Dodaj do ulubionych

CHCĘ KUPIĆ DUŻO ZIEMI I MASZYNY ROLNICZE CZY SIĘ

04.01.09, 22:36
chcę kupić dużo ziemi i maszyny rolnicze za kilka lat jak zarobie na to z
bratem w irlandii jako spawacz stoczniowy jeśli plan się uda to chce nastawić
się na uprawę zboża i trzody chlewnej i buraków cukrowych muszę wybudować
budynki itp czy to się uda panowie proszę o komentarzy bardzo mi na tym zależy
Obserwuj wątek
    • furazerkadziadka Re: CHCĘ KUPIĆ DUŻO ZIEMI I MASZYNY ROLNICZE CZY 06.01.09, 18:39
      Jak zarobisz tyle, ze starczyłoby Ci na zakup tego
      wszystkiego /rozumiem, że i kombajny przewidujesz/ to kup domek z
      ogrodkiem albo apartament, resztę forsy do banku i żyj z procentow.
      A tak serio to skoro już postanowileś jechać to poczekaj z
      marzeniami do tego "za kilka lat". Znajdzie sie dość bankrutów do
      wykupienia.
      • jakob92 CHCE KUPIĆ DUZO .......... 06.01.09, 22:39
        no ale niechodziło mi np. o nowe maszyny itp.a oco ci chodzi z tymi bankrutami
        • jagoo Re: CHCE KUPIĆ DUZO .......... 09.01.09, 20:07
          Ile potraficie zaoszczędzić w Irlandii przez kilka lat?
          Podaj konkretną kwotę to zobaczymy czy za to da się kupić "dużo
          ziemi", wybudować dom z zabudowaniami i kupic maszyny. Bo coś mi się
          to mało prawdopodobne wydaje.
          Wtedy będzie też mozna podyskutować, czy za taką kwotę nie bardziej
          opłaci się kupic domek na przedmieściu, resztę ulokować w
          obligacjach i żyć z odsetek;)
        • behemot100 Re: CHCE KUPIĆ DUZO .......... 17.03.09, 10:23
          Jeżeli chodzi o używane maszyny rolnicze, to poszukaj tutaj:
          www.mascus.pl/Rolnictwo
          Duży wybór, dobra wyszukiwarka. Na pewno znajdziesz tam potrzebne Ci maszyny rolnicze i będziesz mógł ocenić ile musisz na nie wydać.
          Używane maszyny, to jedyne wyjście dla Ciebie, bo nowe są nieziemsko drogie.
          • kikou09 Re: CHCE KUPIĆ DUZO .......... 23.06.09, 14:23
            Na stronie Agriaffaires jest mnóstwo ogłoszeń ale tylko używane maszyny rolnicze. Strona jest naprawde kompletna. Dla przykładu masz wybór wśród ponad 18 tys. ciągników :
            www.agriaffaires.pl/uzywany-sprzet/1/ciagnik-rolniczy.html
            albo kombajnów : www.agriaffaires.pl/uzywany-sprzet/1/kombajn-zbozowy.html
            To chyba ich dwie największe rubryki ale napewno znajdziecie czego potrzeba.
    • faliszewice Powodzenia ale raczej nie realne ! 24.01.09, 23:07
      Jako spawacz to teoretycznie zarobisz w dobrym przypadku 20-25 € albo
      Funtów.Rocznie jest prawie 2000godzin roboczych co by dało 40-50tys.Od tego
      musisz zapłacić podatek 30-40%.Może pozostanie 25-30tys.Musisz zapłacić za
      jedzenie i mieszkanie.Wątpię czy się zmieścisz 1 tys. miesięcznie.Mając dobrą
      motywację mieszkająć z bratem może by się udało odłożyć 10-15 tyś rocznie.Teraz
      przelicz na złotówki X 4,3 =43-65 tys zł.Na zakup gospodarstwa przy dzisiejszych
      cenach 300-800 tys.Dodam że istnieją jeszcze nadgodziny.
      Jak będziesz wstanie złapać dobrą pracę spawacza to po kilku latach przejdzie Ci
      ochota tyrać na roli za psie grosze.
      Jedno mi się w tym podoba że wybrałeś sobie cel , nie boisz się pracy i chcesz
      oszczedzać.Jestem pewien że z ciebie coś wyrośnie.
    • wozniatom Re: CHCĘ KUPIĆ DUŻO ZIEMI I MASZYNY ROLNICZE CZY 15.01.19, 11:36
      Siemka ja zamawiałem rozrzutnik obornika od tej firmy. www.sip-polska.pl/ Mam już kilka lat maszynę, nic mi się z nią nie dzieje, działa bez zarzutu, porządne maszyny. Także sprawdź sobie może tam coś dla siebie znajdziesz.
    • monika.dab1 Re: CHCĘ KUPIĆ DUŻO ZIEMI I MASZYNY ROLNICZE CZY 22.10.21, 19:14
      Polecam tą stronkę sadowniczeabc.pl/ Znajdziesz na nie szeroki zakres informacji na temat ziemi rolnej. Jest dużo obszernych artykułów na temat maszyn rolniczych. Skoro dopytujesz o ziemi i maszyny rolnicze to z pewnością zainteresują Cię również artykuły o dopłatach. Obszerne artykuły na temat sadzonek i nawozów. Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka