Dodaj do ulubionych

Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31

10.05.07, 15:12
Podajcie proszę w przybliżeniu jak trzeba przeliczac przepisy ze starego TM
na nowy bo w książce do nowego nie ma nawet 1/3 przepisów z wcześniejszej
książki(nie wiedzieć czemu) a mam dostęp do starej wersji książki tylko
jeszcze zbyt mało doświadczenia z TM żeby poradzić sobie z przeliczaniem.
Obserwuj wątek
    • noemi27 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 23.05.07, 09:37
      W zasadzie, to jest to samo. Ja dla ostrożności daję mniej składników takich
      jak sól czy cukier, bo lepiej dosolić niż przesalać. Jedyne co sprawdziłam
      licząc, to sernik Fredzi, który mi się nowym TM nie zmieścił uncertain W starej
      książce jest poprosty więcej oleju i mleka. To samo z makowcem, też sa inne
      proporcje. Jak chcesz, to Ci zeskanuję parę przepisów z nowej książki (Mam ich
      kilka, bo nawet wczoraj zdostałam 3 nowe książki).

Pozdrawiam
      • lolajna7 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 24.05.07, 13:08
        Tzn. ja mam tą książkę do TM 31 (i taki też posiadam) ale skserowałam sobie
        książkę do TM21 i chciałabym wiedzieć czy i jak trzeba przerabiac przepisy smile
        bo każdy mówi inaczej jedni że trzeba zwiększyć obroty o 1 inni zmniejszyć a
        jeszcze inni że nic nie trzeba zmieniać?
        • lolajna7 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 24.05.07, 13:09
          Chyba że masz te inne książki np kuchnia włoska czy midowy tydzień to chętnie
          skorzystam smile
          • noemi27 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 29.05.07, 16:43
            Ja mam obydwa Thermomixy 21 i 31. I faktycznie niektóre przepisy trzeba
            przerabiać. Ale bez przesady. Mam książkę "Miodowy tydzień", "Przepisy dla
            najmłodszych", "Wielkanocne", "Na bankiecie" i "Napoje". A jak potrzebujesz, to
            mogę Ci wysłać na maila takie wykwintne, które dostałam od babeczki, która jest
            mistrzem gotowania na TM.
            Służę pomocą smile
            Pozdrowionka
            • lolajna7 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 22.06.07, 11:33
              Jesli mogłabyś podac fajne przepisy z książek Napoje i Na bankiecie to byłabym
              wdzięczna (po pozostałe książeczki mam) ewent.jeśli ktoś miałby Kuchnię włoską
              i jakieś fajne sprawdzone przepisy to też byłabym wdzięczna za podanie ich.
              • anettt27 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 03.12.07, 10:45
                Jak macie jeszcze jakieś książki do Thermomixa to również poproszę na maila,
                niestety,ale przy zakupie sprzetu nie dostałam nic oprócz tej głównej książeczki
                Będę bardzo wdzięczna. To mój mail anetek1980@wp.pl
                Pozdrawiam
                Aneta
            • anozeb Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 13.01.08, 21:45
              Witam! Kupiłam TM31 Używam,jestem zachwycona,mam kilka książek, przepisy próbuję
              co raz to co innego.Mam prośbę wspominasz o dodatkowych ciekawych przepisach
              -czy mogę prosić o przesłanie na maila? REZALG@interia.pl Dziękuję
              • listopad_2005 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 14.01.08, 11:15
                Ja tez chetnie skorzystam z jakis innych przepisów.Jesli to mozliwe
                to poprosze na mc_74@wp.pl.
                Z góry dziekuję!!!
            • psorek1 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 14.01.08, 20:11
              Witam serdecznie.Od niedawna jestem "szczęśliwą" posiadaczką TM 31" ponieważ z
              natury jestem panikarą i bardzo się boję, żeby to "cudo" nie uszkodzić. Wczoraj
              robiłam pastę z wędliny i jakoś dziwnie pracował,tzn. wydawał takie dźwięki, że
              tak się wystraszyłam, aż boję się dzisiaj go włączyć. Wyczytałam, że posiadasz
              książki Napoje i Wielkanocne oraz że masz fajne przepisy gdybyś mogła przesłać
              jakieś na moją pocztę będę wdzięczna. Acha może wiesz czy smalec to kroić
              słoninę czy można w takich większych kawałkach ją wkładać, a TM sam posieka? Oto
              mój adres psorek1@op.pl Pozdrawiam i z góry dziękuję.
            • psorek1 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 04.02.08, 20:41
              Witam.Proszę o odpowiedź, czy czy wg książki TM21 przy garze TM31 należy zmieniać obroty czy nie?
            • agtatka Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 27.03.08, 14:28
              Witam

Bardzo bym prosiła o przesłanie tych przepisów od mistrzyni gotowania z Thermomixem.
              Będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam,
              Agatka.
              • agabi3 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 12.04.08, 12:13
                Jeśli ktoś ma przepisy do tm to bardzo bym prosiła agabi3@gazeta.pl
            • spike664 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 16.06.08, 01:18
              Witam,mnie również poskąpiono przy zakupie gratisów w postaci
              dodatkowych książek, stąd moja prośba. Czy i ja mogłabym prosić o
              jakieś fajne przepisy, poza tymi, które są w głównej do TM31 na
              mail: spike664@gazeta.pl ?
              Szczególnie cenne będą te od mistrzyni gotowania wink
              Pozdrawiam.
              • lashman Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 26.06.08, 10:53
                Witam,

no to i ja w takim razie się dołączam z prośbą o przesłanie w miarę możliwości
                skanów wszystkich książek na mrlash@tlen.pl

Pozdrawiam
            • djdra Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 21.10.08, 00:14
              Witam!
              Proszę o przesłanie na maila te wykwintne przepisy, które dostałaś
              od babeczki, która jest mistrzem gotowania na TM-31.
              Mój mail: ddruba@op.pl
              Z góry serdecznie dziękuję. Mogę przesłać skan książki, która nie
              jest w sprzedaży. Pozdrawiam

• aga_ww Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 24.10.08, 22:51
                jestem szczesliwa posiadaczka termomixa od wlasciwie wczoraj. niestety bez
                zadnych przepisow...jesli to mozliwe, bardzo WAS prosze o przeslanie wszystkich
                mozliwych skanow ksiazek na adres:
                ag.nowakowska@gmail.com

bede przeogromnie wdziecznasmile
                • termolek771 Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 26.10.08, 07:35
                  jest to obowiązek przedstawiciela ,który sprzedał Ci thermomix
                  zaopatrzyć Cię w przepisy
    • mariolaccc Re: Przeliczanie przepisów z TM 21 na TM 31 26.10.08, 09:57
      Dziewczyny, znudziło mi się już robienie w kółko tego samego. Przydałyby się
      jakieś nowe pomysły. Mam książkę podstawową do TM31, Boże Narodzenie i Miodowy
      tydzień. Zbyt mało tam pomysłów np. na dania z varomy. Poza tym generalnie
      lubię przygotowywać coś nowego, a nie w kółko te same dania. Mogłybyście mnie
      wspomóc jakimiś fajnymi przepisami? Z góry dziękuję. mariolaccc@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka