Dodaj do ulubionych

Tematy na forum się wyczerpały??

14.06.06, 09:25
Powiedzcie bo z tego co tu widzę że albo reklama goni reklame ( i sotatnio
mnie także o to posądzona) albo tematy są podobne. To o czym możemy pisać. Na
forum wypowiadają sie głównie kilka osób ( z tego co zaobserwowałam). I Nawet
forym Akademia MLM - tam jest więcej ciekawych wąków. Możebyśmy tu
podyskutowali na temat artykułów zamieszczoych w gazecie Network. Interesuje
mnie wasze spojżenie kobiet w MLM - czy nie uważacie że dla Pań MLM może byc
rónież dobry ( coraz więcej Pań sie do nieog przekonuje) szczególnie jeśli
branża jest kosmetyczna, wellnes. No właśnie jakich argumentów uzywacie jeśli
chcecie komuś zaproponować współpracę: kogo wybieracie - czy są to
mężczyźnie, czy kobiety. Jakie cechy musi posiadać osoba chcąca wpółpracować
( według mnie wytrwałość, ambicja i zamiłowanie do tego typou zawodu - bo na
każdym kroku znajdzie się osoba, która potrafi znechęcić człwoeiak do pracy)
Jak wygląda wasz dzień, czym się interesujecie, co was tak naprawdę kręci w
MLM. Pozdrwiam. Marysia
Obserwuj wątek
    • gxpert Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 14.06.06, 11:15

Marysiu, a jak Ty długo zajmujesz się networkiem? :)))
      Bo widzę, że jesteś słabo zorientowana! Kobiety są w znacznej przewadze w tej
      branży!!!
      Oczywiście znacznie średnią podnoszą konsultantki firm kosmetycznych takich jak
      Avon czy Oriflame. Ale także w firmach z kręgu Wellness Panie stanowią
      zauważalną większość.

Biznes networkowy jest nawet z wielu względów bardziej dla Pań, choć faktycznie
      mocno zaangażowani mężczyźni częściej osiągają wyżyny kariery - choć i Panie też.
      Dlaczego jest nawet bardziej dla Pań? A choćby przez charakter obowiązków
      naszych miłych żon, konkubin czy przyjaciółek. Wychowanie dzieci, zajmowanie się
      domem, spacery z dziećmi etc.
      Kobiety które decydują się na karierę i sukces w biznesie tradycyjnym (Business
      Women) nie mają czasu na rodzinę, dom... a co za tym idzie często brak im czasu
      dla partnera to gdzie miejsce na dzieci?
      Dlatego Business Women branży networkowej mogą osiągnąć naprawdę wspaniały
      sukces będąc nadal zaangażowanymi matkami, żonami czy opiekunkami ogniska domowego.
    • albercikmaly Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 14.06.06, 11:47
      Witaj Marysiu nie moge mówić za innych, ja uważam że w Tym biznesie bardzo
      ważna jest cierpliwość i nie zachwiana pewność siebie. Nurtują cię terz ciekawe
      pytania.Co do kobiet w tym biznesie to podchodzą zbyt emocjonalnie do klijęta
      czy potęcjalnego współpracownika, a "biznes jes biznes" i jeżeli zapomnisz o
      przysłowiu"kochajmy sie jak bracia a liczmy się jak żydzi", to biznes kuleje a
      w tobie rodzą się frustracje i przestajesz być pewna siebie. I jeszcze "stare
      przyśłowie przczół mówi :chcesz stracić kumpla porzycz mu forse".
    • wesolutka3 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 14.06.06, 13:19
      Absolutnie zgadzam się z wami. Jednak to jakie podejście do kliente jest ok. Ja
      z reguły traktuję moich klientów jak partnerów biznesowych. Nie wchodzę z nimi
      w układy koleżeńskie bo to zreguły źle się kończy. Bardzo często spotkałąm się
      z tym, że prędzej sprzedam coś obcej osobie niz znajomemu. Nie wiem dlaczego
      tak się dzieje. A odnosnie własnie Pań działąjących w MLM także uważam że jest
      to własnie fajna sprawa. Jednak dużo Pań nawet mających małe dzieci, mężów ( ja
      akurt mam małe dziecko) i z doświadczenia wiem że dla mnie MLM jest jak
      najbardziej, jendak znam też Panie , które absolutnie ( mimo, że chciałby
      pracować) to jak słyszą MLM to od razu mówią - nie mam na to czasu. Pozdrawiam
      • gxpert Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 14.06.06, 16:58

A na co te Panie mają czas? Na masaż, pedicure, manicure, pójście z koleżanką na
        kawę?
        Do tej pracy trzeba woli i determinacji. Powiedzenie nie mam czasu to "oczywista
        wymówka" dla kogoś kto nie chce pracować, albo nie musi. Jeśli mąż pracuje jak
        stary koń do rana do nocy i zasila budżet domowy i "kieszonkowe" takiej pani, to
        po co Ona ma pracować?
    • wesolutka3 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 14.06.06, 13:25
      aha a odnosnie pożyczanai pieniędzy - to ja w tym momencie proponuję
      współprace - to od razu ta osoba rezygnuje. Widzicie tacy są ludzie. Jak mają
      coś samemu zrobić to od razu rezygnują. Podobno w Polsce jest duże bezrobocie -
      a przeciesz wystarczy odrobnina wytrwałości ambicji. Ludzie w Polsce są
      nastawienie że Urząd pracy zadzwoni do nich z propozycją pracy i to od razu z
      super zarobkiem. Mało tego Ci sami ludzie często mają zbyt małe kawlifikacje
      aby akurt dostać pracę z dobrym zarobkiem. Wygodniej im żyć z zasiłku dla
      bezrobotnych niż samemu wziąść swoje życie w swoje rece. Do MLM jakby nie było
      potrzeba ludzi wytrwałych, ambitnych - to jak prowadzić własną dzialaność- ale
      znowu ludzie w Polsce są nauczeni pracować od - do na etacie. Już w szkołąch
      nie uczu się ludzi przebojowaści tylko powiela progrm, który trzeba
      zrealizować. Jak zmienić te nastawienie negatywne ludzi do MLM. Ja się do teog
      przekonałam ale to za mało. No ale nie zamierzam się poddać. W MLM w Polsce
      jest jeszcze wiele do zrobienia. I ktoś, kto dobrze pomyśli może z tego dużo
      osiągnąć. Pozdrawiam. Marysia
    • peter1966 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 14.06.06, 14:13
      Witam Marysiu,
      piszesz bardzo madrze, jestem z niemiec i tez sie zajmuje od pewnego czasu
      networkiem, jestem zafascynowany ta branza. Teoretycznie jest ona dla kazdego
      ale tylko teoretycznie gdyz ten kto nie ma w sobie dyscypliny, zaparcia i
      przedewszystkim celow i marzen do ktorych darzy to nic w tej branzy nie zdziala.
      To co ni daje network to praca z ludzmi poznawanie nowych ciekawych osob praca
      z nimi i przedewszystkim pomoc innym w uzyskaniu ich celow. Network bazuje na
      stosunkach miedzyludzkich, uslyszalem kiedys takie powiedzienie, "buduj w glab
      i buduj przyjazn". Jesli ktos tego nie rozumie to nie ma czego w networku
      szukac. Pozdrawiam Piotr
      • albercikmaly Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 15.06.06, 00:30
        Witam ponownie. Brawo dla petera, terz słyszałem to powiedzenie tyle że było w
        formie rady czy polecenia o ile bende chciał je wykorzystać. A propo pracy to
        spora grupa osób wyznaje zasade "nie robim bo sie narobim" i wiedzą to w
        urzędach pracy, psycholodzy już nad tym pracowali i co nieco napisali.
        Pozdrawiam cię Marysiu i nie zapomnij że jesteś najleprza.
        • romek744 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 15.06.06, 08:22
          Kobniety, które mówią że nie mają czasu na MLM, są p prostu leniwe. Nie chce im
          się. Przecież wiadomo, że na network można poswięcać godzine dziennie i jesli
          będzie się dobrze pracowało to po jakims czasie można miec dobre efekty.
          Wystarczy po prostu chcieć, pragnąć jakiejś zmiany w życiu, coś osiągnąć
          samemu, zrobić coś dobrego dla siebie, dzieci, męża. Większość kobiet, które
          znam, a nie chcą się zajmować MLM, mówią, że się do tego nie nadają, że sobie
          nie dadzą rady. Gówno prawda. Znam je i wiem, że gdyby tylko chciały, mogłyby
          osiągnąc wyżyny sukcesu i zarabiać więcej od swoich mężów - robotników. Ale po
          co? Przecież mają stałą posadę w ZUS albo w urzędzie skarbowym, nic nie robią,
          osiem godzin dziennie ściemniają, a mąż i tak przyniesie wypłatę. W sezonie
          letnim wyjedzie na truskawki do Niemiec, albo na kontrakt jako spawacz do
          Anglii. Przez rok bedzie przesyłał euro zwitek, a ona co? Dzieckiem zajmie się
          teściowa, sama pościemnia osiem godzin w urzędzie, potem obiad (który zrobiła
          tesciowa), "M jak miłość", "Plebania", kawa i ciastko z przyjaciółką z urzędu,
          piżamka, paciorek i kimono. Trzeba się wyspać bo jutro ciężki dzień pracy w
          urzędzie. A najśmieszniejsze jest to, że podczas tej kawy z ciastkiem to przez
          kilka godzin kobiety potrafią narzekać, jak to w Polsce jest źle, jakie są
          niskie zarobki, no i jaki to mąż jest leń. Taka jest prawda. Te kobiety, które
          biorą życie sojej rodziny we włąsne ręce, mają firmy tradycyjne albo właśnie
          działają w marketingu sieciowym. Ale niestety większość wybiera kawę, ciasto i
          marudzenie.
          romek
          • peter1966 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 15.06.06, 12:31
            Network Marketing jest stworzony dla wszystkich, czy to kobieta czy mezczyzna
            sa pewne firmy gdzie kobieta sobie lepiej poradzi niz facet i odwrotnie, ale
            tak jak juz zostalo wspomniame, kwestian czy sie chce nie. Kazdy znas jest z
            natury leniwy ale jakbysmy naprawde ale tak naprawde wiedzieli co nas czeka po
            paru latach ciezkiej pracy i w to i przde wszystkim w siebie uwierzyli to by te
            rozmowy calkiem inaczej wyladaly. Network to praca z ludzmi a nie praca za
            ludzi lub przeciw ludziom. Pomoz usyskac czyjes cele a uzyskaz swoje rowniez.
    • wesolutka3 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 15.06.06, 13:21
      w 150% zgadzam się z wami. Podoba mi się wasze podejście do tematu. Dla
      chcącego nic trudnego - ale po co się wysilać prawda. A potem narzekanie: jak
      ja bym chciałą tą i tą sukienkę czy buty. A przeciesz można mieć znacznie
      wyższe marzenai niż nowe ciuchy. Ale tylko niektorzy Ci ambitni i wytrwali mają
      i buty i spełnione marzenia. Życzę wszystkim spełnienia tych marzeń także
      dzięki MLM. ja już je spełniam. Pozdrawiam. Marysia
      • gxpert Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 15.06.06, 14:59

Marysiu! Czemu Ty tak bardzo szarpiesz mymi uczuciami?
        Raz Twoja wypowiedź jest naiwna i prosząca o pomoc a następna z kolei udowadnia,
        że jesteś mądrą i świadomą kobietą!
        Jak mam wobec Ciebie do Ciebie pisać? Mam Cię traktować jako ignorantkę,
        nowicjuszkę czy... lepszą od siebie, uświadomioną liderkę network biznesu?
        Doprawdy, trudno mi czasem.
        A teraz o czymś co wspomniałaś, a z czego chyba nie wszyscy zdajemy sobie
        sprawę! MARZENIA!
        Marzenia są siłą sprawczą a akurat network marketing niesie w sobie bodaj
        największy potencjała na ich realizację!
        Ludzie mają marzenia. Ci którzy ich nie mają to w pojęciu jednego z mych
        mentorów "nie żyją"!
        I chyba ma on rację. Bo czy ja znam ludzi którzy autentycznie nie mają marzeń?
        Znam! Ale to są naprawdę życiowi nieudacznicy, ludzie dla których 0,75 l.
        taniego wina ma konkretną wartość a nie wysiłek i samorealizacja. Znam co prawda
        i takich którzy nie zażywają wina patykiem pisanego, w domach mają eleganckie
        meble i dywanay, a domy stoją w "szczególnych" parcelach. I co? To już jest
        szczęście i spełnienie marzeń?
        Naiwność jest bezgraniczna.
        Z chęcią o tym podyskutuję.
        Tu u mnie,dziś,pod oknem... przemaszerował "procesja" naiwnych kościoła... Jakże
        ja tym ludziom współczuję! Są nieczuli na informację, prawdę i zmiany! Zupełnie
        jak większość ludzi która zetknęła się z networkiem.
        Służę wszystkim radą i pomocą. Ale to WY musicie chcieć. Nie ja.
        • wesolutka3 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 15.06.06, 18:21
          Witaj. Po pierwsze nie szarpię nikogo nerwami. Owszem moje rozmowy mogą być
          różnie odbierane a to tylko dlatego, że sama dopiero się uczuę i jestem chłonna
          wiedzy i zdanai innych na temat Network Marketingu. Ale z drugiej strony dośc
          długo w tym siedzę bo już ponad 10 lat a w międzyczasie miałam własną
          działaność gospodarczą i troche zdobyłam jako takie doświadczenie i te które
          mam to chce z innymi na jego temat porozmawiać a czasami i pomóc. Wiele
          zmieniło się w moim poglądzie na temat Networ Marketingu niż gdy zaczynałam.
          Wcześniej jak wiele osób uważałąm ze z tego nie można wyżyć. Ale z czasem
          zaczełam nabierać więcej zaufania do tego rodzaju zajęcia. Sama wychowuję
          dziecko i wiem, że dzięki takiej pracy ( dla mnie to jest praca) mogę dużo
          czasu poświęcić mojej córeczce, mogę realizować sie zawodowo, mam możliwość
          pozyskać stałych lojalnych klientów, ( w planach mam otworzenie gabinetu
          kosmetycznego który na czas odchowania dziecka musiałam zamknąć) a co za tym
          idzie poszerzać swoją działaność o zabiegi kosmetyczne. Ale wiem, że to nie
          jest łatwe. trzeba od siebie coś dać ( nie raz dwa razy więcej ) ale potem
          zyskuje się z nawiązką. Jednak niestety wiele razy miałąm wątpliwości,
          szczególnie gdy nic się nie działo, nie był odzewu w postaci klientów - miałam
          chwile zwątpienia - i wtedy prosze o pomoc. Dużo dało mi zmiana firmy. Firma
          firmie nie równa. A od tego z jaką człwoiek zwiażę się firmą wiele zależy - czy
          dzięki firmie może się dalej rozwiajać. Jeśli tak to super jeśli nie ( i ja tak
          miałam właśnie i potem miałam chwile zwątpienia) to należy jak najprędzej
          prezanalizowac swoja sytuację i jak trzeba to zmienić firmę. Pozdrawiam. Marysia
        • jkw2 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 15.06.06, 19:51
          Jedna z najwazniejszych cech lidera jest szacunek do innych ludzi
          i ich swiatopodladu. Mozna wiele stracic nie wiedzac tego.
          Jestem jednym z tych "naiwnych", ale szanuje kazdego bo kazdy
          ma prawo wyboru i nie jestem od wydawania osadow. Mysle, ze mnie zrozumiesz.
          • peter1966 Re: Tematy na forum się wyczerpały?? 19.06.06, 23:28
            Masz 100% racje, tylko nie zapominajmy ze kazdy z nas prowadzi swoj wlasny
            biznes a nie jest z czerwonego krzyza, nikogo na sile nieuszczesliwimy dlatego
            nalezy miec szacunek, uczciwosc i pokore a zarazem dzialac konsekwentnie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka