she8 17.08.05, 22:02 potrzebuję przepisów na thermomix. Jestem posiadaczką tego urządzenia, a nie mam zadnego doświadczenia. Może ktoś mi pomoze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia_11 Re: przepisy na potrawy z thermomixa 18.08.05, 08:01 > potrzebuję przepisów na thermomix. Jestem posiadaczką tego urządzenia, a nie > mam zadnego doświadczenia. Może ktoś mi pomoze? To dosyc trudna sprawa... chyba najlepiej zaopatrzyć się w książki, jest ich trochę. Mozna je kupic wysyłkowo ze sklepiku na stronie vorwerka. Wczoraj zobaczyłam, że pojawiły się tam dwie nowe - Napoje i Potrawy dla nowożeńców. MOżesz też znaleźć trochę przepisów na stronach o thermomixie, wystarczy w google wpisać 'thermomix' i trochę ich wyrzuci. pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
mamaradusia Re: przepisy na potrawy z thermomixa 18.08.05, 21:26 Ja właśnie tak szukałam - wpisałam w wyszukiwarce thermomix - przeglądnęłam kilka stron, na których nie było przepisów a jedynie reklamy urządzenia i nagle trach na jednej ze stron otworzyło się jakieś dziwne okienko z wirusem, który zablokował mi komputer na kilka dobrych godzin (( Odpowiedz Link
basia_11 Re: przepisy na potrawy z thermomixa 19.08.05, 07:39 > Ja właśnie tak szukałam - wpisałam w wyszukiwarce thermomix - przeglądnęłam > kilka stron, na których nie było przepisów a jedynie reklamy urządzenia i nagle > > trach na jednej ze stron otworzyło się jakieś dziwne okienko z wirusem, który > zablokował mi komputer na kilka dobrych godzin (( O kurcze... to przykre. A pamiętasz może czy w adresie tej zawirusowanej strony było może jakies charakterystyczne słowo, prócz thermomix? MOże innym uda się uniknąć takich kłopotów... Na pewno trochę przepisów jest na stronach: www.thermomix-klub.strefa.plwww.klub-tm.wroclaw.pl Jednak mimo wszystko najbardziej polecam książki. pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
mamaradusia Re: przepisy na potrawy z thermomixa 19.08.05, 11:12 No niestety nie zdąrzyłam się nawet zorientować dobrze co to za strona, bo od razu mój antywirus zadziałał i poblokował wszystko, a i tak potem było masę nieprzyjemności. Pozdrawiam Odpowiedz Link
imagine73 Re: przepisy na potrawy z thermomixa.. sorbet? 19.08.05, 13:02 Wirusy wirusami,a ja potrzebuje przepis na sorbet owocowy. Jesli ktos ma,to poprosze Odpowiedz Link
atunia Re: przepisy na potrawy z thermomixa.. sorbet? 19.08.05, 13:19 W żółtej książce pod hasłem "Lody owocowe" jest coś, co chyba powinno zwać się sorbetem: 400 g zamrożonych owoców (truskawki, morela, malina, jabłka, pomarańcze) 200 g obranych bananów pokrojonych w 3-cm kawałki i zamrożonych 100 g cukru 1/4 MT soku z cytryny Cukier zmielić na puder, 20 s/obr Turbo Wsypać zamrożone owoce i rozdrobnić, 30 s/Interwał Wyrabiać za pomocą kopystki, 2 min/poz 6. Porcjować HTH Pozdrawiam Atunia Odpowiedz Link
imagine73 Re: przepisy na potrawy z thermomixa.. do atuni:) 19.08.05, 13:24 Dzieki Atuniu Co to znaczy wyrabiac kopystka?kurcze,ale ja zielona jestem Odpowiedz Link
atunia Re: przepisy na potrawy z thermomixa.. do atuni:) 19.08.05, 17:36 Wsadzić kopystkę w ten otwór w pokrywie, w którym tkwi miarka zwykle i przy włączonych obrotach gmerać tą kopystką zbierając z boków i zawijać do środka to co się zebrało. Tak obrazowo staram się powiedzieć, tak robię, nie wiem, czy dobrze Pozdrawiam Atunia Odpowiedz Link
basia_11 Re: przepisy na potrawy z thermomixa 19.08.05, 13:31 > Na pewno trochę przepisów jest na stronach: > www.thermomix-klub.strefa.plwww.klub-tm.wroclaw.pl nie wiem dlaczego połączyło te adresy www.thermomix-klub.strefa.pl www.klub-tm.wroclaw.pl mam nadzieję, że teraz nie połączy. Dzis odbieram książki od mojej przedstawicielki handlowej: Nowoczesne gotowanie, ABC Varony i Napoje Bardzo się ciesze))))))) pozdrawiam Basia Odpowiedz Link