Dodaj do ulubionych

Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze

28.07.11, 15:05
Zakładam wątek dotyczący kancelarii prawnych/firm odszkodowawczych.
Proszę o opinie Klientów oraz Pracowników na temat ich funkcjonowania, skuteczności, warunków pracy.
Mam nadzieję, że będzie to rzeczowa dyskusja bez opluwania się nawzajem.
Obserwuj wątek
    • bragi87 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 12.11.11, 00:33
      Odważny wątek :)

Pracuję dla Euco. Od kilku lat. Czy jestem zadowolony? Pieruńsko. Mili ludzie, super atmosfera. Fajne imprezy. Wyjazdy (na marginesie polecam film "wyjazd integracyjny" ;) ).

Branża jako taka nie jest łatwa. Na szczęście większość wypadków to "drobne" stłuczki. Zazwyczaj ludzie już sami dzwonią i szukają pomocy. Świadomość społeczeństwa rośnie. Ale po ciężkim wypadku...zawsze mam 2-3 dni wolnego. Nie raz wychodząc od klienta człowiek ma łzy w oczach.

Zawód który uczy pokory. I coś na co zwrócił mi uwagę mój znajomy - jeżdżę wolniej, spokojniej, bezpiecznie.

Gratuluję pomysłu na wątek ale obawiam się że i tak skończy się "ci są be a ci cacy".

pzdr
      Bragi
      • amazon3200 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 11.01.14, 22:04
        Jasne, jasne. Pracuje się w Euco to się poleca, bo to wszystko kaska.
      • amazon3200 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 11.01.14, 22:22
        W zakładach pogrzebowych też jest Pieruńsko. Mili ludzie, super atmosfera.
        Ten cały blog to jedna wielka reklama. A w reklamy nie należy wierzyć, bo chwali każdy siebie, żeby zdobyć klientów. Prawda i rzeczywistość jest taka, że kancelarie odszkodowawcze najczęściej prowadzi np. Pan Rysiek lub Zbyszek bez wykształcenia prawniczego. Może to być nawet mechanik samochodowy co ma lawetę i sam wozi po wypadkach a potem wciska ulotkę. Ludziom z rodzin poszkodowanych co są świeżo po wypadku i w szoku podsuwa się umowy i długopis. Potem za ciężkie pieniądze (25%-60% z uzyskanego odszkodowania to kosmiczne sumy), na ogół przy wykorzystaniu współpracującego prawnika, robi się to co zrobiła by większość dobrych kancelarii adwokackich lub radcowskich za średnio 5%. Bo przecież taki Pan Rysiek nie występuje w sądzie bo nie może. Musi tam być prawnik. Prawnicy nie mogą się reklamować, ani wcisnąć ulotki bo mają zakaz reklamy. Więc przeciętny Kowalski myśli, że faktycznie ta firma X z ulotki jest pewnie najlepsza, bo inni nie przyszli. I w taki sposób w tym kraju ludzie nie dostają odszkodowań wogóle lub znacznie zaniżone, stąd powszechnie jest wiadome, że odszkodowania przyznawane są niskie. Potem znowu jak coś źle to wina prawników przecież i koło się zamyka. Większość firm odszkodowawczych nie ma nawet ubezpieczenia OC swojej działalności, więc jak coś schrzanią to pokrzywdzony może zostać z niczym. TO CAŁA PRAWDA O KANCELARIACH ODSZKODOWAWCZYCH. I niech nie pyszczą tu zaraz sługusy tych firm, że to nie prawda, bo patrzeć nie idzie. Żałosny jest pęd na kasę.
        • doplatazoc0 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 26.10.15, 09:50
          Ubezpieczyciele w większości przypadków zaniżają odszkodowania. Można bezpłatnie sprawdzić czy tak jest w Twoim przypadku wysyłając jedynie kosztorys naprawy na adres szkody@crashplus.pl. W ciagu kilku dni rzeczoznawcy sprawdzą czy przysługuje
          dopłata i jeśli tak firma wypłaci pieniądze, a sama będzie ubiegać się o zwrot na drodze sądowej. Weryfikacja szkód zaistniałych w ciągu ostatnich 3 lat! Więcej informacji na stronie crashplus.pl lub pod numerem 733 797 606.

• matt-288 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 15.01.12, 23:03
      Ja skorzystałem z EXTER-ODSZKODOWANIA. Pełen profesjonalizm, a stosunek ceny do jakości niespotykany (tzw wiodące frmy kroją za nic). Kolesie robią swoje, informują co nowego w sprawie i z tego co wiem od początku konsultują sprawe z kancelarią prawną. 10/10
    • universe2mb Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 19.01.12, 17:16
      Witam,
      ja reprezentuję firmę D-K-M. Dwa słowa charakterystyki:
      D-K-M Biuro Obsługi Szkód Komunikacyjnych oferuje wszechstronną pomoc w uzyskaniu odszkodowania za szkody jakie poniosły osoby poszkodowane w wypadkach. Naszą Firmę tworzą specjaliści posiadający wieloletnie doświadczenie oraz wiedzę w zakresie obowiązujących przepisów oraz likwidacji szkód ubezpieczeniowych. Dzięki zdobywanemu od 2001 r. doświadczeniu nasze działania są efektywne a jednocześnie konkurencyjne cenowo.
      Moje motto:"szanujmy się wzajemnie, nie wyłączając konkurencji".Im wyższy poziom takich dyskusji publicznych tym większe zaufanie klientów do tej branży.
      Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji i zapraszam do współpracy .
      Marek

• br.uno Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 31.01.12, 23:40
      Dwa lata temu byłem klientem Votum, uzyskali dla mnie dobre odszkodowanie, nie zawiodłem się, nie obiecywali złotych gór. Od poczatku wytłumaczyli cały proces likwidacji i uzyskiwania odszkodowania. Temat mnie zainteresował i od roku jestem ich przedstawicielem. Nie jest łatwo, dla klienta trzeba być dostępnym niemal 24h/7dni w tygodniu. Trzeba mieć cierpliwość, łatwość nawiązywania kontaktów. Jestem w strukturze, gdzie o każdej porze dnia i nocy mogę zadzwonić z zapytaniem do dyrektora. Pieniądze? Zależy od pracy, im więcej pracujesz tym więcej zarobisz. Najważniejszy jest zadowolony klient, który poleca Cię znajomym. Trzeba mieć zasady w tej branży bo czasami konkurencja nieźle oczernia. Generalnie Votum nie może sobie pozwolić na złe praktyki, jest firmą giełdową, a to do czegoś zobowiązuje, cały czas się rozwijają. Jak chcesz się zajać taką pracą to lepiej związać się z dużą i porządną firmą.
      • japanka2 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 08.01.14, 10:55
        My też kojarzymy wspomniana przez Ciebie firme Votum (SA: www.votum-sa.pl/ ) bardzo dobrze jeśli chodzi o uzyskanie odszkodowania, zwłaszcza, że tak jak piszesz nie mamią jakimis kokosami żeby zrobić z kogoś łosia, ale ostatecznie uzyskane przez nich odszkodowanie jest naprawdę satysfakcjonujące.
        No i nie trzeba ginąć samodzielnie w papierologii.
    • t.grajlich Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 28.03.12, 00:15
      Witam,
      Ja od niedawna pracuje w Kancelarii Sokrates-Odszkodowania. Ludzie i atmosfera pracy super. Prawnicy widać, ze znają się na rzeczy i podchodzą do wszystkiego profesjonalnie. Wskazuje na to liczba zadowolonych klientów i wysokość dochodzonych roszczeń. Generalnie polecam, szczególnie osobom z Łodzi i okolic.

W razie pytań można zawsze zadzwonić: 531-309-422 :)

Pozdrawiam ;]
    • jeferson258 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 21.08.12, 10:54
      Bylem klientem kancelarii Mobile Cash Kraków mobile-cash.com.pl/ i uważam że to firma godna polecenia. Działają w przejrzysty sposób, wyjaśnili mi wszystkie niejasności, byli dostępni przez cały czas likwidacji szkody, a po uzyskaniu odszkodowania wzięli umówiony % - myślę że adekwatny do wykonanej pracy. Miło mnie zaskoczyli bo miałem wcześniej wiele wątpliwości
    • vanharden Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 21.08.12, 13:08
      Witam,
      szukając po sieci trafiłem na chyba mało znanych ludzi zajmujących się odszkodowaniami. Zaskoczyła mnie jednak ich oferta (oczywiście pozytywnie). Osoba poszkodowana zyskuje, aż 85% bez dodatkowych kosztów. To naprawdę kusząca propozycja, ze względu na to, iż inne kancelarie itp. oddają poszkodowanemu 75% i często życzą sobie opłacenie VAT. Tak więc z mojej strony serdecznie zapraszam do zapoznania się z ich ofertą poprzez formularz kontaktowy:

www.odszkodowania.cdhexx.pl
    • w5a5 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 07.09.12, 00:46
      witam wszystkich serdecznie,
      Tak to prawda, fajnie że powstał taki temat. To prawda iż sporo ludzi nawzajem się obrzuca błotem.... a przecież pracujemy w jednej branży. To klienci potem po tym nas oceniaja. A jak powyżej kolega stwierdził to trudny kawałek chleba.
      Najważniejsza jest atmosfera nie tylko między firmą a klientem ale i między nami:)
      Pozdrawiam wszystkich kolegów i kolezanki:)
      Reprezentuję firmę
      www.odszkodowaniaweb.pl
      Polecamy swoje usługi:)
    • fretka147 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 23.11.12, 09:32
      Uległam wypadkowi przy pracy na terenie Holandii. W wyniku tego wypadku miałam złamaną rękę oraz skręcone kolano. Skorzystałam z usług firmy odszkodowawczej Campter. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z tą firmą. Kwota odszkodowania, które dla mnie uzyskali była dla mnie w pełni satysfakcjonująca. Otrzymałam 100% swojego odszkodowania, nie musiałam płacić prowizji. Cała sprawa trwała ok. roku, ale jest to standard w tego typu sprawach. Serdecznie polecam współpracę z tą firmą.
      • benjaminblimchen Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 23.11.12, 17:39
        > Otrzymałam 100% swojego odszkodowania, nie musiałam płacić prowizji.

ooo patrz to tak jakby Cie święty Mikołaj odwiedził już przed Bożym Narodzeniem...
      • zwierzakxxx Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 30.06.13, 21:12
        hm...czyli nadwyżkę wzięli dla siebie czy jak ?

Chyba coś musieli wziąć dla siebie.......
      • przemolkielce Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 10.10.13, 00:19
        Działają non-profit O.o ? czy poprostu odkupili szkodę?
    • odszkodowanialublin Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 12.01.13, 15:43
      To i ja zostawię tu ślad:
      www.odszkodowania24h.com.pl 530 022 678 - czyne 24h/7.

Pomagamy uzyskać wysokie odszkodowania i zadośćuczynienia oraz rentę między innymi za:
      - śmierć ojca, matki, dziecka lub innej bliskiej osoby
      - wypadki komunikacyjne (pojazd nie musi być w ruchu)
      - wypadki w gospodarstwie rolnym
      - doznany uszczerbek na zdrowiu
      - wypadki w pracy
      - wypadki w szkole
      - wypadki na chodniku, podczas wycieczki szkolnej, w sklepie, itp.
      - błędy w sztuce lekarskiej
      - ataki zwieerząt, kradzieże, pożary

Nie boimy się wyzwań, wolimy trudne sprawy niż "maluchy".

Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych lub zaliczek.
      Wstępna ocena zasadności dochodzenia roszczeń przez poszkodowaną osobę (analiza sprawy) jest również bezpłatna.

Prowadzimy sprawy o odszkodowanie, zadośćuczynienie, rentę od początku tj. od wszczęcia procedury przed Policją i Prokuraturą, poprzez likwidacje szkody przed firmą ubezpieczeniową po ukoronowanie w Sądzie oraz egzekucję.

Przyjmujemy sprawy z całej Polski. Ponadto, poszkodowany nie musi podejmować żadnego wysiłku w celu kontaktu, gdyż istnieje możliwość dojazdu do poszkodowanego.
      • linkcase Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 12.04.13, 08:47
        Zakres usług
        Dochodzimy odszkodowań od podmiotów odpowiedzialnych za powstanie szkody oraz zobowiązanych do jej naprawienia, w szczególności od zakładów ubezpieczeń.
        Eventus Dochodzenie Odszkodowań zajmuje się pomocą osobom poszkodowanym w następujących przypadkach:
        1. Szkody na osobie (urazy, uszkodzenia ciała, cierpienia psychiczne) powstałe wskutek:
        a) wypadków komunikacyjnych - jeżeli poszkodowanym jest pieszy, rowerzysta, motocyklista, kierowca, pasażer pojazdu poszkodowanego i sprawcy - jeżeli nie ponosi on wyłącznej winy w wypadku,
        Odszkodowanie przysługuje pieszemu, nawet gdy znajdował się w stanie nietrzeźwości lub wtargnął na jezdnię w miejscu niedozwolonym, chyba że było to wyłączna przyczyną wypadku.
        Odszkodowanie przysługuje nawet w przypadku, gdy osoba nie miała zapiętych pasów bezpieczeństwa lub założonego kasku. Odszkodowanie przysługuje także pasażerom samochodu sprawcy.
        b) śmierci osoby bliskiej w wypadku - poszkodowanym w tym przypadku są bliscy osoby zmarłej, jeżeli nie ponosi ona wyłącznej winy za spowodowanie wypadku albo była dzieckiem do lat 13,
        Odszkodowanie przysługuje najbliższym członkom rodziny, a więc małżonkowi, dzieciom, wnukom, rodzeństwu, a także osobom znajdujących się w nieformalnych związkach z osobą zmarłą. Odszkodowanie przysługuje nawet, gdy zmarły przyczynił się do wypadku.
        c) wypadków przy pracy
        Za wypadek w pracy przysługuje odszkodowanie z ZUS, a nadto jeśli wypadek nastąpił z winy pracodawcy jest zobowiązany do naprawienia szkody.
        d) poślizgnięć i potknięć w miejscach publicznych - wskutek śliskiej powierzchni, dziurawej drogi lub chodnika etc.,
        e) nieszczęśliwego wypadku lub poważnej choroby, jeżeli osoba poszkodowana ma własną polisę NNW lub ubezpieczenie kredytu,
        f) wypadków w rolnictwie,
        2. Szkody w pojeździe, w przypadku:
        a) problemów z ustaleniem odpowiedzialności za szkodę - szkody powstałe w wyniku odpowiedzialności zarządcy drogi (dziury w drodze, drzewo, zniszczona nawierzchnia, plama oleju) lub wykonawcy robót drogowych (wadliwa sygnalizacja, gres powodujący szkody, nieoznaczone miejsca niebezpieczne),
        b) zaniżeniem kosztów naprawy kosztorysowej przy likwidacji szkody z polisy OC - wymuszanie użycia części zamiennych, zaniżenie kosztów naprawy,
        c) zaniżeniem kosztów naprawy w warsztacie - żądanie faktur źródłowych, odmowa pokrycia kosztów holowania i parkingu,
        d) rozliczeniach szkody całkowitej - zaniżenie wartości pojazdu, ustalenie szkody całkowitej przy kosztach naprawy mniejszych niż wartość pojazdu,
        e) odmowie wypłaty z polisy AC w przypadku kradzieży lub wypadku - nielegalne wprowadzenie na polski obszar celny, kopiowanie kluczyków, kwestionowanie wersji wskazanej przez poszkodowanego.
        3. Waloryzacja "starych" świadczeń - polisy posagowe z lat 80.
        4. Windykacja należności.
        a) należności przedsiębiorców,
        b) należności osób prywatnych.

Kontakt: m.wojciechowski@dochodzenieodszkodowan.pl
    • nprojekt Kancelaria adwokacka - odszkodowania 13.04.13, 14:26
      Witam

Jeżeli mieszkacie w woj. mazowieckim lub łódzkim polecam kancelarię adwokacką pani Katarzyny Gałeckiej-Nerek. Zna się na odzyskiwaniu odszkodowań za wypadki (komunikacyjne, przy pracy, nieszczęśliwe) adwokatgalecka.pl/odszkodowania.php . Na pewno nie zawrze ugody z towarzystwem ubezpieczeniowym. Każda sprawa kończy się w sądzie bo tylko tam można uzyskać prawdziwie wysokie odszkodowanie, zadośćuczynienie i ewentualnie rentę.
      polecam jej strona adwokatgalecka.pl
    • andzialipka Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 18.04.13, 11:51
      NIe polecam kancelarii Tomasza Szczepuły. Olewają Klientów, wspominają o 25 000 a po odzyskaniu marnych 3 tys odsyłają bez słowa dokumenty do domu. W odpowiedzi na chęć pójścia do sądu zażądali za to kilku tysięcy, i poniesienia ryzyka przeze mnie. Na internecie jest więcej złych opinii, widziałam tylko jedną dobrą. Ludzie wspominają o niewywiązywaniu się z obietnic, obgadywaniu klientów, podpisywaniu niekorzystnych ugód i podbijaniu prowizji w górę przed samą sprawą sądową.
      • t.ch72 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 30.04.13, 15:04
        Polecam Krajową Informację Odszkodowawczą,tel.502344261,Łódź
      • jannowak86 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 23.09.14, 12:15
        a ja polecam kancelarie exprimo-odszkodowania, która prowadzą doświadczeni adwokaci www.exprimo-odszkodowania.pl
    • thea19 kancelariom odszkodowawczym mowimy NIE 21.05.13, 14:42
      tam nawet nie pracuja prawnicy, wiem od strony firmy ubezpieczajacej jak zalatwiaja sprawy - beznadzieja. pobieraja bardzo duza prowizje, zalatwiaja sprawe byle szybciej i wcale nie na korzysc klienta. o pojsciu do sadu mozna zapomniec bo te "kancelarie" sie na tym nie znaja. hieny oplacaja szpitale by uzyskac dane osobowe poszkodowanych (w skrzynce na listy znalazlam pare dni po wypadku korespondencje z propozycja wspolpracy).
      duzo lepiej skorzystac z adwokata/radcy prawnego zajmujacego sie odszkodowaniami. wychodzi to taniej, lepiej (tzw kancelaria wyciagnie moze 50tys i to z przelewem na ich konto, dobry adwokat 200tys) ale troche dluzej.
      ps nie jestem adwokatem, sama wlasnie korzystam z takiego rozwiazania
      • ext Re: kancelariom odszkodowawczym mowimy NIE 19.11.13, 04:27
        Jestem pod wrażeniem. Czytam wątek pełen wpisów reklamujących firmy pseudoodszkodowawcze, peany na ich cześć, które na kilometr pachną propagandą, a tu jedna trzeźwa wypowiedź. Oczywiście, że lepiej (i taniej) znaleźć dobrego adwokata, zapłacić mu stawkę adwokacką niż oddawać 25 procent odszkodowania firmie, która faktycznie tylko pośredniczy w kontaktach z ubezpieczalnią. Szkoda, że ludzie nie rozumieją, że są masowo robieni w konia, ale cóż bogatemu wszystko wolno.
        • odszkodowania.powypadkowe Re: kancelariom odszkodowawczym mowimy NIE 14.12.13, 12:03
          Często Kancelarie jednoosobowe, które zajmują się każdą dziedziną prawa nie mają przerobionych spraw cywilnych związanych z kwestią dochodzenia roszczeń odszkodowawczych bądź mogą pochwalić się niewielką ilością w prowadzeniu tego typu spraw co skutkuje niskimi kwotami odszkodowań. Poszkodowany za sam wgląd do dokumentów musi zapłacić, następnie za wycenę roszczeń, pisanie pism do TU, na etapie sądowym opłacenie pełnomocnika + pokrycie kosztów sądowych. Kwadrans pracy prawnika to koszt 300 zł w górę (dobrego prawnika). 25 h pracy to nawet kwota z rzędu 10000 zł. Natomiast Kancelarie, które pobierają prowizje po uzyskanym odszkodowaniu są jak najbardziej trafne...nie ma ryzyka ! Przykład : FIRMIE XYZ nie udało uzyskać się odszkodowania - POSZKODOWANY Z TEGO TYTUŁU NIE PONOSI ZADNYCH KOSZTOW. :) Natomiast kiedy prawnik, któremu płacił od początku nic nie uzyska w jego imieniu to pieniądze nie zwrócą się.
          W ramach tej prowizji ma zapewnioną opieką prawną, często darmową rehabilitacje i konsultację z lekarzami o różnej specjalności, pomoc psychologiczną, psychiatryczną, rzeczoznawców, orzeczników medycznych którzy realnie i wiarygodnie wyceniają szkodę.
      • 111katarzyna Re: kancelariom odszkodowawczym mowimy NIE 27.12.13, 09:59
        Witam,
        Ja pracuję w kancelarii FICINUS w Rudzie Śląskiej.
        Zgadzam się z tym, że kancelarie odszkodowawcze mają tę przewagę nad usługami radcy prawnego, że „odpada” konieczność zapłaty wynagrodzenia. Nasi klienci nie ponoszą żadnych kosztów w wypadku, gdyby nie udało nam się wywalczyć odszkodowania. Również wstępne konsultacje i analiza sprawy są darmowe, mówimy szczerze i otwarcie „jak sprawa rokuje”. Staramy się wczuć w sytuacje naszych klientów, spośród których wielu znajduję się w bardzo trudnej sytuacji materialnej, więc w razie potrzeby dojeżdżamy do klientów, ponosimy koszty badań lekarskich, rzeczoznawców itp. Spraw, które prowadzimy często nie dałoby się rozwiązać bez naszej pomocy, po prostu dlatego że poszkodowanym zabrakłoby zarówno wiedzy, jak i pieniędzy.
        Pozdrawiam i zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą: www. ficinus.pl, tel. 32 240 24 35
        Katarzyna
    • black-sandra Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 30.05.13, 13:17
      Fajny wątek :) również kilka słów o mojej współpracy z firmą CKLS - Centrum Kompleksowej Likwidacji Szkód .
      Firma solidna , rzetelna i przede wszystkim skuteczna . Od samego początku klient jest w stałej relacji z adwokatem , który zajmuje się cała sprawą , taki bezpośredni kontakt daje klientowi poczucie bezpieczęnstwa . Ważną rzeczą jest również to , że mecenasi z naszej firmy są wyspecjalizowani w prawie ubezpieczeniowym co jest bardzo istotną sprawą .Jeśli chodzi o atmosferę jaka w firmie panuje to jest naprawdę SUPER , częste szkolenia , które nas ciągle czegoś uczą , wyjazdy i nagrody za dobrą pracę .
      Praca świetna pod każdym względem . Kontakt z klientem , który jest zadowolony daję dużą motywację i poczucie , że robimy coś pożytecznego ale czasem zdarzają się trudne sprawy i wtedy ogarnia człowieka jakaś pustka , chwila refleksji , przynajmniej ja tak mam , że bardzo się angażuję w to co odczuwają inni tracąc w takich wypadkach swoich bliskich ale takie sytuacje też są dobre i uczą nas przede wszystkim pokory .

Pozdrawiam wszystkich kolegów i koleżanki z branży :)
      • podlasianka7777 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 06.06.13, 12:43
        A ja polecam firmę SSSC Rafał Sienkiewicz. Ta firma pomogła mojemu synowi przy uzyskaniu odszkodowania od ubezpieczyciela. Uzyskała duże odszkodowanie, teraz sprawa trafiła do sądu, bo firma stwierdziła, iż istnieje duża szansa na wygraną i większe pieniądze w sądzie. Kontakt z tą firmą bardzo dobry, osoby tam pracujące bardzo miłe i rzetelne. Wszystkie pisma od ubezpieczyciela przesyłane do nas. Pieniądze na nasze konto, my im oddawaliśmy prowizję jak dostaliśmy odszkodowanie. Sami załatwiali wszystkie dokumenty. Nie mają w umowie żadnych kruczków, byłam z umową u prawnika. Nie ma kar umownych. Koszty pokrywają oni. Kontakt świetny, poleciłam ich już mojej znajomej, też korzysta. Jedna Pani z tej firmy dzwoni do mnie za każdym razem kiedy coś się dzieje w sprawie, pyta o wszystko, konsultuje decyzje. Widziałam pozew prawnika napisany dla syna - profesjonalnie. Szczerze polecam. Nie każda firma oszukuje.
    • nprojekt Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 07.06.13, 20:10
      Ja polecam kancelarię adwokacką z Rawy Maz. naprawdę rzeczowo podchodzą do tematu i mówią uczciwie na jakie odszkodowanie można liczyć - bez gruszek na wierzbie:) adwokatgalecka.pl
    • poszkodowana70 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 08.06.13, 15:22
      Jeśli ktoś jest z Łodzi to polecam panią mecenas Agnieszkę Mikołajczyk, która pracuje w Kancelarii Meritum na Kościuszki. Niesamowicie profesjonalna kobieta, podeszła do problemu z dużą uwagą i była naprawdę zdeterminowana, żeby wygrać dla mnie tę sprawę. No i dla mnie ważne jeszcze było, że nie musiałam nic wyłożyć w własnej kieszeni, dopiero po odzyskaniu pieniędzy (udało się!:)) była wypłacona prowizja. Serdecznie pozdrawiam Panią Mecenas jeśli to czyta i dziękuję!
      Łucja
      P.S: Wszystkie informacje jak się skontaktować z Kancelarią są na ich stronie www.meritumodszkodowania.pl
      • dpdo Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 09.06.13, 23:41
        Reprezentuję Kancelarię Prawną "DPDO" www.dpdo.pl, która m.in. zajmuje się pomocą Poszkodowanym. Świadczymy "kompleksową" usługę i uczciwe warunki współpracy. Kancelaria wpisana jest do Stowarzyszenia Doradców Prawnych. Współpracujemy też z mecenasami, niezależnymi rzeczoznawcami, technikami od budowy pojazdów. Nasze usługi są też dużo tańsze, niż te które świadczone są przez duże i znane podmioty. Nie znaczy to jednak, że nie wykonują ich profesjonaliści. Wręcz przeciwnie - wolimy Klienta zadowolonego, który poleci nasze usługi koledze czy sąsiadowi i napisze rekomendację naszej Kancelarii. Działamy na terenie całej Polski i tylko w sposób etyczny, ale to powinno być wizytówką każdej firmy z branży ;). Zapraszam do zapoznania się z ofertą usług świadczonych przez Kancelarię
        www.dpdo.pl
        tel. 793 970 760
      • zwierzakxxx Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 30.06.13, 21:10
        powinno być właśnie tak, że prowizja jest pobierana dopiero po wygraniu sprawy. Są też firmy, które wezmą opłatę tylko wtedy gdy się wygra. Tak zrobiła firma Midaslex w mojej sprawie, która wcale nie była łatwa i długo się ciągnęła. JAsne reguły i zdrowe podejście do klienta, to cechy któymi powinna się cechować firma, którą należy wybrać - www.midaslex.pl/placisz-tylko-za-rezultaty.html Jest jeszcze kwestia wysokości prowizji.....
    • theunlike Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 26.06.13, 19:15
      Pracować nie pracuję, byłam jednie klientką ;) Gdzieś tak na etapie liceum przerobiłam czarną passę, ale na szczęście uszłam z życiem :P W każdym bądź razie kwestiach odszkodowań jestem już obcykana. Najpierw byłam w kancelarii prawniczej, potem dla oszczędności poszłam do noRiska (norisk.net.pl/) i w sumie jak coś się dzieje, to uderzam zawsze do nich, więc mogę polecić.
    • big_thomas Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 28.06.13, 17:01
      Ja jeszcze nie miałem do czynienia z wypłatą odszkodowań (i niech tak zostanie), natomiast żony koleżanka i jej osierocone dzieci właśnie dostali odszkodowanie za śmierć męża i ojca w wyniku starsznego wypadku. Kancelaria zajęła sie wszystkimi papierami (szpital, policja itp.) Kwota bardzo wysoka (podobno ze względu na fakt, że był jedynym żywicielem rodziny). Natomiast to i tak nie zwróci chłopakom ojca! Może tylko pomóc łatwiej przetrwać.

Namiarów jako takich nie mam, ale jeśli będzie ktoś zainteresowany to spytam o kontakt i mogę odpisać na prv.
    • zwierzakxxx Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 30.06.13, 21:07
      ja miałem wypadek rok temu. zgłosiłem się do firmy votum. Okazało się, że nie chcą mi pomóc bo nie dają gwarancji, że wygrają moją sprawę. Trochę się załamałem, skoro jedna firma mi tak powiedziała, to za jej śladem mogły iść kolejne. Na szczęście skorzystałem z usług firmy www.midaslex.pl i udało mi się uzyskać całkiem pokaźne odszkodowanie. Jestem bardzo zadowolony z ich działań i mogę śmiało polecić ich każdemu.
    • joannakco Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 05.07.13, 16:08
      Witam
      Reprezentuję KRAJOWE CENTRUM ODSZKODOWAŃ
      Pomagamy odzyskać wszelkie odszkodowania.
      Bardzo istotne jest to, że nie trzeba nic płacić aby uzyskać pomoc.
      Czyli samo przygotowanie sprawy, analiza dokumentów, konsultacje z prawnikiem są całkowicie bezpłatne.
      W sytuacji gdy zostanie wywalczone odszkodowanie pobierany jest z tej kwoty wcześniej uzgodniony procent.
      Nasza pomoc obejmuje prowadzenie sprawy na każdym etapie, w tym również w sądzie gdzie zapewnimy adwokata.
      Wszystkie sprawy prowadzą zatrudnieni adwokaci oraz radcowie prawni po zasięgnięciu opinii lekarzy orzeczników oraz biegłych rzeczoznawców.

Proszę o kontakt pod nr telefonu 500053452

Pozdrawiam wszystkich również konkurencję :)
      Joanna
    • protect1 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 22.07.13, 09:06
      Witam,
      Jestem byłym pracownikiem firmy Pro Assistance z Lodzi. Firma posiada swoich doradców na terenie całego kraju, jak również biuro w Kielcach. Wszystkim którzy ulegli wypadkowi i nie mogą poradzić sobie z ubezpieczycielem lub nierzetelną firmą odszkodowawczą serdecznie Polecam Pro Assistance Sp. z o.o. (www.proassistance.pl). W biurze panuje bardzo przyjazna atmosfera. Pracownicy nastawieni są na dobro klienta, angażują się w prowadzone sprawy i co najważniejsze posiadają duże doświadczenie w likwidacji szkód. Często są to byli pracownicy firm ubezpieczeniowych, którzy znają "chwyty" towarzystw. Jeżeli szukają Państwo firmy solidnej. rzetelnej i UCZCIWEJ, Pro Assistance będzie dobrym wyborem :) Pozdrawiam
    • ndajdo Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 24.07.13, 16:22
      Witam,
      pracuję w Vendego.eu . Pomagamy uzyskać należne odszkodowanie od ubezpieczycieli zarówno w przypadku szkód krajowych jak i zagranicznych. Udzielamy pomocy na każdym etapie dochodzenia odszkodowania, rownież przed sądem. Współpracujemy z kancelarią radcy prawnego specjalizującą się w sprawach ubezpieczeniowych dzięki czemu gwarantujemy pełen profesjonalizm świadczonych usług. Obsługujemy zarówno klientów indywidualnych jak i floty. Mamy doświadczenie w likwidacji szkód zagranicznych m.in. w Niemczech, Austrii, Włoszech i Słowienii.

Kontakt: office@vendego.eu
      Tel: +48 885 235 695
      www.vendego.eu
    • maksymalneodszkodowania Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 26.07.13, 11:03
      Uszanowanie,
      Prowadzę kancelarię odszkodowań Maximus w Gdańsku,
      serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych do naszego biuro - udzielamy bezpłatnych porad jak postępować w różnych sytuacjach w związku z dochodzeniem odszkodowania i zadośćuczynienia opartego na przepisach prawa cywilnego.
      www.maksymalneodszkodowania.pl
      tel. 515108508
      pozdrawiam.
    • kasia619 Re: Kacelaria Prawne/Firmy odszkodowawcze 29.07.13, 19:37
      Ja skorzystałam z usług kancelarii Centrum Pomocy Poszkodowanym Probus. Moja opinia jest jak najbardziej pozytywna o tej kancelarii. Od początku wszystko jasne i klarowne, żadnego obiecywania złotych gór, tylko rzetelna praca osób i prawników. Przy wyborze kierowałam się podejściem kancelarii do sprawy jak i do mnie jako do klienta i nie zawiodłam się. Nie wiem jak jest u innych, więc się nie wypowiem. Jedno jest pewne, że oni mi pomogli i będę ich polecać. Swoim zdaniem uważam, że te wasze kancelarie sa potrzebne i pomagacie ludziom bo ubezpieczalnie tylko kusza i wmawiają nam ze jesteśmy ubezpieczeni od wszystkiego a jak przychodzi wypłacić jakieś pieniądze to zawsze jest jakiś problem. Dla mnie najważniejsze było że pomogli mi ludzie którzy znają się na swojej pracy, tak jak ja znam się na swojej.
      Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka