Dodaj do ulubionych

Mielenie maku

15.04.05, 07:47
Jak skutecznie zmielic mak w TM? Czy w ogole mozna? Czy mak trzeba wczesniej
namoczyc, czy na sucho? Ostatnio mielilam, ale chyba za krotko, bo miejscami
byl w calosci.smile I mielilam na sucho z pospiechu!
Obserwuj wątek
    • plaski6 Re: Mielenie maku 15.04.05, 14:42
      na sucho i mieli sie znakomicie tak jak podaje książka 1 miuę -TURBO
      • syso Re: Mielenie maku 17.04.05, 19:31
        Moze za duzo wsypalam na raz? Mielilam troszke dluzej niz minute. A moze noze
        mam tepe? smile)
        • plaski6 Re: Mielenie maku 18.04.05, 16:33
          Raczej to drugie bo za dużo to znaczy ile? tego maku wsypałąś ,ja mieliłam 40
          dkg naraz i na pyłek się zmieliło ale oże to dość często ostrzę .
          • syso Re: Mielenie maku 18.04.05, 19:56
            Tez 40 dkg maku wsypalam i mielilam dluzej niz 1 minute. Pewnie noze sa tepe.
            Kupilam TM uzywany, wiec nie wiem, jakdlugo ktos go uzywal, mimo ze w doskonalym
            stanie. A gdzie te noze mozna naostrzyc?smile
            • plaski6 Re: Mielenie maku 18.04.05, 20:23
              nOŻE W tm OSTRZY SIĘ TAK ŻE WSYPUJESZ WOREK KOSTEK LODU OCZYWIŚCIE BEZ
              WORKA ,SAME KOSTKI DO tm WŁĄCZASZ TURBO I MIELISZ TAK SIĘ OSTRZY NOŻE .rOBIĘ
              TAK ZAWSZE JAK COŚ DŁUGO GOTUJĘ W tm.
              • syso Re: Mielenie maku 18.04.05, 22:42
                Powaznie?smile To musze jutro zamrozic troche kostek i sprobowac.smile
                • atunia Re: Mielenie maku 27.04.05, 11:22
                  I jak wyszło ostrzenie, jest jakaś różnica?
                  Ja "naostrzyłam" noże przez wymianę smile. W moim nożu taka malutka uszczeleczka
                  miała pęknięcie, ot, szczelina wielkości ostrza szpilki. Ale ja jestem
                  krótkowidz i takie rzeczy widzę z bliska, znudziło mi się wydłubywanie stamtąd
                  resztek (wykałaczką), zadzwoniłam do serwisu. Przyjechał miły pan, wymienił mi
                  nóż (niestety, nowy ma to samo, taka produkcja, czy Wasze noże też to mają?) i
                  naprawił rygielek (który wymagał często dodatkowego przesunięcia palcem). Więc
                  mam nowy, ładny nóż, ale on się pewnie też stępi za jakiś czas, to jak z tymi
                  kostkami lodu, działają? smile

Atunia
                  • syso Re: ostrzenie nozy 27.04.05, 16:06
                    Szczerze mowiac, to jeszcze nie zrobilam tego, bo ciagle zapominam zamrozil lod.
                    A masz moze telefon do servisu? Czy to jest jakis ogolnopolski? Pytam, bo
                    swojego TM kupilam uzuwanego a nie od prezentera.smile
                    • atunia Re: ostrzenie nozy 27.04.05, 16:29
                      Przepisuję z karty gwarancyjnej dane:
                      service@vorwerk.pl
                      tel. (071) 7807222
                      pn-czw: 8:30-16
                      piątek: 8:30-14

Powodzenia (i daj proszę opis, jak poszło i ewentualnie ile kazali płacić smile)
                      Atunia
                      • syso Re: ostrzenie nozy 27.04.05, 16:49
                        Dzieki, dam znac, mam nadzieje, ze nie zedra ze mnie skory. Nawet nie wiem, czy
                        te noze w ogole wymagaja ostrzeniasmile
                  • plaski6 Re: Mielenie maku 27.04.05, 16:48
                    Nie bójcie się osstrzyć kostkami lodu ja mam TM od roku i tak ostrzę zawsze ,a
                    jak gotuję rosół to koniecznie bo mi się wydaje że się wtedy tępi od gorącej
                    wody .
                    • syso Re: Mielenie maku 28.04.05, 08:05
                      Kurcze, znowu zapomnialam zamrozic lodu. A skad znasz ten sposob?
                      Pozdrawiam
                      Sylwia
                      • plaski6 Re: Mielenie maku 14.05.05, 18:39
                        pOLECIŁA MI GO OSOBA OD KTÓREJ KUPIŁAM tm BO JEJ TAK PREZENTER NA PREZENTACJII
                        POWIEDZIAŁ,ALE W TEJ MAŁEJ KSIĄŻECCE Z TM TEŻ JEST TAK NAPISANE
    • jagoda_no koszt noża to 225 zł n/t 14.05.05, 18:07
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka