Dodaj do ulubionych

Leczenie z OC sprawcy ?

03.06.12, 19:39
Witam serdecznie. W sobotę byłem uczestnikiem kolizji .Ja jako pasażer w samochodzie sprawcy . Była na miejscu policja. Z uwagi, że trochę bolał mnie bark powiedziałem to funkcjonariuszowi ,a on pytał czy życzę sobie karetkę. Ból nie był na tyle mocny, więc odmówiłem ,myślałem, że mi przejdzie . W nocy ból się nasilił i dziś boli mnie jak tylko ruszę ręką. Mam pytanie czy ja muszę zgłosić się do lekarza na kasę chorych, czy mogę iść prywatnie ? U nas na kasę chorych do specjalisty trzeba długo czekać .Czy jak pójdę prywatnie to koszty wizyty lekarskiej, ewentualnie koszty leczenia jak coś będzie poważniejszego zostaną mi zwrócone z OC sprawcy ? Bardzo proszę o podpowiedzi ,gdyż pierwszy raz jestem w takiej sytuacji .
Obserwuj wątek
    • odszkodowania-euco Re: Leczenie z OC sprawcy ? 04.06.12, 09:23
      Witam
      Po pierwsze musi się Pan zgłosić jak najszybciej u lekarza pierwszego kontaktu lub w szpitalu, gdzie udzielą Panu porady z oznaczeniem, i tu ważna sprawa, czym był uraz spowodowany. Jeżeli będzie potrzebna wizyta u specjalisty, może to być wizyta prywatna na fakturę.
      W razie jakiś wątpliwości proszę o kontakt 509-135-304 lub g.zielinski@euco.pl
      • wiktoroskar Re: Leczenie z OC sprawcy ? 04.06.12, 09:35
        Uraz spowodowany był tym : jak zobaczyłem, że nie unikniemy kolizji w panice złapałem się rączki przy drzwiach ,zaparłem się mocno .Podczas uderzenia, samochodem mocno szarpnęło i wtedy poczułem ból w barku .Zarejestrowałem się do lekarza rodzinnego .
        • odszkodowania-euco Re: Leczenie z OC sprawcy ? 04.06.12, 09:49
          wiktoroskar napisał(a):

> Uraz spowodowany był tym : jak zobaczyłem, że nie unikniemy kolizji w panice zł
          > apałem się rączki przy drzwiach ,zaparłem się mocno .Podczas uderzenia, samocho
          > dem mocno szarpnęło i wtedy poczułem ból w barku .Zarejestrowałem się do lekarz
          > a rodzinnego .
          Lekarz musi oznaczyć, że uraz powstał na skutek kolizji lub wypadku samochodowego w dn... w zależności jak zostało zdarzenie zakwalifikowane przez policję.
          Czy miał Pan zapięte pasy bezpieczeństwa?
          • wiktoroskar Re: Leczenie z OC sprawcy ? 04.06.12, 10:18
            Oczywiście pasy miałem zapięte ,zawsze je zapinam.
            • wiktoroskar Re: Leczenie z OC sprawcy ? 04.06.12, 10:23
              Sprawca dostał mandat karny 300zł i 6 punktów karnych.
              • odszkodowania-euco Re: Leczenie z OC sprawcy ? 04.06.12, 10:57
                Niech Pan od razu po wizycie u lekarza zrobi xero porady lekarskiej, mniej biegania w późniejszej likwidacji szkody.
                • wiktoroskar Re: Leczenie z OC sprawcy ? 04.06.12, 12:36
                  To znaczy ksero recepty ?
                  • odszkodowania-euco Re: Leczenie z OC sprawcy ? 04.06.12, 12:40
                    ksero karty medycznej w której będzie napisane rozpoznanie urazu
                    • wiktoroskar Re: Leczenie z OC sprawcy ? 05.06.12, 11:15
                      Byłem u lekarza i powiedział mi, że mogłem sobie naderwać wiązadła / mięsień. Przepisał mi środki przeciwbólowe i maści do smarowania, a jak mi nie przejdzie ból do końca tygodnia to żebym poszedł do chirurga i dał mi skierowanie .
                      • odszkodowania-euco Re: Leczenie z OC sprawcy ? 05.06.12, 19:41
                        Ja bym na Pana miejscu od razu udał się ze skierowaniem do specjalisty, tym bardziej jak sam lekarz nie był pewien.
                        Ma Pan zamiar domagać się zadośćuczynienia z oc sprawcy?
                        • wiktoroskar Re: Leczenie z OC sprawcy ? 06.06.12, 08:56
                          Na skierowaniu jest napisane uraz barku, a czy będzie mi się należało zadośćuczynienie z OC sprawcy jak okaże się na przykład nic poważnego ? U nas dostać się do chirurga na kasę chorych to jest niemały wyczyn .
    • kancelariaanlex Re: Leczenie z OC sprawcy ? 06.06.12, 08:48
      1. refundacja rachunków za prywatne leczenie zależy od tego czy nie było możliwe lub utrudnione leczenie w ramach NFZ. Przed rozpoczęciem prywatnego leczenia warto uzyskać zaświadczenie / informację pisemną, że dostępność specjalisty w ramach NFZ jest utrudniona, są odległe terminy.

2. z polisy OC samochodu sprawcy wypadku ma Pan prawo do:
      - zadośćuczynienia za krzywdę
      - odszkodowania z tytułu poniesionych strat i utraconych korzyści

W przypadku pytań prosimy o kontakt:

Kancelaria AnLex
      www.kancelariaanlex.pl/
      tel. 721 401 000
    • malgorzatapawlowska Re: Leczenie z OC sprawcy ? 11.06.12, 16:19
      Witam,
      powinien udać się Pan jak najszybciej, ponieważ ubezpieczyciel po długim czasie może stwierdzić, że nie ma dowodu na związek z wypadkiem. Jeżeli ma Pan problem z dostaniem się do specjalisty może Pan wstępnie udać się do lekarza pierwszego kontaktu.
      Ubezpieczyciel powinien także zwrócić koszty porady u prywatnego lekarza ale niestety niekiedy zdarzają się problemy.
      Jeżeli chciałby Pan skorzystać z pomocy specjalisty polecam firmę Compenso Biuro Dochodzenia Odszkodowań.
      Pozdrawiam
    • 9karina Re: Leczenie z OC sprawcy ? 29.06.12, 09:01
      Z polisy OC sprawcy ma Pan prawo do:
      - zadośćuczynienia za krzywdę 
      - odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu
      - zwrot kosztów leczenia, ewentualnej rehabilitacji 
      - zwrot utraconych zarobków z powodu zwolnienia lekarskiego w pracy.
      Niech pan zbiera wszystkie zaświadczenia, dowody, ksero karty medycznej u lekarza. Nie warto też zwlekać z wizyta u specjalisty, żeby się nie pogorszył Pana stan zdrowia. Na pewno czeka Pana długa przeprawa z ubezpieczycielem, bo oni nie są skorzy wypłacać odszkodowań.. można się zwrócić do kancelarii specjalizującej się w pomocy osobom poszkodowanym w wypadkach. Mogę polecić Mobile Cash mobile-cash.com.pl/ dla mnie byli zbawieniem, kiedy już miałam zrezygnować z dalszej walki o należne mi odszkodowanie..
      • arni72 Re: Leczenie z OC sprawcy ? 18.09.12, 16:52
        Znam tę firmę, dałem prawnikowi z Mobile Cash Kraków pełnomocnictwo po kolizji jednego z moich samochodów, niezłą kasę wycisnęli za stłuczkę i szkody osobowe kierowcy z PZU, trzeba przyznać że znają się na rzeczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka