Dodaj do ulubionych

Znacie go?

17.08.06, 14:08
www.networkmagazyn.pl/news/sierpien/news_20060809.html
Znacie go? Facet jest dobry. Niestety, na razie miałem okazję tylko zapoznać
się z książkami. Wydaje mi się, że to, że będzie w Londynie, to niezła
okazja...
romek
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Znacie go? 17.08.06, 15:04
      a wiecie coś o szkoleniach Mariusza Szuby? brał ktoś udział? wprawdzie rozbijać
      deski to ja już umiem, ale jestem ciekawa, czy czegoś nowego można się tam
      nauczyć. w końcu coś się odbywa w Sopocie, a nie tylko w stolicy.
      • kuc_szetlandzki Re: Znacie go? 17.08.06, 17:24
        * Dowiesz się, jak błyskawicznie wprowadzić się emocjonalnie i mentalnie na
        najwyższe poziomy stanów emocjonalnych;
        * Odkryjesz, czego dokładnie chcesz od życia i dlaczego;
        * Nauczysz się, jak modelować sprawdzone strategie od tych ludzi, którzy
        osiągnęli już to czego pragnęli;
        * Zaoszczędzisz miesiące lub nawet lata niepotrzebnych niepowodzeń;
        * Podejmiesz silne i trwałe decyzje, które odmienią Twoje życie;
        * Przejdziesz po ścieżce gorących węgli bosymi stopami;
        * Poznasz strukturę podejmowania silnej decyzji;
        * Rozbudzisz w sobie niesamowitą motywację i pewność siebie;
        * Nauczysz się skutecznej metody "dźwigni" (połączysz brak zmiany z bólem i
        cierpieniem, a zmianę na lepsze z przyjemnością na wszystkich możliwych poziomach);
        * Dowiesz się i poczujesz, jak działa "Piekło i niebo Dickensa" - jedna z
        najsilniejszych technik, która generuje niesamowite, długoterminowe rezultaty;
        * Spotkasz się twarzą w twarz ze samym sobą i zaczniesz działać z potężną siłą.

uwielbiam takie teksty, bez urazy ale nie można by tego skrócić jak byc pieknym,
        młodym i bogatym - bez bólu i innych pierdułek? A propos jestem gotów
        polemizować z kazdym punktem tegoz treningu z trenerem zwłaszcza ;)
        • romek744 Re: Znacie go? 17.08.06, 20:15
          No to jedź tam i podyskutuj. Ileż to trzeba? Szubę widziałem już w akcji,
          chętnie zobaczę i Ciebie : )
          A na marginesie: ja się wolę wypowiadać i chwalić bądź krytykować cokolwiek,
          dopiero wtedy, jeśli to "powącham", "dotknę" i "poliżę"... Ty to byś chyba
          zrobił karierę w IPNie. Najpierw postawić zarzuty, a potem zbadać akta. : )
          romek
          • kuc_szetlandzki Re: Znacie go? 17.08.06, 21:22
            Hmm, pozwolę sobie przypomnieć, że chętnie będę polemizował punkt po punkcie a
            to nie są zarzuty tylko hmm, "prowokacja"? jeśli juz jesteśmy w temacie ipeenu
            ;) A propos doznań organoleptycznych - mam to za sobą :)
            • romek744 Re: Znacie go? 18.08.06, 00:05
              ok, ale w jakim celu taka prowokacja? Albo gość jest dobry, albo nie. Po co się
              rozdrabniać na punkty? Akurat w przypadku szkoleniowców jest tak, że pisać to
              mogą wszystko, ale to nie znaczy o niczym. Ważne jaką mają wiedzę i
              umiejętności, co potrafią zrobić, i co z tego mogą mieć ludzie. Polemika nad
              punktami nic tutaj nie przyniesie nowego raczej... Ale cóż, kiedy chcesz
              polemizować z Robbinsem czy nawet z jego punktami - życzę powodzenia.
              romek
              • nathi Re: Znacie go? 18.08.06, 08:49
                kuc ma trochę racji.To styl szkoleń amerykański niestety,w Polsce ma lichy
                wydżwięk.
                • jkw2 Re: Znacie go? 18.08.06, 09:46
                  Nie ma co krytykowac tacy ludzie sa bardzo potrzebni.
                  Zadam proste pytanie do pracujacych w mlm, ktora z firm zabezpiecza w pelni system szkoleniowy?
                  Chyba jest takich bardzo malo. Mysle o profesjonalnym systemie szkoleniowym.
                  Amerykanski styl? on sie sprawdza i to ma znaczenie, a jaki polecisz rosyjski?
                  Oczywiscie w reklamie jest troche przesady, ja tez moge sie uwazac za ucznie Roberta Kiyosaki bo bywalem na jego wykladach.
                  • kuc_szetlandzki Re: Znacie go? 18.08.06, 10:06
                    "... styl szkoleń amerykański niestety,w Polsce ma lichy
                    wydżwięk." - detalicznie o to mi chodziło. Nie mam zamiaru nikogo epatować
                    gdzież to nie byłem i co lub kogo widziałem. Uważam, że nie da sie przeflancować
                    amerykańskiego stylu np. na nasz grunt bo tu po prostu jest nieco inna
                    mentalność i nie mam na myśli narzekania ;)
                  • romek744 Re: Znacie go? 18.08.06, 10:25
                    Zgadza się, macie rację. Jednak ja tam wolę osobiście nie krytykować poczynań i
                    osiągnięć ludzi, którzy własną pracą są na "wyżynach" w dziedzinie, którą się
                    zajmują. Kiedy sam będę na "wyżynach", być może skuszę się na jakąś polemikę,
                    ale na razie chylę czoła przed każdym człowiekiem, który siłą woli, ciężką
                    pracą i profesjonalnym podejściem zarabia miliony dolarów. Nie ważne czy to
                    Kiyosaki, Robbins, Dell, Gates, Trump, Kipp czy Bayri. Chylę czoła i nie
                    polemizuję, ponieważ nie dorastam im do pięt. Troszkę pokory...
                    romek
          • justa_79 Re: Znacie go? 18.08.06, 14:34
            Romek, skoro widziałeś Szubę w akcji, to może coś więcej powiesz? byłeś na
            takim szkoleniu, polecasz?
            • romek744 Re: Znacie go? 18.08.06, 16:07
              Czy polecam? Pewno Robbins jest lepszy : )
              Co do Szuby, to mogę jedynie zapodać własne odczucia:
              z pewnością dużo się nauczył od Robbinsa i Bandlera. Ma dużą wiedzę w tym co
              robi, a co najważniejsze potrafi ją przekazac innym. Czyli jest dobrym
              szkoleniowcem motywacyjnym. Potrafi dać kopa do pracy i do stawiania sobie
              wyższych celów. Mogę powiedzieć tylko tyle, że obserwując branżę MLM w Polsce,
              chyba ani jedna firma nie dysponuje tego typu szkoleniami i fachowcami. Owszem,
              dużo, może zbyt dużo stawia się na szkolenia o produktach, ale sprzedaż i
              motywacja wciąż kuleją. Ktoś napisał wcześniej, że to system z USA i nie ma
              szans przyjąć się w Polsce. Cóż, ja sobie osobiście życzę, żeby w Polsce
              przyjął się raczej system pracy i przedsiębiorczości nie z USA, ale z Azji. Tam
              ludzie wiedzą czego chcą, jak i po co pracuje się w networku. MLM w Azji
              rozwija się najdynamiczniej w świecie. Natomiast jak to wygląda w Polsce
              wszyscy wiemy. Może właśnie dlatego warto coś zmienić? Może w polskich firmach
              brakuje tego typu szkoleń i "kopniaków" w tyłek?
              romek
              • misia119 Re: Znacie go? 19.08.06, 14:41
                Znam go, a właściwie tylko jedną jego książkę. Trzymam ją w podręcznej
                biblioteczce i czasem do niej wracam. Chętnie bym się wybrała do Londynu, lecz
                mam inne zajęcia w tym czasie:( Może doczekam chwili, gdy pojawi się w
                Warszawie? Napewno jest wyjątkowy i godny uwagi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka