Dodaj do ulubionych

POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!!

26.05.09, 11:29
Pracuje w prasie kobiecej i mam info ,ze w niedlugim czasie na
polski rynek ma wejsc urzadzenie ktore potrafi to wszystko co nasz
TM ale jest mniejsze , ma wbudowana ksiazke przepisow z mozliwoscia
rozszerzania przez usb z netu funkcje timera i ma kosztowac
ok.2500zl!!!!!! jak bede cos wiecej wiedziala napewno sie podziele ,
premiere zapowiadaja mniej wiecej na lipiec ciekawe co pokaza....
Obserwuj wątek
    • rotnak Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.09, 22:59
      Już dawno jest na rynku urządzenie z tymi samymi funkcjami co TM .
      powiem więcej LEPSZE ma rozwiązania. KOHERSEN !!!! widziałam go w
      akcji i jestem pod wrażeniem
      • kozak_k Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 03.06.09, 23:36
        Kohersen rózni się tym od TM że ma indukcję. Reszta wg mnie jest
        taka sama.
        Sprecyzuj jakimi konkretnie rozwiązaniami Kohersen rózni się od TM
        i dlaczego jest lepszy.
        • wanilia39 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 05.06.09, 12:13
          co to znaczy, że ma indukcję?
        • matt.95 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.09, 20:28
          Thermomix 31 również grzeje za pomocą inukcji.
          • matt.95 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.09, 20:28
            Przepraszam za błąd: INDUKCJI
            • zarowska Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 04.05.10, 19:49
              tm 31 nie ma indukcji!! dno naczynia ma zwykłą grzałkę , jak
              czajnik bezprzewodowy
      • t_obserwator Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM KOHERSEN hahaha, 20.10.09, 17:30
        1. Kosztuje 5400, więc dużo drożej od TM
        2. TM, pewnie o tym nie wiecie też podgrzewa indukcją. Gdyby tego nie robił
        dawno plastik od spodu misy by się stopił.
        3. Do złudzenia przypomina stary model TM 21
        4. Ma mniej funkcji od TM 31, bo nie ma biegu wstecznego.
        5. Maksymalna temperatura gotowania: 120˚C. a ięc temperatura Waromy
        6. Maksymalna moc 1600W, a więc słabszy od TM
        7. Produkcja hiszpańska. jak wiadomo Hiszpanie przodują w tańcu flamenco, a nie
        w produkcji niezawodnych urządzeń, co widać po SEACIE. A czasy Hispano Suiza już
        dawno odeszły w zapomnienie.
        • rotnak Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM KOHERSEN hahaha, 20.10.09, 20:32
          thermomix produkuje się we Francji a jak wiadomo we Francji
          najlepszy jest plac Pigal,
          • t_obserwator Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM KOHERSEN hahaha, 20.10.09, 23:39
            Może dla Ciebie najlepszy we Francji jest plac Pigal, ja wolę kuchnie francuską,
            margines społeczny mnie nie interesuje. Przemysł maszynowy także jest na "o
            niebo wyższym poziomie", niż hiszpański. Tradycje firm starsze niż 40 lat
            Kohersona, który nawet nie potrafi opracować wzoru robota znacząco różniącego
            się wyglądem od TM 21. Wg Ciebie 1500 zł więcej niż za nowy model TN 31 za
            przestarzały skopiowany z TM 21 sprzęt to :niewiele więcej". Dla mnie to 40%
            ceny TM 31.
            Miałeś wykazać wyższość Kohersona nad TM 31 i co? I MIC - zwyczajnie wymiękłeś
            brachu. Wybacz, ale załóż sobie forum Kohersona i tam wykazuj "wyższość Świąt
            Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia". Twoje posty na odległość pachną
            sprzedawcą Kohersona, przynajmniej dla mnie.
            • trup francuski czy hiszpański ale i tak MADE IN CHINA 02.05.10, 12:43
              więc co za różnica, kto zamówił w Chinach, Francuz czy Hiszpan?
          • oszukany75 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM KOHERSEN hahaha, 02.05.12, 18:24
            uważajcie na www.mistrzwkuchni.pl to OSZUŚCI

forum.gazeta.pl/forum/w,201062,135555029,135555029,lukas.html
            • oszukany75 www.mistrzwkuchni.pl oszuści 02.05.12, 18:39
              forum.gazeta.pl/forum/w,630,135560018,135560018,www_mistrzwkuchni_pl_oszusci.html
        • serwiseko Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM KOHERSEN hahaha, 04.09.12, 12:54
          zapraszam Serwiseko.pl
    • monjan Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.09, 10:30
      i kiedy ma wejśc na rynek?
      • zarowska Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.09, 17:46
        już dawno jest, od ponad roku
        • monjan Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 03.08.09, 10:24
          i jak sie nazywa?
          nie chodzi mi o kohersena
          • dietkacud Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 16.08.09, 22:17
            Czy już wiadomo o jakie urządzenie chodzi? Weszło na rynek? jak się nazywa?
            • rotnak Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 17.08.09, 22:40
              www.dlf.pl podstrona - kuchnia- zobacz, pocztytaj, powiedz o tym
              innym
              • monjan Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.09, 15:32
                ale kohernsen jest drozszy od th
                a to cudo miało kosztowac mniej
                • rotnak Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.09, 20:22
                  niewiele droższy, ale za to trochę lepszy,
                  powiedziałabym "solidniejszy" i bardziej stabilny
    • civic2000 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.09, 13:31
      Mam więcej informacji na temat tego urządzenia, nie jest to kohersen bo jak
      można nazwać konkurencją coś co jest dużo droższe? Urządzenie nazywa się
      Speedcook.Strona internetowa urządzenia nie została jeszcze oddana ale podobno
      do grudnia ma być już premiera urządzenia które i tu ciekawostka jest naszej
      rodzimej produkcji!!!Ma wszystkie funkcje TM dodatkowo timer, książkę w wersji
      elektronicznej i wejście usb aby móc uaktualniać książkę oczywiście tradycyjna
      też ma być i co najważniejsze CENA - ok. 2500zł !!!!!!!!!! a więc chyba
      konkurencyjna....
      • civic2000 SPEEDCOOK 29.10.09, 13:33
        nie mogę sie doczekać, wkońcu będzie dla mnie osiągalny.....
        • rotnak Re: SPEEDCOOK 01.11.09, 10:36
          firma whirlpool ma urządzenie o nazwie SPEEDCOOK ale jest to jakby
          połączenie piekarnika z mikrofalą , chyba nie o tym piszesz
          • civic2000 Re: SPEEDCOOK 02.11.09, 09:34
            Nie to urządzenie ma działać na takich zasadach tak jak TM i Kohersen.Nie ma nic
            wspólnego z Whirpoolem
            • magusia82 Re: SPEEDCOOK 27.04.12, 09:36
              Mysle ze Kohersen i Thermimix T31 itd sa za drogie. ja mam mistrzwkuchni z www.mistrzwkuchni.pl i jestem bardzo zadowolona - i to za polowe ceny kohersena lub thermomixa ..
      • zygzag44 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 03.03.10, 09:45
        Widziałam to urządzenie, które wygląda jak prototyp termomiksa. Na pewno to nie
        jest żadna konkurencja, bez obrotów wstecznych, bez Varomy... Przede wszystkim
        bałabym się o dzieci, które niechcący dotknęłyby się tego całkowicie
        odsłoniętego garnka. Poza tym po co te przepisy na USB, skoro wyświetlacz jest
        tak mały, że trzeba zakładać okulary. A cena??? Faktycznie trochę niższa
        (2950zł!!!), ale za jakiegoś poloneza zapłacić trzeba mniejniż za mercedesa,(i
        na pewno nie 3/4 ceny). Tylko którym autem wolelibyście jeździć???
    • ffcia Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.09, 13:58
      czy ktoś cos konkretnego wie? Bo w sieci nic nie znalazłam a
      premiera juz dawno być powinna....
    • tygrys_zielony Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 08.04.10, 11:56
      a to nie jest to? www.speedcook.pl/ nazywa się, wbrew nazwie w stronie
      www, Better Cook, ale strona nadal "under construction" mimo że premiera miała
      być 1 kwietnia 2010
    • pankamyk Kenwood wszedł do gry 20.12.10, 11:14
      Właśnie byłem w sklepie z elektroniką i pani zachwalała robota Kenwood z gotowaniem na płycie indukcyjnej i z gotowaniem na parze i z miksowaniem. A wszystko za jedynie niespełna 5000 zł! A jakie to duże i błyszczące! Ach! Och! big_grin Teraz wszystkie trolle piszące, że wolą zwykłem miksery zobaczą, gdzie jest trend urządzeń kuchennych. A speedcośtam to chiński badziew.
      • magusia82 Re: Kenwood wszedł do gry 27.04.12, 09:35
        Mysle ze Kohersen i Thermimix T31 itd sa za drogie. ja mam mistrzwkuchni z www.mistrzwkuchni.pl i jestem bardzo zadowolona - i to za polowe ceny kohersena lub thermomixa ..
    • magusia82 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 27.04.12, 09:37
      Mysle ze Kohersen i Thermimix T31 itd sa za drogie. ja mam mistrzwkuchni z www.mistrzwkuchni.pl i jestem bardzo zadowolona - i to za polowe ceny kohersena lub thermomixa .. cena 2599 /tak jak muwilas - czy o to ci chodzilo??
      • jbasko Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 30.04.12, 09:43
        to jest speedccok, mam od 3 m-cy, robi to wszystko co thermomix. Jak ktos ma pytanie to odpowiem.
    • oszukany75 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 07.05.12, 16:12
      forum.gazeta.pl/forum/w,630,135560018,,www_mistrzwkuchni_pl_oszusci.html?v=2&wv.x=2
      • aniesiam2 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.12, 23:50
        Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką speedcooka i faktycznie ta maszyna potrafi zrobić naprawdę wiele, a do tego jest tańsza i produkowana w całości w Polsce, w zakładach w Mielcu. Ma zaprogramowaną książkę kucharską oraz naprawdę grubą księgę z przepisami w wersji drukowanej. Wcześniej nie miałam styczności z konkurencyjnymi maszynami, ale ta mnie zaskoczyła bardzo pozytywnie. Pierwsze zupy i sałatki oraz ciasto za nami. Naprawdę polecam.
        • zarowska Re: na badziewie nic nie pomoże... 01.07.12, 00:08
          skoro tak chwalisz speedcooka to co szukasz na forum thermomixa, znajdź swoją i tam się zachwycaj. póki co to speecook może po thermomixie tylko posprzątać jeżeli potrafi.
          • comrade Re: na badziewie nic nie pomoże... 26.07.13, 10:22
            Jak się okazuje w kuchni hejty takie same jak na forach technologicznych PS vs XboX vs PC czy Samsung vs iPhone smile

LOL
        • aniesiam2 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.12, 14:06
          Korzystając z wyszukiwarki, każdy bez problemu odnajduje ten wątek.
          @zarowska - sama wypowiadasz się wyżej na ten temat. smile jak i kilku innych użytkowników,
          stąd tez tutaj trafiłam. Interesuje mnie ten temat od ponad tygodnia, dlatego też szukam informacji i czytam też inne wątki, a to nie zbrodnia, nieprawdaż?

• yourwieska Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 26.07.13, 17:47
      eeee tam już wiele razy słychać było ,że będzie konkurent a jak na razie TM jest bezkonkurencyjny smile
      • zarowska Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 26.07.13, 21:58
        Jesteś w błędzie, thermomix to przestarzała plastikowa konstrukcja,
        Kiedyś był, ale dzisiaj , w tej chwili nie jest konkurentem dla nikogo. Został technologicznie w tyle.
        Zobacz najnowszego czarnego KOHERSENA, poczytaj o jego możliwościach, z funkcją smażenia , fantastyczny.
        Teraz thermomix może po nim posprzątać jeżeli potrafi
    • wyspybrytyjskie Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.14, 13:46
      czytając powyższe wypowiedzi ubawiłam się po pachy smile tylko z dala od noży po się pozabijacie... czemu to ma służyć?
      • okularki1 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.16, 08:54
        Po co tyle emocji w tych wypowiedziach.Czy nie lepiej konkretnie poznać oba urządzenia,przeanalizować wszystkie ,,za" i ,,przeciw", umówić dwie prezentacje ( w końcu są bezpłatne i niezobowiązujące),przespać się z tematem i dopiero wówczas na spokojnie, bez żadnej presji zastanowić się, co nam bardziej odpowiada.Jeśli chodzi o Speedcooka, mam go ponad 7 lat, w związku z tym i odpowiednią wiedzę na jego temat. Chętnie odpowiem na każde pytanie. Prowadzę też prezentacje: mazowieckie, łódzkie,podlaskie i nie tylko.Można też pisać: speedcook@daw-mar.com.
        Tylko rzetelna wiedza na temat tego typu urządzeń powinna decydować o dokonanym wyborze. A konkurencję należy szanować.
    • 7slimak Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.15, 13:24
      Bardzo dobrym zamiennikiem jest polski odpowiednik Speedcook . Posiadam go od miesiąca i zajmuję się prezentacją jego , macie pytania piszcie . Myślę że cena 2797 zł z możliwością pomniejszenia o 250 zł to okazja !!!
      • zarowska Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 29.10.15, 13:45
        to jest gó...no a nie dobry sprzęt.
        rozleciał sie po tygodniu i to podobno z winy użytkowania - śmiech gdyby nie tragiczna prawda .
        też okazyjne 2500 i poszło w błoto ,
        ostrzegam nie kupować
      • 7slimak Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.16, 12:01
        ania.boleslawiec@gmail.com pisz !!!! Okolice Wrocław , Legnica , Jelenia Góra , Zgorzelec , Bolesławiec
        • 7slimak Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.16, 12:03
          Dawno nie wchodziłem na forum ale z Pana zarowski uśmiałam się na maxxxa hehehehe Bzdura na maxa
          • zarowska Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 06.05.16, 14:32
            a śmiej się ile chcesz, prawdy nie zaśmiejesz
    • filon_88 Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.16, 14:59
      Sprzęt będzie niebawem dostępny, co najciekawsze przepisy będą darmowe. Wystarczy je zapisać w odpowiednim formacie nagrać na mikro sd i gotowe. Swoją drogą to płacą duże pieniądze za sprzęt przepisy powinny być darmowe. A firma chcę się tylko nachapać. Znalazłem podobne urządzenie to starszego modelu TM, nie na pomiędzy nimi istotnych różnic, ciut mniejsze naczynie miksujące i brak wagi, ale cena zdecydowanie niższa. Dostępne pod linkiem: www.mojadedra.pl/pl/el7146-varmix-wielofunkcyjny-robot?ppk=222983
    • m_pli Re: POWAZNY KONKURENT DLA TM!!!!!!!!!!!!!!!! 11.10.16, 16:30
      Nie polecam kohersena to koszmarny bubel za astronomiczną cenę. W ciągu dwóch lat trzy napraw, a po okresie gwarancji takie koszty naprawy, że mogłabym sobie kupić co najmniej dwa blendery Braun

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka