dartom.www 26.11.08, 23:25 tutaj jest link: www.neuroborreliose.net/downloads/files/A_New_Approach_to_Chronic_Lyme_Disease.pdf o dziwo, po 30 dniach flukonazolu czułem się NAPRAWDE znacznie lepiej (mam neuro) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arrakis74 Re: leczenie b.b. flukonazolem 26.11.08, 23:38 A w jakich dawkach brałeś fluko? Odpowiedz Link
anyx27 Re: leczenie b.b. flukonazolem 26.11.08, 23:39 ja bralam przez miesiac ketokonazol, a flukonazol mialam na stale wlaczony do lekow przez kilka miesiecy i nic. zero. Odpowiedz Link
dartom.www Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 00:08 nie chce sklamac, to bylo pół roku temu, nie pamietam, ale chyba duza dawka to nie byla Odpowiedz Link
franiolek1 Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 09:37 Ja przy 100 dziennie , juz po trzech dniach mam silne herxy w postaci nerwoboli pierunskich. Musze odstawiac po niecalym tygodniu brania. Lekarz przepisal mi fluko na codzien. Niektorych chorych prowadzi bardzo dlugo na fluko. Podobno fluko + tini to wybuchowa mieszanka. Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 09:47 ja właśnie zaczełam leczenie ,niebiore antybiotyków tylko według zalecenia doktora piotra flukonazol 1 tab.dziennie,zjadłam wczoraj 7 tab.i nie wiem czy to od niej czy tak po prostu rozbolały mnie w nocy żebra ,męczyłam sie ,układałam ,dopiero nad ranem przysnęłam...dodam że wcześniej żebra mnie nie bolały ,flukonazol mam brać cały miesiąc ,więc jak coś sie bedzie działo to napisze .kaska. Odpowiedz Link
dartom.www Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 10:52 zjadlas siedem tabletek, czy siódmą???? Odpowiedz Link
cinusmw Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 15:29 Byc moze cos w tym jest. Zwrocie uwage na przypadek pani dr. Beaty. Przez 6 miesiecy leczyla borelioze bez diety itd. Nabawila sie grzybicy ktora nastepnie leczyla 8 miesiecy. Podczas wizyty powiedziala mi ze myslala ze jak przeleczy grzyba to wroci do leczenia boreliozy. A ty niespodzianka borelioza odeszla razem z grzybem. Hmm... Odpowiedz Link
anetaryd Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 15:42 Też bym chciała taka niespodziankę. Odpowiedz Link
gniewoszka Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 16:39 My również mamy neuro. Narazie z leczeniem "wystartował" mój mąż. Neurolog rozpoczął je także fluconazolem (flumycon 200 mg) w dawce 200 X 3;Po 2 tygodniach obserwujemy oczekiwane pogorszenie (herx).Póki co,pozdrawiam. Odpowiedz Link
dartom.www Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 16:59 pamietam, ze dostalem flukonazol na miesiac, ale bralem dziennie wiecej niz zalecano, skonczyl mi sie po okolo 20 dniach, w tym czasie nie bralem antybiotykow, czulem jakby mi cos rozjasnilo umysl sorry, dlugo jestem na forum, ale zbytnio nie wnikalem, jak to jest z tym grzybem, kazdy go ma w swoim organizmie, a antybiotyki powodują przerost?? czy pojawia sie on w nas dopiero po antybiotykach? Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: leczenie b.b. flukonazolem 27.11.08, 19:08 oczywiście że siódmą ,a nie siedem naraz Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: leczenie b.b. flukonazolem 30.11.08, 18:02 tak,kazdy ma grzyba ,a antybiotyki powodują jego przerost.Wrócę do tematu leczenia flukonazolem.Otóż moje bóle pleców które trwają 7 lat zmniejszyły się,były wczoraj chwile kiedy czułam 0 bólu ,jakos niemogę w to uwierzyc...to cudowne!!!zapomniałam już jak to jest jak nieboli!!!Mam jeszcze inne obserwacje,otóż moja koleżanka ma problemy z ciągłymi przeziebieniami,ciągle kaszle,mówi że czuje coś w płucach i ciągle ma tzw.swędziawkę...wiecie gdzie...była u gin. z tym i dał jej maść,niepomogło..ostatnio dostała mega swędziawki ,i dostała flukonazol właśnie.Mówiłam jej żeby zbadała chlamydie ale lekarz ją obkręcił na swoją stronę i dziewczyna w końcu niewie komu ma wierzyć...ale do rzeczy ,więc zaczęła brać flukonazol i...rozbolała ją głowa po 4 dawce,dodam że boreliozy nie ma napewno ,powiedziałam jej że to może od flukonazolu coś sie dzieje to go odstawiła bóle głowy zniknęły ,swedziawka też.Może ten flukonazol działa na chlamydię?Może na chlamydię i bb?W każdym razie działa napewno. Odpowiedz Link
tomiro_999 Re: leczenie b.b. flukonazolem 30.11.08, 20:48 a mi sie wydaje ze fluktonazol dziala ale na.... grzybice, ktora niestety wiekszosci z nas doskwiera, zabijamy intruza to sie lepiej czujemy-proste, ja bym sie tu nie doszukiwal jakichs dziwnych rzeczy prawda jest taka ze latwo popasc w paranoje, ja w ktoryms momencie u wszystkich widzialem borelioze-rzeczywistosc jest troszke inna Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: leczenie b.b. flukonazolem 02.12.08, 18:55 jednak flukonazol działa świetnie!Ból zmalał a momentami nieboli nic! Jedno pozostało-przewlekłe zmęczenie... Odpowiedz Link
klematis7 Re: leczenie b.b. flukonazolem 02.12.08, 19:59 z tym flukonazolem to jest jednak cos na rzeczy Jak bralam rif, to dolozylam sobie flukonazol 400 mg i na trzeci dzien dostalam takiego herxa, ze mialam problemy z chodzeniem. Bralam go tylko 2 tygodnie, a szkoda. Wtedy pomyslalam, ze to grzyb. Dlatego teraz, po przerwaniu abx lecze grzyba, ale orungalem. Czekalam na herxa, a tu ZONK - nie ma nic. Flukonazol powoduje herxa a orungal nie, wiec to nie grzyb. Mam borel, bart, chlam i myko - na co dziala flukonazol? Odpowiedz Link