agusia_zunia 15.12.11, 12:25 termomix tm21 czy warto go kupić . Znalazłam używany na stronie z ogłoszeniami czy jest sens kupować starszy model??? Co sądzicie może ktoś ma i używa i coś podpowie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gomory Re: termomix tm 21 czy wart go kupic 06.01.12, 08:29 Tez bylem swego czasu bliski takiego zakupu. Jednak zrezygnowalem z tego. 21 nie ma wstecznego biegu wiec nie wyrobi ciasta na dajmy na to pieczywo, a to swego czasu mocno rajcowalo moja zone . W nowszym modelu latwo sie przygotowuje dania na parze. Ale faktem tez jest, ze z czasem znudzily nam sie dania na parze i pieczenie chleba . Odpowiedz Link
zarowska Re: termomix tm 21 czy wart go kupic 15.01.12, 21:09 uważam, że starszy thermimix 31 jest lepszy od nowego Tm31, a wsteczne obroty nic nie mają do wyrabiani ciasta Odpowiedz Link
alpepe Re: termomix tm 21 czy wart go kupic 16.01.12, 21:13 jak nie? Przecież wyrabianie ciasta to obrót w przód i wstecz. Fakt, ja mam TM31 i brak porównania. Odpowiedz Link
zarowska Re: termomix tm 21 czy wart go kupic 16.01.12, 22:13 pozycja wyrabianie ciast- interwał- to osobny przycisk i na tym programie wszystkie modele pracują tak samo, przycisk obroty wsteczne , rzadko używany , to osobny przycisk. Odpowiedz Link
grazyna1973 Re: termomix tm 21 czy wart go kupic 25.01.12, 01:52 Mam model 21 warto sprawuje się rewelacyjnie, nie mam co prawda porównania z innym modelem ale ten jest ok. Pochwalę się, że przed miesiąc temu sprawiłam sobie nową "zabawkę" do kuchni Premium-Appetite to cudo gotuje, smaży, grilluje, dusi itp. w ekspresowym tempie, smacznie i zdrowo. Z moim Termomixem pasują do siebie jak ulał Polecam te dwa urządzenia każdemu Odpowiedz Link
plutekplutek Re: termomix tm 21 czy wart go kupic 16.07.14, 00:29 Przedstawiciele handlowi premium appetite to oszuści. Przy prezentacji mówią jedno a faktycznie jest całkiem inaczej. Polecam rozmowy nagrywać a wszystkie deklaracje mieć na piśmie. My popełniliśmy ten błąd i pod ich naciskiem za szybko kupiliśmy. Teraz sie wszystkiego wypierają i odwracają kota ogonem! Nie maja nawet odwagi odebrać telefonu i dodzwonić - wiecznie są albo na spotkaniach albo na szkoleniu - ciekawe tylko ze przed sprzedażą wydzwaniali non stop i o każdej porze dnia. Zdecydowanie nie polecam! Odpowiedz Link
robertclose Re: termomix tm 21 czy wart go kupic 17.07.14, 13:56 ale watek nie jest o Premium Apetite Odpowiedz Link
flowercia Re: termomix tm 21 czy wart go kupic 27.12.13, 14:17 Witajcie czy w tm21 mozna ugotowac tak jak w tm31 normalna zupe z makaronem czy on robi zawsze krem ze wgledu na obroty nr 1? pozdrawiam i dzieki flo Odpowiedz Link
asiulek32 Różnice tm21 a tm31 29.05.14, 11:19 W tm21 nie ma obrotów wstecznych, w tm31 są co bardzo ułatwia pracę, np możemy zrobić normalną zupę z makaronem a nie zupę krem (w tm21 tylko krem) Poza tym, w starszym modelu nie ma 37'C tylko od razu 50'C a niższa temp. jest niezbędna np. przy robieniu jogurtów.Ja również ubijam pianę przy 37'C. Więcej różnic nie znam, ja jestem posiadaczką tm31 więc nie mam porównania do starszego modelu. Moim zdaniem lepiej zainwestować w nowy sprzęt, stary waha się w granicach 1000-1500zł. To wcale nie mało .... A gwarancji brak! Odpowiedz Link