ak-69
14.07.16, 00:26
Przed rokiem wypadek na przejściu dla pieszych przy zielonym świetle idąc na egzamin na politechnice. Czyli z winy kierowcy. Potem pogotowie i niedługi, ale jednak zabieg szpitalny po wypadku.
Gdy zostałem wezwany na rozprawę myślę, że kierowca żadnych nadzwyczajnych kar w sądzie nie poniósł. Może dlatego, że nie uciekł, wezwał pomoc, pewnie nie był po alkoholu, przyznał się do winy w sądzie.
ZNAM DANE KIEROWCY (personalia, ubezpieczyciel, auto) od policji po wypadku, które chyba mi podali właśnie na potrzebę przyszłego ewentualnego dochodzenia odszkodowania. Zadośćuczynienia od sprawcy przez jego ubezpieczyciela.
Teraz mam przerwę w nauce, pracy więc i więcej czasu na inne rzeczy. Doszedłem do wniosku, że jak jest możliwość to warto zająć się tą sprawą zanim dojdzie do PRZEDAWNIENIA. Chyba miałem czas na 2 lata, a 1 rok już minął...
Szukam profesjonalnej, renomowanej firmy (biuro prawne) w Gdańsku. Na początek chciałbym uzyskać ogólną poradę, a to czy sprawę zlecę zależy od tego co zobaczę, usłyszę na tej poradzie.
PS. Z miejsca odrzucę wszelkie porady firm o niskiej reputacji, prawników bez doświadczenia. Zanim się odezwę dokładnie to sprawdzę. Internet szeroki, więc kwestią odpowiedniego korzystania, aby sprawdzić wiarygodność kancelarii i korzyści korzystania z jej usług.