zarowska 20.06.11, 16:11 Dowiedziałam się , że teraz thermomix produkują w Chinach. Może to i prawda bo jakość teraźniejszej produkcji odbiega od poprzednich, np. varoma z plastiku. Co wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tyni-a13 Re: chińska produkcja 17.08.11, 20:25 Ta pokrywa poprzednia to był niewypał .Była co prawda ze stali dobrego gatunku ale potwornie się nagrzewała tak jest dobrze ja mam już od kilku lat . Odpowiedz Link
zarowska Re: chińska produkcja 17.08.11, 21:08 to że się nagrzewała podnosiło skuteczność grzania przy parowaniu, a ta z plastiku się dziwnie wygina, i gumki na przyciskach zrobiły się dziurawe, pożółknął, przyssawki pod spodem nie trzymają - chyba faktycznie " mercedes" pojechał do Chin Odpowiedz Link
gomory Re: chińska produkcja 06.01.12, 08:22 Mam swojego jakos tak ze 3 lata, uzywany ze zwyczajna intensywnoscia. Nic sie nie powyginalo, nie pozolklo, przyssawki trzymaja tak samo jak na poczatku. Akurat Varome bym pochwalil. Chociaz dania na niej gorace, to moge ja nosic na stol bez uzywania jakiejs szmaty czy rekawic. Mnie wygladem nie straszy i stawiam ja bezposrednio na talerzu w centrum stolu, skad serwuje dania na talerze do jedzenia. Nawet uwagi sprzedawczyni, ze pewnie bedzie trzeba kopystke z czasem dokupic, albo uszczelke nie znalazly pokrycia w rzeczywistosci, jak dotad nic mi sie w nim w sposob widoczny nie zuzylo. O przepraszam - kielich po latach wewnatrz juz nie lsni nowoscia. Jakby przyciemnial na spodzie. Ale trudno mi sobie wyobrazic estete dla ktorego to bylaby jakas uciazliwosc. Chociaz ludzie moga czasem nosic w glowie zduwiewajac feng-shui . Odpowiedz Link
najlepszy-hanka Re: chińska produkcja 25.08.11, 09:30 Produkcja przeniosła się częściowo, ale do Niemiec nie do Chin. "Mercedes" jest nadal w Europie. Wydaje mi si, że elementy takie jak uszczelka, przy częstym używaniu TM powinny być po prostu wymienione. A wątpliwości wszelkie może rozwiązać srwis. Ja mam Thermomix już 3 lata i jestem niezmiennie zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zarowska Re: chińska produkcja 06.01.12, 10:20 ale masz długo - trzy lata. Jam mam18 lat, wszystkie modele 3 sztuki i ten który chwalisz to największy szmelc. Nie masz porównania w jakości i mocy. Uważam że dawny tm21 a obecnie Kohersen to najlepsze modele Odpowiedz Link
ewkam1 Re: chińska produkcja 12.11.17, 12:51 A moze Pani podpowiedzieć, który model wybrać? Zapaliłam się na thermomix, ale trafiłam na Pani komentarz i zdam się na wieloletnie doświadczenie. Proszę o wskazówki. Odpowiedz Link
zciesielska4 Re: chińska produkcja 17.11.17, 11:56 Najlepiej obejrzeć prezentację sprzętu i zobaczyć co potrafi. Odpowiedz Link
zarowska Re: chińska produkcja 08.04.12, 17:04 ThermoMaster sprzedaje firma Kalorik - do obejrzenia na youtube.com identyczne z TM31 podobno robione w tej samej fabryce na dalekim wschodzie, sprzedają w grupon-ie po około 1750,00. Okropne ! Odpowiedz Link
babyjaga10 Re: chińska produkcja 06.12.19, 20:01 Fabryka produkuje dywany a thermomixy sprowadza i handluje nimi. Odpowiedz Link