gxpert Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 08:22 Ceniący wolność i niezaleźność, niepodatni na krytykę i odmowę - umiejący sami odmawiać, czyli mówić NIE, niepodatni na pomówienia i skłonności do plotek. Szczerzy, mający serca i lubiący innych. Tacy których cieszy sukces drugiego człowieka choćby wielokroć bardziej spektakularny od ich własnego który jest widoczny choćby przez sukces finansowy. Pisać dalej? ;) Odpowiedz Link
vitalia Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 09:08 O nas piszesz prawda,,o forumowiczach...Pisz dalej.. Odpowiedz Link
tatakazik Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 12:08 Ja myślę, że skazywanie na sukces to jest kara. Większość tych, których skażemy na sukces po pewnym czasie odwróci się od nas i będzie narzekać. Róbmy tak aby im wskazywać możliwości, korzyści i pożytki. Jeżeli sami zechcą i będą pracować, to odniosą sukces. Osoby takie muszą mieć do nas zaufanie i być zadowolonymi z tego co robią. Jeżeli potrafią innym przekazać, to czego nauczyli się od nas - będą dalej innym wskazywać możliwości, korzyści i pożytki, wtedy uzyskają wielki sukces. My uzyskamy satysfakcję, że stworzyliśmy grupę zadowolonych konsumentów. Inaczej będziemy skazani na sukces, do którego trudno będzie dotrzeć. Odpowiedz Link
gxpert Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 12:53 Jasne tatko Kaziku... ale chyba nie do końca w zgodzie z wątkiem? A może ja nie rozumiem? Odpowiedz Link
vitalia Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 13:15 Skazanie na sukces to co innego,,niż BYĆ człowiekim sukcesu.Jak sukces może być karą?? tatokaziku,,,,,,To nie my mamy skazywać ludzi na sukces,to oni muszą go osiągnąć,- Odpowiedz Link
virago535 Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 14:24 Myślę sobie tak: Jak siądę na tarasie mojego domku nad Morzem Śródziemnym, z filiżanką kawy, skoro świt gdzieś ok 11.00 i powiem sobie TO BYŁ MÓJ CEL, to znaczy czas najwyższy sięgnąć do sejfu wyciągnąć, przeładować, przyłozyc do skroni i pociągnąć za spust! Oby ten dzień nigdy nie nadszedł! Odpowiedz Link
vitalia Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 15:26 Nie zrozumiałeś mnie chyba...Zawsze może być nowy cel i nowe dążenia ...Nikt nie mówi,że w pewnym momencie trzeba na laurach spocząć,,,ale odetchnąć,złapać drugi oddech i do przodu..Znam takich co nie chcieli odpocząć,,wypić tej kawy spokojnie i zastanowić się nad życiem.. a właściwie znałam ,,,bo już ich nie ma.I wcale nie musieli sobie do łba strzelać.Ten łeb, z nadmiaru tego zwariowanego życia sam pękł... Odpowiedz Link
gxpert Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 20:07 Virago, kolego? Chandra Cię jakaś dopadła? :( Odpowiedz Link
virago535 Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 19.12.05, 04:40 Nie, raczej zdrowy rozsądek...... Odpowiedz Link
gxpert Re: jacy ludzie są skazani na sukces w MLM? 18.12.05, 20:06 Tak, Vitka w istocie napisała to co i ja myślę. Odpowiedz Link
misia119 kto najszybciej odnosi sukces w MLM? 19.12.05, 00:02 podobają mi się Wasze myśli-:)) Wszystkie są b.mądre, co prawda tatakazik jakoś nie lubi słowa "skazani", b.przepraszam, pisałam potocznym słownictwem, i nikogo na nic nie zamierzam skazywać! Nie jestem pewna, czy to przypadek, czy reguła, ale zauważyłam, że wśród moich znajomych w Networku sukces najszybciej osiągają osoby zamożne (które mają spory luz gotówkowy- mam na myśli kwotę liczoną dziesiątkami tys.) oraz te, które są na krawędzi ubóstwa (zdesperowane).Może je łączy jakaś cecha charakteru? I nie mówię tu o ludziach bogatych, dokonujących od razu zakupów za grube tysiące, omijających system.Jak Wam się wydaje? Odpowiedz Link
vitalia Re: kto najszybciej odnosi sukces w MLM? 19.12.05, 01:33 Widzisz misia,,tak już jest w świecie,że pieniądz przyciąga pieniądz,a jego moc jest ogromna.Ludzie nie potrafią czasem wyjść ze swojej skorupy i otworzyć się,mają ograniczenia,których nie potrafią, albo też nie wiedzą jak się ich się pozbyć.To trudny proces, ale nie jest niemożliwy...cała moja przygoda z MLM dała mi przede wszystkim możliwość poznania siebie,i miałam to szczęście że uczyli mnie najlepsi,wspaniali, uczciwi ludzie, Ich poczynania były dla mnie nauką i drogowskazem.A Ci biedni ludzie jak piszesz,,widać nauczeni są kupować i sprzedawać , bo liczą na szybki mierny zysk..ale czy to jest to o co nam chodzi???? nie. Poczytaj co na ten temat ma do powiedzenia nasz forumowy gxpert,w sygnaturce ma link do innego nowego forum .... Odpowiedz Link
misia119 Re: kto najszybciej odnosi sukces w MLM? 19.12.05, 02:46 taak, ograniczenia wewnętrzne dają w kość. Pewnie, MLM to także styl życia.a jednak... odnośnie startu niezamożnych w MLM. Osobiscie znam (I ZNALAM) liderkę MLM która zaczynała od zera, pracowała wtedy przy taśmie, na pół etatu,wykształcenie zawodowe, prosta dziewczyna, na utrzymaniu 3 dzieci, mąż bezrobotny, wynajmowana klitka... I wtedy nie emanowało z niej zadowolenie z siebie i życia, naprawdę nie! Po kilku latach wytrwałej pracy w Networku kupiła nowy ekskluzywny wóz, postawiła przepiękny dom, podróżuje z rodziną gdzie tylko zamarzy, a najważniejsze, że rozwijała się. W tej chwili w networku jest już 8 rok, wciąż zaskakuje - wiadomościami, mądrością, osobowością, wytrwałością. Inna historia przedstawiona w książce "III fala..." Tam były opisane początki przygody z MLM pewnej liderki Nu Skin, tyle że w USA. To spektakularne historie...Jest też mnóstwo skromniejszych historii. Odpowiedz Link
gxpert Re: kto najszybciej odnosi sukces w MLM? 19.12.05, 08:20 ☺ Droga Vitalio, skromny ze mnie nieskromny człowiek. Twoje opinie i rady są doprawdy w niczym nieustępujące. Ale dziękuję Ci za dobre słowo, dzięki temu kolorowo się zrobiło. Jeśli Misia spyta wprost, powiem co myślę. A słowo "skazani". W istocie ma wydźwięk negatywny, kojarzy się jednoznacznie, ale... no właśnie "ale"? Co prawda to nie ten wątek, ale nie bardzo teraz mogę skakać po wątkach. W tym kontekście "skazani" jest akurat absolutnie dobrze kojarzone. Każdy woli zostać skazany na sukces niż... na porażkę. I sukcesów wszystkim życzę. Odpowiedz Link