syso 15.04.05, 07:47 Jak skutecznie zmielic mak w TM? Czy w ogole mozna? Czy mak trzeba wczesniej namoczyc, czy na sucho? Ostatnio mielilam, ale chyba za krotko, bo miejscami byl w calosci. I mielilam na sucho z pospiechu! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plaski6 Re: Mielenie maku 15.04.05, 14:42 na sucho i mieli sie znakomicie tak jak podaje książka 1 miuę -TURBO Odpowiedz Link
syso Re: Mielenie maku 17.04.05, 19:31 Moze za duzo wsypalam na raz? Mielilam troszke dluzej niz minute. A moze noze mam tepe? ) Odpowiedz Link
plaski6 Re: Mielenie maku 18.04.05, 16:33 Raczej to drugie bo za dużo to znaczy ile? tego maku wsypałąś ,ja mieliłam 40 dkg naraz i na pyłek się zmieliło ale oże to dość często ostrzę . Odpowiedz Link
syso Re: Mielenie maku 18.04.05, 19:56 Tez 40 dkg maku wsypalam i mielilam dluzej niz 1 minute. Pewnie noze sa tepe. Kupilam TM uzywany, wiec nie wiem, jakdlugo ktos go uzywal, mimo ze w doskonalym stanie. A gdzie te noze mozna naostrzyc? Odpowiedz Link
plaski6 Re: Mielenie maku 18.04.05, 20:23 nOŻE W tm OSTRZY SIĘ TAK ŻE WSYPUJESZ WOREK KOSTEK LODU OCZYWIŚCIE BEZ WORKA ,SAME KOSTKI DO tm WŁĄCZASZ TURBO I MIELISZ TAK SIĘ OSTRZY NOŻE .rOBIĘ TAK ZAWSZE JAK COŚ DŁUGO GOTUJĘ W tm. Odpowiedz Link
syso Re: Mielenie maku 18.04.05, 22:42 Powaznie? To musze jutro zamrozic troche kostek i sprobowac. Odpowiedz Link
atunia Re: Mielenie maku 27.04.05, 11:22 I jak wyszło ostrzenie, jest jakaś różnica? Ja "naostrzyłam" noże przez wymianę . W moim nożu taka malutka uszczeleczka miała pęknięcie, ot, szczelina wielkości ostrza szpilki. Ale ja jestem krótkowidz i takie rzeczy widzę z bliska, znudziło mi się wydłubywanie stamtąd resztek (wykałaczką), zadzwoniłam do serwisu. Przyjechał miły pan, wymienił mi nóż (niestety, nowy ma to samo, taka produkcja, czy Wasze noże też to mają?) i naprawił rygielek (który wymagał często dodatkowego przesunięcia palcem). Więc mam nowy, ładny nóż, ale on się pewnie też stępi za jakiś czas, to jak z tymi kostkami lodu, działają? Atunia Odpowiedz Link
syso Re: ostrzenie nozy 27.04.05, 16:06 Szczerze mowiac, to jeszcze nie zrobilam tego, bo ciagle zapominam zamrozil lod. A masz moze telefon do servisu? Czy to jest jakis ogolnopolski? Pytam, bo swojego TM kupilam uzuwanego a nie od prezentera. Odpowiedz Link
atunia Re: ostrzenie nozy 27.04.05, 16:29 Przepisuję z karty gwarancyjnej dane: service@vorwerk.pl tel. (071) 7807222 pn-czw: 8:30-16 piątek: 8:30-14 Powodzenia (i daj proszę opis, jak poszło i ewentualnie ile kazali płacić ) Atunia Odpowiedz Link
syso Re: ostrzenie nozy 27.04.05, 16:49 Dzieki, dam znac, mam nadzieje, ze nie zedra ze mnie skory. Nawet nie wiem, czy te noze w ogole wymagaja ostrzenia Odpowiedz Link
plaski6 Re: Mielenie maku 27.04.05, 16:48 Nie bójcie się osstrzyć kostkami lodu ja mam TM od roku i tak ostrzę zawsze ,a jak gotuję rosół to koniecznie bo mi się wydaje że się wtedy tępi od gorącej wody . Odpowiedz Link
syso Re: Mielenie maku 28.04.05, 08:05 Kurcze, znowu zapomnialam zamrozic lodu. A skad znasz ten sposob? Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link
plaski6 Re: Mielenie maku 14.05.05, 18:39 pOLECIŁA MI GO OSOBA OD KTÓREJ KUPIŁAM tm BO JEJ TAK PREZENTER NA PREZENTACJII POWIEDZIAŁ,ALE W TEJ MAŁEJ KSIĄŻECCE Z TM TEŻ JEST TAK NAPISANE Odpowiedz Link