Dodaj do ulubionych

Co to znaczy być LIDEREM !??????

17.06.05, 12:54
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat....
Obserwuj wątek
    • agateka Re: Co to znaczy być LIDEREM !?????? 17.06.05, 21:28
      dla mnie to ktoś jak nauczyciel -
      dobry przekaże ci wiedzę, nauczy, pokaże, wytłumaczy...
      zawsze cierpliwy i zawsze pomocny
      ktoś, kto mnie zawsze wysłucha, ma dla mnie czas i jest moim przyjacielem... :P

jeśli mi pokazujesz produkt, plan, wchodze do struktury, buduję swoją
      a po jakimś czasie nie masz już dla mnie pół godzinki żeby napić się kawusi,
      wysłuchać - to dziękuję ci - dla mnie 0.

takie moje zdanie jest ;P
      • vitalia Re: Co to znaczy być LIDEREM !?????? 18.06.05, 16:25
        No i dobre masz zdanie,,tylko pamiętaj ,że lider wcale nie musi mieszkać obok
        Ciebie,albo nawet obok miasta w którym mieszkasz.Musi też pokazać swoją
        umiejętność wspólżycie między ludżmi ,bo w końcu trochę ich zna a co człowiek
        to charakter.Lider to przede wszystkim ktoś,kto ma haryzmę,komu się ufa i
        wierzy.A najważniejsze to chyba jego pozycja w firmie,,bo po cóż mi
        lider ,który nie osiągnął sukcesu i to sporego.na liderze trzeba się opierać i
        powielać jego poczynania,bo skoro jemu sę udało to przy nim i mnie się uda
        Tak????
        Kawka ?? oczywiście ,przy okazji spotkania towarzyskiego,nawet piwko,ale
        interesy to co innego.A przyjacielem może być oczywiście nawet powiniem i to
        też wtedy gdy Ci gorzej idzie,ma Cię wspierać i pomagać ,,,ale to wszystko do
        momentu gdy możesz sama zacząć liderować..Takie jest moje zdanie.

KTo jeszcze ??
        • vitalia Re: Co to znaczy być LIDEREM !?????? 04.02.06, 20:58
          No pięknie ,pięknie..
          Trochę mi się zdanie zmieniło..ale tylko trochę.
          • jkw2 Re: Co to znaczy być LIDEREM !?????? 04.02.06, 21:55
            Lider to nie jest osoba z "pozycja" w firmie. Ktos kto zaczyna moze szybko byc
            liderem, na kazdym poziomie sa liderzy. To jest ktos kto robi wszystko co
            potrzeba, jest pomocny innym, przychodzi pierwszy, a wychodzi ostatni, robi
            swoja robote bez narzekania, trzyma sie z daleka od plotkarstwa i obmawiania.
            Wpierw daje cos z siebie, a potem oczekuje nagrody. Jest w biznesie na 100%.
        • mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 22.02.06, 23:31
          A co jeśli nie ma jeszcze wielkich osiągnięć finansowych?
          Trener drużyny siatkarskiej ma ok 160 cm wzrostu. Na pewno nie blokuje i nie
          ścina jak zawodnicy a jednak trenuje.
          Myślę, że marketing jest przede wszystkim budowaniem relacji międzyludzkich.
          Więc Lider jest osobą, która potrafi obudzić w Tobie te pokłady energii, które
          inspirują Cię do działania. Inaczej będzie to tylko próba nieudolnego
          kopiowania. A przecież nie uda się skopiować człowieka....
          • vitalia Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 09:22
            Oczywiście,że nie musi mieć ogromnych osiągnięć finansowych ale musi mieć
            haryzmę,musi emanować optymizmem,wiarą w sukces.:)
            Wielu oszołomów i manipulantów przyszło mi poznać, nauczyłam się oddzielać
            ziarno od plew, ale czy każdy potrafi?
            • mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 09:24
              Myślę, że nie każdy. Więcej... Mało kto.
            • gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 09:25
              Rzecz jasna, że nie każdy. Znam nadto 'marketingowców' którzy stale chcą robić
              nowy biznes networkowy ciągle z tymi samymi nieudacznikami. STRATA CZASU!
              • mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 21:01
                Ale za to wiedzą, że mogą LICZYĆ.... na siebie ;-)
                Zresztą, zawsze jak nowa firma startuje, to bardzo istotne jest "pierwsze
                uderzenie" lub jak kto woli "rakieta naśna".
                Potem zbiorniki odpadają.

• gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 22:36
                  Coś w tym jest.
                  • mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 09:11
                    kłopot w tym, że "zbiorniki", które odpadają, zaśmiecają środowisko.
                    Co można z tym zrobić? Ktoś ma pomysł?
                    • gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 12:37

I znowu kolejny problem. Szkodniki normalnie się tępi, ale to przecież są jednak
                      ludzie. Jakby można ich było w łatwy sposób 'zregenerować' :(((
                      • mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 13:14
                        Pytania, pytania, pytania.
                        Jeśli ktoś nie lubi np. lodów waniliowych,(bo nie!!),to jak sprawić, żeby
                        chociaż raz spróbował?
                        To jest pomysł !!!
                        • gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:26

Jeśli umiesz przekazać drugiemu człowiekowi informację o tym, że lody waniliowe
                          których ów nie lubi pozwolą mu osiągnąć niespotykaną radość... to spróbuje.
                          • vitalia Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:27
                            Albo czekoladowe na przykład,,:)
                            • gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:34

Ty Vitalio wiesz lepiej :)))
                          • mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:34
                            Nie spróbuje, Bo waniliowe są be!!
                            • gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:35

Niekoniecznie. Wszystko jest zakodowane w naszym umyśle.
                              • mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:47
                                dokładnie tak.
                                Haslo lody waniliowe odpala kotwice i bęc!
                                Efekt? nie bo nie.
                                \żadnej racjonalności.

Ale to wciąga. Zaczyna się weekend.
                                Trzeba zabrać się do pracy!
                                Do przeczytania po weekendzie
                                • gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 15:30

Do miłego <papa>
                                  • misia119 o liderach - c.d. 27.03.06, 23:18
                                    A czemu ten temacik upadł, był wyjątkowo ciekawy! Przeczytałam odpowiedzi jak
                                    jakąś dobrą powieść.
                                    Np. czym imponuje Wam ktoś, kogo uważacie za lidera? Przecież w MLM jest sporo
                                    liderów, a tylko niektórzy wywierają niezapomniane wrażenie, może nawet
                                    niekoniecznie muszą to być ludzie z waszej firmy?
                                    Znałam takiego gościa z Zeptera, który tak wyjątkowo szanował innych, a
                                    jednocześnie był dla siebie i innych b.surowy, wymagający, konsekwentny,
                                    życzliwy, wybitnie pozytywnie nakręcony - słowem mieszanka cech niekoniecznie
                                    często razem występujących. Hmm, był dyrektorem, a nie MLM- owcem. Ludzie go
                                    kochali - po prostu.
                                    • romek744 Re: o liderach - c.d. 28.03.06, 01:37
                                      Znam wielu takich ludzi, z różnych firm. Dobrze, że tacy są i jest na kim się
                                      wzorować.
                                      romek
                                      • mlm40 Re: o liderach - c.d. 28.03.06, 13:46
                                        Masz rację Romku. Ja to Cię bardzo lubię za Twoje wypowiedzi... ale wybacz,
                                        gustuję w kobietach :)))
                                    • mlm40 Re: o liderach - c.d. 28.03.06, 13:45
                                      I co? umarł? :(
                                      • romek744 Re: o liderach - c.d. 28.03.06, 21:21
                                        Ja też w kobietach :)
                                        romek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka