Dodaj do ulubionych

Sprawa wypadku z winy kierowcy

27.10.15, 01:37
Dostałem teraz wiadomość że mogę włączyć się w sprawę jako OSKARŻYCIEL POSIŁKOWY.

Nie wiem czy angażować się w proces sprawcy wypadku czy w późniejszym terminie zwrócić się do ubezpieczyciela z danymi kierowcy po odszkodowanie.
No i gdzie dowiedzieć się obiektywnie ile mógłbym zażądać aby później nie stwierdzić że załatwili moją sprawę "pół darmo" biorąc pod uwagę sumę o którą mógłbym się starać gdybym wiedział więcej o prawie.

To mój pierwszy w życiu wypadek i nigdy nie dochodziłem odszkodowań w jakiejkolwiek sprawie, więc brak doświadczenia od strony prawnej.

Gdy przechodziłem na pasach na zielonym świetle uderzył w mnie samochód osobowy. Kierowca nie uciekł. Potem karetka, policja.
Na przesłuchaniu spisano protokół, podano dane kierowcy, jego ubezpieczyciela i poradzono bym starał się o odszkodowanie. Chyba w terminie do 2 lat.
Wypadek zakwalifikowano jako WYKROCZENIE, sprawca dzwonił do mnie, proponował jakąś ewentualną ugodę, zadośćuczynienie, wspólna wizyta u ubezpieczyciela itp. rzeczy. Już minęło kilka miesięcy od tamtej pory.

Co zrobić po wypadku, w którym odniosłem szkody od strony ZDROWOTNEJ.
Bez szwanku się nie obyło i nadal po paru miesiącach widzę ślady po urazach w wypadku.
Może niezbyt duże, ale poza obiciami krew też pojawiła się w paru miejscach i miałem szwy na wardze po uderzeniu błotnikiem w szczękę.

Obserwuj wątek
    • dpgsmozewski Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 27.10.15, 08:38
      A o jakim angażowaniu się w proces mówimy, skoro wiadomo, że było to wykroczenie ? Od tej strony sprawa jest zamknięta. Teraz trzeba pozbierać dokumentację medyczną i zastanowić się o jakie odszkodowanie i ZADOŚĆUCZYNIENIE ( a w tym przypadku może być ono większe od odszkodowania ) występować. Jak zawsze, licza się szczegóły - okres niezdolności do pracy ( nauki ), straty materialne, jakie w związku z tym wystąpiły, straty moralne ( tutaj zadośćuczynienie ) itd. Na podstawie tych wiadomości raczej nie spodziewałbym się góry pieniędzy ale na pewno warto
      Natomiast na pewno NIE warto samodzielnie zawierać ugody ze sprawcą - takie rozwiązanie jest przeważnie gorsze.
      Jeżeli sprawa jest ze świętokrzyskiego chętnie się tym zajmę
      www.doradztwosmozewski.pl
    • odszkody Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 07.11.15, 18:26
      Jeśli sprawa wydarzyła się w woj. wielkopolskim chętnie pomogę w wypełnieniu formalności i dokumentów i poprowadzę sprawę odszkodowania tak aby uzyskać jak największą sumę.

Jestem specjalistą ds odszkodowań. Zajmuję się pomocą w różnych sprawach np gdy ktoś ulegnie nieszczęśliwemu wypadkowi.
      Przy wypadkach komunikacyjnych na drodze, przy wypadkach śmiertelnych, przy wypadkach w pracy, a także przy złym leczeniu przez lekarzy tz: błędy medyczne.

Zajmuję się również uzyskiwaniem dopłat do odszkodowań, lub zwiększeniem odszkodowania za uszkodzone auto.
      Proszę śmiało dzwonić 573 233 838. Dojeżdzam do potrzebujących, bez opłat.
    • forumowiczka83 Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 14.11.15, 00:28
      WItam
      Jezeli chodzi o jakąkolwiek ugode ze sprawca to całkowicie odmawiam, na pewno wyjdziesz na tym gorzej. Z tego co piszesz wynika, ze należy Ci się zarówno odszkodowanie jak i zadośćuczynienie. Do tej pory nie rozumiem osób, które starają się załatwić takie sprawy płacąc ze swojej kieszeni. Po to ma się polise OC zeby własnie uniknąć płacenia z własnej kieszeni.
      Jeżeli chodzi o to jak się za to zabrać.... jest mnostwo kancelarii, firm odszkodowawczych.... kazda najlepsza....
      Najlepsza to zawsze jest ta z polecenia, ale jeżeli nie znasz nikogo takiego to osobiscie poleciłałabym firme a nie kancelarie. Firma robi to na co dzien a kancelaria od czasu do czasu, a co za tym idzie firma odszkodowawcza ma większe doświadczenie.
      RObiąc to na własną ręke prawdopodobnie dostaniesz dużo nizsze odszkodowanie.
      Polecam do poczytania:
      mialemwypadek.blogspot.co.uk/2015/08/potracony-na-przejsciu-dla-pieszych.html
      jest tam kilka ciekawych artykułow
      Pozdrawiam
    • biuro-odszkodowania Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 16.11.15, 12:53
      Dzień dobry,
      jeżeli sprawa jest nadal aktualna zapraszam do bezpłatnej analizy i wyceny. Profesjonalnie i kompleksowo prowadzimy sprawy naszych Klientów.
      Kontakt:
      www.asum.pl
      tel.: +48 881 477 729
      biuro@asum.pl
    • karinaz1984 Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 01.12.15, 14:36
      W tej sprawie na pewno może Pan zwrócić się do kancelarii Guarda (www.guarda.com.pl). Prawnicy z Guarda poinformują jakie przysługują Panu roszczenia, w jakim terminie może Pan dochodzić roszczeń oraz wskażą jakie dokumenty będą niezbędne do jego wypłaty. Analiza sprawy jest oczywiście bezpłatna.
      W razie pytań proszę o kontakt pod numerem 22 844 10 60.
    • jacek-ocwieja Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 05.12.15, 17:52
      Proszę o kontakt na maila jacek.ocwieja@votum-sa.pl Jestem przedstawicielem Votum S.A. możemy w Pana imieniu dochodzić roszczeń. Analiza roszczeń jest bezpłatna. Proszę o wysłanie na maila krótkiego opisu zdarzenia oraz ich skutków. Tel. 792-507-189

Z poważaniem
      Jacek Oćwieja
      • ak-69 Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 06.12.15, 01:36
        >do bezpłatnej analizy i wyceny

> Analiza sprawy jest oczywiście bezpłatna

>Analiza roszczeń jest bezpłatna. Proszę o wysłanie na maila krótkiego opisu zdarzenia oraz ich skutków. Tel. 792-507-189

Chodzi mi o pomoc z Trójmiasta na bezpośrednim spotkaniu, a nie drogą telefoniczną, mailową.

Na pewno do żadnej z kancelarii nie będę internetem przekazywał żadnych opisów wypadku, skutków itp. Tym bardziej swoich danych osobowych. Takie poważne sprawy jak wypadek będę omawiał jedynie na bezpośredniej rozmowie w siedzibie firmy.
        Jak jakaś kancelaria oferuje mi tutaj poprzez forum swoją usługę, to prosiłbym zamiast telefonu, e-maila raczej o konkretną stronę firmy, z którą mogę się zapoznać przed umówieniem się na bezpośrednią wizytę.
        • jacek-ocwieja Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 06.12.15, 09:17
          www.votum-sa.pl adres strony firmy. Na tym etapie nie potrzebuję danych osobowych tylko krótki opis zdarzenia i jego skutków i nie przez forum tylko kontakt telefoniczny a opis przez maila. 792-507-189, jacek.ocwieja@votum-sa.pl
    • marcin.obara Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 06.01.16, 13:50
      Dzień dobry,

jestem Managerem w Kancelarii Odszkodowawczej Kompensja Sp. z o.o. z Gdańska.

Posiadamy doświadczenie w takich sprawach jak Pańska.

Jeżeli jest Pan zainteresowany spotkaniem bezpośrednim proszę o kontakt / sms z taką informacją, przekażę sprawę do Naszego Doradcy który może do Pana dojechać i wszystko szczegółowo omówić, a następnie pomóc w uzyskaniu wysokiego odszkodowania za zaistniałe szkody psychiczne i fizyczne.

Pozdrawiam,
      Marcin Obara
      Manager Zespołu
      T: 505 082 960

Kompensja Sp. z o.o.

• asecur Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 10.02.16, 16:45
      Wszystko w jednym miejscu. Profesjonalna obsługa. Wieloletnie doświadczenie w likwidacji szkód komunikacyjnych i nie tylko.
      Samochód zastępczy, naprawa pojazdu, uzyskanie należnego odszkodowania, uszczerbek na zdrowiu, zwrot kosztów leczenia itd .... WSZYSTKO W JEDNYM MIEJSCU !!! Polecam firmę z siedzibą w Bielsku - Białej. Bez pośredników - a co za tym idzie uczciwa prowizja. Pracownicy kompetentni z bardzo dużym doświadczeniem. Tu nie ma przypadku. Sprawdź nas - to nic nie kosztuje. Centrum Pomocy Poszkodowanym ASECUR biuro: 43-300 Bielsko - Biała ul. Kamińskiego 19 - IV piętro, pok. 409. Zapraszam tel 600 233 112 ............. www.asecur.pl adres mailowy: szkody@asecur.pl
    • sylwia_zd Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 11.02.16, 21:47
      Witam.Wspolpracuje z Kancelaria Prawno-Odszkodowawcza AUTOMOBILE EXPERT,ktora pomaga osobom poszkodowanym w wypadkach.Jesli Ty lub ktos z Twoich bliskich ucierpial w wypadku komunikacyjnym,w pracy,w rolnictwie,na uszkodzonym lub sliskim chodniku,padl ofiara bledu medycznego,lub utracil zycie w wyniku wypadku,pomozemy uzyskac najwyzsze mozliwe odszkodowanie.A jesli uszkodzeniu ulegl rowniez Twoj samochod,a Ty nie byles sprawca zdarzenia i nie masz czym dojezdzac do pracy badz do szkoly po dziecko-zapewnimy Ci auto zastepcze bezgotowkowo,poniewaz w Automobile dzialamy kompleksowo!Pomagamy w sprawach do 18 lat wstecz.Chcesz wiedziec wiecej?Skontaktuj sie ze Mna.Pozdrawiam Sylwia Zdulska Automobile Expert
    • sylwia_zd Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 11.02.16, 21:50
      Witam współpracuje z Kancelarią Prawno-Odszkodowawczą.
      Proszę o telefon udzielę Panu za darmo szczegółowe wyjaśnienia co trzeba zrobić w dalszych krokach .
      Pozdrawiam Specjalista Sylwia Zdulska 796-179-352
    • sterko Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 12.02.16, 12:18
      Dochodzenie zadośćuczynienia na własną rękę jest dosyć kłopotliwe i czasochłonne, zwłaszcza, że te przeklęte towarzystwa ubezpieczeniowe robią wszystko, żeby nie wypłacić ani złotówki. Ja korzystałam z usług Kancelarii Cito, zwłaszcza, że można się umówić na bezpłatne konsultacje. Szybko zajęli się sprawą, a płaciłam dopiero po wygraniu sprawy, więc dużo nie ryzykujesz kontaktując się z nimi. Polecam kontakt mailowy, tak załatwiałam wszystko najszybciej kontakt@cito.org.pl :)
    • h.ciesielski Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 25.02.16, 14:00
      Dzień dobry,
      Zapraszam do bezpłatnej analizy
      Hubert Ciesielski
      +48 518 546 209
      Eventus Dochodzenie odszkodowan
      www.facebook.com/dochodzenieodszkodowanhubertciesielski
    • slawek7655 Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 28.05.16, 15:31
      Polecam skontaktuj sie z Kancelarią Prawną Claim, zrobią szczegółową analizę i będziesz wiedział co możesz zrobić. Skutecznie działają w interesie poszkodowanego. Obsługują wyłącznie prawnicy z doświadczenie w obszarze likwidacji szkód oraz pracy w Komisji Nadzoru Finanowego w nadzorze nad rynkiem ubezpieczeniowym. Polecam wszystkim poszkodowanym. Same pozytywne opinie są na ich temat. Wstępna analiza prawna jest bezpłatna.
      www.cic-kancelaria.pl. 22 247 82 74
    • marek.wu2 Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 30.08.16, 12:53
      szkoda zdrowotna to szkoda osobowa, wiec jak najbardziej nalezy się i odszkodowanie i zadośćuczynienie. Samodzielne dochodzenie roszczeń może nie być w tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem. Proszę spróbować zgłosić sprawe tutaj mediatorexpert.pl/zglos-szkode/wypadek-komunikacyjny
      Ktoś sie z Panem skontatuje i bedzie można dowiedzieć się wiecej szczegółów
    • fafkins42 Re: Sprawa wypadku z winy kierowcy 21.09.16, 13:35
      Kompleksową poradę i pomoc otrzymasz tu www.lexfortis.pl/ Nic nie stracisz, nic nie zainwestujesz a otrzymasz poradę i pomoc w swojej sprawie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka