ziemianin_pl 25.02.05, 12:44 Tym którzy żywią i bronią, Chłopom polskim Szczęść Boże. Tak witano nas w radiu Wolna Europa. A ja witam wszystkich dyskutantów na tym forum. Jacek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsukpruski Re: Zapraszam do owocnych dyskusji 26.02.05, 16:17 tak jest szczesc Boze !!!!!!!! niestety rolnictwo za malo pkb daje ale moze polacy przez WPR troche zakmuluja kapitału a to juz cos ............ Odpowiedz Link
anonim_ka Re: Zapraszam do owocnych dyskusji 24.03.05, 14:31 Bog zaplac:)) Czy chłop-rodzaju zenskiego nadaje sie na dyskutanta ? Pozdrawiam swiatecznie Odpowiedz Link
ziemianin_pl Re: Zapraszam do owocnych dyskusji 29.03.05, 22:22 Alez oczywiscie, witamy włościankę w naszych progach :) Opiszesz po krótce swoją gospodarkę? Jak tam dopłaty? Bo ja dziś dzwoniłem do moich sasiadów i w ich okolicach, tj zach-pomorskie, Darłowo mówią ze tylko podstawowe doplaty dostali, bez ONW, na które jeszcze będą czekac. Ja z racji ze mam meldunek na południu polski dostalem wszystko juz w lutym, razem z ONW z jednodniowym poslizgiem. Jacek Odpowiedz Link
anonim_ka Re: Zapraszam do owocnych dyskusji 05.04.05, 12:47 Poprzednie doplaty dostalam w styczniu , moze dlatego ze wawa?? Przyslano mi juz druki do tegorocznych. Zreszta jestem z tych malorolnych . Zastanawiam sie nad lepszym wykorzystaniem gruntow. Zgodnie z zasada , ze rolnik spi a pieniadze mu rosna:))) hahahahah Odpowiedz Link
ellenai Re: Zapraszam do owocnych dyskusji 16.04.05, 02:12 witam serdecznie(jeszcze raz bo przywitalam sie w innym watku)ciesze sie ze takie forum powstalo.Ja nie mam gospodarstwa ale wychowalam sie na wsi w malopolsce na ,jak sie to mowi, gospodarstwie,specjalizacja- bydlo mleczne.Ciekawa jestem czy sa tu faktycznie fascynaci odnosnie rolnictwa:) niestety nie mieszkam juz w kraju od paru lat i powoli trace kontakt z wiejskimi realiami w pl,ale fascynacja pozostala,dziekuje za uwage:) Odpowiedz Link
violadiparma Proszę mnie uznać juz za stałą wielbicielke 26.04.05, 13:12 i - w miare możliwości- uczestniczkę tego forum. Drugie pokolenie nie-rolnicze ale : urodzona i wychowana na wsi, dość wykształcona / 2 fakultety na UJ/ żona naukowca . Zazdroszcze moim przodkiniom ( przepraszam za osobliwe słowo) normalnego życia . Teraz i życie na wsi nie jest jakie było ale oboje , z urodzonym na wsi mężem wierzymy, że wrócimy! Oboje sporo umiemy, Co zapomnielismy - chętnie przypomnim tu sobie. Co inni zapomnieli / np jak utrzymac niesność kur w zimie itp/ chętnie nauczymy. Szczęść Boże na nowym forum Odpowiedz Link
dorota9915 Re: Zapraszam do owocnych dyskusji 08.11.05, 16:11 Tym którzy żywią i bronią, Chłopom polskim Szczęść Boże. ----------------------- Oj Szczęść Boże,szczęść! Bo jak im nie poszczęścisz to zginą marnie. A jak sie rozchoruja-dostana chorobowe w wysokości połowy racji więżnia. Jeszcze trzyma sie chłop polski? Mocna bestia. Widać jest w opiece... najwyższego:) D. P.S.Dopłaty w Unii Europejskiej dla naszych żywicieli też mocno...okrojone. Odpowiedz Link
bozena38 Re: Zapraszam do owocnych dyskusji 13.11.05, 18:00 a szczęscia i wytrwałosci to trzeba rolnikom Odpowiedz Link