na pewno jednak działa na objawy typowe dla koinfekcji, np symetryczne pieczenia nóg (typowe przy bartonelli). mamie bardzo pomaga, pieczenia przechodzą.
            • beta32 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 06.02.09, 20:25
              Wg Buhnera (książka "Zioła zamiast antybiotyków") eukaliptus ma silne działanie
              pierwotniakobójcze, podobno działa na wszystkie pierwotniaki.
          • z2009 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 30.04.09, 18:59
            Ja odkąd zażywam tą nalewkę mam potworne poty-czy to herx??
            Przedtem jadłem tony czosnku i nic się nie działo-dziwne to wszystko.

• glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 30.04.09, 21:20
              zażywasz!!!!???? To jest do użytku zewnętrznego wyłacznie!
              • dobbiaco Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 01.05.09, 11:54
                Ona pisze o nalewce z czosnku na spirytusie..
                • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 01.05.09, 12:01
                  big_grin

aha...
                • z2009 Nalewka z czosnku 01.05.09, 13:43
                  Zgadza się wink i normalnie pot zalewa mnie po tym ...szok !!! gdzieś czytałem ,ze to znak,że organizm walczy,jeśli nie to wyprowadźcie mnie z błędu.
                  Zresztą stwierdzono,że czosnek wywołuje herxy tylko,że jak sam jadłem tego tony to nic się nie działo a po tej nalewce coś się dzieje tylko nie wiem co.
          • alabedz Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 30.10.09, 13:09
            dobbiaco czy Ty tą miksturę z czosnku stodsujesz razem z abx? Pytam
            ze względu na spirytus? smile
      • aakuba Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 09.02.09, 16:01
        Moja mama brała to na zbicie cholesterolu.
    • kadafi84 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 17.04.09, 17:05
      czy jesli taki olejek ma dzialanie bakteriobójcze to nie dziala tylko na
      borelioze, ale i a bartonelle i inne bakterie? ....a wiec i na pozyteczne
      bakteie skórne? Co mozna by zrobic aby np: uchronic sie przed atakami w tym
      miescu grzybow czy pierwotniaków. Moze dodac jakis jeszcze jeden olejek lub dwa
      dzilajace na grzyby i pierotniaki...moze z drzewa herbacianego.....albo
      smarowac skore dodatkowo zawartoscia kapsulki probotycznej? co o tym sadzicie?
      • dziubolek2 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 17.04.09, 22:12
        Zmartwię Was. Ja brałam wszystko chyba z naturalnych rzeczy na
        borelkę i nic nie pomogło. To wszystko można stosować pomocniczo,
        ale przeleczyć się trzeba abx.
        Dobrze jest zażywać rózne rzeczy, bo wzmacniają i podnoszą
        odporność, dużo probiotyków itp.
        • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 18.04.09, 16:22
          Dzubolku - a ja myślę, że to wszytsko jest szalenie indywidualne.
          Moja mam leczy się ziołami i nnymi specyfikami naturalnymi bardzo
          skutecznie. Olejek również bardzo jej pomaga . Słyszałam o osobach,
          które wyleczyły (zaleczyły) specyfikami naturalnymi zaawansowaną
          boreliozę z koinfekcjami. Również Farah Khan, która opracowała
          formułe olejku w dużej mierze zawdzięcza wyleczenie właśnie jemu
          (brała ona kilka misięcy abax ale bardzo źle je tolerowała, miała
          zatrucie organizmu, kilkakrotnie lądowała w szpitalu i dlatego
          zaczęła szukać innych, nie-abaxowych rozwiązań) Swoją drogą - jak
          długo i co dokładnie brałaś z naturalnych specyfików? Przy tym też
          trzeba czasu, czasu, czasu i systematyczności...

Nie twierdzę, bo nie wiem, czy wszyscy mogą się wyleczyć w ten
          sposób. Ale niektórzy na pewno - to wierzę.

Co do formuły oleju - ja osobiście bym już nie kombinowała z
          dodawaniem nowych składników I tak jest to b. silna formuła.
          Trzebaby było uważać, żeby nowe olejki nie wchodziły w interakcje z
          już obecnymi.

Olejek ma szerokie spektrum działania - wystarczy poczytać o każdym
          ze składników, które wchodzą w jego skład (zwłaszcza eukaliptusowy)

• nisses Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 07.09.09, 01:37
          do dziubolek2:
          odnosnie strego postu na temat LTT i profesora.
          Napisalas ze naprowadzil cie na inne choroby. Czy tamte przypuszczenia sie
          potwierdzily?

Pozdrawiam!
    • im39 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 02.05.09, 20:11
      Proszę o bliższe informacjena temat olejku. Czy mozna kupić gotowy LEO czy muszę zrobić mieszankę sama? Znalazłam sklep, gdzie mogę kupić poszczególne skłaniki. Jaka jest jego trwałość?
      • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 02.05.09, 22:54
        niestety nie mozna kupić gotowego olejku, trzeba robić samemu, ale to bardzo proste.

olejek jest trwały, ja trzymałam nawet ponad miesiąc i efekty były te same, aczkolwiek przy dłuzszym trzymaniu warto byłoby trzymać go w lodówce, na dolnej półce drzwi (żeby za bardzo nie wyziębić)
        • justynam68 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 03.05.09, 08:46
          Chwała Ci za ten przepis!!!! Kupiłam składniki, zrobiłam mieszankę
          i wcieram - w miejsca, które bolą: kolana, łokcie, nadgarstki,
          głównie na noc. Ból przycicha lub ustępuje - nie muszę jeść środków
          przeciwbólowych, żeby zasnąć. Poza tym olejek pobudza krążenie, więc
          nie marznę. W moim przypadku stosowanie na dzień nie wchodzi w grę
          ze względu na zapach, ale jeśli nie wychodzę - używam również w
          dzień! Jest SUPER! smile
          • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 03.05.09, 12:32
            Super. Oby takich wieści jak najwięcej smile

Mojej mamie też bardzo pomaga, robi nim masaże, beż niego czasem byłoby krucho - w pieczeniach, sztywnieniach itp.
            • sergio77 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 07.05.09, 08:16
              Witam-czy mozna kupic olejki tylko wysylkowo czy w jakims sklepie np
              zielarskim,zdrowa zywnoscia itp. Podpowiedzcie.. dzieki
              • beta32 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 07.05.09, 09:45
                Lista dystrybutorów olejków dr Beta
                A ponadto w większości sklepów zielarskich i niektórych aptekach można kupić jakies olejki eteryczne.
                • z2009 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 07.05.09, 19:28
                  Niedawno stosuję te olejki i mam wręcz wrażenie,że jeszcze gorzej wszystko boli sad ( Przecież to jest niemożliwe !!!!!!!!!!!!)zwłaszcza tuż po posmarowaniu,potem wraca do normy albo się i zmniejsza,sam nie wiem,trudno coś ustalić.

• glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 07.05.09, 19:52
                    są dwie odowiedzi:

1. Jesteś uczulony (zobacz, czy nie ma jakiegoś odczynu czrwonego po posmarowaniu)
                    2. Reakcja na olejek - moja mama miała na początku ogromne skoki ciśnienia i sensacje sercowe po olejku, mimo, iż zaczynała od minimalnych dawek. Nawet kontaktowałam się w tej sprawie z Farah Khan, któtra opracowała formułe. To był po prostu wielki herx. Musiałyśmy odstawić na dobrych kilka tygodni olejek, a po powrocie znowu zaczynać od minimalnych dawek i zaczynać od smarowania okolic serca

Spróbuj absorbować olejek na jakąś wybraną, małą powierzchnię i zobaczysz co się będzie działo
                    • halika51 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 10.05.09, 19:09
                      Witam,proszę mi poradzić,gdzie mogę kupić olejek frankincense i
                      olejek paczuli, ponieważ nigdzie nie mogę znależć. Z góry dziękuję
                      • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 12.05.09, 15:18
                        www.naturalna24.pl/index.php/cPath/309/sort/2a/page/3
                        olejek frankinense to inaczej z olejek z drzewa kadzidłowca
                        • maljan18 Pytanie i prośba 28.05.09, 09:38
                          Witam Cię, czytałam Twoje wpisu w kilku wątkach i zauważyłam, że masz bardzo
                          dużą wiedzę na temat ziół. Ja po 3,5 m-cznej terapii byłam zmuszona zrezygnować
                          z abx, organizm niestety odmówił mi posłuszeństwa i trafiłam do szpitala. Od 1,5
                          m-ca staram się oczyścić wątrobę i podreperować florę bakteryjną. Nie czuję się
                          najlepiej i ciągle dochodzą nowe objawy, ostatnio serce. Ponieważ wierzę, że
                          zioła mają naprawdę wielką moc postanowiłam zacząć terapię Buhnera.
                          Czy mogła byś napisać mi od czego najlepiej zacząć i od jakich ilości? Po abx
                          miałam ogromne herxy więc boję się sama kombinować.
                          W wątku o protokóle Buhnera jest tych stron parę. Niektórzy biorą kapsułki, a
                          inni proszek. Czy zamawiać resveratrol, czy może sproszkowany cały rdest
                          (którego nie mogę znaleźć). Pozdrawiam Ciebie i Twoją mamę smile
                          Gosia
                          Spróbuję coś napisać na Twoją pocztę gazetową
                          • glowa_do_gory Re: Pytanie i prośba 28.05.09, 09:50
                            maljan odbierasz pocztę gazetową?
                          • maljan18 Re: Pytanie i prośba 28.05.09, 09:51
                            Próbowałam wysłać wiadomość na pocztę gazetową ale nie udało się.
                            • glowa_do_gory Re: Pytanie i prośba 28.05.09, 10:29
                              to ja spróbuję wysłac do ciebie
                          • z2009 Re: Pytanie i prośba 28.05.09, 11:42
                            To jak to jest ostatecznie z tym protokołem Buhnera?? należy brać rdest czy reselvatrol?? to rdest nie ma restervatrolu??
                            • glowa_do_gory Re: Pytanie i prośba 28.05.09, 11:49
                              z2009 dobijesz mnie kiedyś tymi pytaniami wink

resveratrol to czynny składnik rdestu. Występuje równiez w winogronach, ale w nich jest ciut inny i Buhner nie zaleca go przy bb.

Tak wię czy jesz proszek, czy kapsułki pod nazwą resveratrol (ale uwaga bo tak samo nazywane są też kapsułki z resveratrolem z winogron!) to wszystko jedno (zresztą zobacz na skład takiej własiwej kapsułki: pisze Polygonum Cuspidatum - czyli rdest - ileś tam)
                              • z2009 Re: Pytanie i prośba 28.05.09, 11:56
                                Dziwne,że Buhner nie zaleca winogron skoro jest tam jakiś reservatrol bo chyba nie chodziło o rdest skoro to główny składnik Buhnera.
                                Czyli nie można jeść winogron??a ja jem je prawie non stop? sad

Kto pyta nie błądzi smile
                                • glowa_do_gory Re: Pytanie i prośba 28.05.09, 12:11
                                  winogrona ci nie zaszkodzą na pewno, ale tam jest jakiś inny ten resveratrol, nie wiem nie wczytywałam się, nie jestem też chemikiem w każdym razie buhner poleca ten z rdestu
    • im39 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 02.05.09, 20:11
      Proszę o bliższe informacjena temat olejku. Czy mozna kupić gotowy LEO czy muszę zrobić mieszankę sama? Znalazłam sklep, gdzie mogę kupić poszczególne skłaniki. Jaka jest jego trwałość?
    • irys45 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 02.06.09, 20:48
      Założycielko wątku mam do Ciebie serdeczną prośbę.Wyczytałam,ze Twoja mama
      Korzystała z ziół na mykoplazmę.Proszę podaj mi gdzie to zamówić i jak stosować.
      • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 02.06.09, 21:14
        Jest to skompoznowany zestaw ziół na myco, kupowany tutaj:

www.rain-tree.com/myco-capsules.htm
        Mama brała tak jak polecają 3 kapsułki 2xdz. Nie miałą reakcji więc
        może nie ma myko, bo na inne zioła bardzo reagowała.
        • depakinka11 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 07.06.09, 08:06
          Witam!
          Czy wcieranie olejkow moze powodowac
          temperature i zwiekszenie boli?
          Ostatnio zaczela mi sie pokazywac normalna
          temperatura,odkad zaczelam wcierac olejki
          w bolace miejsca temperatura podskoczyla
          i objawy sie nasilily.
          Moze ktos tak mial?
          Pozdrawiam!
          • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 07.06.09, 10:19
            moja mama miała ogromne skoki ciśnienia, tachykardię i czuła się fatalnie na początku wcierania olejków. Kontaktowałam się w tej sprawie z dr Khan i sugerowała że to może być herx i zaleciła nawet chwilowe odstawienie olejków. I rzeczywiście tak było - gdy po kilku tygodniach mama wróciła do olejków było juz duzo lepiej.Ale podstawowa zasada - czy zacynasz wcieranie od okolic serca? Mama na początku tak nie zaczynała i stąd te problemy.

Zawsze jednak należy wykluczć reakcję uczuleniowę
            • depakinka11 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 07.06.09, 11:07
              Bardzo dziekuje za odpowiedzsmile
              Wcieranie zaczynam do serca.
              Nie wiem dlaczego tak sie dzieje?
              Powrocily bole wzmozone i nawet powrocilo
              ruszanie sie czegos punktowe w roznych
              miejscach.Mam caly czas stany podgoraczkowe,ale przez ostatnie
              dni zaczela mi sie pokazywac w ciagu dnia noramalna temperatura.
              Od kiedy zaczelam wciearc olejki ,znowu powrcily wysokie stany podgoraczkowe!
              Nie wiem co mam robic,czy kontynuowac wcieranie olejkow,czy zrezygnowac?
              Dziekuje i pozdrawiam!
              • lavander Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 08.07.09, 16:17
                Witam! Sporządziłam dziś miksturę według przepisu i zgodnie z sugestiami
                wmasowałam w najbardziej doskwierające obszary - piszczele (po 1 kropelce) oraz
                1 kropla na czoło z powodu b. silnych, otumaniających bóli głowy.
                • lavander Cd.: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 08.07.09, 16:20
                  O ile w nogach nie odczuwam żadnej zmiany ani na lepsze ani na gorsze, tak ból
                  głowy stał się nie do wytrzymania. Ledwo żyję. Czy może być taka reakcja na
                  olejek? Pozdrawiam.
                  • glowa_do_gory Re: Cd.: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 08.07.09, 19:59
                    osobiście nie wydaje mi się, żeby po jednej kropelce była taka reakcja. poza tym przy bólach głowy o raczej w skronie się wsmarowuje olejek.

Ale nic na pewno nie wiemy....
                    • bapona Re: Cd.: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 10.08.09, 11:44
                      " Resztę buteleczki dopełnić olejem z pestek winogron - ja kupuję
                      taki specjalny do masaży. W ten sposób powstaje roztwór 1:5 (20%
                      mieszanki olejków i 80 % oleju z pestek winogron) "

Ale! 20% olejków i 80% oleju to jest roztwór 1:4, a nie 1:5. W
                      przypadku 1:5 stężenie procentowe wynosi 16,7% olejków eterycznych i
                      83,3% oleju z pestek winogron.
                      Czyli - jaki ma być ten stosunek?
                      Dodam, że angielski to zupełnie dla mnie obcy język i skierowanie do
                      oryginalnej strony na nic mi się, niestety nie zda sad
                      Więc proszę o wyjaśnienie.
                      I pozdrawiam smile

bpn
                      • szila2008 Re: Cd.: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 14.09.09, 12:39
                        Mam problem z kupnem olejku z kadzidłowca.Dr Beta nie ma tego olejku
                        a te orginalne na internecie kosztują ponad 150 zł.Kupiłam jakąś
                        kompozycję zapachową "kadzidło" ale to na pewno nie to.Możecie mi
                        podać gdzie dostanę ten olejek?
                        • welwiczia1 Olej z kadzidlowca 14.09.09, 15:38
                          Ja kupowalam tutaj:
                          www.avicenna.com.pl/o_firmie.html
                          Jest tam do sciagniecia ich oferta.
                          Wg mnie te olejki sa porownywalne z olejkami Dr Beta, a sa troche tansze.
                          • szila2008 Re: Olej z kadzidlowca 15.09.09, 15:00
                            Wielkie dzięki.Wysłałam już zamówienie i też muszę spróbować.Jestem
                            już 7 miesięcy na abx i na początku była super poprawa ale teraz
                            niestety się cofa.Muszę spróbować też innych możliwości.
                    • beatrisbwp Re: Cd.: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 17.07.10, 18:21
                      glowa do gory nap.DO Ciebie wiadomosc,pozdrawiam
                      • angela.n Re: Cd.: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 26.08.14, 10:57
                        Dzień dobry, chciałabym nawiązać kontakt z osobami, które leczą się jeszcze, bądź leczyły się tą mieszanką Lyme Es. Oils. Jak czują się osoby, które to kiedyś stosowały, jaka jest skuteczność tych olejków. Ktoś pisał, że pani dr z Kanady stosowała buteleczkę na dwa dni, czy ktoś stosował takie wysokie dawki.
                        U mnie występują herxy po posmarowaniu, więc ewidentnie działa.

• adamowski25 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 17.07.10, 16:43
      witam, mam pytanko, bo chciałbym spróbować działania tegoż olejku. Niedawno
      skończyłem brać abx, nie mam w sumie jakiś większych objawów, oprócz
      ewentualnego zmęczenia rano, często jestem niewyspany, ale nie do końca jestem
      pewny czy są to objawy... mam potwierdzoną boreliozę testami na Igg i Igm.
      Chciałbym zobaczyć jak działają te olejki, ale nie chciałbym narobić sobie
      problemów przez używanie ich. Czy jest jakiś lekarz lub osoba która mogłaby
      podpowiedzieć mi jak zastosować te olejki?? pozdrawiam
      • kleszczorak Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 17.07.10, 18:13
        Olejek w naszym przypadku zmniejsza bóle herxowe.
        Po rozpoczęciu abx mąż miał bardzo silne bóle nóg, szczególnie 2 stawów. Po
        posmarowaniu olejek wyciszył je.
        U mnie też tak było kilka razy. Nie działał u mnie przy bardzo dużej ilości
        toksyn przy mega herxie.
        • gabi-610 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 13.08.10, 12:26
          Nie dostać olejku z kadzidłowca. Gdzi ego kupic. Ponadto, czy można
          go stosowac pomimo grzybicy i czy mozna tez u dzieci?
          • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 14.08.10, 10:39
            Olejek z kadzidłowca produkowała kiedyś firma "Avicenna" ale ostatnio chyba zrezygnowali. Znalazłąm taki w sklepie internetowym:

www.talia24.pl/sklep.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=59&category_id=12&manufacturer_id=3
            • kleszczorak Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 15.08.10, 08:44
              glowa_do_gory napisała:

> Olejek z kadzidłowca produkowała kiedyś firma "Avicenna" ale ostatnio chyba
              zrezygnowali.

Olejek z kadzidłowca kupiłam w sklepie Avicenny.
              Wysłałam maila do sklepu z listy i okazało się, że olejek jest.
              • gabi-610 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 16.08.10, 21:36
                głowa do góry dzieki za linka tam właśnie kupiłam. Avicenna nie
                sprzedaje juz tego ojejku tez wysłałam mail z za pytaniem ale
                definitywnie odmówili.
    • wetiver Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 28.09.10, 23:04
      glowa_do_gory,mam ogromną prośbę.Zrobiłam sobie ten olejek wg zamieszczonego przez ciebie przepisu i mimo,że nie dodałam olejku z kadzidłowca,bo nie miałam,i tak działał fantastycznie.Chciałabym prosić cię,żebyś mi przesłała na moją pocztę twoją korespondencję z dr Khan.Byłabym ci bardzo wdzięczna.Pozdrawiam ciepło wszystkich forumowiczów i życzę poprawy zdrówka.
    • wetiver Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 28.09.10, 23:10
      No i zapomniałam.Proszę prześlij mi to na adres ula3571@wp.pl.Z góry dziękuję.
    • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 17.01.11, 22:09
      Ponieważ Avicenna Oil zaprzestała produkcji olejku z kadzidłowca (dr Beta też nie produkuje), a innym firmom trochę nie dowierzam, zamierzam zamówić olejki ze stanów ze sklepu podawanego przez dr Khan czyli www.camdengrey.com. czy ktos już zamawiał z tego sklepu?
      jak otrzymam to napiszę o kosztach przesyłki i działaniu.
      • glowa_do_gory Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 22.01.11, 01:13
        Koszty przesyłki z www.camdengrey.com to jakis kosmos - najtańsza opcja 80 $!!! a są opcje i ponad 300 (tak 300!). Nie wiem czy wysyłają w złotych pudełkach, czy co...
        Tak więc zrezygnowałam, natomiast znalazłam olejkek z kadzidłowca produkowany za naszą wschodnią granicą. Zobaczymy - wypróbujemy najpierw maleńką dawkę wink

ukraina-shop.bazarek.pl/opis/1454800/naturalny-olejek-olibanowy-kadzidlowiec-5-ml---medytacja.html
        • angela.n Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 12.08.13, 09:43
          Witam, od dwóch lat tu nikt nie pisał, czy już nikt nie stosuje LEO ? Napiszcie czy wyleczyliście się już olejkami. Wczoraj wieczorem wymieszałam olejki , wtarłam w nogę (niestety nie 1 kroplę ale dużo więcej) i w nocy miałam ogromne zawroty głowy, byłam przerazona co się ze mną działo sad wiem że za dużo tego wtarłam, teraz już lepiej, ale noga znów boli...dziś robię przerwę od ziół i olejków i nie wiem co dalej .....sad
          • fela125 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 09.10.13, 08:08
            Też od niedawna stosuję olejki. Już widzę działanie. Problemy skórne, które nie przeszły na antybiotykach, ziołach, maściach - przechodzą na olejkach.
            • ka-sia26 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 11.10.13, 10:32
              Czy ten olejek można używać także do inhalacji, tzn. podgrzewać w kominku do aromaterapii? Czy w takiej formie również może być skuteczny?
              • fela125 Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 22.10.13, 08:29
                Dobre pytanie. Też bym wolała wdychac niż smarowac się. Zapach olejkow jest doć intensywny i uciazliwy glownie dla mojego męża. Spać w jednym pomieszczeniu z osobą stosujacą olejki jest trudne.
                • angela.n Re: Lyme Essence Oil - oryginalny przepis!! 12.09.14, 17:05
                  Bardzo proszę o kontakt osoby, które stosują (bądź stosowały) tę mieszaninę olejków. Jaki dawki stosowaliście max, jakie macie efekty leczenia? U mnie dwa razy były mocne herxy, ale tylko wtedy gdy przesadziłam z dawkowaniem..
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka