sandraa1 27.02.06, 15:41 Sama zastanawiam sie do przystapienia to marketingu siecioweg. Chcialabym jednak przedtem zebrac na ten temat jak najwiecej informacji i jedna z nich jest czy dostane to na co licze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romek744 Re: czy macie juz pasywe dochody? 27.02.06, 19:51 Wszystko będzie zależało tylko i wyłącznie od Ciebie. Network marketing to specyficzna branża. Inna niż wszystki. Jeśli zaplanujesz sobie sukces, to czy go odniesiesz będzie zależało od tego co zrobisz. Jeśli zaplanujesz sobie sukces, a go nie odniesiesz, to będzie zależało od tego czego nie zrobisz. Taki jest network marketing. Daje ludziom ogromne mozliwości, ale nic nie ma za nic. romek Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: czy macie juz pasywe dochody? 27.02.06, 20:49 Ja nie ale mój znajomy w wielu 25 lat już otrzymywał Odpowiedz Link
mikmir Re: czy macie juz pasywe dochody? 27.02.06, 21:56 Jeżeli się zastanawiasz to pytanie nad czym? Robert Kiyosaki - "Szkoła biznesu" - myślę,że powinnaś najpierw to przeczytać. Odpowiedz Link
sauber1 Re: czy macie juz pasywe dochody? 28.02.06, 12:56 mikmir napisał: > Jeżeli się zastanawiasz to pytanie nad czym? > Robert Kiyosaki - "Szkoła biznesu" - myślę,że powinnaś najpierw to przeczytać. To bardzo słuszna uwaga, mój dziadek w wieku 84 lat też tak twierdził i czytał, właśnie stoi obo kompa na biurku jako totem, wielki to był człowiek, chcieć to móc, czasu coraz mniej. I jak na początku tak. Filip. Odpowiedz Link
gxpert Re: czy macie juz pasywe dochody? 28.02.06, 13:12 Słuszne są uwagi moich przedmówców. Jeśli zwiążesz się z firmą która jest rzetelna od początku do końca, oferuje zbywalny produkt i stawia na przekazanie dobrej wiedzy swoim współpracownikom to prowizję dostaniesz już po miesiącu swojej aktywnej pracy. Ale musisz trafić też na dobrego nauczyciela i przewodnika. Odpowiedz Link
justa_79 Re: czy macie juz pasywe dochody? 28.02.06, 14:16 a co rozumiecie przez pasywne dochody? bo mi to się jakoś dziwnie kojarzy ;) Odpowiedz Link
mikmir Re: czy macie juz pasywe dochody? 28.02.06, 21:35 To są dochody z kwadrantu "B" i "I". ( "Kwadrant przepływu pieniędzy" R. Kiyosaki). A najprościej ujmując to dochody, które uzyskujesz bez pracy czyli z inwestycji. Odpowiedz Link
romek744 Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 01:38 Według mnie inwestycja to także "praca" romek Odpowiedz Link
justa_79 Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 13:10 a jak rozumieć inwestycję i pasywne dochody w dziedzinie MLM? Odpowiedz Link
tatakazik Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 07:52 Jeżeli liczysz, że coś "dostaniesz", to nie w tej branży. Pasywny dochód uzyskasz, gdy będziesz uczciwie pracować zgodnie z zasadami obowiązującymi w danej Firmie. To nie jest praca na etat, to nie jest organizacja charytatywna. Swoje dochody wypracować musisz sama. Jest to żmudna, stała, wytrwała i stabilna praca. Dochody są wprost proporcjonalne do ilości włożonej pracy. Ważne jest utrzymanie kontaktu ze swoim aktywnym wprowadzającym, liderem, który znając swój fach, będzie Cię odpowiednio motywował. Nauczy Cię tego co sam wie, tego co wykonuje. Nauczy Cię także, jak Ty masz uczyć innych aby oni też mogli uczyć. Odpowiedz Link
vitalia Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 08:15 tatakazik ma poniekąd rację,,najgorsze jest to jednak,że można i pięć lat zastanawiać się jak te pasywne dochody uzyskać,nie robiąc w tym czasie nic kostruktywnego..Motywować i wkładać serce i czas w osobę,która ciągle nie wierzy w sens tego co robi to strata czasu.. Uczyć można tych, co mają cel i wizję, tych którzy naprawdę chcą tej wiedzy. Odpowiedz Link
gxpert Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 09:19 Tatakazik ma wiele racji, ale ważne jest także to co napisała Vitalia. NIE WOLNO tracić czasu na ludzi którzy nie mają "woli". Często pokutuje taka opinia - wyrobiona przez kogoś - że ów człowiek "posiada wielki potencjał"! Tymczasem jest to złudzenie i oszukiwanie samego siebie. Nie ma czegoś takiego jak opinia o drugim człowieku, jedyną wykładnią jest zaangażowanie i autentyczna praca i współpraca. Jeśli nasz współpracownik od początku chce robić wszystko sam możemy być niemal pewni, że zrobi niewiele. Odpowiedz Link
vitalia Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 09:28 Dokadnie gxpercie..potem właśnie taka osoba mówi że system nie działa...bo nie widzi efektów :)))))))) Odpowiedz Link
sandraa1 Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 10:52 mnie hcodzi raczej czy zarabiacie juz na MLM. Tzn wkladacie prace i pieniadze bo pakiet startowy, Zebrania , comisieczne zakupy na punkty ale czy jest tu ktos kto ma z tego zysk? Odpowiedz Link
vitalia Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 11:15 I owszem........A o jakim Ty pakiecie mwisz,żeś taka przerażone raczej??Czasem to inwestycja paru złotych zaledwie.. Odpowiedz Link
mikmir Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 11:46 A czy znasz kogoś, kto handluje na targu? Czas, praca, pieniądze włożone w towar... Ten biznes nie jest dla Ciebie! Posłuchaj o co pytasz? Oczekujesz przekonywania,stabilizacji(cokolwiek to znaczy), gwarancji sukcesu. Mżonki!!!! My mówimy o biznesie. Żaden nie daje gwarancji. Wszyscy ponosimy ryzyko. Jeśli chcesz mieć to co inni-rób to co inni I pytanie, czy ktoś tu już tak zarabia jest nieporozumieniem. To nie ma znaczenia!!! Znaczenie ma to co TY!! chcesz osiągnąć, jak bardzo i jaką cenę gotowa jesteś za to "zapłacić".Tak, tak - zapłacić Gdyby np. Edison myślał jak TY - zadawał by podobne pytania: "A czy już ktoś z was zrobił taką żarówkę?" Odpowiedz Link
vitalia Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 12:22 sandra jak widać całkiem świeża jest,,,coś gdzieś słyszała i potwierdzenia szuka..Trzeba delikatnie i z sensem jej to wytłumaczyć..jeśli zechce oczywiście....A z drugiej strony,,proszę zauważyć prawidłowość pewną..Gdzieś jednak się spotkała z tym że możliwość taka jest,,ktoś jej to powiedział,,załózmy,że ktoś kto "się na tym zna" i co ??????? I dalej dziewczyna NIC nie wie....Takich mamy właśnie nauczycieli MLM.....Ale to tylko moje założenia?? Odpowiedz Link
jkw2 Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 13:07 Tak sandro zarabiam na tym juz od dawna od 10 lat. Odpowiedz Link
romek744 Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 13:43 Sandro, gdyby ludzie nie zarabiali w network marketingu, to już by go dawno nie było. Fakt jest tylko taki, że jedni ci co nie pracują nie zarabiają, inni zarabiąją 400 zł miesięcznie, a inni 1 mln euro miesięcznie. Wszystko zależy od ciebie. romek Odpowiedz Link
gxpert Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 13:54 Romku... ale o tym milionie Euro... to nie myślałeś chyba o mnie? Jakby co... nie rozpowiadaj takich informacji. Spokojnie dążę do tego miliona E. Ale będę zadowolony nawet z miliona Euro rocznie... niekoniecznie miesięcznie ;) Odpowiedz Link
gxpert Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 13:50 Ależ Sandoo! Akurat tutaj znajdziesz większość takich co zarabia i żyje z MLM. Co jakiś czas wpada ktoś sfrustrowany i robi dym twierdząc jaki to MLM jest beznadziejny. Tymczasem najczęściej to ten człowiek jest właśnie beznadziejny a nie system z którym się zetknął. W tym jednak rzecz, że w DS (sprzedaż bezpośrednia) czy w MLM trzeba pracować jak w każdym innym fachu. Możesz włożyć między bajki opowiadania o tym, że popracujesz trochę a potem leżysz do góry brzuchem i liczysz kaskę. To możliwe, ale tylko na krótką metę. Ten business jak każdy inny wymaga troski i wysiłku. Aha, i na koniec... praca w MLM to nie tylko 'sprzedaż' - w wielu wypadkach jest to prowadzenie nowych ludzi do sukcesu, a więc praca z nimi w terenie i stały trening. Owszem, w systemach w których trzeba wykonywać własną aktywność 'zakupową' by odbierać prowizje trzeba coś sprzedać albo... zużyć na własne potrzeby. Ja szczególnie lubię to drugie ;))) Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 21:49 tA myślałem że wątek dotyczy pasywnych dochodów czyli osiąganych dzięki temu że komuś w swojej grupie pomogło się wejść na maksymalny poziom premii procentowej Odpowiedz Link
romek744 Re: czy macie juz pasywe dochody? 01.03.06, 22:29 tak, ale pytanie brzmi, czy ktoś je ma, nie czym one są. romek Odpowiedz Link
sandraa1 Re: czy macie juz pasywe dochody? 02.03.06, 11:08 wychodzi na to ze o tych pieknych zarobkach ze Amway czy innych MLM to tylko bajki. Bez pracy nie ma kolaczy. Jesli mam wlozyc w to 2 x wiecej pracy, wysilku i oczywiscie swoich pieniedzy a wielka niewiadoma jest czy choc poniesione koszta mi sie wroca to ja wole siedziec na mojej spokojnej posadzie. Jako P z kwadratu przeplywu pieniedzy. Po co mi te stresy ciagle zebrania, wciskanie kitu ludziom. Ile to benzyny nerwow i wolnego czasu kosztuje... Chyba wole prace o 9.00 do 5.00 godz. Isc do domu i miec swiety spokuj. Moje wyobrazenie bylo mylne. Myslalam ze jesli pierwsze pare lat sie wysile to potem moge lezec brzuchem do gory a pieniazki beda same na konto plynely. Widac jesli skoncze strzedawanie lub werbowanie nowych czlonkow to i dochody sie skoncza. A tak wiem ile na miesiac mi na konto wplynie. Chyba zostaje mi tylko granie w lotto. Moze szczescie sie do mnie usmiechnie. Nikt z was tu nie napisal ze utrzymuje sie tylko z MLM i zyje na dobrym - srednim poziomie. Odpowiedz Link
vitalia Re: czy macie juz pasywe dochody? 02.03.06, 11:53 sandro ..przecież Ciebie nikt nie pytał ile zarabiasz.. I jak Ci się żyje z tej pensji na etacie...:)))) Pracuj pracuj ,,nie ma to jak etat,a może i podwyżkę dostaniesz... Odpowiedz Link
romek744 Re: czy macie juz pasywe dochody? 02.03.06, 17:31 Sandro, tyle się tutaj ludzie namęczyli, a Ty nic ni ezrozumiałaś. Cóż, ludzie na etatach, tez muszą egzystować, żeby innym z pasywnymi dochodami, miał kto udzielać informacji w urzędzie skarbowym, albo przybijać pieczątki na poczcie. Tak samo muszą być chudzi, żeby ktoś mógł być gruby, prawda? Na co liczyłaś? Że będzie: jestem Grzegorz i zarabiam tyle, jestem romek i zarabiam tyle, jestem mały jasio i zarabiam tyle? romek Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: czy macie juz pasywe dochody? 02.03.06, 17:59 Pasywne dochody otrzymuje się gdy komuś w swojej grupie pomoże się wejść na maksymalny poziom procentowy- zazwyczaj trzeba na to kilku lat pracy, ale można wypracować kilka takich premii Odpowiedz Link
sandraa1 Re: czy macie juz pasywe dochody? 03.03.06, 09:02 nie chodzi mi o to ze napiszecie ile zarabiacie zle mnie zrozumieliscie. Chodzi o to ile czsu pracy w to wkladacie i wlasnych pieniedzy w porownaniu do waszych dochodow. Zebym sie przekonala do MLM musze znac konkrety i potwierdzenie ze to sie oplaca. Dajmy na to ze przez rok bede kupowac danej firmy x produkt sama go uzywac i sprzedawac. Organizowac wieczorki sprzedazy. Wieczor trwa od 3 do 5 godz. (na tych przynajmniej co ja bylam). Jesli robie to u siebie w domu i sprzedam kilka produktow to i tak w porownaniu z moim zainwestowanym czasem, pradem, poczestunkiem nie zarobilam na tym grosza. Pytam jedynie czy sa tu osoby ktore w bilansie maja zysk w danej firmie a nie tylko straty. przeczytalam ksiazke Kiosaki o przeplywie pieniedzy i jak niktorzy zafascynowala mnie. Pewnie ze chce zarabiac ale najpierw poznac mozliwosci i rynek. chce abyscie mnie dobrze zrozumieli. chcialabym wejsc do MLM ale slyszalam tez wiele zlego od sceptykow. Dlatego szukam tu potwierdzenia ze MLM jest oplacalne. Ze jesli teraz obok mojej stalej posady zajme sie intensywnie MLM to za rok lub dwa zaowocuje tak ze moge sie zwolnic z mojej pracy. Dlatego pytanie o pasywnych dochodach. Dlatego pytanie czy wasze dochody sa na tyle wysokie ze nie musicie pracowac na posadzie. Ja sie nie pytam o liczby. prosze jedynie o szczere odpowiedzie i przekonanie ze w porownaniu z pakietem startowym, miesiecznych wydatkach, inwestycjach moj bilans bedzie dodatni a nie ujemny. Odpowiedz Link
sauber1 Re: czy macie juz pasywe dochody? 03.03.06, 09:55 sandraa1 napisała: > nie chodzi mi o to ze napiszecie ile zarabiacie zle mnie zrozumieliscie. Chodzi > > o to ile czsu pracy w to wkladacie i wlasnych pieniedzy w porownaniu do waszych > > dochodow. Zebym sie przekonala do MLM musze znac konkrety i potwierdzenie ze to > > sie oplaca. Dajmy na to ze przez rok bede kupowac danej firmy x produkt sama go > > uzywac i sprzedawac. Organizowac wieczorki sprzedazy. Wieczor trwa od 3 do 5 > godz. (na tych przynajmniej co ja bylam). Jesli robie to u siebie w domu i > sprzedam kilka produktow to i tak w porownaniu z moim zainwestowanym czasem, > pradem, poczestunkiem nie zarobilam na tym grosza. > Pytam jedynie czy sa tu osoby ktore w bilansie maja zysk w danej firmie a nie > tylko straty. > przeczytalam ksiazke Kiosaki o przeplywie pieniedzy i jak niktorzy > zafascynowala mnie. Pewnie ze chce zarabiac ale najpierw poznac mozliwosci i > rynek. > chce abyscie mnie dobrze zrozumieli. chcialabym wejsc do MLM ale slyszalam tez > wiele zlego od sceptykow. Dlatego szukam tu potwierdzenia ze MLM jest > oplacalne. Ze jesli teraz obok mojej stalej posady zajme sie intensywnie MLM to > > za rok lub dwa zaowocuje tak ze moge sie zwolnic z mojej pracy. > Dlatego pytanie o pasywnych dochodach. Dlatego pytanie czy wasze dochody sa na > tyle wysokie ze nie musicie pracowac na posadzie. Ja sie nie pytam o liczby. > prosze jedynie o szczere odpowiedzie i przekonanie ze w porownaniu z pakietem > startowym, miesiecznych wydatkach, inwestycjach moj bilans bedzie dodatni a nie > > ujemny. ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link
romek744 Re: czy macie juz pasywe dochody? 03.03.06, 12:11 Sandro, To się opłaca. Na początku na pewno będziesz musiała zainwestować. Nie tyle kasę, ponieważ Pakiet Startowy to wydatek rzędu kilkudziesięciu lub kilkuset złotych. Będziesz musiała – o ile będziesz chciała pewnego dnia swojemu dyrektorowi powiedzieć „A mnie to lotto” – zainwestować czas, energię, poświęcenie, chęć do nauki, dużo, dużo pracy. Poczęstunek nie wyniesie Cię ogromnych pieniędzy, z elektryczności przypuszczam, że i tak korzystasz. Ale jeśli zrobisz to dobrze, poświęcisz się, to myślę, że po roku wytężonej pracy można śmiało poświęcić się tylko networkowi, zwolnić się na przykład z etatu. Można również nie zwalniać się z etatu. Najważniejsze jest, aby przez ten - umownie nazwijmy to rok – zbudować sobie dobrą strukturę, która będzie przynosiła zyski ze swojej pracy. Nawet te słynne pasywne dochody, z których można dobrze żyć. A sceptycy network marketingu, z którymi miałaś do czynienia, no cóż. Podejrzewam, ze są to ludzie, którzy myśleli, iż samo kupienie Pakietu Startowego, a potem pilocik, telewizorek i słone orzeszki, przyniesie im Bóg wie co. Sandro, tak nie ma. Nigdzie. Network to poważny biznes i ciężka praca. Przynajmniej na samym początku. Jeśli ktoś mówi inaczej, to według mnie albo nie ma pojęcia o branży albo po prostu kłamie. Chciałaś usłyszeć, czy MLM się opłaca? Odpowiadam: tak, bardzo się opłaca. romek Odpowiedz Link
sauber1 Re: czy macie juz pasywe dochody? 05.03.06, 11:00 Nie wszyskim chcący udaje się osiągnąć sukses ale nie mniej jednak jest to realne, a wtedy życie jest tylko czystą przyjemnością i nie ma problemu kupić sobie piękną chacjendę nawet gdzieś za oceanem i bawić się beztrosko na całego. Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: czy macie juz pasywe dochody? 03.03.06, 18:52 Racja. Jednak jest ogromna różnica między pytaniem - kto ma pasywne dochody , a kto ma ( jakiekolwiek) dochody. Niekiedy można otrzymywać 5-7 tys premii/ m-c -i więcej- a nie mieć pasywnych dochodów Odpowiedz Link
romek744 Re: czy macie juz pasywe dochody? 04.03.06, 01:24 Ale i tak się opłaca za poczęstunek i elektryczność. Nie mam racji? romek Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: czy macie juz pasywe dochody? 04.03.06, 07:54 Ale czy dla takich kwot opłaca się rezygnować ze STAŁEJ posady? Odpowiedz Link
romek744 Re: czy macie juz pasywe dochody? 04.03.06, 09:24 Nie. Wcale nie trzeba rezygnować. Jeśli kobieta zarabia np. 1000 zł w US albo na poczcie i 6000 zł z MLM to może robić jedno i drugie. Można się zwolnić albo wziąść rok urlopu bezpłatnego i 8 godzin siedzenia za biurkiem dziennie poświęcić na biznes, żeby mieć 10 razy 6000 zł, a można pozostać przy pierwszej wersji. Jak kto woli. Przezorny zawsze ubezpieczony. romek Odpowiedz Link
piotrbbyd Re: czy macie juz pasywe dochody? 04.03.06, 17:33 Z tym pytaniem to żartowałem Odpowiedz Link
vitalia Re: czy macie juz pasywe dochody? 04.03.06, 18:08 piotrbbyd napisał: > Z tym pytaniem to żartowałem He he a już myślałam że zmysły postradałeś :))))))))))) Odpowiedz Link
sauber1 Re: czy macie juz pasywe dochody? 12.03.06, 03:53 piotrbbyd napisał: > Ale czy dla takich kwot opłaca się rezygnować ze STAŁEJ posady? Jestem zdania "kto się szanuje ten się ceni" i dla paru groszy nie warto ale warto jest robić jedną rzecz byle by dobrze i opłacalnie. Odpowiedz Link