Dodaj do ulubionych

danie inauguracyjne ;)

09.10.12, 16:30
witam,
jestem tu nowa, thermomixa jeszcze fizycznie nie posiadam,ale w czwartek będę odbierać swój własny. Kupuję go bez pokazu, bo chwilowo nie mam na takowy czasu, a samo urządzenie już "liznęłam" u rodzinki więc ogólne zasady działania znam...
może polecicie mi jakieś dane inauguracyjne, które mogę szybko i smacznie przyrządzić w czwartek mężowi ? smile
Obserwuj wątek
    • zarowska Re: danie inauguracyjne ;) 09.10.12, 18:28
      najlepiej zrobisz jak zaproisz męża go dobrej restauracji
      • vivianna_82 Re: danie inauguracyjne ;) 10.10.12, 08:50
        zarowska napisała:

> najlepiej zrobisz jak zaproisz męża go dobrej restauracji

a to dlaczego?
        przecież nie po to nie małą kasę uciułałam, żeby od razu w pierwszy dzień do knajpy lecieć zamiast coś popróbować... a wiadomo że największy zapał jest w pierwszych dniach smile
        i jeszcze myślałam, że to jest forum "fanów" thermomixa, dlatego zapytałam....
        no szczerze nie spodziewałam się takiej odpowiedzi od razu wink
        • zarowska Re: danie inauguracyjne ;) 10.10.12, 10:02
          fanką to byłam 20 lat temu, teraz jestem użytkowniczką, więc dobrze ci radzę, nie rzucaj się od razu jak szczerbaty na suchary, tylko pomału dojdziesz do tego , że mężowi ugotujesz coś smacznego. Powodzenia i ciągłego niegasnącego zapału .
          • vivianna_82 Re: danie inauguracyjne ;) 10.10.12, 13:49
            Doceniam głos doświadczenia, jednakże wypowiedź "lepiej weź męża do restauracji" nie powala pozytywnym nastawieniem do używania Thermomixa.
            Nie zamierzam się rzucać na niego jak szczerbaty na suchary, nie oczekuję że wszystko od razu będzie kulinarnym mistrzostwem świata, ale nie zamierzam też postawić go na półce i na niego patrzeć.
            Między innymi dlatego poprosiłam właśnie tutaj o propozycję czegoś co mogłabym przyrządzić jako początkujący użytkownik...

• aaggaak Re: danie inauguracyjne ;) 12.10.12, 15:02
              Ja na początek zrobiłam krupnik wg przepisu z ksiązki dołączonej do thermomixa. Wyszła pyszna. A na drugie danie ziemniaki, pierś z kurczaka i warzywa na parze- proste ale smaczne.
              • vivianna_82 Re: danie inauguracyjne ;) 12.10.12, 18:12
                ja wczoraj zrobiłam spagetti carbonara a potem jeszcze gaspacho (z przepisu hiszpańskiego) i lemoniadę.
                Dziś zrobiłam pomidorówkę z książki podstawowej.
                Wszystko wyszło pyszne - pomidorówki mąż zjadł 2,5miski smile
                obyło bez ratunku w restauracji wink

• baker9 Re: danie inauguracyjne ;) 26.10.12, 10:04
                  Ja polecam zupę krem ze świeżego ogórka albo brokuł.
                  Naleśliniki też wychodzą super.
                  No i PIZZA mniam.... - ciasto rewelacyjne a dodatki wg własnego uznania.
                  Napisz jaki był efekt Twoich pierwszych poczynań z TM.

Ja mam TM od 5 lat i cały czas z niego korzystam z takim samaym zadowoleniem jak na początku
                  • vivianna_82 Re: danie inauguracyjne ;) 30.10.12, 12:05
                    jak wspomniałam - zaczęłam od spagetti carbonara i gaspacho, potem pomidorówka...
                    robiłam jeszcze karkówkę po karkonosku - PYCHA! kurczaka w sosie brzoskwiniowym z ryżem, zupę jarzynową, sok kubusiowy, bułeczki maślane, twarożki, pasty do kanapek, stogonowa, spagetti pomidorowe, i kilka innych rzeczy. Jak na razie wszystko wychodzi super smile
                  • vivianna_82 Re: danie inauguracyjne ;) 30.10.12, 12:06
                    jak wspomniałam - zaczęłam od spagetti carbonara i gaspacho, potem pomidorówka...
                    robiłam jeszcze karkówkę po karkonosku - PYCHA! kurczaka w sosie brzoskwiniowym z ryżem, zupę jarzynową, sok kubusiowy, bułeczki maślane, twarożki, pasty do kanapek, stogonowa, spagetti pomidorowe, i kilka innych rzeczy. Jak na razie wszystko wychodzi super smile

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka