Dodaj do ulubionych

Jak otworzyć serce na miłość Bożą

15.02.19, 07:43
Dzisiejsza dobra nowina pokazuje, że Pan Jezus może uwolnić serce człowieka od tego wszystkiego, co nie pozwala otworzyć się i radować się miłość Bożą: youtu.be/XCBl-0aLQPU
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 15.02.19, 10:07
      Dlatego, że "kogo bóg miłuje, tego karze". Nie wiesz? To teraz już wiesz.
      • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 15.02.19, 10:13
        "Jezus chce miłym uśmiechem
        ozdobić moją twarz.
        Czuwa przy pracy, zabawie,
        nade mną jego straż".
        Całą tę niebiańską "straż" należy posłać do diabła, skoro miliony dzieci dziennie ginie tragicznie,są mordowane , rozszarpywane przez zwierzęta, umierają z powodu nieuleczalnych chorób , oraz umierają z głodu.Anioł stróż, to największa "ściema". Otworzyć serce może Watykan. Przepraszam.Oni nie mają serca.
      • a2-a Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 15.02.19, 11:36
        Anioły nam tego zazdroszczą, bo nie mają takiej możliwości aby ofiarować swoje cierpienie dla Boga - one po prostu nie mają ciała... ale za to mogą zaprowadzić do Pana Jezusa aby wlał radość w umęczone serce człowieka.
        • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 15.02.19, 13:05
          a2-a napisał:

> Anioły nam tego zazdroszczą,

Skąd wiesz?

> bo nie mają takiej możliwości aby ofiarować swoje
          > cierpienie dla Boga - one po prostu nie mają ciała...

Nie mają ciała? A ci, którzy wyprowadzili z miasta przed zniszczeniem Lota z rodziną. Nie mieli ciał?
          A ci, którzy zstępowali z nieba i zapładniali "córki ziemskie".Czym?Cudem?

>ale za to mogą zaprowadzi
          > ć do Pana Jezusa aby wlał radość w umęczone serce człowieka.
          >
          No to niech ciebie prowadzą.Zapomniałeś, że aniołowie słuchają tylko nakazów Boga. Kto ci tyle pierdoł pod czaszkę wcisnął.
          • a2-a Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 00:58
            pocoo napisała:

> Zapomniałeś, że aniołowie słuchają tylko nakazów Boga...

Nie zapomniałem tego, bo przecież Bóg ma większą miłość do ludzi, niż ludzie do Boga.
            • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 12:33
              a2-a napisał:

> Nie zapomniałem tego, bo przecież Bóg ma większą miłość do ludzi, niż ludzie do
              > Boga.
              > Podaj werset, że bóg kocha anioły.
    • kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 15.02.19, 13:47

" za to mogą zaprowadzić do Pana Jezusa aby wlał radość w umęczone serce człowieka." - a2-a

Ale to dopiero od 325 r.
      Sobór nicejski w 325 r. w wyniku glosowania na nim biskupów (udział brało w glosowaniu 250 biskupów,
      za uznaniem Jezusa za Boga głosowało 248) nadano jakby certyfikat, dyplom, upoważnienie, Jezusowi,
      że może być Bogiem. Ogłoszono cytuję - "Syn Boga został zrodzony, a nie stworzony, współistotny Ojcu
      czyli, że Bóg Syn jest tak samo Bogiem, jak Bóg Ojciec i że Bóg jest jeden, ale w różnych Osobach".
      Od tego momentu ogłoszenia decyzji tego soboru, Jezus jest Bogiem dyplomowanym.
      Być może przed tym uważano Jezusa za bóstwo niższej klasy. Tego już nie wiem.
      Islamiści uznają Jana Chrzciciela i Jezusa tylko za proroków. Grób Jana Chrzciciel jest w meczecie
      i ten grób osobiście w meczecie odwiedził papież JPII i modlił się przed tym grobem.
      • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 12:35
        kociak40 napisał:

>...grób Jana Chrzciciela jest w meczecie
        > i ten grób osobiście w meczecie odwiedził papież JPII i modlił się przed tym gr
        > obem.
        >
        Zapewne do Allaha.

• kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 13:45

"Zapewne do Allaha. " - pocoo

Oczywiście, modlitwy pod inne adresy z meczetu nie wychodzą. JPII to dobrze wiedział.
          Musiał nasz ukochany papież, przed wejściem do meczetu, zdjąć swoje buciki i "pomaszerować"
          do grobu Chrzciciela w samych skarpetkach. Co ciekawe, w meczecie było w tym czasie dużo wiernych,
          i nikt na naszego ukochanego papieża nie zwracał najmniejszej uwagi.
          • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 17:51
            kociak40 napisał:

> Musiał nasz ukochany papież, przed wejściem do meczetu, zdjąć swoje buciki i "p
            > omaszerować"
            > do grobu Chrzciciela w samych skarpetkach. Co ciekawe, w meczecie było w tym cz
            > asie dużo wiernych,
            > i nikt na naszego ukochanego papieża nie zwracał najmniejszej uwagi.

I nikt mu tych białych bucików nie "zajumał ".W innym przypadku mogliby powiedzieć, że Wojtyłę Allah w skarpetach puścił.Byłby to miód na serce Franciszka.
            • kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 18:56

W meczecie wszyscy są równi. Jest co prawda, podział na kobiety i mężczyzn ale nie ma wydzielonego
              miejsca, w jakimś wyszczególnionym tak jak w KK. W KK ci brzuchaci o spasionych pyskach hierarchowie,
              mają uprzywilejowane miejsce na przodzie oddzielone od wiernych. W meczecie tego nie ma, nawet wezyr
              jak przyjdzie później musi zając miejsce na końcu razem z wiernymi. W meczecie nie ma żadnego podziału, na dostojnych, bardziej dostojnych, mniej dostojnych itd. Wszyscy są równi. Mnie się to bardzo podoba.
    • kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 15.02.19, 13:59

"Anioły nam tego zazdroszczą, bo nie mają takiej możliwości aby ofiarować swoje cierpienie dla Boga " - a2-a

Przez te anioły powstał u mnie pewien problem już jak byłem praktykującym katolikiem.
      Jak to możliwe, że Bóg wszechwiedzący i wszechmocny, znający całą przeszłość i przyszłość,
      nagle dostaje jakiegoś "zaciemnienia" i nie wie, nawet nie przypuszcza, że anioły zbuntują się
      przeciwko Niemu. Już jako licealista, aby zachować Wielkość Boga, musiałem puścić w "trąbę"
      te wszystkie anioły. Przestałem w nie wierzyć i to już na stałe.
      Tobie jak widzę, te "zaciemnienie" Boga jakoś nie przeszkadza, wybrałeś "ślepą wiarę" Kościoła
      niż własną samodzielną logikę.
      • a2-a Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 01:10
        kociak40 napisał:

> Tobie jak widzę, te "zaciemnienie" Boga jakoś nie przeszkadza...

Nie widzę sensu, aby Panu tej kwestii wyjaśniać, bo najlepiej jest samemu dochodzić do prawdy.
        Zapewne też Pan nie wie, że Bóg stworzył ludzi po to, żeby miał przed kim pochwalić się swoim Synem.
        • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 09:04
          a2-a napisał:

> Nie widzę sensu, aby Panu tej kwestii wyjaśniać...

Wolną wolą tego nie wytłumaczysz.W niebie było tylko dobro i tylko Bóg Stwórca wiedział, czym jest zło.

> bo najlepiej jest samemu dochdzić do prawdy.

Religijnej? A to ci dopiero. Każdy kto zna inną prawdę niż my, jest heretykiem.Na stos z nim.

>... Bóg stworzył ludzi po to, żeby miał przed kim pochwalić się swoim Synem.
          >
          A to ci mądrość, iście salomonowa.

• kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 10:50

"Nie widzę sensu, aby Panu tej kwestii wyjaśniać" - a2-a

A co Ty możesz wyjaśnić?

"Bóg stworzył ludzi po to, żeby miał przed kim pochwalić się swoim Synem." - a2-a

Dlatego, i człowiek stworzył sobie Boga, aby mógł się Jemu pochwalić swoim potomstwem.
        • kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 22:37

do a2-a

Twój "przeciwnik" religijny tade-k53 na postawione mu pytanie przeze mnie. o czas powstania człowieka
          i istnienie Wszechświata odpowiedział - "że stworzenie człowieka i istnienie wszechświat jest od 6018 lat."
          To ścisły cytat jego wypowiedzi. A jakie jest twoja odpowiedz na to moje pytanie?
          Jesteś adminem forum i powinieneś śmiało głosić to co uważasz za prawdę. Doczekam się twojej odpowiedzi?
          • a2-a Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 22:49
            Nie ze wszystkim się nie zgadzam z panem Tadeuszem.
            Myślę, że pan Tadeusz opiera się tu na pewnym proroctwie (teraz sobie nie przypomnę o jakie chodzi), które może być prawdziwe.
            • kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 17.02.19, 11:41

Nie odpowiedziałeś na postawione pytanie.
              Mnie chodzi abyś odpowiedział bez kręcenia. Jaki według ciebie jest czas powstania
              człowieka i wszechświata? tade-k53 jednak dał swoją odpowiedz, a Ty nie możesz dać?.
              • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 17.02.19, 11:52
                kociak40 napisał:

> tade-k53 jednak dał swoją odpowiedz, a Ty nie możesz
                > dać?.
                >
                Myślisz, ze to tak łatwo dać odpowiedź iście salomonową.Jeżeli da odpowiedź zbliżoną do Tadka, to się ośmieszy.Jeżeli inną, to może być wbrew nauce Kościoła.No to jak to jest?
                Zacytuję klasykę;"taki mądry, a taki głupi".
                • kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 17.02.19, 15:37

"Myślisz, ze to tak łatwo dać odpowiedź iście salomonową.Jeżeli da odpowiedź zbliżoną do Tadka, to się ośmieszy.Jeżeli inną, to może być wbrew nauce Kościoła.No to jak to jest?" - pocoo

Wiem dobrze o tym i dlatego zadałem takie pytanie. Tade-k-53 nie boi się śmieszności, ma swój poziom
                  intelektu, z którego już nie można spaść. Tak samo jak a2-a tylko ten jest trochę ostrożniejszy.
    • makurokurosek Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 10:24
      Aby otworzyć serce na miłość Boga, musisz najpierw otworzyć się na miłość i cierpienie innych ludzi współodczuwać ich ból. Zgodnie ze słowami Chrystusa Bóg jest w każdym z nas, trudno więc mówić o otwarciu się na Boga gdy jest się pełnym nienawiści, a ludzi traktuje się przedmiotowo. Zastanów się czy skoro popierasz reżim który w imię "obrony życia poczętego" morduje kobiet i dzieci, to czy jesteś otwarty na Boga znajdującego się w tych zamordowanych kobietach. Czy ktoś kto tłumaczy mordy i pedofilię choćby był w szatach papieskich jest otwarty na Boga
      • pocoo Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 16.02.19, 12:31
        Myślenia od katolika nie wymagaj.Empatii nie oczekuj. Zawsze katolik ma w jednej ręce krucyfiks, a w drugiej sztylet. Na cZole ma wyryte przez boga - HIPOKRYTA.
        • kociak40 Re: Jak otworzyć serce na miłość Bożą 17.02.19, 16:42

"Myślenia od katolika nie wymagaj." - pocoo

Nawet Boga na to nie stać, żeby wszystkim zapłacił, którzy mówią "Bóg zapłać".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka