a2-a 08.01.19, 07:55 Dobra nowina na dziś: youtu.be/W33FY0lgoF4 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tade-k53 Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 08.01.19, 10:52 "Zobaczyłam znowu nowy i dziwny Kościół, który oni próbowali zbudować. Nie było w nim nic świętego... Ludzie miesili chleb w krypcie poniżej... ale on nie podnosił się, ani oni nie otrzymywali Ciała Naszego Pana, ale tylko chleb. Ci, którzy byli w błędzie przez nich niezawinionym i którzy pobożnie i płomiennie pragnęli Ciała Jezusa otrzymywali pocieszenie duchowe, ale nie działo się to przez przyjmowanie Komunii. Wtedy mój Przewodnik (Jezus) powiedział: TO JEST BABEL". Anna Katarzyna Emmerich Odpowiedz Link
a2-a Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 08.01.19, 22:51 Panie Tadeuszu, wszelkie poczynania, nawet najstaranniejsze, są daremne bez pomocy Bożej. Tak również jest, gdy ktoś chce budować, bez posłuszeństwa Papieżowi... Odpowiedz Link
tade-k53 Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 08.01.19, 23:20 Wierzę tylko w prawdy objawione przez Boga. Ostatnim katolickim papieżem był Pius XII. Odpowiedz Link
a2-a Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 08.01.19, 23:26 tade-k53 napisał: > Ostatnim katolickim papieżem był Pi > us XII. A co jeśli to szatan tak Panu podpowiada??? Dużo Pan tu pisze o szatanie, Panie Tadeuszu. Odpowiedz Link
tade-k53 Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 08.01.19, 23:27 Odróżniam Boga od diabła, bo poznałem nieomylne Magisterium Kościoła. Odpowiedz Link
a2-a Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 08.01.19, 23:47 tade-k53 napisał: > Odróżniam Boga od diabła, bo poznałem nieomylne Magisterium Kościoła. Nieomylne Magisterium Kościoła twierdzi zupełnie coś innego niż Pan, w kwestii katolickich Papieży, Panie Tadeuszu. Odpowiedz Link
tade-k53 Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 09.01.19, 11:32 a2-a napisał: > Nieomylne Magisterium Kościoła twierdzi zupełnie coś innego niż Pan, w kwestii > katolickich Papieży, Panie Tadeuszu. > Proszę podać jakie Magisterium. Odpowiedz Link
a2-a Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 09.01.19, 12:10 tade-k53 napisał: > a2-a napisał: > > > Nieomylne Magisterium Kościoła twierdzi zupełnie coś innego niż Pan, w kw > estii > > katolickich Papieży, Panie Tadeuszu. > > > Proszę podać jakie Magisterium. Magisterium Kościoła, które nie myli się w sprawie kanonizacji... Odpowiedz Link
tade-k53 Re: Wy dajcie im jeść (Mk 6, 37) 09.01.19, 14:06 Polecam encykliki potępiające Sobór Watykański II: Ecclesiam a Jesus Chriso Humani generis Inscrutabili Dei consilio Humanum genus Qui pluribus Pascendi dominici gregis Mistici Corporis Christi Mortalium animos Quas primas Libertas Immortale Dei Syllabus błędów Quanta cura Mirari Vos Posoborowa Wielka Nierządnica pobudza Boga do gniewu! Odpowiedz Link