miyatoto
22.07.12, 10:32
Znalazłem naprawdę fajną stronę i myślę że niektórych może zainteresować. Jest to darmowa usługa, na której można wyznaczać (i zapisywać) trasy na mapach. Co najlepsze, można to robić nie tylko na drogach, ale po prostu wszędzie. Jedynym ograniczeniem jest tylko i jedynie nasza wyobraźnia. Ciekaw(a) jesteś, ile metrów masz pieszo, ścieżkami międzyblokowymi, do sklepu w którym kupujesz bułeczki? Kilka kliknięć i masz odpowiedź. Ile metrów długości ma Twoja ulica? To samo. Wiem, aro zaraz wyskoczy tutaj z gpsem na smartfonie, ale jednak nie każdy go jeszcze posiada :)
Myślę że warto pobawić się na tej stronie. Życzę miłej zabawy, a dla zachęty możecie najpierw obejrzeć opracowaną przeze mnie trasę okrążającą nasz ZALEW Zielona chorągiewka to początek i jednocześnie koniec trasy (mostek przy os. Roskosz).
Podobnych do tej stron jest jeszcze kilka, ale jedynie na tej jest fajna właściwość: na wyznaczonej trasie pokazuje odległość od startu, w dowolnym punkcie na którym postawisz kursor myszy. A więc ... postawcie kursor gdzieś na czerwonej linii trasy i wszystko będzie jasne.