Dodaj do ulubionych

Co radzicie?

10.03.06, 08:44
Kilka razy mnie na to namawiano. Rozmawialem z akwizytorami
trzech firm i zaczelo mnie to interesewac. Na co zwrocic
uwage kazda firma ma rozne produkty i z tego co widze u jednych
mozna zarobic leoiej u unnych mniej. Co najlatwiej sprzedawac i na czy najszybciej sie zarabia?
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: Co radzicie? 10.03.06, 09:50
      piotrus701 napisał:

> Kilka razy mnie na to namawiano. Rozmawialem z akwizytorami
      > trzech firm i zaczelo mnie to interesewac. Na co zwrocic
      > uwage kazda firma ma rozne produkty i z tego co widze u jednych
      > mozna zarobic leoiej u unnych mniej. Co najlatwiej sprzedawac i na czy
      najszyb
      > ciej sie zarabia?

Piotrusiu,,może raczej proponowano,,,,poza tym to MLM to NIE akwizycja...
      Zastanów się jaki produkt Cię interesuje?,ile ewentualnie chciałbyś
      zarobić.?..200 zł? 1000 ?a może 10.000?..........i tu już musiałbyś baaardzo
      ciężko napracować się, aby osiągnąć taki dochód...
      • piotrus701 Re: Co radzicie? 10.03.06, 14:23
        Przepraszam czy obrazilem kogos moim pytaniem?
        Acha piotrus prosze pani jest dorosly ma
        dzieci i nie boi sie pracy.
        • vitalia Re: Co radzicie? 10.03.06, 18:01
          Nikogo nie obraziłeś piotruś....wszystko jest jak najbardziej OK....poprostu
          pytam,,,Tu wszyscy są dorośli i dlatego właśnie poważne pytania czasem zadają,,,
          Nie wiem co wiesz o MLM...nie myl tego z akwizycją.Jeśli masz pytania to bardzo
          chętnie Ci odpowiemy i też nie musisz się pbrażać..:))))))
          Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji..
          • romek744 Re: Co radzicie? 10.03.06, 18:49
            Proponuję, żebyś zapoznał się dokładnie z tym forum. Myśmy tutaj często
            odpowiadali na takie pytania jak zadałeś teraz. to wszystko gdzieś tutaj
            powinno być. A krótko to można powiedzieć tak: znajdź firmę etyczną, działającą
            zgodnie z obowiązującym prawem, z dobrym planem marketingowym, dobrym zapleczem
            szkoleniowym,z dobrym produktem lub usługą, produkt najlepiej szybkozbywalny,
            zakasaj rękawy, bądź dobry i mądry i do dzieła.
            pozdrawiam
            romek
            • piotrus701 Re: Co radzicie? 11.03.06, 09:42
              pozcytalem troche i niewiele dalej wiem
              wszyscy co z nimi rozmawialem mówią ze to wlaśnie ich firma daje najlepsze
              mozliwości, praca jest legalna a produkty to wogóle sa
              najlepsze.
              Zapytam moze inaczej jak rozpoznać firme etyczną z dobrym planem marketingowym
              i co to znaczy produkt szybkozbywalny? Co jest tu wogóle dobrym produktem.
              Dlaczego mówicie ze to nie akwizycja przecież mam sprzedawać towar na czyjeś
              zlecenie.
              • marimax Re: Co radzicie? 11.03.06, 10:47
                W tym caly problem ze wszystkie firmy mlm zajmuja sie glownie rekrutacja nowych
                czlonkow czyli jeleni a nikt nie sprzedaje ich produktow bo to sie malo oplaca.
                Najwieksze pieniadze w tym interesie to wciagniecie wen nowych naiwnych
                • mikmir Re: Co radzicie? 11.03.06, 12:25
                  Ciekawe spostrzeżenie.
                  Rozumiem, że każdy, kto zajmuje się mlm jest naiwniakiem i jeleniem.
                  To by wiele wyjaśniało
                  • mikmir Re: Co radzicie? 11.03.06, 12:30
                    Piotruś. Już masz odpowiedź.
                    Nie bądź naiwniakiem i jeleniem!!!!
                    Znajdź sobie jakiś etat za kilkaset zl miesięcznie.
                    I nie daj się naciągać.
                    Możesz ewentualnie pomyśleć o jakimś biznesie za kilkanaście tysięcy zł.
                    Dawniej modne były łóżka polowe. Tak też można zacząć
                • romek744 Re: Co radzicie? 11.03.06, 12:39
                  "pozcytalem troche i niewiele dalej wiem
                  wszyscy co z nimi rozmawialem mówią ze to wlaśnie ich firma daje najlepsze
                  mozliwości, praca jest legalna a produkty to wogóle sa
                  najlepsze.
                  Zapytam moze inaczej jak rozpoznać firme etyczną z dobrym planem marketingowym
                  i co to znaczy produkt szybkozbywalny? Co jest tu wogóle dobrym produktem.
                  Dlaczego mówicie ze to nie akwizycja przecież mam sprzedawać towar na czyjeś
                  zlecenie".

Po pierwsze nie słuchaj innych. Ani liszek, które wychwalają tylko swój ogonek,
                  ani jeleni, którym nic się w życiu nie udało, wegetują gdzieś na etacie w
                  urzędzie albo biegają do kiosku po papierosy swoim prezesom. Masz swój rozum i
                  używaj go. Sam sprawdź, która firma jest etyczna i sumienna, jaki produkt
                  najlepiej się sprzedaje, gdzie się zarabia dobrze. To bardzo łatwo sprawdzić.
                  Tak samo, sprawdza się firmę tradycyjną, przed wysłaniem do niej CV albo przed
                  pójściem na rozmowę rekrutacyjną. Jeśli szukałes kiedykolwiek pracy etatowej to
                  chyba nie wysyłałeś CV do koncernu handlarzy niewolnikami? Produkt
                  szybkozbywalny to taki, który szybko się zużywa. Np. chleb albo pasta do zębów
                  szybko się zbywa. Raczej trzeba je czesto kupować. Dom czy samochód kupuje się
                  raczej nie często. Choć z drugiej strony można za sprzedaż auta dostać większą
                  prowizję niż za sprzedaż pasty do zębów. Firm MLM działą w Polsce ok. 100. W
                  niektórych ludzie zarabiają dobrze, w niektórych - z różnych powodów - mniej.
                  Tak samo w firmach tradycyjnych, wiadomo w jakich firmach i na jakich
                  stanowiskach się mniej więcej zarabia. Jeśli ktoś mi mówi, że jest policjantem,
                  to wiem, że ma na rękę ok. 1200 zł i klepie biedę.
                  Na tym forum nikt Ci nie powie, która firma jest najlepsza, a która zła. Nie w
                  tym celu założono to forum. Myślę, że z taką sprawą powinieneś zwrócić się na
                  forum www.amsonline.pl albo do czasopisma branżowego.
                  romek
                  • romek744 Re: Co radzicie? 11.03.06, 12:43
                    Network marketing to nie akwizycja!!! Choć akwizytor nie jest czymś złym.
                    Akwizytor to zawód jak każdy inny. Ale w marketingu sieciowym nie stosuje się
                    takich technik poszukiwania klientów, jak robią to akwizytorzy - to całkiem
                    inne techniki pracy.
                    romek
              • jkw2 Re: Co radzicie? 11.03.06, 13:40
                Ludzie zawsze beda mowic ze ich firma jest najlepsza dlaczego? dlatego ze w niej sa. NIlt nie chce pracowac z kims gorszym. NIkt na tym forum nie napisze ta i ta firma jest lepsza, tu sa takie zasady.
                Proponuje jesli masz dylemat z wyborem popatrz na obroty firm, jedz na spotkanie zobacz czy ludzie ktorzy tam sa podobaja ci sie i czy dobrze sie z nimi czujesz. Zobacz jakie firmy maja produkty jak duzo ich maja i zwroc uwage na gwarancje jakie daja na te produkty. Co sie dzieje w momencie rezygnacji czy np. odzyskasz pieniadze za pakiet strtowy i w jakim czasie od podpisania umowy. Czy masz przymus robienia okreslonego obrotu miesiecznie pod grozba niewyplacenia premii lub utracenia grupy.
                Czy istnieje okreslony system szkolen - bardzo wazne. Duzo pomoze tu odwiedzenie stron internetowych w jednym z watkow masz kilkadziesiat adresow, a przede wszystkim przeczytaj uwaznie umowy.
                Najwazniejsza moim zdaniem rada nie - staraj sie sugerowac opiniami "wszechwiedzacych"
                jak zdobedziesz kiedys doswiadczenie to bedziesz mial niezly ubaw czytajac madrosci
                jakie oni wypisuja.
                • tatakazik Re: Co radzicie? 11.03.06, 19:30
                  Moim skromnym zdaniem istnieją także Firmy, które w ramach pakietu startowego
                  oferują produkt do wypróbowania. Na własne potrzeby.
                  "Tak jak sprawdzenie jakości chleba w nowym sklepie."

Czy jest wtedy możliwość dokonania własnej oceny?
                  Czy proponuje się najlepszy produkt?
                  Czy jest mowa o najlepszej Firmie?

Brak jest wtedy obowiązku zwracania czegokolwiek, umowa sama wygasa.
                  Ryzyko jest wyłączone a system MLM bardzo rozbudowany.
                  Potrzebna jest tylko własna decyzja i określenie do współdziałania.
                  • jkw2 Re: Co radzicie? 12.03.06, 09:43
                    Jezeli dostajemy produkt do wyprobowania mysle, ze jest mozliwe ocenienie jego wartosci. Tylko co jezeli firma ma setki produktow. "Najlepsza firama" i "najlepszy produkt" uzylem tu pewnego stwierdzenia, ze pracujac z jakas firma i produktem jestesmy przekonani ze pracujemy z najlepszymi, a przynajmniej tak to przedstawiamy innym. Ocena tego jest bardzo trudna lub wrecz nie mozliwa. Nie chodzi tez o obowiazek zwracania czegokolwiek, ale o nasze wlasne bezpieczenstwo. Prawo daje nam mozliwosc rezygnacji i zwrotu nie sprzedanych produktow, czy firma tego przestrzega. Jest to jeden z elementow swiadczacych o jakosci produktu i uczciwosci firmy. Mamy przyklad slawnych ostatnio sciereczek, gdyby byly dobre, uczciwe gwarancje nie byloby calej sprawy. Niezadowoleni oddaliby towar odzyskali pieniadze i firma zachowalaby twarz, a tak uwiklanie sie w procesy sadowe moze grozic nawet bankructwem. Piszac o zwrocie za pakiet startowy mysle o firmach ktore to stosuja. Poniewaz wchodzac w biznes nie jestesmy w stanie wszystkiego sprawdzic i przekonac sie co do firmy jest absolutnie sprawiedliwe miec mozliwosc rezygnacji w okreslonym czasie i odzyskac zainwestowane pieniadze. I nie ma znaczenia czy jest to 5zl czy 1000zl.
                    • romek744 Re: Co radzicie? 12.03.06, 11:35
                      Racja.
                      romek
      • zarzyccy Re: Co radzicie? 12.03.06, 19:49
        MLM nie ma nic wspólnego z akwizycją - Vitalinka ma rację.
        W MLM nawet nie musisz sprzedawac produktów - nie wszyscy lubia sprzedawać.
        Ja nie mam czasu na sprzedaż i chodzenie do Klientów, bo to wymaga zbyt dużo
        poświęcenia. Jednak zarabiam wraz z mężem w MLM jedne z największych kwot w
        Polsce. Dlaczego?

Dlatego, że MLM pozwala mi pracowac dla ms, pomagac na raz ogromnej ilości
        osób, przedew wszystkim przekazywac informację tysiącom osób jednoczesnie.
        SDprzedawanie klientowi ogranicza te możliwości do jednostek, dlatego typowi
        akwizytorzy nie mają szansy na duże zarobki, a kiedyzachoruja, nie zarabiają.

W MLM, nawet jeśli zachorujesz, wyjedziesz na wakacje na miesiąc lub z innych
        powodów przerwiesz na jakis czas swoje zajęcie, dochodzy czy chcesz czy nie sa,
        a czesto wciąz rosną. To zależy tylko ile się sam nauczyłeś i ile z tego
        nauczyłeś swoich liderów. jesli takowych masz i poświęciłeś im duuuuzo czasu
        oraz inwestycji ( wyjazdy, hotele w całej Polsce), to procentuje na lata.

Jednak niec nie ma za darmo - najpierw ogromny wkład pracy i małe zyski, ale te
        będą procentować co miesiąc jak dobre INWESTYCJE i sumować sie corazx bardziej
        w większe kwtoty. Kiedy ty dodajesz kolejna pracę, zwiększasz swoej dochodzy.

Może to trochę skomplikowane, gdyż trudno jest przelać szczegóły na papier czy
        napisać wszystko w Internecie. Aby wiele pojąc należy spędzić wiele godzin z
        MENTOREM - sponsorem. jeśli chcesz wiedzieć więcej , możesz od niechceni
        poczytać tu czy tam, np. na www.zarzyccy.com.pl lub na takiej starej
        dośc stornie, ale aktualizowanej www.repix.ihe.pl/marketing.html
        Poczytaj i jeśli czegoś nie zrozumiesz, pytaj

Pozdrawiam
        • mikmir Re: Co radzicie? 12.03.06, 20:03
          Fajna autopromocja!!!
          Ale czy o to chodzi?
          • jkw2 Fajna autopromocja 12.03.06, 22:20
            Mysle ze netwokforum bedzie wiedzial co z tym robic.
            Czyzby nie dawali rady w inny sposob tylko tu sie chca reklamowac?
            Milo powitac najlepiej zarabiajacych liderow w Polsce.
            Tylko czy ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego,ze na tym forum jest kilka osob
            znajacych mlm i potrafiacych ocenic pewne rzeczy?
        • sauber1 Re: Co radzicie? 12.03.06, 23:05
          To się nazywa strzał w dziesiątkę, super wybór, popieram i widzę prawdziwy
          sukces, godny wzór do naśladowania, tu są namacalne korzyści i dużo
          zadowolenia. Aż miło oglądac szczęśliwych ludzi sukcesu!!! Więcej takich
          przykładów. Tak trzymać.
        • romek744 Re: Co radzicie? 13.03.06, 00:39
          Myślę, że Renata podając link do swojej strony, udzieliła szczerej odpowiedzi
          na postawione tutaj pytanie: "co radzicie? wejść w to czy nie?" Najlepiej
          radzić się ludzi, którzy ciężką pracą do czegoś w życiu doszli. A nóż, dadzą
          jakąś dobrą radę, Osobiście wolę czytać życiorys i uczyć się np. od Gatesa czy
          Iaccoci niż od mojej ciotki, kóra robi z ZUSie. A co Renata mówisz osobie,
          która się waha? Mówi, że za mało wie o tej branży i musi się z tym przespać?
          romek
          • sauber1 Re: Co radzicie? 13.03.06, 10:14
            romek744 napisał:

Najlepiej radzić się ludzi, którzy ciężką pracą do czegoś w życiu doszli.

Albo już nie długo dojdą, kwestia czasu - kilka lat, nie robi się kariery z
            dnia na dzień i nie koniecznie ciężką pracą, najczęściej dobry pomysł i szybka
            dobra informacja ma na to duży wpływ, pieniądze robią pieniądze, a nigdy praca.
          • mikmir Re: Co radzicie? 13.03.06, 11:07
            romek744 napisał:

> Myślę, że Renata podając link do swojej strony, udzieliła szczerej odpowiedzi
            > na postawione tutaj pytanie: "co radzicie? wejść w to czy nie?" .

Wejść w co???
            Zacznij może od tego kim chcesz być i co w życiu sprawia Ci radość?
            Kibicowanie drużynom piłki nożnej jest ponoć wspaniałe...
            To przekonaj mnie,że patrzeć przez dwie godziny na to jak dwudziestu dwóch
            facetów w za dużych majtkach biega po trawie za jedną piłką jest fajne...

Osobiście wolę czytać życiorys i uczyć się np. od Gatesa czy
            > Iaccoci niż od mojej ciotki, kóra robi z ZUSie.

Racja. Ale to że Bill zrobił pieniądze, to znaczy, że mam zająć się komputerami?
            To jest dla mnie szansa?
            Jeszcze raz:
            Na początek zapytaj siebie czego pragniesz. Wytycz cele, potem rozglądnij się
            za odpowiednimi narzędziami do ich realizacji i najważniejsze to naucz się tymi
            narzędziami posługiwać!!!
            To jest proces!!!!!!!
            • romek744 Re: Co radzicie? 13.03.06, 18:24
              "co radzicie? wejść w to czy nie?" .
              O to zapytał Piotruś – nie ja.

Kibicowanie drużynom piłki nożnej jest według mnie małowspaniałe..

”Racja. Ale to że Bill zrobił pieniądze, to znaczy, że mam zająć się
              komputerami?
              To jest dla mnie szansa?”

Nigdy nie sugerowałem, żebyś się zajął komputerami.

romek
            • justa_79 Re: Co radzicie? 13.03.06, 18:53
              mikmir napisał:
              > To przekonaj mnie,że patrzeć przez dwie godziny na to jak dwudziestu dwóch
              > facetów w za dużych majtkach biega po trawie za jedną piłką jest fajne...

w końcu ktoś nazwał to po imieniu :D
            • sauber1 Re: Co radzicie? 13.03.06, 20:42
              mikmir napisał:

> Na początek zapytaj siebie czego pragniesz. Wytycz cele, potem rozglądnij się
              > za odpowiednimi narzędziami do ich realizacji i najważniejsze to naucz się
              tymi narzędziami posługiwać!!!
              > To jest proces!!!!!!!
              Chyba o to właśnie chodzi z tymi narzędziami się rodzimy to nasz rozum, z wrony
              orła nie zrobisz, (prawie jak orzeł).
              • jkw2 Re: Co radzicie? 13.03.06, 20:46
                Ale jak chcesz byc to orlem to musisz latac z orlami.
                • sauber1 Re: Co radzicie? 13.03.06, 22:28
                  jkw2 napisał:

> Ale jak chcesz byc to orlem to musisz latac z orlami.
                  na szczęście gdzieś przed laty już to cytowałem, nie bądź naiwny
                  "jak z wrony zrobi się orła to i tak ten orzeł w chwili depresyjnej
                  będzie krakał i wszystko na wierzch wylezie i pióra odpadną i farba się zmyje".
                • mikmir Re: Co radzicie? 13.03.06, 22:30
                  Romku przepraszam. zacytowałem - cytat.To oczywiście nie dotyczyło Ciebie.
                  Jeśli chodzi o Gates'a to miałem na myśli to, że boimy się wziąść
                  odpowiedzialność za swoje decyzje.Dlatego tak wiele osób "poszukuje"
                  podpowiedzi. W razie jak coś nie wyjdzie to przynajmniej będzie na kogo
                  zrzucić winę.I nie dotyczy to tylko MLM.
                  Co do narzędzia "mózg". Tak Sauber, to najbardziej genialne narzędzie.Jest tez
                  skomplikowane, dlatego tak niewielu chce się nauczyć nim posługiwać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka