Dodaj do ulubionych

Bułka tarta, jak?

31.10.09, 23:34
Mam termomix od niedawna. Napiszcie jak zmielić suche kajzerki, żeby
mieć bułkę tartą. Czy muszę bardzo rozdrobnić suche bułki?
Obserwuj wątek
    • renatka83 Re: Bułka tarta, jak? 01.11.09, 21:43
      moja tesciowa ma thermomixa i wystarczy bulke przekroic na 4 czesci
      (mowie tu o kajzerce).
      • bettina40 Re: Bułka tarta, jak? 04.11.09, 11:10
        Ja pytam konkretnie. Jaki czas i jakie obroty, nie chcę popsuć
        maszyny.
        • t_obserwator Re: Bułka tarta, jak? 04.11.09, 15:15
          Nie da się zepsuć Thermomica nawet mieląc bułkę z maxymalną prędkością przez 2
          minuty lub dłużej. Chociaż co komu po takiej startej na pył bułce. W praktyce
          starcza czas 20 sek i obroty 5-6. Jak za duże grudki można zawsze czas
          przedłużyć, Jak za małe to następnym razem krócej i wolniej.
          • bettina40 Re: Bułka tarta, jak? 06.11.09, 22:06
            Dzięki, jutro rano spróbuję smile
            • elfyourself Re: Bułka tarta, jak? 07.11.09, 15:00


              A zanim ususzysz bułkę to dobrze jest ją pokroić na mniejsze
              kawałki. Ja zasuszyłąm pół bułki pszennej (wrocławskiej) i pozniej
              mialam problem, bo tak wielki kawał nie chciał dać się zmielić.
              Pokroic takiej suchej bułki nożem się nie da. Chyba, że piłką do
              metalu big_grin
              • djdra Re: Bułka tarta, jak? 16.01.10, 00:32
                Ja też zawsze wcześniej kroję bułki na mniejsze kawałki, ale mój syn
                przynosi mi całe bułki. Wtedy biorę starą, nieużywaną czystą
                poszewkę (taką na jasiek), wrzucam do niej bułkę, tłuczkiem do mięsa
                rozdrabniam i przesypuję do pojemnika TM. Przynajmniej nie brudzi
                się w kuchni.
    • elfyourself Re: Bułka tarta, jak? 04.11.09, 22:41

      Lód kruszy nasz Thermomix to od bułki suchej się nie popsuje big_grin
    • tolla206 Re: Bułka tarta, jak? 06.11.09, 15:51
      Ja krusze bułke na kilka kawałków a pózniej rozdrabniam na obrotach
      Turbo kilka sekund w zależności jak bułka ma byc mocno zmielona
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka