Dodaj do ulubionych

Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach

21.01.19, 13:28
Jakie osiedla polecacie ?
Zależy mi na bliskości PKP
Obserwuj wątek
    • mar-ok Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 22.01.19, 14:27
      Nowe budownictwo czy starsze? Jaki przedział cenowy?
      Z nowego - blok budomatexu na Kilińskiego, apartamenty przy 3-go Maja, lub osiedla od Strusa (Partyzantów albo przy Siedlcach Zachodnich - Wojewódzkiego, Piotrowskiego itp).
      Ze starszego to najłatwiej byłoby coś znaleźć na osiedlu Dreszera chyba.
      • kevin19x Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 22.01.19, 17:19
        Raczej powyżej 91 roku ważne żeby czynsz był niski . W apartamentach zostało jedno duże mieszkanie. O tym bloku budomatexu pomyśle.
        A tak ogólnie na patrząc na PKP to jakie osiedla polecasz? Chciałbym też trochę zieleni mieć, obawiam się że przy PKP to będą się krecić bezdomni i inne nieprzyjemne typy.
        Podoba mi się blok mieszka 13 ale niestety od niego daleko do PKP.
        • mar-ok Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 22.01.19, 18:00
          Z tą zielenią to w Siedlcach może być ciężko ;) Są fajne osiedla przy zalewie, Romanówka, bloki między Warszawską a Okrężną; w okolicy lasku sekulskiego osiedle na Koszarowej i budowana Wola Park - tylko to kawałek od pkp. Mieszka, Chrobrego i ogólnie osiedle 1000-lecia jest przyjemne do życia, ale właśnie dość daleko.
          Co do czynszów to niestety się nie wypowiem.
          • kevin19x Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 02.02.19, 13:50
            Byłem na kilińskiego ogladałem z zewnątrz blok i pytałem jedną Panią czy zakupiła tam mieszkanie to powiedziała że sciany są krzywę i trzeba bylo wiecej za wykończenie płacić. Ogólnie blok wepchany w inne bloki,nie ma gdzie zaparkować,wiec miejsce parkingowe konieczne,ekipa z meblami też do bloku nie wjedzie..
            Czy tak w każdym bloku to wyglada ?
            Nie wiem czy jest sens pakować 300 tys w takie mieszkanie jak za niewiele wiecej dom można mieć
            • mar-ok Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 07.02.19, 15:21
              Większość bloków w centrum będzie miała problem z parkingami.
              Kiedy mieszkałem w Siedlcach to też miałem krzywe ściany, może to jakiś siedlecki symbol budowniczych :D
              Za 300k ciężko będzie znaleźć dom, zobacz sam:
              ceny.szybko.pl/mazowieckie-Siedlce-ceny-domow.html
              ceny.szybko.pl/mazowieckie-Siedlce-ceny-mieszkan.html
              Na portalach też ciężko wyhaczyć coś w relatywnie niskiej cenie. Nie wiem jakie masz potrzeby, więc za dużo Ci nie pomogę i nie polecę niczego.
            • przyjemny_gosc Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 09.02.19, 20:54
              A co by chciał? :)
              Generalnie, to ciężko pogodzić stację PKP z zielonym osiedlem. Ty byś chciał, żeby było blisko do dworca, ale jednocześnie zielono. Trudna sprawa.
              Albo będziesz miał blisko, albo będziesz miał zielono. Pogodzić się tego chyba nie da.
              Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, to dojechać do stacji, ale mieć zielono. W grę wchodzą więc osiedla np. nad Zalewem. Masz zielono, masz tereny rekreacyjne pod nosem. Musisz dojechać. Ale ile tego dojazdu do Siedlce Główne? 5 minut? 10 minut dziennie? Do Siedlce Zachodnie? Tyle samo. 5, max 10 minut autem.
              W weekendy odpoczywasz, bo masz Zalew 200 metrów od swojego mieszkania. Nie słyszysz tych pociągów.
              Mieszkania są albo od Żaglówki na ul. Plażowej i Poznańskiej, albo od os. Romanówka, czyli Wodniaków/Żeglarska.
              Chcesz dom? W Siedlcach 350 tys zł nierealne.
              W Siedlcach za segment nad Zalewem cena 550-650 tys zł.
              Chcesz mimo wszystko 350/400 tys zł? Szykuj się na dom w odległości 15 km od Siedlec. Dojedziesz do stacji rano bez korków w nie mniej niż 30 minut.
              • kevin19x Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 12.02.19, 11:05
                Raczej w takim razie wole bliskość PKP bo obecnie i myśle że co najmniej przez najbliższe kilka lat głównie będę dojezdzał do pracy (Obecnie czasem i 6 dni w tygodniu dojezdzam) wiec bliskość PKP jest dla mnie kluczowa.
                Myślałem o 50 metrach np u Strusa na Partyzantów co o tym sądzicie ? Czy przy tym metrażu lepiej wziać mieszkanie gdzie kuchnia jest razem z salonem czy lepiej jak wszystko jest oddzielnie?
                • kerac32 Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 13.02.19, 13:45
                  >> mieszkanie gdzie kuchnia jest razem z salonem czy lepiej jak wszystko jest oddzielnie?

O tym powinny decydować wyłącznie Twoje preferencje estetyczne i wrażliwość powonienia. Jak Ci bardziej podoba się kuchnia otwarta i nie przeszkadzają zapachy gotowania, smażenia rozchodzące się po całym mieszkaniu, to nie widzę problemu w takim wyborze. Ja np. mam nadwrażliwe powonienie i wszystkie silniejsze zapachy, nawet te przyjemne, mi przeszkadzają. Zwykle zdarzało się, że po przygotowaniu jakiejś bardziej aromatycznej potrawy, nie mogłem w nocy spać. Ich zapachem, wydobywającym się z kuchni przez otwarte drzwi przesiąkało całe mieszkanie. często nawet na 2-3 dni. Wietrzenie nie pomagało. W nocy wszystko nadal czułem, co mi utrudniało zaśnięcie, a później sen. Jeśli nie masz z nosem podobnych problemów, to moje uwagi zwyczajnie zignoruj :-)
                  • kevin19x Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 13.02.19, 15:06
                    Dzięki za cenne uwagi,mi to nie przeszkadza ale partnerce owszem :P . Myślałem też że takie o mieszkanie 2 pokoje kuchnia,lazienka jest praktyczniejsze jeśli w przyszłości chciałbym mieć dzieci i na tych 50 metrach z 1-2 mieszkać.
              • an.chojnacki Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 12.02.19, 15:51
                Ale stamtąd też można jechać pociągiem. Z przystanku Siedlce Zachodniej.
                • kevin19x Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 13.02.19, 15:04

Dziękuje serdecznie za pomoc.
                  Wołałbym piechotą chodzić 5-10 min max, jak mam dojeżdżać to muszę drugie auto kupic.
                  Obecnie mieszkam w okolicach osiedla tysiąclecie w budownictwie z lat 90 i ogólnie mi się tam podobą tylko daleko do PKP a ja i tak marnuje sporo czasu na dojazd,wiec chciałbym to jakoś maksymalnie skrócic(Do Warszawy nie chcę się wyprowadzać,w Siedlcach dla mnie pracy nigdy raczej nie będzie)

Podobają mi się nawet te bloku na partyzantów, z tym że chciałem zasiatkować albo zabudować balkon i dowiedziałem się że nir można a jest to dla mnie konieczność ze wzgledu na posiadane zwierzę Czy to standard u developerów czy da się znaleźc takiego co na to pozwoli?
                  • an.chojnacki Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 13.02.19, 19:16
                    Z ul. Dylewicza lub Daszyńskiego jest mniej niż 2 minuty na PKP. A zabudowa balkonu to indywidualna sprawa właścicieli mieszkań. Zabudowa siatką nie narusza konstrukcji fasady bloku. W moim bloku jest jeden taki balkon, i nikt nie ma żadnego Si.
                    • przyjemny_gosc Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 17.02.19, 18:59
                      Może to zależeć od Wspólnoty.
                      W Warszawie słyszałem o przypadkach, że Wspólnota nie zgodziła się na wieszanie prania na balkonie na podciąganych kijkach (montowanych do sufitu balkonowego). Argumentowali, że wiszące gacie są nieestetyczne :)

Osiedle Daszyńskiego to też jakiś pomysł (Zielone dachy na wjeździe do Siedlec od strony Warszawy, zaraz za McDonald's w Iganiach). Na Siedlce Zachodnie jest kilka minut na piechotę. Na S. Zachodnich zatrzymują się wszystkie pociągi KM, nawet te przyspieszone. Nie zatrzymują się tylko pośpiechy InterCity/TLK.

Co do kuchni. To są różne opinie. Z jednej strony, jeżeli w przyszłości myślisz o dziecku, to chyba lepiej jakby jednak rodzice mieli swój pokój, dziecko swój, a kuchnia osobna.
                      Z kolei wiele z moich znajomych stoi na stanowisku, że wolą aneks, bo w oddzielnej kuchni to stoi przy garach, a życie toczy się w salonie. A w aneksie, to w sumie jest niby przy garach, ale ze wszystkimi w salonie.
                      Wg. mnie aneksy są fajne, jak się gotuje wodę na herbatę i tylko tyle.

Życzę wytrwałości w dojazdach.
    • lechjanerka2 Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Siedlcach 13.11.19, 10:35
      Co myślicie o nowej inwestycji nad zalewem - Topaz?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka