Dodaj do ulubionych

Pieszy potrącony na zielonym świetle

14.07.16, 00:26
Przed rokiem wypadek na przejściu dla pieszych przy zielonym świetle idąc na egzamin na politechnice. Czyli z winy kierowcy. Potem pogotowie i niedługi, ale jednak zabieg szpitalny po wypadku.

Gdy zostałem wezwany na rozprawę myślę, że kierowca żadnych nadzwyczajnych kar w sądzie nie poniósł. Może dlatego, że nie uciekł, wezwał pomoc, pewnie nie był po alkoholu, przyznał się do winy w sądzie.
ZNAM DANE KIEROWCY (personalia, ubezpieczyciel, auto) od policji po wypadku, które chyba mi podali właśnie na potrzebę przyszłego ewentualnego dochodzenia odszkodowania. Zadośćuczynienia od sprawcy przez jego ubezpieczyciela.

Teraz mam przerwę w nauce, pracy więc i więcej czasu na inne rzeczy. Doszedłem do wniosku, że jak jest możliwość to warto zająć się tą sprawą zanim dojdzie do PRZEDAWNIENIA. Chyba miałem czas na 2 lata, a 1 rok już minął...

Szukam profesjonalnej, renomowanej firmy (biuro prawne) w Gdańsku. Na początek chciałbym uzyskać ogólną poradę, a to czy sprawę zlecę zależy od tego co zobaczę, usłyszę na tej poradzie.

PS. Z miejsca odrzucę wszelkie porady firm o niskiej reputacji, prawników bez doświadczenia. Zanim się odezwę dokładnie to sprawdzę. Internet szeroki, więc kwestią odpowiedniego korzystania, aby sprawdzić wiarygodność kancelarii i korzyści korzystania z jej usług.
Obserwuj wątek
    • marek.wu2 Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 14.07.16, 14:48
      Masz 3 lata od momentu wypadku lub 20 lat, jesli wypadek nosił znamiona przestępstwa.
      Tu więcej:
      mediatorexpert.pl/poradnik/wypadek-sprzed-lat-zobacz-po-jakim-czasie-mozesz-ubiegac-sie-o-odszkodowanie
      • ak-69 Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 17.07.16, 23:18
        Nie wiem czy zarejestrowane np. kamerą z ulicy, ale mam wszelkie dane kierowcy od policji.
        Kierowca żadnej specjalnej kary nie dostał. Wezwał pomoc. Pewnie trzeźwy i przyznał się do winy.
        W szpitalu długo nie byłem, kilka godzin, lecz zabieg chirurgiczny trzeba było wykonać.

Jakieś odszkodowanie od jego ubezpieczyciela chyba mi się należy...

Może jakaś kancelaria we Wrzeszczu, ewentualnie trochę dalej lecz w Gdańsku.
        • daiusz.ddat Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 18.07.16, 00:03
          Witam
          Jeśli potrzebuje Pan porady proszę o telefon
          501 807 609 odpowiem podpowiem :)
          proszę wpisać Kompensja Gdańsk opinie mówią same za siebie
    • wojtekuch Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 19.07.16, 14:41
      Ja polecam Kancelaria Prospectrum z Rzeszowa. Miałem wypadek gdy zemdlałem w pracy i PZU odmówiło mi wypłaty odszkodowania. Nie musiałem iść na szczęście do sądu bo załatwili sprawę polubownie i dostałem odszkodowanie.
      www.prospectrum.pl
    • jaskoozio Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 20.07.16, 15:44
      www.chequers.pl
    • magdalena_odszkodowania Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 03.08.16, 13:13
      myślę że mogę Panu pomóc
    • magdalena_odszkodowania Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 03.08.16, 13:19
      Jestem pracownikiem firmy która ma bezpośredni kontakt z Kancelarią prawną, nie pobieramy ŻADNYCH opłat czy zaliczek. wystarczy że prześle mi Pan całą sytuacje opisaną na maila , w przeciągu 48h odpowiem czy sprawa jest do wygrania. To nic nie kosztuje a zawsze można spróbować .

Ta sprawa wcale nie jest przedawniona, ma Pan 3 lata na wywalczenie odszkodowania.

Kontakt : magdalena_odszkodowania@gazeta.pl - odpowiem na wszystkie pytania
      • katarzynak123 Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 08.08.16, 09:23
        Zanim zgłosi Pan szkodę polecałabym zgromadzić odpowiednią dokumentację, która pozwoli sprawnie przeprowadzić proces likwidacji szkody.Na osobie poszkodowanej ciąży obowiązek określenia nie tylko rodzaju szkody,ale także jej wysokości. Ważne by w kontakcie z TU odpowiednio posługiwać się pojęciami : wypadek / kolizja / odszkodowanie / zadośćuczynienie.
        Napisał Pan o rozprawie sądowej - sprawa była badana pod kątem przestępstwa, czy wykroczenia ?
        Być może kierujący pojazdem w dniu zdarzenia nie przyznał się do winy i sprawe skierowano do Sądu Grockiego ?Należałoby zdobyć akta z policji i wyrok orzekajacy o winie sprawcy.
        Nastepnie - dokumentacja medyczna z całego procesu leczenia.... paragony/ faktury za leki / środki opatrunkowe. Czy zniszczeniu uległy jakieś rzeczy osobiste ?( telefon, laptop etc. ), czym dojeżdżał Pan do placówek medycznych ? Czy wymagał Pan opieki osób trzecich ? Czy zdarzenie komunikacyjne doprowadziło do rezygnacji z aktywności fizycznej ( rower, siłownia ) ? Należy również sporządzić szczegółowy opis zdarzenia z uwzględnieniem tego co zmieniło się po kolizji / wypadku... opisać dolegliwości, które wystąpiły. Jeśli są zdjęcia z widocznymi obrażeniami / bliznami - dołączyć.
    • prawnik_ubezpieczeniowy Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 10.08.16, 22:47
      Jeżeli chcesz uzyskać szczegółową poradę prawną skontaktuj się z Kancelarią Prawną Claim, przekażą CI jasną informację czy są podstawy prawne do uzyskania świadczeń odszkodowawczych, co można i należy zrobić aby je uzyskać. Prawnicy specjaliści w sprawach odszkodowawczych. 222478274
    • kresselack Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 22.09.16, 11:11
      Witam,
      jeśli nie dokonałeś wyboru, (lub go dokonałeś i nie jesteś zadowolony), to zadzwoń pod 883 774 528, Kancelaria Prawna Claim&Insurance Consulting.
      Pozdrawiam
    • fafkins42 Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 22.09.16, 13:29
      Potwierdzam 3lata lub 20lat . Polecam www.lexfortis.pl/ i zapraszam na bezpłatne niezobowiązujące konsultacje.
    • zoromon Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 19.05.17, 12:44
      Jeżeli szukasz kancelarii z dużym doświadczeniem to polecam votum-sa.pl/wiedza/faq/na-czym-polega-pomoc-w-uzyskaniu-odszkodowania/. Firma jest rzetelna i skuteczna. Polecam.
    • pannamisoni82 Re: Pieszy potrącony na zielonym świetle 24.05.17, 14:33
      Osobiście polecam centrum odszkodowań DRB. To prawdziwi specjaliści, na rynku są od welu lat, a więc doświadczenia też mają od groma. Ich przedstawiciele działają na terenie całej Polski więc nie będziesz mieć problemu z kontaktem. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka