Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kierowcy

28.11.12, 22:42
Witam. Niecały rok temu brałam udział w wypadku w którym poszkodowany został głównie mój syn, ale także znajomy ,który z nami jechał. Prokuratura umorzyła sledztwo i winny nie został ustalony. Teraz kolega który ze mną jechał stwierdził że poda mnie do sądu ponieważ mimo upływu czasu cos mu dolega, do końca nie wiem co. Wiem że ma jakiegos znajomego prawnika i już się boje . Czy mogą przyznać mu rente lub odszkodowanie które ja będę musiała zapłacić pomimo że nie byłam sprawcą i z powodu tego wypadku musiałam zrezygnować z pracy i zająć się synem i utrzymuje się jedynie z zasiłków?
Obserwuj wątek
    • lex.assistance Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 29.11.12, 11:06
      Szkoda, że nie napisała Pani coś więcej na temat okoliczności wypadku.

Jeżeli znajomy wytoczy Pani powództwo cywilne o naprawienie szkody, proszę się nie denerwować. O ile posiadała Pani ubezpieczenie OC, do sporu włączony zostanie ubezpieczyciel, który w przypadku rozstrzygnięcia na korzyść znajomego (poza odpowiedzialnością z tytułu winy, istnieje odpowiedzialność na zasadzie ryzyka - w stosunku do przewożonych pasażerów), pokryje zasądzone świadczenia.

Napisała Pani, że nie poczuwa się do winy za zdarzenie. Być może warto powalczyć na drodze karnej o skazanie sprawcy. Termin do żalenia się na postanowienie o umorzeniu śledztwa już minął, być może jest jeszcze szansa na wystąpienie z oskarżenia prywatnego ale aby to stwierdzić potrzebuję więcej informacji.
      Jest to o tyle ważne, że w takiej sytuacji Pani również przysługiwałoby odszkodowanie.

I jeszcze jedno, najważniejsze. W związku ze stanem zdrowia syna i koniecznością stałej opieki, może warto wystąpić dla niego o odszkodowanie (jeżeli nie ma winnego, tak jak pisałam wcześniej istnieje zasada ryzyka). W takim przypadku ubezpieczyciel pokryje koszty leczenia, opieki, wypłaci też zadośćuczynienie za ból i cierpienie.

Jeżeli ma Pani jakieś pytania, bądź potrzebuje pomocy w poprowadzeniu sprawy, proszę o kontakt pod numerem 885 866 666.

Pozdrawiam,
      Agnieszka
      LEX Assistance
    • joanna25600 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 30.11.12, 00:43
      Witam serdecznie, Jeśli potrzebuje Pani pomocy proszę o kontakt tel. 692 075 871 lub odszkodowania@spoko.pl Postaram się Pani pomóc. Joanna
    • blos24 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 04.12.12, 18:49
      Witam,

mogę udzielić Pani wszelkich pomocnych informacji w zaistniałej Pani sytuacji.
      kontakt 887 110 215
    • monia-114 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 05.12.12, 08:25
      Mój wypadek wyglądał mniej więcej tak: jechałam z kolegą i dwójką dzieci krajową 6 przez miejscowoć nie oswietloną po stronie drogi po której jechałam. Było już ciemno ,samochód w czasie jazdy zgasł i udało mi się jechac na pas awaryjny ( za linie ciągłą). Kolega wyszedł i patrzał cos pod maską a ja wzięłam synka do przodu na kolana bo płakał. I tyle pamietam . Ocknęłam się w szpitalu. Mi i córce prawie nic nie było ( wstrząnienie mózgu, stłuczenia) ale synek był w stanie krytycznym ( weloodłamowe złamanie czaszki, złamanie podstawy czaszki, kosci skroniowej, zwichniecie kręgosłupa i jeszcze inne obrażenia. Kolega miał pęknięta wątrobe i stłuczone kolana. Pan który w nas uderzył wyszedł cało.
      Prokuratura prowadząc sledztwo skupiła się jedynie na tym aby udowodnic mi że nie miałam włączonych swiateł i ekspertyza to wykazała. Nie mam pojęcia dlaczego , poniewaz moim zdaniem to nie możliwe ale skoro ekspert tak stwierdził a ja nic nie pamietam to podejrzewam że koledze przeszkadzały swiatła gdy patrzał pod maske i je wyłączył. Po przesłuchaniu córki ( była cały czas przytomna i pamiętała że swiatła były na pewno włączone)przez prokuratora umorzyli sledztwo uzasadniająć że nie mogą jednoznacznie stwierdzić czy te swiatła były czy ich nie było.
      Teraz po czasie mysle że zrobiłam błąd nie odwołując się , wydaje mi się że te swiatła nie były aż tak istotne aby okreslić sprawce. Przecież stałam za linią ciągłą a ten pan nie powinien tamtedy jechac. Mam wrażenie że ma on po prostu znajomoci w prokuraturze ( jedna pani prokurator nosi to samo nazwisko).
      W takiej sytuacji kto wypłaca ewentualne odszkodowanie?
      • lex.assistance Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 05.12.12, 12:37
        Witam,

Przedstawiona sprawa jest dość złożona ale widzę możliwość wywalczenia wysokich świadczeń - dla Pani, dzieci i znajomego, oczywiście bez negatywnych skutków dla Pani.
        Myślę, że warto rozważyć skorzystanie z pomocy prawnej. Jeżeli się Pani zdecyduje, proszę o telefon (885 866 666).

Pozdrawiam,
        Agnieszka
    • mateusz91doliwa5 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 10.12.12, 16:42
      witam jestem wstanie panu pomuc
      pozdrawiam
    • black-sandra Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 06.01.13, 20:26
      Witam
      Proszę się nie martwić . Znajomy nic Pani nie zrobi , może się jedynie starać coś otrzymac z Pani OC . Nie wiem jak sytuacja z Pani synkiem czy starała się Pani o odszkodowanie w wypadku dla Niego ? Szkoda , że sprawa została umorzona i Pani się nie odwołała , w takich sytuacjach warto aby był określony sprawca i poszkodowany . Gdyby Pani chciała skorzystać z mojej pomocy lub miała jeszcze jakieś pytania proszę pisać na priv .

Pozdrawiam
    • ania_l671984 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 07.01.13, 11:07
      Dzień dobry
      zajmuję się sprawami odzyskiwania należności ofiar wypadków jeśli wypadek jest nie z Pańskiej winy to prawdopodobnie można uzyskać ubezpieczenie dla kolegi z Pańskiego OC, co umożliwiłoby rozwiązanie sprawy na zasadzie ugody, bez konieczności stresu i kosztów sądowych. W razie pytań proszę o kontakt.
      Z poważaniem Anna Lewandowska
    • odszkodowanialublin Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 12.01.13, 15:01
      Witam serdecznie. pół roku temu zajmowaliśmy się prawie identyczną sprawą. wygralismy ją na zasadzie 20% przyczynienia się do wypadku, odszkodowanie pozyskane było z UFG, ponieważ nie został określony sprawca. nikt nie utracił zniżek w polisie ubezpieczeniowej i każdy dostał należne odszkodowanie. Proszę zadzwonić, czekam na kontakt 530 022 678. Pozdrawiam
    • ewk.a36 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 18.01.13, 20:16
      Witam jestem agentem odszkodowań
      Nie pobieramy zaliczek mamy swojego adwokata ,jeśli wygramy wówczas jest pobierane wynagrodzenie jest 30 procent od sumy przyznania jeśli nie wygramy sprawy nic państwo za to nie płacą.Jeśli są państwo zainersowani mój numer kon 609671675 mamy prawie 100procen skuteczności.
      Pozdrawiam Ewa
      • nprojekt Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 07.06.13, 19:12
        Witam
        Polecam adwokata adwokatgalecka.pl
        Jeżeli chodzi o odszkodowania to ta kancelaria jest naprawdę bardzo dobra.
        Jeżeli syn nie jest sprawcą wypadku to roszczenie przeciwko niemu jest raczej niezasadne :)
    • milenadrb Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 10.06.13, 18:36
      Witam, jestem agentem ds odszkodowań. mogę pani pomóc w tej sprawie. Czy zna pani sprawce wypadku, czy na miejscu była policja i czy jest notatka od lekarza?
    • kasiolda90 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 12.06.13, 16:31
      Za wypadek można pociągnąć do odpowiedzialności karnej także kierującego, któremu pożyczyliśmy swój samochód! Nie bójmy się tego! Jego ubezpieczyciel może wypłacić odszkodowanie.
      auto-zastepcze.depart.pl/wypadek-pozyczonym-samochodem
      • adam19727 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 19.11.14, 21:23
        Już trochę czasu minęło od tego zdarzenia, ale warto wiedzieć, że na czas likwidacji szkody warto, a nawet trzeba, wynająć samochód zastępczy. Więcej informacji można znaleźć tutaj www.a4rent.pl/?samochod-zastepczy-z-oc,21 . Jednak jeśli już korzystać to tylko ze sprawdzonych wypożyczalni samochodów.
    • damianek000001 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 19.10.13, 13:30
      Kancelaria Odszkodowawcza Rubikon

Profesjonalna pomoc w uzyskaniu odszkodowania.

Pomagamy:

Kancelaria Odszkodowawcza Rubikon kieruje swoją ofertę do osób, które zostały poszkodowane w wypadkach komunikacyjnych - kierowców, pasażerów, rowerzystów i pieszych oraz dla osób, które w wypadkach utraciły najbliższych członków rodziny. Pomagamy również poszkodowawnym w wypadkach w gospodarstwie rolnym.

* Pokrywamy wszystkie koszty związane z prowadzeniem sprawy również przed sądem i dodatkowo chronimy Ciebie przed ryzykiem przegranej.
      * Wynagrodzenie za nasza pracę pobieramy dopiero po skutecznym wyegzekwowaniu odszkodowania na rzecz naszego Klienta.
      * Jeśli już otrzymałeś odszkodowanie, zgłoś się do nas. Bezpłatnie zweryfikujemy dokumenty i jeśli będzie to możliwe, zaproponujemy pomoc w uzyskaniu wyższej kwoty.

POMAGAMY NAWET DO 20 LAT OD ZDARZENIA !

Skutecznie walczymy o Twoje odszkodowanie!

Napisz a na pewno skontaktujemy się z Tobą.

Kontakt
      Kancelaria Odszkodowawcza RUBIKON Sp. z o.o.

Damian Banaszczyk
      e-mail: d.banaszczyk@kancelariarubikon.pl
    • jadzia228 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 15.11.13, 15:12
      Witam , jestem przedstawicielem jednej z najlepszych firm od odszkodowań . Szukam ludzi poszkodowanych ale także chętnych do pracy .
      Więcej informacji : e-mail a.pociejkin@euco.pl
      • doradca77 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 15.11.13, 21:55
        Witam
        oferuję bezpłatną pomoc w uzyskaniu odszkodowań za wszelkie wypadki

odszkodowania12@interia.pl
    • odszkodowania.sywul Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 21.11.13, 18:16
      Miałeś szkodę komunikacyjną w ciągu ostatnich 3 lat? A rzeczoznawca powołany przez ubezpieczyciela określił zakres powstałych szkód? Na którego podstawie wyliczył kwotę odszkodowania, która wydaje Ci się zaniżona? Jesteś niezadowolony z otrzymanej kwoty? Jeśli odpowiadasz twierdząco na postawione pytania, mam dla Ciebie bardzo miłą informację!
      Dopłacę Ci dodatkowe fundusze do już wypłaconego odszkodowania! Wystarczy, że przekażesz Nam prawa do zaniżonej części Twojego odszkodowania, a my natychmiast wypłacimy Ci ustaloną kwotę!
      Nic nie tracisz, nie ryzykujesz, a szybko zyskujesz dodatkową gotówkę!
      Jeśli jesteś zainteresowany, jak najszybciej zwróć się do Nas!
      kontakt:
      mail: odszkodowania.sywul@gmail.com
      tel.: 690-817- 835 lub 882-449-777
    • penjo Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 14.01.14, 22:56
      Jeśli sprawca nie został ustalony to znajomy może założyć pani sprawę cywilną o ustalenie winy. Jednak jeśli w momencie zdarzenia , znajomy nie udał się do lekarza w ciągu 7 dni to nie ma prawa ubiegać się o odszkodowanie z tytuły szkody osobowej.
    • brutus82 Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 23.01.14, 19:11
      dobry wieczór
      Kancelaria Odszkodowawcza Cito Kraków można się zwrócic o pomoc-
      kraków odszkodowania za wypadek- polecam i powodzenia napewno Pani doradzą
    • firma-pio Re: Proszę o pomoc. Odszkodowanie , renta od kier 26.11.14, 11:15
      Witam polecam Firmę PIO Polski instytut odszkodowawczy z główna siedzibą w Warszawie. Firma profesjonalna podchodząca do każdej sprawy indywidualnie. Firma nie pobiera opłat przed sądowych i sądowych. kontakt Wojciech Zaskórski tel 662-554-587 e-mail w.zaskorski@pio-odszkodowania.pl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka