vitalia 07.12.05, 20:54 www.lallibela.com/en/index.html Właśnie dzwoniła koleżanka z ,,,rewelacją,,, trzeba zainwestować tylko 50 euro..nie bardzo wiem co o tym myśleć. może panowie zajmą stanowisko >?? v. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romek744 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 08.12.05, 07:23 Niestety, po angielsku najlepiej rozumiem strony z gołymi paniami. Bardzo nad tym ubolewam, ale nie rozumiem gdzies tak co 4 słowa. Za moich czasów obowiązkowy był rosyjski. I wbrew pozorom, mało ludzi w Polsce będzie wiedziało o co idzie. Pierwsze co sprawdziłem - kontakt do firmy. Brak. Szlak mnie trafia, kiedy chce się skontaktować z jakąś firmą a na stronie 500 rubryczek do wypełnienia. W Polsce jest konkretna ustawa na ten temat. Niestety, zdaje się, że nie wiedzą o tym firmy nawet należące do PSSB. Zwłaszcza kosmetyczne. romek Odpowiedz Link
vitalia Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 08.12.05, 09:26 No właśnie! a wiesz jak na ludzi działa hasło!! Wpłacasz jedyneXX euro i za XX czasu masz XXXXX euro..Dziewczyna najwyrażniej połknęła haczyk..To że firma jeszcze nie działa w Polsce ją nie przekonuje,,czas leci ,pieniądze uciekają,tak jej się wydaje(tej koleżance mojej).Czy to nie jesy piramida finansowa aby? Ona twierdzi że inwestycja.. Odpowiedz Link
virago535 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 08.12.05, 15:16 Vitalio! w co ta inwestycja niby, hę? Odpowiedz Link
vitalia Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 08.12.05, 15:36 No właśnie nie wiem!? może w jakieś akcje? Odpowiedz Link
romek744 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 08.12.05, 21:56 Niestety nie stwierdzę czy to piramida, dopóki nie przetłumaczą strony na język polski. Ale zraziło mnie, że nie ma adresu firmy i kontaktu, żeby można w przypadku ewentualnej współpracy było zadzwonić lub sprawdzić, czy taka firma istnieje i działa zgodnie z prawem. romek Odpowiedz Link
jkw2 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.12.05, 00:31 Mam podobne zdanie. 50 euro to niewiele i zysk z takiej inwestycji tez nie moze byc duzy. Odpowiedz Link
vitalia Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.12.05, 00:36 jkw2 napisał: > Mam podobne zdanie. 50 euro to niewiele i zysk z takiej inwestycji tez nie moze > > byc duzy. Ale jeśli to jest network to ci pierwsi zgarną kase..Przypomina mi to Sky coś tam pamiętacie? Odpowiedz Link
jkw2 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.12.05, 13:59 A czy jest tam mowa o jakichs produktach? Odpowiedz Link
gxpert Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.12.05, 22:20 Jest. Produkty petrochemii. Program niby standardowy, ale nielegalny w Polsce, niestety. Odpowiedz Link
olab1 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 10.12.05, 20:23 Romku, a Pan gdzieś pisał że robi doktorat. Jak to możliwe, zeby robić dr bez znajomości angielskiego? Odpowiedz Link
romek744 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 13.12.05, 21:03 A normalnie - robię doktorat na polskim uniwersytecie to i po polsku... całe studia zresztą przewinąłem się bez języków obcych, bez ponieważ rosyjski, który mam opcykany na tip top pomijam. Nikt nie testował mnie z jezyków obcych - całe szczęście. Ani angielski, ani francuski tym bardziej niemiecki. Czy to zabójstwo? romek Odpowiedz Link
olab1 Hmmm ... 14.12.05, 08:06 "opcykany na tip top" - wiesz, gdyby takie coś napisał inżynier to byłoby to jakoś jeszcze zrozumiałe, ale Ty robisz doktorat na uniwerku i taka pisownia jest chyba niedopuszczalna. Ja kiedyś napisałm komuś że jestem "x zł w plecy" i ten ktoś zerwał ze mna umowę, jako że z kimś takim, kto się tak wyraża nie będzie pracował. Powodzenia. Odpowiedz Link
romek744 Re: Hmmm ... 14.12.05, 15:59 Twoją życiową pasją jest "czepianie się jak rzep psiego ogona" czy uczysz j.polskiego w podstawówce? Jeśli Ci nie pasuje lub nie rozumiesz stwierdzenia "tip-top" to poczytaj troszkę Witkacego, Żeleńskiego, Słonimskiego czy innych krzewicieli naszego języka ojczystego. U nich są jeszcze lepsze stwierdzenia... Forum internetowe nie jest dyktandem narodowym, pracą dyplomową ani narzędziem do pozyskiwania współpracowników poprzez perorowanie ze swoimi interlokutorami wykwintną polszczyzną. Chyba musisz zerwać ze mną umowę tak, jak to zrobił wcześniej ktoś z Tobą ;-) romek Odpowiedz Link
olab1 Re: Hmmm ... 15.12.05, 08:56 Robisz doktorat z polonistyki. Biedaczek. A to ja mam z Toba jakąś umowę? Odpowiedz Link
romek744 Re: Hmmm ... 15.12.05, 12:03 Myślałem, że Ty masz doktorat z polonistyki, skoro się tak przyssałaś? romek Odpowiedz Link
olab1 Re: Hmmm ... 15.12.05, 14:44 Grzesiu - zostaw. On na innym forum powypisywał bzdur o gratisowym starterze, sasugerowalam się tym i był dym. Sam wiesz. Taki z niego niedouczony doktor - czytać nie potrafi i bzury pisze. Odpowiedz Link
olab1 Re: Hmmm ... 15.12.05, 14:49 "Duży Pakiet Startowy w Triolog to 1299 zł. W tym 700 zł to produkty nano. Te próbki, które ludzie dostali jakis czas temu były ZA DARMO. Wszyscy, którzy zapłacili Pakiet Startowy, w Pułtusku w sobotę odbierali piękny kuferek z produktami "Best Of Nano" bez opłat, ponieważ zapłacili za niego wczesniej w Pakiecie. Dodatkowo, kto chciał, miał na to ochotę i pieniądze oczywiście, mógł dokupić kuferek za 305 zł. Tego dnia uroczystego. Byłem tam, widziałem, dotknąłem i powąchałem. Także pełny profesjonalizm. " Podać link? Odpowiedz Link
romek744 Re: Hmmm ... 15.12.05, 18:07 Jeśli się tak "sasugerowałaś tymi bzurami" jak napisałaś Olu piekną polszczyzną (tekst czytasz i rozumiesz w podobny sposób)to powinnaś - tak mi się przynajmniej wydaje - napisać do mnie w tej sprawie, zwrócić mi uwagę, że coś napisałem źle, że z czymś się nie zgadzasz... Też miałem wiele razy inne zdanie na różne tematy od innych forumowiczów, ale rozwiązywałem to inteligentnie i kulturalnie. Ty Olu natomiast przypięłaś się do mnie pod pretekstem nieznajomości angielskiego, żeby w końcu okrężną drogą "złamać mi nos". Przepraszam, ale nie udzielam się na tym forum i nie po to Agateka je stworzyła, żeby się z kimś kłócić na Boga. Jeśli coś źle napisałem w moim cytacie, który zaprezentowałaś (nie wykluczam tego - jestem tylko człowiekiem) to najzwyczajniej powiedz mi to i wyjaśnimy sprawę. Miej honor i odwagę! romek Odpowiedz Link
gxpert Re: Hmmm ... 15.12.05, 21:19 To nie jest prawda! To czysta manipulacja by zrobić niezdrową atmosferę. Są ludzie którym na tym zależy. Dziś jest elegancki kuferek i każdy miał prawo nabyć go po promocyjnej cenie z okazji Kick-Off. Osoby które miały nowe umowy a nie dostały wcześniej produktów nie odbierały niczego za darmo tylko za opłatę startera. Tak wygląda rozwój. Idzie ku lepszemu. Acha, nie każdy mógł dokupić, trzeba było się zawczasu zadeklarować. Ilość kuferków była ograniczona. Podać link. Odpowiedz Link
romek744 Re: Hmmm ... 15.12.05, 21:28 I o to chodzi Grzegorz. Tak też pisałem na pewnym innym forum, jeśli Ola źle zrozumiała, przepraszam. Pewien facet z konkurencyjnej Wam firmy też nie mógł tego zrozumieć, ale tam była dłuższa rozmowa i chyba się wszystko wyjaśniło. romek Odpowiedz Link
romek744 Re: Hmmm ... 15.12.05, 21:34 Faktycznie - po moim cytacie, który zamieściła Ola można to źle zrozumieć, ale to nie jest cała rozmowa na ten temat z innego forum. Być może źle wyraziłem swoje spostrzeżenia z Pułtuska, gość mnie zdenerwował. W ogóle miałem inny cel tamtej dyskusji. Jeśli współpracujesz z firmą o kórej tu mowa, to się zastanów jaki. Niech Ola się zastanowi zamiast naskakiwać. romek Odpowiedz Link
gxpert Re: Dezinformacja i informacja. 15.12.05, 23:16 Romku, trochę namieszałeś swoją informację. Nie ukrywam, że podałeś nieprawdziwe fakty. Możecie zapoznać się z moim postem pod adresem: www.bogatyojciec.pl/forum/viewtopic.php?p=10900#10900 - myślę, że to raz na zawsze zakończy ten niefortunny wątek. Pozdrawiam wszystkich. Dobranoc Odpowiedz Link
gxpert Re: Hmmm ... 15.12.05, 22:54 Powiadasz, że byłeś w Pułtusku na Kick-Off Meeting a piszesz "wasza" firma? Nie do końca to rozumiem? Odpowiedz Link
romek744 Re: Hmmm ... 15.12.05, 23:19 Holender, a muszę mieć podpisaną umowę o współpracy, żeby tam być? romek Odpowiedz Link
gxpert Re: Hmmm ... 15.12.05, 23:39 Tak, powinieneś być współpracownikiem firmy. Doprawdy nie wiem na jakich zasadach się tam dostałeś? :) Ale spróbuję to jednak ustalić. To był firmowy Kick-Off Meeting a nie impreza ze wstępem wolnym. Odpowiedz Link
romek744 Re: Hmmm ... 16.12.05, 00:28 Byłem gościem specjalnym :-) Mam legitymację. romek Odpowiedz Link
vitalia Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 08.12.05, 23:23 No właśnie,,tylko chcą dane osoby zainteresowanej.. Odpowiedz Link
virago535 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.12.05, 04:23 Nie precyzują dokładnie o co chodzi, strasznie to zawoalowane, o kasie mowa jest! Odpowiedz Link
gxpert Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.12.05, 22:21 Taaak. Nieźle zakręcone... niczym słoik twist. Obietnice dużej kasy... Odpowiedz Link
olab1 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 10.12.05, 20:22 WESTOWANIE NA WALLSTREET Inwestujsz kupując przez internet udziały. Razem z Partnerami kupujesz udziały partnera strategicznego Lallibela.com z USA. Każdy Partner podejmuje samodzielnie decyzję o wielkości udziałów. Po zarejestrowaniu otzymuje dostęp do materiałów edukacyjnych i innych narzędzi systemowych do wspłpracy ze sobą i Lallibela.com. Ja bym od tego szybko uciekał. Taką radę dał mi ktoś z Austalii. Odpowiedz Link
thasis Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.01.06, 00:51 A co to jest Austalia ??? W Ameryce mowia na takie interesy BS czyli Bull Shit czyli w wolnym przetlumaczeniu Gowno Byka i tyle ten interes jest wart Odpowiedz Link
virago535 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.01.06, 03:06 Sądziłem, że wątek wyczerpał się a tu supernova jak widać, :/ Odpowiedz Link
jkw2 Re: Panowie znawcy mam prośbę.. 09.01.06, 08:44 Nie wiem czy jestes na tyle bystra aby to zrozumiec ale tu nie lubimy chamstwa. Odpowiedz Link