Gość: grzegorz IP: 195.225.246.* 28.10.09, 20:48 Witam,chcę sprzedać mieszkanie za pośrednictwem biura.Może możecie mi jakieś polecić,najbardziej zależy mi na opinii osób,które skorzystały z tej formy sprzedaży i były zadowolone z usług biura. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CRR Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.cable.smsnet.pl 28.10.09, 21:04 jakie mieszkanie, gdzie i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.chello.pl 28.10.09, 21:42 Spróbuj sam sprzedać mieszkanie. Biura nic nie warte są. Mówię to z perspektywy szukającej mieszkania. Pracownicy biur totalnie niezorientowani w swoich ofertach. Sprzecznych informacji udzielają. Ja w ubiegłym roku sprzedałam mieszkanie bezpośrednio i zapewniam cię że to nic trudnego :) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.14, 10:57 Polecam biuro Ateneum z Sosnowca z ul. Kościelnej 28 , bardzo fachowa obsługa i miłe panie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchomor [...] IP: *.vectro.com 28.10.09, 22:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajkaaa Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.cable.smsnet.pl 30.10.09, 07:48 Szkoda wydawać kasę na biura. Wszystko można pozałatwiać samemu, to żadna filozofia i wcale dużo czasu nie zajmuje zbieranie wszystkich zaświadczeń (chyba że załatwia się kredyt ale w tym biuro i tak nie pomoże). Biuro zgarnia sporą kasę a i tak nie jest w stanie sprawdzić wszystkiego. Ja żałuję że kupiłam mieszkanie przez biuro - kasa wywalona w błoto ale niestety ludzie od których kupowałam wystawili mieszkanie tylko przez biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 15:41 Totalnie się nie zgadzam z wypowiedzią MUCHOMORA. Ściwiarski to bardzo dobra firma kupowałam u nich mieszkanie i jakoś sobie nie przypominam zebym musiala mieszac w to cala swoja rodzine. Od początku do końca czyli od prezentacji mieszkań do przekazania kluczy wszystkim sie zajmowali, wiedzialam dokladnie jakie dokumenty sa potrzebne do zalatwienia na co zwracac uwage. Pracuja tam wporzadku ludzie a jezeli komus trudno jest lub obawia sie jakichkolwiek umow to niech szuka w prywatnych ogloszeniach. Na poczatku tez sie obawialam biur ale ciesze sie ze trafilam wlasnie do nich a co do kasy to zawsze mozna sie dogadac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edita Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.162.60.23.interplus.com.pl 29.12.13, 09:59 Muszę sprzedac mieszkanie ale problem polega na tym że mieszkam za granicą i nie mogę osobiście zająć się sprzedażą potrzebuję odpowiedzialnej i solidnej firmy która się tym zajmie. Czy możecie kogoś polecieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.13, 19:48 Nie musisz brać biura z sosnowca weź sobie np. Z Katowic jest klika fajnych np. Lokal 2, FUNDUS CERTUS i inne mili przyjeżdżają o nic się nie martwisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumanek Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.cus.pl 30.10.09, 08:03 Polecam Panów w czarnych samochodach z posępnymi minami. Szybko sprzedaż szybciej kupisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 08:55 Jak zwykle prymityw się odezwał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.04.13, 08:11 Jeśli biuro nieruchomosci z Sosnowca to tylko Format nieruchomosci - są na al. Zwycięstwa w Sosnowcu, zobacz na ich stronie www.format.nieruchomosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.13, 14:17 popieram :) Format jest ok, słyszałam od znajomych wiele dobrego na ich temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.13, 09:14 Jeśłi mieszkanie jest na Sielcu to możemy się dogadać bo ja szukam mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corrida Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.quarto.pl 12.06.13, 21:21 Mamy do sprzedania kawalerkę na Sielcu blisko kąpieliska. Podaj kontakt, to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kja Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.play-internet.pl 23.12.13, 11:59 czy ta kawalerka na Sielcu jest aktualna? Odpowiedz Link Zgłoś
rozka26 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 25.06.14, 20:14 Ja tez mam na sprzedaz mieszkanie M-4 bez posrednikow .3 pokojowe w bloku wysokim. W Kazimierzu Gorniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaragorn73 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: 195.128.229.* 28.06.13, 16:58 Witam. Jakie to mieszkanie (szukam 3 lub 4 pokoi) i jaka dzielnica? Odpowiedz Link Zgłoś
rozka26 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 25.06.14, 20:17 Ja oferuje 3 pokojowe. 62m2. W Kazimierzu Gorniczym. TANIO! Tel. 506044572 Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia902 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 23.08.15, 14:09 Witam jakie polecicie buro nieruchomości w Sosnowcu ? Mam do sprzedania kilka działek i pole orne i zależy mi żeby sprzedać to jak najszybciej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy903 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.146.128.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.08.15, 21:14 Żadnego nie polecamy! A tych upadających to już w ogóle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 21:11 Ja polecam Golden House z Sosnowca ze Stawowej 4. Miłe i kompetentne Panie. Z chęcią odpowiedziały na wszystkie moje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavek Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 17:55 "Ściwiarski" z ul. Kościelnej Odpowiedz Link Zgłoś
mercyful1980 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 11.06.16, 12:26 Nie polecam biura nieruchomości ARENA Adam Nowak w Sosnowcu. Są bardzo nachalni i podstawiają fikcyjnych klientów tylko po to żeby wymusić podpisanie umowy. W przypadku odmowy współpracy przy sprzedaży potrafią nawet przymuszać członków rodziny do sprzedania mieszkania! Dzwonią do spółdzielni żeby otrzymać dane kontaktowe sprzedającego gdy nie odbiera od nich telefonów!Stanowczo ODRADZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.quarto.pl 28.03.14, 13:10 To chyba pisała konkurencja, ja akurat sprzedawałam i kupowałam z nimi mieszkanie. I mogę to biuro osobiście polecić. Szybko mi sprzedali i kupiliśmy takie mieszkanie o jakie nam chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.14, 13:59 Polecam biuro Ściwiarski na Kościelnej szybko i sprawnie zajęli się sprzedażą mojego mieszkania i nie zdzierają z ludzi można się dogadać co do prowizji! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 16:53 Ja polecam Panie z Golden House, biuro mieści się na terenie tzw szkło-budowy, bardzo dobry dojazd, nie trzeba się męczyć z szukaniem miejsca w centrum. Bardzo skutecznie i szybko sprzedały moje mieszkanie i znalazły mi nowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Zagórz Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 15:30 Witam Biura Nieruchomości znam dość dobrze ponieważ jestem w ciężkiej sytuacji. A mianowicie od 9msc próbuje sprzedać swoje mieszkanie na Zagórzu, a następnie kupić większe również na Zagórzu. Tak nas zmusiła do tego sytuacja ponieważ rodzina nam się miała powiększyć. Jak wystawiliśmy ogłoszenie to od razu milion telefonów, myślałam sobie z mężem że ok. taką mają prace. Byłam wtedy w 3msc. ciąży i wspaniała Pani Dukalska obiecała, wręcz się zarzekała że sprzeda to mieszkanie jeszcze zanim urodzę. Cyrki były z nią straszne. Jak dzwoniłam do niej zapytać czy nie ma jakiegoś zainteresowanego klienta to nawet nie wiedział o jakim mieszkaniu mówię mimo że była u mnie osobiście. Do tego umowę podpisaliśmy niby standardową, ale prowizje ustaliła sobie sama i sama ją wpisała. Do tego jeszcze kiedyś przyprowadziła mi osobę którą okłamała że mieszkanie kosztuje 148.000 a kosztowało 155.000 my nie zmienialiśmy ceny, jak zwróciłam uwagę na to to się odurzyła. Bardzo się zawiodłam bo to było pierwsze nasze biuro i taki nie wypał. Potem była taki czas że nikogo nie przyprowadziła to mąż zdecydował się dać ofertę do większej ilości biur. Każde z nich wiedziało że chcemy szybko sprzedać i szybko kupić i że mimo jeszcze nie sprzedaliśmy to chcemy oglądać propozycje do przyszłego kupna. Kilka z tych biur to dzwoniło tylko po to by zapytać czy cena się nie zmieniła i to wszystko. Najwięcej klientów przyprowadziły mi dwa biura, Musiał i JK Twój dom. Aczkolwiek sam Pan Musiał był zawsze opryskliwy, rzucał komentarze np. jednym ludziom mówił że mieszkanie jest do odmalowania, a innym że ruina do remontu. Miałam wrażenie że on po prostu mówi ludzią to co oni chcą usłyszeć. I wiecznie z gumą w buzi i rękami w kieszeni. A JK Twoj Dom, no cóż nawet mogła bym ich polecić, tyle tylko że kiedyś odwołali spotkanie kilka minut przed jego rozpoczęciem bo ktoś zrezygnował. Ale fakt jest taki że to oni też pokazali mi kilka propozycji które nas zainteresowały. I od nich zawsze przychodził ten sam mężczyzna, a nie jak w innych biurach co spotkanie to ktoś inny i do tego ktoś kto nie zna mieszkania. A i od nich zawsze na następny dzień dostawaliśmy telefon co powiedzieli klienci oglądający. Prawda jest taka że to różnie bywa. Może ja też nie jestem obiektywna bo te biura zjadły mi tyle nerwów ale jeśli już to poleciła bym JK Twój Dom. A na dzień dzisiejszy to dale nie sprzedałam mieszkania a mój synek ma już skończone 3 miesiące. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.14, 08:55 Ja też polecam JK Twój Dom. Mili doświadczeni ludzie. Żadnych młodych cwaniaków. Prosto jasno i nie drogo. A to ważne zwłaszcza dla studenta takiego jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: 83.242.94.* 09.08.14, 01:11 zdecydowanie polecam biuro Ateneum z kościelnej. Szukałam biura, które zajmie się sprzedażą tzw. "trudnej" nieruchomości, byłam "szcześliwą " właścicielką kamienicy z lokatorami. Pani, która przyjechała na miejsce bardzo szczegółowo mnie wypytała o nieruchomość i poinformowała jakie podatki mnie obowiązują i doradziła jak mogę ich nie zapłacić ( zaznaczam, iż wcześniej spotkałam się z dwoma biurami- zero informacji). Zdecydowałam się tylko na współpracę z Ateneum, bo tam każda z pań znała moją ofertę ( nie mają ich setki ), nie obiecywali gruszek na wierzbie... jednak długo nie czekałam na kupującego, wszystko przebiegło pomyślnie POLECAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Biura IP: 62.153.98.* 27.08.14, 15:09 My właśnie wystawiliśmy mieszkanie , mówimy bez pośredników ale dostaliśmy dziesiątki telefonów i KAŻDE biuro już ma klienta...ehhh szkoda gadać. Szkoda że fikcyjnego. Zalezy nam na szybkiej sprzedaży bo chcemy powiększyć rodzine i kupić inne ;) Jak by ktoś był chętny ;) Milowice duża piękna kawalerka (z wielkiego pokoju zrobiona mała sypialnia) piękna duża kuchnia i balkon na długość kuchni i pokoju ;) Cena do negocjacji :) szprotka77@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: 93.175.77.* 25.11.15, 19:02 Polecam biuro Ateneum, pelennprofesjonalizm, każda pani z biura zna wszystkie oferty i nie trzeba prosić się o informację Odpowiedz Link Zgłoś
eeggss Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 21.02.16, 20:40 Potwierdzam ŻADNE !!! Przeglądając oferty natknąłem się na Biuro Nieruchomości City Sosnowiec,chcąc sprawdzić jego opinie dowiedziałem się, że jego właścicielką jest .... fryzjerka z Zagórza Pani Elżbieta!!! Ciekawe czy Pani Ela sprzedaje mieszkania między strzyżeniem a farbowaniem ? W miejscu nr licencji na stronie internetowej biura wymowna pustka. Świat zwariował. Pan minister Gowin zwariował podpisując ustawę likwidującą licencję. PS. Pani Elu pewnie przyjdę do Pani się strzyc ale mieszkania od Pani nie kupię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.16, 14:39 Polecam biuro Ateneum z Kościelnej, postawiłem na profesjonalizm i doświadczenie i jestem bardzo zadowolony, a że trzeba zapłacić to chyba każdy pracuje by zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
mercyful1980 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 11.06.16, 12:28 Nie polecam biura nieruchomości ARENA Adam Nowak w Sosnowcu. Są bardzo nachalni i podstawiają fikcyjnych klientów tylko po to żeby wymusić podpisanie umowy. W przypadku odmowy współpracy przy sprzedaży potrafią nawet przymuszać członków rodziny do sprzedania mieszkania! Dzwonią do spółdzielni żeby otrzymać dane kontaktowe sprzedającego gdy nie odbiera od nich telefonów!Stanowczo ODRADZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
mercyful1980 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 13.10.16, 12:59 Również polecam biuro Ateneum z Kościelnej. Szybko i sprawnie sprzedali moje mieszkanie co nie było łatwym zadaniem. Profesjonalne podejście do klienta, solidna firma. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.cable.smsnet.pl 26.11.16, 10:42 Trudno znaleźć dobra agencję. Mogę tylko podpowiedzieć z której na pewno nie korzystaj. Ewa Kula Nieruchomości. Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu. Po pobraniu pieniedzy za posrednictwo przestała sie całkowicie interesować mieszkaniem. Brak elastyczności w umawianiu sie na spotkania zwiazane z załatwianiem formalności. Nie polecam!!! Uważajcie, bo oprócz pieniedzy stracicie duzo czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-24567 Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 11.12.16, 23:54 Znam to biuro i uważam że Twój wpis jest czystą złośliwością!!! Sprzedawałem i kupowałem za pośrednictwem b.n.Europa. Jestem zadowolony z profesjonalizmu i uprzejmości Pani Ewy. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.17, 15:36 Polecam biuro Ateneum z Kościelnej. Szybko, profesjonalnie, a co wysokości wynagrodzenia można się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.ipv4.supernova.orange.pl 19.04.17, 17:17 Polecimy biuro Ateneum. Pełen profesjonalizm. Miła obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.17, 18:15 Polecam panie z biura Ateneum. Mialem do sprzedaży mieszkanie które odzdzieczylem z długami i komornik wpisał mi się na księgę.Panie pomogły mi przejść przez cały labirynt zawiłych kwestii o ktorych nie miałem pojęcia. Mieszkanie sprzedałem, wszystko pozytywnie zostało załatwione. Polecam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpiter Re: Jakie biuro nieruchomości w Sosnowcu? 31.05.22, 14:23 W Sosnowcu polecam biuro nieruchomości DELFIS - korzystałem osobiście i byłem bardzo zadowolony. to ich adres strony internetowej www.delfis.pl Odpowiedz Link Zgłoś