vitalia 17.06.05, 12:54 Jakie jest Wasze zdanie na ten temat.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agateka Re: Co to znaczy być LIDEREM !?????? 17.06.05, 21:28 dla mnie to ktoś jak nauczyciel - dobry przekaże ci wiedzę, nauczy, pokaże, wytłumaczy... zawsze cierpliwy i zawsze pomocny ktoś, kto mnie zawsze wysłucha, ma dla mnie czas i jest moim przyjacielem... :P jeśli mi pokazujesz produkt, plan, wchodze do struktury, buduję swoją a po jakimś czasie nie masz już dla mnie pół godzinki żeby napić się kawusi, wysłuchać - to dziękuję ci - dla mnie 0. takie moje zdanie jest ;P Odpowiedz Link
vitalia Re: Co to znaczy być LIDEREM !?????? 18.06.05, 16:25 No i dobre masz zdanie,,tylko pamiętaj ,że lider wcale nie musi mieszkać obok Ciebie,albo nawet obok miasta w którym mieszkasz.Musi też pokazać swoją umiejętność wspólżycie między ludżmi ,bo w końcu trochę ich zna a co człowiek to charakter.Lider to przede wszystkim ktoś,kto ma haryzmę,komu się ufa i wierzy.A najważniejsze to chyba jego pozycja w firmie,,bo po cóż mi lider ,który nie osiągnął sukcesu i to sporego.na liderze trzeba się opierać i powielać jego poczynania,bo skoro jemu sę udało to przy nim i mnie się uda Tak???? Kawka ?? oczywiście ,przy okazji spotkania towarzyskiego,nawet piwko,ale interesy to co innego.A przyjacielem może być oczywiście nawet powiniem i to też wtedy gdy Ci gorzej idzie,ma Cię wspierać i pomagać ,,,ale to wszystko do momentu gdy możesz sama zacząć liderować..Takie jest moje zdanie. KTo jeszcze ?? Odpowiedz Link
vitalia Re: Co to znaczy być LIDEREM !?????? 04.02.06, 20:58 No pięknie ,pięknie.. Trochę mi się zdanie zmieniło..ale tylko trochę. Odpowiedz Link
jkw2 Re: Co to znaczy być LIDEREM !?????? 04.02.06, 21:55 Lider to nie jest osoba z "pozycja" w firmie. Ktos kto zaczyna moze szybko byc liderem, na kazdym poziomie sa liderzy. To jest ktos kto robi wszystko co potrzeba, jest pomocny innym, przychodzi pierwszy, a wychodzi ostatni, robi swoja robote bez narzekania, trzyma sie z daleka od plotkarstwa i obmawiania. Wpierw daje cos z siebie, a potem oczekuje nagrody. Jest w biznesie na 100%. Odpowiedz Link
mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 22.02.06, 23:31 A co jeśli nie ma jeszcze wielkich osiągnięć finansowych? Trener drużyny siatkarskiej ma ok 160 cm wzrostu. Na pewno nie blokuje i nie ścina jak zawodnicy a jednak trenuje. Myślę, że marketing jest przede wszystkim budowaniem relacji międzyludzkich. Więc Lider jest osobą, która potrafi obudzić w Tobie te pokłady energii, które inspirują Cię do działania. Inaczej będzie to tylko próba nieudolnego kopiowania. A przecież nie uda się skopiować człowieka.... Odpowiedz Link
vitalia Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 09:22 Oczywiście,że nie musi mieć ogromnych osiągnięć finansowych ale musi mieć haryzmę,musi emanować optymizmem,wiarą w sukces.:) Wielu oszołomów i manipulantów przyszło mi poznać, nauczyłam się oddzielać ziarno od plew, ale czy każdy potrafi? Odpowiedz Link
mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 09:24 Myślę, że nie każdy. Więcej... Mało kto. Odpowiedz Link
gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 09:25 Rzecz jasna, że nie każdy. Znam nadto 'marketingowców' którzy stale chcą robić nowy biznes networkowy ciągle z tymi samymi nieudacznikami. STRATA CZASU! Odpowiedz Link
mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 23.02.06, 21:01 Ale za to wiedzą, że mogą LICZYĆ.... na siebie ;-) Zresztą, zawsze jak nowa firma startuje, to bardzo istotne jest "pierwsze uderzenie" lub jak kto woli "rakieta naśna". Potem zbiorniki odpadają. Odpowiedz Link
mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 09:11 kłopot w tym, że "zbiorniki", które odpadają, zaśmiecają środowisko. Co można z tym zrobić? Ktoś ma pomysł? Odpowiedz Link
gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 12:37 I znowu kolejny problem. Szkodniki normalnie się tępi, ale to przecież są jednak ludzie. Jakby można ich było w łatwy sposób 'zregenerować' :((( Odpowiedz Link
mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 13:14 Pytania, pytania, pytania. Jeśli ktoś nie lubi np. lodów waniliowych,(bo nie!!),to jak sprawić, żeby chociaż raz spróbował? To jest pomysł !!! Odpowiedz Link
gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:26 Jeśli umiesz przekazać drugiemu człowiekowi informację o tym, że lody waniliowe których ów nie lubi pozwolą mu osiągnąć niespotykaną radość... to spróbuje. Odpowiedz Link
mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:34 Nie spróbuje, Bo waniliowe są be!! Odpowiedz Link
gxpert Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:35 Niekoniecznie. Wszystko jest zakodowane w naszym umyśle. Odpowiedz Link
mikmir Re: Co to znaczy być Liderem 24.02.06, 14:47 dokładnie tak. Haslo lody waniliowe odpala kotwice i bęc! Efekt? nie bo nie. \żadnej racjonalności. Ale to wciąga. Zaczyna się weekend. Trzeba zabrać się do pracy! Do przeczytania po weekendzie Odpowiedz Link
misia119 o liderach - c.d. 27.03.06, 23:18 A czemu ten temacik upadł, był wyjątkowo ciekawy! Przeczytałam odpowiedzi jak jakąś dobrą powieść. Np. czym imponuje Wam ktoś, kogo uważacie za lidera? Przecież w MLM jest sporo liderów, a tylko niektórzy wywierają niezapomniane wrażenie, może nawet niekoniecznie muszą to być ludzie z waszej firmy? Znałam takiego gościa z Zeptera, który tak wyjątkowo szanował innych, a jednocześnie był dla siebie i innych b.surowy, wymagający, konsekwentny, życzliwy, wybitnie pozytywnie nakręcony - słowem mieszanka cech niekoniecznie często razem występujących. Hmm, był dyrektorem, a nie MLM- owcem. Ludzie go kochali - po prostu. Odpowiedz Link
romek744 Re: o liderach - c.d. 28.03.06, 01:37 Znam wielu takich ludzi, z różnych firm. Dobrze, że tacy są i jest na kim się wzorować. romek Odpowiedz Link
mlm40 Re: o liderach - c.d. 28.03.06, 13:46 Masz rację Romku. Ja to Cię bardzo lubię za Twoje wypowiedzi... ale wybacz, gustuję w kobietach :))) Odpowiedz Link