marcin302 25.02.05, 15:09 witam :)) zapraszam do dyskusji na temat inwestycji chetnie wymienie sie doswiadczeniem - sam robie inwestycje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsukpruski Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych 26.02.05, 16:15 A JAKIE ROBISZ inwestycje Panie Marcinie pozdrawiam tez sie chtnie wymienie info ........... Odpowiedz Link
helek1 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych 28.02.05, 19:39 czy moze wicie jle trzeba czkać na odpowieć z agencji pozłożeniu wniosku Odpowiedz Link
marcin302 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych 28.02.05, 21:40 czesc :) w przepisach ( instrukcji ) jest termin 90dni ale ja czekałem równe 60dni od momentu złożenia wniosku na odpowiedz z agencji Odpowiedz Link
helek1 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych 01.03.05, 11:35 a czy miłeś jakieś poprwaki,czy bardzo się czepiają .ja chciałbym zmedernizować chlewnię na razie jestem wfazie zbierania dokumentów, a jest tego cała masa czy wtej fazie można zoplanować jakiś termin budowy iczy towszystko wypali. dzięki za imfo Odpowiedz Link
marcin302 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych do helek 03.03.05, 22:58 od momentu zlozennia wniosku do poprawki minely mi 2 miesiace ( poprawke zlozylem 3lutego ) ale teraz od marca mialem zaczac inwestycje i cisza i nic nie wiedza a czepiaja sie kazdej pierdolki a termin to musisz wpisac we wniosku tylko musisz uwzgeldnic 3 miesiace na rozpatrzenie wniosku np. jak skaldasz np. 20 marca wniosek to inwest. mozesz wpisac dopiero od 20 czerwc do .... termin dowolny i wpisujesz np. remont chlewni - tynkowanie , zakładanie inst. elektrycznej, wodnej itp. Odpowiedz Link
joachim111 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych 13.04.05, 19:19 to zależy z jakiego rejonu pochodzisz. Teraz ten czas się wydłuża ale około 1 - 2 miesiące. Odpowiedz Link
helek1 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych do marcina 12.04.05, 07:59 cześć ,czy zaczołeś może inwestycje jak idzie ralizacja.ja złożyłem wniosek 2 miesące czkam.czy łatwo jest przejść podpisanie umowy bo niektórzy mówią że jest wręcz niemożliwe Odpowiedz Link
joachim111 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych do marcin 13.04.05, 19:27 Od dzisiaj boidajże trzy agencje nie przyjmują już wniosków w ramach inwestycji. Prawdopodobnie wielkopolska, lubuska i ..., Takze jeśli się nie pozbierasz z inwestycją TO CHYBA NIE ZDĄŻYSZ Odpowiedz Link
helek1 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych do marcin 14.04.05, 19:17 Wniosek SPO złożyłem juz prawie dwa miesiące temu,ale chciłbym się może zapytać jezeli ktoś ma doświadczenie jak przebiega podpisanie umowy,z czym sie przygotować,czy jest dużo poprawek itp.za wszelkie info dzieki. Odpowiedz Link
joachim111 Re: Inwestycje w gospodarstwach rolnych do marcin 25.04.05, 10:15 Agencja ma 60 dni roboczych na ocenę wniosku od dnia złożenia kompletnego wniosku (kompletny wniosek - wazne. Poprawek i uzupełnien może być od paru do całego tabunu. Zależy kto prowadził Cię przez tworzenie wniosku. Brakuje zawsze jakiś dodatkowych załączników, czasami zapytania ofertowe sa złe, kosztorysy nie takie jak trzeba itd. Prawdopodobnie zaczną Cię rozliczać po zakończeniu inwestycji według harmonogramu we wniosku a nie złożonych wcześniej faktur. Jest termin około 2 miesięcy po inwestycji na rozliczenie się agencji, ale może być z tym róznie w zależności od finansów w agencji. Przy młodym rolniku zaległości sięgneły przeszło dwa miesiące. Odpowiedz Link