Dodaj do ulubionych

udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico

19.03.11, 16:26
Witam, może ktoś wie czy w polisie grupowej Amplico jest udar niedokrwienny mózgu? Przytrafił mi się w styczniu, mam kłopoty z mową, jestem po szpitalu na L4, bez pieniędzy na szybkie leczenie.... Mam ww polisę z firmy, ale nie wiem jak to ugryść i czy wogóle jest sens. Pomóżcie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • ama_a Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 07.07.11, 22:23
      nikt się nie odezwał na moje pytanie.... Ale powiem Wam jak to jest, bo otrzymałam już odszkodowanie. Udar niedokrwienny mózgu jest w polisie jako tzw ciężkie zachorowanie. U nas we firmie polisa zakłada, w przypadku ciężkiego zachorowania, odszkodowanie w wysokości 5,4-krotność miesięcznych zarobków brutto. I tak tez zostało wypłacone mi odszkodowanie. W szpitalu miałam wszystkie badania /rezonans, tomograf 2x, eeg, video eeg, echo serca, przezprzełykowe badanie serca, doppler naczyń szyjnych i mózgowych/ + na własną rękę zrobiłam badania hematologiczne pod kątem trombofillii (termin na nfz nie dostępny w tym roku). Wszystkie dokumenty z ww badań + wypisy ze szpitala im przekazałam. Dowiadywałam się i w przypadku niepełnych badań, kierują na badania sami i za nie płacą. Może komuś pomogłam. Pozdrawiam
      • 5izabela20 Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 06.02.12, 15:16
        Witam Cię, Ama_a. Mam podobny problem. Posiadam ubezpieczenie NNW w PZU. Przeszłam udar niedokrwienny, ma bliznę na mózgu wielkości 3mm. Od tego - ciągłe zaburzenia pamięc i, ( któa wcześniej była fantastyczna), jak widzisz literówki, ( kłopoty z motoryką), gubię się w mieście w znanych miejscach. PZU przyjęło zgłoszenie szkody, lecz, ponieważ jestem ubezpieczona zaledwie od sierpnia zeszłego roku, argumentują, że muszę dostarczyć dowód, że szkoda zaszła już w moencie, kiedy było ubezpieczenie. Jak to udowodnić? Zaznaczam, że leczenia ani 1 pomocy właściwie nie było, bo dopiero, gdy na poważnie zaczęły rozwijać się stany zab pamięci, domyśliłam się, że mogłam mieć udar i badanie RM głowy to wtykazało. Jak teraz udowodnić, że udar miał miejsce po sierpniu, czyli.... już w okresie ubezpieczenia? Pozdrawiam, pomóz, jeśli coś wiesz!
        • agata1234aaa Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 29.03.12, 13:03
          FUNDACJA POMOCY OFIAROM WYPADKÓW KOMUNIKACYJNYCH

FUNDACJA OFERUJE BEZPŁATNĄ POMOC OSOBOM POSZKODOWANYM W WYPADKACH KOMUNIKACYJNYCH I ICH RODZINOM, GŁÓWNIE W ZAKRESIE:
           POMOCY PRAWNEJ
           FIZYKOTERAPII
           PSYCHOTERAPII
          Udzielamy porad, pomagamy podjąć decyzję i załatwić formalności powypadkowe.
          Jeżeli potrzebują Państwo pomocy lub znają osoby, które takiej pomocy po wypadku potrzebują prosimy o kontakt do Fundacji.
          Tel.: 58 520 43 86

www.facebook.com/pages/Fundacja-Pomoc-Ofiarom-Wypadk%C3%B3w-Komunikacyjnych/348563921842360
        • benjaminblimchen Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 29.03.12, 19:35
          > PZU przyjęło zg
          > łoszenie szkody, lecz, ponieważ jestem ubezpieczona zaledwie od sierpnia zeszłe
          > go roku, argumentują, że muszę dostarczyć dowód, że szkoda zaszła już w moencie
          > , kiedy było ubezpieczenie. Jak to udowodnić? Zaznaczam, że leczenia ani 1 pomo
          > cy właściwie nie było, bo dopiero, gdy na poważnie zaczęły rozwijać się stany z
          > ab pamięci, domyśliłam się, że mogłam mieć udar i badanie RM głowy to wtykazało
          > . Jak teraz udowodnić, że udar miał miejsce po sierpniu, czyli.... już w okresi
          > e ubezpieczenia? Pozdrawiam, pomóz, jeśli coś wiesz!

Mi się wydaję, że dobra komisja lekarska mogłaby to stwierdzić w sposób dość jednoznaczny, kiedy miał miejsce udar. Jeśli potrzebuje Pani pomocy prawnej służę - tel. 531 29 19 18
        • ama_a Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 16.04.12, 15:45
          Szczerze mówiąc nie wiem jak to jest w PZU. Myśle jednak ze w badaniu RM da się ustalić czy ten udar przeszlas przed sierpniem czy już po. Moim zdaniem (lekarzem nie jestem) jeśli zaburzenia wystąpiły po sierpniu, to zapewne w skutek dopiero co przebytego udaru. Tak było w moim przypadku. Po udarze pojawiła się afazja ruchowa i zaburzeńia pamięci chwilowej. Dobry neurolog napewno to ustali. Ubezpieczalnie niestety robią wszystko by nie wypłacać.... Pisz do nich odwołania, dolacz zaświadczenie o stanie zdrowia od lekarza neurologa.
          Jeśli mogłabym jakoś pomoc, pisz. Pozdrawiam
          • 5izabela20 Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 16.04.12, 15:50
            Witam ponownie :). Pisałam już odwołanie , kolejna odmowa. Podejrzewam, że chodzi tak naprawdę o wysokość składki, która jest zbyt mała , by Ubezpieczyciel interesował się odszkodowaniem. Niestety, nie stać mnie na większą. Bez badania MR też jest jasne, że udar miał miejsce po sierpniu, to wynika dość jasno z objawów. Gdyby w PZU mieli choć odrobinę dobrej woli, to zwołali by Komisję lekarską, mają przecież lekarzy. Nawet ich o to prosiłam; bez skutku. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź :)
            • ama_a Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 16.04.12, 16:35
              Jeśli polisa obejmuje udar mózgu to wysokość składki nie ma nic do rzeczy. Jest jedynie powiązana z wysokością sumy ubezpieczenia. Oni po prostu liczą na to ze odpuscisz. Czy masz jakieś dokumenty potwierdzające daty objawów? Pisz do nich z wezwaniem do wypłaty należnego odszkodowania, powołaj się na warunki polisy. Konicznie napisz ze w przypadku kolejnej odmowy i braku jakichkolwiek działań mających na celu rozstrzygnięcie, kiedy nastąpił udar, skierujesz sprawę na drogę sądowa.
              • 5izabela20 Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 16.04.12, 17:58
                To jest akurat skomplikowane. Plisa NNW nie obejmuje krwawienia śródczaszkowego, ale ja miałam udar niedokrwienny, więc nie było krwawienia, a wręcz odwrotnie - niedokrwienie! Oni nazywają to stanem chorobowym, a nei wypadkiem, ja jednak uważam, że samo nadciśnienie chwiejne ( stwierdzone u mnie, są na to papiery), jest chorobą, ale udar od zawsze nazywa się epizodem, czyli stanem nagłym, a zatem : wypdkiem. Uczulam na róznicę miedzy udarem krwtocznym a niedokrwiennym : u. krwotoczny to inaczej wylew, i to jest wykluczone z odszkodowania. Ale u. niedokrwwienny, wręcz przeciwnie, oznacza zamknięćie się jakiegoś małego naczynia tak, że krew właśnie nie dopływa. Skierować sprawwę do Sąu można, ale jeżeli przegram, to pokryje za mnie koszty postępowania?> Nie stać mnie na to...
                • ama_a Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 16.04.12, 19:57
                  Na samym początku tego wątku, który zreszta ja zalozylam, pisałam o tym ze przeszłam udar niedokrwienny.... Znam różnicę pomiędzy niedokrwiennym a wylewem. Moja polisa obejmuje oba rodzaje. Ja nie mialam zadnych schorzen, mogacych spowodowac udar. Myśle ze PZU uznało ze skoro masz problemy z nadcisnieniem to jest to wynik choroby, a nie nagły wypadek. Nadciśnienie nie powstaje w ciagu krótkiego czasu, moze uznali ze powstało przed objęciem ubezpieczeniem? Wydaje mi się ze raczej będzie Ci cieżko coś wywalczyć od nich. Faktycznie w przypadku przegranego procesu koszty są po Twojej stronie. Mimo wszystko życzę powodzenia i dużo zdrowia. Ama
                  • 5izabela20 Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 16.04.12, 20:07
                    Rozumiem , Ama, tylko, że ja zwróciłam się do Nich o odszkodowanie za udar, a nie za nadciśnienie. ZApytałam Ich: "czym w takim razie różni się chory na nadciśnienie, który rzeszedł udar, od drugiego chorego na nadciśnienie, któy go nie miał" Wniosek byłby taki, że jeden z nich nie jest chory....

A tymczasem chorzy są obaj, tylko jeden z nich w związzku z chorobą przeszedł wypadek....dla mnie ta zależność tak wygląda...
        • litinia Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 27.04.12, 00:09
          Witam.
          Jestem logopedą, kończę studia magisterskie na Uniwersytecie Warszawskim.
          Poszukuję osób po udarze mózgu, po urazach czaszki lub wypadkach komunikacyjnych, które spowodowały AFAZJĘ; zaburzenia pamięci, problemy z mową i rozumieniem.
          Oferuję terapię logopedyczną, z dojazdem do pacjenta. W zamian oczekuję zezwolenia na umieszczenie opisu rehabilitacji w mojej pracy magisterskiej.

Mieszkam w Warszawie.
          Proszę o kontakt osoby zainteresowane lub ich rodziny.

Hanna, tel. 504-893-851
          • ewa_1230 Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 08.11.12, 15:47
            Mój przyjaciel 18.05.2012 miał operacje usunięcia tętniaka po której doznał udaru mózgu i afazji. Ma 46 lat mieszka w warszawie na Mokotowie. Proszę o kontakt, jesteśmy zainteresowani ofertą.
            • kancelaria-lexton Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 08.11.12, 23:40
              Pani Ewa_1230 - proszę napisać na adres : kancelaria.lekston@gmail.com
              • kancelaria-lexton Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 08.11.12, 23:42
                ODSZKODOWANIA za błędy medyczne - krótki
                termin,skuteczność sięgająca 100 proc.

Występujemy przeciwko Skarbowi Państwa w związku z Amber Gold i wszędzie tam gdzie zawiniło Państwo : taki proces wbrew pozorom jest łatwiejszy niż kłamliwie przekonją rządowi 'agenci' - ale taka ich niesmaczna rola .

Pozwy o odszkodowanie oraz zadośćuczynienie.
                Podstawa prawna - art. 417 i 417(2) Kodeksu cywilnego i dalsze .

WAŻNE - pozew p-ko Skarbowi Państwa nie ma ŻADNEGO związku z sytuacją Amber Gold i p.Plichty , ŻADNEGO związku z wynikiem pozwu!

JEŻELI PRAWNIK MÓWI PAŃSTWU ŻE NALEŻY POCZKAĆ ZA UPADŁOŚCIĄ AMBER I INNYCH SPÓŁEK PLICHTÓW BY DOPIERO WTEDY WYSTĄPIĆ Z POZWEM - NIECH
                ZAPRZESTANIE PRACY W ZAWODZIE ZAMIAST WYGADYWAĆ BREDNIE . CHYBA ŻE MÓWI TAK ZA PIENIĄDZE PLICHTÓW !

C A Ł Y K R A J

Kancelaria Lexton
                Lexton Law Office
                Adrian Lekston
            • odszkodowanialublin Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 12.01.13, 16:56
              zapraszam na strone www.odszkodowania24h.com.pl
              kontakt telefoniczny 530 022 678
              Prowadziliśmy sporo spraw o błędy lekarskie itp.
              Proszę o kontakt, czynne 24h/7
    • kaczka1991 Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 22.01.13, 15:27
      Witam
      Jestem osobą , która pracuje w Kancelarii Odszkodowawczej i pomogamy ludziom uzyskać odszkodowanie, jeżeli będzie Pani zainteresowana pomocą w uzyskaniu odszkodowania proszę o kontakt, a wtedy porozmawiam i wszystko wytłumacze podaje tel725444305
    • campter Re: udar mózgu a ubezp. grupowe w Amplico 24.01.13, 18:05
      Proszę o kontakt mail: t.mazurek@campter24.pl, mobil: 785 770 350

ama_a napisała:

> Witam, może ktoś wie czy w polisie grupowej Amplico jest udar niedokrwienny móz
      > gu? Przytrafił mi się w styczniu, mam kłopoty z mową, jestem po szpitalu na L4,
      > bez pieniędzy na szybkie leczenie.... Mam ww polisę z firmy, ale nie wiem jak
      > to ugryść i czy wogóle jest sens. Pomóżcie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka