romek744 17.08.06, 14:08 www.networkmagazyn.pl/news/sierpien/news_20060809.html Znacie go? Facet jest dobry. Niestety, na razie miałem okazję tylko zapoznać się z książkami. Wydaje mi się, że to, że będzie w Londynie, to niezła okazja... romek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Znacie go? 17.08.06, 15:04 a wiecie coś o szkoleniach Mariusza Szuby? brał ktoś udział? wprawdzie rozbijać deski to ja już umiem, ale jestem ciekawa, czy czegoś nowego można się tam nauczyć. w końcu coś się odbywa w Sopocie, a nie tylko w stolicy. Odpowiedz Link
kuc_szetlandzki Re: Znacie go? 17.08.06, 17:24 * Dowiesz się, jak błyskawicznie wprowadzić się emocjonalnie i mentalnie na najwyższe poziomy stanów emocjonalnych; * Odkryjesz, czego dokładnie chcesz od życia i dlaczego; * Nauczysz się, jak modelować sprawdzone strategie od tych ludzi, którzy osiągnęli już to czego pragnęli; * Zaoszczędzisz miesiące lub nawet lata niepotrzebnych niepowodzeń; * Podejmiesz silne i trwałe decyzje, które odmienią Twoje życie; * Przejdziesz po ścieżce gorących węgli bosymi stopami; * Poznasz strukturę podejmowania silnej decyzji; * Rozbudzisz w sobie niesamowitą motywację i pewność siebie; * Nauczysz się skutecznej metody "dźwigni" (połączysz brak zmiany z bólem i cierpieniem, a zmianę na lepsze z przyjemnością na wszystkich możliwych poziomach); * Dowiesz się i poczujesz, jak działa "Piekło i niebo Dickensa" - jedna z najsilniejszych technik, która generuje niesamowite, długoterminowe rezultaty; * Spotkasz się twarzą w twarz ze samym sobą i zaczniesz działać z potężną siłą. uwielbiam takie teksty, bez urazy ale nie można by tego skrócić jak byc pieknym, młodym i bogatym - bez bólu i innych pierdułek? A propos jestem gotów polemizować z kazdym punktem tegoz treningu z trenerem zwłaszcza ;) Odpowiedz Link
romek744 Re: Znacie go? 17.08.06, 20:15 No to jedź tam i podyskutuj. Ileż to trzeba? Szubę widziałem już w akcji, chętnie zobaczę i Ciebie : ) A na marginesie: ja się wolę wypowiadać i chwalić bądź krytykować cokolwiek, dopiero wtedy, jeśli to "powącham", "dotknę" i "poliżę"... Ty to byś chyba zrobił karierę w IPNie. Najpierw postawić zarzuty, a potem zbadać akta. : ) romek Odpowiedz Link
kuc_szetlandzki Re: Znacie go? 17.08.06, 21:22 Hmm, pozwolę sobie przypomnieć, że chętnie będę polemizował punkt po punkcie a to nie są zarzuty tylko hmm, "prowokacja"? jeśli juz jesteśmy w temacie ipeenu ;) A propos doznań organoleptycznych - mam to za sobą :) Odpowiedz Link
romek744 Re: Znacie go? 18.08.06, 00:05 ok, ale w jakim celu taka prowokacja? Albo gość jest dobry, albo nie. Po co się rozdrabniać na punkty? Akurat w przypadku szkoleniowców jest tak, że pisać to mogą wszystko, ale to nie znaczy o niczym. Ważne jaką mają wiedzę i umiejętności, co potrafią zrobić, i co z tego mogą mieć ludzie. Polemika nad punktami nic tutaj nie przyniesie nowego raczej... Ale cóż, kiedy chcesz polemizować z Robbinsem czy nawet z jego punktami - życzę powodzenia. romek Odpowiedz Link
nathi Re: Znacie go? 18.08.06, 08:49 kuc ma trochę racji.To styl szkoleń amerykański niestety,w Polsce ma lichy wydżwięk. Odpowiedz Link
jkw2 Re: Znacie go? 18.08.06, 09:46 Nie ma co krytykowac tacy ludzie sa bardzo potrzebni. Zadam proste pytanie do pracujacych w mlm, ktora z firm zabezpiecza w pelni system szkoleniowy? Chyba jest takich bardzo malo. Mysle o profesjonalnym systemie szkoleniowym. Amerykanski styl? on sie sprawdza i to ma znaczenie, a jaki polecisz rosyjski? Oczywiscie w reklamie jest troche przesady, ja tez moge sie uwazac za ucznie Roberta Kiyosaki bo bywalem na jego wykladach. Odpowiedz Link
kuc_szetlandzki Re: Znacie go? 18.08.06, 10:06 "... styl szkoleń amerykański niestety,w Polsce ma lichy wydżwięk." - detalicznie o to mi chodziło. Nie mam zamiaru nikogo epatować gdzież to nie byłem i co lub kogo widziałem. Uważam, że nie da sie przeflancować amerykańskiego stylu np. na nasz grunt bo tu po prostu jest nieco inna mentalność i nie mam na myśli narzekania ;) Odpowiedz Link
romek744 Re: Znacie go? 18.08.06, 10:25 Zgadza się, macie rację. Jednak ja tam wolę osobiście nie krytykować poczynań i osiągnięć ludzi, którzy własną pracą są na "wyżynach" w dziedzinie, którą się zajmują. Kiedy sam będę na "wyżynach", być może skuszę się na jakąś polemikę, ale na razie chylę czoła przed każdym człowiekiem, który siłą woli, ciężką pracą i profesjonalnym podejściem zarabia miliony dolarów. Nie ważne czy to Kiyosaki, Robbins, Dell, Gates, Trump, Kipp czy Bayri. Chylę czoła i nie polemizuję, ponieważ nie dorastam im do pięt. Troszkę pokory... romek Odpowiedz Link
justa_79 Re: Znacie go? 18.08.06, 14:34 Romek, skoro widziałeś Szubę w akcji, to może coś więcej powiesz? byłeś na takim szkoleniu, polecasz? Odpowiedz Link
romek744 Re: Znacie go? 18.08.06, 16:07 Czy polecam? Pewno Robbins jest lepszy : ) Co do Szuby, to mogę jedynie zapodać własne odczucia: z pewnością dużo się nauczył od Robbinsa i Bandlera. Ma dużą wiedzę w tym co robi, a co najważniejsze potrafi ją przekazac innym. Czyli jest dobrym szkoleniowcem motywacyjnym. Potrafi dać kopa do pracy i do stawiania sobie wyższych celów. Mogę powiedzieć tylko tyle, że obserwując branżę MLM w Polsce, chyba ani jedna firma nie dysponuje tego typu szkoleniami i fachowcami. Owszem, dużo, może zbyt dużo stawia się na szkolenia o produktach, ale sprzedaż i motywacja wciąż kuleją. Ktoś napisał wcześniej, że to system z USA i nie ma szans przyjąć się w Polsce. Cóż, ja sobie osobiście życzę, żeby w Polsce przyjął się raczej system pracy i przedsiębiorczości nie z USA, ale z Azji. Tam ludzie wiedzą czego chcą, jak i po co pracuje się w networku. MLM w Azji rozwija się najdynamiczniej w świecie. Natomiast jak to wygląda w Polsce wszyscy wiemy. Może właśnie dlatego warto coś zmienić? Może w polskich firmach brakuje tego typu szkoleń i "kopniaków" w tyłek? romek Odpowiedz Link
misia119 Re: Znacie go? 19.08.06, 14:41 Znam go, a właściwie tylko jedną jego książkę. Trzymam ją w podręcznej biblioteczce i czasem do niej wracam. Chętnie bym się wybrała do Londynu, lecz mam inne zajęcia w tym czasie:( Może doczekam chwili, gdy pojawi się w Warszawie? Napewno jest wyjątkowy i godny uwagi! Odpowiedz Link